News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Fri, April 26, 09:50 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, Nov 27, 2003, 1:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    27.11.03 № 237
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ


    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ПІДПИСАВ УХВАЛЕНИЙ ВЕРХОВНОЮ РАДОЮ ЗАКОН, ЯКИМ, ЗОКРЕМА, 3 1 ГРУДНЯ ВСТАНОВЛЕНО МІНІМАЛЬНУ ЗАРОБІТНУ ПЛАТУ В РОЗМІРІ 205 ГРИВЕНЬ
    КИЇВ, 26 листопада.
    Президент України Леонід Кучма підписав ухвалений Верховною Радою Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2003 рік".
    Закон України "Про Державний бюджет України на 2003 рік" доповнено статтею 72 п.16 про встановлення з 1 грудня 2003 року розміру мінімальної заробітної плати 205 гривень на місяць.
    Кабінет Міністрів України має забезпечити запровадження з 1 січня 2004 року розмір мінімальної заробітної плати 205 гривень на місяць, а з листопада 2004 року - 237 гривень на місяць та відновлення з 1 березня 2004 року міжпосадових (міжкваліфікаційних) співвідношень в оплаті праці працівників бюджетної сфери, виходячи з розміру мінімальної заробітної плати 205 гривень; з 1 січня 2005 року розмір мінімальної заробітної плати складатиме 262 гривні на місяць.

    * * * * *


    ЗА ДОРУЧЕННЯМ ГЛАВИ ДЕРЖАВИ В АДМІНІСТРАЦІЇ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ВІДБУЛАСЯ НАРАДА, НА ЯКІЙ ОБГОВОРЕНО ПИТАННЯ ПІДГОТОВКИ ПРОЕКТУ ПОСЛАННЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ДО ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ ЗА 2003 РІК
    КИЇВ, 26 листопада.
    Сьогодні за дорученням Леоніда Кучми в Адміністрації Президента України відбулася нарада, на якій обговорено питання підготовки проекту Послання Президента України до Верховної Ради України за 2003 рік. Її провів перший помічник Президента України Сергій Льовочкін, на якого покладено керівництво підготовкою зазначеного документа.
    Як зазначалося в ході обговорення, робота по підготовці цього проекту йде до завершення. Передбачається, що вже в грудні відповідні матеріали будуть внесені на розгляд Глави держави. Крім традиційних двох розділів, присвячених аналізу суспільно-політичного та соціально-економічного розвитку країни, документ включатиме вісім тематичних доповідей. Це, зокрема, доповіді про політичні партії, енергетичні ринки, становлення та розвиток ринку праці, тінізацію економіки та шляхи її подолання, зміцнення потенціалу розвитку регіонів, оборонну політику, розширення Євросоюзу у контексті нових можливостей та перспектив для України.

    * * * * *


    ГРОМАДЯНИ УКРАЇНИ ОТРИМАЮТЬ МОЖЛИВІСТЬ ВІДВІДУВАТИ УГОРЩИНУ ЗА БЕЗОПЛАТНИМИ ВІЗАМИ
    КИЇВ, 26 листопада.
    Кабінет Міністрів України своєю постановою затвердив угоду з урядом Угорської Республіки "Про умови поїздок громадян". Про це повідомив журналістам міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко. При цьому він зазначив, що згідно з цією угодою громадяни Угорщини отримають право безвізового в'їзду до України, а громадяни України - на отримання безоплатних віз до Угорщини.
    За словами Костянтина Грищенка, цією угодою передбачається також можливість отримання громадянами України багаторазових (до п'яти років) віз для багатьох категорій громадян. Згідно з угодою громадяни України, які мають Шенгенські візи та прямують до країн Шенгенської зони територією Угорщини, зможуть перетинати кордони цієї країни без угорських віз.
    У свою чергу, власники службових і дипломатичних паспортів, згідно з угодою, отримають право безвізового перебування на території Угорщини строком до 90 днів.
    "Це друга країна після Польщі, із якою ми вирішили питання мінімізації наслідків від приєднання до Шенгенської угоди країн Східної Європи" , - зазначив Костянтин Грищенко.

    * * * * *


    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ УКЛАВ УГОДУ З ФЕДЕРАЛЬНОЮ РАДОЮ ШВЕЙЦАРСЬКОЇ КОНФЕДЕРАЦІЇ ПРО СКАСУВАННЯ ВІЗ ДЛЯ ВЛАСНИКІВ ДИПЛОМАТИЧНИХ, СЛУЖБОВИХ ТА СПЕЦІАЛЬНИХ ПАСПОРТІВ
    КИЇВ, 26 листопада.
    Кабінет Міністрів України уклав угоду з Федеральною Радою Швейцарської Конфедерації про скасування віз для власників дипломатичних, службових та спеціальних паспортів.
    Про це повідомив журналістам міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко. Відтепер громадяни України - власники відповідних паспортів зможуть перетинати кордон Швейцарської Конфедерації без віз. За словами Костянтина Грищенка
    , "ця угода стане модельною для підготовки загального скасування візового режиму між Україною та Швейцарією" . При цьому він підкреслив, що таку ж угоду Україна пропонує і Європейському Союзу як перший крок для подальшої ліквідації загального візового режиму.

    * * * * *


    КЕРІВНИКИ ЗОВНІШНЬОПОЛІТИЧНИХ ВІДОМСТВ СНД ЗАКЛИКАЛИ ГРУЗІЮ ВИРІШИТИ ПОЛІТИЧНІ ПРОБЛЕМИ СУТО В КОНСТИТУЦІЙНОМУ РУСЛІ
    КИЇВ, 26 листопада.
    Згідно з інформацією, яку керівники зовнішньополітичних відомств отримали під час позачергового засідання Ради міністрів закордонних справ СНД у Києві, сьогоднішні зміни в Грузії відбуваються конституційним шляхом. Про це заявив журналістам на прес-конференції за підсумками зустрічі міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко. Він підкреслив, що найближчим часом у Грузії мають відбутися президентські та парламентські вибори, які покажуть, наскільки конституційним є процес виходу з політичної кризи. Зміна влади, відзначив Костянтин Грищенко, повинна відбуватися суто конституційним шляхом, і мандат має бути виданий тому уряду, який буде сформований після виборів.
    Заступник міністра закордонних справ Грузії Мераб Антадзе повідомив журналістам, що позачергові президентські вибори призначено на 4 січня наступного року.

    * * * * *


    МОЖЛИВІСТЬ НАДАННЯ УКРАЇНІ СТАТУСУ КРАЇНИ З РИНКОВОЮ ЕКОНОМІКОЮ ОБГОВОРИЛИ ВАЛЕРІЙ ХОРОШКОВСЬКИЙ І ДЖОН ХЕРБСТ
    КИЇВ, 26 листопада.
    Можливість надання Україні статусу країни з ринковою економікою обговорили міністр економіки та з питань європейської інтеграції України Валерій Хорошковський і посол США в Україні Джон Хербст.
    Посол наголосив, що
    "настала слушна нагода" , аби Україна подавала запит на відкликання статусу країни з неринковою економікою. За його словами, згідно з чинною процедурою для початку роботи з перегляду статусу уряд повинен подати офіційний запит Міністерству торгівлі США, який буде розглянутий протягом 270 днів. Під час аналізу економічної ситуації особлива увага звертатиметься на такі фактори: повну конвертованість валюти за поточним рахунком, вільне визначення заробітної плати, відкритість економіки для іноземних інвестицій, включаючи можливість створення спільних підприємств, державну власність та контроль за засобами виробництва, урядовий контроль за розподілом ресурсів та обсягами виробництва.
    Джон Хербст підкреслив, що одним з основних стандартів, який враховуватиметься Сполученими Штатами під час розгляду запиту України, буде перевірка реального застосування механізмів ринкової системи в державі.

    * * * * *


    УКРАЇНА ТА ІЗРАЇЛЬ ПІДПИСАЛИ ДВОСТОРОННІЙ ПРОТОКОЛ ПРО ВЗАЄМНИЙ ДОСТУП ДО РИНКІВ ТОВАРІВ І ПОСЛУГ У РАМКАХ ВСТУПУ УКРАЇНИ ДО СОТ
    КИЇВ, 26 листопада.
    Україна та Ізраїль підписали сьогодні двосторонній протокол про взаємний доступ до ринків товарів і послуг у рамках вступу України до Світової організації торгівлі.
    Підписання протоколу відбулося під час візиту до Держави Ізраїль міністра економіки та з питань європейської інтеграції Валерія Хорошковського. Валерій Хорошковський бере участь у засіданні Українсько-ізраїльського комітету з питань економічного співробітництва, яке відбувається вперше за останні сім років. Головою комітету з ізраїльського боку є віце-прем'єр-міністр, міністр із питань промисловості, праці та зв'язку Егуда Ольнерт.

    * * * * *


    УКРАЇНСЬКІ МИРОТВОРЦІ ПІДГОТУВАЛИ ПЕРШИЙ ІРАКСЬКИЙ БАТАЛЬЙОН ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ ІСDС (IRAQI CIVIL DEFENSE CORPS)  ДЛЯ НОВОЇ ІРАКСЬКОЇ АРМІЇ
    КИЇВ, 26 листопада.
    У базовому таборі українського миротворчого контингенту в Іраку завершено підготовку першого батальйону територіальної оборони ІСDС (Iraqi Civil Defense Corps) для нової іракської армії. Під час тижневих курсів іракці вивчали порядок застосування зброї, процедуру проведення догляду автомобільного транспорту, перевірки документів у підозрілих осіб, законодавчі норми.
    Упродовж двох місяців під керівництвом українських та американських інструкторів пройшли навчання близько 800 мешканців провінції Васіт, які вже приступили до несення служби. Планується, що незабаром на цій же навчальній базі в місті Аль-Кут, за аналогічною програмою, готуватиметься наступний батальйон ІСDС, який виконуватиме завдання разом із військовослужбовцями польського контингенту.

    * * * * *


    ОБСЯГ ТОВАРООБІГУ МІЖ УКРАЇНОЮ І РОСІЄЮ ЗРОСТАЄ, ЗАЯВИВ ПОСОЛ УКРАЇНИ В РФ МИКОЛА БІЛОБЛОЦЬКИЙ
    МОСКВА, 26 листопада.
    Обсяг товарообігу між Україною і Російською Федерацією зріс майже на 35 відсотків і сягнув 10,3 мільярда доларів США. Про це повідомив посол України в РФ Микола Білоблоцький, виступаючи на засіданні "Меркурій-клубу" у центрі міжнародної торгівлі. У цілому з країнами СНД наша торгівля збільшилася цього року майже на 30 відсотків і становила 12,4 мільярда доларів США, сказав посол. За його словами, взаємна торгівля з Росією та іншими країнами

    Співдружності виходить на якісно новий рівень. Насамперед це пов'язано з неухильним збільшенням частки поставок високотехнологічної і наукоємної продукції, яка виробляється підприємствами машинобудівного й хімічного комплексу. Зростання йде за всіма основними товарними групами. В українському експорті в Росію машинобудування становить 35 відсотків, металопродукція - 25 відсотків, помітне місце посідає продовольча група.
    Відбуваються позитивні зміни і у сфері торгівлі енергоносіями. Звичайно, зауважив посол, у поставках російських товарів в Україну ця стаття поки що переважає, на неї припадає близько 62 відсотків усього російського експорту в Україну. Подальше нарощування обсягів експортно-імпортних операцій України з Росією та іншими країнами СНД, за словами Миколи Білоблоцького, гальмується значною кількістю вилучень і обмежень у взаємній торгівлі. Якщо говорити в цілому про торгівлю України з країнами СНД, то зазначені вилучення й обмеження стосуються майже 17 відсотків українського експорту на цей ринок.
    Під обмеження, які застосовуються Росією, підпадає прокат, труби, арматура, цукор, спирт, м'ясо та інші товари. Зберігаються також нерівні умови для українських імпортерів, які отримують нафту й газ із Росії. При експорті цієї групи товарів ПДВ стягується в Росії, тоді як при поставках інших товарів ПДВ стягується за принципом "країни призначення".
    У свою чергу Україна також застосовує торговельні обмеження. Однак на відміну від Росії вони мають м'якший характер і зводяться, в основному, до встановлення квот на імпорт російських товарів або до вжиття заходів наглядового характеру за поставками російської продукції на український ринок, сказав посол.
    Українська сторона вважає, що завершення майже десятирічного процесу створення зони вільної торгівлі з урахуванням вимог СОТ має стати одним з основних напрямків інтеграційної співпраці між країнами співдружності. Про це однозначно заявили президенти всіх країн на самміті в Ялті і підписали відповідний документ.
    Подальшим кроком у розвитку інтеграційних процесів має стати створення Єдиного економічного простору між Україною, Росією, Білоруссю й Казахстаном. На думку посла, скільки б не було спекуляцій навколо того, яку позицію займає Україна, - це якісно новий етап в інтеграції. Україна однозначно дотримується принципів підписаних у Ялті документів, підкреслив посол. Зараз, повідомив він, на експертному рівні триває планомірна робота з налагодження механізмів взаємодії у торговій, фінансовій, інвестиційній, ціновій, податковій політиці.

    * * * * *


    У ГРЕЦІЇ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ В УКРАЇНІ 1932-33 РОКІВ
    КИЇВ, 26 листопада.
    Дводенна конференція "Національна трагедія України - Голодомор 1932-1933 рр.", організована Посольством України в Грецькій Республіці та грецьким громадським об'єднанням "Українсько-грецька думка", відбулася в Афінах. Участь у конференції взяли представники дипломатичних, наукових, політичних та громадських кіл Грецької Республіки.
    Відкриваючи конференцію, голова товариства "Українсько-грецька думка" Галина Маслюк зазначила, що, вшановуючи пам'ять мільйонів жертв штучного голоду 1932-1933 рр., організатори конференції мали на меті привернути увагу грецького суспільства до цієї трагедії українського народу.
    Посол Віктор Кальник у своєму виступі підкреслив, що Голодомор в Україні, причини і масштаби якого приховувалися не тільки від світової громадськості, а й від кількох поколінь співвітчизників, став страшним випробуванням для українців, його демографічні, морально-психологічні, соціальні наслідки відчуваються й сьогодні. Посол наголосив, що доведення правдивої інформації про цю трагедію та встановлення історичної справедливості сприятиме захисту прав людини та зміцненню демократії у сучасному світі.
    У рамках конференції діяли виставка-реквієм творів Валерія Франчука "Розгойдані дзвони пам'яті. 1923-1933", виставка плакатів Київської міської організації товариства "Меморіал" ім. Василя Стуса "Забуттю не підлягає: хроніка комуністичної інквізиції в Україні 1917-1991".
    Учасники конференції також мали можливість переглянути документальний фільм "Жнива розпачу" та художню кінострічку режисера Олега Янчука "Голод - 33".
    У греко-католицькій церкві Св.Трійці в Афінах 23 листопада владика Анаргірос відслужив панахиду по жертвах Голодомору 1932-1933 рр.

    * * * * *

    У ХАРКОВІ РОЗПОЧНЕТЬСЯ РЕАЛІЗАЦІЯ ТРЬОХ НОВИХ ІНВЕСТИЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ
    ХАРКІВ, 26 листопада. Інвестиційна рада Харкова затвердила три нові проекти загальною вартістю 12,8 млн. дол.  Серед проектів - організація в Харкові випуску міських автобусів, організація виробництва волоконно-оптичних кабелів та створення підприємства сучасного виробництва металовиробів.
    Проект організації випуску в Харкові міських автобусів має намір реалізувати ТОВ "Українська технологічна компанія". Проект передбачає виробництва автобусів, що зможуть перевозити 119 пасажирів. Загальна сума інвестицій - 3,1 млн. дол., із них 1 млн. дол. - іноземних інвестицій, 2,1 млн. дол. - українських. Підприємство планує вкласти у проект 50 тис. дол. власних коштів. У ході реалізації проекту планується створити 124 нових робочих місць. При організації виробництва буде використано виробничу кооперацію більш ніж з 30 підприємствами, у тому числі з російським підприємством „КАМАЗ". На автобусах першої партії планується встановлювати двигуни камського

    автомобільного заводу,  надалі - двигуни харківського заводу "Серп і молот". Планова ціна автобуса - 49 тис. дол., потужність виробництва - 300 автобусів на рік.
    Інвестиційна рада також затвердила проект ЗАТ "Завод "Південькабель" загальною вартістю 6,2 млн. дол. Проектом передбачена організація виробництва волоконно-оптичних кабелів, що відповідають світовим стандартам. Усі інвестиції - українські. Передбачається, що у ході реалізації проекту буде створено 55 нових робочих місць. Це другий інвестиційний проект цього підприємства. Як відзначив директор заводу Володимир Золотарьов, виробництво волоконно-оптичних кабелів має великі перспективи, оскільки саме ця продукція використовується при побудові всіх кабельних мереж у світі.
    Також затверджено проект ЗАТ "ВО "Моноліт" вартістю 3,05 млн. дол. З них 2,35 млн. дол. - українські інвестиції,  0,7 млн. дол. - іноземні. Проектом передбачено створення підприємства сучасного виробництва металовиробів. У ході реалізації проекту планується створити 852 нові робочі місця.

    * * * * *


    У КРИМУ БУДЕ ВІДКРИТО МЕМОРІАЛЬНІ ДОШКИ НА ЧЕСТЬ ВОЇНІВ, ЩО БРАЛИ УЧАСТЬ У КРИМСЬКІЙ ВІЙНІ
    СІМФЕРОПОЛЬ, 26 листопада.
    У четвер у Бахчисараї (АРК) відбудеться відкриття меморіальних дошок на честь воїнів, що брали участь у Кримській війні 1854-1856 років.
    На території Свято-Успенського монастиря буде відкрита встановлена Республіканським комітетом з охорони культурної спадщини меморіальна дошка, присвячена пораненим воїнам, які перебували на лікуванні в госпіталі, а також воїнам, що загинули в період оборони Севастополя в роки Кримської війни (1854-1856 рр.). Текст меморіальної дошки зазначає:
    "На території Свято-Успенського монастиря в 1854 - 1856 рр. розташовувався госпіталь російської армії. Тут, на монастирському цвинтарі, спочивають воїни, що загинули в героїчних боях кримської війни" .
    Того ж дня аналогічна меморіальна дошка відкриється на території військової частини, де раніше розташовувалися пересильний пункт і цвинтар загиблих воїнів. Текст цієї меморіальної дошки такий:
    "Тут, на цвинтарі, поховані померлі від ран герої оборони Севастополя у період Кримської війни. На цьому ж місці в 1854 - 1856 рр. знаходився пункт пересилки поранених солдатів і офіцерів російської армії" .
    Східна війна 1853-1856 років велася між Росією і коаліцією Англії, Франції, Туреччини й Сардинії. Основні бойові дії розгорнулися у Криму, тому війна увійшла до світової історіографії як Кримська, хоча основні бойові дії на півострові проходили в 1854-55 рр. До цього періоду належить і героїчна оборона Севастополя.
    У Севастополі та його околицях розташовані Англійський, Французький, Італійський цвинтарі, а також меморіал поля першого бою війни - Альмінського. Цвинтарі російських воїнів збереглися в Сімферополі, Бахчисараї та Євпаторії.

    * * * * *


    У РІВНОМУ ВПЕРШЕ В УКРАЇНІ ВИДАНО УКРАЇНОМОВНИЙ ВАРІАНТ ПОВІСТІ МАРКА ВОВЧКА "МАРУСЯ"
    РІВНЕ, 26 листопада.
    У Рівному вперше в Україні українською мовою видано повість Марка Мовчка "Маруся".
    За словами завідуючої читальним залом Рівненської обласної наукової бібліотеки Наталії Корнійчук, з 1867 року (року написання) повість видавали багатьма мовами, однак україномовний варіант побачив світ лише у 1961 році завдяки старанням української діаспори у Канаді. 
    В Україні україномовний варіант повісті „Маруся" вперше видали рівненські видавці. Ініціював видання член правління товариства „Просвіта" Михайло Борейко, який понад 60 років виношував ідею віднайти справжню "Марусю", оскільки російські варіанти повісті не відповідали оригіналу.   
    Перебуваючи у Франції, Марко Вовчок переклала повість „Маруся" французькою. Це був єдиний розширений (без цензури) варіант твору, в якому йшлося про історію маленької дівчинки Марусі, яка загинула, жертвуючи собою заради Батьківщини. Канадські видавці переклали саме цей варіант. І Михайло Борейко, отримавши дозвіл на передрук канадського видання, взявся за роботу. Книгу видано за кошти Товариства української мови імені Шевченка у США і Рівненської друкарні. Передмову написав професор Рівненського державного гуманітарного університету Петро Лобас.
    Книга побачила світ напередодні 170-ої річниці від дня народження письменниці Марії Вілінської, яка підписувала свої твори псевдонімом Марко Мовчок. "Марусю" безкоштовно розповсюдять по бібліотеках і школах області.

    * * * * *

    НА ПРИКАРПАТТІ СТВОРЮЄТЬСЯ ВИСТАВКА ПОРТРЕТІВ ДІЯЧІВ КУЛЬТУРИ КРАЮ
    ІВАНО-ФРАНКІВСЬК, 26 листопада.
    В Івано-Франківську започатковано виставку портретів діячів культури та мистецтва Прикарпаття.
    Ідея створити таку виставку виникла у московського художника Ярослава Ціко, уродженця Львівщини. Минулого літа, під час проведення персональної виставки в Івано-Франківську, митець познайомився з митцями Прикарпаття і вирішив намалювати їх

    портрети. За словами Ярослава Ціко, діячі культури часто залишаються поза увагою, навіть, "поза кадром", а тому варто зберегти їх обличчя для історії, для нащадків.
    Мерія Івано-Франківська висловила бажання придбати створені митцем портрети для галереї новоствореного центру сучасного мистецтва.
    Дослідник історії Прикарпаття Володимир Грабовецький зазначив, що за часів австрійської влади в магістраті Станіслава (колишня назва Івано-Франківська) експонувались портрети відомих діячів культури того часу. І мерія міста вирішувала, хто саме достойний "висіти" на таких виставках. Документи, в який містяться суперечки на цю тему досі зберігаються в архівах.
    Ярослав Ціко говорить, що виставку портретів видатних людей міста в Україні започатковано вперше саме в Івано-Франківську. Наступним містом, де буде проведено подібну виставку, стане Москва (портрети багатьох діячів уже готові), а згодом - Київ.

    * * * * *

    В УЖГОРОДІ ПРОЙДУТЬ ЗМАГАННЯ З ГАНДБОЛУ "КУБОК КАРПАТ"
    УЖГОРОД, 26 листопада. З 27 по 30 листопада в спортивному комплексі "Юність" (м. Ужгород) пройде І Міжнародний гандбольний турнір "Кубок Карпат", присвячений олімпійській чемпіонці Ніні Гецко-Лобовій.
    У турнірі візьмуть участь українські гандбольні клуби "Спартак"(м. Київ), "Мотор" (м. Запоріжжя), "Академія" (м. Тернопіль), "Карпати" (м. Ужгород), ветерани київського "Спартака", а також команди з Угорщини, Словаччини та Сербії. Гостем турніру стане найтитулованіша спортсменка світу Зінаїда Турчина, яка двічі ставала олімпійською чемпіонкою, чемпіонкою світу, 13-разова володарка Кубка Європейських чемпіонів, 20-разова чемпіонка СРСР у складі київського "Спартака".
    Заслужений майстер спорту Ніна Гецко-Лобова є однією з найбільш титулованих спортсменок Закарпаття. У складі жіночої, збірної радянського Союзу у 1976 році на Олімпіаді у канадському місті Монреаль вона стала чемпіонкою олімпійських ігор, а у 1982 році - чемпіонкою світу з гандболу. Спортсменка виступала за провідні гандбольні клуби України та Європи  "Бактянка" (м. Берегово), "Спартак" (м. Київ), "Вашаш" (м. Будапешт), "Стярна" (Ісландія), та "Будучность" (Югославія).

    * * * * *



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    [an error occurred while processing this directive]
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.