News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Fri, April 26, 01:04 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, May 20, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    20.05.03 №81
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ПРОВІВ ДРУГЕ ЗАСІДАННЯ ДЕРЖАВНОЇ РАДИ З ПИТАНЬ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ТА ЄВРОАТЛАНТИЧНОЇ ІНТЕГРАЦІЇ УКРАЇНИ
    Київ. 19 травня. Президент України Леонід Кучма провів друге засідання Державної ради з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України. У засіданні взяли участь Прем'єр-міністр України Віктор Янукович, Перший віце-прем'єр Микола Азаров, Секретар РНБО Євген Марчук, міністр економіки та з питань європейської інтеграції Валерій Хорошковський, міністр закордонних справ Анатолій Зленко, міністр юстиції Олександр Лавринович, Глава Адміністрації Президента України Віктор Медведчук та інші посадовці.
    Під час засідання було розглянуто стан виконання заходів Цільового плану Україна-НАТО на 2003 рік, шляхи використання Україною нових можливостей у зв'язку з розширенням ЄС, пропозиції щодо вдосконалення механізму фінансового та адміністративного забезпечення діяльності у сфері європейської і євроатлантичної інтеграції, а також питання про підвищення ефективності використання технічної допомоги, яка надається Україні Європейським Союзом та країнами-донорами.
    Як зазначив у розмові з журналістами заступник Глави Адміністрації Президента України - керівник Головного управління з питань зовнішньої політики Анатолій Орел, за результатами обговорення Державна рада прийняла низку конкретних рішень. Так, зокрема, за його словами, було визнано необхідність активізації співробітництва між органами виконавчої і законодавчої влади у питаннях виконання заходів Цільового плану Україна-НАТО на 2003 рік, а Кабінету Міністрів доручено у чотиримісячний строк опрацювати пріоритетні заходи, які будуть включені до Цільового плану на 2004 рік. Крім цього, уряду доручено затвердити та організувати виконання Плану заходів щодо максимального використання Україною можливостей розширення Європейського Союзу і запобігання його негативним наслідкам. Головна увага при цьому має бути приділена прискоренню впровадження інноваційної моделі економічного розвитку України, як основної передумови скорочення розриву у рівні розвитку між Україною та членами ЄС.
    Що стосується вдосконалення механізму фінансового та адміністративного забезпечення діяльності у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції України, то, за словами Анатолія Орла, Кабінету Міністрів було доручено посилити кадрове забезпечення тих підрозділів виконавчої влади України, які займаються питаннями європейської інтеграції, а також визначити напрями, які потребують додаткового фінансування. Крім цього, уряд має також приділити серйозну увагу забезпеченню виконання відповідних положень про партнерство та співробітництво між Україною і ЄС.


    * * * * *


    Київ. 19 травня. Президент України Леонід Кучма відзначає, що Україна дедалі переконливіше доводить обґрунтованість своєї заявки на місце повноправного члена європейської спільноти. На цьому він наголосив, виступаючи на другому засіданні Державної ради з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.
    Леонід Кучма відзначив, що свідченням обґрунтованості заявки України стати повноправним членом європейської спільноти є те, що українська економіка продовжує демонструвати високі темпи зростання, позитивні тенденції спостерігаються практично в усіх сферах соціально-економічного життя. За останній час суттєво збільшилося число українських громадян, які відчувають реальні зміни на краще у своєму повсякденному житті і пов'язують ці зміни саме з європейським вибором.
    Крім цього, за словами Президента, і законодавча, і виконавча гілки влади не лише на словах, а й на ділі підтверджують здатність працювати злагоджено і конструктивно, доводять готовність сприяти новим зрушенням в економіці, у процесі демократизації суспільства та у підвищенні рівня забезпечення прав та свобод людини.
    Водночас, зауважив Леонід Кучма, в цьому контексті треба активніше переходити на сучасні, європейські методи роботи, сприяти розвитку міжвідомчої взаємодії на горизонтальному рівні і збільшувати повноваження середньої та нижньої управлінських ланок у сфері обміну інформацією. Слід також, за словами Президента, заохочувати ініціативність у державних гілках влади, вимагати глибокої продуманості пропозицій і бачення кінцевих результатів їхньої реалізації, а також вивчати й використовувати корисний досвід інших європейських країн у сфері державного управління інтеграційними процесами.


    * * * * *

    Київ. 19 травня. Міністерство закордонних справ України та українські дипломати мають активізувати роботу з інституціями Європейського Союзу та європейськими бізнесовими колами задля укладення між Україною та ЄС Європейської угоди про асоційоване членство України в ЄС. На цьому наголосив Президент України Леонід Кучма, виступаючи на другому засіданні Державної ради з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.
    Леонід Кучма нагадав, що під час Європейської конференції в Афінах було
    "знайдено повне розуміння української позиції щодо європейської інтеграції з боку європейських лідерів", і Україна отримала чіткі запевнення у тому, що двері Євросоюзу залишаються для неї відкритими. Але ці результати, підкреслив Президент, повинні не заспокоїти Україну, а навпаки - підштовхнути до активізації роботи в столицях держав-членів ЄС, з інституціями Євросоюзу задля досягнення головної пріоритетної і цілком реалістичної мети - укладення між Україною та ЄС Європейської угоди.
    Глава держави також нагадав, що про підтримку асоційованого членства України в Європейському Союзі заявили лідери найвпливовіших європейських країн. Так, нещодавно про це говорив Президент Франції, дуже важливі заяви з цього приводу зробив Голова Ради

    Міністрів Італії, а Федеральний канцлер Німеччини вже кілька разів наголошував на готовності його держави сприяти Україні в цьому питанні. Тому, за словами Леоніда Кучми, забезпечити розвиток цієї підтримки є прямим обов'язком українського зовнішньополітичного відомства. "Ми повинні мобілізувати всі сили, як власні, так і інших установ, здійснити цю роботу в тісному співробітництві з депутатським корпусом, підключити ділові кола, - але це завдання повинно бути виконане", - наголосив Леонід Кучма. "Я розраховую , - сказав він, - що під час наступного самміту Україна - ЄС ми зможемо перевести це питання у практичну площину".


    * * * * *


    Київ. 19 травня.
    Президент України Леонід Кучма висловлює незадоволення тим, що в Україні досі "не навчилися чітко формулювати та доводити до Європейського Союзу та НАТО свої найважливіші потреби у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції".
    "Ми до цього часу не навчилися доводити ЄС та НАТО свої потреби у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції, або звертаємось до наших партнерів з абсолютно нереалістичними очікуваннями", - заявив Глава держави під час другого засідання Державної ради з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.


    * * * * *


    Київ. 19 травня. Президент України Леонід Кучма закликає державні установи України створити реальні передумови для вступу України до ЄС та НАТО. "Я сподіваюся, що серед наших державних установ вже остаточно утвердилося розуміння про закінчення епохи декларацій і початку переходу до конкретних дій, а тому прошу менше говорити про наше бажання вступити до ЄС або НАТО, а більше робити для створення реальних передумов для такого членства", - наголосив він, виступаючи на другому засіданні Державної ради з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.
    Леонід Кучма підкреслив, що оцінка роботи українських державних установ у євроінтеграційному напрямі здійснюватиметься не за красномовними висловлюваннями, а за практичними результатами. Так, зокрема, Президент поставив завдання якнайшвидше втілити заходи Плану дій "Україна-НАТО", виконати Угоду про партнерство і співробітництво між Україною та Європейським Союзом та реалізувати рішення, які приймаються на високому рівні в рамках діалогу "Україна-ЄС". Крім цього, за словами Глави держави, Україні надзвичайно важливо забезпечити вступ до Світової організації торгівлі, і ставити це завдання не в 2004 році, а ще цього року.
    Закріпити нинішню позитивну динаміку з розвитку суспільно-економічних процесів, створити максимально сприятливі умови для подальшого зростання економіки і зміцнення громадянського суспільства, активізувати інтеграційні зусилля України - такими є сьогодні пріоритетні завдання усіх державних інститутів, наголосив Президент.
    Він зауважив, що, продовжуючи роботу у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції необхідно також усвідомлювати особливості сучасної міжнародної ситуації оскільки нині триває вирішальна стадія формування нового світового порядку, а події, що відбуваються, впливають на подальший розвиток не лише окремих держав, але й усієї міжнародної системи на багато років уперед. Це покладає на нас особливу відповідальність, і ми мусимо діяти адекватно сучасному моменту, адже майбутнє місце України в Європі залежить не від кого іншого, як від нас самих, наголосив Леонід Кучма.
    Глава держави ще раз підкреслив, що нині необхідно максимально використати всі можливості нинішньої ситуації для досягнення стратегічних цілей державної політики, для зміцнення міжнародних позицій України, і заради цього всі гілки влади й усі державні інститути повинні працювати як єдина команда.


    * * * * *


    Київ. 19 травня. Президент України Леонід Кучма наголошує на необхідності докласти органам державної влади зусиль для того щоб Україна вже у 2003 році стала членом СОТ. Про це Глава держави заявив під час другого засідання Державної ради з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.
    Як відзначив на брифінгу для журналістів після закінчення засідання заступник Глави Адміністрації Президента - керівник Головного управління з питань зовнішньої політики Адміністрації Президента України Анатолій Орел
    "чим швидше Україна прийде до СОТ тим краще це буде для неї". "Це - завдання Президента, яке не підлягає обговоренню", - сказав він. За словами Анатолія Орла, нинішня ситуація в державі дозволяє стверджувати, що сьогодні є реальні можливості Україні долучитися до СОТ уже в поточному році, і члени Державної ради з цим погодилися . "Це завдання важке, але воно надзвичайно амбітне, і якщо нам вдасться його виконати в цьому році, то Україні воно лише додасть авторитету", - наголосив заступник Глави президентської Адміністрації.

    * * * * *


    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ВРУЧИВ ДЕРЖАВНІ НАГОРОДИ РЕЛІГІЙНИМ ДІЯЧАМ

    Київ. 19 травня.

    Додаток: Виступ Президента України Л.Д.КУЧМИ
    на церемонії вручення державних нагород релігійним діячам


    За вагомий особистий внесок у відродження духовності, утвердження ідей милосердя і злагоди в суспільстві, активну миротворчу та благодійну діяльність група релігійних діячів отримала державні нагороди, їх вручив Президент України Леонід Кучма.
    Орденом "За заслуги" І ступеня нагороджено митрополита Сімферопольського та Кримського Лазаря, орденом "За заслуги" II ступеня - голову Всеукраїнського союзу об'єднань євангельських християн-баптистів Григорія Коменданта, главу Української автокефальної православної церкви митрополита Мефодія, митрополита Луцького і Волинського Української православної церкви Нифонта. Групу церковних діячів нагороджено орденами "За заслуги" III ступеня. Орденом княгині Ольги II ступеня відзначено настоятельку Густинського Свято-Троїцького жіночого монастиря Української православної церкви Віру, орденом княгині Ольги III ступеня - настоятельку Корецького Свято-Троїцького жіночого монастиря Української православної церкви Наталію.


    * * * * *


    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ЗУСТРІВСЯ З ВІДОМИМ ФРАНЦУЗЬКИМ КОМПОЗИТОРОМ, СПІВАКОМ ТА ГРОМАДСЬКИМ ДІЯЧЕМ ШАРЛЕМ АЗНАВУРОМ
    Київ. 19 травня.

    Шарль Азнавур, вірмен за походженням, народився 1924 року у Парижі. Останні п'ятнадцять років він проводить активну громадську роботу. У 1988 році він створив власний фонд допомоги Вірменії. 1989 року Шарля Азнавура призначають Постійним Представником Вірменії в ЮНЕСКО. Він також є Послом Доброї Волі цієї міжнародної організації.

    Президент України Леонід Кучма зустрівся з відомим французьким композитором, співаком та громадським діячем Шарлем Азнавуром, який прибув в Україну для участі в урочистому освяченні Кафедрального собору Вірменської апостольської церкви у Львові, закритої 1945 року.
    Леонід Кучма висловив задоволення від зустрічі з Шарлем Азнавуром і сказав, що сподівається на його активну участь у проведенні Року культури Франції в Україні у 2004 році.
    "Місія, з якою Ви приїхали, дуже благородна. Це символ, приклад для наслідування. Людина, яка не народилася у Вірменії, але готова у складну хвилину бути зі своєю країною. Це взірець натхненного і безкорисливого служіння своєму народові" , - підкреслив Глава держави.
    Президент України також відзначив хороший рівень україно-французьких відносин і наголосив на готовності до співпраці України із Францією у рамках ЮНЕСКО та поглибленні відносин між двома державами.
    У свою чергу, Шарль Азнавур пригадав, що останній раз він був в Україні сорок років тому і був приємно вражений змінами, які відбулися в нашій країні.
    "Я бачив місто, що будується і обличчя, які світяться. Це дуже хороша ознака", - сказав він.

    * * * * *


    У ПАРИЖІ ЗАВЕРШИВСЯ УКРАЇНСЬКО-ФРАНЦУЗЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ ЗА УЧАСТІ УСПП ТА ФРАНЦУЗЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ MEDEF
    Київ. 19 травня.
    Особливістю нинішнього українсько-французького бізнес-форуму, який завершився у Парижі, стала висока активність представників банківсько-страхової сфери. На сьогодні між банками України та Франції існує близько 70 угод. Організатори вважали, що у форумі у Парижі візьме участь керівництво одного впливового банку, однак захід відвідали представники трьох потужних французьких банків - "Креди Ліоне", "Сосьєте Женераль", "Кредит Агриколь", Федерації французьких банків та декілька страхових компаній, у тому числі, "ЗМРасюанс", "КОФАС" тощо. У рамках форуму відома міжнародна страхова компанія "КОФАС" презентувала систему страхування, інвестиційної діяльності, експортно-імпортних операцій, економічних, політичних та соціальних ризиків бізнесу. Водночас, страховики "КОФАС" та харківської "ЛЕММИ" обговорили перспективи співробітництва.
    Як ішлося в ході бізнесових зустрічей, французький "Креди Ліоне" декілька років впевнено почувається на українському ринку. Цікавляться партнерством з Україною й інші французькі банківські установи, втім їхня присутність в Україні стримується високою процентною ставкою страхування експортних операцій. Але французи готові робити конкретні кроки щодо розширення присутності свого капіталу на українському ринку.
    Цей факт, на думку експертів, може свідчити про те, що французькі економічні кола ретельно вивчають український ринок, готові до серйозних інвестицій в українську економіку, активно шукають партнерів для відпрацювання системи захисту промислово-фінансових інвестицій.
    Таким чином, українсько-французький бізнес-форум виконав поставлене завдання - сприяти кращим контактам промисловців та фінансистів. На цьому наголосив і президент УСПП Анатолій Кінах, який у виступі на форумі підкреслив, що у процесі євроінтеграції, вступу України до COT безпосередні контакти між підприємцями обох країн відіграють найважливішу роль.


    * * * * *


    У МІНІСТЕРСТВІ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ПІДПИСАНО МЕМОРАНДУМ ПРО ВЗАЄМОРОЗУМІННЯ МІЖ УРЯДОМ УКРАЇНИ ТА УРЯДОМ СПОЛУЧЕНИХ ШТАТІВ АМЕРИКИ У СФЕРІ ГУМАНІТАРНОГО І ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА
    Київ. 19 травня. У Міністерстві охорони здоров'я підписано Меморандум про взаєморозуміння між урядом України та урядом Сполучених Штатів Америки у сфері

    гуманітарного і техніко-економічного співробітництва. Від нашої країни документ підписав міністр Андрій Підаєв, від уряду США - директор місії в Україні Молдові та Білорусі Агенції з міжнародного розвитку Крістофер Краулі.
    Меморандум визначає пріоритетні напрями співробітництва, що відповідають завданням реформування та розвитку галузі, поліпшенню якості надання медичних послуг, сприятиме розвитку міждержавних відносин у галузі охорони здоров'я в інтересах зміцнення здоров'я громадян України, розширяє договірно-правову базу між Україною та США.
    Міністр Андрій Підаєв підкреслив важливість підписання цього документа, зазначивши, що на сьогодні уряд США є одним з основних партнерів у двосторонньому співробітництві з іноземними державами в проектах та програмах міжнародної технічної допомоги, що здійснюються в галузі охорони здоров'я. Він також назвав проекти, які були, на його думку "найуспішнішими в минулому", це - контроль над раком молочної залози, вивчення медичних проблем постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи та безпосередньо ліквідаторів, реформування системи фінансування лікувальних закладів та медичної освіти.
    У відповідь Крістофер Краулі зазначив, що підписання меморандуму є видатною подією на довготривалому шляху плідного співробітництва між МОЗ і AMP США та результатом спільних зусиль американських та українських медиків і юристів. Він також окремо відзначив позитивні тенденції щодо зменшення рівнів дитячої та материнської смертності в Україні, передачі ВІЛ-інфекції від матері до дитини.


    * * * * *


    ПОЛЬСЬКИЙ ЦЕНТР, ВІДКРИТИЙ В ІНСТИТУТІ ФІЛОЛОГІЇ КИЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА, СПРИЯТИМЕ ПЛІДНОМУ НАУКОВОМУ ОБМІНУ МІЖ ДВОМА КРАЇНАМИ
    Київ. 19 травня. Польський центр, відкритий в Інституті філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, сприятиме поглибленню розвитку українсько-польських відносин, зміцненню дружби між народами та плідному науковому обміну. На цьому наголосив професор, завідувач кафедри полоністики Інституту філології, директор Польського центру Ростислав Радишевський. Він зазначив, що у Центрі передбачається влаштовувати перегляди польських програм, тематичні виставки, організовувати лекції польських професорів, які потім обговорюватимуться за "круглим столом". Центр також проводитиме наукові дослідження щодо польської літератури в Україні й української літератури в Польщі, та багато інших заходів.
    Ростислав Радишевський підкреслив, що таку сміливу ініціативу кафедри полоністики підтримали Посольство Республіки Польща в Україні, Польське консульство, Фундація допомоги полякам на сході. Центр також сподівається на поглиблення наукової співпраці з Варшавським і Вроцлавським університетами.
    Основою для створення Польського центру в Інституті філології Київського національного університету стала бібліотека, яка на сьогодні нараховує 15 тисяч одиниць польських видань.
    Під час церемонії відкриття Центру депутат Польського сейму, голова Фундації допомоги полякам на сході Тадеуш Самборський від імені Фундації подарував новоствореному Центру супутникову антену і телевізор.


    * * * * *


    УКРАЇНСЬКІ ТА РОСІЙСЬКІ ВЧЕНІ РОЗРОБИЛИ ТЕСТ-СИСТЕМУ ДЛЯ ДІАГНОСТИКИ ВІРУСУ АТИПОВОЇ ПНЕВМОНІЇ                                                         
    Київ. 19 травня.
    У Києві відбулася зустріч президента НАН України академіка Бориса Патона з міністром охорони здоров'я України Андрієм Підаєвим, під час якої обговорювалися проблеми, пов'язані з поширенням SARS, і шляхи протидії цьому небезпечному вірусу. Було підписано договір про спільні дії міністерства і Національної Академії наук щодо протидії SARS.
    У рамках зустрічі відбулася презентація унікального діагностичного набору для виявлення вірусу атипової пневмонії. НАН України спільно зі своїми російськими колегами вже готова розпочати випуск тест-систем для діагностики вірусу SARS, який можна буде виявити всього за З години, повідомив керівник прес-служби науково-виробничої компанії "Діапроф-Мед" Сергій Староконь.
    Як відзначив генеральний директор НТК "Інститут монокристалів" академік НАН України Володимир  Семиноженко,  Україна  сьогодні  бере  активну  участь  у  реалізації   масштабних проектів по боротьбі з ВІЛ/СНІД, туберкульозом,  малярією та іншими небезпечними хворобами. Наша участь у заходах щодо протидії SARS - це не тільки визнання потенціалу українських фахівців, але і символ високого авторитету української науки в світі.


    * * * * *

    СЕМІНАР ДЛЯ ЮРИСТІВ ЩОДО ПРАВА НА ОТРИМАННЯ ІНФОРМАЦІЇ ПРОХОДИТЬ У РІВНОМУ
    Рівне, 19 травня
    . У Рівному розпочався дводенний семінар на тему: „Стаття 10 Конвенції про захист прав і основних свобод людини: застосування в українській правозастосовчій практиці". Семінар організовано відповідно до спільної програми між Радою Європи та Європейською комісією.
    Конвенцію „Про захист прав і основних свобод людини", згідно з якою кожен громадянин має право у разі порушення його прав і свобод з боку державних органів влади звернутися зі скаргою до Європейського суду з прав людини, було ратифіковано 1997 року. Однією з найбільш вагомих статей Конвенції є стаття 10, яка гарантує право на свободу вираження поглядів і право на отримання інформації. Розгляду саме цієї статті і присвячено семінар, у роботі якого беруть участь біля 60 працівників судочинних органів Рівненщини.
    Практичні заняття з ними проводять представник Генерального директорату з прав людини Ради Європи Лейла Дервісаджич, віце-президент регіонального суду міста Зволє (Нідерланди) Інгрід Блааув, адвокат із Лондона Люсі Мормен та інші юристи з країн Європи.


    * * * * *


    У СУБОТУ В ЧУГУЄВІ ВІДБУЛАСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ КОНЦЕПЦІЇ ЄВРОРЕГІОНУ «СЛОБОЖАНЩИНА»
    Харків. 19 травня.
    У суботу в Агентстві муніципального розвитку м. Чугуєва (Харківська область) відбулася перша презентація концепції єврорегіону «Слобожанщина». Концепція розроблялася за участю виконавчого комітету Ради керівників прикордонних областей Республіки Білорусь, Російської Федерації й України. У новому єврорегіоні представлені Харківська область України і Білгородська область РФ.
    У заході взяли участь представники МЗС України, генерального консульства Російської Федерації в Харкові, представники органів влади, ділових кіл.
    Довідка: Єврорегіон    -  форма  співробітництва  між  прикордонними  областями сусідніх держав, яка базується на угодах між органами влади регіону. Завданням єврорегіонів є вирішення спільних для його території проблем. Подібна  форма  співробітництва  діє  в Західній Європі з 60-х років.


    * * * * *


    У ХЕРСОНІ БУЛО ПРЕЗЕНТОВАНО НАЦІОНАЛЬНУ ПРОГРАМУ РОЗВИТКУ ВИХОВАННЯ В СИСТЕМІ ОСВІТИ УКРАЇНИ
    Херсон, 19 травня . На Всеукраїнській науково-практичній конференції, яка в суботу закінчила свою роботу в Херсоні, було схвалено проект Національної програми виховання дітей і молоді в Україні до 2012 року. Його розробив Інститут проблем виховання Академії педагогічних наук України.
    У конференції взяли участь фахівці з Києва, Полтави, Рівного, Миколаєва, Львова, Запоріжжя та багатьох інших міст, відомі в Україні вчені-педагоги, серед яких була й донька видатного українського педагога Василя Сухомлинського дійсний член Академії педагогічних наук України Ольга Сухомлинська.
    Як зазначали учасники конференції, останнє десятиріччя внесло суттєві корективи в соціокультурну ситуацію в Україні. Це не могло не позначитися на формуванні світоглядних засад виховання. Зруйнувавши стару систему цінностей, суспільство ще не визначилося з новими. Та вакуум ідеалів не може довго залишатися незаповненим. Натомість завжди приходять культ сили, грошей, цинізму і байдужість. На цьому особливо наголошувала О.Сухомлинська. Вона висловила велике занепокоєння тим, що через відсутність об'єднавчої національної ідеї Україна може втратити цілі покоління молоді.
    Намагаючись якось завадити соціальній деградації підлітків, сьогодні чи не кожна школа прагне винайти власні орієнтири виховання. Такі педагогічні експерименти почасти просто небезпечні, бо в пошуках нового іноді відкидається все, що напрацьовано раніше, що перевірене досвідом. Тому, на думку О. Сухомлинської, прийняття єдиної, загальнонаціональної програми виховання давно на часі.
    Така програма, за словами директора Інституту проблем виховання Академії педагогічних наук України Івана Беха, має насамперед визначати світоглядну стратегію виховання. У ній повинні гармонічно поєднатися інтереси особистості, суспільства і держави.
    Загальнонаціональна програма має також визначитися з межею виховного простору, його суб'єктами, балансом сімейного, суспільного, релігійного  та світського виховання. На цьому наголошувалося на секційних засіданнях, які проходили в рамках науково-практичної конференції. Освітяни в цілому високо оцінили презентований науковцями документ. Його обговорення триватиме і в інших регіонах України.


    * * * * *


    ОБ'ЄДНАНІ СОЦІАЛ-ДЕМОКРАТИ ЩОНЕДІЛІ ПІДНІМАТИМУТЬ НАСТРІЙ ЛЬВІВ'ЯНАМ
    Львів. 19 травня. У неділю у Центральному парку культури та відпочинку ім. Б.Хмельницького міста Львова обласна організація Соціал-демократичної партії України (об'єднаної) розпочала акцію "Доброго настрою вам, львів'яни!". Щонеділі львів'яни та гості міста матимуть змогу відпочити у Парку культури під звуки музики духового та джазового оркестрів.
    Як зазначив секретар ЛОО СДПУ(О), заступник голови партії, народний депутат України Ігор Шурма, цей проект народився ще під час виборів і обласна організація вирішила його проводити на постійній основі. За його словами,
    „такого роду акції повинні існувати, оскільки вони не несуть жодного політичного забарвлення". І. Шурма підкреслив, що львів'яни втомлені від політики, від життєвих проблем, тому „ми намагаємося у вихідні дні створити для всіх добрий настрій".
    Духовий та джазовий оркестри почергово виступатимуть у Парку культури.


    Виступ
    Президента України Л.Д.КУЧМИ
    на церемонії вручення
    державних нагород релігійним діячам
    Маріїнський палац,
    19 травня 2003 року

    Вельмишановне зібрання!

    У дні, осяяні торжеством світлого Христового Воскресіння, коли всі ми сповнені найщирішими почуттями любові до ближнього, коли ми звіряємо своє життя з найвищими заповідями, - мені особливо приємно вітати вас, пастирів українського роду.
    Ще якийсь час тому - годі було й уявити, що лідерів церков вітатимуть на державному рівні. І що відійде в минуле епоха Невіри.
    Над нашою країною - і над кожним українцем - поставили нечуваний експеримент: підмінили Бога служінням якомусь абстрактному Світлому Майбутньому.
    Тисячами життів заплатила сучасна Україна за право вірити. Душі тисяч замучених пастирів Божих, тисяч вірних волають до нас по справедливість.
    І якби сьогодні мені довелося виділити щось одне, що кардинально відрізняє Україну вчорашню, тоталітарну - від України сьогоднішньої, демократичної, - я б назвав це одне: закріплене в нашій Конституції і повноцінно реалізоване в щоденному житті право людини на свободу світогляду і віросповідання.
    Церква повертається до нас, повертається віра. Українська держава з перших днів існування стала на захист прав людини і громадянина, свободи совісті й свободи Церкви, проголосила рівність усіх релігійних організацій перед Законом.
    Ми здобуваємо новий для нас, безцінний досвід співіснування і співпраці нової незалежної держави та оновлених церков.
    Церква - це природне тіло кожного українця, тому для нас вона не просто окрема інституція, нехай і надзвичайно авторитетна. Церква є Храмом, Церква є Домом, Церква є Місією, яка змінює на краще кожну людину, а отже - і всю

    націю.
    Та десятиліття заперечення Бога не пройшли для нас безслідно, і це ми бачимо по сьогоднішніх проявах бездуховності. Кому, як не вам заповнювати цей вакуум - адже виникає він тільки тоді, коли людину в пошуках Бога спокушає лукавий.
    А завдання держави - створити якомога сприятливіші умови для діяльності церков.
    Ми працюємо над цим. Відбудова зруйнованих храмів, повернення Церкві незаконно реквізованого, допомога в організації богословської освіти та релігійного виховання - це і відновлення справедливості, і визнання на державному рівні величезної ролі Церкви в нашій історії, ролі вчорашньої, і ролі сьогоднішньої.
    Упевнений: держава і Церква, спільно, розчищаючи завали, що дісталися нам у спадок, наводячи нові мости взаєморозуміння і співпраці, пліч-о-пліч - як рівноправні партнери - працюватимуть для розквіту України, для гідного життя наших співвітчизників.
    І державні нагороди за вашу працю і служіння во благо Церкви і України - які я хочу вам зараз вручити, - це відзнаки саме такої вашої сумлінної роботи.
    Зичу вам і вашим вірним міцного здоров'я, добра й щастя, нових здобутків у служінні Богові та Україні.



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.