News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Mon, April 29, 03:36 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, February 25, 2003, 9:00 am ET

    Press Release

    Новини з України

    25.02.03 №21
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ


    КІНЦЕВОЮ МЕТОЮ ОБ'ЄДНАВЧИХ ПРОЦЕСІВ НА ТЕРЕНАХ СНД ПРЕЗИДЕНТИ УКРАЇНИ, РОСІЇ, БІЛОРУСІ І КАЗАХСТАНУ ВИЗНАЧИЛИ СТВОРЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ РЕГІОНАЛЬНОЇ ІНТЕГРАЦІЇ
    Київ. 24 лютого. Леонід Кучма, Володимир Путін, Олександр Лукашенко і Нурсултан Назарбаев провели кілька зустрічей у чотиристоронньому форматі. На них йшлося про пропозиції, висунуті Україною на самміті СНД у Кишиневі, які потім було уточнено на січневому неформальному самміті Співдружності у Києві. Ці пропозиції стосуються економічної складової Співдружності.
    За підсумками зустрічей президенти Республіки Білорусь, Республіки Казахстан, Російської Федерації і України підписали й оприлюднили у неділю спільну Заяву, в якій кінцевою метою інтеграції на теренах СНД названо створення Організації регіональної інтеграції. На думку президентів чотирьох держав, уже до вересня 2003 року буде підготовлено угоду про формування Єдиного економічного простору СНД.
    Коментуючи заяву чотирьох президентів СНД, Голова Ради глав держав Співдружності, Президент України Леонід Кучма підкреслив, що
    "ми не хочемо відмовлятися від ідеї створення зони вільної торгівлі" у рамках Співдружності. На його переконання якраз після цього можна буде перейти до встановлення єдиного економічного простору.
    Президент Росії Володимир Путін у своєму коментарі зауважив, що у прийнятому чотирма президентами рішенні
    "не йдеться про альтернативу СНД".
    Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав ініціативу "четвірки" спрямованою на захист ринків цих країн, а Президент Казахстану Нурсултан Назарбаев висловив сподівання, що рішення, ухвалене у Москві, стане "проривом у наших відносинах". Разом з тим Нурсултан Назарбаев зазначив, що ініціатива чотирьох президентів країн СНД не була експромтом. Перед тим вони ретельно вивчили зроблене країнами ГУУАМ та ЄврАзЕС у плані регулювання проходження товарів.



    ЗАЯВА ПРЕЗИДЕНТІВ РЕСПУБЛІКИ БІЛОРУСЬ, РЕСПУБЛІКИ КАЗАХСТАН, РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ І УКРАЇНИ
    Ми, глави держав Республіки Білорусь, Республіки Казахстан, Російської Федерації і України, прагнучи сприяти економічному і соціальному прогресу наших народів, підвищенню рівня їх життя, виходячи з принципів стійкого розвитку, беручи до уваги, що послідовне проведення економічних реформ у наших країнах створило передумови для подальшого поглиблення багатостороннього економічного співробітництва і посилення інтеграційних процесів, розвиваючи положення Угоди про зону вільної торгівлі від 15 квітня 1994 року, підтверджуючи домовленості, вироблені на саммітах СНД у Кишиневі і Києві, а також свою рішучість створити Єдиний економічний простір, заявляємо про новий етап економічної інтеграції і починаємо переговори по заходах, необхідних для формування Єдиного економічного простору.
    Результатом переговорів буде підготовка до вересня 2003 року угоди про формування Єдиного економічного простору, узгодженої економічної політики щодо ряду напрямів, гармонізацію відповідного законодавства і створення єдиної регулюючої міждержавної незалежної Комісії з торгівлі і тарифів.
    Кінцевою метою роботи є створення Організації регіональної інтеграції.
    З цією метою Сторони створюють спільну Групу високого рівня і затверджують її мандат.

    Президент Республіки Білорусь О. Лукашенко
    Президент Республіки Казахстан Н. Назарбаев
    Президент Російської Федерації!' В. Путін
    Президент України Л, Кучма
    м. Москва, 23 лютого 2003 року.


    * * * * *

    ВІДНОСИНИ МІЖ УКРАЇНОЮ І РОСІЄЮ ПОКЛИКАНІ ЗМІЦНЮВАТИ ЄВРОПЕЙСЬКУ ІНТЕГРАЦІЮ, ВВАЖАЄ ДИРЕКТОР ІНСТИТУТУ ПРОБЛЕМ МІЖНАРОДНОЇ БЕЗПЕКИ
    Київ. 24 лютого. Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України, директор Національного інституту проблем міжнародної безпеки Сергій Пирожков упевнений, що взаємовідносини між Україною і Росією на двосторонньому рівні мають сприяти тому, щоб зміцнювати європейську інтеграцію і одночасно реалізовувати свої економічні інтереси в просторі Співдружності незалежних держав.
    В інтерв'ю журналістам під час міжнародної конференції "Пошук моделі взаємовідносин України і Росії в євроінтеграційному вимірі" С.Пирожков акцентував увагу на тому, що
    "Україна зберігає за собою інтеграційні процеси в Євросоюз і в північноатлантичні структури безпеки, а Росія залишається нашим партнером".
    Вчений також підкреслив, що
    "співробітництво з Росією буде вибірковим, тому що воно відбувається на прагматичному рівні, що вигідно  і Україні, і Росії".


    * * * * *

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНСЬКОЇ АГРАРНОЙ КОНФЕДЕРАЦІЇ ЛЕОНІД КОЗАЧЕНКО У ХОДІ ВІЗИТУ ДО США ОБГОВОРИВ НАПРЯМИ ДВОСТОРОННЬОЇ СПІВПРАЦІ В СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКІЙ ГАЛУЗІ

    Київ. 24 лютого. Із доповіддю "МАЙБУТНЄ ЗЕРНОВОГО СЕКТОРУ В УКРАЇНІ" виступив президент Української аграрної конфедерації, радник Прем'єр-міністра України Леонід Козаченко на семінарі "Зернові та олійні культури", який відбувся в рамках щорічного Оглядового сільськогосподарського форуму-2003 року в США. Учасниками форуму були понад 1400 виробників сільськогосподарської продукції, трейдерів, фахівців різноманітних галузей промисловості, науковців та представників урядових структур з багатьох країн світу.
    Леонід Козаченко перебував у Вашингтоні та Чикаго на запрошення Міністерства сільського господарства США. У ході візиту він мав зустрічі із заступником міністра сільського господарства США Джеєм Пенном, головою Комісії з питань ф'ючерсної біржової торгівлі Джимом Н'юсомом, другим заступником Державного секретаря США Стівеном Пайфером, заступником директора по Україні, Молдові та Білорусі Ради національної безпеки США Сарою Ленті, а також директором відділу сільського господарства, довкілля та соціального розвитку Світового Банку Лорою Так. Відбувся обмін думками щодо напрямів посилення двосторонньої співпраці в сільськогосподарській галузі, а також залучення технічної та фінансової допомоги США для розвитку інструментів фінансового забезпечення аграрного виробництва в Україні.
    Глава Української аграрної конфедерації обговорив з виконавчим директором Американського фермерського бюро можливості укладення найближчим часом протоколу про співпрацю між цими структурами Леонід Козаченко мав зустрічі з президентом громадської організації Громадянська мережа для закордонних справ Джоном Костелло, керівництвом компанії "Каргіл". У Чикаго відбулися переговори з керівництвом місцевої ради з торгівлі та товарної біржі, на яких обговорено шляхи інтенсифікації співробітництва в сфері розвитку товарних ринків, ф'ючерсної торгівлі та залучення американської технічної допомоги




    * * * * *



    ОСОБОВИЙ СКЛАД 20-ГО ОКРЕМОГО ВЕРТОЛІТНОГО ЗАГОНУ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ У СЬЄРРА-ЛЕОНЕ НАГОРОДЖЕНО МЕДАЛЯМИ ООН "ЗА СЛУЖБУ МИРУ"
    Київ. 24 лютого.
    У базовому таборі українського миротворчого контингенту Місії ООН у Сьєрра-Леоне відбулося урочисте вручення миротворцям 20-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України медалей ООН "За службу миру".
    Цими нагородами керівництво Місії ООН відзначило 110 військовослужбовців, які внесли значний вклад у справу підтримання миру в Сьєрра-Леоне.
    У церемонії нагородження українських військових взяли участь спеціальний представник Генерального секретаря ООН у Сьєрра-Леоне Олуємі Аденіджи, командувач військами Місії ООН у Сьєрра-Леоне генерал-лейтенант Даніель Опанде, тимчасовий повірений у справах України у Гвінейській Республіці Олександр Шульга, а також представники уряду країни, Штаб-квартири Місії ООН, командири інших національних миротворчих контингентів. За період, що минув після чергової ротації у жовтні 2002 року, військовослужбовцями вертолітного загону перевезено 4662 особи та 139 тонн вантажу Місії ООН, здійснено 32 бойових патрулювання.


    * * * * *

    ЗАХІДНЕ ОПЕРАТИВНЕ КОМАНДУВАННЯ УКРАЇНСЬКИХ ЗБРОЙНИХ СИЛ ПОСИЛЮЄ СПІВПРАЦЮ З АМЕРИКАНСЬКИМИ КОЛЕГАМИ
    Львів. 24 лютого. Черговим штрихом доповнили розбудову відносин Збройних сил України та США військовослужбовці Західного оперативного командування (ЗОК). Разом з представниками сухопутних військ Національної гвардії Каліфорнії вони розпочали сьогодні у Львові конференцію, покликану намітити головний план дій для міжнародних командно-штабних навчань "Щит миру-2003", які, за традицією, відбудуться влітку на Яворівському полігоні.
    Нинішня зустріч проводиться у відповідності з домовленістю, досягнутою у листопаді минулого року в каліфорнійському місті Сан-Дієго. Тоді група начальників та старших офіцерів ЗОК разом з американськими колегами обговорила основні напрями співпраці на 2003 рік, визначила коло країн-учасниць, узгодила терміни головної та заключної планувальних конференцій. Протягом п'яти днів учасники побувають у відповідних підрозділах, залучених до навчань, ознайомляться з планом розміщення військових, проведуть вивчення території.
    Для командування ЗОК, на території якого знаходиться один з найбільших і найкраще обладнаних військових полігонів, не вперше приймати міжнародні навчання. В минулому році тут, наприклад, відбулися "Спільні випробування", в яких взяло участь понад 3 тисячі військовослужбовців з 17 країн світу. На рівні підрозділів, управлінь та штабів вони відпрацьовували дії щодо забезпечення миру і стабільності в зонах конфлікту згідно з існуючими нормативно-правовими документами ООН. "Щит миру-2003" пройде в рамках програми "Партнерство заради миру", яка охоплює як країни-члени НАТО, так і тих, хто прагне вступити в альянс. Для України співпраця з зарубіжними арміями дозволяє розбудовувати власні збройні сили на професійних засадах, підтверджує прагнення жити в мирі і злагоді.


    * * * * *

    ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ СЬОМОЇ УКРАЇНСЬКОЇ АНТАРКТИЧНОЇ ЕКСПЕДИЦІЇ

    Київ. 24 лютого. Відбулася урочиста зустріч членів VІІ Української антарктичної експедиції. Міністр освіти та науки України Василь Кремень, вітаючи полярників, підкреслив важливість проведених в Антарктиді протягом минулого року і за весь попередній час робіт для країни.
    Як відзначалося на зустрічі в Українському антарктичному центрі Міністерства освіти і науки України, багатопланові завдання експедиція виконала. Однак її робота на станції Академік Вернадський через складні погодні умови була дуже напруженою. Проте, Державна програма досліджень в Антарктиці на 2002-2010 роки успішно виконується і все заплановане на минулий сезон завершено в повному обсязі. У тому числі відповідно до домовленостей з Британською антарктичною службою були забезпечені інформацією світові центри погоди.
    На думку фахівців, це збагатило вітчизняну науку важливими відомостями про стан космічного простору, в галузі геофізики, екології, біології та медицини. Цікаві медико-фізіологічні дослідження, що показали зниження радіаційного забруднення організму зимівників в умовах екологічно чистої Антарктиди. Під час сезонних робіт було застосовано нові методи дистанційного радіозондування ближнього космосу. Значну частину робіт виконано спільно із зарубіжними колегами. При цьому деякі результати мають дати практичну користь народному господарству країни.
    Керівник експедиції Віктор Ситов розповів, що у них на станції за рік побувало близько 1800 іноземних громадян. Чимало з них там, на станції Вернадський, уперше дізналися про Україну, і в цьому також полягає доцільність проведення антарктичних експедицій.


    * * * * *


    У БУДАПЕШТІ ВШАНОВАНО ПАМ'ЯТЬ ВИДАТНОГО УКРАЇНСЬКОГО ПИСЬМЕННИКА, ОДНОГО З ЗАСНОВНИКІВ АЛЬМАНАХУ "РУСАЛКА ДНІСТРОВАЯ" МАРКІЯНА ШАШКЕВИЧА

    Будапешт. 24 лютого. Пам'ять видатного українського культурного діяча, письменника-просвітителя Маркіяна Шашкевича (1811-1843), одного із засновників альманаху "Русалка Дністровая" вшановано 23 лютого в столиці Угорщини.
    Альманах "Русалка Дністровая" вперше побачив світ у Будапешті в 1837 року в Королівській друкарні. На цій будівлі Товариство української культури в Угорщині (ТУКУ) у лютому 1998 року встановило меморіальну дошку. Відтоді, за традицією, до пам'ятного місця приходять депутати державного, столичного та місцевих органів самоврядування українців, активісти ТУКУ, співробітники посольства України в Угорській Республіці, а також шанувальники літератури.
    Голова Державного органу самоврядування українців і ТУКУ Ярослава Хортяні у своєму виступі підкреслила значення "Русалки Дністрової" для самоствердження українського народу, його мови і культури, розповіла про подвижницьку роль творців альманаху "Руської трійці" - Маркіяна Шашкевича, Івана Вагилевича, Якова Головацького. Нинішня зустріч, наголосила Ярослава Хортяні, стала першою серед заходів, присвячених в Угорщині 160-річчю з дня смерті Маркіяна Шашкевича. Присутнім було продемонстровано безцінну реліквію - один із примірників альманаху, тимчасово переданий будапештською бібліотекою на збереження ТУКУ.


    * * * * *

    УКРАЇНЦЯ ВІДЗНАЧЕНО УРЯДОВОЮ НАГОРОДОЮ ЕСТОНІЇ

    Таллінн. 24 лютого.
    Представник української общини в Естонії, староста Української греко-католицької церкви та керівник Центру української культури в Таллінні Анатолій Лютюк став кавалером Ордена Білої Зірки в номінації "За охорону пам'яток старовини". Як повідомляє посольство України в Естонії, нагороду А.Лютюку вручив особисто президент Естонської республіки Арнольд Рюйтель.
    Звання кавалера Ордена Білої Зірки присвоєно А. Лютюку за реновацію споруди лютеранської каплиці (ХІV ст.), яка велась за його власним оригінальним проектом з метою пристосування каплиці для потреб Української церкви (освячена в 2000 році). Іконостас був створений львівським художником Петром Гуменюком. Відтворена церква органічно вписалась в архітектурний ансамбль  середньовічної частини Таллінна.
    А. Лютюк - перший з естонських українців (та і з представників усіх національних меншин Естонії взагалі), удостоєний такої високої нагороди.


    * * * * *

    У ДОЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ ІВАНО-ФРАНКІВЩИНИ ВЛІТКУ ПРОДОВЖУВАТИМЕТЬСЯ ПРОВЕДЕННЯ ДНІВ СЕЛА
    Івано-Франківськ. 24 лютого.
    Протягом цього літа в усіх населених пунктах Долинського району Івано-Франківської області продовжиться проведення "Днів села". Як повідомляє прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації, вперше такі місцеві свята були організовані ще минулого року. Відповідне рішення було ухвалене райдержадміністрацією „з метою відродження, підтримки народних традицій, активізації роботи виконавчих комітетів місцевих рад та залучення організацій і установ району до підготовки проведення в вересні 2003 року ІV Всесвітнього Бойківського фестивалю".
    Триватиме й конкурс на кращу організацію і проведення свята. При підведенні його підсумків враховуватимуться благоустрій і санітарний стан населених пунктів, звіти колективів художньої самодіяльності в рамках підготовки до Бойківського фестивалю, проведення спортивних змагань та ігор, організація пошукової роботи з історії села з метою відродження бойківських звичаїв та обрядів, надання допомоги малозабезпеченим та перестарілим, організація змістовного дозвілля молоді, вшанування знатних родин села в рамках районної естафети "Славна родина Долинщини".

    25.02.03 №21




    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.