News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Thu, May 02, 10:32 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, September 1, 2009, 9:00 AM ET

    Press release

    Наукове Товариство ім. Шевченка в Нью-Йорку проголошує створення Дослідницького Центру для вивчення української діяспори в США
    — Олег Воловина та Василь Лопух

    www.inform-decisions.com/ukrstat/

    Відколи Україна стала незалежною державою, увага нашої діяспори значною мірою зосередилася на проблемах України залишаючи поза увагою діяльність української діяспори в США та інших країнах. Також більшість нашої громадської праці часто робиться без використання об'єктивних інформацій які можна отримати від "Бюра Перепису Населення США" (United States Bureau of the Census) за останні три переписи населення, і від центру "Вивчення Американського Суспільства" (American Community Survey). Використання офіційної статистики про іміґрацію та цілий ряд інших даних можуть дати більш раціональну й ефективну основу для діяльности нашої діяспори.

    Ці дані також дають унікальну можливість досліджувати українську етнічну групу з академічної точки зору. Вони дозволяють дослідникам поширити галузь етнічних студій в США, поглибити сферу наукових досліджень суспільних та економічних дисциплін, на прикладі українців, що проживають в США, як ілюстрацію для вивчення стану справ ряду інших національних громад Америки.

    Для того, щоби заохотити та улегшити дослідження на цю тему НТШ-А рішило створити Центр Демографічних і Соціоекономічних Досліджень Українців у США. Ми підготовили веб-сторінку, яка містить у собі детальну інформацію про цей Центр, його місію і завдання: www.inform-decisions.com/ukrstat/.

    Ця веб-сторіка надає доступ до інтеґрованої бази даних, що включає в себе статистичні показники з переписів та оглядів щодо українців в США. Окрім того, подаємо супровіну базу даних для цілого населення США, щоби улегшити порівняння однотипних показників між українцями і цілим населенням США.

    Створені бази даних включають статистичні показники за 1980, 1990, 2000 і 2006 роки, а також технічну інформацію, яка потрібна для аналізи. Інформації, що можна отримати за допомогою створеної нами веб-сторінки надаємо безкоштовно усім, хто бажає довідатися більше про українців в США. Ці дані можна вживати для досліджень, або як засіб для управління в плянуванні громадської праці. Наша веб-сторінка містить також динамічні таблиці з ключевою статистичною інформаціює про українців в США у розрізі штатів або метролітальних аґломераціях. У цих таблицях ви знайдете основну статистичну інформацію для цілої країни, для вашого штату і вашого міста.

    Центр Демографічних і Соціальноекономічних Досліджень Українців у США запрошує науковців, студентів, громадських діячів та зацікавлених осіб користати з наданих нами інформацій. Ми працюємо над розробкою конкурсів для студенів з написання науково-дослідних праць (статей) які торкатимуться демоґрафічної та соціяльноекономічної проблематики української діяспори в Америці. Будемо ініціювати проведення наукових панелей на конференціях або ініціювати їх проведення в межах тематики діяльности нашого Центру.

    З метою поширити число дослідників у цій галузі, і беручи до уваги, що уряд України може мати зацікавлення до українців які живуть поза межами України, ми налагодили контакти з рядом університетів в Україні, щоби заохотити викладачів і студентів до досліджень вживаючи ці бази даних.

    Дані з нашої веб-сторінки також постачають важливу інформацію для наших організованих громад в Америці. Детальні демографічні і соціоекономічні профілі українців можна опрацювати за такими показниками як: загальна кількість; струкура щодо віку і статі; якою мовою розмовляють вдома; подружній стан; фах; освіта; структура (роди) доходу; для іміґрантів &$151; країна народження та рік іміґрації і т. д. Бази даних містять інформації про тип домашнього господарства, такі як власність дому або винаймання, платіж за заставу (морґедж) чи рент, величина і вартість дому у випадку власників. Також можна мати інформації про стуртуру родини та її доходи. Усі ці змінні величини (показники) є в створеній базі даних на нашій веб-сторінці.

    Аналіза динаміки численности населення в різних штатах і метролітальних аґломераціях між роками 1980 і 2006 дає можливість побачити котрі штати і міста тратять населення, котрі ростуть, виявити місця творення нових центрів українських поселень в містах де українців було мало або завсім не було, і задокументувати внески цього росту міґрантів "4-ої хвилі", як також відслідковувати процес випроваджування українців з міст де були великі українські громади. Ці дані інформують про виклики і можливості, які стоять перед нашими церковними громадами, кооперативами і громадськими огранізаціями.

    Центр НТШ-А буде утримувати, усучаснювати і поширювати створену веб-сторінку і базу даних, надаватиме технічну допомогу особам, які бажають використовувати ці дані, вподальшому будемо дбати про можливість надання ґрантів для наукових досліджень, організовувати конференції та публікувати результати досліджень.

    Успішність цього проєкту потребує великих затрат і залежить від рівня фінансової підтримки з боку членів нашої громади та українських фінансових інституцій. З метою забезбечення діяльности Центру і функціонування веб-сторінки ми творимо спеціяльний Фонд для підтримки діяльности Центру Демографічних і Соціальноекономічних Досліджень Українців у США при НТШ-А, і закликаємо усіх, хто усвідомлює собі важливість такого проєкту, надати нашому Центру фінансову підтримку. У справі пожертв і загальних питань про цей Центр, прошу дзвонити до Науковго Товариства ім. Шевченка: (212) 254-5130 до Василя Лопуха, а в технічних питаннях про базу даниз та дослідження прошу звертатися до Олега Воловини: (919)923-1316, або на olehw(a)aol.com.

    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc. All rights reserved.
    The images and information contained in BRAMA News and BRAMA Press reports may not be published, broadcast, rewritten or redistributed without the prior written authority of BRAMA and/or author/photographer. The views and opinions of authors expressed on Brama.com do not necessarily state or reflect the views of Brama - Gateway Ukraine or its officers, directors or associates.


    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.