BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення


getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Wed, April 24, 05:38 EDT
BRAMA News and Community Press

BRAMA, Jan 12, 2007, 1:00 am ET

Звернення до української діаспори щодо пограбування музею Кубанського козацтва в Ховеллі (США)

Шановні українці світу!

Звернутися до Вас змусили дивні події, що розгортаються довкола культурної спадщини України, розкиданої різними країнами.

· novasich.org.ua
· museum-ukraine.org.ua

В Торонто поцуплено пам'ятник Кобзареві. В Лондоні пограбовано картинну галерею. В Нальчику добивають музей і могилу М.Вовчок. В Краснодарі незрозуміло закрили Літературний музей Кубані, де лежали безцінні книги і документи Січової доби. І де вони тепер - невідомо... Наступ на українство триває.

Нагадуємо, що з весни 2006 року розпочалася карколомна історія з повернення унікальних козацьких регалій, що зберігаються в музеї Кубанського козацтва в місті Ховелл (США, Нью-Джерсі). В експозиції музею зберігалися унікальні речі періоду Нової Січі, Задунайської Січі, Чорноморського і Кубанського козацтв.

Особливий інтерес істориків і політиків викликає грамота цариці Катерини про передачу Кубані Запорізьким козакам. Страхові компанії оцінюють вартість оригіналу цього документу у десятки мільйонів доларів. За оцінками юристів, Україна може впевнено починати судові процеси проти Росії у міжнародних судах і відсудити всю українську частину Кубані.

Саме цю ідею вже розпочав реалізувати громадський Комітет "Кубань з Україною".

Представники України розпочали ЗАКОННЕ вивчення питання про можливість повернення експонатів музею, що мають прямий стосунок до України і її історії.

Верховна Рада України підготувала Постанову про створення спеціальної комісії з повернення культурних цінностей. Зроблені деякі дипломатичні кроки.

На жаль, гарячі голови з Росії, перш за все деякі нинішні керівники Краснодарського краю і підзвітні їм козаки, відомі організацією різноманітних антиукраїнських акцій, провокацій, безглуздого будівництва дамби на Острів Тузла, вирішили провести власну "історичну" операцію. Спираючись на деяких генералів спецслужб РФ, розробили абсолютно незаконне пограбування музею в Ховеллі силами спецназу РФ. Частина козацьких регалій була викрадена і розміщенна в Генконсульстві Росії в Нью-Йорку. Тільки чітка робота спецслужб США, особисте втручання Держсекретаря і Президента США, розмови з Президентом РФ В.В.Путіним, який нічого не знав про самодіяльність підлеглих, які, крім організацій шкідливих міжнародних акцій, збиралися висуватися в Президенти Росії, зупинили найгучніший культурологічний теракт сучасності.

Звертають на себе увагу дивні і нахабні заяви так званого отамана Кубанського козацтва Громова, який під час переговорів найвищого рівня, через центральну і регіональну пресу Росії, тільки розпалював напругу і недовіру між народами України, США і Росії.

Викликає чимало питань і серія інтерв'ю для ЗМІ пана Громова, даних ним напередодні Нового Року. Публікується нижче у версії програми "ВЕСТИ" на РТР. Громов заявляє, що викрадені регалії, попри рішення американського суду, ТАЄМНО вивезені з дипломатичної установи Росії в США і морем переправлені до ІТАЛІЇ (!!!) де і знаходяться нині. Громов очікує прибуття регалій до Краснодару після 7.01.07. Цікаво, що санкціонування появи такого інтерв'ю в ефірі головного державного телеканалу Росії, кількох інформагенціях, могло відбутися на дуже високому рівні. Що насторожує.

Дивує і той факт, що 30 грудня 2006 року до Москви терміново викликали кількох високопоставлених російських дипломатів із США, які займалися проблемою регалій.

Відомо, що деякі діячі з Кубані намагаються зробити все, аби забрати позовну заяву про блокування козацьких регалій з суду США.

Сайти журналів "Нова Січ" і "Музеї України", проаналізувавши наявну інформацію, вже попереджали про дивний заговір російських спецслужб проти легітимної влади Росії. Дивіться відповідні матеріали про Абрикосову революцію. Свіжі події - це початок якогось двірцевого перевороту чи його подавлення?

Знаковий факт - Президент Путін не привітав Краснодарського губернатора і керівника місцевих козаків, що завжди робив регулярно, з Новим Роком.

Більшої шкоди міжнародному іміджу Росії, репутації Російського Президента, який завдала ця солодка парочка з групою силової підтримки, завдало лише безглузде і незрозуміле отруєння в Лондоні...

14 січня відбудеться перше судове засідання у Ховелльській справі. 7 січня розпочинаються дивні переговори про долю регалій, більше схожі на торг. Ми в шоці від того, що що нинішня українська державна влада, всіх рівнів, фактично самоусунулася від вирішення проблем культурологічного теракту віку - пограбування російськими спецслужбами американського музею з українськими козацькими регаліями! Запорізькі скарби, за нашою інформацією, і досі перебувають в приміщенні Консульства Росії в Нью-Йорку. Тривають провокації, аби побачити реакцію українців на можливу переправку регалій до Росії. Треба бути пильними!

Козацька спільнота України вимагає терміново повернути все викрадене до музея в Ховеллі і розпочати спокійні, цивілізовані переговори.

Звертаємося до Президента США Джорджа Буша з проханням забезпечити демократичний і спокійний перебіг розгляду судової справи про пограбування американського музею іноземними громадянами.

Просимо Президента Росії В.В.Путіна розібратися з деякими регіональними діячами державних органів влади РФ і зробити відповідні законні висновки.

Вимагаємо від Президента України В.А.Ющенка терміново створити державну групу, з відповідними повноваженнями, для нормалізації повернення Україні козацьких регалій з музею Кубанського козацтва, де зберігаються духовні скарби українського народу.

Вимагаємо оприлюднити прізвища тих чиновників, які на рівні Секретаріату Президента, Кабміну та МЗС України, саботують державні кроки з повернення культурних цінностей. Вважаємо, що дії цих людей можна кваліфікувати як державну зраду України.

Міжнародний козацький журнал "НОВА Січ", журнал "Музеї України", лідери Американського козацтва, за підтримки козацьких організацій, преси України та світу, продовжують відслідковувати ситуацію довкола викрадення святинь як українського, так і російського народів з території США. Вимагаємо повернути Січову частину регалій Державі Україна!

Просимо українські громадські організації різних країн звернутися до Урядів країн проживання за моральною підтримкою. Звертайтеся на адресу Президента України, Голови Верховної Ради України з вимогою терміново офіційно втрутитися у врегулювання Ховелльського конфлікту! Проявити українську державну політику! Ми не повинні втратити духовні символи України козацької доби!

Справедливість переможе!

Повідомляйте про акції - novasich@ukr.net

Журнали "Музеї України" та "Нова Січ",
представництво Американського козацтва в Києві

Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc. All rights reserved.
The images and information contained in BRAMA News and BRAMA Press reports may not be published, broadcast, rewritten or redistributed without the prior written authority of BRAMA and/or author/photographer. The views and opinions of authors expressed on Brama.com do not necessarily state or reflect the views of Brama - Gateway Ukraine or its officers, directors or associates.


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

More BRAMA Press Releases -- Click Here
Comments and observations about this article and other news
may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board


** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.