News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Fri, May 03, 04:05 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, Jan 27, 2006, 1:00 am ET

    УКР
    Press release

    Foreign Minister of Ukraine visits Serbia

    Left to right: Vasyl Nebesnyi, President of UNR; Anatoliy Oliynyk, Ambassador of Ukraine to Serbia and Montenegro; Borys Tarasyuk, Minister of Foreign affairs (Ukraine); Yuriy Lysenko, First Secretary Embassy of Ukraine Serbia and Montenegro.
    Зліва на право, голова УНР Василь Небесний, Посол України в СіЧ Анатолій Олійник , Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк і перший секретар Посольства України в СіЧ - Юрій Лисенко.

    A delegation from Ukraine led by Foreign Minister Borys Tarasiuk was in Serbia for a two-day visit January 24 and 25. In Kosovo and Metohia provinces the group met with Serb and Albanian representatives. In addition, the delegation visited international security forces (KFOR) as well as the Ukrainian peacekeeping unit of the United Nations.

    * * * * *

    Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк в Сербії

    24-го ї 25-го січня з офіційним візитом в нашій країні перебувала делегация Міністерства закордонних справ України очолювана міністром Борисом Тарасюком. Делегація відвідала Косово і Метохію, розмовляла з представниками сербів та албанців та відвідала міжнародні сили безпеки КФОР український миротворчий батальон та поліцейських у рамках місії ООН.

    За словами мiнiстра Тарасюка високу позитивну оцінку отримали українські миротворчі сили як від представників населення так і офіційних представників ООН.

    Делегація Міністерства закордонних справ України очолювана міністром Борисом Тарасюком у приміщенні Посольства України зустрілась з українською та русинською діаспорою, з представниками Національних рад та об`єднаннями Товариства української мови, літератури і культури "Просвіта" та Союзом русинів і українців. Під час розмови міністр Тарасюк наголосиив на подальшій допомозі Украіни як і це була остання профінансування номера газети "Рідне слово" та видання творів перекладів на сербську мову Олександра Довженка.

    Міністр Tарасюк наголосив на тому, що українську й русинську діаспори бачить у ролі фактичного моста у співробітництві двох країн та народів, а сама допомога діaспорі буде розпланованою у рамках нових уповноважень Міністерства як координатора контактів з діаспорою і активного суб`єкта у підготовці Програми "Закордоне українство до 2010 року" а що буде числитись як бюджетна ставка.

    Голова Української національноі ради Василь Небесний, презентуючи активності українців у сферах освіти, культури та інформування, зокрема наголосив на потребі, з метою уповільнення асиміляційних процесів, організувати з боку України Літні школи українознавства тобто міжнародні табори для дітей української діаспори, що українська громада Сербії у себе та інколи в Україні організовує вже понад 15 років. Українська громада котра числить 5,5 тисяч громадян Сербії та невизначено але приблизно декілька сот новопереселених громадян України останніми роками стала організованішою і є школи мови, і літні табори, і передачі по радіо та телебачення і своє власне мале видавництво підтримане державним бюджетом де випускається газета місячник, а також крім існуючих 5-те культурно мистецьких товариств діє і найвищий представницький орган Українська національна рада Сербії і Чорногорії.

    Представник Національної ради русинів Йоаким Рац зокрема подякував Україні на дотеперішній допомозі у оможливленні навчатися в Україні за програмою допомоги діаспорі а також на проведеним минулого року спеціалізованих курсах хореографії та музики. Русинська громада числить неповних 14 тисяч і є нащадками переселенців із Закарпаття та східної Словаччини половиною 18 ого століття. Вони кодифікували власну русинську мову і велика частина не визнає Україну як прабатьківщину. У системі освіти, культурної організованості та інформування за допомогою держави осягли найвищі інституціональні рівні.

    Українці об'єднанні Українською національною радою та Товариством "Просвіта" прагнуть щоб відкрити лекторат українськоі мови на Новосадському університеті та щоб у Сербії, приміром у столиці Автономного краю Воєводина Новому Саді відкрити Будинок української культури як репрезентативний суб`єкт підняття вже створеного позитивного іміджу України, а організаційно українська громада й Українська національна рада підтримають цей проект.

    Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк зустрівся з міністром закордонних справ Сербії і Чорногорії Вуком Драшковичем котрий подякував Україні що міцно підтримує основні принцити територіальної цілісності Сербії і Чорногорії та основні принципи ООН. Драшкович зокрема подякував Українським солдатам у рамках КФОР та поліцейським цивільної місії котрі вже шість з половиною років у важких умовах максимально закладаються захистити сербське населення. Міністр Тарасюк наголосив що Україна закладається за дотримання міжнародного права та Резолюції Ради безпеки ООН 1244 про Косово. Міністри зовнішніх справ згодилися що політичне, культурне та економічне співробітництво є на доброму рівні, але може бути і краще. Блищим часом очікуються і розмови з метою підписання двосторонньоі угоди про вільну торгівлю, а таким чином Сербія і Чорногорія стане єдиною країною у регіоні котра матиме такий торговельний режим і з Російською федерацією і з Україною і буде тією ланкою пов`язування ринків Російської федерації й України з Балканами та Європейськими країнами, наголосив Міністр Драшкович, а очікується і скликання Третього засідання Міжурядової комісії з питань торговельно-економічного співробітництва. Осягнено і договір про постійні консультації двох міністерств на тему європейських та євроатлантичних інтеграційних процесів та про співробітництво по допомозі українській діаспорі у Сербії. 2006 рік буде роком Української культури у Сербії і Чорногорії, а наступний 2007-ий роком Сербії і Чорногорії в Україні.

    Міністр Борис Тарасюк зустрівся з Президентом Республіки Сербія Борисом Тадичем.. Під час зустрічі вони обговорили питання двостороннього співробітництва, розглянули питання співпраці двох країн на міжнародному рівні, зокрема співробітництва в контексті європейської та євроатлантичної інтеграції. Президент Тадич відзначив зацікавленість Сербії у розвитку відносин з Україною, яким слід надати стратегічного змісту і висловив вдячність за послідовну позицію України на міжнародному рівні щодо необхідності збереження цілісності Сербії. Міністр.Тарасюк наголосив що Україна і Сербія мають багато спільного не лише у своїй історії, їх зближують не тільки мови і релігії, але й спільні цілі європейської інтеграції.

    Міністр Борис Тарасюк також зустрівся з Прем'єр-міністром Республіки Сербія Воїславом Коштуницею. Під час розмови обговорино стан двостороннього політичного, торговельно-економічного та гуманітарного співробітництва. Відзначино значний прогрес у двосторонніх відносинах та наголошено на необхідності повного використання їх потенціалу. Співрозмовники висловили зацікавленість у подальшій розбудові економічних зв'язків, чому сприятиме проведення Третього засідання міжурядової Комісії з питань торговельно-економічного співробітництва. У ході зустрічі співрозмовники також обговорили питання забезпечення культурно-освітніх потреб української діаспори у СіЧ та домовились активізувати двостороннє співробітництво у гуманітарній сфері.

    Василь Дацишин
    Інфо служба Товариства "Просвітa"

    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc. All rights reserved.
    The images and information contained in BRAMA News and BRAMA Press reports may not be published, broadcast, rewritten or redistributed without the prior written authority of BRAMA and/or author/photographer. The views and opinions of authors expressed on Brama.com do not necessarily state or reflect the views of Brama - Gateway Ukraine or its officers, directors or associates.


    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.