<<>>=<<>><<>>=<<>><<>>=<<>><<>>=<<>><<>>=<<>>

21.03.1928 - 3.11.2005

3 листопада 2005 р. в Україні, на 78-му році
багатотрудивого життя відійшов у Вічність

бл. п.
д-р ОЛЕГ РОМАНІВ

Голова НТШ в Україні,
Генеральний секретар Світової Ради НТШ,
член-кореспондент Національної Академії Наук України,
професор, заслужений діяч науки і техніки.

Вічна Йому Пам’ять!

Управа НТШ в Америці висловлює найщиріше співчуття Дружині, Дітям й дальшій родині Покійного, Президії і членству НТШ в Україні.

* * *

Львів — Українська наука зазнала важкої втрати. 3 листопада 2005 р. передчасно відійшов у Вічність Олег Миколайович Романів - Голова Наукового товариства ім. Шевченка в Україні, Генеральний Секретар Світової Ради НТШ, член-кореспондент НАН України, заслужений діяч науки і техніки України, провідний український учений механік-матеріалознавець, суспільствознавець та організатор науки.

Панахида відбудеться 3 листопада 2005 р. о 1900 год. у приміщенні Товариства охорони пам'яток історії та культури (м. Львів, вул. Коперніка, 40 А).

Траурна церемонія прощання із св. п. Романівим Олегом Миколайовичем розпочнеться 5 листопада 2005 р. о 1330 год. у приміщенні Товариства охорони пам'яток історії та культури.

* * *

СВІТОВИЙ КОНҐРЕС УКРАЇНЦІВ    CONGRES MONDIAL UKRAINIEN
UKRAINIAN WORLD CONGRESS    CONGRESO MUNDIAL UCRANIO
Світова Наукова Рада - World Scholarly Council
Kent, OH, USA

До Хвальної Управи
Наукового Товариства ім. Шевченка в Україні
Львів

Вельмишановні Колеги!

З великим сумом ми довідалися, що 3 листопада 2005 року відійшов у вічність д-р Олег Михайлович Романів, голова Наукового Товариства НТШ в Україні і заслужений український вчений. Покійний був одним з головних організаторів українського наукового життя в Україні, видатним вченим і редактором багатьох наукових публікацій. Він започаткував тісну співпрацю з Науковою Радою ще за життя першого президента СН Ради СКУ ,голови Світової Ради НТШ і АНТШ, проф. д-ра Ярослава Падоха. Цю близьку співпрацю з СНРадою Олег Михайлович продовжував до кінця свого життя. Ще минулого місяця ми обговорювали з д-р Романовим участь НТШ в наступному Міжнародному конгресі українських істориків, що відбудеться в 2006 році в Луцьку. Він був ентузіастом наукової співпраці між науковими установами і науковцями в Україні та діяспорі. Можна ствердити, що д-р Олег Романів був одним з головних організаторів українського наукового життя в Україні і неперевершеним головою Наукового Товариства ім. Шевченка. Своє життя Покійний повністю присвятив розвитку української науки та національної культури. Він був Великим Українцем.

Просимо прийняти від Світової Наукової Ради СКУ найглибші співчуття.

Вічна Йому Пам'ять.

Д-р Любомир Винар
Голова Світової Наукової Ради СКУ

Д-р Осип Мартинюк
Секретар Світової Наукової СКУ


* * *

<<>>=<<>><<>>=<<>><<>>=<<>><<>>=<<>><<>>=<<>>

Return to UkraiNewstand Community Press page