BRAMA, Nov 23, 2004, 6:00 pm ET

Press release

Ukrainian students in Kharkiv (eastern Ukraine) go on indefinite strike to demand honest election results. They will not return to classes until the Central Electoral Commission conducts a recount. They join students in Kyiv-Mohyla Academy and the Ivan Franko Lviv National University that have already initiated strikes in their respective cities.

Ми, харківські студенти, оголошуємо безстроковий страйк і не будемо виходити на навчання, доки сфальсифіковані результати виборів Президента України, оголошені ЦВК, не будуть переглянуті.

Це вже зробили студенти та викладачі Національного університету "Києво-Могилянська Академія" та Львівського національного університету ім. І.Франка.

Ми - не терористи. Ми - не злочинці. У нас немає зброї. Ми хочемо жити, кохати, вчитись.

Ми закликаємо студентів усіх навчальних закладів Харкова приєднатися до страйку. Ми не тільки студенти, ми - громадяни.

Ми закликаємо наших викладачів підтримати нас. Ви - люди, яких ми поважаємо. Ви даєте нам знання. Ми довіряємо вам. Ми зробили свій вибір на користь правди і закону - віримо, що ви зробите те саме.

Ми приєднуємося до звернення міжнародної академічної спільноти, інтелектуалів усього світу, в якому стверджується, що зараз фронт боротьби за демократію проходить через Україну.

Ми переконані, що зараз наша країна на порозі громадянської війни, яку розпалюють злочинці при владі, а зовсім не опозиція чи звичайні громадяни.

Ми втомилися від тотальної брехні. Ми не козли. Ми вміємо думати.

Ми наполягаємо на своєму праві в межах закону оголосити страйк і не відвідувати заняття, доки наша країна у небезпеці.

Ми забезпечимо юридичну підтримку і захист всім студентам і викладачам, якщо вони зазнають переслідувань і репресій через свою громадянську позицію.

Ви з нами?! Приходьте до наметового містечка на площі Свободи!