BRAMA, Nov 12, 2004, 1:00 pm ET

Press release (10 Nov 2004)

Інформація-роз‘яснення дільничної виборчої комісії №92 окремого закордонного виборчого округу щодо проведення повторного голосування на виборах Президента України

1. Як складаються списки виборців для повторно голосування?

Списки виборців для повторно голосування складаються на основі списків для голосування на виборах Президента України з урахуванням уточнень, внесених до них в день виборів в порядку, встановленому Законом України «Про вибори Президента України».

Проте, особи, включені до списку виборців на підставі відкріпних посвідчень у день виборів 31 жовтня 2004 року, до списку виборців для повторного голосування не включаються.

2. Чи може громадянин України без відкріпного посвідчення, який не був включений до списку виборців та не брав участі у голосуванні 31 жовтня 2004 року бути занесеним до списку виборців та взяти участь у повторному голосуванні?

Так. Для цього громадянин України повинен прибути до виборчої дільниці до 13 листопада 2004 року включно, особисто подати до дільничної виборчої комісії письмову заяву [формат PDF] про включення до списку виборців на цій дільниці з зазначенням адреси місця проживання чи перебування за кордоном та адреси місця проживання в Україні, а також паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичний паспорт, службовий паспорт, посвідчення особи моряка чи посвідчення члена екіпажу.

3. Як зареєструватися до списку виборців громадянину України, який має відкріпне посвідчення?

Привертаємо Вашу увагу, що відкріпні посвідчення до дня виборів та дня повторного голосування мають відмінну форму.

Громадянин України, який має відкріпне посвідчення до дня повторного голосування, має прибути до виборчої дільниці до дня повторного голосування, особисто подати до дільничної виборчої комісії письмову заяву [формат PDF] про включення до списку виборців на цій дільниці, відповідне відкріпне посвідчення та паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичний паспорт, службовий паспорт, посвідчення особи моряка чи посвідчення члена екіпажу.

4. Як зареєструватися до списку виборців для повторного голосування громадянину України, який у день виборів 31 жовтня 2004 року був включений до списку виборців на підставі відкріпного посвідчення?

Особи, включені до списку виборців на підставі відкріпних посвідчень у день виборів 31 жовтня 2004 року, до списку виборців для повторного голосування не включаються.

Для того, щоб зареєструватися до списку виборців для повторного голосування, громадянин України, який у день виборів 31 жовтня 2004 року був включений до списку виборців на підставі відкріпного посвідчення та перебуватиме у США у день повторного голосування, повинен прибути до виборчої дільниці до 13 листопада 2004 року включно, особисто подати до дільничної виборчої комісії письмову заяву [формат PDF] про включення до списку виборців на цій дільниці з зазначенням адреси місця проживання чи перебування за кордоном та адреси місця проживання в Україні, а також паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичний паспорт, службовий паспорт, посвідчення особи моряка чи посвідчення члена екіпажу.

5. Що слід зробити громадянину України, який занесений до списку виборців для повторного голосування на виборчій дільниці №92 окремого закордонного виборчого округу, але який на час проведення повторного голосування перебуватиме в Україні?

Громадянину України, який включений до списку виборців для повторного голосування на виборчій дільниці №92 окремого закордонного виборчого округу, але який на час проведення повторного голосування перебуватиме в України, слід звернутися до дільничної виборчої комісії №92 для отримання відповідного відкріпного посвідчення, яке буде підставою для його включення до списку виборців лише на звичайній виборчій дільниці, тобто тільки в Україні.

6. Де і коли можна ознайомитись із списком виборців?

Кожен громадянин України має право ознайомитися зі списком виборців та перевірити правильність внесених до списку відомостей.

Дільнична виборча комісія №92 працює з понеділка по п‘ятницю з 09:00 до 18:00 години за місцевим часом, а у вихідні дні – з 10:00 до 18:00 години.
Тел. (202) 349 2920, 349 3372
Факс (202) 333 7510, 333 0817
Електронна адреса: election@ukremb.com

7. Що слід зробити громадянину України, який виявив, що його не включено до списку виборців та який перебуває на постійному консульському обліку в Посольстві України в США?

Громадянин України, який виявив, що його не включено до списку виборців, та який проживає в межах виборчої дільниці №92 (штати Алабама, Аляска, Арканзас, Вірджинія, Делавар, Джорджія, Західна Вірджинія, Кентуккі, Луїзіана, Меріленд, Міссісіпі, Міссурі, Огайо, Оклахома, Південна Кароліна, Північна Кароліна, Теннессі, Техас, Флорида, округ Колумбія) і перебуває на постійному обліку в консульському відділі Посольстві України в США, може звернутися до дільничної виборчої комісії №92 до 20 листопада 2004 року із заявою-скаргою [формат PDF], до якої мають бути додані копії першої сторінки паспорта громадянина України для виїзду за кордон та копія сторінки з відміткою про постійний консульський облік.

Виборча комісія розглядає заяву-скаргу на своєму засіданні. За підсумками такого розгляду комісія приймає рішення про внесення змін до списку виборців або мотивоване рішення про відхилення заяви-скарги, про що невідкладно повідомляє заявника.

8. Що слід зробити громадянину України, який виявив, що його не включено до списку виборців та який перебуває на тимчасовому консульському обліку в Посольстві України в США?

Громадянин України, який виявив, що його не включено до списку виборців, та який проживає в межах виборчої дільниці №92 і перебуває на тимчасовому консульському обліку, повинен звернути увагу на надпис на відмітці (штампі) про тимчасовий консульський облік в паспорті громадянина України для виїзду за кордон.

Якщо на такій відмітці чітко зазначений термін дії тимчасового консульського обліку, який буде дійсним на час проведення повторного голосування, громадянину України слід звернутися до дільничної виборчої комісії №92 до 20 листопада 2004 року із заявою-скаргою [формат PDF], до якої мають бути додані копії першої сторінки паспорта громадянина України для виїзду за кордон та копія сторінки з відміткою про тимчасовий консульський облік.

Якщо термін перебування на тимчасовому консульському обліку закінчився, що підтверджується відміткою (штампом) в паспорті громадянина України для виїзду за кордон, або термін перебування громадянина на тимчасовому консульському обліку не зазначений, громадянин України повинен прибути до виборчої дільниці до 13 листопада 2004 року включно, особисто подати до дільничної виборчої комісії письмову заяву [формат PDF] про включення до списку виборців на цій дільниці з зазначенням адреси місця проживання чи перебування за кордоном та адреси місця проживання в Україні, а також паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичний паспорт, службовий паспорт, посвідчення особи моряка чи посвідчення члена екіпажу.