BRAMA, Nov 3, 2004, 3:00 pm ET

Press release
Permanent Mission of Ukraine to the United Nations
Постійне представництво України при Організації Об’єднаних Націй
220 East 51 Street New York, N.Y. 10022
тел.: (212) 759 70 03 · факс: (212) 355 94 55 · E-mail: uno_us@mfa.gov.ua · http://www.un.int/ukraine

Ukraine's delegation to the UN calls for stregthening international cooperation in resolving childrens issues and aid for the children of Chornobyl
Делегація України в ООН закликає до посилення міжнародної співпраці у галузі вирішення проблем дітей та допомоги дітям Чорнобиля

В Нью-Йорку у штаб-квартирі ООН Третій комітет 59-ї сесії Генеральної Асамблеї під головуванням Постійного представника України при ООН Валерія Кучинського розглянув цими днями проблематику забезпечення прав дітей.

Беручи участь у дискусії, представниця України Оксана Бойко ознайомила учасників засідання з реалізацією в нашій країні державної політики у галузі захисту прав та інтересів дітей. Увагу присутніх було привернуто до довготривалих наслідків Чорнобильської катастрофи та їхнього впливу на здоров'я юних українців. "Наш обов'язок полягає у тому, щоб гарантувати дітям Чорнобиля необхідне медичне лікування, а також найвищий рівень соціального та фізичного розвитку," - наголосила представниця нашої держави.

Делегат України рішуче засудила акти насильства та тероризму, спрямовані проти дітей. Комітет було поінформовано, що на запрошення Президента України Леоніда Кучми на оздоровленні в нашій країні перебувають понад 300 дітей з Іраку та російського міста Беслана, які стали жертвами насильства та збройних конфліктів.

Представниця України також відзначила необхідність активізації міжнародної співпраці з попередження та боротьби з торгівлею "живим" товаром, у першу чергу жінками та дітьми, повідомивши про заходи, які вживаються на цьому напрямку у нашій державі.

Постійне представництво України при ООН
№ 4132/105-17-1927
від 20.10.2004 р.