News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Fri, March 29, 08:57 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, Feb 27, 2004, 10:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    27.02.04 №44
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ


    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА НАДІСЛАВ ТЕЛЕГРАМУ-СПІВЧУТТЯ ГОЛОВІ СОБРАНІЯ РЕСПУБЛІКИ МАКЕДОНІЯ ЛЮПЧО ЙОРДАНОВСЬКОМУ У 3В'ЯЗКУ З ТРАГІЧНОЮ ЗАГИБЕЛЛЮ ПРЕЗИДЕНТА МАКЕДОНІЇ БОРИСА ТРАЙКОВСЬКІ
    Київ. 26 лютого.
    Президент України Леонід Кучма надіслав телеграму-співчуття Голові Собранія Республіки Македонія Люпчо Йордановському у зв'язку з трагічною загибеллю Президента Македонії Бориса Трайковські.
    "Із почуттям глибокої скорботи сприйняв звістку про трагічну загибель в авіакатастрофі видатного державного діяча, далекоглядного політичного лідера, мудрого керівника, мого особистого друга - Президента Македонії Бориса Трайковські.
    Пішла з життя людина, яка зробила великий внесок у миротворчі процеси на Балканах. Завдяки зусиллям цієї неординарної постаті, його виваженій політиці Македонія зуміла відвернути загрозу громадянської війни, уникнути тривалого міжетнічного протистояння, отримати визнання міжнародної спільноти, а сьогодні впевнено крокує до об'єднаної Європи. Наші неодноразові зустрічі під час проведення різних міжнародних заходів стали найкращим підтвердженням спільності думок та поглядів, що знайшли своє вираження у розвитку українсько-македонських відносин та співробітництві між нашими державами.
    Народ України розділяє почуття глибокого суму через передчасну загибель Президента Македонії, що болем відгукнулася в серцях усіх нас. Борис Трайковський назавжди залишиться в нашій пам'яті гідним патріотом своєї Батьківщини, чуйною, порядною, інтелігентною людиною та великим другом України".

    Глава держави передав щирі співчуття рідним та близьким Бориса Трайковські, всьому македонському народові у зв'язку з гіркою та непоправною втратою.


    * * * * *


    НІМЕЦЬКА "ЛЕОНІ" ВИВІРЯЄ МОДЕЛЬ ДЕРЖАВНОГО КУРСУ НА СТВОРЕННЯ ПРИВАБЛИВОГО ІНВЕСТИЦІЙНОГО ІМІДЖУ УКРАЇНИ
    Львів. 26 лютого.



    У дієвості державного протекторату над стратегічними інвестиційними проектами мав нагоду переконатись Президент України Леонід Кучма. У рамках одноденного візиту у Львівську область він відвідав одне з найбільших підприємств, створених у регіоні німецьким партнером - ТзОВ "Леоні Ваерінг Систем". Лише два роки тому цей відомий у світі виробник бортових мереж для автомобілів престижних марок розпочав проект створення в Стрию спеціалізованого підприємства. А зараз в обладнаних за світовими стандартами цехах "Леоні" вже трудиться понад півтори тисячі мешканців праценадлишкового передгірського району. В економіку області вкладено понад 20 мільйонів євро. Ще стільки ж планується освоїти для подальшого розширення виробництва, котре щорічно випускатиме електрооснащення для 750 тисяч автомобілів групи "General Motors".
    Такі стрімкі темпи освоєння мільйонних капіталовкладень стали можливими завдяки атмосфері найбільшого сприяння на всіх щаблях влади і державних структур. Особистий патронат над об'єктом задекларував і глава держави. Як зазначала на відкритті першої черги "Леоні" керівник Бюро німецької економіки в Україні Карін Рау, такий підхід можна сміливо назвати українським феноменом, який створив синергетичний ефект для всієї німецької економіки. Він став прикладом для численних послідовників. Проте на певному етапі темпи розвитку виробництва вступили в суперечність з існуючим законодавством України. В основному це стосувалось отримання відшкодувань експортного ПДВ та сплати мита за ввезення комплектуючих на територію України. Досить сказати, що станом на 1 січня 2004 заборгованість із боку держави перед "Леоні" становила понад 14 мільйонів гривень. Під час останніх міждержавних консультацій німецька сторона звернула увагу Президента Леоніда Кучми на елементи, що гальмують подальший інвестиційний розвиток. Тому в Стрию глава держави акцентував увагу керівників відповідних відомств на необхідності оперативно напрацювати механізм, який ляже в основу законодавчих змін. Поки що дано розпорядження задіяти вексельну схему погашення експортного ПДВ, яка дозволить враховувати державні заборгованості при сплаті мита. За словами Леоніда Кучми, відповідні доручення отримає і Кабінет Міністрів. Такий підхід є прикладом предметної реалізації державної програми по забезпеченню привабливого інвестиційного іміджу України.

    * * * * *

    ЛЕОНІД КУЧМА НАГОЛОШУЄ, ЩО ВСІ ІНВЕСТИЦІЙНІ ПРОЕКТИ, ЩО РЕАЛІЗОВУВАТИМУТЬСЯ В УКРАЇНІ, ОБОВ'ЯЗКОВО МАЮТЬ ПРОЙТИ ЕКСПЕРТИЗУ, В ТОМУ ЧИСЛІ ЕКОЛОГІЧНУ
    Стрий (Львівська область). 26 лютого.



    Президент України Леонід Кучма наголошує, що всі інвестиційні проекти, що готуватимуться для реалізації в Україні, обов'язково мають пройти експертизу, в тому числі екологічну. "Я переконаний, що обов'язково будь-яка інвестиція, особливо, якщо вона пов'язана з виробництвом, має пройти експертизу, в тому числі екологічну", - заявив він на прес-конференції у Львівській області після ознайомлення з роботою підприємства з німецькими інвестиціями "Леоні Ваерінг Системс".
    Леонід Кучма підкреслив, що українська влада
    "ні в якому разі і за жодних обставин" не піде на те, аби іноземні інвестиційні проекти, які реалізовуватимуться в Україні, негативно впливали на екологічний стан у державі.

    * * * * *

    КОНСТИТУЦІЙНА РЕФОРМА УНЕМОЖЛИВИТЬ МІЖУСОБИЦІ МІЖ РІЗНИМИ ГІЛКАМИ ВЛАДИ, ВВАЖАЄ ЛЕОНІД КУЧМА
    Львів. 26 лютого.



    "Рецепт" від "міжусобиць" між виконавчою й представницькою гілками влади, що спостерігається на Львівщині, виписаний у проекті конституційної реформи, зазначив Президент Леонід Кучма під час одноденного перебування у Львові. За його словами, окремі політичні сили зацікавлені в розпалюванні конфлікту, котрий заважає конструктивній роботі щодо вирішення нагальних соціально-економічних проблем області. "Коли немає порозуміння, ніколи не буде й прогресу", - підкреслив глава держави. Якби політики переймались проблемами людей, а не визначали, хто з них головніший, було б більше ладу в усіх сферах суспільного життя. Львівщина, яка за висловом Президента, є воротами в Європу, має бути прикладом інтеграції зусиль, а не розбрату.

    * * * * *

    ПИТАННЯ ФУНКЦІОНУВАННЯ НАФТОПРОВОДУ ОДЕСА-БРОДИ ОБГОВОРЕНО У ХОДІ ЗУСТРІЧІ ВІЦЕ-ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ З ПОСЛОМ США В УКРАЇНІ
    Київ. 26 лютого.
    Питання функціонування нафтопроводу Одеса-Броди обговорено під час зустрічі віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва з Надзвичайним та Повноважним Послом США в Україні Джоном Гербстом.
    Андрій Клюєв розповів американському послу про заходи Кабінету Міністрів України, спрямовані на виконання урядового рішення про прямий напрямок використання цього нафтогону. Зокрема, укладено ряд домовленостей щодо практичної реалізації проекту Євразійського нафтотранспортного коридору як із постачальниками нафти, так і із споживачами легких малосірчаних нафт у Європі.
    Віце-прем'єр-міністр зазначив, що на виконання доручення Президента України Леоніда Кучми він наступного тижня вирушить до Казахстану. На думку Андрія Клюєва, цей візит
    "поставить усі крапки" у питанні транспортування казахської нафти нафтопроводом Одеса-Броди та дозволить остаточно вирішити ситуацію із заповненням трубопроводу технологічною нафтою.
    Джон Гербст повідомив, що США готові сприяти в питаннях реалізації проекту Одеса-Броди.
    У ході зустрічі йшлося також про участь у проекті Одеса-Броди компанії "Chevron Texaco", яка веде переговори про залучення її до транспортування каспійської нафти до Європи цим нафтопроводом.

    * * * * *

    ПЛІДНИМ, НАПОВНЕНИМ ПРАКТИЧНИМ ЗМІСТОМ ВИЗНАЧЕНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО УКРАЇНИ ТА ЛИТВИ У ХОДІ ЗУСТРІЧІ МІНІСТРА ЗАКОРДОННИХ СПРАВ КОСТЯНТИНА ГРИЩЕНКА З ПРЕЗИДЕНТОМ РОЛАНДОСОМ ПАКСАСОМ
    Київ. 26 лютого.
    Співробітництво між Україною та Литовською Республікою в усіх сферах є плідним та наповненим практичним змістом. Це констатували у ході зустрічі у Вільнюсі міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко і Президент Литовської Республіки Роландас Паксас.
    Сторони наголосили на значному зростанні товарообігу між державами, який, порівняно з 1999 роком, збільшився вдвічі та досяг у 2003 році 375 млн. доларів США.
    Роландас Паксас привітав підписання Угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Литовської Республіки про взаємні поїздки громадян, яка дозволить створити більш сприятливі умови для розвитку відносин між двома державами.
    У свою чергу, Костянтин Грищенко зазначив, що Україна розраховує на подальшу підтримку Литви на шляху до європейської та євроатлантичної інтеграції. У цьому контексті Президент підкреслив, що Литовська Республіка, готова поділитися досвідом інтеграції до ЄС і НАТО, зокрема, в питаннях адаптації національного законодавства до норм і стандартів Європейського Союзу.
    У ході зустрічі обговорено перспективи розвитку балто-чорноморського співробітництва. Співрозмовники розглянули співпрацю двох держав у рамках використання транспортного коридору Іллічівськ-Одеса-Клайпеда.
    Глава зовнішньополітичного відомства України закликав Президента Литви розширити дипломатичну присутність його держави в Україні шляхом відкриття консульських установ у регіонах.


    * * * * *

    ПЕРСПЕКТИВИ СПІВРОБІТНИЦТВА УКРАЇНИ ТА ЛИТВИ В КОНТЕКСТІ РОЗШИРЕННЯ ЄС ОБГОВОРИЛИ У ВІЛЬНЮСІ МІНІСТР ЗАКОРДОННИХ СПРАВ УКРАЇНИ ТА ГОЛОВА ЛИТОВСЬКОГО СЕЙМУ
    Київ. 26 лютого.
    Перспективи співробітництва між Україною та Литвою в контексті розширення ЄС обговорили під час зустрічі у Вільнюсі міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко та Голова Сейму Литовської Республіки Артурас Паулаускас.
    Співрозмовники наголосили, що обидві держави мають спільне європейське майбутнє. У цьому контексті міністр закордонних справ України, який перебуває з офіційним візитом у Литві, ознайомив Голову Сейму з процесом інтеграції Української держави до НАТО. Костянтин Грищенко наголосив, що
    "Україна є реальним інструментом посилення міжнародної безпеки". Він також розповів про стан розвитку української економіки, яка має сталу тенденцію до зростання, а також внутрішньополітичні процеси в державі, зокрема, здійснення конституційної реформи.
    У ході зустрічі обговорювалися перспективи розвитку балто-чорноморського співробітництва. Артурас Паулаускас висловив підтримку європейським та євроатлантичним прагненням України.
    Сторони висловилися за поглиблення міжпарламентського діалогу. Голова Сейму Литви підтвердив свій намір здійснити у квітні візит до України.


    * * * * *

    У РАМКАХ ПЕРЕБУВАННЯ З ОФІЦІЙНИМ ВІЗИТОМ У ВІЛЬНЮСІ МІНІСТР ЗАКОРДОННИХ СПРАВ УКРАЇНИ ЗУСТРІВСЯ З ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРОМ ЛИТВИ

    Київ. 26 лютого. У рамках перебування з офіційним візитом у Вільнюсі міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко зустрівся з Прем'єр-міністром Литовської Республіки Альгірдасом Бразаускасом.
    Під час зустрічі глава литовського уряду підкреслив, що Україна і Литва
    "хоч і не є безпосередніми сусідами, але є сусідами по духу і рівню взаєморозуміння". Альгірдас Бразаускас дав високу оцінку контактам, які у нього віддавна існують з Президентом України Леонідом Кучмою, а також відзначив плідний характер робочих стосунків із Прем'єр-міністром України Віктором Януковичем.
    Прем'єр-міністр запевнив главу українського зовнішньополітичного відомства, що Литва, яка незабаром увійде в Європейський Союз та НАТО, й надалі підтримуватиме європейські та євроатлантичні прагнення України. Альгірдас Бразаускас також підкреслив важливість забезпечення максимально вільного пересування людей, товарів та капіталу між двома країнами.
    У свою чергу міністр закордонних справ України наголосив, що Україну і Литовську Республіку об'єднує давнє історичне коріння. Він також відзначив ефективний діалог, який підтримується сторонами на всіх рівнях.
    У ході переговорів співрозмовники відзначили необхідність знаходження такої формули співробітництва, яка допоможе не лише зберегти, але й максимально розвинути економічні та міжлюдські контакти між двома країнами. У цьому зв'язку Костянтин Грищенко висловився за активний розвиток співробітництва в транспортній сфері та відзначив високий рівень товарообігу між двома країнами, який торік становив 375 млн. доларів США. При цьому сторони також обговорили потенціал українсько-литовського співробітництва в торговельно-економічній сфері, зокрема, можливі шляхи реанімування тих галузей співпраці, які існували за часів СРСР.
    Обговорюючи внутрішньополітичні процеси у двох державах, Прем'єр-міністр привітав проведення Україною конституційної реформи, що, за його словами, свідчить про перехід України до моделі європейської демократії, в якій чітко визначені функції президента, уряду та парламенту.


    * * * * *

    "БЕЗ УКРАЇНИ БУДІВНИЦТВО ЄВРОПИ НЕМОЖЛИВЕ", - ЗАЯВИВ МІНІСТР ЗАКОРДОННИХ СПРАВ ЛИТВИ ПІД ЧАС ПЕРЕГОВОРІВ У ВІЛЬНЮСІ З МІНІСТРОМ ЗАКОРДОННИХ СПРАВ УКРАЇНИ
    Київ. 26 лютого.
    "Без України будівництво Європи неможливе", - заявив міністр закордонних справ Литовської Республіки Антанас Вальоніс під час переговорів із міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком, який перебуває в Литві з офіційним візитом.
    Глава литовського зовнішньополітичного відомства запевнив свого колегу, що Литва й надалі робитиме все від неї залежне для успішного просування України шляхом європейської інтеграції. При цьому Антанас Вальоніс виокремив пріоритетність успішної реалізації Плану дій Україна - ЄС, укладення договору про вільну торгівлю між Україною та ЄС, а також виведення відносин між Україною та ЄС до рівня асоціації. Міністр наголосив також, що Литва бачить перспективу зближення України з НАТО й запевнив у подальшій підтримці України на шляху інтеграції до північноатлантичного альянсу.
    У свою чергу Костянтин Грищенко підкреслив незмінність зовнішньополітичних пріоритетів України та висловився за необхідність максимальної взаємодії між Україною та Литвою в процесах європейської та євроатлантичної інтеграції.
    Глава українського зовнішньополітичного відомства ознайомив свого співрозмовника з внутрішньополітичною ситуацією в Україні, зокрема, із перебігом конституційної реформи.
    Міністри закордонних справ погодилися щодо необхідності активізації роботи над укладенням найближчим часом протоколу про доступ до ринків товарів та послуг, що є однією з передумов вступу України до СОТ. При цьому Антанас Вальоніс підтримав надання Україні статусу країни з ринковою економікою.
    У ході переговорів сторони висловили сподівання на успішну роботу міжурядової комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва, а також обговорили потенціал взаємодії у гуманітарній сфері. У цьому контексті міністри відвели особливу роль розвитку контактів між вузами двох країн.
    У контексті обговорення сучасного стану договірно-правової бази двосторонніх відносин міністри підтвердили готовність до підписання угоди у сфері туризму в рамках запланованого на квітень візиту в Україну глави литовського парламенту.
    Співрозмовники обговорили також актуальні питання міжнародного життя.
    Після завершення переговорів міністри закордонних справ України та Литовської Республіки підписали Угоду між Кабінетом Міністрів України та урядом Литовської Республіки про взаємні поїздки громадян. На думку сторін цей документ є важливим елементом партнерських відносин між двома країнами.
    Глава зовнішньополітичного відомства Литовської Республіки з вдячністю прийняв запрошення Костянтина Грищенка відвідати Україну з офіційним візитом.


    * * * * *

    У КИЄВІ ВІДКРИТО ОФІС ВІДДІЛУ ОБОРОННОГО СПІВРОБІТНИЦТВА КОМАНДУВАННЯ ЗБРОЙНИХ СИЛ США В ЄВРОПІ
    Київ. 26 лютого.
    У приміщенні Департаменту міжнародного співробітництва Міністерства оборони України, що на території Київського військового ліцею імені Івана Богуна, за участю Надзвичайного і Повноважного Посла США в Україні Джона Гербста відкрито відділ оборонного співробітництва Командування Збройних Сил США в Європі.
    "Відкриття у Києві нового офісу відділу оборонного співробітництва командування Збройних Сил США в Європі сприятиме зміцненню українсько-американських відносин," - заявив під час урочистої церемонії заступник міністра оборони України ігор Тимофєєв. Він також відзначив, що Україна та США визначатимуть нові пріоритети, над якими працюватимуть у майбутньому.
    Заступник міністра оборони України також підкреслив, що Збройні Сили обох держав уже співпрацюють за найбільш пріоритетними напрямами. Зокрема, в галузі реформування Збройних Сил,
    євроатлантичної інтеграції, над проблемами соціальної адаптації військовослужбовців.
    Як зазначив Ігор Тимофєєв, відкриття даного відділу також дозволить представникам американської та української армій співпрацювати на повсякденній основі.
    У свою чергу Надзвичайний і Повноважний Посол США Джон Гербст повідомив, що США зацікавлені у більш ефективному співробітництві з Україною щодо виконання Плану дій Україна-НАТО.
    "Ми сподіваємося на ще більш ефективне співробітництво, спрямоване на підтримку цілей України, таких як виконання Плану дій Україна-НАТО, втілення в життя оборонної реформи та розвиток Об'єднаних сил швидкого реагування, які є взаємосумісними з НАТО" , - зазначив посол США.
    Джон Гербст також відзначив значний внесок українських миротворців, які несуть службу в різних куточках світу.


    * * * * *

    УКРАЇНСЬКІ МИРОТВОРЦІ ЗІ СКЛАДУ 20-ГО ОКРЕМОГО ВЕРТОЛІТНОГО ЗАГОНУ У СЬЄРРА-ЛЕОНЕ НАГОРОДЖЕНІ МЕДАЛЯМИ ООН "ЗА СЛУЖБУ МИРУ"
    Київ. 26 лютого.
    Представники Місії ООН у Сьєрра-Леоне нагородили українських військовослужбовців із складу 20-го окремого вертолітного загону ЗС України медалями ООН "За службу миру". Високими нагородами українські миротворці були відзначені за значний внесок у справу підтримки миру у цій африканській країні, повідомили з прес-служби Міноборони.
    В урочистій церемонії взяли участь спеціальний представник Генерального Секретаря ООН у Сьєрра-Леоне Дауді Нгелаутва Мвакаваджо, Надзвичайний і Повноважний Посол України у Гвінейській Республіці Олександр Шульга, командувач військ Місії ООН генерал-майор Саджад Акрам, представники уряду країни, Штаб-квартири Місії ООН, командири національних миротворчих контингентів, інші почесні гості.
    Високий професіоналізм українських військових та масштабність виконаних завдань стали прекрасним імпульсом для стабілізації ситуації у знедоленій країні, відзначив під час виступу спеціальний представник Генерального Секретаря ООН.
    Високі відзнаки Організації Об'єднаних Націй є свідченням заслуг, особистого внеску у справу встановлення миру в Сьєрра-Леоне та високого особистого професіоналізму й авторитету, зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол України у Гвінейській Республіці Олександр Шульга, вітаючи співвітчизників. Він також передав особовому складу українського контингенту поздоровлення і найкращі побажання від Президента України та керівництва Міністерства закордонних справ України.


    * * * * *

    В ОДЕСІ БУДЕ ВІДРЕСТАВРОВАНА УНІКАЛЬНА ІКОНА XIX СТ., НАПИСАНА ДРУГОМ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА
    Одеса. 26 лютого.
    В Одесі розпочато реставрацію ікони, написаної  у середині ХІХ ст. Григорієм Честаховським, другом Тараса Шевченка. Спеціалісти вважають, що образ із зображенням патріарха Тарасія, небесного заступника поета, є унікальною історико-культурною пам'яткою.
    Впродовж довгого часу ікона знаходилась у Глухівському соборі (Сумська область), однак через погані умови зберігання вона сильно постраждала і потребує кропіткої роботи.
    Сьогодні над раритетом працює відомий одеський художник Олександр Рудой. Планується, що до 190-ї річниці з дня народження Кобзаря ікона буде передана до Києва.
    Олександр Рудой - співробітник одеської філії Національного науково-дослідного реставраційного центру, випускник Одеського державного художньо-театрального училища імені М. Б. Грекова. Митець може працювати в будь-якому стилі іконопису, проте надає перевагу візантійській школі.
    За словами майстра, створення святих образів має відповідати церковним канонам, проте строгі рамки не обмежують талант художника. Зараз Олександр Рудой займається реставрацією кількох ікон: зображення святого Михайла, патріарха Тарасія і Пресвятої Богородиці Іверської, яка стане однією з головних святинь нижнього храму Спасо-Преображенского собору. Художник також виграв тендер на  розпис нижнього храму цього собору. 


    * * * * *

    ВИЙШОВ ІЗ ДРУКУ ПЕРШИЙ ПУТІВНИК ЄДИНОГО МУЗЕЮ КНИГИ „КОБЗАР" ТАРАСА ШЕВЧЕНКА
    Черкаси. 26 лютого.
    У видавництві "Черкаси - Брама" вийшов із друку путівник "Музей "Кобзаря" Т.Г.Шевченка" накладом 1200 примірників. Видання містить статтю про експонати музею та значну кількість кольорових фотографій.
    Путівник, виданий з нагоди  190-річчя від дня народження Тараса Шевченка та 15-річчя відкриття музею однієї книги. В будинку, де зараз розташовано музей, в 1859 році перебував Тарас Шевченко. За час існування експозиції та фонди музею поповнилися трьома тисячами експонатів.
    За словами завідуючої музеєм Ольги Шарапи, яка є прапраправнучкою Тараса Шевченка, зараз у музеї завершується ремонт і незабаром він буде готовий прийняти гостей. Щороку тут бувають  близько 50 тис. чоловік. 
    Спільно з Рівненською "Просвітою" музей перевидав "Кобзар" Т.Г.Шевченка 1908 року видання за редакцією Василя Доманицького, а у видавництві "Черкаси - Брама" майже готовий настінний перекидний календар з усіма автопортретами Шевченка.


    * * * * *

    У ХАРКОВІ РОЗПОЧАВСЯ IV МІЖНАРОДНИЙ НАУКОВИЙ КОНГРЕС "ДЕРЖАВНЕ УПРАВЛІННЯ І МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ"
    Харків. 26 лютого.
    У Харківському регіональному інституті Національної академії державного управління при Президентові України розпочався IV Міжнародний науковий конгрес "Державне управління і місцеве самоврядування".
    Конгрес присвячений, восьмому випускові магістрів інституту. Метою проведення конгресу є узагальнення наукових досліджень і практики держуправління, обробка пропозицій з удосконалення діяльності інститутів державної влади і місцевого самоврядування.
    У конгресі беруть участь радник Президента України, академік НАНУ, президент конгресу  Володимир Семиноженко, генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ярослав Ксенжек, заступник голови Ради міністрів АР Крим Е. Гафаров, представники Північно-Західної академії державної служби при Президентові Російської Федерації (м. Санкт-Петербург), Білоруської Академії управління при Президентові Республіки Бєларусь (м. Мінськ), Каунаського технологічного університету (Литва), Американської ради міжнародної освіти (США), Академії державної протипожежної служби Російської Федерації (м. Москва) та інші.
    Володимир Семиноженко зачитав учасникам конгресу привітання Президента України Леоніда Кучми, у якому відзначається, що
    "конгрес повинен послужити удосконаленню держуправління в Україні".
    У ході роботи семи секцій конгресу будуть підведені підсумки річної роботи вчених у сфері державного управління, узагальнені наукові дослідження і розроблені практичні рекомендації. За результатами конгресу буде виданий збірник робіт.
    Як відзначив директор Харківського регіонального інституту держуправління Григорій Мостовий, конгрес проводиться в харківському регіональному інституті невипадково, оскільки інститут є центром підготовки держслужбовців для багатьох областей України і центрального державного апарату.

    * * * * *

    У ЛУГАНСЬКІЙ ОБЛАСТІ МИНУЛОГО РОКУ ЗБІЛЬШИЛОСЬ ФІНАНСУВАННЯ ІНТЕРНАТНИХ УСТАНОВ
    Луганськ. 26 лютого.
    На 1,4 млн. грн. до 20,6 млн. грн. збільшилось фінансування інтернатних установ Луганської області у минулому році порівняно з 2002 роком.
    За словами заступника голови Луганської облдержадміністрації Володимира Пристюка, сьогодні в області функціонує 20 інтернатних установ, де обслуговується 2074 інвалідів I та II груп, із них 418 дітей-інвалідів та 214 інвалідів із дитинства, 411 ветеранів Великої Вітчизняної війни. Підопічні забезпечені всім необхідним для життєдіяльності, в установах функціонують медичні кабінети, триває робота щодо отримання гуманітарної  та спонсорської допомоги.
    Минулого року була в повному обсязі профінансована з Державного бюджету державна допомога сім'ям із дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам із дитинства та дітям-інвалідам. На початок 2003 року в області державна допомога призначена 58,2 тис. отримувачам на загальну суму 50 млн. 12 тис. грн. Житлові субсидії отримують 85 тис. 325 сімей, або ж 10 % усіх сімей області, їх платежі за житлово-комунальні послуги і на придбання вугілля та скрапленого газу  зменшені на 33,6 млн. грн.
    Протягом 2003 року Міністерство праці виділило 114 автомобілів "Таврія" для інвалідів, в санаторіях системи Мінпраці було оздоровлено 1,3 тис. інвалідів. Крім цього, 2,4 тис. ветеранів війни й праці оздоровлено за рахунок субвенції з Державного бюджету. Протягом року 1,6 тис. інвалідів забезпечено інвалідними колясками, 1,9 тис. - іншими пристроями реабілітації, тоді як у 2002 році було забезпечено відповідно 471 та 382 осіб.
    Систему праці та соціального захисту населення області складають 34 управління праці та соціального захисту населення, 34 територіальних центра обслуговування одиноких непрацездатних громадян, 8 будинків-інтернатів для престарілих та інвалідів, пансіонат для ветеранів війни та праці, 7 психоневрологічних інтернатів, спеціальний інтернат для престарілих та інвалідів, 2 дитячих будинки-інтернати, ПТУ-інтернат для  інвалідів, обласний центр професійної, медичної та соціальної реабілітації інвалідів, обласна комунальна установа "Незабудка". В системі праці та соціального захисту населення області сьогодні працює 5,7 тис. чоловік


    * * * * *

    У КРИМУ ВІДКРИВСЯ УНІКАЛЬНИЙ ЗИМОВИЙ САД
    Сімферополь. 26 лютого.
    У Кримській академії природоохоронного й курортного будівництва відкрився унікальний Зимовий сад, який нараховує понад 50 видів рослин. Рослини, серед яких різні види папороті, пальми, чагарники, ліани, квіти та трави, розташовані за зонами відповідно до умов природного росту. Колекція збиралась понад 5 років.
    За словами проректора і головного творця саду Миколи Закусилова, велику кількість саджанців подарували підприємства й мешканці Сімферополя, інші рослини співробітники Академії саджали й вирощували самі. Микола Закусилов зазначив, що Зимовий сад - це реальна лабораторна база для архітекторів-ландшафтників та райський куточок для зняття стресів і перевтоми.

    Ідея створення саду виникла ще 5 років тому і була втілена в життя всього за 3 роки. Раніше на цій території знаходився смітник.
    У перспективі на базі саду керівництво вузу планує побудувати спортивно-оздоровчий комплекс.
    У відкритті Зимового саду взяли участь голова Верховної Ради Криму Борис Дейч, мер міста Сімферополя Валерій Єрмак, які привітали керівництво та студентів вузу з цією знаковою подією. Спікер Кримського парламенту урочисто перерізав стрічку і посадив дерево в новому саду.



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.