News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Tue, April 23, 17:36 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, Jan 22, 2004, 10:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новости с Украины

    22.01.04 №13
    АДМИНИСТРАЦИЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАИНЫ
    ГЛАВНОЕ УПРАВЛЕНИЕ ИНФОРМАЦИОННОЙ ПОЛИТИКИ


    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ЗУСТРІВСЯ З НАДЗВИЧАЙНИМ І ПОВНОВАЖНИМ ПОСЛОМ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ В УКРАЇНІ ВІКТОРОМ ЧЕРНОМИРДІНИМ
    Київ. 21 січня.



    Президент України Леонід Кучма зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Російської Федерації в Україні Віктором Черномирдіним.
    Було обговорено питання підготовки робочого візиту в Україну Президента Російської Федерації Володимира Путіна, що відбудеться 23-24 січня 2004 року.


    * * * * *

    РОСІЯ ДЛЯ УКРАЇНИ - НАЙВАЖЛИВІШИЙ СТРАТЕГІЧНИЙ ПАРТНЕР, ЗАЯВИВ ГЛАВА УКРАЇНСЬКОГО УРЯДУ
    Київ. 21 січня.
    Росія для України є найважливішим стратегічним партнером, заявив на засіданні Кабінету Міністрів Прем'єр-міністр Віктор Янукович. Він відзначив намір української сторони покращувати механізми співпраці з Російською Федерацією, висунувши відповідні пропозиції під час візиту в Київ Президента Росії Володимира Путіна.
    За даними глави українського уряду, товарообіг між Україною і Росією зріс за минулий рік більш як на 30 відсотків і становить майже 15 млрд. доларів США
    . "Це майже 30 відсотків всього товарообігу України", - зазначив Прем'єр-міністр, наголосивши на важливості співпраці України і Росії.
    Віктор Янукович доручив підготувати пропозиції до засідання українсько-російської міжурядової комісії, на якому підбиватимуться підсумки співпраці за 2003 рік і визначатимуться плани співробітництва на 2004 рік. Крім того, буде зроблено аналіз причин невиконання ряду спільних проектів і намічено строки їх реалізації в нинішньому році.


    * * * * *


    У БРЮССЕЛІ ВІДБУЛИСЯ КОНСУЛЬТАЦІЇ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА ЄВРОСОЮЗОМ ЩОДО ПОШИРЕННЯ УГОДИ ПРО ПАРТНЕРСТВО І СПІВРОБІТНИЦТВО НА НОВІ КРАЇНИ-ЧЛЕНИ ЄС
    Київ. 21 січня.
    Консультації між Україною та ЄС щодо поширення Угоди про партнерство та співробітництво на нові країни-члени Євросоюзу відбулися в Брюсселі. Українську делегацію очолював перший заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олександр Чалий.
    Сторони погодилися, що приєднання до Угоди десяти нових членів Євросоюзу має відбуватися з урахуванням національних інтересів Української держави.
    Було досягнуто домовленості щодо форм подальшого проведення переговорного процесу з цієї проблематики, а також вироблення єдиного підходу щодо визначення угод з країнами - новими членами ЄС, які втрачатимуть силу внаслідок розширення ЄС.
    Під час зустрічі відбувся обмін думками з приводу першого раунду двосторонніх консультацій щодо Плану дій між Україною та ЄС, проведення яких заплановано на 27 січня цього року в Києві.


    * * * * *

    МОЖЛИВОСТІ СПІВПРАЦІ УКРАЇНИ ТА ЄВРОСОЮЗУ В РАМКАХ СТРАТЕГІЇ БЕЗПЕКИ ЄС ОБГОВОРЕНО НА ЗАСІДАННІ "ТРІЙКА ПОЛІТИКО-БЕЗПЕКОВОГО КОМІТЕТУ ЄС-УКРАЇНА" В БРЮССЕЛІ
    Київ. 21 січня.
    Можливості співпраці України та Європейського Союзу в рамках Стратегії безпеки ЄС, а також актуальні питання розвитку Європейської політики в галузі безпеки та оборони обговорено на засіданні "Трійка Політико-безпекового комітету ЄС-Україна" в Брюсселі. Українську делегацію очолював начальник управління МЗС України Олег Шамшур, делегацію Євросоюзу - посол Ірландії при Комітеті Деклан Келлер.
    Представник ірландського головування ознайомив українську сторону з пріоритетами ЄС на перше півріччя 2004 року. Було обговорено можливе змістовне наповнення співпраці у контексті Стратегії безпеки ЄС, схваленої під час минулорічного грудневого Самміту ЄС.


    * * * * *

    УКРАЇНА ЗАКЛИКАЄ РАДУ БЕЗПЕКИ ООН ВЖИТИ РІШУЧИХ КРОКІВ У СФЕРІ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ ПІД ЧАС ЗБРОЙНИХ КОНФЛІКТІВ
    Київ. 21 січня.
    У відкритому засіданні Ради Безпеки ООН, присвяченому захисту дітей під час збройних конфліктів, взяв участь заступник Постійного представника України при ООН Маркіян Кулик. Український дипломат закликав до здійснення Радою Безпеки рішучих практичних кроків, щоб покласти край безкарності порушників прав дітей. З цією метою було запропоновано створення ефективного механізму моніторингу за здійсненням сторонами конфліктів відповідних резолюцій РБ.
    Тематика захисту прав дітей займає важливе місце в порядку денному Ради Безпеки ООН. Починаючи з 1998 року, цим органом схвалені чотири резолюції та оприлюднений список сторін конфліктів, які в порушення всіх міжнародних зобов'язань, використовують дітей у військових Діях.
    На відкритому засіданні Ради Безпеки підкреслювалося, що, незважаючи на публікацію такого списку, сторони конфліктів у 15 країнах продовжують вбивати та викрадати дітей, залучати їх до участі у збройних формуваннях, піддавати експлуатації та насильству.
    Український дипломат під час дискусії запропонував також глибше проаналізувати причини, які змушують дітей брати в руки зброю і ставати комбатантами. У цьому зв'язку було наголошено на важливій ролі миротворчих місій, включення до їх складу спеціальних радників з питань захисту дітей, приділення особливої уваги потребам дітей у постконфліктних ситуаціях.


    * * * * *

    ВІДОМИЙ АМЕРИКАНСЬКИЙ ПОЛІТИЧНИЙ ДІЯЧ ГЕНРІ КІССІНДЖЕР ВИСТУПАЄ ЗА ПІДТРИМКУ ЗМІЦНЕННЯ ПАРТНЕРСЬКИХ ВІДНОСИН МІЖ УКРАЇНОЮ ТА США
    Київ. 21 січня.
    Радник Президента України зі спеціальних міжнародних питань Анатолій Зленко зустрівся в Нью-Йорку з відомим американським політичним діячем доктором Генрі Кіссінджером.
    Співрозмовники обмінялися думками щодо актуальних питань ситуації в світі, включаючи становище в Іраку, перспектив розвитку українсько-американських відносин. Доктор Кіссінджер, який завжди прихильно ставився до України, дав високу оцінку економічним досягненням останніх років в Українській державі і побажав подальших успіхів на шляху економічних та демократичних реформ. Він висловив переконання, що Україна є фактором стабільності на Європейському континенті, і виступив на підтримку подальшого зміцнення партнерських відносин між Україною та США.
    У ході візиту до США екс-міністр закордонних справ провів ряд зустрічей у Вашингтоні та Нью-Йорку, зокрема, з відомими політичними та громадськими діячами США, керівниками українських та єврейських організацій країни, а також з головними редакторами впливових американських тижневиків «Newsweek International» та «US News and World Report».


    * * * * *

    ГЕНЕРАЛЬНИЙ ПРОКУРОР УКРАЇНИ ГЕННАДІЙ ВАСИЛЬЄВ ЗУСТРІВСЯ З ДЕЛЕГАЦІЄЮ FATF
    Київ. 21 січня.
    Боротьба з відмиванням "брудних" грошей є пріоритетним напрямком у роботі прокуратури України, заявив Генеральний прокурор України Геннадій Васильєв під час зустрічі з експертами оціночної місії Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням "брудних" коштів /FATF/.
    Геннадій Васильєв наголосив: задля підвищення ефективності роботи у цьому напрямку створено систему контролю, завдяки якій справи, пов'язані з відмиванням "брудних" коштів, відстежуються з моменту появи оперативної інформації до винесення вироку суду і його виконання. Головний акцент зроблено на розслідуванні.
    У зв'язку з цим Геннадій Васильєв поінформував, що в Управлінні з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури створено спеціальний підрозділ. У даний час його працівники ведуть ряд кримінальних справ, пов'язаних з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом. Суми, що проходять по цих справах, сягають сотень мільйонів гривень.
    Відповідаючи на запитання представників делегації FATF щодо результативності діяльності прокуратури у боротьбі з відмиванням "брудних" грошей, Генеральний прокурор України запевнив:
    "Робота в цьому напрямку виведена на якісно новий рівень, і це стосується не лише Генеральної прокуратури, а й усіх її структурних підрозділів в областях. Конкретні результати не забаряться".
    Експерти оціночної місії FATF прибули в Україну для ознайомлення з імплементацією законодавства, діяльністю центральних органів державної виконавчої влади та громадських організацій щодо боротьби з відмиванням "брудних" грошей.
    У 2001 році Україну було внесено до "чорного списку" FATF як країну, що не співпрацює з цією організацією у питаннях боротьби з легалізацією злочинних доходів.


    * * * * *

    ВІЦЕ-ПРЕМ'ЄР-МІНІСТР УКРАЇНИ ДМИТРО ТАБАЧНИК ПРОВІВ ЗУСТРІЧ З ПРЕЗИДЕНТОМ МІЖНАРОДНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ "ТРАНСАТЛАНТИЧНІ ПАРТНЕРИ ПРОТИ СНІДУ" ДЖОНОМ ТЕДСТРОМОМ
    Київ. 21 січня.
    Питання співпраці у боротьбі з ВІЛ/СНІДом обговорили в ході зустрічі віце-прем'єр-міністр України Дмитро Табачник та президент міжнародної організації "Трансатлантичні партнери проти СНІДу" Джон Тедстром.
    Під час зустрічі Дмитро Табачник поінформував співрозмовника про кроки, що здійснюються урядом у напрямі боротьби з цією хворобою. За його словами, досить високою активністю відзначається співпраця України з Глобальним Фондом, що здійснюється в рамках угоди про програмний грант, призначений на протидію поширенню ВІЛ/СНІДу. Україна вже одержала від Глобального Фонду двома траншами коштів на загальну суму понад 6,5 млн. доларів США. Дмитро Табачник повідомив, що 16 січня 2004 року підписано контракти з переможцями тендерних торгів на постачання антиретровірусних препаратів та препаратів для лікування опортуністичних інфекцій, а також лабораторного обладнання. У грудні 2003 року завершено створення системи медичних центрів для ВІЛ-інфікованих та осіб, хворих на СНІД. Віце-прем'єр-міністр підкреслив, що зазначені центри нині діють як окремі спеціалізовані установи, а не є складовими інфекційних лікарень, як це було раніше.
    "Активно й, насамперед, ефективно діють громадські та неурядові організації, як, наприклад, "Мережа людей, що живуть з ВІЛ", фонд "АнтиСНІД» Олени Франчук", - відзначив Дмитро Табачник.
    Джон Тедстром позитивно оцінив дії уряду України у боротьбі з ВІЛ/СНІДом. На його думку, Україна є лідером серед країн Східної Європи у боротьбі з цією хворобою. Він також повідомив, що найближчим часом в Україні відкриється представництво міжнародної організації "Трансатлантичні партнери проти СНІДу" і заявив про готовність цієї організації активно співпрацювати з українським урядом.
    Сторони визнали, що об'єднання зусиль стане надзвичайно корисним і вагомим внеском у справу
    подолання ВІЛ/СНІДу.
    Дмитро Табачник запросив Джона Тедстрома до участі у засіданні Координаційного механізму країни (дорадчого органу, створеного на вимогу Глобального Фонду), яке заплановано на лютий 2004 року. У ході цієї зустрічі сторони матимуть можливість обговорити план спільних дій та шляхи його реалізації.


    * * * * *

    НАДАННЯ УКРАЇНІ ГРАНТОВОЇ ТА ТЕХНІЧНОЇ ДОПОМОГИ ОБГОВОРИЛИ МІНІСТР ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ І ПОСОЛ ЯПОНІЇ
    Київ. 21 січня.
    Питання надання Україні грантової й технічної допомоги обговорили міністр економіки та з питань європейської інтеграції України Микола Деркач і посол Японії в Україні Кіщіро Амае. Микола Деркач висловив надію, що наступним кроком уряду Японії стане реалізація проекту постачання медичного устаткування для дитячих лікарень Кіровоградської, Харківської, Донецької, Луганської та Дніпропетровської областей, а також постачання устаткування для Національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки.
    Міністр подякував дипломатові за співробітництво в рамках грантової допомоги уряду Японії для підтримки малих проектів ("Grass Roots").
    З метою усунення розбіжностей та врегулювання питань обов'язкової санітарно-гігієнічної сертифікації аудіо-, відео продукції та скорочення переліку товарів, що підлягають такій сертифікації, а також скорочення обмежень на створення і діяльність філій страхових компаній, Микола Деркач запропонував, використовуючи досвід рішення проблемних питань з іншими країнами, провести відеоконференцію між українськими й японськими фахівцями та офіційними особами.
    Микола Деркач повідомив про створення Координаційної ради щодо економічного співробітництва з Японією та звернувся до японської сторони з пропозицією відкрити в Україні постійне представництво трьох важливих організацій (JBIS, JETRO, JICA) - так зване "Представництво 3J".
    Міністр висловив зацікавленість у розширенні японсько-українського співробітництва в сфері технічної допомоги і можливості доступу України до нових типів програм, таких, як "технічне співробітництво проектного типу" (Project-type Technical Cooperation), зокрема, у сфері малого і середнього підприємництва, а також більшому залученню українських фахівців до участі в навчальних програмах у Японії.
    За дев'ять місяців 2003 року в економіку України інвестовано 954,6 млн. доларів США, з них 10 млн. - японськими інвесторами (спільне підприємство "Ядзаки-Україна" в Ужгороді з виробництва кабельної продукції для європейського автомобілебудування).


    * * * * *

    ПЕРШИЙ ВСЕСВІТНІЙ КОНГРЕС "СВІТОВЕ СПІВТОВАРИСТВО ПРОТИ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ ЗЛОЧИННОСТІ І ТЕРОРИЗМУ" ВІДБУДЕТЬСЯ У ТРАВНІ-ЧЕРВНІ 2005 РОКУ
    Москва. 21 січня.
    Щогодини у світі скоюється 250 тисяч злочинів. Пошук причин насильства, яке заполонило планету, і шляхів боротьби з цим явищем був у центрі уваги учасників міжнародної конференції "Світове співтовариство проти глобалізації злочинності і тероризму", що завершила свою роботу у столиці Росії.
    Як повідомив керівник української делегації, голова Міжнародного антикримінального і антитерористичного комітету в Україні (МААК) Олексій Чистяков, московська конференція стала своєрідною підготовкою до скликання І Всесвітнього конгресу з такою ж назвою "Світове співтовариство проти глобалізації злочинності і тероризму". На засіданні правління Всесвітнього антикримінального і антитерористичного форуму (ВААФ) було прийнято рішення провести його в травні-червні 2005 року. У березні нинішнього року в Берліні відбудеться засідання правління ВААФ, на якому будуть обговорені всі технічні питання майбутнього конгресу.
    За словами Олексія Чистякова, у п'яти секціях, що працювали на конференції, відбувся активний обмін думками і накопиченим у різних країнах досвідом з цієї проблематики. Значну увагу було приділено питанню визначення поняття "тероризм", виробленню методики гармонізації національних законодавств з міжнародним. Великий інтерес у секції "Сучасні технології" викликала, зокрема, доповідь директора Запорізького центру дослідження проблем комп'ютерної злочинності Володимира Голубєва. У секції "Економіка" доповідачі, у тому числі й сам Олексій Чистяков, розкривали способи боротьби з відмиванням "брудних" грошей, називали джерела фінансування міжнародного тероризму.
    Стосовно занесення України до "чорного списку" FATF, голова МААК підкреслив, що українська делегація на конференції зробила все можливе, щоб поінформувати світову громадськість про фактичний стан справ у цій сфері. Разом з тим, сказав він, на московській зустрічі зазначалося, що чимало рекомендацій FATF не відповідають реаліям.
    Олексій Чистяков повідомив, що на конференції було дано доручення робочій групі узагальнити і конкретизувати всі висловлені пропозиції і рекомендації і розіслати їх національним підрозділам ВААФ для подальшого ознайомлення з ними урядів і правоохоронних органів.


    * * * * *

    У ЛЬВОВІ ЗНАЙДЕНО НЕВІДОМІ ДОКУМЕНТИ ПРО ЗЛУКУ ЗУНР ТА УНР
    Львів. 21 січня.
    У Львові виявлено невідомі документи про Акт Злуки Західноукраїнської народної республіки та Української народної республіки.
    За словами заступника директора Державного обласного архіву Володимира Клювака, серед цих документів листівка з текстом Четвертого Універсалу Української Центральної Ради, оприлюднена відозва Української Національної Ради (УНРади) про прийняття влади, „Збірник законів, розпорядків та обіжників, проголошених Державним Секретарятом Західноукраїнської народної републики", у якому вміщено „Тимчасовий основний закон (Конституцію) про державну самостійність українських земель бувшої австро-угорської монархії" та інші нормативно-правові акти ЗУНР.
    Особливу увагу привертає Ухвала УНРади, підписана Горбачевським і Петрушевичем, про
    Злуку УНР та ЗУНР, текст Грамоти УНРади про об'єднання і відповідного Універсалу Директорії, репортажі у тогочасних газетах про свято єднання та урочистості з нагоди проголошення Акту Злуки й обміну державними документами на всенародному вічі у Києві. „Хочемо до Київа" - це заголовки і лейтмотив публікацій західноукраїнської преси січня 1919 року.
    22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві було проголошено Акт Злуки Західноукраїнської народної республіки та Української народної республіки. Проголошення Акту Злуки стало логічним фіналом української національно-визвольної революції, яка вибухнула в березні 1917 року. Соборний Універсал декларував установлення української влади на українських етнічних теренах, які в різні часи були поділені між різними імперіями, а станом на початок 1919 року державно організувалися на уламках Російської й Австро-Угорської імперій у формі Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки: "Віднині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України..." Об'єднання УНР і ЗУНР виявилося нетривким, оскільки невдовзі окремі частини українських земель знову опинилися у складі різних держав.


    * * * * *

    У ТАВРІЙСЬКОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ВІДНОВЛЕНО ЗООЛОГІЧНИЙ МУЗЕЙ
    Сімферополь. 21 січня.
    У Таврійському національному університеті ім. Вернадського завершено роботи з відновлення зоологічного музею. За словами ректора ТНУ Миколи Багрова, після відкриття музей можуть відвідувати школярі й учні усіх навчальних закладів Криму.
    У планах університету відкриття ще одного музейного залу, присвяченого заповідним ландшафтам Криму, а також створення музею В. Вернадського. Ректор зауважив, що в Україні досі немає музею цього видатного вченого. Майбутній музей планується розмістити в будинку Кримського державного наукового центру - "Будиночку з левами", який розташовано у парку "Салгірка".
    Довідка: Зоологічний музей ТНУ був створений у 1965 році співробітниками університету і поповнювався матеріалами наукових експедицій. Сьогодні музей представляє багату колекцію опудал риб, рептилій, птахів і тварин з усіх частин світу. Музей обладнано сучасною системою звукового супроводу експозицій.
    Таврійський національний університет ім. В. Вернадського (до 1999 року - Сімферопольський державний університет ім. М.Фрунзе) заснований у 1918 році. Сьогодні на 15 факультетах навчаються понад 16 тис. студентів. В університеті викладають понад тисячу науково-педагогічних співробітників. ТНУ має три структурних підрозділи - інститут післядипломної освіти в Сімферополі й економіко-гуманітарні інститути в Керчі й Севастополі.


    * * * * *

    У ХАРКОВІ РОЗПОЧАВСЯ „ПАРАД СКУЛЬПТОРІВ"
    Харків. 21 січня.
    У Харківській міській художній галереї розпочався марафон "Парад скульпторів". Марафон скульпторів відкрила Ганна Іванова виставкою "Дістати до неба".
    Це перший персональний проект автора в муніципальній галереї. На виставці представлено близько 20 скульптур з каменю, бронзи й дерева ("Та, що приміряє сонце", "Маленька принцеса", "Пілігрим"). До експозиції включено як старі, так і нові роботи автора. Під час церемонії відкриття виставки голова Харківської організації Національної спілки художників України Віктор Ковтун привітав автора і подарував галереї нове видання книги "Художники Харківщини".
    Виставка триватиме до 29 січня. З 30 січня до 9 лютого проходитиме друга частина марафону - проект Володимира Кочмаря "Подорож", 11 - 20 лютого - груповий скульптурний проект "Бестселер" (виставка популярної скульптури).
    Довідка: Ганна Іванова народилася в 1973 р. у Ростові-на-Дону (Росія). Закінчила Харківську державну академію дизайну й мистецтв (факультет скульптури). Учасник всеукраїнських трієнале і симпозіумів із скульптури, арт-фестивалів, виставок в Україні та за кордоном.


    * * * * *

    ЛЬВІВ'ЯНИН ПАВЛО РЕЗВОЙ, ЯКОМУ ВИПОВНИЛОСЬ 65 РОКІВ, РОЗПОЧАВ ОДИНОЧНЕ ПЛАВАННЯ ЧЕРЕЗ АТЛАНТИКУ 
    Львів. 21 січня.
    65-річний львів'янин Павло Резвой відправився в одиночне плавання через Атлантику. Якщо він здолає запланований маршрут, то стане найстаршою людиною, яка перетне Атлантичний океан на веслах.
    Перегони ORSARR стартували вчора о 11-ій годині ранку за місцевим часом з іспанського острова Ла Гомера. Екіпажі 14 човнів мають дістатися острова Барбадос, розташованого поряд із Південною Америкою. Відстань між двома островами по прямій лінії складає 4678 кілометрів. Перегони триватимуть близько трьох місяців.
    Човен Павлу Резвому надали у веслувальному клубі «Вестмінстер», окрім традиційних для веслувальників продуктів харчування, львів'янин взяв із собою і великий кусень сала.

    Наразі найстаршою людиною, яка наодинці перетнула Атлантику, є Річард Джонс. Він зробив це наприкінці 2000 - на початку 2001 року у віці 57 років.



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.