News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Wed, April 24, 06:13 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, Jan 20, 2004, 10:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    20.01.04 №11
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ


    У ЛУЦЬКУ ВІДКРИТО АПТЕКУ ДЛЯ ВЕТЕРАНІВ
    Луцьк. 19 січня.
    У Луцьку відкрито спеціалізовану аптеку для ветеранів війни та праці під назвою «Ветеранська». Окрім традиційного відпуску ліків населенню за пільговими цінами, тут постійно діятиме пункт Товариства Червоного Хреста, в якому ветерани зможуть отримати кваліфіковані консультації медиків.
    За словами директора ДВТП «Волиньфармпостач» Миколи Півнюка, відкриття аптеки є спільним проектом обласної та міської влади. Кожен ветеран війни чи праці матиме персональну пільгову картку для обслуговування в цій аптеці. Тут також постійно чергуватиме медсестра від Товариства Червоного Хреста та працюватиме лікар-волонтер, до якого в разі потреби може звернутися пенсіонер.
    Під час відкриття аптеки перший заступник голови Волинської облдержадміністрації Володимир Панчишин від імені обласної виконавчої влади подарував закладу комп'ютер. Секретар Луцької міської ради, перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук назвав цю подію своєрідним логічним підсумком соціальної спрямованості політики влади напередодні 60 річниці визволення Луцька від німецько-фашистських загарбників.
    Близько півсотні інвалідів і ветеранів одержали з рук представників влади індивідуальні фармацевтичні набори «Домашня аптечка» і персональні пільгові картки додаткової знижки на медикаменти. На додачу до традиційних 15-17% «ветеранської» пільги, ці картки дають їх власникам право на 5% знижку при купівлі ліків.


    * * * * *

    В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКУ ПРОХОДИТЬ ВИСТАВКА ТВОРІВ, ПОДАРОВАНИХ ХУДОЖНЬОМУ МУЗЕЮ МІСТА
    Івано-Франківськ. 19 січня.
    Близько 50 творів давнього та сучасного мистецтва представлено в новій експозиції Художнього музею Івано-Франківська. Усі вони протягом минулого року були подаровані меценатами та художниками.
    На експозиції представлено роботи не тільки сучасних авторів, але й майстрів давнього мистецтва. Це різьблені хрести, ікони та скульптури. Доволі строкатою є палітра творів місцевих авторів.
    За словами працівника музею, мистецтвознавця Віктора Мельника, протягом 20 років існування Художньому музею було подаровано близько тисячі робіт. Деякі художники дарували цілі колекції.
    Мистецтвознавці кажуть, що ця виставка є виявом вдячності не лише до меценатів, але й до авторів, які не перестають творити нові шедеври.


    * * * * *

    НА ЧЕРНІГІВЩИНІ ТРИВАЄ РЕАЛІЗАЦІЯ ПРОГРАМИ "З КОМП'ЮТЕРОМ У ТРЕТЄ ТИСЯЧОЛІТТЯ"
    Чернігів. 19 січня.
    На Чернігівщині триває реалізація програми забезпечення навчальних закладів області комп'ютерною технікою "З комп'ютером у третє тисячоліття". За цією програмою загальноосвітні школи та професійно-технічні заклади повинні отримати 1,5 тис. комп'ютерів та 11 комп'ютерних комплексів.
    У рамках реалізації програми минулого року у 210 школах та 14 професійно-технічних училищах було встановлено понад 2,5 тис. комп'ютерів та 14 комп'ютерних комплексів, що надійшли від Міносвіти України та облдержадміністрації.
    Довідка: Програма "З комп'ютером у третє тисячоліття" затверджена Чернігівською облдержадміністрацією у 2000 р. За цією програмою на Чернігівщині вже обладнано 195 комп'ютерних класів, сучасні комп'ютери мають 48% шкіл області та 52% професійно-технічних закладів.


    * * * * *

    У ТЕРНОПОЛІ БУДЕ СПОРУДЖЕНО ПАМ'ЯТНИК СОЛОМІЇ КРУШЕЛЬНИЦЬКІЙ
    Тернопіль. 19 січня.
    Шоста сесія Тернопільської обласної ради ухвалила рішення оголосити Всеукраїнський конкурс на кращий проект пам'ятника Соломії Крушельницькій та місце його встановлення.
    За словами голови благодійного фонду "Соломія" Марти Подкович, можливо, пам'ятник постане вже у 2007 році, коли відзначатиметься 135-та річниця з дня народження співачки. Представники фонду сподіваються, що монумент буде споруджено не за бюджетні кошти, а завдяки спонсорам та меценатам.
    У рамках святкування також заплановано облаштування музею Крушельницької у селі Біла та встановлення пам'ятного знака, а також музею-кімнати у селі Білявинці Бучацького району, де народилась співачка.
    Довідка: Соломія Крушельницька (1872-1952) - співачка (сопрано). Виступала на оперних сценах Львова, Варшави (Польща), Відня (Австрія), Мілану (Італія), Петербурга (Росія), Парижа (Франція), Каїра, концертувала в США та Пд. Америці. У репертуарі Крушельницької було понад 60 оперних ролей: Чіо-Чіо-Сан, Тоска (однойменні опери Пучіні), Саломея, Електра (однойменні опери Р. Штрауса), Галька (однойменна опера Монюшка), Оксана („Запорожець за Дунаєм" Гулака-Артемовського) тощо.


    * * * * *

    УКРАЇНСЬКІ БОЛГАРИ ОБРАЛИ ПЕРЕМОЖЦІВ АКЦІЇ „ЛЮДИНА РОКУ"
    Одеса. 19 січня.
    В Одесі пройшла акція „Людина року - 2003", організована Асоціацією болгарських національно-культурних товариств і організацій України.
    Кожному номінанту президент асоціації і заступник голови Одеської облдержадміністрації Антон Кіссе вручив диплом та іменний пам'ятний знак. За його  словами, ця акція переконливо показала, що болгарська діаспора України має величезний потенціал у різних галузях.
    За найбільш вагомі досягнення у сфері розвитку і збереження рідної культури й мови було нагороджено 10 болгар, серед яких представники Києва, Одеської та Запорізької областей, Криму.
    У рамках акції було визначено і нагороджено кращих болгар у десяти номінаціях, зокрема, „За значний внесок у зміцнення економічних і культурних зв'язків між Україною і Республікою Болгарія та за активну участь у процесі відродження болгар", „За значний внесок у збереження, відродження і розвиток культурних цінностей болгар України і за активну діяльність із творчою інтелігенцією", „За високі сільськогосподарські економічні досягнення, розвиток фермерського господарства й активну діяльність у процесі відродження болгар України", „За високі творчі досягнення в науково-дослідницькій роботі з історії болгар України", „За значний внесок у розвиток і відродження болгарської культури в Україні за допомогою спонсорсько-меценатської діяльності" тощо.
    Акція „Людина року" проводиться вдруге з ініціативи Асоціації болгарських національно-культурних товариств і організацій. Минулого року номінантами були визначені 12 чоловік, серед яких директор школи, голова сільради, керівник господарства, директор фірми, спортсмен, редактор болгарських телерадіопрограм і переможниця обласного конкурсу краси. 
    Болгарська діаспора в Одеській області є найчисельнішою в Україні і нараховує понад 100 тис. чол.


    * * * * *

    В ОДЕСІ БУДЕ РЕКОНСТРУЙОВАНО ГРЕЦЬКУ ПЛОЩУ
    Одеса. 19 січня.
    В Одесі розпочнуться великомасштабні будівельні роботи з реконструкції Грецької площі. Міський голова Одеси Руслан Боделан зазначив, що реконструйована Грецька площа повинна відповідати європейському рівневі будівництва і благоустрою, а також стати окрасою Одеси до святкування 210-річчя міста, що пройде 2 вересня цього року.
    Проект передбачає будівництво під площею кількох підземних рівнів, тут передбачається розташувати парковку, торгові місця і розважальні центри. Також планується винос за межі площі транспортної розв'язки й перетворення цієї території в упоряджену пішохідну зону відпочинку.
    На площі також буде встановлено пам'ятник Григорію Маразлі, що був міським головою Одеси з 1878 по 1894 роки.


    * * * * *

    У ХЕРСОНІ ПРЕЗЕНТОВАНО ФЕСТИВАЛЬ „ЧИСТА КРИНИЦЯ"
    Херсон. 19 січня.
    У Херсоні відбулася презентація відкритого фестивалю творчої молоді "Чиста криниця". Серед його організаторів: продюсерський центр „Мега-Шоу", Асоціація діячів естрадного мистецтва України, Благодійний фонд „Прем'єра століття", студія звукозапису „Online", Всеукраїнське товариство „Просвіта" імені Тараса Шевченка, управління у справах сім'ї та молоді Херсонської облдержадміністрації.
    Фестиваль проводитиметься з метою підтримки творчої молоді, сприяння становленню громадської думки щодо екології та очищення води в Україні, розвитку сучасної вітчизняної культури, сприяння культурному відродженню України, підтримки вітчизняного виробника.
    У фестивалі братимуть участь солісти та творчі колективи, вік учасників яких від 7 до 60 років. Проходитиме щорічний фестиваль з 19 січня по 25 жовтня. Учасники  фестивалю братимуть участь у конкурсах у номінаціях „фольклор", „народні музика і танці", „сучасна популярна музика", „рок-музика", „християнська музика", „сучасні та бальні танці", „академічний спів", „авторська пісня".
    Президент продюсерського центру „Мега-Шоу" Лідія Кістеньова відзначила, що організатори фестивалю сподіваються на активну підтримку з боку українських підприємств, які виготовляють пристрої для очищення води та займаються реалізацією мінеральних вод України.  Символічно, на її думку і те, що презентація фестивалю відбулася саме на Водохрестя, адже сьогодні необхідно дбати про духовне зростання молоді, повернення до витоків,  очищення від зла та бруду через пропаганду найкращих зразків вітчизняного мистецтва.



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.