News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Wed, April 24, 10:23 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, Jan 19, 2004, 10:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    19.01.04 №10
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ


    НА ЗАПРОШЕННЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ЛЕОНІДА КУЧМИ ПРЕЗИДЕНТ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ ВОЛОДИМИР ПУТІН ВІДВІДАЄ З РОБОЧИМ ВІЗИТОМ УКРАЇНУ
    Київ. 18 січня.
    На запрошення Президента України Леоніда Кучми Президент Російської Федерації Володимир Путін відвідає з робочим візитом Україну 23-24 січня 2004 року.


    * * * * *

    ЕФЕКТИВНІЙ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ НАЦІОНАЛЬНИХ ТОВАРОВИРОБНИКІВ СПРИЯТИМЕ УКРАЇНСЬКИЙ ВИСТАВКОВО-ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЦЕНТР, ЯКИЙ ВІДКРИЄТЬСЯ У МОСКВІ
    Київ. 18 січня.
    За підтримки міністерств промислової та аграрної політики України у лютому 2004 року в Москві розпочне свою діяльність Український виставково-інформаційний центр. Він розташується у Всеросійському виставковому центрі (павільйон №58 "Україна").
    Проект має на меті створення потужної інформаційної інфраструктури з метою підтримки зовнішньоекономічної діяльності та торгівлі. На це спрямована система організаційної та методичної допомоги українським підприємствам у виході на зовнішні ринки.
    Виставково-інформаційний центр в Москві має створити умови для розширення мережі збуту українських товарів на ринку Російської Федерації та інших країн СНД, займатися організацією представництв українських компаній та виставок.


    * * * * *

    ХАРКІВСЬКЕ ВАТ "ТУРБОАТОМ" РОЗПОЧАЛО ВІДВАНТАЖЕННЯ ВУЗЛІВ ТУРБІНИ ДЛЯ ІНДІЙСЬКОЇ АТОМНОЇ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЇ "РАДЖАСТАН"
    Харків. 18 січня.
    Відвантаження вузлів турбіни потужністю 240 мегават для індійської атомної електростанції "Раджастан" розпочало Харківське відкрите акціонерне товариство "Турбоатом". У нинішньому році буде завершене виготовлення такої ж турбіни для індійської АЕС "Кайга". Серед замовників у Індії продукції "Турбоатому", що виграв міжнародний тендер, - також потужний енергокомплекс "Тері".
    Довідка: ВАТ "Турбоатом" - один з найбільших світових виробників парових і гідравлічних турбін для електростанцій. Так, свого часу харківські турбобудівники успішно впоралися із замовленнями для АЕС "Ловіїса" у Фінляндії, "Пакш" - в Угорщині, гідроелектростанції "Баундарі" - у США.
    У 2004 році українське підприємство планує адресувати зарубіжному споживачу 60 відсотків енергетичного обладнання. Саме за рахунок нарощування експортних поставок "Турбоатом" має намір збільшити в нинішньому році випуск товарної продукції. Виготовлені тут турбіни працюють на 165 електростанціях 35 країн Європи, Азії, Африки, Латинської Америки.


    * * * * *

    ВІЙСЬКОВО-ТРАНСПОРТНИЙ ЛІТАК АН-70 ПРОЙДЕ ВИПРОБУВАННЯ В УМОВАХ НАДНИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР У ЯКУТІЇ
    Київ. 18 січня.
    Найближчим часом планується проведення комплексу випробувань військово-транспортного літака Ан-70 в умовах наднизьких температур. Зокрема, польоти при температурі - 50-55 градусів за Цельсієм планується провести в Якутії, куди літак вилетить під кінець наступного тижня. Випробування триватимуть близько 3 тижнів.
    За цей час буде проведений комплекс випробувань щодо перевірки роботи всіх систем літака в умовах низьких температур, оцінка характеристик літака в цих умовах.


    * * * * *

    У КИЄВІ В 2004 РОЦІ БУДЕ ВІДКРИТИЙ ДЕРЖАВНИЙ ІСТОРИКО-МЕМОРІАЛЬНИЙ КОМПЛЕКС ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ, ПОЛІТИЧНИХ РЕПРЕСІЙ ТА НАСИЛЬНИЦЬКИХ ДЕПОРТАЦІЙ
    Київ. 18 січня.
    Державний історико-меморіальний комплекс жертв голодомору, політичних репресій і насильницьких депортацій буде відкритий у Києві в нинішньому році. Відповідне розпорядження про це підписав Київський міський голова Олександр Омельченко. Комплекс буде відкритий в історичному центрі столиці України по вулиці Трьохсвятительській, причому всі роботи з реставрації і реконструкції виділеного під нього нежилого будинку будуть завершені до 1 листопада 2004 року.
    Восени 2003 року в Україні і в світі відбулася низка заходів з нагоди 70-ї річниці трагічних подій 1932-33 років, коли внаслідок організованого сталінським режимом штучного голоду в Україні загинуло понад 7 мільйонів /за неофіційними даними - близько 10 мільйонів/ людей. Пам'ять жертв вшанували практично у всіх європейських столицях, у США, Канаді, Австралії, багатьох країнах СНД.
    Раніше, 14 травня, парламент України за підсумками спеціальних слухань прийняв звернення до світової громадськості із закликом кваліфікувати голодомор в Україні 1932-1933 років як геноцид проти українського народу. Звернення не підтримали лише представники фракції компартії.
    Україна звернулася в ООН з відповідною заявою, однак формулювання про визнання голодомору 1932-33 років геноцидом не було підтримане рядом країн, насамперед, Росією. Однак парламенти ряду країн, у тому числі Австралії, Аргентини, Угорщини й Канади, у своїх резолюціях оцінили трагічні події 70-річної давності саме так. Самі ж Об'єднані Нації ухвалили Спеціальну заяву про голодомор в Україні, підтриману більше ніж 60 країнами, яка стала офіційним документом 58-ї сесії
    Генеральної Асамблеї. У документі, вперше в історії ООН, були засуджені акти й політика, що призвели до масового штучного голоду та загибелі мільйонів людей.
    Президент України, який виступив у вересні 2003 року на сесії Генасамблеї ООН, висловив вдячність всім тим, хто підтримав ініціативу України вшанувати пам'ять жертв голодомору, коли в Україні щохвилини гинули від голоду 17 чоловік, а уряд "Країни Рад" вивозив хліб за кордон.
    "Ми не хочемо зводити рахунки з минулим. Ми хочемо, щоб наша трагедія стала відомою якомога більшій кількості людей, і щоб ці знання допомогли нам уникнути подібних катастроф у майбутньому", - заявив з трибуни ООН Леонід Кучма.


    * * * * *

    У 2003 РОЦІ ТЕМПИ ЗРОСТАННЯ БІЛЬШОСТІ МАКРОЕКОНОМІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ УКРАЇНИ ПЕРЕВИЩИЛИ ПОКАЗНИКИ МИНУЛИХ РОКІВ
    Київ. 18 січня.
    За даними Кабінету Міністрів України, темпи зростання більшості макроекономічних показників в країні у 2003 році перевищили рівень попередніх років. Зокрема, приріст ВВП у 2003 році становив 8,5 відсотка, що значно більше, ніж у 2002, 2000 і 1999 роках.
    Аналогічна ситуація спостерігається і з приростом обсягів промислового виробництва. Його темпи торік становили 15,8 відсотка, що є найбільшим показником за останні чотири роки. Найкращий за чотири роки показник зафіксовано і в збільшенні обсягів виробництва продукції будівництва (понад 23 відсотки). А зростання обсягів випуску товарів народного споживання (20,4 відсотка) випередило загальне зростання у промисловості. При цьому повідомляється, що у зв'язку з несприятливими погодними умовами виробництво сільськогосподарської продукції торік скоротилося на 10 відсотків.
    Залучення іноземних інвестицій за 9 місяців минулого року зросло в 1,4 рази. Темп приросту вантажообігу торік уперше за останні чотири роки становив майже 12 відсотків. Одночасно пасажирообіг збільшився практично на 8 відсотків.
    Темп приросту українського експорту минулого року становив майже 28 відсотків. Доходи бюджету перевиконано на 3,2 відсотка, а його видатки профінансовано на 100 відсотків. Водночас, заробітна плата торік зросла майже на 23 відсотки, а заборгованість з її виплати скоротилася на 11 відсотків.


    * * * * *

    У МІНЕКОНОМІКИ НАЗИВАЮТЬ ПЕРШОЧЕРГОВИМ ЗАВДАННЯМ НА НАСТУПНИЙ РІК У ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНІЙ СФЕРІ ЗАВЕРШЕННЯ ПЕРЕГОВОРНОГО ПРОЦЕСУ 3 15 КРАЇНАМИ ЩОДО ВСТУПУ УКРАЇНИ ДО СОТ
    Київ. 18 січня.
    Протягом 2004 року необхідно завершити переговори стосовно вступу України до СОТ ще приблизно з 15 країнами, зокрема, із США, Японією, Китаєм, Туреччиною, Австралією, Аргентиною, Панамою, Норвегією, Литвою, Еквадором, Киргизстаном. На цьому наголосив міністр економіки та з питань європейської інтеграції України Микола Деркач під час робочої наради з актуальних проблем у зовнішньоекономічній сфері.
    Станом на сьогодні, відзначалося на засіданні, переговорний процес щодо вступу України до СОТ активізувався. Підписано 20 Протоколів з доступу до ринків товарів та послуг, одинадцять з яких протягом 2003 року, а саме: з ЄС, Чехією, Словаччиною, Угорщиною, Болгарією, Кубою, Ізраїлем, Бразилією, Польщею, Естонією та Таїландом.
    Протягом 2003 року з метою гармонізації законодавства з нормами СОТ Верховною Радою України прийнято 19 законів.
    У ході робочої зустрічі були намічені пріоритетні завдання, які стоять перед міністерством у поточному році в сфері європейської інтеграції та співробітництва України з НАТО, обговорені актуальні проблемні питання торговельного співробітництва між Україною та Європейським Союзом, що потребують негайного вирішення.
    Міністр Микола Деркач наголосив на необхідності збереження активної позиції міністерства з усіх питань співробітництва з Євросоюзом. Це, у першу чергу, пов'язано з викликами та можливостями, які несе для України розширення ЄС.
    У цьому контексті було доручено приділити особливу увагу активізації участі у підготовці та реалізації спільного Плану дій Україна-ЄС, який повинен на найближчі роки стати основним стратегічним документом у стосунках України з Євросоюзом та одним з інструментів переведення відносин між Україною та ЄС від моделі співробітництва до моделі інтеграції; приведенню національного законодавства до положень Угоди про партнерство та співробітництво між Україною і ЄС та норм СОТ; активізації роботи з Європейською Комісією та державами-членами ЄС з метою отримання статусу країни з ринковою економікою в контексті антидемпінгового законодавства ЄС; урегулюванню питання торгівлі сталеливарними виробами.


    * * * * *


    ВІДОМЕ ВИДАННЯ "EUROWEEK" ВИЗНАЛО ВИПУСК УКРАЇНСЬКИХ ЄВРОБОНДІВ У 2003 РОЦІ КРАЩОЮ СУВЕРЕННОЮ УГОДОЮ НА РИНКАХ, ЩО РОЗВИВАЮТЬСЯ, ЗА ПІДСУМКАМИ РОКУ
    Київ. 18 січня.
    Днями одне з найавторитетніших у діловому світі видань "Euroweek" визнало випуск українських облігацій зовнішньої державної позики, так званих євробондів, що відбувся у 2003 році, кращою суверенною угодою на ринках, що розвиваються, за підсумками року.
    Ця почесна нагорода стала черговим визнанням успішної фінансової політики України й ефективної та зваженої стратегії Міністерства фінансів на зовнішніх ринках. Успіху вдалося досягти також завдяки вдалому відбору Мінфіном лід-менеджерів випуску євробондів та плідної співпраці з ними.
    Довідка: Україна випустила і надзвичайно вдало розмістила у 2003 році євробонди серед більш ніж 300 іноземних інвесторів на суму 1 млрд. дол. США під рекордно низьку дохідність у розмірі 7,65% річних. Лід-менеджерами випуску виступили одні з найавторитетніших у світі фінансових установ Dresdner Kleinwort Wasserstein, JPMorgan та UBS.

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.