News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Thu, April 18, 15:43 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, Jan 16, 2004, 10:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    16.01.04 №8
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ


    ПРОТЯГОМ 2004 РОКУ МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ ГОТУЄ ДО ПІДПИСАННЯ РЯД МІЖНАРОДНИХ ДОГОВОРІВ У ПРАВОВІЙ СФЕРІ
    Київ. 15 січня.
    Протягом 2004 року Міністерство юстиції готує до узгодження та підписання ряд міжнародних договорів та угод у правовій сфері. Планується провести переговори щодо підготовки та узгодження положень таких договорів з Кіпром, Єгиптом, Індією, Іраном, Болгарією та Росією.
    Зокрема, у першому півріччі цього року заплановано підписання договорів з Індією та Болгарією про взаємну правову допомогу в цивільних справах. Протягом року таку угоду буде укладено з Кіпром. Міністерство юстиції України планує укласти угоду про співробітництво в галузі судової експертизи між міністерствами України та Росії, з Єгиптом - договори про видачу правопорушників та про правову допомогу в кримінальних справах.
    Крім укладення угод, протягом 2004 року, плануються також переговори з Єгиптом щодо договору про правові відносини у цивільних справах, з Іраном - щодо правової допомоги у цивільних та кримінальних справах, договорів про видачу правопорушників та про передачу осіб, засуджених до позбавлення волі, а також переговори з Російською Федерацією щодо договору про передачу засуджених осіб.
    За інформацією прес-служби Мін'юсту протягом 2003 року Україною підписано 6 міжнародних договорів у правовій сфері. Зокрема, укладено два міжнародні договори про видачу правопорушників - з Бразилією та Панамою. Два договори про правову допомогу в цивільних і кримінальних справах підписані з Кубою та Північною Кореєю. Укладено також договори про правову допомогу з Панамою та Гонконгом.


    * * * * *

    ІТАЛІЯ ЗАЦІКАВЛЕНА У РОЗШИРЕННІ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИХ ЗВ'ЯЗКІВ З УКРАЇНОЮ, ЗАЯВИВ ПРЕЗИДЕНТ ОБ'ЄДНАННЯ ТОРГОВО-ПРОМИСЛОВИХ ПАЛАТ ІТАЛІЇ
    Київ. 15 січня.
    Італія зацікавлена у розширенні торговельно-економічних зв'язків з Україною, наголосив президент Об'єднання торгово-промислових палат Італії П'єтро Баккаріні під час зустрічі з президентом Українського національного комітету Міжнародної торгової палати Володимиром Щелкуновим.
    Італійський промисловець підкреслив особливу актуальність створення двосторонньої українсько-італійської торгової палати, яка б безпосередньо допомогла підприємцям двох країн швидше і на якісно новому рівні налагоджувати взаємовигідні зв'язки та отримувати більш широкий спектр інформації про потенційні можливості партнерів.
    П'єтро Баккаріні відзначив помітне економічне зростання України за останній час, що не може не зацікавити, на його думку, країни Європейського Союзу, підштовхнувши їх до налагодження взаємовигідного торгового діалогу зі своїм новим сусідом. Він також наголосив на особливій ролі Української держави в регіоні, враховуючи
    "її унікальні можливості". Це, підкреслив президент Об'єднання торгово-промислових палат Італії, "безперечно не залишить без належної уваги закордонних інвесторів і партнерів".


    * * * * *

    УГОДУ ПРО СПІВРОБІТНИЦТВО МІЖ АСОЦІАЦІЄЮ ТОРГОВИХ ПАЛАТ ЦЕНТРАЛЬНОЇ ЄВРОПИ ТА УКРАЇНСЬКИМ НАЦІОНАЛЬНИМ КОМІТЕТОМ МІЖНАРОДНОЇ ТОРГОВОЇ ПАЛАТИ ПІДПИСАНО В КИЄВІ
    Київ. 15 січня.
    Угоду про співробітництво між Асоціацією торгових палат Європи та Українським національним комітетом Міжнародної торгової палати підписали президент УНК МТП Володимир Щелкунов і президент Асоціації торгових палат Центральної Європи Жан Карло Мурковик.
    Угода передбачає створення сприятливих умов для налагодження ділового діалогу між підприємцями України та Італії, організацію практичних бізнес-семінарів, обмін робочими групами, заснування і розвиток взаємовигідних форм співробітництва шляхом створення спільних підприємств, участь у проведенні спільної виставкової діяльності, а також обмін економічною, правовою та технічною інформацією.
    Жан Карло Мурковик відмітив, що Асоціація торгових палат Центральної Європи зі штаб-квартирою в Римі зацікавлена у налагодженні взаємовигідних торговельно-економічних зв'язків з Україною в ході розширення Європейського Союзу на Схід. Він зазначив, що зараз вже зрозуміла визначальна роль України як сусіда ЄС, і у цьому контексті підкреслив, що розширення економічного співробітництва
    "наших двох держав на сьогодні дуже актуальне".
    Володимр Щелкунов підтвердив готовність української сторони активно працювати у цьому напрямку і зазначив, що презентація можливостей українських підприємств напередодні створення двосторонньої українсько-італійської торгової палати може відбутися у травні-червні поточного року, що пришвидшить налагодження ділових контактів бізнесменів обох країн.


    * * * * *


    ПРЕДСТАВНИКИ ЗОВНІШНЬОПОЛІТИЧНИХ ВІДОМСТВ І ФЛОТІВ ПРИЧОРНОМОРСЬКИХ ДЕРЖАВ ОБГОВОРЯТЬ ТРИРІЧНИЙ ДОСВІД З'ЄДНАННЯ BLACKSEAFOR
    Севастополь. 15 січня.
    19 січня у м. Анкара (Туреччина) відбудеться консультація представників міністерств закордонних справ і військово-морських сил держав-учасниць Спільної чорноморської групи військово-морського співробітництва BLACKSEAFOR. Від України у заході візьме участь командир ескадри різнорідних сил ВМС ЗСУ контр-адмірал Ігор Тенюх, який командував з'єднанням BLACKSEAFOR у 2002 році.
    Під час консультації сторони планують підбити підсумки трирічного періоду
    функціонування з'єднання, обговорити його задачі, можливості і порядок дій на найближчу перспективу. Зокрема, представники зовнішньополітичних відомств і військові моряки висловлять свою думку щодо місій потенційного використання BLACKSEAFOR, досягнення сумісності за напрямками підготовки й обміну особовим складом, участі кораблів з'єднання у всіх основних навчаннях причорноморських країн. Також сторони обміняються поглядами на політичний і стратегічний розвиток Чорноморського регіону, на існуючу практику і перспективні плани причорноморських країн у контексті проведення заходів, що забезпечують безпеку у військово-морській галузі.
    Довідка: Відповідно до укладеної 2 квітня 2001 року у Стамбулі угоди про створення Спільної чорноморської групи військово-морського співробітництва, основними завданнями BLACKSEAFOR є проведення операцій з пошуку та рятування, гуманітарних, протимінних операцій, операцій щодо захисту навколишнього середовища, візити доброї волі та інші завдання за згоди держав-учасниць.
    Четверта активація BLACKSEAFOR відбудеться 3 серпня - 14 вересня у Чорному морі. Командування з'єднанням кораблів здійснюватиме представник ВМС Грузії.


    * * * * *

    ВІЦЕ-ПРЕМ'ЄР-МІНІСТР УКРАЇНИ ДМИТРО ТАБАЧНИК ПРОВІВ ЗУСТРІЧ З ГОЛОВОЮ ПРЕДСТАВНИЦТВА ЮНІСЕФ В УКРАЇНІ ДЖЕРЕМІ ХАРТЛІ
    Київ. 15 січня.
    Питання боротьби з йодозалежними захворюваннями та ВІЛ/СНІДом в Україні обговорив віце-прем'єр-міністр України Дмитро Табачник під час зустрічі з головою Представництва ЮНІСЕФ в Україні Джеремі Хартлі.
    Дмитро Табачник висловив задоволення високим рівнем співробітництва та динамікою розвитку відносин, які існують між урядом України і Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ). За його словами, в Україні знають і високо цінують допомогу, яка надається з боку цієї організації.
    Віце-прем'єр-міністр відзначив, що урядом визначений і здійснюється ряд заходів щодо подолання йоддефіцитних захворювань. На сьогоднішній день відповідними центральними органами виконавчої влади розробляється проект постанови Кабінету Міністрів України, спрямованої на забезпечення загального йодування солі, що виробляється в Україні. "
    Спеціалісти визнають, що споживання йодованої солі не може зашкодити здоров'ю людини. Запровадження нормативного акту щодо йодування солі допоможе забезпечити нею всіх громадян. Україна, здійснюючи загальне йодування солі, допоможе досягнути відповідного йодного статусу тим країнам, що імпортують нашу сіль. Нині це Росія, країни Балтії, Кавказу, Східної Європи", - заявив Дмитро Табачник.
    У ході зустрічі віце-прем'єр-міністр та голова представництва ЮНІСЕФ детально обговорили питання поглиблення співробітництва України з Глобальним Фондом із боротьби з ВІЛ/СНІДом, туберкульозом та малярією.
    Джеремі Хартлі передав Дмитру Табачнику запрошення взяти участь у якості співголови у конференції "Усуваючи перешкоди - Партнерство у боротьбі з ВІЛ/СНІДом у Європі та Центральній Азії", що проходитиме в лютому за сприяння ЮНІСЕФ, ЮНЕЙДС та ВООЗ в Дубліні (Ірландія).


    * * * * *

    ПРЕДСТАВНИКИ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА ЛЮКСЕМБУРГУ НАГОРОДЖЕНІ ПОЧЕСНИМИ ГРАМОТАМИ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
    Брюссель. 15 січня.
    Церемонія вручення почесних грамот Кабінету Міністрів України представникам Червоного Хреста Люксембургу відбулася в столиці Великого Герцогства. Цими високими нагородами уряду України відзначено особисту багаторічну участь в реалізації програми Червоного Хреста Люксембургу щодо лікування українських дітей із серцевими захворюваннями. За 10-річний період в Люксембурзі прооперовано 206 дітей з України, здійснено професійну підготовку українських фахівців-кардіологів у Люксембурзі та Франції, забезпечено постачання сучасного медичного обладнання та апаратури медичним закладам України. Представники Червоного Хреста та медичних закладів Люксембургу проводять консультації в Україні та надають практичну допомогу українським колегам.
    Посол України у Бельгії та Люксембурзі Володимир Хандогій вручив Почесні Грамоти Кабінету Міністрів України Анрі Альборну - віце-президенту Червоного Хреста Люксембургу, а також куратору медичної частини програми лікування українських дітей Рішару Шнейдеру. Подякувавши нагородженим за багаторічну доброчинну діяльність, посол відзначив, що реалізація програми, дія якої за взаємною згодою сторін продовжена до 2007 року, є значним внеском у розвиток всебічних українсько-люксембурзьких відносин.
    У церемонії вручення грамот взяли участь представники політичних, ділових кіл, громадськості Люксембургу, Почесний консул України у Люксембурзі, журналісти.


    * * * * *

    ВИСТАВКА "ПЕРСОНАЖІ ПЕКІНСЬКОЇ ОПЕРИ" ВІДКРИЛАСЯ В КИЄВІ
    Київ. 15 січня.
    Виставка "Персонажі Пекінської опери", організована Міністерством культури і мистецтв України та посольством КНР в Україні, відкрилася в Києві в Національному музеї Тараса Шевченка.
    Мета виставки - показати оригінальність, гуманність та красу героїв пекінської опери, яка є невід'ємною складовою давньої китайської культури. У експозиції представлено фотоматеріали про вистави пекінської опери, мініатюрні зображення персонажів, зокрема, Шен (чоловіче амплуа), Дань (жіноче амплуа), Цзин (амплуа грубої людини з різким характером) та Чоу (комічний персонаж), побачити їхні костюми та прикраси. Завдяки виставці можна скласти уявлення про "чотири уміння" артистів пекінської опери (спів, декламація, сценічний рух та володіння бойовими мистецтвами), а також "п'ять способів передачі" образів (жести, вираз очей, рухи тіла, використання зачіски та ходи).
    Як зазначив на церемонії відкриття виставки міністр культури і мистецтв Юрій Богуцький, далекий географічно від Києва Китай близький Україні за культурою й прагненням оперувати філософією світу та викладати її через мистецтво, художні образи і свою споконвічну
    традицію. У 2002 році, коли в Китаї проходили Дні української культури, вдалося налагодити зв'язки із китайськими мистецькими та художніми колективами. І сьогодні ми робимо все, щоб зміцнити та продовжити цю корисну співпрацю. Міністр нагадав, що в травні планується проведення Днів культури Китаю в Україні, які мають стати цікавою акцією зближення двох культур.


    * * * * *

    ДО НОВОГО КУРОРТНОГО СЕЗОНУ В КРИМУ З'ЯВИТЬСЯ КАРТА ВСІХ ОБ'ЄКТІВ ТУРИЗМУ
    Сімферополь. 15 січня.
    До початку нового курортного сезону в Криму з'явиться нова унікальна карта, на яку будуть нанесені найцікавіші природні й історичні визначні пам'ятки гірничо-лісової зони півострова, а також туристичні маршрути, стоянки, печери, об'єкти скелелазіння, туристичні комплекси, мисливські бази і лісові готелі.
    Нова туристична карта - спільний комерційний проект науково-виробничого підприємства "Союзкарта" і підприємства "Кримліс". За словами керівника проекту Ігоря Спиридонова, вже у червні цього року нова карта з'явиться в продажу. Крім цього, на Сімферопольському залізничному вокзалі на спеціальних стендах потенційні туристи зможуть ознайомитися з діючими туристичними об'єктами, які будуть класифіковані відповідно до нової єдиної системи маркірування туристичних маршрутів і стоянок.
    На думку авторів проекту, створення нової карти практично зведе до нуля нещасні випадки з туристами, а також альпіністами, спелеологами й аматорами підводного плавання. Для орієнтування в складних метеоумовах і інших екстремальних ситуаціях на карту нанесена система географічних координат, що дозволяє використовувати сучасне мобільне устаткування всесвітньої супутникової навігаційної системи GPS.


    * * * * *

    НА ЧЕРКАЩИНІ ВИЗНАЧЕНО ЛАУРЕАТА ПРЕМІЇ ВАСИЛЯ СИМОНЕНКА
    Черкаси. 15 січня.
    У Черкасах буде вручено обласну літературну премію поета Василя Симоненка „Берег надії".
    Літературну премію "Берег надії" імені Василя Симоненка встановлено Черкаською обласною радою та облдержадміністрацією з метою заохочення професійних і непрофесійних літераторів до нових творчих пошуків у галузі літератури, до створення високохудожніх літературних творів громадського звучання, спрямованих на відродження духовності, на побудову незалежної демократичної Української держави.
    Лауреатом премії "Берег надії" цього року визначено представлену Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького поетесу й прозаїка Валентину Коваленко за книгу "Трунок Сварожого рога".
    Загалом до участі в конкурсі на здобуття літературної премії були допущені п'ять поетів та прозаїків. Це, зокрема, київська поетеса Ганна Білецька (висунута правлінням Українського фонду культури за збірки віршів "Лелеки"), черкаський поет Валерій Кикоть (висунутий Черкаською обласною організацією НСПУ за збірки віршів, "Один аспект мого життя" і "Королева дощу"), уманський прозаїк Михайло Малиновський (висунутий колективом Уманьської МЦБС за збірку документально-художніх нарисів про Т.Г.Шевченка) та черкаський прозаїк Борис Педченко (висунутий редакцією обласної газети "Нова доба" за вибрані твори у двох томах).
    Минулого року премію "Берег надії" отримав киянин, уродженець Черкащини Михайло Слабожпицький. Зараз його книга "Поет із пекла" допущена до третього туру конкурсу на здобуття Національної премії імені Тараса Шевченка.


    * * * * *

    НА ЧЕРКАЩИНІ ПРЕЗЕНТОВАНО ВИДАННЯ, ЩО РОЗПОВІДАЄ ПРО ЖУРНАЛІСТІВ КРАЮ
    Черкаси. 15 січня.
    У Черкасах відбулася презентація книги "Журналісти Черкащини 1954- 2004 рр."
    Ініціатором створення книги став ветеран журналістики Черкаської області Григорій Суховершко, підтримала ідею обласна газета "Нова доба. Пошуками матеріалів займалися ветеран газет "Молодь Черкащини" і "Черкаська правда" Петро Жук та обласна організація Національної спілки журналістів.
    По крихтах доводилося вишукувати відомості про деяких журналістів, які увійшли у небуття. У книзі вміщено біографії і діючих журналістів і дописувачів газет.


    * * * * *

    В ОДЕСІ ПРОЙДЕ КОНКУРС БІЗНЕС-ПЛАНІВ МОЛОДИХ ПІДПРИЄМЦІВ
    Одеса. 15 січня.
    В Одесі з 15 по 28 січня відповідно до розпорядження міського голови відбудеться міський конкурс бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді.
    Організатори конкурсу - управління молодіжної політики, сім'ї і туризму, а також молодіжний виконком Одеси. Фінансовим партнером конкурсу виступило Перше кредитне товариство.
    Кращі студентські бізнес-плани будуть відзначені призами, а також зможуть претендувати на участь в експериментальній програмі підтримки молодих підприємців, з можливостями беззаставного й безпроцентного кредитування.
    Для найбільш активних учасників, що не стали переможцями, буде організовано бізнес-тренінг із можливістю подальшої участі в експериментальній програмі.


    * * * * *

    В ОДЕСІ ВІДКРИТО ГРОМАДСЬКУ ПРИЙМАЛЬНЮ ОБЛАСНОГО ГРОМАДСЬКОГО ФОРУМУ ПІДТРИМКИ ПОЛІТИЧНОЇ РЕФОРМИ
    Одеса. 15 січня. В Одеському національному університеті ім. І.І.Мечнікова відкрито громадську приймальню обласного громадського форуму підтримки політичної реформи в Україні.
    У же відбулося перше засідання комітету з організації і проведення обласного громадського форуму підтримки політичної реформи в Україні. Головою оргкомітету обрано ректора Одеського національного університету ім. Мечникова Валентина Сминтіна, його заступником - голову правління ВАТ  „Ексімнафтопродукт" Володимира Філіпчука, секретарем - голову ТОВ „Агрофірма „Маяк", депутата облради Зінаїду Гришко.
    Валентин Сминтін відзначив, що в процесі всенародного обговорення президентських ініціатив щодо внесення змін у Конституцію більшість жителів області, які взяли участь в обговоренні, висловилися за проведення політичної реформи. Ректор університету також зазначив, що проведення політреформи вимагає активної позиції широких суспільних кіл і саме на це зорієнтовано обласний громадський форум.
    Оргкомітет вирішив провести обласний громадський форум підтримки політичної реформи в Україні 27 січня в приміщенні українського музично-драматичного театру ім. В. Василько. Крім того, 20 та 21 січня громадські форуми відбудуться в районах і містах Одеської області.


    * * * * *

    ОБЛАСНА ВЛАДА ЛУГАНЩИНИ ГОТОВА СТВОРИТИ УМОВИ ДЛЯ РОЗВИТКУ ПОП-КУЛЬТУРИ В ОБЛАСТІ
    Луганськ. 15 січня.
    У Луганську відбулась зустріч голови Луганської облдержадміністрації Олександра Єфремова з авторами й виконавцями популярної музики. В зустрічі також узяв участь голова Луганської облради Віктор Тихонов.
    На думку Олександра Єфремова, попри неоднозначне ставлення до поп-культури, її необхідно підтримувати, адже на цій музиці виховуються цілі покоління.
    "Ми не хочемо підтримувати якого-небудь конкретного виконавця, але готові обговорити проблеми музикантів і створити умови для їхньої самостійної плідної роботи", - сказав Олександр Єфремов.
    На зустрічі керівники продюсерських центрів, навчальних закладів, концертних організацій, а також молоді виконавці разом із керівниками області обговорили доцільність створення в області худради, до якої увійшли б представники усіх напрямків поп-культури. Метою функціонування такої ради мало б стати підвищення професійного рівня естрадних виконавців.
    Серед проблем учасники зустрічі назвали недолік технічної бази, відсутність постійної можливості брати участь у концертах і безпосередньо спілкуватися з глядачами. Естрадні виконавці також відзначили, що в області створена система навчання співаків і музикантів від дитячої студії до інституту культури, однак для просування місцевих виконавців необхідно продумати систему заохочення місцевих телестудій, FM-радіостанцій та концертних майданчиків. Олександр Єфремов висловився за створення на обласних телеканалах передачі на зразок російської "Фабрики зірок", а також за організацію в області міжнародного фестивалю-конкурсу молодих естрадних виконавців.
    За словами губернатора, у поточному році планується розпочати будівництво у Луганську великого культурно-спортивного комплексу, де можна буде проводити концерти, у тому числі місцевих виконавців. Крім того, буде проведено реконструкцію літньої естради в парку ім. 1 Травня, розглядається можливість створення Співочого поля. Олександр Єфремов також відзначив, що в поточному році на реконструкцію першої черги обласної філармонії будуть виділені 9 млн. грн.
    Довідка: Сьогодні у Луганській області діє одна професійна концертна організація - Луганська державна обласна філармонія. Діють також два продюсерських центри - Студія "Центр Д" і "Світ музики". Крім того, три приватні підприємці займаються організацією концертів зірок української й закордонної естради.


    * * * * *

    В ОДЕСІ ВІДКРИТО АРТ-СТУДІЮ "МЕДУЗА"
    Одеса. 15 січня.
    В Одесі відбулась презентація нової арт-студії „Медуза". Заклад розташовано на Соборній площі Одеси.
    За словами директора арт-студії Світлани Трасковської, кафе, відкрите після ремонту, стане місцем зустрічі цікавих людей, а самі зустрічі заповнять  інтелектуальний вакуум, який утворився в Одесі.
    На відкритті „Медузи"  були презентовані фотороботи, графіка й акварелі одеських художників, а також музична програма у виконанні випускників одеської консерваторії. За задумом організаторів, тематичні музичні, літературні і кіновечори проводитимуться регулярно по четвергах, п'ятницях і суботах. У них братимуть участь як молоді творчі колективи, так і імениті митці.
    Світлана Трасковська зазначила, що ідейна політика закладу - приймати усе, що робиться від серця і від душі, звичайно, за умови, що це робиться професійно.
    „Ми б хотіли у такий спосіб дати можливість самовиразитись творчій молоді, яка сьогодні змушена сидіти вдома," - зауважила директор арт-студії.


    * * * * *

    ОБЛАСНА ВЛАДА ЛУГАНЩИНИ ПРИЗНАЧИЛА СТИПЕНДІЇ ВІДОМИМ ДІЯЧАМ КУЛЬТУРИ ТА ОБДАРОВАНІЙ МОЛОДІ ОБЛАСТІ
    Луганськ. 15 січня.
    Обласна влада Луганщини призначила 63 щомісячні стипендії на підтримку відомих діячів культури та обдарованої молоді області на 2004 рік.
    Розпорядженням голови облдержадміністрації Олександра Єфремова та голови обласної ради Віктора Тихонова з 1 січня 2004 року призначено стипендії обласної ради та обласної державної адміністрації відомим діячам культури і мистецтва та обдарованій молоді області у сфері театрального, музичного та образотворчого мистецтва.
    За розпорядженням, щомісяця протягом року обласну стипендію (250 грн.) будуть одержувати 10 відомих діячів культури і мистецтва, серед яких співаки Віра Андріяненко, Галина Мурзай, Джульєтта Якубович, Володимир Савченко, скульптор Іван Чумак та інші актори, співаки, що мають звання "Народний артист України" і зараз живуть та працюють в області.
    Ще 33 стипендії по 200 грн. отримуватимуть щомісячно відомі митці Луганщини, серед яких заслужені артисти України - театральні актори Дмитро та Світлана Вітченко, відомий письменник Василь Голобородько, живописець Іван Губський, скульптор Євген Чумак, естрадний автор та співак Юрій Дерський.
    Щомісяця 20 стипендій по 100 грн. отримуватимуть талановиті юні поети, художники, музиканти, які ще навчаються у різноманітних творчих навчальних закладах області та навіть у загальноосвітніх школах і профільних  гімназіях.
    Виплату стипендій митцям Луганщини встановлено за рішенням сесії обласної ради, прийнятим на початку минулого року. Її виплату розпочато з 2003 року. Грошова щомісячна стипендія виплачується за рахунок обласного бюджету з метою підтримки народних талантів, творчість яких здобула широке визнання і служить збагаченню духовності народу, примноженню скарбів культури та на підтримку талановитої молоді, що вже встигла заявити про свої творчі здібності перемогами у обласних, українських та міжнародних творчих конкурсах та фестивалях.


    * * * * *

    В АККЕРМАНСЬКІЙ ФОРТЕЦІ БУДЕ ПРОВЕДЕНО КОМПЛЕКСНУ РЕСТАВРАЦІЮ 
    Одеса. 15 січня.
    Комплексна реставрація фортеці у Білгород-Дністровському (Одеська область) розпочнеться у квітні цього року. За словами начальника Управління охорони нерухомих об'єктів культурної спадщини Одеської облдержадміністрації Наталі Штербуль, першим етапом реставраційних робіт буде зміцнення берегової лінії. На це планується витратити 70 тис. грн. .
    Як відзначила Наталя Штербуль, комплексна програма реставрації й використання Аккерманської фортеці в Білгород-Дністровському була схвалена урядовим комітетом. Понад 80 млн. грн., необхідних для реалізації програми, буде виділено з держбюджету (75 %), місцевих бюджетів, а також завдяки залученню іноземних інвесторів.
    Довідка: Аккерманська фортеця є видатним пам'ятником середньовічної оборонної архітектури, однією з найбільших і наймогутніших споруд ХІІІ-ХV ст. на території України. Фортеця, збудована на високому скелястому березі Дністровського лиману з місцевого каменю-вапняку, являє собою неправильний багатокутник площею понад 9 га. Довжина оборонних стін становить близько 2,5 км, висота стін і веж від 5 до 15 м, товщина від 1,5 до 5 м. Фортеця із трьох сторін оточена ровом, що заповнювався водою, ширина його до 14 м, первісна глибина - 22 м. Будувалася фортеця майже 200 років.
    Цей пам'ятник є філією міського краєзнавчого музею. У 2003 році Білгород-Дністровський одержав 180 тис. грн. з обласного бюджету на проведення ремонтних робіт в Аккерманській фортеці й археологічні розкопки в античному грецькому поселенні Тіра.


    * * * * *

    У МОСКВІ БУДЕ СТВОРЕНО УКРАЇНСЬКИЙ ВИСТАВКОВО-ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЦЕНТР
    Київ. 15 січня.
    За підтримки Міністерства промислової політики України та Міністерства аграрної політики України у лютому 2004 року у м. Москва у Всеросійському виставковому центрі (павільйон №58 "Україна") розпочне свою діяльність Український виставково-інформаційний центр.
    За повідомленням управління інформаційних зв'язків Міністерства промислової політики України, Центр створюється з метою розширення мережі збуту товарів вітчизняного виробництва на ринку Російської Федерації та інших країн СНД шляхом організації представництв українських компаній, виставки та торгівлі продукцією українських виробників на площах Центру.
    До участі в Українському виставково-інформаційному центрі запрошуються всі вітчизняні компанії, що бажають експортувати свою продукцію на ринки Російської Федерації та країн СНД.
    Проект має на меті створення потужної інформаційної інфраструктури з метою підтримки зовнішньоекономічної діяльності та торгівлі, створення системи організаційної та методичної допомоги українським виробникам та продавцям у виході на зовнішні ринки.



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.