News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Fri, April 26, 19:57 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, Jan 12, 2004, 10:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    12.01.04 №4
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ


    ЮВІЛЕЙ ПЕРШОГО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ЛЕОНІДА КРАВЧУКА
    Київ. 10 січня.
    Перший Президент незалежної Української держави Леонід Кравчук відзначає своє 70-річчя. Нині він - активний політик, народний депутат України, керівник фракції СДПУ(о) у Верховній Раді України. У зв'язку з ювілеєм Леоніда Кравчука поздоровив Президент України Леонід Кучма. У його посланні наголошується, що видатна роль, яку Леонід Кравчук відіграв у історії України кінця двадцятого століття стала запорукою його особистого історичного безсмертя.
    У Києві розпочалося вшанування ювіляра. У своєму привітанні голова Соціал-демократичної партії України (об'єднаної) Віктор Медведчук зазначив:
    "Для всіх і кожного в Україні та поза її межами зрозуміло, що головне своє слово Ви виголосили 24 серпня та 1 грудня 1991 року і, таким чином, назавжди увійшли в історію. Та для нас, українських соціал-демократів, дуже багато важить також і та обставина, що Ваше шляхетне, мудре й розважливе Слово з плином часу не тільки не притлумилося, а й дедалі рішучіше лунає з парламентської трибуни, скеровуючи політичне життя України на шлях вічних і неодмінних цінностей Свободи, Справедливості та Солідарності".
    Зі славною віхою у житті Леоніда Кравчука тепло і сердечно поздоровили колишній прем'єр-міністр України Віталій Масол, міністр освіти і науки України Василь Кремень, патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, керівники міністерств і відомств, ряду партій і громадських організацій, регіонів, численні друзі й колеги.
    Наголошувалося, що життя Леоніда Кравчука є яскравим взірцем служіння українському народові, ідеалам забезпечення у суспільстві громадянської злагоди та гуманізму, а його славний ювілей - видатною датою для всієї України та її друзів в усьому світі. Ювілярові бажали міцного здоров'я, щасливого довголіття, наснаги та нових успіхів у його багатогранній діяльності.


    * * * * *

    ДМИТРО ТАБАЧНИК ПРОВІВ ЗАСІДАННЯ МІЖВІДОМЧОЇ КОМІСІЇ З ПІДГОТОВКИ ПРОПОЗИЦІЙ ЩОДО ВІДНОВЛЕННЯ ПРАВ ЦЕРКОВ ТА РЕЛІГІЙНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ, ЯКІ БУЛИ ПОРУШЕНІ ВНАСЛІДОК ПРОВЕДЕННЯ КОЛИШНІМ СОЮЗОМ РСР ТОТАЛІТАРНОЇ ПОЛІТИКИ СТОСОВНО РЕЛІГІЇ
    Київ. 10 січня.
    Під головуванням Віце-прем'єр-міністра Дмитра Табачника 9 січня відбулося засідання Міжвідомчої комісії, утвореної на виконання Указу Президента України від 21.03.2002 р. «Про відновлення порушених прав церков та релігійних організацій». Розглядалися питання щодо доопрацювання Переліку храмів та інших церковних споруд, на які претендують релігійні організації, а також окремі звернення таких організацій з майнових питань. Було також заслухано звіти про стан виконання зазначеного Указу в Автономній Республіці Крим та Дніпропетровській області.
    За результатами наради Фонду держмайна України доручено доопрацювати Перелік храмів та інших споруд з метою врахування останніх заяв громад віруючих.
    Керівництву Ради міністрів АРК та Дніпропетровської облдержадміністрації рекомендовано разом з керівниками духовних центрів та управлінь досягти домовленості щодо поетапної передачі віруючим колишніх культових будівель і майна. За словами Дмитра Табачника, необхідність поетапної передачі майна зумовлена особливостями нинішнього використання цих будівель. Найчастіше - це приміщення шкіл, лікарень, житлові будівлі. Поетапна передача майна дасть змогу в перспективі забезпечити потреби як релігійних організацій, так і тих, хто сьогодні володіє цими приміщеннями, зазначив віце-прем'єр-міністр.
    Під час наради було заслухано інформацію заступника голови Державного комітету України по земельних ресурсах В.В. Жмуцького про стан підготовки та розгляду у Верховній Раді України законопроекту щодо надання релігійним організаціям земельних ділянок для будівництва храмів та здійснення інших завдань їх статутної діяльності. Цей законопроект передбачає збереження права релігійних організацій на безоплатне користування земельними ділянками, а не їх оренду. (Всі інші користувачі, згідно з чинним законодавством, до 1 січня 2005 року мають укласти договори оренди замість договорів користування).
    Найближчим часом за дорученням Уряду мають бути переукладені угоди між Міністерством культури і мистецтв України і релігійною громадою Св. Миколая Римсько-католицької церкви м. Київ, Державним комітетом України з питань будівництва та архітектури і Свято-Кирилівською релігійною громадою Української православної церкви м. Київ щодо змін прав розпорядників будівель на користь релігійних організацій.
    Доручення також отримали ряд центральних органів виконавчої влади, у користуванні яких знаходяться культові будівлі та інші церковні споруди. Зокрема, Мінпромполітики та Рада міністрів АРК за участю керівництва Сімферопольської і Кримської єпархії УПЦ найближчим часом розглянуть питання передачі релігійній громаді УПЦ М. Сімферополь храму «Семи священномучеників, які були єпископами у Херсонесі», а Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики прискорить передачу будинку в м. Львів Львівській митрополії РКЦ.
    Віце-прем'єр-міністр звернув увагу ФДМУ та Київської міськдержадміністрації на необхідність сприяння Фундації "Україна-США" у виділенні альтернативного приміщення для її діяльності.
    Було затверджено орієнтовний план засідань Міжвідомчої комісії на 2004 рік. Ним передбачено розгляд питань щодо передачі в користування церков культової атрибутики, літератури та документів, що зберігаються у музейних запасниках та архівах, заслуховування звітів ряду обласних та Київської міської держадміністрації щодо роботи з відновлення прав церков і релігійних організацій.
    Чергове засідання Міжвідомчої комісії заплановано на   лютий 2004 року.


    * * * * *

    УКРАЇНСЬКІ МИРОТВОРЦІ ДОСТАВЛЯЮТЬ ГУМАНІТАРНУ ДОПОМОГУ ІРАКСЬКИМ ШКОЛЯРАМ
    Київ. 10 січня.
    Українські миротворці 5-ї окремої механізованої бригади багатонаціональної дивізії "Центр Південь" доставили чергову партію гуманітарної допомоги для школярів іракських міст Аль-Кут, Ес-Сувейра, Аль-Азізія та Ес-Зубадія. У початкові та середні навчальні заклади завезено шкільні парти, дошки, стільці, шафи для одягу та книжок. Кожний з учнів отримав також від українських військовиків необхідне канцелярське приладдя. Невдовзі партії шкільних меблів буде доставлено спеціальними конвоями й до інших навчальних закладів провінції Васіт.
    Гуманітарну допомогу загальною вагою 45 тонн доставлено до Іраку наприкінці грудня згідно з розпорядженням Президента України.


    * * * * *

    МІЖНАРОДНИЙ ТЕХНІЧНИЙ АУДИТ ІРАНСЬКОГО ЗАВОДУ КОМПАНІЇНЕ8А ПІДТВЕРДИВ НАЯВНІСТЬ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ ВИПУСКУ ЛІТАКІВ АН-140 У РАМКАХ УКРАЇНСЬКО-ІРАНСЬКОГО МІЖДЕРЖАВНОГО ПРОЕКТУ
    Харків. 10 січня.
    Міжнародний технічний аудит заводу компанії НЕЗА у місті Ісфахані /Іран/ підтвердив наявність тут можливостей для випуску літаків Ан-140 у рамках українсько-іранського міждержавного проекту. Про це повідомив генеральний директор Харківського державного авіаційного виробничого підприємства Павло Науменко.
    ХДАВП є основним партнером іранської компанії в організації серійного виробництва регіонального літака Ан-140 (в іранській версії машина називається ІrAn-140). На заводі в Ісфахані вже випущено дві машини ІrAn -140. Літаки передані авіакомпанії Safiran Airlines, яка обслуговує внутрішні рейси в Ірані, а також виконує міжнародні польоти. Найближчим часом компанія почне експлуатацію нових авіалайнерів.
    Вищі органи влади Ірану підтримують проект виробництва літаків в Ісфахані. Під час нещодавнього візиту в Харків Глава Меджлісу Ісламської Ради Ісламської Республіки Іран пан Мехді Кяррубі заявив, що результатом його нинішнього і майбутніх візитів і переговорів має стати прискорення динаміки українсько-іранської співпраці в авіабудуванні.
    Харківське державне авіаційне виробниче підприємство та іранська компанія "НЕЗА" створили об'єднану виробничу дирекцію з організації виробництва літаків Ан-140 на заводі в Ісфахані.
    Потреби ринку диктують необхідність швидкого нарощування випуску авіалайнерів. План 2003 року - 4 машини, 2004-го - 6, 2005-го - 8 машин.
    За оцінками фахівців місткість ринку регіональних літаків в Ірані становить близько 100 машин.
    Нарощування випуску вимагає неухильного зниження трудомісткості виробництва, підвищення продуктивності праці, чіткого дотримання графіків фінансування і поставки комплектуючих на складання.
    Довідка: АН-140 - регіональний літак, призначений для перевезення 52 пасажирів. Максимальне корисне завантаження становить 6 тонн. Максимальна крейсерська швидкість - 540 км/година, крейсерська висота - 6 тисяч метрів. Практична дальність польоту з вантажем 6 тонн становить 1300 км, з 52 пасажирами - 2340 км, з максимальним запасом пального - 2630 км. Ринкова вартість літака - 8,5 млн. доларів.


    * * * * *

    ВИСТАВКА "ПЕРЕЯСЛАВСЬКА РАДА. ДО 350-РІЧЧЯ ВХОДЖЕННЯ ЛІВОБЕРЕЖНОЇ УКРАЇНИ ДО СКЛАДУ РОСІЙСЬКОЇ ДЕРЖАВИ" ВІДКРИЛАСЯ У МОСКВІ
    Москва. 10 січня.
    Понад 250 експонатів, які мають історичну цінність, зібрано на виставці "Переяславська рада. До 350-річчя входження Лівобережної України до складу Російської держави", яка 9 січня відкрилася в Москві у Державному історичному музеї. Експозиція організована за активної участі Російського державного архіву давніх актів.
    На виставці демонструються документи, зброя, старовинні монети, які розповідають про "землю козаків" - Запорізьку Січ. Вона в середині XVII століття була серйозною військовою і політичною силою, здатною висунути вимоги незалежності українського населення Річі Посполітій, і, спираючись на православне духовенство і городян, очолити визвольну війну.
    В експозиції демонструються "статті" Богдана Хмельницького у вигляді запису офіційного діловодства посольського наказу, датованого березнем 1654 року. Вони складалися з 23 пунктів, у тому числі й про підтвердження політичної автономії України. По суті, це був Договір, який визначав становище України у складі Російської держави. До речі, оригінал цього документа досі не знайдено.
    Тісні зв'язки двох народів у сфері культури та освіти представлені творами іконопису, пам'ятками книгодрукування, декоративно-ужиткового мистецтва і ремісництва. У матеріалах виставки знайшла відображення діяльність таких церковних ієрархів і просвітників, як Чернігівський архієпископ Лазар Баранович, святитель митрополит Дмитро Ростовський, Мелетій Смотрицький та інші. Гідне місце в експозиції займають матеріали, присвячені святині православного світу - Києво-Печерській Лаврі та її значенню у культурних контактах Росії та України.
    Унікальним експонатом виставки є чаша з гербом Війська Запорізького та ініціалами Богдана Хмельницького. Цікаві особисті речі гетьманів Полуботка та Апостола, родовід останнього гетьмана Кирила Розумовського, а також багато прикрашені даровані грамоти Єлизавети Петрівни та Єкатерини II на права і привілеї жителям Києва, перша карта Севастополя та його околиць.
    В цілому виставка відповідає офіційній точці зору сучасної російської історіографії.
    Особливо це проявилося у підборі експонатів для її заключного розділу. Доля гетьманства і запорізького козацтва, уніфікація адміністративно-територіального устрою, закріпачення селянства і возз'єднання українського народу в рамках імперії - зміст цієї частини виставки.
    Як відзначалося на церемонії відкриття виставки, її організатори не приховують, що можуть існувати інші думки і ставлення до подій того давнього часу. За їхніми словами, вони прагнули фіксувати лише факти.


    * * * * *

    ВИКЛАДАЧІ ІЗМАЇЛЬСКОГО ДЕРЖАВНОГО ГУМАНІТАРНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ПРОЧИТАЛИ СПЕЦКУРСИ З ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА В ШУМЕНСЬКОМУ УНІВЕРСИТЕТІ
    Ізмаїл. 10 січня.
    Викладачі образотворчого мистецтва Ізмаїльського державного гуманітарного університету прочитали спецкурси "Естетичне виховання учнів засобами образотворчого мистецтва" і "Методика зображення людської фігури" у Шуменському університеті в Болгарії. Такий кадровий обмін передбачено договором про співпрацю між двома вузами. Філія Шуменського університету, де готують фахівців з образотворчого мистецтва, знаходиться у Варні.
    У ході ділових зустрічей з болгарськими колегами викладачі з України обговорили подальші плани спільної організації творчих виставок, пленерів, участі у наукових конференціях, обміну літературою.
    Гості ознайомилися з фресками знаменитих церков і монастирів Шумена, Варни, Веліко-Тирново.
    Ювілей Першого Президента України Л.Кравчука; Ірак; Ан-140; порушення прав церков; виставка "Переяславська рада. До 350-річчя входження Лівобережної України до складу Російської держави" ...



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.