News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Thu, April 25, 16:17 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, Dec 30, 2003, 1:00 pm ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    30.12.03 №265
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ


    ГЛАВА УРЯДУ ВІКТОР ЯНУКОВИЧ ПРИВІТАВ З НОВИМ РОКОМ ТА РІЗДВОМ ХРИСТОВИМ ПРЕДСТАВНИКІВ ЗАСОБІВ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ ТА ПРАЦІВНИКІВ СЕКРЕТАРІАТУ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
    Київ. 29 грудня.
    Глава Уряду Віктор Янукович привітав з Новим Роком та Різдвом Христовим представників засобів масової інформації та працівників Секретаріату Кабінету Міністрів України.
    Прем'єр-міністр України Віктор Янукович зустрівся з журналістами, керівниками вітчизняних засобів масової інформації і привітав їх з Новим Роком та Різдвом Христовим. Під час урочистої зустрічі Глава Уряду, зокрема, зазначив, що цей рік став для Кабінету Міністрів роком прозорості та відкритості
    . «Кожен крок Уряду вивірявся з урахуванням оцінки його роботи «четвертою владою», - наголосив Прем'єр-міністр. Віктор Янукович подякував представникам мас-медіа за об'єктивне висвітлення діяльності Кабінету Міністрів.
    Глава Уряду також поздоровив з новорічними та різдвяними святами працівників Секретаріату Кабінету Міністрів.
    "Здобутки Уряду у році, що минає, є результатом сумлінної роботи та наполегливості всіх працівників Секретаріату Кабінету Міністрів", - підкреслив у ході зустрічі Віктор Янукович. Прем'єр-міністр висловив впевненість у тому, що значний професійний потенціал співробітників Секретаріату та їх багатий досвід й надалі сприятимуть розбудові демократичної України. Глава Уряду побажав працівникам Секретаріату міцного здоров'я, родинного тепла та щастя.


    * * * * *

    ЗА ДОРУЧЕННЯМ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ГОЛОВА ДЕРЖКОМТЕЛЕРАДІО ІВАН ЧИЖ ВРУЧИВ ВИСОКІ ДЕРЖАВНІ НАГОРОДИ ПРАЦІВНИКАМ ПРОВІДНИХ ЗМІ
    Київ. 29 грудня.
    За дорученням Президента України голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Іван Чиж вручив високі державні нагороди працівникам провідних державних та недержавних засобів масової інформації.
    За вагомий особистий внесок у розвиток телебачення і радіомовлення, значні творчі здобутки та високий професіоналізм орденом за заслуги третього ступеня нагороджено президента Національної радіокомпанії України Віктора Набруска, генерального директора Київської державної регіональної телерадіокомпанії Віктора Пасака. Почесною Грамотою Кабінету Міністрів України за високі досягнення у забезпеченні інформування населення та значні творчі здобутки нагороджено директора творчого об'єднання громадсько-політичних програм Національної телекомпанії України Василя Бирзула та трудовий колектив Київської державної регіональної телерадіокомпанії. Звання заслуженого журналіста України присвоєно заступникові шеф-редактора інформаційно-аналітичної служби телеканалу "Інтер" Тарасу Говді, завідувачу редакції Національної телекомпанії України Валерію Костінову, директорові об'єднання Національної радіокомпанії України Савичевій Тетяні.
    Вітаючи нагороджених з наступаючим Новим роком, голова Держкомтелерадіо Іван Чиж зазначив: ці люди здійснюють високу державну місію. Вони - відомі професіонали, патріоти України, розуміючи своє високе служіння Батьківщині, самовіддано і наполегливо здійснюють свій професійний обов'язок.


    * * * * *

    МІНІСТЕРСТВО ЕНЕРГЕТИКИ США ВИДІЛИТЬ ЩЕ ОДИН МІЛЬЙОН ДОЛАРІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОМУ ЦЕНТРУ ЯДЕРНОЇ БЕЗПЕКИ
    Київ. 29 грудня.
    Посол США в Україні Джон Гербст, який відвідав місто Славутич, оголосив про рішення уряду США виділити протягом наступних двох років один мільйон доларів для фінансування Славутицького Міжнародного Чорнобильського Центру ядерної безпеки, поводження з радіоактивними відходами.
    Сполучені Штати та Україна спільно заснували цей Центр у 1996 році, покликаний перетворитися на національний та міжнародний ресурс в галузі ядерної безпеки та досліджень. У Центрі зараз діють дві основні лабораторії - інженерних досліджень і технологій та міжнародна радіоекологічна. Центр відіграє важливу роль в пом'якшенні соціально-економічних наслідків закриття Чорнобильської АЕС для міста Славутич, в тому числі, шляхом працевлаштування мешканців міста. Тут на умовах повної зайнятості працює 65 осіб. Ще близько 100 працівників ЧАЕС зайняті за контрактами у рамках конкретних проектів.
    Уряд Сполучених Штатів вже надав понад 12 мільйонів доларів для фінансування інфраструктури, комунікацій, закупівлі аналітичного та дослідницького обладнання, навчання персоналу, маркетингу та бізнесового розвитку Центру.
    Додаткові кошти підуть на фінансування отримання ліцензій та сертифікатів, навчання з питань менеджменту та технічних питань, розробки бізнес-планів та маркетингових планів, підтримки діяльності та утримання Міжнародної радіологічної лабораторії, подальшого просування Центру на українському та міжнародному ринках.


    * * * * *

    УКРАЇНСЬКІ РЯТУВАЛЬНИКИ РОЗПОЧАЛИ ПОШУКОВО-РЯТУВАЛЬНІ РОБОТИ У ІРАНСЬКОМУ МІСТІ ВАМ
    Київ. 29 грудня.
    Для проведення пошуково-рятувальних робіт та надання медичної допомоги постраждалому населенню о 22.50 із аеропорту "Бориспіль" 27-го грудня літаком "Як-42" до Ісламської Республіки Іран доставлено пошуково-рятувальну групу у складі 20 чоловік (4 кінологи з собаками, 1 лікар, 15 рятувальників) та 1,5 т вантажу (засоби малої механізації, засоби життєзабезпечення, вода, продукти харчування та медпрепарати). 28-го грудня літаком "ІЛ-76" доставлено мобільний госпіталь МНС України (можливість госпіталю - за добу оглянути та надати медичну допомогу 400 постраждалим) у складі 80 чоловік та 20 т вантажу (11 пневмомодулів, обладнання життєзабезпечення, вода, продукти харчування та медпрепарати).
    Українські спеціалісти розгорнули роботу у 5 секторі міста Вам, де кількість жертв від землетрусу перевищила 25 тисяч людей та 50 тисяч отримали каліцтва і поранення різного ступеня тяжкості. Більшість медичного персоналу мобільного госпіталю, рятувальники та кінологи з великим досвідом проведення пошуково-рятувальних робіт та надання першої медичної допомоги постраждалим від землетрусів. Вони безпосередньо брали участь у рятувальних роботах на території Туреччини (1999 р.) та Індії (2001 р.), окремі території яких зазнали внаслідок землетрусів значних руйнувань з десятками тисяч людських жертв та постраждалих. 29-го грудня мобільний госпіталь розгорнув роботу з надання медичної допомоги постраждалим міста Вам.
    Для висвітлення роботи українських рятувальників в зоні стихійного лиха працюють два представники Національної телекомпанії України та два представники телеканалу "ІСТV".


    * * * * *

    У КИЄВІ ВІДКРИТО РАХУНОК ДЛЯ НАДАННЯ ДОПОМОГИ ПОТЕРПІЛИМ ВІД ЗЕМЛЕТРУСУ В ІРАНІ
    Київ. 29 грудня.
    Спеціальний рахунок для надання допомоги потерпілим від землетрусу в Ірані відкрито у Києві. За сприяння Посольства Ісламської Республіки Іран в Україні відкрито рахунок №2600642763 як для іранців, які мешкають в Україні, так і для всіх, хто хотів би надати допомогу потерпілим від землетрусу в іранській провінції Керман.
    Подібні рахунки відкриті також у Москві та Єревані.


    * * * * *


    ПОНАД 2800 ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ ЗУСТРІНУТЬ НОВИЙ РІК ТА РІЗДВО ХРИСТОВЕ, ВИКОНУЮЧИ ОБОВ'ЯЗКИ У 10 МИРОТВОРЧИХ МІСІЯХ НА ТРЬОХ КОНТИНЕНТАХ СВІТУ
    Київ. 29 грудня.
    Понад 2800 військовослужбовців Збройних Сил України зустрінуть Новий рік та Різдво Христове, виконуючи обов'язки у 10 миротворчих місіях на трьох континентах світу.
    Зокрема, в Іраку Новий 2004 рік українські миротворці зустрічатимуть нетрадиційно. Більшість з них залучатимуться до несення служби на блок-постах, постах спостереження, в патрулях, на варті та чергувати у підрозділах. Проте новорічний стіл буде для всіх. Миротворцям його зобов'язалася забезпечити міжнародна приватна компанія-контрактер "ЕSS". Міцні напої замінять безалкогольні пиво та напій, схожий на шампанське. Крім традиційних для миротворців в Іраку страв на ньому будуть також суто українські - вареники, сало, оселедець. Ці кулінарні подарунки було доставлено спецрейсом ІЛ-76 Військово-Повітряних Сил України під час робочої поїздки командувача Сухопутних військ ЗС України генерал-полковника Петра Шуляка до 5-ї омбр. Цим же літаком було доставлено близько 30 новорічних ялинок, які розподілені між підрозділами, що виконують оперативні завдання у відриві від базового табору.
    Миротворцями, які не будуть залучені до несення служби, підготовлено самодіяльні концерти та веселі новорічні вечори. Також буде відкрита гумористична виставка фото з буденного життя миротворців, її автори - офіцери прес-центру з'єднання підполковники Андрій Лисенко та Рустам Корсовецький.
    А в Африці розташування 4-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону Збройних Сил України, дислокованого у Сьєрра-Леоне, у селищі Хейстінг, прикрашатимуть місцеві "ялинки" - африканські хвойні дерева у святковому вбранні.
    Ці "ялинки" також буде передано у підрозділи, які у святкові дні забезпечуватимуть бойове патрулювання віддалених населених пунктів у складі ремонтних бригад інших миротворчих контингентів, нестимуть службу на варті та внутрішніх нарядах.
    На особовий склад, який буде вільний від службових обов'язків, очікує різноманітна культурна програма. Зокрема, вітатимуть миротворців з Новим роком не лише командир батальйону полковник Юрій Могилевець, а й Дід Мороз та Снігуронька, щоправда... темношкіра.
    Яскравою сторінкою святкової програми стане екскурсія українських миротворців новорічною столицею Сьєра-Леоне містом Фрітаун. А на традиційному святковому столі особовий склад очікують фірмові українські й африканські страви.
    У Лівані та Косово миротворці зустрічатимуть Новий рік більш традиційно. До особового складу, що не залучений до виконання оперативних завдань та несення служби завітають представники інших миротворчих підрозділів та представники місцевого населення. На миротворців та гостей очікують подарунки, святковий стіл, розважальна культурна програма та перегляд українських новорічних телевізійних передач.


    * * * * *

    ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНА СПІВПРАЦЯ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА ЯПОНІЄЮ У 2003 РОЦІ ЗНАЧНО АКТИВІЗУВАЛАСЯ, ЗАЗНАЧАЮТЬ У ПОСОЛЬСТВІ УКРАЇНИ В ЯПОНІЇ
    Токіо. 29 грудня.
    Торговельно-економічна співпраця між Україною та Японією у 2003 році значно активізувалася, зазначається у повідомленні Посольства України в Японії. За 11 місяців поточного року загальний товарообіг між Україною та Японією збільшився у порівнянні з аналогічним періодом минулого року майже на 70%, вперше перевищивши позначку 400 млн. дол. США. При цьому, на тлі зростання на 8 відсотків обсягів українського експорту в Японію, майже вдвічі збільшився японський імпорт в Україну. На думку українських дипломатів, це є ознакою сталого розвитку української економіки та внутрішнього ринку нашої держави, її готовності сприймати високотехнологічні японські товари.
    Основою зростання українського експорту стало збільшення поставок продукції машинобудування для металургії, а також окремих видів сільськогосподарської продукції та зернових культур. Головною складовою нарощування експорту з Японії в Україну стало збільшення
    обсягів ввезень транспортних засобів, питома вага яких у загальній структурі японського експорту в нашу країну перевищує 70 відсотків.
    У році, що завершується, новий імпульс отримало українсько-японське інвестиційне співробітництво, а найбільшими японськими інвесторами в економіку України на сьогодні є транснаціональна корпорація "Джепен Тобекко" - власник Кременчуцької тютюнової фабрики, та корпорація "Ядзакі", що у 2003 році інвестувала близько 30 млн. дол. США у будівництво заводу з виробництва силових електрокабелів для автомобілів на Закарпатті.
    Поступальним у минулому році був розвиток співробітництва за програмами грантової допомоги уряду Японії. З урахуванням допомоги, що надається в рамках таких проектів Світового банку, а також невеликих грантів освітнім закладам, де вивчається японська мова, Японія надала Україні у 2003 році 1,8 млн. дол. США.


    * * * * *

    РЕСПУБЛІКАНСЬКИЙ КОМІТЕТ У СПРАВАХ ДЕПОРТОВАНИХ АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ ПІДБИВ ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА РІК
    Сімферополь. 29 грудня.
    Завершення будівництва об'єктів житла з високим ступенем готовності і скорочення числа об'єктів незавершеного будівництва було пріоритетним напрямом виконання програми облаштування і соціально-культурного розвитку депортованих нинішнього року. Про це повідомив голова республіканського комітету у справах депортованих АРК Сервер Салієв. За його словами, фінансування програми депортованих із державного бюджету нинішнього року становило 38 мільйонів 720 тисяч гривень і виконане на 100%, з республіканського бюджету -38 мільйонів 720 тисяч гривень - виконане на 79,9%. При цьому, відзначив Сервер Салієв, у 2003 році програма по депортованих з Державного і республіканського бюджетів фактично була профінансована на 9 мільйонів 574 тисяч гривень більше, ніж у 2002 році. На сьогодні у Криму вдалося побудувати 14 тисяч 444 квадратних метрів житла і викупити квартир загальною площею 8 тисяч 860 квадратних метрів, ввести в експлуатацію 33,8 кілометра ліній електропередач, більше 100 кілометрів водогону, майже 49 кілометрів газопроводу. За рахунок Державного і республіканського бюджетів у нинішньому році забезпечено житлом 383 сім'ї депортованих, у тому числі 148 сімей - за рахунок викупу житла на вторинному ринку. У нинішньому році в Криму відкрито 3 школи з кримськотатарською мовою навчання на 830 учнівських місць і пущений ФАП (Фельдшерсько-акушерський пункт) у місті Судаку на 20 відвідувань за зміну. Наступного року, повідомив голова Рескомнацу, було б доцільним основні кошти програми облаштування депортованих, на яку Державний бюджет планує в 2004 році витратити 36,5 мільйона гривень, спрямувати, як в цьому році, на завершення об'єктів будівництва і інфраструктури. Оскільки, за його словами, "більшість із 300 селищ компактного мешкання репатріантів як і раніше погано забезпечені електроенергією, водопостачанням і газопостачанням". Сервер Салієв також відзначив, що уряд Автономії збирається відстоювати перед Києвом статтю в програмі, що передбачає оплату навчання студентів-пільговиків із числа депортованих, оскільки з вищими навчальними закладами держави, де навчаються кримські студенти, укладені довгострокові договори.


    * * * * *

    УГОДУ ПРО СПІВПРАЦЮ МІЖ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЄЮ, ОБЛРАДОЮ І ОБЛАСНОЮ СПІЛКОЮ СПОЖИВЧИХ ТОВАРИСТВ УПЕРШЕ ПІДПИСАНО В ХАРКОВІ
    Харків. 29 грудня.
    Потрійну угоду з метою розвитку кооперативного руху укладено в Харкові. Документ підписали керівники Харківської облдержадміністрації, облради і обласної спілки споживчих товариств. Угода визначає дії сторін щодо розвитку кооперативного руху в Харківській області і посилення його ролі в реформуванні економіки України на ринкових засадах на 2004-2008 роки.
    Чинна до нинішнього часу двостороння угода між Харківською обласною державною адміністрацією і Харківською облспоживспілкою дозволила кооператорам значно розширити обсяги діяльності. Приєднання обласних законодавчих органів влади до угоди дозволить укріпити досягнуті результати і розвинути подальші взаємовідносини з урахуванням першочергових інтересів сільського населення.
    Споживча кооперація Харківської області бере на себе зобов'язання в 2004-2008 роках забезпечити продаж населенню товарів народного споживання на суму 425 млн. грн., в тому числі продукції громадського харчування на суму не менш ніж 56 млн. грн., надати платних послуг на суму 47 млн. грн., закуповувати продукцію в особистих підсобних господарствах, заготовлювати дикорослі плоди, ягоди і гриби, лікарську технічну сировину з подальшою її переробкою і реалізацією на суму 104 млн. грн., виробити харчові продукти з подальшою їх реалізацією на 42 млн. грн., впровадити передові технології і переоснастити переробні підприємства з метою випуску конкурентноздатної продукції і створення додаткових робочих місць, розвивати мережу підприємств торгівлі і громадського харчування в сільській місцевості, в тому числі і відкривати "магазини на дому" у віддалених і важкодоступних селах з малою кількістю населення, закуповувати залишки сільськогосподарської продукції у населення.


    * * * * *

    У КРИМУ ВИДАНО ДРУГИЙ ТОМ МОНОГРАФІЇ ПРО ЛЕВА СИМИРЕНКА
    Сімферополь. 29 грудня.
    Академік Української екологічної академії наук Петро Вольвач у Сімферополі представив другий том монографії "Л.П.Симиренко - засновник українського промислового садівництва".
    П. Вольвач зазначив, що поширення знань про таких видатних учених як Симиренко повинне сприяти розвитку плодівництва Криму і служити на благо всієї України. За його словами, необхідно закріпити пам'ять про Лева Симиренка шляхом відкриття меморіальних дошок на його честь та перейменування ряду вулиць Сімферополя.
    У підготовці видання монографії взяли участь Всекримське товариство "Просвіта", Сімферопольське відділення Наукового товариства ім. Т.Шевченка, Центр незалежних політичних
    дослідників і журналістів, Всеукраїнський інформаційно-культурний центр.
    Другий том монографії присвячено 25-річному перебуванню Л.Симиренка в Криму, його науковому становленню. У січні у видавництві "Таврія" (Сімферополь) вийшов перший том монографії.
    Кабінет Міністрів України запланував ряд заходів до святкування 150-річчя Лева Симиренка, що відзначатиметься у 2005 році.
    Довідка: Лев Симиренко (1855-1920) - український вчений-помолог і садівник, створив у рідному с. Млієві Черкаської області маточний колекційний сад - один з найбагатших у Європі. Вивів всесвітньо відомий сорт яблук "ренет Симиренка".


    * * * * *

    НА ПРИКАРПАТТІ ВІДКРИТО "МУЗЕЙ ПРИРОДИ"
    Івано-Франківськ. 29 грудня.
    У Коломийському районі Івано-Франківської області відкрито "Музей природи". Участь у відкритті взяло керівництво області, а також усі голови райдержадміністрацій Прикарпаття.
    "Музей Природи" відкрито в ботанічному заказнику загальнодержавного значення "Княждвірський", у якому збереглись найбільші масиви тисової деревини. Музей було засновано ще в 1978 році, проте згодом він занепав і лише зараз його роботу відновлено на повну потужність. Відновлено гірську дорогу, яка звивається між пагорбів, сільських хат та перелісків, відреставрована в гуцульському стилі будівля музею.
    Сьогодні експозиція музею - довершений і цілісний ансамбль інформації з історії краю, Коломийського держлісгоспу, відомостей про природнокліматичні особливості Українських Карпат, породи рідкісних і зникаючих тварин, птахів та рослин Прикарпаття. Тут зібрано цікаві колекції рідкісних комах, зразків деревно-чагарникових порід, корисних копалин, продуктів нафтопереробки, експозиція "Витвори природи". Одна з експозицій музею представляє різноманітних тварин Прикарпаття та України. Тут можна побачити як виглядає лось, ведмідь, косуля, ласка, вовк, кабан тощо. Особливий інтерес для відвідувачів представлятиме інформація про тис, адже музей розташовано на території одного з найбільших у Європі насаджень тису ягідного.
    Навколо музею відреставровані джерела, обладнані місця відпочинку, тут також споруджено міні-готель, в якому можуть відпочивати до 20 осіб одночасно. Наступним кроком, за словами голови Івано-Франківської облдержадміністрації Михайла Вишиванюка, повинен стати розвиток інфраструктури, зокрема, спорудження торгових точок та закладів громадського харчування.


    * * * * *

    НА ТЕРНОПІЛЬЩИНУ ПРИБУВ "ПРЕЗИДЕНТСЬКИЙ ПОТЯГ ЗДОРОВ'Я"
    Тернопіль. 29 грудня.
    "Президентським потягом здоров'я" на Тернопільщину прибуло 400 дітей з усіх областей України. Протягом двох тижнів вони перебуватимуть у санаторії "Медобори", тут зустрічатимуть Новий рік та Різдво Христове.
    Національний фонд "Україна - дітям" у рамках програми "Здоров'я дітей" традиційно організовує оздоровлення та санаторно-курортне лікування дітей з шкіл-інтернатів, дітей-сиріт, інвалідів, напівсиріт, дітей з малозабезпечених багатодітних сімей віком від 9 до 14 років та талановитих дітей у санаторно-курортних та оздоровчих закладах України.
    У результаті відкритих торгів на оздоровлення дітей тендерний комітет Національного фонду "Україна - дітям" визнав переможцем санаторій "Медобори", що в Теребовлянському районі на Тернопільщині.
    Урочисте відправлення потягу відбулося з Києва за участю Почесного Президента фонду "Україна - дітям" Людмили Кучми, керівників цього фонду. З прибуттям на Тернопільщину дітей вітали заступники голови Тернопільської облдержадміністрації Володимир Гладун і Неоніла Муяссарова.


    * * * * *



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    [an error occurred while processing this directive]
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.