News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Thu, April 25, 15:09 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, Dec 26, 2003, 1:00 pm ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    26.12.03 № 262
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ


    УРЯД ТА ПАРЛАМЕНТСЬКА БІЛЬШІСТЬ ПІДПИСАЛИ УГОДУ ПРО СТВОРЕННЯ ПАРЛАМЕНТСЬКО-УРЯДОВОЇ КОАЛІЦІЇ
    Пуща Озерна. 25 грудня.
    У присутності Президента України Леоніда Кучми та Голови Верховної Ради України Володимира Литвина керівництво уряду та парламентської більшості підписали угоду про створення парламентсько-урядової коаліції.
    З боку уряду угоду підписали Прем'єр-міністр України Віктор Янукович, з боку парламентарів - координатор парламентської більшості Степан Гавриш, керівники восьми груп і фракцій ВР, а також позафракційні депутати.
    Головним завданням підписаної політичної угоди визначається забезпечення у 2004 році сприятливої соціальної атмосфери, високої політичної активності, динамічного економічного розвитку в процесі реалізації політичної реформи та конституційних змін з метою успішного проведення демократичних президентських виборів та формування соціально ефективної державної влади і інститутів громадянського суспільства задля його максимальної політичної консолідації. Також визначається завдання досягнення гідного рівня життя людей, зростання добробуту українського народу та утвердження міжнародного авторитету України. У той же час, наголошується, що парламентсько-урядова коаліція будує свою діяльність на засадах солідарної відповідальності за практичну реалізацію визначених завдань, вироблення єдиних підходів та забезпечення конструктивної взаємодії шляхом прийняття узгоджених принципових політичних та соціально-економічних рішень, координації законотворчого процесу, спільного вирішення проблемних питань виключно шляхом політичних консультацій.
    Основними пріоритетами діяльності парламентсько-урядової коаліції на 2004 рік визначено:
    оптимізацію кадрової політики та структури центральних органів виконавчої влади, виходячи із завдань, що стоять перед системою органів державного управління, забезпечення виконання Закону України "Про державний бюджет України на 2004 рік", запровадження нових методологічних, методичних, організаційних принципів, реалізації програмно-цільових засад у рамках бюджетного процесу наступного року та сприяння розвитку регіонів шляхом розподілу фінансових ресурсів між державним і місцевим бюджетом. Наступним пунктом пріоритетів визначено забезпечення прийняття та введення в дію законів та інших нормативних актів, спрямованих на розв'язання невідкладних соціально-економічних проблем та реалізацію стратегічних інтересів України щодо формування основних засад внутрішньої та зовнішньої політики, утвердження і реалізації прав та свобод людини та формування громадянського суспільства, підвищення якості життя громадян та зниження рівня бідності, розвитку охорони здоров'я, подолання негативних демографічних тенденцій, задоволення освітніх потреб особистості та збалансованого задоволення потреб ринку праці у фахівцях, а також забезпечення інституційного розвитку державної служби, підвищення рівня техногенної, екологічної та ядерної безпеки.
    Серед стратегічних напрямів законодавчої діяльності - збалансований розвиток житлово-комунального господарства на основі поетапного впровадження ринкових засад його функціонування. Мова йде також про подальше вдосконалення регулювання відтворювальних процесів, забезпечення зміцнення фінансів суб'єктів господарювання, легалізації прихованої економічної діяльності, розвитку підприємницької ініціативи, фондового ринку та корпоративного управління, банківського сектора та небанківських фінансових установ, зміцнення і захисту прав власності.
    Визначаються серед пріоритетних напрямів забезпечення продовольчої безпеки держави шляхом підвищення ефективності роботи агропромислового комплексу, забезпечення енергетичної безпеки держави при створенні прозорих конкурентних та ефективних ринків енергоносіїв та підвищенні ефективності використання енергетичного потенціалу, подальший розвиток транспортної системи та дорожнього господарства задля утвердження країни як транзитної держави, розвиток науки та активного впровадження інноваційної політики, створення за принципом оборонної достатності сучасної моделі Збройних Сил. Визначена серед пріоритетів і законотворча діяльність, спрямована на створення належних соціально-економічних передумов для набуття Україною повноправного членства в ЄС, співпраці в ЄЕП, вступу до СОТ та інтеграцію до НАТО.
    В угоді стверджується, що зусилля парламентсько-урядової коаліції буде також спрямоване на запровадження дієвого механізму забезпечення участі громадян у процесі формування та реалізації державної політики. Йдеться про підготовку та обговорення звіту про виконання основних положень Програми діяльності Кабінету Міністрів України "Відкритість, дієвість, результативність" та розробку і обговорення проекту Закону України "Про основні засади зовнішньої та внутрішньої політики України". Декларується формування широкої демократичної позапарламентської коаліції, що створить консолідуючу основу суспільно-політичної підтримки парламентсько-урядової коаліції.
    Підписуючи угоду, сторони беруть зобов'язання, використовуючи створений у 2003 році механізм взаємодії, спільно підготувати і затвердити Програму законодавчих ініціатив на період до набуття повноважень новообраним Президентом України та забезпечення її виконання, забезпечити прийняття законодавчих актів, необхідних для здійснення політичної реформи, сприяти виконанню передвиборчих зобов'язань народних депутатів, членів коаліції, депутатських фракцій і депутатських груп.
    Також в угоді декларується, що вона є відкритою для підписання всіма бажаючими політичними силами. Набуває чинності угода з дня її підписання.

    * * * * *

    ЛЕОНІД КУЧМА НАГОЛОШУЄ, ЩО КОАЛІЦІЙНІСТЬ УРЯДУ І ПАРЛАМЕНТУ, ЯКА Є СЕРЦЕВИНОЮ ПОЛІТИЧНОЇ РЕФОРМИ, НАСТУПНОГО РОКУ ПОВИННА ЗАПРАЦЮВАТИ НА ВИЩОМУ РІВНІ
    Київ. 25 грудня.
    Президент України Леонід Кучма наголошує, що коаліційність уряду і парламенту, задекларована новою політичною угодою, наступного року повинна запрацювати на вищому рівні. "Коаліційність, яка є серцевиною політичної реформи, її квінтесенцією, повинна запрацювати на вищому рівні, з повнішою кінцевою віддачею. Таке завдання стоїть перед усіма сторонами угоди, з якою ми вступаємо у 2004 рік", - заявив він, виступаючи на церемонії підписання політичної угоди про створення парламентсько-урядової коаліції.
    Леонід Кучма підкреслив, що спільним здобутком державної влади у 2003 році став коаліційний уряд, створений парламентською більшістю.
    "Це був перший рік роботи парламентсько-урядової коаліції в історії незалежної України, і я б сказав, як на перший клас цієї нової управлінської школи, вийшло зовсім непогано", - наголосив Леонід Кучма.
    Він висловив задоволення, що уряд і парламентська коаліція підписали політичну угоду, стали єдиною командою керівного складу держави і цим самим прийняли рішення продовжити, поглибити та вдосконалити процес коаліційності. Свідченням цього, за його словами, є утворення коаліції депутатських фракцій і груп безпосередньо у парламенті.
    "Тепер парламентська більшість має єдине організаційне тіло, що дуже важливо для продуктивної роботи", - сказав Президент.

    * * * * *

    ВОЛОДИМИР ЛИТВИН ПЕРЕКОНАНИЙ, ЩО УРЯД І ПАРЛАМЕНТ У НАСТУПНОМУ РОЦІ ВРЕГУЛЮЮТЬ "ПРОБЛЕМНІ МОМЕНТИ" У СВОЇХ ВЗАЄМИНАХ, ЩОБ ДО ВЕРХОВНОЇ РАДИ НАДХОДИЛО ЯКОМОГА МЕНШЕ СИРИХ І НЕПРОДУМАНИХ ПРОЕКТІВ
    Київ. 25 грудня.
    Голова Верховної Ради України Володимир Литвин переконаний, що уряд і парламент наступного року врегулюють "проблемні моменти" у своїх взаєминах, що дозволить приймати в Україні узгоджені рішення, а також сприятиме тому, щоб до Верховної Ради надходило якомога менше "сирих, непродуманих, не виважених і не прорахованих проектів". На цьому керівник парламенту наголосив, виступаючи на церемонії підписання політичної угоди про створення парламентсько-урядової коаліції.
    За словами Володимира Литвина, якщо уряд і парламент серйозно працюватимуть над законопроектами, то вони матимуть необхідну підтримку в сесійній залі.
    "Перспектива така є, особливо при розв'язанні питань, пов'язаних з поліпшенням економічної і соціальної ситуації в Україні", - сказав спікер парламенту.
    Він прогнозує, що Верховній Раді і уряду у наступному році, попри те, що це буде рік виборів і випробувань, пощастить забезпечити стабільний розвиток України.
    "Я думаю, ми всі свідомі цієї відповідальності", - сказав він.
    Підписання політичної угоди про створення парламентсько-урядової коаліції Володимир Литвин назвав
    "доброю справою". За його словами, перший досвід співпраці між парламентською більшістю і урядом засвідчив, що вони можуть спільно вирішувати ті складні питання, які мають важливе значення для життя країни.

    * * * * *

    ПІДПИСАНУ ПОЛІТИЧНУ УГОДУ ПРО СТВОРЕННЯ ПАРЛАМЕНТСЬКО-УРЯДОВОЇ КОАЛІЦІЇ БУДЕ ПОВНІСТЮ ВИКОНАНО, ВПЕВНЕНИЙ ВІКТОР ЯНУКОВИЧ
    Київ. 25 грудня.
    Я впевнений, що угода, яку ми підписали, буде повністю виконана. Таку думку висловив у зв'язку з підписанням політичної угоди про створення парламентсько-урядової коаліції Прем'єр-міністр України Віктор Янукович. При цьому він наголосив, що спільна політична і моральна відповідальність перед суспільством була головною умовою співпраці та виконання попередньої угоди. Такою ж є мета і нової угоди.
    Аналізуючи результати року, Віктор Янукович відзначив, що він
    "дійсно був дуже відповідальним і визначальним для всіх нас, для держави і українського народу". При цьому він нагадав, що рік тому Президент України, прийнявши вольове політичне рішення, створив усі умови для функціонування парламентської більшості і коаліційного уряду на засадах їх спільної відповідальності. "Це дійсно був рік випробування", - підкреслив Віктор Янукович, зазначивши, що ментальність українського народу обумовлювала "не позитивні прогнози, а, скоріше, навпаки". Однак зараз чітко видно, що негативні очікування не справдилися. "Я дуже радий, що в цей рік нам, уряду і парламентській більшості, вдалося згуртуватися і відповісти разом на багато питань, які виникали", - зазначив Віктор Янукович. За його оцінкою, в усьому, що відбувалося, урядовцям і парламентаріям вдавалося знаходити спільні рішення. "Я вважаю, що це добре", - зазначив Прем'єр-міністр України, підкресливши, що така співпраця очікується і надалі.

    * * * * *

    ПІДПИСАННЯ УГОД ПРО СТВОРЕННЯ ПАРЛАМЕНТСЬКОЇ ТА ПАРЛАМЕНТСЬКО-УРЯДОВОЇ КОАЛІЦІЙ ЗАСВІДЧУЮТЬ ПРО НОВИЙ ЕТАП ОБ'ЄДНАННЯ ПОЛІТИЧНИХ СИЛ, СТВЕРДЖУЄ СТЕПАН ГАВРИШ
    Пуща Озерна. 25 грудня.
    Підписання політичної заяви про створення парламентської коаліції, а також політичної угоди про створення парламентсько-урядової коаліції засвідчують про новий етап об'єднання політичних сил напередодні 2004 року, який буде складним випробуванням для української держави. Таку думку висловив під час підписання угод координатор парламентської більшості Степан Гавриш.
    За його словами, якщо створення парламентської коаліції депутатських фракцій і груп засвідчило про консолідовану позицію влади на збереження стабільності розвитку країни, продовження економічних, соціальних і політичних реформ, то підписання спільної парламентсько-урядової угоди стало початком створення нової інституції. Ця інституція знайде відображення в Конституції України після внесення змін у Основний закон у ході політичної реформи. В успішності її проведення, в тому, що за зміни до Конституції буде проголосовано на наступній сесії, Степан Гавриш не має сумнівів.
    Підбиваючи підсумки року, який уряд та парламентська більшість провели у співпраці, Степан Гавриш підкреслив, що спільна робота урядовців та парламентаріїв засвідчила здібність і вміння українських політиків виконувати місію перед українською нацією, проводити економічні, соціальні і політичні реформи. При цьому, на думку координатора парламентської більшості, уряду і
    депутатам вдалося зробити надзвичайно багато.

    * * * * *

    ВІЦЕ-ПРЕМ'ЄР АНДРІЙ КЛЮЄВ ТА ПОСОЛ ФРАНЦІЇ В УКРАЇНІ ФІЛІП ДЕ СЮРЕМЕН ОБГОВОРИЛИ НАПРЯМИ СПІВПРАЦІ УКРАЇНИ ТА ФРАНЦІЇ В ГАЛУЗІ ЕНЕРГЕТИКИ
    Київ. 25 грудня.
    Ряд пропозицій щодо участі французьких компаній у проектах в атомній енергетиці, в нафтогазовій галузі та у сфері виробництва електроенергії в Україні висловив посол Франції в Україні Філіп до Сюремен на зустрічі з віце-прем'єр-міністром України Андрієм Клюєвим. Зустріч відбулася на прохання французької сторони.
    Філіп де Сюремен відзначив, що крім участі у роботах на Чорнобильській АЕС (спорудження сховища для відпрацьованих ядерних відходів та  стабілізація об'єкта "Укриття"), Франція також зацікавлена у співробітництві на інших АЕС України, зокрема, у галузі модернізації та оновлення їх обладнання.
    Андрій Клюєв запевнив у готовності України до такого співробітництва. Водночас він наголосив на надто повільних темпах робіт на ЧАЕС як з боку українських, так і французьких компаній.
    Відзначивши, що кілька місяців тому було прийнято закон, яким передбачено звільнення від оподаткування міжнародної технічної допомоги на закриття ЧАЕС та перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему, віце-прем'єр-міністр закликав країни "великої сімки" до
    "більш активної роботи", що "піде на користь контрактам, які виконуються на цій території".
    Андрій Клюєв підкреслив, що питання спорудження блоків на Хмельницькій та Рівненській АЕС перебуває на постійному контролі уряду. Для України екологічна безпека є "питанням №1", наголосив він. Віце-прем'єр-міністр поінформував, що за останні 1,5 роки ухвалено три закони, спрямовані на посилення ядерної безпеки та фізичний захист атомних станцій.
    Філіп де Сюремен повідомив Андрію Клюєву про бажання послів країн "великої сімки", акредитованих в Україні, зустрітися з ним найближчим часом. Віце-прем'єр-міністр дав згоду провести таку зустріч відразу після різдвяних свят.

    * * * * *

    В'ЄТНАМ ЗАЦІКАВЛЕНИЙ У ПОГЛИБЛЕННІ СПІВРОБІТНИЦТВА З УКРАЇНОЮ У ВСІХ СФЕРАХ
    Київ. 25 грудня.
    Заступник міністра науки і технологій Соціалістичної Республіки В'єтнам Буі Мань Хай під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом України у В'єтнамі Павлом Султанським високо оцінив науковий й інтелектуальний потенціал України й підтвердив особливу зацікавленість В'єтнаму у поглибленні співробітництва з Україною у різних сферах, зокрема, енергетики, електрозварювання, технологій утилізації твердих відходів, переробки нафти, суднобудування, цукрової промисловості, транспортних засобів, сільського господарства.
    Запровадження у В'єтнамі технологій очищення води, реабілітації річок та озер, розроблених в Україні, могло б, за словами Буі Мань Хайя, сприяти розв'язанню гострої проблеми нестачі питної води у країні. Адже 60% населення В'єтнаму сьогодні змушене користуватися неочищеною водою.
    Створений нещодавно у Ханої центр підготовки електрозварювальників очікує на українських фахівців із всесвітньо відомого інституту ім. Патона для підготовки національних кадрів у цій сфері.
    Під час зустрічі було також досягнуто попередньої домовленості про проведення на початку 2004 року у Ханої чергового засідання Спільної українсько-в'єтнамської підкомісії з науково-технічного співробітництва, яка системно проаналізує здобутки і проблеми співпраці, накреслить наступні завдання у цій важливій для обох сторін галузі.

    * * * * *

    УКРАЇНА І ТАЇЛАНД ПІДПИСАЛИ ПРОТОКОЛ З ДОСТУПУ ДО РИНКІВ ТОВАРІВ ТА ПОСЛУГ
    Київ. 25 грудня.
    Двосторонній протокол з доступу до ринків товарів та послуг між Україною і Таїландом у рамках СОТ підписано в ході візиту першого заступника міністра економіки та з питань європейської інтеграції України Валерія Пятницького до Королівства Таїланд.
    За результатами візиту досягнуто домовленості про проведення в наступному році першого засідання українсько-таїландської міжурядової комісії.
    Таїландська сторона підтвердила наміри підтримувати Україну у її прагненні вступити до Світової організації торгівлі.
    На сьогодні Україною вже підписано 20 Протоколів з доступу до ринків товарів та послуг у рамках СОТ. Протягом 2003 року було підписано одинадцять таких документів: з ЄС, Чехією, Словаччиною, Угорщиною, Болгарією, Кубою, Ізраїлем, а також Бразилією, Польщею, Естонією і Таїландом.
    На завершальному етапі знаходиться переговорний процес із Швейцарією. Тривають переговори ще з 20 країнами-членами СОТ, серед яких - Австралія, Аргентина, Китай, США, Японія.

    * * * * *

    СТВОРЕНО УКРАЇНСЬКО-РОСІЙСЬКУ ГРУПУ, ЩО КООРДИНУВАТИМЕ РОБОТУ СЛУЖБ ЗАЙНЯТОСТІ 
    Харків. 25 грудня. У Харкові пройшов українсько-російський форум "Соціально-трудова сфера - міждержавний розвиток", під час якого створена україно-російська робоча група з координації дій російських служб зайнятості.
    Група складається з представників Білгородської й Курської областей Росії та Полтавської, Сумської і Харківської областей України.
    За словами керівника Департаменту державної служби зайнятості населення в Білгородській області Володимира Посохова, у Білгородській області в 2003 р. були працевлаштовані 4,16 тис. іноземних громадян, із яких 86% - українці. В основному це робітники будівельних спеціальностей.
    Як відзначив В. Посохов, кількість працевлаштованих могла бути і більшою, якби не російське законодавство, що посилило вимоги до роботодавців, які приймають на роботу іноземців. Він також висловив впевненість, що співробітництво між білгородською й харківської обласними службами зайнятості розвиватиметься. Зокрема, в результаті реалізації на Бєлгородщині програми "Свій будинок" збільшилися обсяги будівництва індивідуальних будинків і котеджів, тому без допомоги українських будівельників не обійтися.
    Перед форумом відбувся ярмарок вакансій, на якій свої вакансії представив ряд підприємств Харкова, у числі яких "Турбоатом", "ХарП", Харківський електротехнічний завод "Укрелектромаш", ДП "Завод ім. Малишева",  "Автрамат" і Харківський верстатобудівний завод "ХарВерст".

    * * * * *

    У ЛЬВОВІ ПРОЙШЛА АКЦІЯ „ЗБЕРЕЖЕМО ЖИТТЯ ЯЛИНЦІ",
    Львів. 25 грудня.
    У Львові пройшла акція „Збережемо життя ялинці", під час якої члени Львівського міського еколого-натуралістичного центру та львівські школярі представили композиції, що можуть замінити під час новорічних свят живу ялинку.  Учасники акції сподіваються, що таким чином можна зупинити масові вирубування ялинок напередодні новорічних свят.
    Майже третина композицій, представлених школярами, була оздоблена колосками і нагадувала дідухів - традиційну прикрасу українських осель. Більшість композицій складались з гілочок ялинок, оздоблених оригінальними прикрасами: стрічками, горішками, жолудями, шишками, паперовими янголятами, дзвониками, солом'яними іграшками. Були навіть вишиті ялинкові прикраси.
    Оригінально виглядали штучні зелені прутики, стягнуті стрічкою, схожі на віничок, чи стріху. Не забракло фантазій і для екстремальних ялинок, наприклад, зроблених із пластмасових кришечок від напоїв, чи з касетної плівки.
    Як розповіла організатор акції Галина Матющенко, вибрати кращі роботи, адже акція проходить як конкурс, буде важко.
    "Кожного року, а конкурс проводиться вже 12 років поспіль, діти придумують щось настільки оригінальне, що нагороди хочеться роздати усім. У нас, зрештою, чіткого поділу на 1, 2, 3 місце немає", - каже Г. Матющенко. Головна ж мета організаторів, переконати бодай когось з львів'ян не ставити ялинку, щоб у такий спосіб врятувати життя хоча б одному дереву.       
    Галина Матющенко зазначила, що способів прикрасити оселю на Новорічні та Різдвяні свята без ялинки достатньо. Можна, наприклад, прикрасити вазони, або ж принести кілька ялинкових гілочок.

    * * * * *

    ПИСЬМЕННИК РОМАН ІВАНИЧУК ПОДАРУЄ БІБЛІОТЕКАМ ОБЛАСНИХ ЦЕНТРІВ СХІДНОЇ УКРАЇНИ 20 КОМПЛЕКТІВ УКРАЇНСЬКИХ КНИГ 
    Львів. 25 грудня.
    Український літератор Роман Іваничук придбав 20 комплектів книг українських письменників, які будуть надіслані як різдвяні подарунки в обласні центри Східної України. Ці книги також потраплять до бібліотеки Сімферополя. 
    Роман Іваничук обрав у якості подарунка книги Ніни Бічуї „Землі Роменські”, Галини Пагутяк „Захід сонця в Урожі”, Віктора Неборака „Введення у Бу-Ба-Бу” та Василя Габора „Книга екзотичних снів та реальних подій”, що входять до видавничого проекту сучасної української прози „Приватна колекція”, започаткованого антологією-енциклопедією „Приватна колекція: Вибрана українська проза та есеїстика кінця ХХ століття”. Проект реалізується видавництвом „Піраміда”.
    Сьогодні Роман Іваничук вручив конверт із 1 тис. грн. директору видавництва „Піраміда” Василю Гутковському. Цього року письменник отримав дві премії, і частину однієї з цих премій виділив на закупівлю книг.
    Роман Іваничук зазначив, що усі книги проекту органічно доповнюють одна одну, а проект „Приватна колекція” є дуже показовим виданням для львівської і української літератури.



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    [an error occurred while processing this directive]
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.