News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Sat, April 20, 06:24 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, Dec 24, 2003, 10:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    24.12.03 № 260
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ


    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ВИДАВ ДОРУЧЕННЯ, ЯКИМ ЗОБОВ'ЯЗАВ КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ТА ДЕРЖАВНУ ПОДАТКОВУ АДМІНІСТРАЦІЮ ПРОАНАЛІЗУВАТИ ПРАКТИКУ ВИДАЧІ ЛІЦЕНЗІЙ НА ВИРОБНИЦТВО І ТОРГІВЛЮ СПИРТОМ ТА АЛКОГОЛЬНИМИ НАПОЯМИ
    Київ. 23 грудня.
    Президент України Леонід Кучма видав доручення, згідно з яким Кабінет Міністрів України та Державну податкову адміністрацію України зобов'язано проаналізувати практику видачі ліцензій на виробництво і торгівлю спиртом та алкогольними напоями, вжити заходів щодо вдосконалення порядку їх видачі, призупинення та анулювання. Крім того, вони мають розглянути доцільність введення додаткових, зокрема, візуальних, елементів захисту марок акцизного збору на алкогольні напої.
    Глава держави також доручив Уряду, Міністерству внутрішніх справ України, Державній податковій адміністрації України, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям вжити заходів до впорядкування торгівлі алкогольними напоями, унеможливлення реалізації фальсифікованої продукції та ухилень від оподаткування та забезпечити проведення перевірок діяльності суб'єктів господарювання у сфері виробництва та обігу спирту і алкогольних напоїв щодо додержання ними вимог законодавства у цій сфері.
    Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації результати перевірок діяльності суб'єктів господарювання у сфері виробництва та обігу спирту і алкогольних напоїв мають заслухати на своїх колегіях, до участі в яких залучити і представників правоохоронних органів. За підсумками внести пропозиції щодо вдосконалення законодавства у сфері виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв.
    Президент України зобов'язав Раду міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київську та Севастопольську міські державні адміністрації забезпечувати проведення роз'яснювальної роботи серед суб'єктів господарювання стосовно вимог законодавства у сфері виробництва та обігу алкогольних напоїв.


    * * * * *

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ЗУСТРІВСЯ З ПЕРШИМ ВІЦЕ-ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРОМ УКРАЇНИ МИКОЛОЮ АЗАРОВИМ
    Київ. 23 грудня.
    Президент України Леонід Кучма зустрівся з Першим віце-прем'єр-міністром України Миколою Азаровим.
    Микола Азаров поінформував Леоніда Кучму про підготовку до затвердження президентами України, Росії, Білорусі та Казахстану комплексу основних заходів щодо формування ЄЕП, які були ухвалені групою високого рівня на останньому засіданні в Москві.
    У ході зустрічі було також обговорено основні напрями проведення податкової реформи в Україні у наступному році. Глава держави підкреслив необхідність соціального спрямування цієї реформи.

    * * * * *

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ПРОВІВ ЗУСТРІЧ ІЗ ГОЛОВОЮ КИЇВСЬКОЇ МІСЬКДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ОЛЕКСАНДРОМ ОМЕЛЬЧЕНКОМ
    Київ. 23 грудня.
    Президент України провів зустріч із головою Київської міськдержадміністрації Олександром Омельченком.
    Під час зустрічі Київський міський голова поінформував Главу держави про завершення в повному обсязі фінансового року в столиці України. Олександр Омельченко відзначив, що у поточному році виплату заробітної плати та соціальні виплати здійснено на 100%.
    У ході розмови мер Києва повідомив Главу держави про підготовку Міністерством культури України та Київською міською владою правової документації щодо визначення статусу Собору Святого Миколая в Києві для користування ним як культовою спорудою римо-католицькою громадою та як культурно-мистецьким закладом - Республіканським будинком органної музики.
    Під час зустрічі Леонід Кучма підтримав ініціативу Олександра Омельченка щодо ефективного використання промислових підприємств у місті Києві на прикладі Київського мотоциклетного заводу. Йдеться про передачу ряду підприємств із державної форми власності до комунальної.
    Президент України дав відповідне доручення щодо розгляду цього питання Голові Фонду державного майна Михайлу Чечетову.

    * * * * *

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ЗУСТРІВСЯ З ГОЛОВОЮ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ОЛЕКСАНДРОМ ЄФРЕМОВИМ
    Київ. 23 грудня.
    Президент України Леонід Кучма зустрівся з головою Луганської обласної державної адміністрації Олександром Єфремовим.
    У ході розмови Олександр Єфремов поінформував Главу держави про соціально-економічну ситуацію в області за підсумками року. При цьому він відзначив, що впродовж п'яти останніх років стабільно зростає промислове виробництво в регіоні, цього року - більш як на 11% порівняно з минулим.
    Голова Луганської обласної державної адміністрації акцентував увагу на тому, що заробітна плата в області зросла на 20 %.
    Під час розмови було обговорено питання функціонування вугільної промисловості та перспективи визначення власників на підприємствах галузі.
    Олександр Єфремов доповів про заходи, спрямовані на стабілізацію ситуації на Лисичанському содовому заводі та про стан роботи Сєверодонецього підприємства «Азот».

    Було також обговорено широке коло питань щодо перспектив розвитку території регіону.

    * * * * *

    24 ГРУДНЯ ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ЗДІЙСНИТЬ РОБОЧУ ПОЇЗДКУ ДО АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ, ДЕ ПРОВЕДЕ ЗУСТРІЧ З ПРЕЗИДЕНТОМ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ ВОЛОДИМИРОМ ПУТІНИМ
    Київ. 23 грудня.
    24 грудня Президент України Леонід Кучма здійснить робочу поїздку до Автономної Республіки Крим, де проведе зустріч з Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

    * * * * *

    ЗАЯВА ДЕПУТАТСЬКИХ ФРАКЦІЙ ТА ГРУП ЧЛЕНІВ ПАРЛАМЕНТСЬКОЇ БІЛЬШОСТІ
    Дискусія про політичну реформу в Україні, яка триває не один рік, вийшла на завершальний етап, що передбачає здійснення конституційних змін. Ключова роль відведена парламенту, який на пленарному засіданні 23 грудня 2003 року зобов'язаний попередньо схвалити законопроекти про внесення змін до Конституції України, які отримали позитивні висновки Конституційного Суду та схвальні відгуки Венеціанської Комісії. Верховною Радою було зроблено все для демократичного, публічного, чесного обговорення проблем, формування нової влади європейського типу. Законопроекти про внесення змін до Конституції України були детально обговорені Тимчасовою спеціальною комісією Верховної Ради за участю опозиції та постатейно проголосовані, узгоджена максимально демократична процедура їх обговорення.
    На жаль, представники фракцій "Нашої України" та Блоку Юлії Тимошенко, що традиційно на словах виступають за демократизацію українського суспільства, радикальну зміну системи влади в Україні, на ділі виявились неспроможними переступити через власні вузькі політичні амбіції. Вони вдались до непарламентських методів блокування трибуни, брутально, шляхом фізичного тиску, руйнування системи голосування "Рада", порушивши право кожного народного депутата на особисте голосування. Це несе у собі не лише реальну загрозу руйнування суспільної стабільності, а й не дає парламенту можливості виконувати свої конституційні зобов'язання перед народом. Такі дії представників правої опозиції можна кваліфікувати як прагнення продемонструвати, що існує демократія для всіх та демократія для визначених.
    Реагуючи на подібні виклики, представники депутатських фракцій та груп парламентської більшості Верховної Ради наголошують на своїй готовності конституційним шляхом визначитись стосовно законопроектів про внесення змін до Конституції України. Ми закликаємо представників правої опозиції повернутись до нормальної законодавчої роботи та встановленим законодавством шляхом продемонструвати свою позицію стосовно конституційних змін. Ми залишаємо за собою право організувати роботу парламенту таким чином, щоб продовжити конституційний процес в Україні та повернути роботу Верховної Ради у нормальне русло.

    * * * * *

    ПІДПИСАНО КОНСУЛЬСЬКУ КОНВЕНЦІЮ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА ІТАЛІЙСЬКОЮ РЕСПУБЛІКОЮ
    Київ. 23 грудня.
    Підписання консульської конвенції між Україною та Італійською Республікою є надзвичайно важливою подією, оскільки вона сприятиме розвитку консульсько-правової бази і співробітництву між країнами в цілому. Про це сказав після церемонії підписання документу заступник міністра закордонних справ Іван Кулеба.
    За його словами, конвенція розрахована на забезпечення захисту прав та інтересів громадян України, створення ефективного правового інструменту захисту законних прав українських мігрантів. Укладення консульської конвенції Іван Кулеба назвав першим кроком на шляху до угоди про тимчасову міграцію громадян України для роботи в Італії, аналогічної з угодою з Португалією. Він також повідомив, що ще одна аналогічна угода зараз проробляється із грецькою стороною.
    Іван Кулеба уточнив, що українсько-італійська консульська конвенція охоплює ряд серйозних аспектів, зокрема, питання захисту прав українських моряків, допомоги морським суднам і літакам, питання захисту неповнолітніх і непрацездатних осіб.
    У свою чергу, посол Італії в Україні Йоланда Брунетті Гетц зазначила, що багато українців працює зараз в Італії. Лише за офіційними даними, їх нараховується близько 100 тис., за неофіційними - 200 тис. Посол сказала, що українці в Італії не створюють проблем, вони добре працюють і інтегруються в італійське суспільство. Посол нагадала, що, за італійським законодавством, будь-яка особа, яка пропрацювала в цій країні 5 років, може бути легалізована. Багато українців вже пройшли цю процедуру, отримавши право забрати на законних умовах свою сім'ю.


    * * * * *

    РОЗШИРЕННЯ ЕКОНОМІЧНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА США З УКРАЇНОЮ Є ОДНИМ З НАЙБЛИЖЧИХ ПРІОРИТЕТІВ, ВВАЖАЄ ПОСОЛ ЦІЄЇ ДЕРЖАВИ В УКРАЇНІ
    Київ. 23 грудня.
    Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джон Хербст констатував у своєму виступі в Інституті міжнародних відносин, що за останні три місяці американсько-українські відносини поліпшилися, відбулося зростання кількості двосторонніх контактів на всіх рівнях. У  зв'язку з цим він висловив сподівання на подальше збереження такої позитивної динаміки.
    За його словами, рівень двосторонніх відносин засвідчує й той факт, що Посольство США в Україні є однією з найбільших американських дипломатичних місій в Європі та Азії.
    Джон Хербст повідомив, що одним з пріоритетів його діяльності в Україні у найближчій перспективі стане розширення економічного співробітництва, зокрема, збільшення обсягів торгівлі та інвестицій в нашу країну. На сьогодні рівень американських інвестицій в українську економіку, за його оцінкою, є невисоким, у 20 разів меншим, ніж, наприклад, в економіку Польщі.

    Торкнувшись питання двосторонньої співпраці у сфері ліквідації зброї масового ураження на українській території, Джон Хербст повідомив, що наступного місяця під час зустрічі комітету з міжнародних справ у Вашингтоні буде продовжено американсько-український діалог щодо ліквідації твердого ракетного палива у Павлограді.

    * * * * *

    НАСТУПНОГО РОКУ КІЛЬКІСТЬ ДІТЕЙ, ЯКІ ВІДПОЧИВАТИМУТЬ В ОЗДОРОВЧИХ ТАБОРАХ, МАЄ ЗБІЛЬШИТИСЯ У ПІВТОРА РАЗИ, ЗАЗНАЧИВ ДМИТРО ТАБАЧНИК
    Київ. 23 грудня.
    У поточному році в дитячих оздоровчих та санаторно-курортних закладах оздоровлено понад 2 млн. дітей шкільного віку, що на 24 відсотки більше, ніж торік. З них близько 85 тисяч дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, 158 тисяч дітей, що потерпіли від наслідків аварії на ЧАЕС, 420 тисяч з багатодітних та малозабезпечених сімей. Крім того, на 30 відсотків збільшилася кількість оздоровлених дітей-інвалідів.
    Це констатувалося на нараді, що відбулася за підсумками оздоровчої кампанії 2003 року та з питань забезпечення організації змістовного дозвілля дітей під час зимових канікул. У роботі наради взяли участь віце-прем'єр-міністр України Дмитро Табачник, голова Державного комітету у справах сім'ї та молоді Валентина Довженко, представники Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров'я, Міністерства внутрішніх справ, заступники голів облдержадміністрацій та ін.
    Як зазначив віце-прем'єр-міністр Дмитро Табачник, нарада проводиться в останні дні грудня не випадково. Саме нині ми хочемо розпочати підготовку програми оздоровлення дітей влітку. Вона, зокрема, передбачає збільшення в наступному році у півтора рази кількості дітей, що проходять оздоровлення і, звичайно, поліпшення якості обслуговування під час відпочинку, надання можливості відпочивати також протягом осінніх та весняних канікул.
    Крім того, зазначив Дмитро Табачник, відповідно до розпорядження Президента України щодо організації відпочинку і оздоровлення дітей під час зимових канікул, держава разом з місцевими органами влади проводитиме різноманітну програму. Близько 300 тисяч дітей приїдуть до Києва під час зимових канікул на Новорічну ялинку. Передбачено екскурсійні поїздки до Львова. Одну з найкращих новорічних вистав, яка пройде у Національному Палаці "Україна", відвідають близько 100 тисяч дітей з різних областей України. Понад 30 тисяч дітей побувають на Новорічній виставі в Українському домі по запрошеннях Державного комітету у справах сім'ї та молоді. Крім того, перед великими підприємствами та організаціями поставлено завдання організувати новорічні ялинки та подарунки для дітей своїх співробітників. А близько 30 тисяч дітей протягом зимових канікул будуть оздоровлятися на базах відпочинку. Особлива турбота, підкреслив Дмитро Табачник, приділятиметься дітям з малозабезпечених та багатодітних сімей. Жодна дитина, яка утримується в інтернатних закладах, не залишиться без різдвяного подарунка. До них обов'язково завітає і Дід Мороз.
    Нещодавно Кабінет Міністрів ухвалив постанову щодо порядку надання дорослим вихідних днів під час новорічних і Різдвяних свят. Отже, в цей період батьки разом з дітьми зможуть повноцінно відпочити, відзначив Дмитро Табачник.

    * * * * *

    ДЕНЬ УКРАЇНИ ВІДБУВСЯ У ТОКІО В ОДНІЙ З НАЙБІЛЬШИХ У СВІТІ ТЕЛЕРАДЮКОРПОРАЦІЙ NHK
    Токіо. 23 грудня.
    День України відбувся на одній з найбільших у світі японській корпорації телерадіомовлення "Ен-Ейч-Кей" (NHK). Присутні на зустрічі, яку вела відома тележурналістка Дзюнко Катано, автор кількох телепередач про Україну, з великим інтересом подивились документальний фільм про Україну, прослухали лекцію про героїчне минуле і творче сьогодення нашої країни, оглянули фотовиставку "Україна - XI століття".
    З великою теплотою був зустрінутий виступ відомої української поетеси Людмили Скирди, яка прочитала вірші з книги поезій "Сад любові і сонця", що вийшла українською мовою у видавництві "Тьоейся". Музику для цієї поетичної сторінки спеціально написав добре знаний у Японії молодий композитор Міцуру Асака. Відзнятий матеріал буде використано у програмах NHK як на телебаченні, так і на радіо.

    * * * * *

    У ЛЬВОВІ ВИДАНО УНІКАЛЬНИЙ ПУТІВНИК ПО ФОНДАХ ОРГАНІЗАЦІЙ КОМПАРТІЇ, ЩО ДІЯЛИ НА ТЕРИТОРІЇ ЛЬВІВЩИНИ У 1939-1991 РОКАХ
    Львів. 23 грудня.
    У світ вийшов "Путівник по фондах Львівської та Дрогобицької обласних, міських, районних організацій Комуністичної партії України", що містить близько 500 тисяч справ і представляє різноманіття життя Львівщини в період новітньої історії. Аналогів такого видання не має жоден держоблархів України.
    У „Путівнику" перелічена тематика справ Дрогобицького обкому КПУ за 1939-1941 і 1944-1959 роки, Львівського обкому КПУ (у тому числі промислового й сільського) за 1939-1941 і 1944-1991 роки, 59 районних і 8 міських комітетів партії, 11 найбільших парткомів. 63 різних політвідділів та політсекторів, матеріали Львівського філіалу Центрального музею В.І. Леніна, колекція документів групи підпільних організацій, що діяли на Львівщині під час Другої світової війни, а також значної кількості первинних партійних організацій та комітетів комсомолу.
    У збірці міститься інформація фонду колишнього архіву Львівського обкому Компартії, яка стала доступна лише після 1991 року. Це документи компартійних органів, постанови та матеріали засідань бюро, пленумів, конференцій, листування з питань функціонування народногосподарського комплексу, громадсько-політичного, культурного, наукового та внутрішньопартійного життя, які передбачали лише внутрішнє користування.
    З „Путівника..." можна довідатись як про діяльність тих парткомів, що залишили велику документальну „спадщину", таких як Львівський обком (понад 30400 справ), так і тих, чиї документи практично не збереглись, як, наприклад, Висоцького райкому (лише одна справа).

    Допитливий дослідник має можливість ознайомитись навіть із справами тих організацій, які діяли на територіях, що згодом відійшли до Польської Республіки. Це, зокрема, Перемишльський міськком, а також Бірчанський, Лісківський, Медиківський, та Нижньоустрицький райкоми.
    Описові статті фондів містять короткі історичні довідки, що хронологічно охоплюють увесь період існування тої чи іншої структури, зміни її назви та підпорядкованості.

    * * * * *

    НА ЛУГАНЩИНІ ПІДВЕДЕНІ ПІДСУМКИ МІЖНАРОДНОЇ АКЦІЇ "16 ДНІВ ПРОТИ ГЕНДЕРНОГО НАСИЛЬСТВА"
    Луганськ. 23 грудня. У Луганській області підведені підсумки Міжнародної правозахисної акції "16 днів проти гендерного насильства". На засіданні "круглого столу" за участю фахівців управління у справах сім'ї та молоді Луганської облдержадміністрації були названі переможці різноманітних конкурсів, а також кращі міські й районні відділи у справах сім'ї та молоді.
    У конкурсі плакатів "Світ без насильства" кращими визнано роботи Світлани Сорокіної - студентки 4-го курсу Краснодонської філії Східно-українського національного університету ім. Даля, в обласному тематичному конкурсі творів "Яким я уявляю світ без насильства" - Анастасії Шабельникової, учениці 8 класу Краснодонської міської гімназії. За краще висвітлення теми у ЗМІ почесними грамотами та іншими відзнаками буде нагороджено ряд журналістів всеукраїнських і обласних видань.
    16-денна кампанія протидії гендерному насильству проводиться в Луганській області 4 рік поспіль. Акція стартувала 25 листопада, у Міжнародний день боротьби проти насильства над жінками. Її основна мета - розробити політику попередження насильства в родині, торгівлі людьми, а також будь-яких проявів гендерної дискримінації у суспільстві.
    У рамках акції в області пройшли тематичні засідання сімейних, жіночих і молодіжних клубів, "круглі столи" за участю педагогів, психологів, соціальних працівників і працівників правоохоронних органів. Також проводилися тематичні тренінги й семінари для учнів шкіл, ПТУ, студентів і їхніх батьків. У навчальних установах пройшли конкурси плакатів і дитячих творів.

    * * * * *

    У МИКОЛАЄВІ НАРОДИЛАСЬ ТРІЙНЯ ДІВЧАТОК
    Миколаїв. 23 грудня. У Миколаївському пологовому будинку №2 народилася трійня. Дівчатка, яких назвали Віра, Надія та Любов, та їхня мама Анжела Лаврікова почуваються добре. За словами завідуючої відділом новонароджених пологового будинку Нелі Бойчук, народження трійні напередодні нового року вважається доброю прикметою. Перша дівчинка народилась з вагою 2,8 кг, друга - 2,5 кг, а третя важила 3 кг. Лікарі відзначають, що вагітність у жінки протікала важко, однак операція пройшла успішно. У Анжели Лаврікової є ще два сини 9-ти та 12-и років. Родина породіллі малозабезпечена, тому пологовий будинок надав благодійну допомогу матері новонароджених.

    * * * * *

    НА ПРИКАРПАТТІ ПРОВЕДЕНО РОЛЬОВУ ГРУ „КОРПОРАТИВНЕ УПРАВЛІННЯ” ДЛЯ МОЛОДИХ ПІДПРИЄМЦІВ
    Івано-Франківськ. 23 грудня. Фонд підтримки підприємництва в Івано-Франківській області та Молодіжна адміністрація області провели у Івано-Франківську рольову гру „Корпоративне управління”. Під час проведення гри її учасники вчились керувати акціонерним товариством. Участь у грі взяли студенти Івано-Франківських вузів. Мета проведення гри - пояснити зацікавленим молодим людям суть корпоративного управління, тобто управління акціонерним товариством. Відтворюючи під час рольової гри реальні ситуації, що виникають у процесі управління акціонерним товариством, студентів ознайомили із процедурами реєстрації АТ, обрання голови правління, проведення установчих та загальних зборів акціонерів тощо. Молодь дізналася про права та обов’язки акціонерів, особливості діяльності акціонерних товариств у сучасних умовах. Лекторами та ведучими гри виступили начальник територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку України Володимир Мастикаш та начальник контрольно-правового відділу цього управління Володимир Хлопан. Директор Фонду підтримки підприємництва по Івано-Франківській області Євген Микитюк зазначив, що такі заходи дуже актуальні, оскільки чимало людей, що володіють акціями, не використовують свого права управляти акціонерними товариствами через участь у загальних зборах акціонерів. За словами керівника проекту – заступника голови Молодіжної адміністрації Олени Панасовської, учасники рольових ігор мають унікальну нагоду дізнатися про все, що їх цікавить у певній сфері господарської діяльності.

    * * * * *

    УНІКАЛЬНИЙ АГРЕГАТ ДЛЯ ЗБАГАЧУВАННЯ ВУГІЛЛЯ, РОЗРОБЛЕНИЙ НА ЧЕРНІГІВЩИНІ, УСПІШНО ПРОЙШОВ ВИПРОБУВАННЯ
    Чернігів. 23 грудня. На шахті ім. Героїв космосу у Павлограді (Дніпропетровська область) пройшов успішні випробування агрегат для збагачування вугілля “Носівчанка-2”. Він розроблений і виготовлений на заводі “Спектр” у Носівці (Чернігівська область). “Носівчанка-2”, як і перша розробка носівчан - “Носівчанка-1”, випробування якої закінчились навесні 2003 року, спроектована групою науковців і, не має аналогів у світі. Розділення порожньої породи на фракції й відділення від неї вугілля відбувається за рахунок різного коефіцієнта тертя, на відміну від існуючого методу флотації, який значно дорожчий. Агрегати можуть використовуватися у вугільних шахтах і для переробки шахтних териконів. Продуктивність “Носівчанки-1” – 60 т на годину, “Носівчанки-2” – залежно від ступеню збагачення. Зараз проектуванням обладнання для підготовки вугілля до переробки на агрегатах займається Луганський інститут “Гіпрошахт”.

    * * * * *

    МИКОЛАЇВСЬКИЙ КРАЄЗНАВЧИЙ МУЗЕЙ ВІДЗНАЧИВ 90-РІЧЧЯ
    Миколаїв. 23 грудня. У Миколаївському українському академічному театрі драми та музичної комедії пройшли урочистості з нагоди 90-річчя Миколаївського обласного краєзнавчого музею. Участь в урочистостях узяли начальник управління культури Миколаївської облдержадміністрації Віталій Лоскутніков, заступник міського голови Миколаєва Таміла Бугаєнко, голова обласного комітету профспілок працівників культури Людмила Назарова, представники закладів культури та підприємств Миколаєва. Кращі працівники музею були відзначені грамотами та цінними подарунками, а музей отримав нові експонати. Миколаївський обласний краєзнавчий музей було засновано 15 грудня 1913 року за рішенням Миколаївської міської Думи та ініціативної групи аматорів-краєзнавців під керівництвом Сергія Гайдученка. Сьогодні до краєзнавчого музею входять музей суднобудування та флоту, музей “Підпільно-партизанський рух на Миколаївщині у роки Великої Вітчизняної війни”, Очаківський військово-історичний музей ім. О.В. Суворова, краєзнавчий музей у м. Первомайську, музей “Партизанська іскра” у селі Кримка. Музей і його філії щорічно відвідують більше 150 тис. чол., проводиться близько 3500 оглядових екскурсій. Кожного року створюється майже 40 нових виставок, проводиться понад 100 різноманітних культурно-просвітницьких заходів. Музейна збірка нараховує 160 тис. експонатів, серед яких унікальні колекції стародруків, археології, нумізматики, природознавства та етнографії.

    * * * * *

    НОВОРІЧНІ СВЯТА У ЛУГАНСЬКІЙ ОБЛАСТІ РОЗПОЧНУТЬСЯ 27 ГРУДНЯ
    Луганськ. 23 грудня. Обласні новорічні свята на Луганщині розпочнуться 27 грудня на Театральній площі Луганська урочистим відкриттям новорічної ялинки за участю губернатора. Того ж дня головні ялинки відкриються на центральних вулицях кожного міста та району області. Напередодні Луганська облдержадміністрація разом із луганською обласною дитячою громадською організацією “Лугарі” планує провести в обласному цирку новорічну благодійну акцію “Руки надії” для дітей-сиріт та вихованців інтернатів області. Того ж дня в обласному Палаці культури пройде Міжнаціональна новорічна ялинка. Головне обласне новорічне свято для обдарованих дітей “Новорічна феєрія” відбудеться 27 грудня у російському обласному драматичному театрі. У день Різдва Христового у басейні “Юність” заплановано проведення обласного новорічного спортивного свята “Ялинка на воді”. Починаючи з 19 грудня - Дня Святого Миколая - протягом усіх зимових свят проходитимуть святкові акції для дітей-інвалідів, дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених родин. Обласна влада організує новорічні та різдвяні свята, на яких новорічні подарунки отримають вихованці обласних інтернатних закладів, в тому числі діти з особливими потребами, вихованці спецзакладів для неповнолітніх. Протягом усіх зимових шкільних канікул на маленьких жителів області чекають виставки і новорічні ранки в обласних театрах, будинках культури, школах та бібліотеках. Для школярів буде організовано відвідування театрів, музеїв, влаштовуватимуться екскурсії та поїздки по області і по Україні. Місцевим органам влади губернатор доручив знайти можливість виділити кошти для оздоровлення дітей у санаторно-курортних закладах у період зимових канікул. Для дорослих також будуть організовані новорічні гуляння, святкові ярмарки, для малозабезпечених верств населення – благодійні заходи.

    * * * * *



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    [an error occurred while processing this directive]
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.