News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Wed, April 24, 22:06 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, Dec 16, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    16.12.03 № 253
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ


    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА, ЯКИЙ БРАВ УЧАСТЬ У ЦЕРЕМОНІЇ ПРОЩАННЯ З ЕКС-ПРЕЗИДЕНТОМ АЗЕРБАЙДЖАНУ ГЕЙДАРОМ АЛІЄВИМ, ВІДПОВІВ НА ЗАПИТАННЯ ЖУРНАЛІСТІВ
    Київ. 15 грудня.
    Президент України Леонід Кучма, який брав участь у церемонії прощання з екс-Президентом Азербайджану Гейдаром Алієвим, відповів на запитання журналістів.
    Коментуючи своє ставлення до Гейдара Алієва, його місце та роль у розвитку Азербайджану, він, зокрема, сказав, що кожна людина, яка була знайомою з Гейдаром Алієвим, не може сприймати цю подію без глибокого суму. Глава держави зазначив, що він був дуже близьким з Гейдаром Алієвим, підкресливши, що зустрічаючись вони
    «мали можливість вести розмову про найсокровенніше, про сьогодення і про майбутнє».
    Леонід Кучма висловив глибокий сум з приводу того, що ця людина пішла з життя не все завершивши.
    «Я знав його плани. По суті, вони всім відомі. Кожен глава держави хоче бачити свою країну багатою і процвітаючою, бачити єдиною, об'єднаною не тільки з точки зору території, а й з точки зору бачення стратегічних шляхів розвитку своєї країни», - сказав Президент України.
    Глава держави підкреслив значення Гейдара Алієва у вирішенні питання стабілізації ситуації в Азербайджані на початку 90-х років:
    «Те, що Гейдар Алієв з'явився в Азербайджані як раз в той час і в той день, коли він був потрібний цій країні, немає сумніву». Леонід Кучма відзначив, що після здобуття незалежності «Азербайджан прожив не найкращі часи через ситуацію у Нагірному Карабасі, але Гейдар Алієв зміг згуртувати націю. Може він у цьому плані не все завершив, але він припинив війну. А війна ще ніколи і нікому позитиву не приносила». Леонід Кучма також підкреслив, що Гейдар Алієв «робив все, щоб мирним шляхом вирішити цю болючу проблему».
    Він також відзначив добрі партнерські стосунки між Україною і Азербайджаном: «Те, що наші країни були добрими партнерами, те, що було одне бачення стратегічного розвитку, що ми мали можливість підтримувати одне одного, коли було важко, не на словах, а справами - у цьому немає сумніву. І в особистому плані ми були друзями, а друга завжди важко втрачати, але, на великий жаль, життя є життя».
    Говорячи про майбутні стосунки України й Азербайджану, Глава держави наголосив:
    «Я впевнений, що наші стосунки будуть набирати позитивних обертів і що сьогоднішній Президент Азербайджану Ільхам Алієв достойно продовжуватиме політику свого батька - попереднього президента. А те, що в цій політиці окреме місце буде для України, у мене також не викликає сумнівів».
    Президент України Леонід Кучма, перебуваючи в Баку, також провів низку зустрічей, зокрема, з Президентом Росії Володимиром Путіним, Президентом Туреччини Ахметом Недждетом Сезером та виконуючою обов'язки Президента Грузії Ніно Бурджанадзе.

    * * * * *

    ПРОБЛЕМНИМИ ПИТАННЯМИ ЧАЕС ЗАЙМЕТЬСЯ СПЕЦІАЛЬНО СТВОРЕНА МІЖВІДОМЧА ГРУПА
    Чорнобиль. 15 грудня.
    На Чорнобильській АЕС буде створено спеціальну міжвідомчу групу. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв. Крім нього участь у нараді взяли міністри палива та енергетики, з питань надзвичайних ситуацій, праці, охорони здоров'я, представники Мінфіну, керівництва Київської області, "Енергоатома", Державного комітету України з питань ядерного регулювання та Чорнобильської АЕС.
    За словами Андрія Клюєва, під час наради порушувалося багато проблемних питань, у тому числі й пов'язаних зі сховищем ядерних відходів, об'єктом "Укриття", а також містом Славутич. Були також обговорені питання виконання доручень Президента і Прем'єр-міністра України щодо врегулювання ситуації на Чорнобильській АЕС. Коментуючи передачу ЧАЕС з 1 січня 2004 року в підпорядкування Міністерству з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, Андрій Клюєв зазначив, що є рішення парламенту, згідно з яким розпорядником у 2004 році за цим напрямом буде МНС.
    "Тому й треба передати йому станцію від Мінпаливенерго", - зазначив він. Стан справ з будівництвом сховища відпрацьованого ядерного палива віце-прем'єр прокоментував двома словами: "Ситуація непроста".
    Під час наради, яка проходила на Чорнобильській АЕС у третю річницю виведення станції з експлуатації, були обговорені питання виконання міжнародних проектів на Чорнобильській АЕС, а також поступового зняття об'єктів ЧАЕС з експлуатації. У той же час, на думку енергетиків, сьогодні не належним чином виконується програма створення додаткових робочих місць для працівників ЧАЕС, які вивільняються після закриття станції. Також енергетики висловлюють пропозиції вирішити питання про виділення на 2004 рік додаткової дотації у сумі 6 млн. гривень для забезпечення утримання соціальної інфраструктури міста Славутич.
    Довідка: 15 грудня 2000 року з експлуатації було виведено третій (останній працюючий) енергоблок Чорнобильської АЕС, після чого атомна електростанція припинила виробництво електроенергії. При цьому на станції продовжує вирішуватися комплекс завдань, виконання програм зупинення експлуатації енергоблоків номер 1, 2, 3 (до 2008 року), виконання безпечної поточної експлуатації зупинених енергоблоків та об'єкта "Укриття", а також виконання плану заходів щодо перебудови об'єкта "Укриття" в безпечну систему. Сьогодні на підприємстві працює 3 тис. 822 особи, що вважається достатньою кількістю для виконання поточних завдань.
    У комплексній програмі зняття Чорнобильської АЕС з експлуатації, прийнятій у листопаді 2000 року, виводяться оцінки затрат на найближчі 8 років за наступними завданнями: виконання робіт, пов'язаних із безпечним припиненням експлуатації енергоблоків - 370 млн. доларів, підтримання в безпечному стані об'єкта "Укриття" - 60 млн. доларів, перебудова об'єкта "Укриття" в екологічно безпечну систему (український варіант) - 40 млн. доларів США, поводження з відпрацьованим ядерним паливом - 26 млн. доларів та з радіоактивними
    відходами - 53 млн. доларів США.

    * * * * *

    ПРИВАТИЗАЦІЯ ОБ'ЄКТІВ ЕНЕРГЕТИКИ РОЗПОЧНЕТЬСЯ НЕ РАНІШЕ, НІЖ ЗА РІК, ВВАЖАЄ АНДРІЙ КЛЮЄВ
    Чорнобиль. 15 грудня.
    Приватизація об'єктів енергетики України буде відновлена не раніше, ніж за рік. Таку думку висловив під час перебування на Чорнобильській АЕС віце-прем'єр-міністр України з питань ПЕК Андрій Клюєв.
    "Приватизацію у сфері енергетики ми почнемо лише після того, як буде прийнято закон про реструктуризацію боргів, і ми реструктуризуємо заборгованість енергетичних об'єктів", - підкреслив він.
    За словами Андрія Клюєва, законопроект про реструктуризацію заборгованості в енергетичній сфері може бути прийнятий Верховною Радою у першому читанні в січні 2004 року. У той же час, на його думку, після прийняття закону для відпрацювання необхідних механізмів і реструктуризації боргів потрібно не менше року. Саме на цей термін буде відкладено відновлення приватизації енергетичних об'єктів в Україні, вважає Андрій Клюєв.

    * * * * *

    ГОЛОВНОКОМАНДУВАЧ СУХОПУТНИХ ВІЙСЬК ЗС УКРАЇНИ ПРОВІВ В ІРАКУ ЗУСТРІЧ З КОМАНДИРОМ БАГАТОНАЦІОНАЛЬНОЇ ДИВІЗІЇ "ЦЕНТР-ПІВДЕНЬ"
    Київ. 15 грудня.
    Головнокомандувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Петро Шуляк, який перебуває в Республіці Ірак з робочим візитом, зустрівся з командиром багатонаціональної дивізії "Центр-Південь" генерал-майором Анджеєм Тишкевичем та представником американського командування полковником Роландом Тіссо.
    Генерал-полковник Петро Шуляк щиро подякував польському генералу за увагу, яку він, як командир дивізії, приділяє українському миротворчому контингенту, та турботу, спрямовану на оперативне вирішення проблемних питань, що постають у процесі життєдіяльності українських миротворців. Головком Сухопутних військ України поінформував свого колегу про хід підготовки особового складу нової механізованої бригади до чергової ротації в Іраку, яка запланована на лютий 2004 року, плани щодо розгортання вертолітного загону на аеродромі Аль-Кут та перші результати роботи в базовому таборі українських миротворців.
    У свою чергу, генерал-майор Анджей Тишкевич подякував генерал-полковнику Петру Шуляку за високу підготовленість українських миротворців і відмітив високу результативність їх роботи.
    "Мені дуже поталанило, що під моїм командуванням знаходяться українські військові, - зазначив Анджей Тишкевич. - Взаєморозуміння, яке склалося під час нашої спільної роботи, допомагало виконувати ті завдання, про які ми навіть і не уявляли на початку нашої місії в Іраку".
    Головнокомандувач Сухопутних військ ЗС України також побував на ірано-іракському кордоні, де у відриві від базового табору, несе службу підрозділ 51 окремого механізованого батальйону. Тут Петро Шуляк перевірив організацію служби, систему охорони та зв'язку, оглянув місця несення служби і відпочинку, звернувши увагу на покращення побутових умов.
    Генерал-полковник Петро Шуляк поздоровив миротворців з Днем Сухопутних військ України. Він нагородив кращих військовослужбовців підрозділу та передав його особовому складу привезену з України літературу та листи від школярів київських шкіл.

    * * * * *

    УКРАЇНА І ТУРКМЕНИСТАН ОСТАТОЧНО УЗГОДИЛИ УМОВИ КОНТРАКТУ НА ПОСТАЧАННЯ ПРИРОДНОГО ГАЗУ НА 2004 РІК
    Київ. 15 грудня.
    Україна і Туркменистан остаточно узгодили умови контракту на постачання природного газу на 2004 рік під час візиту делегації НАК "Нафтогаз України" до Ашгабату 11-12 грудня.
    Під час зустрічі голови правління НАК "Нафтогаз України" Юрія Бойка з Президентом Туркменистану Сапармуратом Ніязовим сторони відзначили чітке виконання Туркменистаном та Україною зобов'язань з постачання природного газу та розрахунків за нього.
    Туркменська сторона висловила задоволення ходом погашення боргу перед Туркменистаном за спожитий у попередні роки природний газ. Юрій Бойко запевнив Сапармурата Ніязова в тому, що НАК здійснить остаточне погашення боргів 1999-2001 років протягом найближчих кількох місяців.
    Довідка: Угоду купівлі-продажу природного газу на 2004 рік 11 липня підписали Президент Туркменистану Сапармурат Ніязов та голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Бойко.
    Умови поставок та оплати природного газу залишилися незмінними порівняно з 2003 роком. Згідно з угодою, ДТК "Туркменнесртегаз" у 2004 році поставить НАК "Нафтогаз України" 31,5 млрд. куб. м природного газу. Крім того, в Україну буде поставлено 4,5 млрд. куб. м газу в рахунок сплати за виконані українськими постачальниками і підрядними організаціями в Туркменистані інвестиційні проекти.
    Ціна природного газу на 2004 рік зафіксована на рівні $44 за тисячу кубометрів на кордоні Туркменистану та Узбекистану. Половина вартості газу сплачується грошовими коштами, половина - зустрічними поставками матеріально-технічних ресурсів українського виробництва.
    Поставки туркменського газу в Україну здійснюються відповідно до Міждержавної угоди на 2002-2006 роки, підписаної президентами двох держав. Туркменистан є найбільшим постачальником газу для України: поточного року частка його поставок у газовому балансі країни досягне 45%. Україна - найбільший покупець туркменського газу.

    * * * * *

    УКРАЇНА І СЛОВАЧЧИНА НАЛАШТОВАНІ НА ПОДАЛЬШИЙ РОЗВИТОК ТРАНСКОРДОННОГО СПІВРОБІТНИЦТВА
    Ужгород. 15 грудня.
    Як звести до мінімуму можливі негативні наслідки для взаємовигідної співпраці України і Словаччини у зв'язку з розширенням Євросоюзу - це питання домінувало під час другого засідання українсько-словацької робочої групи з питань транскордонного співробітництва, що відбулося в Ужгороді. Делегації очолювали заступник міністра економіки та з питань європейської інтеграції України Сергій Романюк і держсекретар міністерства внутрішніх справ Словацької Республіки Мартін Падо.
    Учасники засідання розглянули проблеми транскордонного співробітництва між Закарпаттям та Кошіцьким і Прешовським краями Словаччини, співпрацю у сфері територіального планування та регіонального розвитку, взаємодію під час виконання рятувальних робіт у випадку широкомасштабних паводків та інших надзвичайних ситуацій, розвиток туристично-рекреаційного комплексу тощо.
    Голова Закарпатської облдержадміністрації Іван Різак наголосив, що транскордонні проекти мають велике значення не тільки для вирішення проблем окремого регіону, а можуть стати модельними для прикордонних областей України взагалі. Він закликав словацьких підприємців та бізнесменів інвестувати в економіку краю, нагадавши про сприятливу ситуацію, зумовлену законами про спеціальний режим інвестиційної діяльності в Закарпатській області та про спеціальну економічну зону "Закарпаття". Той факт, що Словаччина невдовзі стане членом Євросоюзу, не повинен перешкодити розвиткові українсько-словацьких ділових контактів, прикордонного співробітництва прилеглих територій двох країн.

    * * * * *

    У МИКОЛАЄВІ ПРОЙШЛА ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПЕРШОГО В УКРАЇНІ ЛОЦМАНСЬКОГО КАТЕРА
    Миколаїв. 15 грудня.
    У Миколаєві представлено перше в Україні судно із серії швидкісних лоцманських катерів «Гард». Судно побудоване за допомогою Міністерства транспорту України на замовлення Державного підприємства «Дельта-Лоцман». Катер спроектовано і збудовано в Миколаєві фахівцями суднобудівного заводу «Лиман».
    «Гард» - багатоцільовий швидкісний катер довжиною 18 м. Водотоннажність судна становить 28 т, максимальна швидкість - 24 вузли. За словами директора ДП «Дельта-Лоцман» Віктора Бездольного, судно буде використовуватись для доставки та зняття лоцманів із суден, що потребують лоцманського проведення по каналах у порти. Сучасні катери типу "Гард" призначені для роботи не лише у Бузько-Дніпровському регіоні, а й на українському судовому шляху «Дунай - Чорне море», рішення про будівництво якого нещодавно прийняв уряд.
    В урочистостях з нагоди підйому державного прапора України на лоцманському катері взяли участь численні гості, представники міської й обласної влади.
    Незабаром ДП «Дельта - Лоцман» отримає ще два катери такого ж класу. Один катер уже збудовано, другий закладатиметься на стапелях заводу «Лиман».

    * * * * *

    У ЗАПОРІЖЖІ ПРОХОДИТЬ ВИСТАВКА МИСТЕЦТВА „ЗА АРТ ПОРОГАМИ"
    Запоріжжя. 15 грудня.
    У Запоріжжі відкрито першу міжрегіональну виставку сучасного мистецтва „За АРТ порогами". Виставка відбулась за підтримки Запорізької облдержадміністрації та Запорізької торгово-промислової палати.
    У виставці взяли участь близько 150 представників обласних відділень Національної Спілки художників України з Дніпропетровська, Луганська, Донецька, Запоріжжя, Бердянська та Маріуполя. На виставці представлено понад 170 творів сучасного образотворчого мистецтва різних напрямків і жанрів. У рамках виставки відбувся "круглий стіл" "Стан та перспективи розвитку сучасного образотворчого мистецтва в регіонах України". За словами організаторів заходу, виставка сприятиме новим творчим контактам, встановленню мистецьких зв'язків, формуванню арт-бізнесу в Україні.
    Цим заходом розпочато великомасштабну мистецьку акцію, в рамках якої заплановані різноманітні культурологічні заходи, зокрема, проведення благодійних аукціонів та творчих зустрічей художників з представниками громадськості, органів місцевої влади, ЗМІ.

    * * * * *

    У ЛЬВОВІ РОЗПОЧАТО УКРАЇНСЬКО-ФРАНЦУЗЬКИЙ ПРОЕКТ ІЗ ДОСЛІДЖЕННЯ ЕНЕРГОСИСТЕМИ МІСТА
    Львів. 15 грудня.
    Упродовж наступного року французькі інженери досліджуватимуть на Львівщині стан міських енергосистем. Під час проведення робіт буде підготовлено сприятливий інвестиційний грунт для французьких компаній, що вкладатимуть кошти у розвиток енергетичної мережі міст. Львів став першим містом в Україні, де впроваджуватиметься такий новаторський проект.
    У неділю міський голова Львова Любомир Буняк та виконавчий директор Бюро економічного менеджменту та правових досліджень Франції Жан Люк Поже підписали договір про співпрацю між французькою компанією „ВСЕОМ" та Львівською міською адміністрацією. Саме вони спільно готуватимуть програми відновлення, інвестування та сучасного управління комплексом енергосистем Львова. На підписанні договору був присутній посол Франції в Україні Філіп де Сюремен.
    Ініціаторами досліджень виступила французька сторона, фінансуватиме проект французький уряд. На всі дослідження львівських енергосистем, що функціонують ще з довоєнних часів, французи витратять в середньому 480 тис. євро.
    Філіп де Сюремен зазначив, що французька сторона зацікавлена в проекті, оскільки таким чином розповсюджуватиме свій досвід у модернізації енергосистем.
    „Окрім того, Україна стає нашим сусідом і ми думаємо про інтеграцію України в Євросоюз", - зазначив посол Франції.
    Наразі експерти проводитимуть дослідження на базі МКП "Львівтеплоенерго". Вже зараз на першому етапі дослідження, вирішення низки економічних проблем Львівщини французи вбачають у приватизації установ соціальної сфери.
    Експерти також повинні з'ясувати можливість використання Червоноградського родовища вугілля для забезпечення роботи ТЕЦ-1 міста Львова. Це зменшило б залежність регіону від
    імпортованих ресурсів енергії та створило на Львівщині нові робочі місця. До того ж, французький проект передбачає модернізацію енергосистем та впровадження новітніх технологій.

    * * * * *

    У КРИМУ ЗРОСЛА ЧИСЕЛЬНІСТЬ ПОПУЛЯЦІЙ ЧОРНОГО ГРИФА І БІЛОГОЛОВОГО СИПА
    Сімферополь. 15 грудня.
    Цього року в Криму орнітологи нарахували 19 чорних грифів та 63 білоголових сипа. Минулого року на півострові нараховувалося 15 чорних грифів і 30-35 - білоголових сипів.
    За словами начальника відділу охорони й екологічного контролю стану і використання біоресурсів Рескомекоресурсів Криму Сергія Ернева, Крим - єдине місце, де гніздяться чорний гриф і білоголовий сип, що занесені до Червоної книги. Однак сьогодні існує реальна загроза їхнього зникнення. Причини - голод, браконьєрські пастки, відсутність спеціального захисту на лініях електропередач, відстріл, отрутохімікати тощо. Останніми роками почастішали випадки вилучення чорного грифа і білоголового сипа з природного середовища громадянами з метою незаконного перепродажу в зоопарки і зоокутки, приватні зооколекції, а також для виготовлення опудал.
    У 2003 році Науковий центр заповідної справи України спільно з вченими з'ясовував сучасний стан популяцій хижих птахів-падальників на півострові, здійснював пошук шляхів їх ефективної охорони та відновлення чисельності. Ініціатором проекту виступило Франкфуртське зоологічне товариство (Німеччина), яке майже 20 років займається проблемою відновлення європейської популяції грифів. Кримський проект став частиною цієї міжнародної програми.
    У рамках проекту "Грифи на Кримському півострові" вперше за всю історію вивчення орнітофауни вдалося організувати цілеспрямовані дослідження сучасного становища чорного грифа і навіть організувати деякі практичні заходи на допомогу цим рідкісним птахам.
    Цього року учасники проекту збільшили обсяг розшукових робіт, у тому числі із перевірки  місць гніздування, регулярно підгодовували птахів. Усього в рамках проекту було проведено 9 підгодівель, 7 з них - на території Кримського природного заповідника - силами Благодійного фонду "Порятунку рідких рослин і тварин".
    С. Ернев зазначив, що сьогодні слід розробити національну програму із збереження чорного грифа і білоголового сипа. Інакше майбутні покоління зможуть побачити цих велетнів пташиного світу на картинках або в музеях у вигляді опудал.

    * * * * *

    НА КІРОВОГРАДЩИНІ ВІДКРИТО ПЕРШУ ЛІКАРНЮ СІМЕЙНОГО ЛІКАРЯ
    Кіровоград. 15 листопада.
    У м. Приютівка (Олександрійський район Кіровоградської області) відкрито лікарню сімейного лікаря. Це перша подібна лікарня не лише на Кіровоградщині, а й в Україні.
    Приютівська лікарня, на відміну від інших закладів сімейної медицини, має стаціонарне відділення з палатами інтенсивної терапії. Відтепер сімейні лікарі із сусідніх сіл скеровуватимуть сюди для діагностики, стаціонарного лікування та операцій хворих, які досі змушені були звертатися за медичною допомогою до Олександрійської центральної районної лікарні.
    Нова лікарня замкнула ланцюжок лікувальних закладів сімейної медицини відразу в кількох населених пунктах району. Вона обладнана сучасною діагностичною та реанімаційною апаратурою, забезпечена необхідними медикаментами. Фінансування закладу здійснюється селищною радою за допомогою місцевих підприємств та господарств.

    * * * * *

    "ВНІПІІТРАНСГАЗ" ПЛАНУЄ У СІЧНІ 2004 ЗАВЕРШИТИ ПРОЕКТ ПРОКЛАДЕННЯ ГАЗОПРОВОДУ "АРМЯНСЬК-ДЖАНКОЙ"
    Сімферополь. 15 грудня.
    Фахівці Інжинірингово-виробничого підприємства "ВНІПІТРАНСГАЗ" завершують розробку нового газопроводу "Армянськ-Джанкой", що дозволить підвищити надійність газопостачання автономії. Проектований газопровід, загальна довжина якого складе 76 км, призначений для подачі газу у газопровід "Джанкой-Феодосія-Керч".
    Завершити виконання проекту прокладення газопроводу , замовником якого виступає компанія "Укртрансгаз", планується у січні 2004 року.
    Необхідність будівництва нового газопроводу спричинена тим, що газ на Кримський півострів надходить по старому трубопроводу "Армянськ-Джанкой", термін експлуатації якого перевищує 30 років. Реконструкції старий газопровід не підлягає, оскільки є єдиною газотранспортною "артерією" Криму.
    Початковою точкою проектованого газопроводу є границя Каланчакського району Херсонської області й АРК на лівому березі Північно-Кримського каналу, кінцевою - с. Кримка (Джанкойський район).
    Газ до нового трубопроводу "Армянськ-Джанкой" надходитиме з магістрального газопроводу "Шебелинка-Дніпропетровськ-Кривий Ріг-Ізмаїл" через компресорну станцію "Мар'ївка". Траса нового газопроводу перетне 13 автодоріг різної категорії та 14 зрошувальних каналів. Через це передбачено будівництво шести повітряних переходів через канали і двох підводних переходів через р. Чатирлик.
    При прокладці газопроводу по прибережно-морській низовині на ділянці довжиною 1600 м передбачається використання труб зі спеціальною ізоляцією. Кілька ділянок переходу нового газопроводу через штучні перешкоди буде виконано методом горизонтально-спрямованого буравлення. Однією з таких ділянок є Турецький вал, який представляє історичну цінність для археологів. Щоб не "розрізати" ці землі трубопроводом, фахівці "ВНІПІТРАНСГАЗ" розробили проектне рішення, відповідно до якого труба пройде під валом.



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    [an error occurred while processing this directive]
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.