News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Thu, March 28, 09:26 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, Dec 15, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    15.12.03 № 216
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ


    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА НАДІСЛАВ ТЕЛЕГРАМУ-СПІВЧУТТЯ ПРЕЗИДЕНТОВІ АЗЕРБАЙДЖАНУ ІЛЬХАМУ АЛІЄВУ У 3В'ЯЗКУ ЗІ СМЕРТЮ ЙОГО БАТЬКА - ЕКС-ПРЕЗИДЕНТА РЕСПУБЛІКИ ГЕЙДАРА АЛІЄВА
    Київ. 14 грудня.
    Президент України Леонід Кучма надіслав телеграму-співчуття Президентові Азербайджану Ільхаму Алієву у зв'язку зі смертю його батька - екс-Президента республіки Гейдара Алієва.
    «Смерть людини, яка заклала підвалини нового, демократичного розвитку незалежного Азербайджану, Державного діяча з великої літери, мудрого й далекоглядного політика, який всього себе віддав для блага й прогресу своєї країни, болем відізвалася у наших серцях», - ідеться в телеграмі.
    Глава держави висловив упевненість,
    «що ті рішучі перетворення, основним пріоритетом яких є встановлення соціальної злагоди та громадянського миру, подальшого процвітання і благополуччя Азербайджанської Республіки, до чого Гейдар Алієвич Алієв твердою рукою і з гарячим серцем вів молоду суверенну державу, залишать пам'ять про нього як про великого сина свого народу».
    Леонід Кучма висловив щире співчуття рідним і близьким покійного, всьому дружньому азербайджанському народові у зв'язку з цією гіркою та непоправною втратою.

    * * * * *

    АДАПТАЦІЯ ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ ДО СТАНДАРТІВ ЄС: ПІДСУМКИ П'ЯТИРІЧНОГО ШЛЯХУ
    Київ. 14 грудня.
    Верховна Рада України затвердила Загальнодержавну програму адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу. Після набуття чинності Програма стане системоутворюючим законодавчим актом, який визначатиме основні параметри поступового входження вітчизняної правової системи у європейський правопорядок.
    2003 рік став переломним у сенсі критичного осмислення досвіду адаптації вітчизняного законодавства до законодавства ЄС, адже набрав чинності Закон України "Про Концепцію Загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу", який зобов'язав уряд у дуже стислі строки забезпечити розробку проекту Загальнодержавної програми адаптації. Крім того, Європейська комісія оприлюднила повідомлення "Ширша Європа - сусідні країни: Нова структура відносин з нашими східними та південними сусідами", у якому запропонувала принципово новий формат взаємовідносин із сусідніми державами, зокрема, з Україною. А також, зобов'язавшись розробити за підтримки ЄС План-графік адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу у пріоритетних сферах, український уряд почав активно шукати найефективнішу концепцію та адекватний формат цього документа.
    Українська сторона виявилася готовою до цього виклику і вже на Ялтинському самміті Україна-ЄС, який відбувся 7 жовтня 2003 року, не лише запропонувала Європейському Союзу проект Меморандуму між урядом України та Європейською комісією щодо Планів-графіків адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу в пріоритетних сферах, а й надала для опрацювання модельний План-графік адаптації у сфері фінансових послуг, підготовлений у форматі, передбаченому проектом Меморандуму.
    Уже сьогодні зрозуміло, що "Ширша Європа" відкриває перед Україною принципово нові перспективи співпраці з Євросоюзом, а також визначає рамкові умови економічної інтеграції до ЄС сусідніх країн. По суті, у рамках "Ширшої Європи" Європейський Союз готовий іти у розвитку взаємин зі своїми сусідами, а отже і з Україною, до найглибшої економічної інтеграції, яка не передбачає хіба що участі сусідніх країн у роботі інституцій Об'єднаної Європи.
    Показово, що, розвиваючи стратегію, запропоновану Президентом України, Кабінет Міністрів у проекті Загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу фактично запропонував парламенту законодавчо закріпити стратегію та національний механізм прийняття asquis communautaire, що має на меті повну інтеграцію України у європейський правопорядок, а відтак і досягнення відповідності одному з основних критеріїв вступу в ЄС. Сьогодні ми можемо констатувати, що парламент підтримав урядову ініціативу.
    Повертаючись до аналізу "Ширшої Європи", бачимо, що Україна виявилась готовою до запропонованого Європейською комісією нового формату співробітництва у сфері адаптації національного законодавства держав-сусідів до asquis ЄС і спромоглась оперативно сформулювати адекватну відповідь на нього.
    Наше бачення Планів-графіків адаптації у пріоритетних сферах, запропоноване Європейській стороні у проекті Меморандуму між урядом України та Європейською комісією щодо планів-графіків адаптації законодавства України до законодавства ЄС у пріоритетних сферах, розвивало закріплену в "Ширшій Європі" тезу про доповнення, у разі потреби, стислих Планів дій
    "детальнішими планами співробітництва по кожному сектору". На жаль, на запропонований Україною алгоритм підготовки, реалізації та моніторингу виконання Планів-графіків адаптації досі відсутня офіційна реакція з боку Європейського Союзу.
    Технічна допомога мусить сприяти насамперед досягненню тих цілей, які в рамках стратегічних домовленостей з донорами визначає Україна. Отож, проекти техдопомоги мають стати гнучкішими, пристосованими до українських умов та цілком орієнтованими на реальні потреби беніфіціаріїв проектів.
    Однак попри всю важливість порушеної проблеми, основний тягар адаптації завше лежатиме на українських інституціях, а головним чином на органах державної влади та відповідних урядових установах. Саме тому сьогодні ми маємо нагальну потребу створення потужного "адаптаційного" центру, який би здійснював науково-експертний, аналітичний, інформаційний та методологічний супровід адаптації законодавства України до asquis ЄС на загальнонаціональному рівні.
    Фактично, заснування такого центру почалось з ініціативи Міністерства юстиції України створити на базі Центру порівняльного права та Центру перекладів актів європейського права єдиний Центр європейського та порівняльного права. Пропозицію у травні 2003 року підтримав Кабінет Міністрів України.
    Із прийняттям Верховною Радою України Загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу цього акту докорінно змінюється роль парламенту в адаптаційних процесах. У єдиному законодавчому органі запроваджено чіткий і дієвий механізм запобігання проходженню через парламент законопроектів, що суперечать asquis communautaire. Не менш важливим є запровадження особливої процедури розгляду законопроектів, розроблених на виконання Загальнодержавної програми адаптації. Такі законопроекти розглядатимуться парламентом у першочерговому порядку.
    Таким чином, Україна вже сформувала стратегічне бачення, інституційний механізм та нормативно-правову базу адаптації. Основними інструментами в цій сфері безумовно мають стати Загальнодержавна програма адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу та Плани-графіки адаптації у пріоритетних сферах. Програма визначає мету, основні терміни, інституціональний механізм адаптації, а також засади її фінансового, кадрового та інформаційного забезпечення, Плани-графіки - алгоритм взаємодії з Європейським Союзом, конкретні цілі та заходи, які здійснюватимуться впродовж року. Щорічні плани заходів з виконання Програми мають, на підставі закріпленого в Програмі інституційного механізму, конкретизувати строки та визначати конкретних виконавців передбачених Планами-графіками заходів.

    * * * * *

    МІНІСТР ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ АНДРІЙ ПІДАЄВ ВВАЖАЄ НЕПРИПУСТИМИМ ПІДВИЩЕННЯ ЦІН НА ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ
    Київ. 14 грудня.
    З моменту оголошення засобами масової інформації повідомлення щодо прийняття Закону України "Про державний бюджет України на 2004 рік", в якому передбачається введення з 1 січня 2004 року податку на додану вартість на лікарські засоби, журналісти та населення висловлює стурбованість можливим підвищенням цін на ліки та лікарські засоби. Ситуація також ускладнюється інформацією щодо підвищення ставки акцизу на спирт для виробництва ліків.
    Як відомо, відповідно до п.49 статті 80 Закону "Про Державний бюджет України на 2004 рік" скасовується пільга на лікарські засоби і вироби медичного призначення,
    "крім продажу лікарських засобів та виробів медичного призначення, допущених до застосування в Україні за переліком, що визначається Кабінетом Міністрів України". Сьогодні уряду надано право визначати, які саме лікарські засоби будуть звільнятися від сплати ПДВ.
    МОЗ разом із фахівцями-клініцистами детально опрацьовано це питання з урахуванням рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я. Усі спеціалісти-медики одностайно дійшли висновку про те, що єдиним можливим варіантом формування такого переліку є визнання у якості переліку Державного реєстру лікарських засобів України. До цього реєстру включено усі зареєстровані в Україні лікарські засоби. Кожен з них має свій спектр дії та свій контингент хворих.
    Це ліки для:
    - надання медичної допомоги у стаціонарах, в амбулаторно-поліклінічних умовах, для здійснення пільгового забезпечення лікарськими засобами осіб, які мають на це право;
    - забезпечення профілактичних і протиепідемічних заходів та лікування хворих на інфекційні хвороби;
    - забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, зниження ризиків впливу навколишнього середовища;
    - підтримання здоров'я літніх людей (включаючи традиційні для українського населення препарати).
    До реєстру також включено фармацевтичні субстанції, які використовуються вітчизняною промисловістю для виробництва лікарських засобів.
    Міністр Андрій Підаєв у своєму коментарі 12 грудня 2003 року зазначив:
    "Позиція Міністерства охорони здоров'я однозначна і не може бути змінена за будь-яких умов: ціни на ліки сьогодні зростати не можуть. І я, як керівник галузі, можу запевнити: МОЗ докладе максимальних зусиль для запобігання негативному розвиткові ситуації. Ми несемо відповідальність за виконання указів Президента, програми дій уряду та взятих на себе зобов'язань як медики та як громадяни України. Саме тому, наше завдання - не допустити зростання соціальної напруги та можливих її негативних наслідків".

    * * * * *

    КИЇВСЬКИЙ АВІАЗАВОД "АВІАНТ" ПОСТАВИТЬ ЛІТАКИ АН-32 ДО БАНГЛАДЕШ І ЕКВАДОРУ
    Дубай. 14 грудня.
    Київський державний авіаційний завод "Авіант" планує до кінця року поставити два літаки Ан-32 до Бангладеш і чотири - до Еквадору. Про це повідомив начальник департаменту маркетингу і продажу "Авіанта" Валерій Кузенков.
    Відповідаючи на запитання про можливі поставки літаків Ан-32 до Мексики та Шрі-Ланки, як планувалося раніше, В. Кузенков відзначив, що ці країни зацікавлені в ремонті Ан-32, які вже знаходяться в експлуатації, оскільки на закупівлю нових у них недостатньо ресурсів.
    Нині, відзначив В. Кузенков, АНТК ім. Антонова, спільно з ізраїльською компанією ІАІ працює над проектом модернізації Ан-32. У результаті буде повністю модернізовано кабіну літака, авіоніку, значно знижено рівень шумів і вібрації двигунів. При цьому планується збільшити злітну вагу літака до 20 тонн, а масу комерційного навантаження - до 7,5 тонни (нині - 6), а у перспективі - до 8 тонн. Крім того, розглядається можливість установки двигунів Pratt&Whitney 150А. Цей безшумний, багатолопасний двигун із тягою 4950 к.с. може замінити нинішній, з тягою 5180.
    Планується також, що модернізований літак відповідатиме нормам АП-25 після завершення АНТК ім. Антонова комплексу робіт щодо літака Ан-32.

    * * * * *


    УСПІШНО ПРОЙШОВ ДЕРЖВИПРОБУВАННЯ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИЙ ЗЕРНОЗБИРАЛЬНИЙ КОМБАЙН "ЄНІСЕЙ", СКЛАДЕНИЙ НА УКРАЇНСЬКО-РОСІЙСЬКОМУ ПІДПРИЄМСТВІ В МІСТІ ЛОЗОВА НА ХАРКІВЩИНІ
    Харків. 14 грудня.
    Успішно пройшов державні випробування експериментальний зернозбиральний комбайн класу "Єнісей", складений у місті Лозова Харківської області.
    У цьому райцентрі створене спільне українсько-російське підприємство "Лозовський комбайновий завод". Засновником з російської сторони є виробниче об'єднання "Красноярський завод комбайнів", з української - Харківське закрите акціонерне товариство "Єнісей".
    На Лозовському комбайновому заводі завершене формування виробничих потужностей, необхідних для серійного випуску "Єнісея". Його планується почати в січні 2004 року. Ставиться завдання налагодити в Україні виробництво 50 відсотків комплектуючих для таких комбайнів, що потребує організації нових робочих місць.
    Харківська область поступово перетворюється в центр українського комбайнобудування. Так, державне підприємство "Завод імені Малишева" освоїло виготовлення зернозбиральних комбайнів "Обрій". Досвід виробництва комбайнів (бурякозбиральних) має і Лозовський ковальсько-механічний завод.
    Підприємства сільськогосподарського машинобудування області активно співпрацюють з російськими виробниками. Наприклад, Харківський тракторний завод налагодив спільне складання своїх машин у Московській, Орловській, Бєлгородській областях. Це сприяє успішному просуванню українських тракторів на російський ринок.

    * * * * *

    ПОСТАВКИ В МОСКВУ І САНКТ-ПЕТЕРБУРГ ВИСОКОЯКІСНИХ ТВЕРДИХ СИРІВ РОЗПОЧАЛО ВАТ "ВЕЛИКОБУРЛУКСЬКИЙ СИРОВАРНИЙ ЗАВОД" НА ХАРКІВЩИНІ
    Харків. 14 грудня.
    Поставки в Москву і Санкт-Петербург твердих сирів, що завоювали "Оскар" - скульптурний символ міжнародної премії "Бізнес-Олімп", - розпочало відкрите акціонерне товариство "Великобурлукський сироварний завод" Харківської області.
    Широку популярність цьому українському підприємству принесли сири сичужні тверді "Російський" і "Львівський", що мають неповторні смакові якості. Російські замовлення для сироварів з райцентру Великий Бурлук мають особливе значення. Адже Москва і Санкт-Петербург входять до числа дванадцяти міст-побратимів Харкова.
    На частку заводу, що має сертифікат на відповідність виробництва міжнародній системі стандартів 150-9001, припадає близько 6 відсотків від усіх твердих сирів, що виробляються в Україні. Підприємство є також лауреатом національного рейтингу "Краща торгова марка України".

    * * * * *

    РОЗРОБКИ ЛЬВІВСЬКИХ ЛІСОТЕХНІКІВ ДОЗВОЛЯТЬ СУТТЄВО ЕКОНОМИТИ ДЕРЕВИНУ
    Львів. 14 грудня.
    Робити паркет по-новому запропонували фахівці Українського державного лісотехнічного університету. Вони створили технологію випуску сотопластових дощечок для покриття підлоги, прикрашених привабливими орнаментальними композиціями. Новинка, що дозволяє суттєво зекономити на використанні деревини дуба, бука або берези, є теплою і довговічною, захищена 20 охоронними документами.
    На відміну від звичайного новий паркет нагадує листкове тістечко. Верхнє покриття є шаром деревини твердих листяних порід завтовшки чотири міліметри. Середній пласт - армований водостійкий сотопласт з гофрокартону, а проміжний і нижній шари робляться зі шпону, тобто тонкої фанери завтовшки по півміліметра. Ці паркетні дощечки мають компенсаторні зони, що забезпечують формостійкість виробу впродовж усього періоду експлуатації.
    Серед інших розробок, запропонованих львів'янами, увагу фахівців привертають прилади для неруйнівного контролю якості промислових виробів. Це дефектоскопи для полімерних, епоксидних, бітумних та інших діелектричних покрить магістральних нафто- і газопроводів та різних технологічних резервуарів з антикорозійним покриттям, а також товщиноміри, призначені для вимірювання шару діелектричних матеріалів - лаків, фарб, пластмаси, анодно-окисних покрить, нанесених на металеву основу. Окрім того, на основі експериментальних досліджень та багаторічного досвіду експлуатації у виробничих умовах вчені-лісотехніки створили новий жорсткий абразивний інструмент для шліфування деревини і деревинних матеріалів.

    * * * * *

    РОСІЙСЬКІ ТА УКРАЇНСЬКІ ШКОЛЯРІ ДОСЛІДЖУЮТЬ СТОРІНКИ РОСІЙСЬКОГО ФЛОТУ
    Миколаїв. 14 грудня.
    У місті корабелів на Південному Бузі відбувся заключний етап наукової конференції "Сторінками історії Флоту Російського: підсумки історико-етнографічних вітрильних експедицій московських школярів до берегів Болгарії та островами Грецького архіпелагу". У цікавій формі, використовуючи зроблені під час походів кольорові слайди, юні доповідачі з Москви, Севастополя і Миколаєва розповіли своїм одноліткам про пошук свідчень бойової слави моряків адміралів Ушакова, Сенявіна і Гейдена у бухтах Чесменській і Науса, про подвиг екіпажу брига "Меркурій", що не поступився в бою більш потужним турецьким кораблям, про трагічну загибель у роки Великої Вітчизняної війни підводного човна Щ-211, який споруджено на миколаївській верфі і якого лише нещодавно було знайдено на морському дні біля Варни. Ця спільна пошукова акція і конференція дітей з двох країн присвячені року Росії в Україні.
    Нинішня вітрильна історико-етнографічна експедиція московських і українських школярів на крейсерській яхті "Інесса", що проходила з 22 серпня по 13 вересня ц. р., і міжнародного дорослого /російсько-українсько-білоруського/ екіпажу стала вже шостою. У поході діти опановували премудрості морської справи, продовжили детальне вивчення історії експедицій Російського флоту в Грецькому архіпелазі. На одному з островів вони відшукали залишки фортеці, яку на початку XIX обороняли російські моряки, встановили точне місце боїв. На честь героїв знаменитої Чесменської битви в однойменній бухті юні дослідники провели урочисту лінійку. На острові Парос відбулася цікава зустріч у місцевому краєзнавчому музеї. Тут дітям показали старовинну книжку - Священне писання, на останній сторінці якого зберігся малюнок із зображенням російських кораблів, що входять у бухту. Цю сцену намалював олівцем хлопчик у кінці XVIII століття, який став свідком цієї події. Про все це та багато інших цікавих фактів походу, пошуку в музеях і архівах було повідомлено на науковій конференції школярів.
    Перебуваючи у Миколаєві, московські школярі також відвідали музей заводу імені 61 комунара, де побачили точні копії багатьох вітрильників, що споруджені на цій верфі й прославилися потім у морських битвах, дізналися, що в Миколаєві на старому кладовищі покоїться прах Казарського - командира брига "Меркурій".

    * * * * *

    ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ МУЗЕЙ РОЗПОЧАВ РІЗДВЯНУ ДУХОВНУ ПРОГРАМУ ОЗНАЙОМЛЕННЯ УКРАЇНЦІВ З МЕЦЕНАТСЬКИМИ ДАРАМИ СВОЇХ ВИДАТНИХ ЗЕМЛЯКІВ
    Львів. 14 грудня.
    Твори італійських майстрів, подаровані фундатором - митрополитом Андреєм Шептицьким, склали експозицію, присвячену 98-й річниці Національного музею у Львові. Вона відкрилася до дня Святого Андрія Первозванного.
    Патріарх УГКЦ часто здійснював подорож на Апенніни. Сюди, до папської столиці, його приводили духовні стежки. Проте любив він і просто мандрувати мальовничими місцевостями, пов'язаними з історією християнства. І де б не бував, завжди знаходив щось неповторне для мистецької колекції, яку він визначив для італійського підрозділу музею. Так у львівській збірці з'явилися твори сієнської, венеціанської, флорентійської малярських шкіл XV століття - "Мадонна з ангелами та гербом Павла II", "Марія-годувальниця на престолі серед святих", "Богородиця на троні з немовлям", "Мадонна зі щигликом", "Мадонна зі святими", "Марія Магдалина". Окрім безцінних полотен демонструються і привезені 1907 року зразки давніх гаптувань та декоративних тканин XV-XVIII століття, виготовлених на знаменитих мануфактурах Венеції, Ліона, Парижа. В Україні вони використовувалися для священицьких риз і церковних покрівців, але багаті орнаментальні мотиви і техніка виконання знайшли інтерпретацію в національному мистецтві. Зокрема, в рельєфному тлі ікон, фелонах.
    Підрозділ стародруків репрезентують пергаментні рукописи - фрагменти співів на Різдво Христове, а також унікальні слов'янські інкунабули та Молитвослов 1547 року, що вийшли у Венеції ще за "дофедорівської" доби. Ця виставка, що розпочала новорічний духовний цикл, стала прологом до широкої загальнонаціональної програми знайомства з меценатськими дарами видатних особистостей України.

    * * * * *

    ДЕСЯТЬ ОДЕСЬКИХ АТЛЕТІВ ОДЕРЖАЛИ ЛІЦЕНЗІЇ НА УЧАСТЬ В ОЛІМПІЙСЬКИХ ІГРАХ-2004
    Одеса. 14 грудня.
    Десять одеських спортсменів вже отримали ліцензії на право брати участь у складі української збірної в літніх Олімпійських іграх 2004 року, які відбудуться в столиці Греції -Афінах.
    Як поінформував заступник начальника управління з питань фізичної культури і спорту Одеської обласної держадміністрації Олександр Поповиченко, одесити мають ліцензії у таких видах спорту, як легка і важка атлетика, вільна боротьба, стендова стрільба, стрільба з лука, кульова стрільба, плавання. Остаточний список спортсменів з Одеської області, які дістануть право брати участь в Олімпіаді, стане відомий у березні наступного року.
    На даний час близько 40 спортсменів Одещини входять до складу кандидатів в олімпійську команду країни. На попередніх Іграх у Сіднеї, одеситам вдалося завоювати три медалі -"золото", "срібло" і "бронзу".
    Спортсмени Одеської області будуть представлені й на Параолімпійських іграх-2004. Ліцензії на участь у них вже отримали 3 спортсмени-інваліди.



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    [an error occurred while processing this directive]
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.