News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Thu, April 25, 02:39 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, Dec 8, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    8.12.03 № 247
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ


    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ПРИВІТАВ ОСОБОВИЙ СКЛАД ТА ВЕТЕРАНІВ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ
    Київ. 6 грудня.
    Президент України Леонід Кучма привітав особовий склад та ветеранів Збройних Сил України.
    "Вітаю вас із Днем Збройних Сил України - всенародним святом оборонців рідної землі, які стоять на варті державного суверенітету, цілісності та недоторканності нашої країни.
    Народжене у вікопомному 1991 році, Українське військо пройшло історичним маршем складний шлях становлення. Нині триває процес реформування Збройних Сил, які мають відповідати інтеграційним устремлінням держави та вимогам сучасного демократичного суспільства.
    Наші військові виконують бойові завдання з охорони миру і спокою в різних куточках світу, демонструючи високий професіоналізм та підносячи міжнародний авторитет України. Сьогодні миротворча місія є однією з визначальних рис нашої ролі на світовій арені, провідною прикметою нашої воєнної політики. Український прапор у гарячих точках планети став символом миролюбності, стабільності та відповідальності.
    Держава високо цінує почесну і благородну працю тих, хто обрав своєю професією - захищати Батьківщину. Сподіваюся, що українські воїни сумлінно виконуватимуть покладені на них завдання, завжди підтримуватимуть високу бойову готовність і з честю та гордістю носитимуть військовий мундир",
    - ідеться у привітанні.
    Глава держави з нагоди свята висловив глибоку шану ветеранам війни та військової служби, справжнім патріотам Вітчизни, тим, хто боровся за свободу, боронив батьківську землю від нападників та побажав їм міцного здоров'я, щастя та успіхів у служінні Україні.

    * * * * *

    УКРАЇНУ ОБРАНО ДО РАДИ ПРОМИСЛОВОГО РОЗВИТКУ ЮНІДО
    Київ. 6 грудня.
    У австрійському Віденському центрі завершилася десята сесія Генеральної конференції Організації Об'єднаних Націй з промислового розвитку, участь у якій взяли делегації 129 країн-членів, з них 51 делегація на рівні президентів, віце-президентів і міністрів.
    До складу делегації України на чолі з міністром економіки та з питань європейської інтеграції України Валерієм Хорошковським входили представники Міністерства закордонних справ та Міністерства економіки.
    Українські представники взяли участь у роботі пленарної сесії та головного комітету, у рамках якого було розроблено проекти більш ніж 20 резолюцій. Валерій Хорошковський виступив з розширеною доповіддю щодо етапів розвитку української промисловості та її перспектив, а також провів ряд зустрічей, зокрема, з Генеральним директором ЮНІДО Карлосом Магаріньосом, міністром з європейських питань Польщі Данутою Гюбнер, міністром економіки та праці Австрії Мартіном Бартенштайном.
    Одним із важливих результатів активного співробітництва України з цією Агенцією за останній час стало обрання нашої держави до Ради з промислового розвитку на 2003-2007 рр.

    * * * * *

    УЧАСНИКИ ГРОМАДСЬКИХ СЛУХАНЬ В ЦІЛОМУ ПІДТРИМАЛИ ЗАПРОПОНОВАНИЙ УРЯДОВИЙ ПРОЕКТ ЗАКОНУ УКРАЇНИ "ПРО РОЗВИТОК І ЗАСТОСУВАННЯ МОВ В УКРАЇНІ"
    Київ. 6 грудня.
    Учасники громадських слухань, які відбулися в Українському домі, в цілому підтримали запропонований урядом проект Закону України "Про розвиток і застосування мов в Україні" та зусилля розробників законопроекту.
    Як прозвучало на слуханнях, через недосконалість ряду положень діючого Закону України про мови, тривалості запровадження окремих його вимог, а також відсутності належних механізмів контролю та відповідальності за його виконання чинний закон не відповідає вимогам сьогодення. На громадських слуханнях наголошувалося, що у деяких сферах суспільного життя звужується використання державної мови. З огляду на зазначене та для виконання вимог Конституції України щодо мовної політики в державі назріла нагальна потреба у прийнятті нового Закону України щодо розвитку і застосування мов.
    Віце-прем'єр-міністр України Дмитро Табачник підкреслив, що всі, хто не встиг висловити свої зауваження під час громадських слухань, можуть зробити це у письмовій формі, подавши пропозиції і думки до Міністерства освіти та науки, де розробники включать запропоновані зміни і пропозиції до законопроекту та подадуть їх до уряду. Кабінетові Міністрів та Верховній Раді України рекомендовано врахувати пропозиції і зауваження, висловлені до законопроекту учасниками громадських слухань під час подальшого його розгляду. Віце-прем'єр-міністр України висловив думку, що проведення подібних слухань має стати традиційним і одним із наступних питань, можливо, буде обговорення проблем щодо українського правопису.

    * * * * *

    КЛУБ ДРУЗІВ УКРАЇНИ СТВОРЕНО В ЕСТОНСЬКІЙ РЕСПУБЛІЦІ
    Таллін. 6 грудня.
    В Естонській Республіці створено Клуб друзів України, заснований бізнесменами міста Пярну. Ідея створити Клуб виникла минулого літа, після знайомства пярнусців з мером Одеси Русланом Боделаном, який здійснював візит до Естонії. Він запросив групу бізнесменів з Пярну відвідати Одесу та ознайомитися з підприємницьким та культурним потенціалом нашої країни. Поїздка до України залишила у естонців настільки гарні враження, що вони вирішили підтримувати дружні стосунки не лише з Одесою, а з усією країною, де тільки виникатиме інтерес до співпраці з Естонією.
    Серед засновників Клубу - бізнесмени, банкіри, власники готелів і санаторіїв. Одна з
    цілей Клубу - залучити до співробітництва з Україною ширше коло підприємців Естонії. У планах також допомога українцям, які постійно проживають у Пярнуському повіті. Є наміри і щодо розвитку спортивного співробітництва. Клуб друзів України вже отримав згоду відомого українського футболіста, гравця київської команди "Динамо" і збірної країни Ігоря Бєланова провести влітку наступного року майстер-клас для місцевої футбольної команди. А днями відбулася перша публічна акція Клубу - відкриття фотовиставки "Україна і Естонія очима друзів", підготовленої разом з Посольством України в Естонській Республіці.

    * * * * *

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ УПОВНОВАЖИВ МІНІСТРА ЮСТИЦІЇ ОЛЕКСАНДРА ЛАВРИНОВИЧА ПІДПИСАТИ КОНВЕНЦІЮ ООН ПРОТИ КОРУПЦІЇ
    Київ. 6 грудня.
    Президент України Леонід Кучма своїм Розпорядженням уповноважив міністра юстиції України Олександра Лавриновича на підписання від імені України Конвенції Організації Об'єднаних Націй проти корупції, що відкривається для підписання 9 грудня 2003 року в м. Меріда (Мексиканські Сполучені Штати).

    * * * * *

    ПОЖЕЖНИЙ ВАРІАНТ ЛІТАКА АН-32 ПРЕДСТАВИТЬ КИЇВСЬКИЙ "АВІАНТ" У ХОДІ МІЖНАРОДНОГО АВІАСАЛОНУ В ДУБАЇ
    Київ. 6 грудня.
    Пожежний варіант літака Ан-32 представить на Міжнародному авіасалоні, який 7-11 грудня відбудеться в аеропорту Дубаї (Об'єднані Арабські Емірати), Київський державний авіаційний завод "Авіант". Про це повідомив директор департаменту торгівлі "Авіанту" Валерій Кузенков.
    Планується участь літака в демонстраційних польотах, які відбудуться у ході роботи авіасалону, додав він. Крім того, на стенді КиДАЗ "Авіант" будуть представлені програми, які зараз реалізовує завод. Відвідувачі авіасалону зможуть ознайомитися з можливостями літаків Ан-32, Ан-70, Ту-334, повідомив Валерій Кузенков.
    У Дубайському авіасалоні планують взяти участь представники 33 країн.

    * * * * *

    УКРАЇНСЬКІ СПЕЦІАЛІСТИ ОЗНАЙОМЛЯТЬСЯ З РОСІЙСЬКИМ ВАРІАНТОМ МОДЕРНІЗАЦІЇ БОЙОВОГО ВЕРТОЛЬОТА МІ-24 У РОСТОВІ
    Київ. 6 грудня.
    Представники ДК "Укрспецекспорт", Міністерства оборони України, ВПС ЗСУ ознайомляться з російським варіантом модернізації бойового вертольота МІ-24 у ході відвідання Ростовського вертольотного заводу в середині грудня. Таке рішення було досягнуте в ході другої науково-практичної конференції представників військово-промислових комплексів України і Російській Федерації, яка відбулася в Єкатеринбурзі (РФ), повідомив головний експерт з авіаційних питань ДК "Укрспецекспорт" Віктор Стрельников.
    Зокрема, в ході конференції сторони обговорили питання продовження ресурсу і модернізації українських МІ-24. З боку РФ у проекті братиме участь Московський вертольотний завод ім. Міля, в Україні - Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон", додав Віктор Стрельников.
    Прийнято також рішення про участь "Російської авіоніки" в проекті модернізації українських навчальних літаків L-39, що реалізується на базі авіаремонтного заводу "Одесавіаремсервіс".

    * * * * *

    РУХОМИЙ ПАРК УКРАЇНИ ПОПОВНИВСЯ ПАСАЖИРСЬКИМИ ВАГОНАМИ УКРАЇНСЬКО-РОСІЙСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА
    Харків. 6 грудня.
    Рухомий парк України поповнився купейними вагонами українсько-російського виробництва: першу їх партію відправлено на Південну й Одеську залізниці країни. Вагони конструкції Тверського вагонобудівного заводу Російської Федерації виготовлені колективом закритого акціонерного товариства "Харківський вагонобудівний завод".
    Поки що основна частина комплектуючих надходить з Росії. Згодом до 80 відсотків їх буде українського виробництва. Саме такий відсоток вітчизняних комплектуючих іде на складання в ЗАТ "Харківський вагонобудівний завод" плацкартних вагонів, їх випуск у Харкові - спільний проект з вагонобудівниками Твері.
    Стати на ноги спільному українсько-російському виробництву вагонів допоміг спеціальний режим інвестиційної діяльності на території міста Харкова. Нині в рамках спецрежиму реалізується понад 70 інвестиційних проектів. Інвестиційний проект Харківського вагонобудівного заводу передбачає також створення спільно з російськими партнерами станції з випробування пасажирських вагонів.

    * * * * *

    19-21 ГРУДНЯ У КИЄВІ ПРОЙДЕ ТРАДИЦІЙНИЙ НОВОРІЧНИЙ КОМП'ЮТЕРНИЙ ЯРМАРОК
    Київ. 6 грудня.
    19-21 грудня у столичному Палаці спорту під гаслом "Часи змінюються - прийшла мода на потужний комп'ютер!" відбудеться традиційний V Новорічний комп'ютерний ярмарок Іntel і Samsung - найбільший ярмарок сучасних інформаційних технологій в Україні.
    Цей захід стане кульмінацією цілого ряду просвітницьких і маркетингових програм, реалізованих протягом цього року корпорацією Іntel для розвитку споживчого сегмента комп'ютерного ринку України. Очікується, що в ярмарку візьмуть участь близько 40 провідних українських комп'ютерних компаній: виробників ПК, розробників ПО, Інтернет-провайдерів і постачальників послуг. Вони запропонують відвідувачам спеціальні новорічні ціни і умови на найширший спектр настільних комп'ютерів на базі новітніх процесорів Іntel Рentium 4 з частотою до 3,20 ГГц і підтримкою
    революційної технології Нуреr-Threading, ноутбуків на базі передової технології Іntel Сеntrino для мобільних ПК, а також процесорів сімейств Іntel Pentium 4 і Іntel Сеleron для портативних і мобільних систем, кишенькових ПК на основі процесорів сімейства Іntel XScale, різних сучасних цифрових пристроїв, програмного забезпечення і інформаційних послуг. Крім того, відвідувачі ярмарку зможуть взяти участь у лотереї, головним призом в якій буде ПК на базі процесора Іntel Pentium 4 з підтримкою технології Нурer-Threading - найбільш швидкодіючого в світі процесора Іntel для настільних ПК.
    Протягом всього часу роботи ярмарку на кількох шоу-майданчиках будуть демонструватися широкі можливості сучасних високопродуктивних ПК на базі нових процесорів Іntel і цифрових технологій на прикладі моделей їх використання, починаючи від їх застосування для творчості і навчання у побуті, роботи в офісі і закінчуючи розважальними додатками. Буде також організований навчальний майстер-клас з обробки цифрового фото і відео для всіх бажаючих. Організатори виставки розгорнуть галерею робіт провідних українських фотохудожників у галузі цифрової фотографії і слайд-шоу, підготовлених лауреатами фотоконкурсу "dFOTO Contest 2003".
    У рамках ярмарку буде проведений фінал конкурсу з модингу (прикраси, зміна корпусу ПК), на якому будуть представлені системні блоки ПК з унікальним дизайном. Призами кращим дизайнерам стануть найвисокопродуктивніший у світі процесор для настільних комп'ютерів Іntel Pentium 4 і ЖК-монітор Samsung 172S.
    На ярмарку кожний покупець ПК на базі процесора Іntel Pentium 4 з підтримкою технології Нуреr-Threading отримає у подарунок унікальне навчальне ПО "Основи роботи з ПК від компанії Іntel", а всі покупці комп'ютерів на базі процесорів Іntel - мультимедійні енциклопедії "Кирило i Мефодій", надані Samsung Electronics.

    * * * * *

    ГРОМАДСЬКА МИСТЕЦЬКА АКЦІЯ "ДУХОВНА ПАМ'ЯТЬ ВЕЛИКОМУ СИНУ УКРАЇНИ - ІВАНУ КОЗЛОВСЬКОМУ" ПРОЙДЕ 21-26 ГРУДНЯ
    Київ. 6 грудня.
    Громадська мистецька акція "Духовна пам'ять великому сину України - Івану Козловському", пройде з 21 по 26 грудня. Мистецьку акцію в пам'ять про видатного тенора організовує благодійний фонд підтримки оперного та балетного мистецтва "Прем'єра", Творча вітальня майстрів оперного та балетного мистецтва "Духовна спадщина" ім. Івана Козловського за підтримки Міністерства культури і мистецтв України, Посольства Російської Федерації в Україні, Головного управління культури і мистецтв Київської міськдержадміністрації.
    Як повідомив автор концепції благодійної громадської мистецької акції "Духовна пам'ять великому сину України - Івану Козловському", заслужений діяч мистецтв України, голова правління Благодійного фонду майстрів оперного та балетного мистецтва В'ячеслав Медведєв, до 10-ї річниці з дня смерті співака передбачено проведення мистецьких заходів для киян і гостей столиці, зокрема, - студентської молоді, а також для трудівників села Мар'янівки Васильківського району на батьківщині Івана Семеновича.
    У творчих програмах благодійної акції візьмуть участь популярні мистецькі колективи, майстри мистецтв і творча молодь України. Зокрема, на вечорі-пам'яті в Національній філармонії України виступатиме Національний заслужений академічний український народний хор імені Г. Верьовки. Диригуватиме народний артист України, Герой України Анатолій Авдієвський. Саме з цим хоровим колективом під керівництвом Григорія Верьовки у 1953 році співав Іван Семенович Козловський. Хор студентів Інституту мистецтв Національного педагогічного Університету імені М.П.Драгоманова виконає у Володимирському соборі та Національній філармонії України літургію Валерія Кікти, присвячену пам'яті великого півчого Івана Козловського. Глядачі матимуть змогу почути прекрасне виконання музичних творів народних артистів Галини Туфтіної, Євдокії Колесник, Анатолія Мокренка та інших виконавців.
    На думку академіка, народного депутата України Миколи Жулинського, неперевершений талант Івана Козловського
    "мав право на великі світові сцени, але був свідомо, цілеспрямовано приручений системою". Він висловив упевненість, що акція сприятиме збереженню та розвитку вітчизняних мистецьких традицій, які є надійною основою моральних засад у суспільстві, послужить прикладом для молодого покоління щодо вшанування видатних синів України, популяризуватиме кращі зразки вітчизняної та зарубіжної музичної спадщини.



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    [an error occurred while processing this directive]
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.