News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Fri, April 26, 21:43 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, Dec 4, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    4.12.03 № 244
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ


    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ЯК ГОЛОВА ДЕРЖАВНОЇ РАДИ З ПИТАНЬ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ТА ЄВРОАТЛАНТИЧНОЇ ІНТЕГРАЦІЇ УКРАЇНИ ПІДПИСАВ ВІДПОВІДНЕ РІШЕННЯ
    Київ. 3 грудня.
    Президент України Леонід Кучма як Голова Державної ради з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України підписав відповідне Рішення. Йдеться про проект Цільового плану Україна - НАТО на 2004 рік, підготовлений Кабінетом Міністрів України разом з Національним центром з питань євроатлантичної інтеграції України та попередньо погоджений з НАТО.
    Цим документом схвалено проект Цільового плану Україна - НАТО на 2004 рік та взято його за основу для подальшого опрацювання та погодження з НАТО.
    Керівникам центральних органів виконавчої влади України, залучених до опрацювання проекту Цільового плану Україна - НАТО на 2004 рік, доручено конкретизувати у тижневий строк терміни виконання заходів, включених до проекту Цільового плану.
    Кабінет Міністрів України має забезпечити подальше опрацювання проекту Цільового плану Україна - НАТО на 2004 рік, у тому числі щодо конкретизації термінів виконання передбачених ним заходів, його остаточне погодження з НАТО та внесення Цільового плану Україна - НАТО на 2004 рік у місячний строк на розгляд Державної ради з питань європейської і євроатлантичної інтеграції України.

    * * * * *

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ПРОВІВ ЗУСТРІЧ З ГОЛОВОЮ НАЦІОНАЛЬНОЇ АСАМБЛЕЇ ІНВАЛІДІВ УКРАЇНИ, НАРОДНИМ ДЕПУТАТОМ УКРАЇНИ ВАЛЕРІЄМ СУШКЕВИЧЕМ З НАГОДИ МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ІНВАЛІДІВ
    Київ. 3 грудня.



    Президент України Леонід Кучма провів зустріч з Головою Національної асамблеї інвалідів України, народним депутатом України Валерієм Сушкевичем з нагоди Міжнародного дня інвалідів.
    Під час зустрічі Глава держави підписав Розпорядження «Про додаткові заходи щодо соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями».
    Цей документ видано з метою більш ефективного вирішення питань соціального захисту інвалідів та забезпечення належної державної підтримки осіб з обмеженими фізичними можливостями. Звертаючись до Валерія Сушкевича, Глава держави наголосив:
    "Тепер наше спільне завдання, - щоб це розпорядження було виконано".
    Підписуючи документ, Леонід Кучма відзначив, що "держава повинна допомагати людям з обмеженими можливостями добре почувати себе в Україні". За його словами, сьогодні в суспільстві змінюється ставлення до людей з обмеженими фізичними можливостями. "І хоча використовуються ще не всі важелі, але процес розпочався, і це - добра ознака", - сказав Президент України.
    У свою чергу Голова Національної асамблеї інвалідів України подякував Главі держави за постійне опікування проблемами інвалідів в Україні, наголосивши, що
    "така підтримка відчувається все більше з кожним роком".
    Під час бесіди сторони також обговорили основні проблеми соціального захисту людей з обмеженими фізичними можливостями в Україні, зокрема, порушувалося питання функціонування Національного центру параолімпійської та дефлімпійської підготовки і реабілітації інвалідів.

    * * * * *

    ПРЕМ'ЄР-МІНІСТР УКРАЇНИ ВІКТОР ЯНУКОВИЧ ВРУЧИВ КЛЮЧІ ВІД АВТОМОБІЛІВ ІНВАЛІДАМ ТА ОГЛЯНУВ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИЙ ЗРАЗОК ТРОЛЕЙБУСА ДЛЯ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ІНВАЛІДІВ НА ВІЗКАХ
    Київ. 3 грудня.
    З нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів Прем'єр-міністр України Віктор Янукович та міністр праці і соціальної політики України Михайло Папієв зустрілися з українськими інвалідами та представниками громадських організацій, які опікуються інвалідами.
    Віктор Янукович вручив документи та ключі від автомобілів "Славута" і "Славута-пікап" інвалідам та директорам будинків-інтернатів, які придбані за благодійні кошти. Автомобілі отримали 10 інвалідів та дирекція 3 дитячих будинків-інтернатів.
    Прем'єр-міністр оглянув експериментальний зразок тролейбуса, який спеціально обладнаний для перевезення інвалідів на візках. Цей перший зразок нового вітчизняного транспортного засобу для інвалідів-візочників виготовлено на замовлення Міністерства праці та соціальної політики України Південним машинобудівним заводом імені Макарова.
    Глава уряду та міністр праці і соціальної політики України ознайомилися також із роботою Всеукраїнської виставки виробів та художніх творів інвалідів та продукції для інвалідів, яка представлена найновішими розробками підприємств протезної галузі, ортопедичними виробами та засобами пересування для інвалідів.

    * * * * *

    НА СОЦІАЛЬНУ АДАПТАЦІЮ ІНВАЛІДІВ У НАСТУПНОМУ РОЦІ ПЕРЕДБАЧЕНО 2,3 МЛРД ГРИВЕНЬ, ПОВІДОМИВ ПРЕМ'ЄР-МІНІСТР ВІКТОР ЯНУКОВИЧ
    Київ. 3 грудня.
    На здійснення Державної програми соціальної адаптації інвалідів у наступному році передбачено 2,3 мільярда гривень. Про це поінформував Прем'єр-міністр України Віктор Янукович.
    Прем'єр наголосив, що він особисто контролює виконання цієї програми.
    "Щомісяця ми перевіряємо її виконання, і цього року програма соціальної адаптації інвалідів виконується стовідсотково", - підкреслив він.
    За словами Віктора Януковича, уряд також всіляко сприяє розвитку підприємств, на яких працюють люди з обмеженими можливостями, та центрам, які займаються реабілітацією інвалідів і їх працевлашуванням.

    * * * * *

    ВІКТОР ЯНУКОВИЧ ЗАЯВЛЯЄ, ЩО НИНІ НЕМАЄ ПОТРЕБИ РОЗДІЛЯТИ ПОСАДИ ПЕРШОГО ВІЦЕ-ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРА ТА МІНІСТРА ФІНАНСІВ УКРАЇНИ
    Київ. 3 грудня.
    Прем'єр-міністр України Віктор Янукович відзначає, що в уряді поки що не розділятимуть посади першого віце-прем'єр-міністра та міністра фінансів України.
    За словами Віктора Януковича, у тому, що посади першого віце-прем'єра та міністра фінансів об'єднані, є як позитивні моменти, так і недоліки. У 2003 році, зауважив Прем'єр, основний обов'язок міністра фінансів полягав у належному виконанні бюджету.
    "Бюджет виконується, і я особисто не можу бути цим незадоволений", - наголосив він. "Зважаючи на це, - сказав Віктор Янукович, - уряд, мабуть, зробив правильний крок, об'єднавши ці дві посади, і поки що нічого не змінюватиме".

    * * * * *

    УРЯДОВЦІ ЗАЯВЛЯЮТЬ ПРО ЗБІЛЬШЕННЯ ФІНАНСУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ У ДЕРЖБЮДЖЕТІ НА НАСТУПНИЙ РІК
    Київ. 3 грудня.
    Українські урядовці заявляють, що у державному бюджеті на 2004 рік збільшено фінансування соціальної сфери.
    Так, під час заходів у рамках Міжнародного дня інвалідів Прем'єр-міністр Віктор Янукович заявив, що
    "у державному бюджеті на 2004 рік фінансування потреб інвалідів збільшено на 200 млн. гривень".
    У свою чергу міністр праці та соціальної політики Михайло Папієв, коментуючи критику з боку опозиції, яка називає державний бюджет на 2004 рік
    "антисоціальним", зазначив, що "слід проаналізувати поточний рік. Видатки держбюджету профінансовані на 100%. Тобто, всі програми, які стосуються людей з інвалідністю, фінансуються своєчасно. На наступний рік збільшуються видатки державного бюджету".
    На його переконання,
    "нам вдасться зберегти позитивні тенденції і в наступному році зробити багато задля покращення життя".

    * * * * *

    ЦЬОГО РОКУ ПРАЦЕВЛАШТОВАНО МАЙЖЕ 8,5 ТИСЯЧІ ЛЮДЕЙ З ОБМЕЖЕНИМИ ФІЗИЧНИМИ ДАНИМИ, ЗАЗНАЧИВ МІНІСТР ПРАЦІ МИХАЙЛО ПАПІЄВ
    Київ. 3 грудня.
    Цього року працевлаштовано майже 8,5 тисячі людей з обмеженими фізичними даними, зазначив міністр праці та соціальної політики України Михайло Папієв. Дуже важливо, підкреслив він, щоб людина відчула себе потрібною суспільству, щоб вона могла сама заробляти гроші і вносити посильний вклад у сімейний бюджет.
    Одним із основних напрямів соціальної політики України стосовно інвалідів визначено реабілітацію як систему заходів, спрямованих на поліпшення їх життя, соціальної адаптації, досягнення матеріальної незалежності та всебічної інтеграції у суспільство, підкреслив Михайло Папієв. Саме тому в останні роки істотно зросло фінансування програм соціального захисту людей з фізичними вадами. Зокрема, цього року видатки бюджету профінансовані стовідсотково, виплачено всі передбачені кошти інвалідам з дитинства і дітям-інвалідам, а на наступний - збільшено розміри державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства і дітям-інвалідам на 11,1 відсотка.
    Міністр висловив упевненість, що і наступного року пощастить зберегти позитивні зрушення. У Державному бюджеті передбачається спрямувати Фонду соціального захисту інвалідів 352,3 мільйона гривень, що на 3,3 мільйона гривень більше, ніж у поточному році.

    * * * * *

    УКРАЇНА ПРИЄДНАЛАСЯ ДО ГААЗЬКОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ З МІЖНАРОДНОГО ПРИВАТНОГО ПРАВА
    Київ. 3 грудня.
    Заступник міністра юстиції України В. Мармазов, який очолює українську делегацію на Спеціальній комісії з питань юрисдикції, визнання та примусового виконання іноземних судових рішень у цивільних та комерційних справах, що проходить у Гаазі, передав на зберігання Уряду Королівства Нідерланди інструмент про приєднання України до Статуту цієї міжнародної організації.
    Відповідно до Статуту Гаазької конференції з міжнародного приватного права (ГК МПП) Україна набула статусу її повноправного учасника. Наша держава стала 64-ю державою-членом ГК МПП.
    ГК МПП заснована у 1893 році, а з моменту прийняття її Статуту у 1955 році є міжнародною міжурядовою організацією, головною метою діяльності якої є кодифікація міжнародного приватного права. У рамках цієї міжнародної організації розроблено та прийнято 36 багатосторонніх міжнародних договорів у сфері міжнародного цивільного процесу, цивільного, сімейного, комерційного і спадкового права, усиновлення та захисту прав дітей, боротьби з викраденням дітей, захисту прав повнолітніх тощо.
    Участь у ГК МПП та у розроблених нею міжнародних договорах сприятиме подальшому розвитку правової системи України на основі загальноприйнятих світових стандартів, налагодженню співробітництва України з іншими державами у багатьох сферах приватного права, підвищенню ефективності захисту прав та інтересів українських громадян.

    * * * * *

    ВІЙСЬКОВЕ СПІВРОБІТНИЦТВО УКРАЇНИ ЗІ США ЗАЛИШАЄТЬСЯ ОДНИМ З КЛЮЧОВИХ НАПРЯМІВ МІЖНАРОДНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ
    Київ. 3 грудня.
    Військове співробітництво України зі США залишається одним з ключових напрямів міжнародної діяльності Збройних Сил України. На цьому наголосив міністр оборони України Євген Марчук під час зустрічі з міністром оборони Сполучених Штатів Америки Дональдом Рамсфельдом. Ця зустріч відбулася у Брюсселі в рамках засідань Комісії Україна-НАТО та Ради євроатлантичного партнерства.
    Зокрема, наголошувалося, що в процесах реформування Збройних Сил України широко запроваджується досвід, набутий у цій галузі Сполученими Штатами. Так, "Стратегічний оборонний бюлетень України на період до 2015 року" в частині, що стосується війська, розробляється з використанням напрацювань відповідного документа у ЗС США та інших країн НАТО.
    Із застосуванням американської програми "DRMM" (Defence Resource Management Model - Модель управління оборонними ресурсами) триває робота щодо визначення оптимального рівня збалансованості між перспективною структурою Збройних Сил України зразка 2015 року та потенційним реальним рівнем їх ресурсного забезпечення.
    У рамках проведення Оборонного огляду широко використовується механізм постійних консультацій та експертно-дорадчої допомоги (у квітні 2003 року на базі Національної академії оборони України проведено семінар з оборонного планування із залученням Управління регіональних оцінок та моделювання Апарату міністра оборони США).
    Також, Євген Марчук наголосив, що в Україні високо цінують допомогу США в питаннях ефективного виконання основних завдань та, особливо, всебічного тилового забезпечення миротворчих підрозділів Збройних Сил України в Республіці Ірак.
    Під час зустрічі йшлося і про можливу допомогу американської сторони у заходах безпечного знищення надлишкових боєприпасів, легкої зброї і стрілецького озброєння, що залишилися Україні у спадок від колишнього СРСР.

    * * * * *

    ІТАЛІЙСЬКА РЕСПУБЛІКА ПІДТРИМУВАТИМЕ ЄВРОПЕЙСЬКИЙ КУРС УКРАЇНИ, ЗАПЕВНЯЄ МІНІСТР З РЕГІОНАЛЬНИХ ПИТАНЬ ІТАЛІЇ СЕНАТОР ЛА ЛОДЖА
    Київ. 3 грудня.
    Італійська Республіка підтримуватиме європейський курс України. Таку заяву від імені уряду Італії зробив міністр з регіональних питань сенатор Ла Лоджа під час зустрічі в Міністерстві юстиції України з заступником міністра юстиції Валерією Лутковською. Метою зустрічі було обговорення питань співробітництва та розвиток двостороннього співробітництва між Україною та Республікою Італія в галузі права.
    Ла Лоджа звернув увагу на важливість приєднання України до Європейської Хартії регіонів, зазначивши, що імплементація Хартії в національне законодавство будь-якої країни сприятиме спрощенню зв'язків між центром та регіонами.
    Довідка: Правові відносини між Україною та Республікою Італія регулюються рядом багатосторонніх та двосторонніх актів міжнародного права. На двосторонньому рівні між Україною та Італією в порядку правонаступництва застосовуються положення Конвенції між СРСР та Італійською Республікою про правову допомогу в цивільних справах (1979 р.), на багатосторонньому - положення дев'яти міжнародних конвенцій у галузі права та двох додаткових протоколів до конвенцій. Зокрема, Гаазька конвенція з питань цивільного процесу (1954); Конвенція про отримання за кордоном доказів у цивільних або комерційних справах (1970); Європейська конвенція про видачу правопорушників (1957); Конвенція про відмивання, пошук, арешт та конфіскацію доходів, одержаних злочинним шляхом, (1990 р.) та інші.

    * * * * *

    КРАЇНИ АРАБСЬКОГО СВІТУ ГЛИБОКО ЗАЦІКАВЛЕНІ У СПІВРОБІТНИЦТВІ З УКРАЇНОЮ В ЕКОНОМІЧНІЙ І НАУКОВО-ОСВІТНІЙ ГАЛУЗЯХ
    Київ. 3 грудня.
    Країни арабського світу глибоко зацікавлені у співробітництві з Україною в економічній і науково-освітній галузях, а ринки збуту української продукції в цих країнах практично необмежені. Про це повідомив голова Ради всеукраїнської громадської організації "Загальновійськова спілка України" Олег Калашников на прес-конференції, присвяченій підсумкам проведеної організацією "Міжнародної конференції - Україна - Арабський світ. Реалії і перспективи", яка відбулася у Києві. При цьому він підкреслив, що "громадські організації повинні сприяти органам державної влади в реалізації головних принципів державної політики".
    У конференції взяли участь 230 делегатів - членів Загальновійськової спілки, дипломати арабських, європейських, латиноамериканських країн, а також співробітники ряду київських вищих навчальних закладів та українські бізнесмени.
    Як зазначив Олег Калашников, під час форуму представники ряду арабських країн виявили зацікавленість в активізації співробітництва з Україною. Зокрема, під час представлення доповіді члена-кореспондента НАНУ Миколи Якимчука "Експрес-технологія пошуку нафтогазових родовищ і водоносних горизонтів" представники арабських країн зацікавилися перспективами підписання взаємовигідних контрактів з використання українських технологій. Українська сторона також представила установку для пошуку підземних запасів води, нафти й газу, яка у 20-30 разів дешевша за американські аналоги.
    Крім того, представники київських вищих навчальних закладів обговорили з дипломатами перспективи навчання арабських спеціалістів. Одним з таких місць підвищення кваліфікації можуть стати українські Національна академія оборони, Національний аграрний і Європейський університети.
    Учасники конференції також прийняли рішення про створення громадського інформаційно-аналітичного центру "Україна - Арабський світ". Він надаватиме українським бізнесменам, які бажають вийти на ринки арабських країн, потрібну інформацію. За підсумками конференції в електронному і друкованому варіантах буде виданий науково-презентаційний альманах "Україна-Арабський світ", який міститиме матеріали доповідей чотирма мовами. Копію альманаха можна буде знайти в Інтернеті.
    Довідка: "Загальновійськова спілка України" є всеукраїнською громадською організацією, яка створена у 1997 році.

    * * * * *

    ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ЛЬВІВСЬКИХ ОСВІТЯН ТА ЇХ СОСНИЦЬКИХ КОЛЕГ ЩОДО СОЦІАЛЬНОЇ АДАПТАЦІЇ ГЛУХИХ НАПОВНЮЮТЬ КОНКРЕТНИМ ЗМІСТОМ ДЕРЖАВНУ ПОЛІТИКУ ЗАХИСТУ ІНВАЛІДІВ
    Львів. 3 грудня.
    Урок розвитку мови, що розпочався у Львівській школі-інтернаті для глухих дітей, включив принципово нові інтерактивні методики, їх напрацьовано спільно з чернігівськими колегами в рамках голландського проекту "JUICE", що передбачав соціальну адаптацію неповноцінних уже на стадії шкільної освіти. Трирічним підсумком, який підбито напередодні Міжнародного дня інвалідів, став фундаментальний посібник для роботи з дітьми, котрі мають вади слуху. Його зможуть використовувати педагоги спеціалізованих шкіл, класів, вихователі дитячих садків.
    А завдячує Україна "першопрохідцям", котрі декілька років тому ініціювали приватні благодійні програми. Відомий меценат Піт Спайкерс із Тілбурга, визнаний Людиною року в Україні, та його співвітчизник Клаус Екардт з Луздрехта взялися допомагати освітянам Львова та чернігівської Сосниці. До справи залучили фахівців з голландського Інституту для глухих імені святого Михайла, який має чималий досвід диференційованого підходу до потреб неповноцінних у різних країнах. Саме завдяки цьому науково-дослідному закладові створено потужну освітню мережу в Європі, Африці, Азії, Північній і Південній Америці. А тепер вона охопила і нашу країну.
    Спільними зусиллями українських та голландських партнерів було розроблено проект "JUICE", що забезпечив оптимальну модель спілкування, розвитку мови та інформації серед глухих. Загальний грант, виділений для цієї мети, становив близько 220 тисяч доларів США і дозволив поліпшити матеріально-технічну базу спеціалізованих навчальних закладів. Разом з педагогами у виїзних семінарах, що пройшли і в Україні, і за кордоном, взяли участь також фахівці з аудіодіагностики та батьки дітей. Вони ознайомилися з сучасним досвідом інтеграційних методик, що використовуються у світі.
    "Ми провели низку тренінгів, науково-практичних конференцій, надали технічну допомогу школам, - зазначив координатор Ганс Розієр. - Усе це охопило сім'ї та громадські організації глухих, що дозволило активізувати їх суспільну роль. І хоч дві базові школи не вичерпують усієї потреби в такій підтримці, відпрацьована модель знайде застосування по всій Україні. Вона дасть імпульс для удосконалення програм, методик, матеріально-технічного забезпечення за світовими стандартами, на які орієнтується Українська держава у своїй політиці захисту інвалідів".

    * * * * *

    ТРИ АВТОМОБІЛІ „ТАВРІЯ" І 1 ВІЗОК З ЕЛЕКТРОПРИВОДОМ ОТРИМАЛИ ІНВАЛІДИ ЛЬВІВЩИНИ ДО МІЖНАРОДНОГО  ДНЯ ІНВАЛІДІВ
    Львів. 3 грудня.
    Три автомобілі „Таврія” і 1 візок з електроприводом отримали інваліди Львівщини до Міжнародного дня інваліда в рамках державної програми соціального захисту інвалідів.
    За словами начальника головного управління праці та соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації Олександра Качковського, у Львівській області є понад 131 тис. інвалідів. Майже 7 400 з них стоїть у черзі на отримання автомобілів. Цього року вдалося на 100% забезпечити усіх потребуючих протезно-ортопедичними засобами пересування, інвалідам видано понад 1455 путівок для оздоровлення.
    Олександр Качковський повідомив, що цього року управління праці та соціального захисту населення Львівської ОДА отримало 43 автомобілі для потреб інвалідів, тоді як минулого року було виділено лише 20 автомобілів. Люди, які сьогодні отримали автомобілі, чекали на них по 12 років.
    Автомобілі, передані інвалідам, коштують близько 14 тис. грн. Усі вони обладнані відповідно до потреб кожного інваліда.

    * * * * *

    НА ВОЛИНІ ПРОЙШЛИ СПОРТИВНІ ЗМАГАННЯ ЗА УЧАСТЮ ВОЛИНСЬКИХ ТА БРЕСТСЬКИХ ЧИНОВНИКІВ
    Луцьк. 3 грудня.
    У Луцьку пройшла спартакіада за участю працівників органів виконавчої влади Брестського облвиконкому Республіки Білорусь та Волинської облдержадміністрації.
    Останніми роками набули популярності робочі зустрічі працівників органів виконавчої влади прикордонних регіонів двох сусідніх країн - Волині та Брестщини. Під час таких зустрічей відбувається діловий обмін досвідом між тренерами, знайомство з матеріально-технічними базами сусідніх областей.
    Завершуються зустрічі змаганнями із різних видів спорту серед команд представників владних структур. Білоруси виставляють на поєдинки службовців обласного та міського виконавчих комітетів, а їх суперниками на майданчиках стають чиновники відділів і управлінь Волинської облдержадміністрації та Луцького міськвиконкому.
    Цьогорічна спартакіада працівників органів виконавчої влади Брестського облвиконкому та Волинської облдержадміністрації, що пройшла на майданчиках обласної дитячо-юнацької спортивної школи, визначила найсильніших у шести видах спорту.
    Серед тенісистів кращими виявилися волиняни, які виграли у брестчан із загальним рахунком 3:1. Такий же результат - 3:1 на користь українців - було зафіксовано і в шаховому турнірі.
    Найзапекліша боротьба розгорнулася на футбольному майданчику. Перша 25-хвилинка не виявила сильнішого - 3:3. А ось у другому таймі білоруси грали більш результативно і перемогли з рахунком 7:5.
    Відчутно сильнішою виявилася волинська збірна в матчі волейболістів. Можна стверджувати, що для багатьох чиновників «м’яч над сіткою» - улюблена гра, бо в обох сетах вони домоглись переконливої перемоги з однаковим рахунком 25:14.
    А завершив товариську зустріч держслужбовців сусідніх країн і регіонів поєдинок за більярдним столом. Його впевнено виграв представник Брестського облвиконкому.

    * * * * *

    У КРИМУ БУДЕ ВСТАНОВЛЕНО МОНУМЕНТ, ПРИСВЯЧЕНИЙ ВІДРОДЖЕННЮ КРИМСЬКОТАТАРСЬКОГО НАРОДУ
    Сімферополь. 3 грудня.
    У Сімферополі зводиться монумент "Відродження кримськотатарського народу", на якому будуть викарбувані слова подяки узбецькому й українському народам, та усім, хто гуманно поставився до долі кримських татар.
    За словами автора ідеї монумента, ректора Кримського державного індустріально-педагогічного університету Февзі Якубова, комплекс, у проектуванні якого взяли участь відомі кримськотатарські скульптори й архітектори, буде розташовано вздовж головного корпусу Кримського державного індустріально-педагогічного університету.
    За задумом авторів, композиційно пам'ятник складатиметься з п'яти фрагментів. Перший з них - фонтан, що символізує древнє повір'я про духовне очищення народу через випробування. Скульптурна композиція у виді піднятих долонь, що змінюють колір від темно-фіолетового до рожевого, символізує перехід від страждань до надії. Алею завершує площадка з фонтаном-джерелом і каменем, що містить капсулу-послання нащадкам у ХХII століття. Кульмінація композиції - скульптура "Майбутнє", виконана у вигляді національної материнської накидки "Марама", що символізує духовне відродження і безсмертя народу.
    За словами Ф. Якубова, монумент будується за розпорядженням Ради міністрів АРК, підписаним у лютому 2001 року.
    Вчена рада Кримського державного індустріально-педагогічного університету звернулась до всіх бажаючих із проханням перерахувати кошти на спорудження монумента. Імена людей, що пожертвували свої кошти на пам'ятник, будуть висічені на гранітній плиті скульптури "Майбутнє".
    Відкрити пам'ятник планується 18 травня 2004 року, у день, коли в Криму відзначатиметься 60-річчя депортації з Криму кримських татар.
    Довідка: У травні 1944 р. із Криму були депортовані кримські татари, у червні того ж року депортації були піддані вірмени, болгари і греки. На початку Великої Вітчизняної війни з Криму були виселені кримські німці. Офіційно День пам'яті жертв депортації в Криму відзначають з 1994 року. На півострові тричі на рік вшановують пам'ять жертв депортації: кримських татар - 18 травня (з 1994 р. відзначається офіційно), болгар, вірменів, греків - 24 червня, німців - 18 серпня. У цілому, протягом 1941 - 1944 років депортації піддалися понад 300 тис. чоловік різних національностей.

    * * * * *

    НА ЛЬВІВЩИНІ ВИЗНАЧЕНО ПЕРЕМОЖНИЦЬ КОНКУРСУ „КРАСУНЯ В ПОГОНАХ”
    Львів. 3 грудня.
    Прапорщик Наталія Худолей стала переможницею конкурсу „Красуня в погонах”, який протягом року проводила газета Західного оперативного командування „Армія України”. Переможниця отримала головний приз конкурсу - романтичну вечерю на двох у кафе-барі „Ноїв ковчег” у Львові.
    Дівчата-військовослужбовці, які зайняли друге та третє місця, отримали у подарунок парфумерні набори.
    За умовами конкурсу, дівчата надсилали свої фото у редакцію газети, кращі з яких друкувалися. Також обов’язковим для участі у конкурсі було резюме, в якому обов’язково вказувалися захоплення та хобі претенденток на звання „Красуні в погонах”. Переможниць визначило компетентне суто чоловіче журі.
    Результати конкурсу підведені напередодні професійного свята військових - 12-річниці з Дня утворення Збройних сил України.
    Як повідомляє прес-центр Західного оперативного командування, у військах іде підготовка до відзначення свята. Традиційно військові спільно з органами влади надають адресну допомогу ветеранам війни та праці. 4-5 грудня у гарнізонах, військових частинах відбудуться урочистості з цього приводу. В святковий день військові керівники покладуть квіти до пам’ятників видатним діячам України та захисникам і визволителям Вітчизни, а особовий склад пройде урочистим маршем зі стройовими піснями у містах дислокації. Також відбудуться святкові концертні програми за участю військових оркестрів та завершальний етап фестивалю „Червона калина”.

    * * * * *

    ЦЕНТР ІНВАЛІДНОГО СПОРТУ ВОЛИНІ ВІДЗНАЧИВ 10-РІЧЧЯ
    Луцьк. 3 грудня.
    Десять років тому у Луцьку було створено центр інвалідного спорту, який об’єднав сотні людей із обмеженими фізичними можливостями.
    За час існування Центр інвалідного спорту на Волині, який усі 10 років очолює майстер спорту Володимир Гащин, досяг значних успіхів як на всеукраїнській, так і на міжнародній арені.
    Спершу волинянка Юлія Солярук на Всесвітніх іграх з волейболу серед глухих спортсменів у Данії в складі збірної України стала срібною призеркою і виконала норматив майстра спорту міжнародного класу. Згодом центр інвалідного спорту Волині став переможцем Перших Всеукраїнських літніх спортивних ігор і був удостоєний Кубка Президента України.
    Серед вихованців волинського центру інвалідного спорту - два заслужені майстри спорту, 10 майстрів міжнародного класу, 4 срібні призери Параолімпійських ігор 2000 року в Сіднеї, 4 чемпіони Всесвітніх ігор інвалідів ДЦП в Англії (усі з футболу серед спортсменів із вадами ДЦП).
    На світових і континентальних змаганнях здобували звання найсильніших і виходили призерами волинські біатлоністи, фехтувальники, шахісти, а також спортсмени, що займаються пауерліфтингом.
    При Центрі інвалідного спорту Волині відкрито обласну дитячо-юнацьку спортивну школу інвалідів.
    На урочистому святі з нагоди 10-річчя Центру, що відбувся напередодні Міжнародного дня інвалідів, цих мужніх людей привітали заступник голови Волинської облдержадміністрації Степан Родич, заступник начальника обласного управління з питань фізичної культури і спорту Олег Дмитрук, а також делегація з білоруського міста Брест.
    Свято завершилося обласним фестивалем спорту серед спортсменів-інвалідів. Кожному з учасників спортивного фестивалю його організатори підготували та вручили спеціальні призи і пам’ятні сувеніри.

    * * * * *

    У ХАРКОВІ ВІДЗНАЧЕНО 225-РІЧЧЯ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ГРИГОРІЯ КВІТКИ-ОСНОВ’ЯНЕНКА
    Харків. 3 грудня.
    У Харкові пройшов фестиваль-концерт із нагоди 225-річчя з дня народження видатного українського письменника, харків'янина, Григорія Квітки-Основ’яненка.
    У концерті, що відбувся в Харківському академічному театрі опери і балету, взяли участь театри Харкова, дитячі театральні колективи і самодіяльні колективи міста й області. У програмі концерту були використані уривки з творів Г. Квітки-Основ’яненка та їх сучасна інтерпретація. Концерт організований управліннями культури Харківської облдержадміністрації і Харківської міськради.
    Довідка: Григорій Квітка (псевдонім – Основ’яненко) народився в 1778 р. у с. Основа, під Харковом, і майже все життя провів у Харкові. Освіту отримав домашню, недовго перебував на військовій службі. У 23 роки пішов до Куряжського монастиря, де провів близько 4 років.
    У 1812 р. у Харкові було засновано постійний театр, в якому Григорій Квітка працював як актор, драматург, а потім - історик. У тому ж році з ініціативи Г.Квітки в місті виникло благодійне товариство, що заснувало жіночий навчальний заклад, незабаром перетворений на інститут шляхетних дівиць.
    З 1816 по 1821 р. у Харкові виходив перший харківський журнал - "Український вісник", до редакції якого входив Г. Квітка. У ті ж роки в "Українському віснику" і "Віснику Європи" вийшли невеликі розповіді і вірші починаючого письменника. Літературне дарування Г. Квітки-Основ’яненки проявилося на початку 1830-х років у повістях українською мовою "Маруся", "Солдатський патрет", "Сердешна Оксана", "Мертвецький Великдень", "От тобi i скарбе", "Козир-дiвка", "Добре роби - добре й буде", а потім в опереті "Сватання на Гончарівцi", однієї із найпопулярніших п'єс і в наші дні.
    Помер Г. Квітка-Основ’яненко у 1843 р.

    * * * * *



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    [an error occurred while processing this directive]
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.