News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Thu, March 28, 11:44 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, Dec 3, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    3.12.03 № 242
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ


    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ПІДПИСАВ ЗАКОН "ПРО ДЕРЖАВНИЙ БЮДЖЕТ УКРАЇНИ НА 2004 РІК"
    КИЇВ, 2 грудня.
    Президент України Леонід Кучма підписав ухвалений Верховною Радою Закон України "Про державний бюджет України на 2004 рік".
    Цей закон набуває чинності з 1 січня 2004 року.

    * * * * *

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ПРОВІВ ТЕЛЕФОННУ РОЗМОВУ З ПРЕЗИДЕНТОМ РЕСПУБЛІКИ МОЛДОВА ВОЛОДИМИРОМ ВОРОНІНИМ
    КИЇВ, 2 грудня.
    Президент України Леонід Кучма провів телефонну розмову з Президентом Республіки Молдова Володимиром Вороніним, у ході якої обговорювалися нинішня ситуація в Молдові й питання придністровського врегулювання.
    Глава держави підтвердив незмінність позиції України, що виступає за федералізацію Молдови.

    * * * * *


    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ПРОВІВ РОБОЧУ ЗУСТРІЧ ІЗ СЕКРЕТАРЕМ РНБОУ ВОЛОДИМИРОМ РАДЧЕНКОМ
    КИЇВ, 2 грудня
    . Президент України Леонід Кучма провів робочу зустріч із секретарем Ради Національної безпеки і оборони України Володимиром Радченком.
    У ході розмови було обговорено хід підготовки до трьох засідань РНБО, які стосуватимуться ситуації у вугільній, металургійній галузі та зовнішньополітичних питань.
    Глава держави дав ряд додаткових доручень щодо з'ясування окремих аспектів у вищезазначених сферах при підготовці цих засідань.


    * * * * *


    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА СХВАЛИВ ПРОЕКТИ ДЕРЖАВНИХ ПРОГРАМ ЩОДО ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ТА ЄВРОАТЛАНТИЧНОЇ ІНТЕГРАЦІЇ УКРАЇНИ
    КИЇВ, 2 грудня.
    Президент України Леонід Кучма як Голова Державної Ради з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України схвалив Державну програму підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції України на 2004-2007 роки, Державну програму інформування громадськості з питань європейської інтеграції України на 2004 - 2007 роки, Державну програму інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2004 - 2007 роки.
    Глава держави доручив Кабінетові Міністрів України інформувати щорічно Державну раду з питань європейської і євроатлантичної інтеграції України про хід виконання Державних програм.

    * * * * *


    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЗУСТРІВСЯ З ПРЕЗИДЕНТОМ МІЖНАРОДНОЇ АСОЦІАЦІЇ АКАДЕМІЙ НАУК, ПРЕЗИДЕНТОМ НАН УКРАЇНИ БОРИСОМ ПАТОНОМ І ПРЕЗИДЕНТОМ РОСІЙСЬКОЇ АКАДЕМІЇ НАУК ЮРІЄМ ОСИПОВИМ
    КИЇВ, 2 грудня.
    Президент України Леонід Кучма зустрівся з президентом Міжнародної асоціації академій наук (МААН), президентом Національної академії наук України Борисом Патоном і президентом Російської академії наук Юрієм Осиповим.
    Основним питанням під час зустрічі стало обговорення проблем двостороннього співробітництва у галузі науки України і Росії та взаємодії у рамках Міжнародної асоціації академій наук.
    Видатні науковці вручили Главі держави золоту медаль Міжнародної асоціації академій наук
    "За сприяння розвитку науки", якою відзначено його видатні заслуги у розвитку фундаментальної науки і міжнародного наукового співробітництва. Леоніду Кучмі було також презентовано видання "Міжнародна асоціація академій наук через 10 років (Хроніка. Роздуми)".
    У ході розмови науковці поінформували Главу держави про підготовку до проведення спільного засідання президій Національної академії наук України і Російської академії наук, що планується провести сьогодні у Києві в рамках проведення Року Росії в Україні.
    Борис Патон поінформував Президента України про хід робіт, що здійснюються Міжнародною асоціацією академій наук в Україні, назвавши цю установу такою, що
    "виправдала себе" і підкреслив необхідність продовження активізації наукового міжнародного співробітництва.

    * * * * *


    УКРАЇНСЬКІ ІНВЕСТОРИ, ЗАПРОШЕНІ ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ПРИВАТИЗАЦІЇ МЕТАЛУРГІЙНИХ ПІДПРИЄМСТВ ТУРЕЧЧИНИ
    АНКАРА, 2 грудня.
    Українські інвестори зможуть брати участь у приватизації металургійних підприємств Туреччини. Саме такий варіант розглядався як один із компромісних щодо зняття перешкод на шляху підписання спільного українсько-турецького Протоколу по СОТ. Про це повідомив українським журналістам після зустрічей з Президентом Турецької Республіки Ахметом Сезером і Головою Великих національних зборів Турецької Республіки Бюлентом Аринчем Прем'єр-міністр України Віктор Янукович.
    За словами Віктора Януковича, під час зустрічей з першими особами Туреччини обговорювалися як питання підписання спільного Протоколу щодо вступу України до СОТ, так і пов'язане з цим питання скасування ввізного мита на експорт металобрухту в Туреччину. При цьому
    Прем'єр зазначив, що турецька сторона добре розуміє, що "прямим ходом" вирішити це питання неможливо, бо це зачіпає інтереси українських товаровиробників. Як зазначив Віктор Янукович, було досягнуто домовленості про пошуки компромісів у цьому напрямі, одним із яких може стати участь українських інвесторів у приватизації металургійних підприємств Туреччини. "Тоді автоматично це питання зніметься, бо металобрухт поставлятиметься на підприємства, власниками яких є українці", - зазначив він.
    Водночас, за словами Віктора Януковича, було домовлено, що з боку Туреччини повинні бути більш прозорі дії щодо експорту металобрухту з України.
    "Одна річ, коли метал йде на турецьке підприємство й інша, коли здійснюється реекспорт металобрухту", - підкреслив Прем'єр-міністр України, зазначивши, що обидві сторони повинні уважно підійти до цього питання, щоб була обопільна зацікавленість. При цьому Віктор Янукович висловив упевненість, що компроміси будуть знайдені і протокол щодо вступу України до СОТ буде підписаний.
    Довідка: Прийняття Верховною Радою закону, яким запроваджується вивізне мито на експорт металобрухту з України у розмірі ЗО євро за тонну, було впроваджено з метою захисту внутрішніх виробників металопродукції. Водночас, за словами турецької сторони, таке рішення більше вдарило по турецьких імпортерах металобрухту і турецька сторона намагалася прив'язати це питання до питання членства України у СОТ. Уряд України планує найближчим часом подати в парламент законопроект про зниження мита на експорт брухту металів до 18 євро.

    * * * * *


    ТУРЕЦЬКА СТОРОНА ВИСЛОВИЛА БАЖАННЯ БРАТИ УЧАСТЬ У ДОБУДОВІ НАФТОПРОВОДУ "ОДЕСА - БРОДИ - ПЛОЦЬК"
    АНКАРА, 2 грудня.
    Турецька сторона висловила бажання брати участь у добудові нафтопроводу "Одеса - Броди - Плоцьк". Про це повідомив українським журналістам після закінчення зустрічей з Президентом та главою парламенту Туреччини Прем'єр-міністр України Віктор Янукович, підкресливши, що це питання має перспективи і турецька сторона зможе взяти участь у тендерах, коли проекти цієї добудови розглядатимуться.
    За словами Віктора Януковича, сьогодні Туреччина дуже жорстко ставить вимоги щодо пропускної можливості Босфору.
    "Туреччина робитиме все, щоб не збільшувати обсяги пропуску ", - підкреслив він. На думку обох сторін, напрямок транспортування нафти "Одеса - Броди - Плоцьк" є сьогодні дуже перспективним. "Але я висловив думку, що в такій ситуації Туреччина разом із нами повинна працювати, щоб каспійська нафта була, і була можливість її отримати", - зазначив Віктор Янукович і додав, що ця пропозиція знайшла розуміння у турецької сторони.

    * * * * *


    У СПІЛЬНИЙ ПЛАН ДІЙ УКРАЇНА - ТУРЕЧЧИНА БУДУТЬ ВКЛЮЧЕНІ ПИТАННЯ СТВОРЕННЯ ЗОНИ ВІЛЬНОЇ ТОРГІВЛІ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА ТУРЕЧЧИНОЮ
    АНКАРА, 2 грудня.
    Питання створення зони вільної торгівлі між Україною та Туреччиною будуть включені в спільний план дій Україна -Туреччина, який планується підписати у квітні 2004 року. Про це повідомив українським журналістам на прес-конференції після закінчення зустрічей з Президентом Ахметом Сезером та главою парламенту Туреччини Бюлентом Аринчем Прем'єр-міністр України Віктор Янукович.
    За словами Віктора Януковича, у Туреччини сьогодні є обов'язки перед Європейським Союзом, згідно з якими вона не може підписати без Євросоюзу угоду про створення зони вільної торгівлі.
    "Але, на наш спільний погляд, вирішення цього питання потребує часу, і можливість його вирішення існує" ,  - підкреслив Віктор Янукович.

    * * * * *


    МІНІСТР ЗАКОРДОННИХ СПРАВ УКРАЇНИ У МААСТРИХТІ ПРОВІВ ЗУСТРІЧІ З КЕРІВНИКАМИ ОБСЄ ТА РАДИ ЄВРОПИ

    КИЇВ, 2 грудня. У рамках участі в XI засіданні Ради міністрів ОБСЄ міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко провів зустрічі з Генеральним секретарем ОБСЄ Яном Кубішем та Директором Бюро з демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ Крістіаном Штрохалом, повідомив речник МЗС Маркіян Лубківський.
    Ян Кубіш відзначив активну роль і позицію України в ОБСЄ. Він дав високу оцінку внеску України у стабілізаційні процеси на просторі, який охоплює Організація. Співрозмовники також обмінялися думками щодо ситуації навколо Грузії, проблеми придністровського врегулювання, інших актуальних питань міжнародного життя.
    На думку Директора Бюро з демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ Крістіана Штрохала, Україна може успішно передавати свій досвід у сфері боротьби з торгівлею людьми. При цьому він високо оцінив зусилля уряду України, спрямовані на подолання цього явища.
    Перебуваючи в Маастрихті, глава українського зовнішньополітичного відомства також зустрівся з Генеральним секретарем Ради Європи Вальтером Швіммером.

    * * * * *


    СТАН ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАВ НАЦІОНАЛЬНИХ МЕНШИН В УКРАЇНІ НЕ ВИКЛИКАЄ ЗАНЕПОКОЄННЯ ОБСЄ
    КИЇВ, 2 грудня.
    Стан забезпечення прав національних меншин в Україні не викликає занепокоєння ОБСЄ. На цьому наголосив Верховний Комісар із питань національних меншин ОБСЄ Рольф Екеус під час зустрічі з главою зовнішньополітичного відомства України Костянтином Грищенком у рамках XI засідання Ради міністрів ОБСЄ у Маастрихті.
    Як повідомив речник МЗС України Маркіян Лубківський, співрозмовники обговорили комплекс питань, пов'язаних із забезпеченням прав національних меншин в Україні. Міністр закордонних справ України та Верховний Комісар із питань національних меншин ОБСЄ погодилися, що однією з важливих передумов успішного втілення політики у сфері забезпечення прав національних меншин є, зокрема,
    належне фінансування їхніх культурно-освітніх потреб.

    * * * * *


    УКРАЇНА ВИСТУПАЄ ЗА ПРИСКОРЕННЯ ПІДГОТОВКИ СПІЛЬНОГО З ЄС ПЛАНУ ДІЙ
    КИЇВ, 2 грудня.
    Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко у ході перебування в Маастрихті, де проходить XI засідання Ради міністрів ОБСЄ, зустрівся зі своїм бельгійським колегою Луї Мішелем, повідомив речник зовнішньополітичного відомства України Маркіян Лубківський.
    Костянтин Грищенко наголосив, що відносини з офіційним Брюсселем є одним із ключових елементів зовнішньої політики України. Він, зокрема, відзначив, що в Україні надають великого значення майбутньому візиту в Україну Прем'єр-міністра Бельгії.
    У свою чергу Луї Мішель висловився на підтримку інтеграції України, як важливого політичного та економічного чинника, до європейських та євроатлантичних структур. У цьому контексті глава українського МЗС підкреслив, що Україна виступає за прискорення підготовки спільного з ЄС Плану дій, який розглядається нею як важливий крок у подальшій інтеграції до ЄС.
    Костянтин Грищенко та Луї Мішель детально проаналізували проблематику просування України шляхом євроатлантичної інтеграції, зокрема, питання підготовки та затвердження Цільового плану Україна-НАТО на 2004 рік.
    Міністри також обговорили актуальні проблеми міжнародного життя, в т.ч. стосовно придністровського врегулювання.
    Глави української та бельгійської дипломатій обмінялися запрошеннями здійснити офіційні візити відповідно до Брюсселя та Києва.

    * * * * *


    У МААСТРИХТІ ВІДБУЛАСЯ РОБОЧА ЗУСТРІЧ МІНІСТРІВ ЗАКОРДОННИХ СПРАВ КРАЇН ГУУАМ
    КИЇВ, 2 грудня.
    У рамках XI засідання Ради міністрів ОБСЄ у Маастрихті відбулася робоча зустріч міністрів закордонних справ країн групи ГУУАМ, повідомив  речник українського МЗС Маркіян Лубківський.
    У ході зустрічі розглядалися питання подальшого розвитку Об'єднання, зміцнення практичної складової його діяльності в напрямі формування та реалізації конкретних проектів у сферах торгівлі та транспорту.
    Учасники висловилися за активізацію зусиль держав-учасниць ГУУАМ, спрямованих на створення зони вільної торгівлі, залучення третіх країн, ЄС, міжнародних організацій до формування та імплементації проектів із сприяння торгівлі й транспортуванню, а також заснування Міждержавної інформаційно-аналітичної системи та Віртуального центру ГУУАМ по боротьбі з тероризмом.
    Міністри погодилися, що в результаті вже здійснених у рамках ГУУАМ заходів існує основа для подальшого розвитку Об'єднання, створено передумови для зміцнення економік держав ГУУАМ, розширення між ними взаємовигідних зв'язків та забезпечення стабільності в регіоні.

    * * * * *


    УКРАЇНСЬКО-РОСІЙСЬКІ ПЕРЕГОВОРИ ЩОДО СТАТУСУ АЗОВСЬКОГО МОРЯ І КЕРЧЕНСЬКОЇ ПРОТОКИ ПРОЙДУТЬ 4-5 ГРУДНЯ У КИЄВІ
    КИЇВ, 2 грудня.
    Черговий раунд переговорів між Україною і Росією щодо статусу Азовського моря і Керченської протоки відбудеться 4-5 грудня у Києві, повідомила прес-служба МЗС України.
    Напередодні переговорів заступник глави МЗС РФ Віктор Калюжний заявив у Москві, що Росія вже підготувала свій варіант договору з врегулювання статусу Азовського моря і Керченської протоки. Дипломат підкреслив важливість
    "формування загальних принципів Росії та України стосовно Азово-Керченської протоки", односторонні дії у цьому питанні, на його думку, "можуть завдати шкоди". У зв'язку з цим Росія пропонує зберегти акваторію як єдиний господарський комплекс, який використовуватиметься двома державами. Водночас Україна дотримується думки, що Державний кордон між Україною і Росією в Азовському морі має проходити як по дну, так і по водній поверхні. Цю позицію українська делегація відстоювала і на попередніх переговорах 5 листопада у Києві. Причому, додаткові ускладнення виникли і через позицію Росії, яка ставить під сумнів територіальну приналежність українського острова Коса Тузла у Керченській протоці. Зняти ці протиріччя дипломатам двох країн поки що не вдалося.

    * * * * *


    ГОЛОВА ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ МИКОЛА ЛИТВИН ТА МІНІСТР ТРАНСПОРТУ УКРАЇНИ ГЕОРГІЙ КІРПА ВІДКРИЛИ НОВУ ЗАСТАВУ НА ОСТРОВІ ТУЗЛА
    КИЇВ, 2 грудня.
    Голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин та міністр транспорту Георгій Кірпа відкрили сьогодні нову заставу на острові Тузла, повідомив прес-офіцер відділу з питань взаємодії зі ЗМІ та зв'язків з громадськістю Держприкордонслужби України Андрій Кучеров.
    Казарма, житлові приміщення для офіцерських сімей, плац, овочесховище, інші інженерні споруди було збудовано для прикордонників протягом місяця. Прикордонний підрозділ укомплектовано особовим складом, транспортом та технікою для несення служби.

    * * * * *


    ПРОТЯГОМ МІСЯЦЯ БУДЕ ЗАВЕРШЕНО РОБОТИ З ПОГЛИБЛЕННЯ КАНАЛУ МІЖ ОСТРОВОМ ТУЗЛА І ДАМБОЮ У КЕРЧЕНСЬКІЙ ПРОТОЦІ
    КЕРЧ, 2 грудня.
    Протягом місяця у разі сприятливих погодних умов буде завершено роботи з поглиблення каналу між українським островом Тузла і російською дамбою у Керченській протоці для інженерного захисту острова. Про це повідомив журналістам міністр транспорту України Георгій Кірпа, який побував на Тузлі з робочою поїздкою.
    За його словами, загрози повного розмивання острова Тузла немає. Однак є необхідність проведення його інженерного захисту, оскільки перетікання води з Азовського у Чорне море, яке здійснювалось у місці, де російською стороною споруджено дамбу, потребує своєї компенсації. З цією метою, відзначив Георгій Кірпа, на українській території проводиться канал між дамбою й островом завглибшки 5 метрів і завширшки 80 метрів на площі 4000 квадратних метрів. За словами міністра транспорту, половина робіт вже проведена, залишилося вийти з Азовського у Чорне море. "Якщо погода сприятиме, то роботи буде завершено протягом місяця", - відзначив Георгій Кірпа.

    * * * * *


    НАТО ЗАКЛИКАЄ УКРАЇНУ ПРОДОВЖУВАТИ Й ФІНАНСОВО ЗАБЕЗПЕЧУВАТИ РЕФОРМИ В ОБОРОННОМУ ТА БЕЗПЕКОВОМУ СЕКТОРАХ
    КИЇВ, 2 грудня.
    Прогрес, досягнутий Україною у виконанні реформ у сферах безпеки та оборони за 2003 рік, та визначення пріоритетів у подальшій співпраці України та Північноатлантичного Альянсу були у центрі уваги засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони, яке сьогодні відбулося у Брюсселі, повідомили з МЗС України. Українську делегацію на цьому засіданні очолював міністр оборони України Євген Марчук.
    Вперше у цьому засіданні взяли участь міністри оборони семи країн, які приєднаються до НАТО в 2004 році. У засіданні взяв участь також глава Місії України при НАТО посол Володимир Хандогій.
    Міністри оборони країн-членів Альянсу високо оцінили прогрес, досягнутий Україною у трансформації оборонного та безпекового секторів, закликали Українську державу продовжувати здійснювати та належним чином фінансове забезпечувати виконання відповідних реформ. Обговорено також хід виконання Оборонного огляду, запровадження цивільного демократичного контролю в Збройних Силах України та визначили напрямки подальшої співпраці з Україною на 2004 рік.
    Перед засіданням Комісії Україна-НАТО відбулася зустріч міністра оборони України Євгена Марчука з Генеральним секретарем НАТО Джорджем Робертсоном, у ході якої було обговорено сучасний стан відносин між Україною та Альянсом, прогрес у виконанні Україною Плану дій та Цільового плану на 2003 рік, а також розглянуто перспективи співробітництва України з НАТО.
    При цьому особливо відзначалася позитивна роль України у забезпеченні безпеки та стабільності у світі, зокрема на Балканах та в Іраку, її внесок у боротьбу з міжнародним тероризмом.


    * * * * *

    УКРАЇНСЬКІ ВІЙСЬКОВІ В ІРАКУ НЕЙТРАЛІЗУВАЛИ ПОТУЖНИЙ РАДІОКЕРОВАНИЙ ФУГАС
    КИЇВ, 2 грудня.
    Під час профілактичного огляду місцевості розвідпідрозділом 5-ї окремої механізованої бригади багатонаціональної дивізії "Південь-Центр" в Іраку було виявлено вибухову пастку. Пристрій, як повідомляє прес-служба українського військового відомства, складався з двох 152-мм артилерійських снарядів, що приводилися у дію радіокерованою системою.
    Боєприпаси було закладено та замасковано під розбитою гарматою, яка залишилася з часів війни на північному в'їзді в місто Ес-Сувейра з боку населеного пункту Аль-Хілли, тобто напрямку, за яким із Вавилона до цього міста пересуваються колони коаліційних сил.
    Українські сапери нейтралізували цей саморобний вибуховий пристрій, у якому за радіокерований пристрій слугував базовий вузол центрального замка автомобіля.
    Українські миротворці виявили та знешкодили фугас-пастку приблизно за півгодини до проїзду цією дорогою фіджийської інкасаторської машини з 9 тоннами нових іракських грошей для місцевого банку.

    * * * * *


    У КИЄВІ ВІДБУЛОСЯ СПІЛЬНЕ ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЙ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ НАУК УКРАЇНИ І РОСІЙСЬКОЇ АКАДЕМІЇ НАУК
    КИЇВ, 2 грудня.
    Спільне засідання Президії Національної академії наук України й Президії Російської академії наук відбулося сьогодні у Києві.
    Відкриваючи засідання, Президент НАН України Борис Патон відзначив велику важливість для обох країн плідної співпраці двох академій. Наші вчені виконують ряд спільних програм із нанофізики й наноелектроніки, космічних технологій та в інших перспективних галузях. Проведене в рамках року Російської Федерації в Україні, це засідання надасть нового імпульсу розвиткові взаємодії НАН України і РАН.
    Президент Російської академії наук Юрій Осипов також дуже високо оцінив результати спільної роботи у галузі ядерної фізики, електрозварювання, інформаційних технологій та в інших актуальних напрямах. Він поздоровив Бориса Патона з недавнім ювілеєм і вручив йому золоту медаль імені Сергія Корольова Російської академії наук.

    * * * * *


    ДЕЛЕГАЦІЯ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У ЗУСТРІЧІ ЄВРОПЕЙСЬКИХ РЕГІОНІВ
    ОДЕСА, 2 грудня.
    Делегація Одеської області взяла участь у Зустрічі європейських регіонів, що пройшла у м. Познань (Польща). З України на зустріч також приїхали делегації Донецької, Львівської, Одеської та Харківської областей. Усього ж у зустрічі взяли участь представники близько 90 регіонів з 40 європейських країн.
    Результатом зустрічі стало прийняття Великопольської декларації, в якій було закріплено принципи майбутньої  європейської регіональної політики. Це, зокрема, збереження існуючих демократичних підвалин місцевого самоврядування, орієнтація регіональної політики на інтереси молоді, захист навколишнього середовища, повага до національних меншин, сприяння співробітництву регіонів із різними рівнями розвитку, доступ громадян до якісних послуг із боку місцевих органів влади, підтримка саморозвитку регіонів на основі використання потенціалу та
    природних ресурсів.
    Представники Одеської області провели зустріч із Генеральним Секретарем Асамблеї європейських Регіонів та з керівниками інших регіонів Європи, на яких було презентовано інвестиційний потенціал Одеського регіону. Одеська область є членом АЄР з 1992 року. 
    Генеральну зустріч щорічно збирає єдина пан-європейська організація, представник усіх європейських регіонів Асамблея європейських Регіонів (АЄР). Створена у 1985 році АЄР є політичною формою організації регіонів Європи, представником їх інтересів на міжнародному рівні. До складу Асамблеї входять 250 регіонів з 25 країн. Цілями діяльності АЄР є організація та розвиток діалогу між усіма регіонами  Європи, підтримка регіоналізації у Європі та збільшення ролі регіонів у будівництві   Європи, особливо в роботі Ради Європи, Організації з безпеки співробітництва в  Європі, Європейському Союзі. За попередньою домовленістю наступне засідання Генеральної Асамблеї відбудеться у листопаді  2004 року у м. Відень (Австрійська Республіка).


    * * * * *

    У ЛЬВОВІ РОЗПОЧАВСЯ „ЯРМАРОК КАР’ЄРИ”
    ЛЬВІВ, 2 грудня.
    У Львові проходить “Ярмарок кар’єри”, організований Львівським обласним центром зайнятості.
    Досі подібні акції, тільки значно менших масштабів, потягом кількох років організував Національний університет „Львівська політехніка”. Львівський обласний центр зайнятості вирішив перейняти й удосконалити їхній досвід.
    У ярмарку беруть участь понад 50 львівських підприємств. І хоча акція традиційно спрямована насамперед на молодь, серед пропонованих вакансій є місця і для літніх безробітних львів’ян. Організовано і додатковий сервіс - консультації юристів та психологів. Напередодні відкриття ярмарку було проведено 12 тренінгів: 3 заняття для бізнесменів і 9 - для тих, хто шукає роботу.
    У списках вакансій з районних відділів центру зайнятості переважають класичні робочі професії: слюсарі, муляри, двірники. Однак є й доволі незвичні пропозиції, наприклад, майстер з обробки риби. Престижні вакансії (юриста, бухгалтера чи керівна посада) рідко, але теж трапляються. Однак рівень зарплат не завжди залежить від престижності посади. Скажімо, якщо зарплатня директора філіалу в одній фірмі становить 185 грн., то підсобного робітника в іншій установі - 400 грн. Багато залежить від конкретної фірми. Наприклад, мулярам у різних місцях пропонують від 220 до 600 грн.
    Як запевняють працівники обласного центру зайнятості, багато солідних фірм нині воліють брати на роботу вчорашніх студентів. Мовляв, вони ще не є “заштампованими”.

    * * * * *

    У ХАРКОВІ ПРОХОДИТЬ ВИСТАВКА ДИТЯЧИХ ПЛАКАТІВ, ПРИСВЯЧЕНА БОРОТЬБІ ЗІ СНІДОМ
    ХАРКІВ, 2 грудня.
    У понеділок у Харкові відкрилася обласна виставка - конкурс дитячих плакатів "Спасибі - ні!", присвячена Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом. Виставка діятиме до 4 грудня в конференц-залі Харківської обласної організації СДПУ(О).
    Учасники виставки - діти від 7 до 17 років із Харкова й області - представили художні роботи, доповнені зверненнями до своїх однолітків. За словами організаторів, мета проведення виставки - пропаганда здорового способу життя в середовищі дітей і молоді, розвиток творчих здібностей і естетичне виховання молодого покоління. Кращі плакати будуть передані в інтернати області і Харківський притулок для неповнолітніх, а автори робіт отримають подарунки від обласної організації СДПУ(О).
    Організаторами акції виступили Харківська обласна організація "Українська соціал-демократична молодь" і Харківський обласний центр молоді в рамках проекту "Молодь за здоровий спосіб життя".

    * * * * *



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    [an error occurred while processing this directive]
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.