News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Thu, March 28, 09:09 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, Nov 28, 2003, 11:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    28.11.03 №238
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ


    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА НАДІСЛАВ ТЕЛЕГРАМУ-СПІВЧУТТЯ ПРЕЗИДЕНТОВІ ДЕМОКРАТИЧНОЇ РЕСПУБЛІКИ КОНГО ЖОЗЕФУ КАБІЛІ З ПРИВОДУ ТРАГЕДІЇ, ЩО СТАЛАСЯ ВНАСЛІДОК ЗІТКНЕННЯ ДВОХ ПАСАЖИРСЬКИХ ПОРОМІВ І ПРИЗВЕЛА ДО ЧИСЛЕННИХ ЛЮДСЬКИХ ЖЕРТВ
    КИЇВ, 27 листопада.
    Президент України Леонід Кучма надіслав телеграму-співчуття Президентові Демократичної Республіки Конго Жозефу Кабілі з приводу трагедії, що сталася внаслідок зіткнення двох пасажирських поромів у районі міста Інонго на річці Конго і призвела до численних людських жертв.
    «У нашій країні поділяють скорботу від тяжкої втрати, яка спіткала Демократичну Республіку Конго», - йдеться у телеграмі.
    Глава держави від імені українського народу і від себе особисто висловив сім'ям загиблих і всьому дружньому народові Конго найщиріші співчуття.

    * * * * *


    ГЛАВА ДЕРЖАВИ ЛЕОНІД КУЧМА ВИДАВ РОЗПОРЯДЖЕННЯ "ПРО НАУКОВО-ПРАКТИЧНУ КОНФЕРЕНЦІЮ "СТРАТЕГІЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ТА СТРУКТУРНО - ІННОВАЦІЙНОЇ ПЕРЕБУДОВИ УКРАЇНСЬКОЇ ЕКОНОМІКИ (2004-2015)"
    КИЇВ, 27 листопада.
    Глава держави видав Розпорядження «Про науково-практичну конференцію «Стратегія сталого розвитку та структурно-інноваційної перебудови української економіки (2004-2015)».
    Документ видано з метою наукового обґрунтування шляхів і напрямів стратегії економічного та соціального розвитку України на 2004-2015 pp.
    Президент України доручив провести у березні 2004 року у місті Києві науково-практичну конференцію «Стратегія сталого розвитку та структурно-інноваційної перебудови української економіки (2004-2015)».
    Згідно з документом, утворено Організаційний комітет із підготовки та проведення науково-практичної Конференції, затверджено його персональний склад. Сергія Льовочкіна - Першого помічника Президента України - призначено головою Організаційного комітету.
    Леонід Кучма зобов'язав Кабінет Міністрів України забезпечити фінансування видатків, пов'язаних із підготовкою та проведенням Конференції.

    * * * * *


    ГЛАВА ДЕРЖАВИ ЛЕОНІД КУЧМА ПРИВІТАВ ПРЕЗИДЕНТА НАН УКРАЇНИ БОРИСА ПАТОНА З НАГОДИ 85-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ
    КИЇВ, 27 листопада.
    Глава держави Леонід Кучма привітав президента Національної академії наук України Бориса Патона з нагоди 85-річчя від дня народження.
    «Своєю багаторічною працею, громадською активністю та високим професіоналізмом Ви зробили неоціненний внесок у розвиток вітчизняної науки, здобули визнання і глибоку шану як в Україні, так і за її межами.
    Вам притаманна виняткова здатність передбачати перспективні тенденції розвитку науки, що відіграють вирішальну роль на сучасному етапі науково-технічного прогресу, спрямовувати діяльність науковців на розв'язання найважливіших проблем країни. І сьогодні ми по праву пишаємося вищою державною науковою організацією України - Національною академією наук, яка під Вашим керівництвом перетворилася на один із найпотужніших наукових центрів Європи.
    Упевнений, що Ваш життєвий досвід та невичерпний ентузіазм, талант ученого, прекрасні людські якості ще довго слугуватимуть добрим справам в ім'я України»,
    - йдеться у привітанні.
    Глава держави побажав Борисові Патону міцного здоров'я, щастя й благополуччя.


    * * * * *


    КОМЕНТАР ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ ВІКТОРА ЯНУКОВИЧА ДО РОЗГЛЯДУ БЮДЖЕТУ-2004 У ВЕРХОВНІЙ РАДІ УКРАЇНИ 27 ЛИСТОПАДА 2003 РОКУ
    Насамперед, хочу подякувати парламенту за виважену позицію і прийняте рішення: ухвалити Закон про Державний бюджет України на 2004 рік. Водночас хотів би наголосити, що сьогоднішні події у Верховній Раді засвідчили наскільки сильним уже зараз є дихання передвиборної боротьби. Але попри всі, так би мовити, зовнішні фактори, уряд сповідував і сповідуватиме реалізм та розумний прагматизм. Правильність обраного курсу засвідчена не тільки позитивною динамікою в економіці. Життя вже неодноразово нас учило, що найбільшим недоліком будь-якого уряду ставали необґрунтовані вчинки, коли на догоду популістським гаслам, поточним вигодам віддавалася економічна стабільність, створювалися умови для фінансової розбалансованості, інфляції. Запровадження рівня мінімальної зарплати, що не відповідає рівню зростання ВВП, поставило б під удар усю фінансову систему країни, стабільність економіки, врешті реальні доходи людей, якими так «опікуються» деякі

    політичні сили.
    Ми тільки почали повертати борги, що нагромаджувалися роками. У наступному році плануємо повернути борги чорнобильцям, із регресних позовів і не лише, поетапно збільшити заробітну плату, але й відновити міжпосадові співвідношення. Хотів би підкреслити, що визначений рівень мінімальної заробітної плати - не єдина соціальна гарантія для наших громадян. Більш ніж половина бюджету - 52 відсотки видатків - мають саме соціальне призначення. Нарешті, не треба забувати про головне - відбувається поетапне підвищення реальної заробітної плати. Уже в нинішньому році зарплату бюджетникам підвищено на 32%, а в першому півріччі наступного року її буде збільшено ще на 15%. Добробут людей буде покращено за рахунок зниження прибуткового податку до 13%, збільшення соціальної допомоги, підвищення пенсій.
    Хочу ще раз наголосити, що необґрунтовані обіцянки - це передумова невиконаних зобов'язань, а ми не маємо права бути економічними авантюристами. Уряд бере на себе лише ті зобов'язання, які може виконати й виконує їх. Соціальні гарантії не можуть бути темою політичного популізму. Це життя людей.
    Бюджет 2003 року з першого місяця виконується стовідсотково, згідно з бюджетним розписом. У підсумку - освіта отримала на 1 млрд. 300 тис. грн., а лікарні й поліклініки на 1 млрд. грн. більше, ніж торік. На допомогу малозабезпеченим і багатодітним сім'ям, а також на соціальний захист інвалідам спрямовано відповідно на 600 млн. грн. і 300 млн. грн. більше, ніж у 2002 році.
    Наш Уряд нікому не заборгував ні копійки: ні своїм громадянам, ні кредиторам. Результат, очевидний - уперше за 12 років незалежності реальна середня заробітна плата перевищила на 100 грн. прожитковий мінімум.
    Бюджет-2004 - перший в історії України збалансований бюджет розвитку. І ця збалансованість, яку в жодному випадку не можна порушувати, є гарантією стовідсоткового виконання, відсутності будь-яких заборгованостей перед людьми. Цьогорічне реальне стовідсоткове виконання бюджету, краще за будь-які слова це підтверджує.
    Переконаний, що проблемні моменти з ухваленням бюджету-2004 обумовлені надмірною політизацією роботи парламенту. Але подих передвиборної боротьби не повинен затьмарювати розум. Гріх перед Богом і людьми ставити під удар стабільність у державі, реальний добробут людей заради політичних інтересів окремих персон і груп.
    Сьогодні, попри всі політичні пристрасті, Державний бюджет на 2004 рік затверджено і тим самим відкрито шлях до подальшого реального зростання економіки держави, а з нею і добробуту людей.
    Бюджет - головний фінансовий документ держави. Він є основним підсумком роботи не тільки Уряду, а й парламенту, кожного депутата. І плідна робота над бюджетом, забезпечення його своєчасного ухвалення та виконання - головний депутатський обов'язок. Переконаний, що почуття відповідальності допоможе консолідувати зусилля і разом із Верховною Радою реалізувати ті амбітні цілі, які ми поставили перед собою, виправдати сподівання народу України.

    * * * * *


    ПРЕМ'ЄР-МІНІСТР УКРАЇНИ ВІКТОР ЯНУКОВИЧ ВІЗЬМЕ УЧАСТЬ У ЗАСІДАННІ РАДИ ГОЛІВ УРЯДІВ КРАЇН БАЛТІЇ
    КИЇВ, 27 листопада.
    Прем'єр-міністр України Віктор Янукович візьме участь у засіданні Ради голів урядів країн Балтії, яке проходитиме 28 листопада в столиці Литви Вільнюсі.
    Як повідомили з прес-служби Кабміну України, відразу після прибуття на литовську землю керівник українського уряду зустрінеться з Президентом Литовської Республіки Роландасом Паксасом. Після цього Віктор Янукович відбуде на засідання Ради голів урядів країн Балтії, де має виступити з промовою. Після засідання Прем'єр-міністр України зустрінеться у форматі "тет-а-тет" із Прем'єр-міністром Литовської Республіки Альгірдасом Бразаускасом. За результатами зустрічі глави урядів проведуть прес-конференцію для литовських та українських ЗМІ.
    Очікуються також зустрічі Віктора Януковича з Прем'єр-міністром Республіки Естонії Юханом Партсом та головою Національного олімпійського комітету Литви.


    * * * * *


    УКРАЇНА НАПОЛЯГАЄ НА ПРИСУТНОСТІ У МАЙБУТНЬОМУ ПЛАНІ ДІЙ ЄС-УКРАЇНА ПУНКТІВ ПРО ПЕРСПЕКТИВУ СТВОРЕННЯ ЗОНИ ВІЛЬНОЇ ТОРГІВЛІ ТА УКЛАДЕННЯ НОВОЇ УГОДИ ПРО СПІВРОБІТНИЦТВО НА ЗАСАДАХ АСОЦІАЦІЇ
    КИЇВ, 27 листопада.
    Позиції сторін щодо опрацювання майбутнього Плану дій ЄС-Україна обговорили на зустрічі перший заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олександр Чалий та керівник робочої групи з питань підготовки Плану у рамках концепції Єврокомісії «Ширша Європа» Майкл Лі.
    Як повідомили з МЗС України, пропозиції української сторони до змістовного наповнення Плану, до практичної фази роботи, над яким сторони мають перейти вже найближчим часом, були передані ЄС у серпні поточного року. Наразі з боку ЄС завершується підготовка власного бачення даного документа, після чого розпочнеться процес консультацій, який повинен призвести до вироблення узгодженого проекту.
    Як підкреслив за підсумками зустрічі Олександр Чалий, сторони виявили спільне бажання завершити роботу над Планом дій до травня 2004 року, коли до Європейського Союзу приєднаються 10 нових країн-членів. Учасники зустрічі відзначили також тотожність позицій з багатьох питань, пов'язаних із підготовкою майбутнього Плану дій, зокрема, що стосується прагнення підготовки максимально практичного та

    ефективного документа, який сприяв би подальшому розвитку взаємовигідної співпраці та зближення сторін за нових умов майбутнього сусідства.
    З української сторони було ще раз підкреслено принципову зацікавленість у тому, аби План дій був розрахований на короткострокову перспективу, і передбачав важливі для України цілі, зокрема, перспективу започаткування роботи по створенню Зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, а також укладення нової угоди європейського типу щодо відносин на основі асоціації.

    * * * * *


    У БРЮССЕЛІ ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ УКРАЇНА-НАТО НА РІВНІ ПОСЛІВ
    БРЮССЕЛЬ, 27 листопада.
    Роль Хартії про особливе партнерство між НАТО й Україною у забезпеченні миру й стабільності у євроатлантичному просторі, а також прогрес, досягнутий у виконанні Плану дій Україна-НАТО та Цільового плану 2003 були у центрі уваги засідання Комісії Україна-НАТО (КУН) на рівні послів, яка вчора завершила свою роботу у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі. Про це повідомили з Офісу інформації і преси Північноатлантичного Альянсу. У засіданні взяли участь посли 7 країн, які мають приєднатися до НАТО у наступному році.
    Посол України Володимир Хандогій привітав зусилля НАТО, спрямовані на подолання нових викликів та на забезпечення євроатлантичної безпеки. Він також підтвердив готовність України й надалі брати участь в операціях під керівництвом НАТО та підтримувати міжнародні зусилля у боротьбі з тероризмом. Посли країн Альянсу відзначили важливість практичної участі України у операціях, які тривають.
    У рамках засідання КУН Посли також обговорили співпрацю у рамках особливого партнерства між Україною і НАТО, зокрема, у тому, що стосується виконання Плану дій Україна-НАТО, прийнятого на Празькому самміті Альянсу. Володимир Хандогій проінформував дипломатів Альянсу про хід реформ в Україні у сфері демократії, економіки та оборони, про зусилля, які здійснюються країною у боротьбі з відмиванням грошей, тероризмом та організованою злочинністю й корупцією. Ці зусилля є частиною виконання Україною стратегії щодо євроатлантичної інтеграції, включаючи довгострокову ціль набуття членства у НАТО. Посол України також розповів про дії Уряду країни по створенню системи нагляду, моніторингу та координації щодо здійснення політики євроатлантичної інтеграції та співпраці з Альянсом.
    Посли країн НАТО відмітили зусилля, які Україна здійснила у 2003 році для досягнення завдань Плану дій та виконання заходів, передбачених цільовим планом на 2003 рік, наголосивши на тих сферах, які потребують подальшого удосконалення. Вони, зокрема, зробили наголос на важливості проведення вільних та чесних виборів, гарантуванні свободи преси та верховенства права, продовження політичних реформ, зміцнення громадянського суспільства та правової системи, вдосконалення системи експортного контролю у сфері озброєнь. Вони підтримали Україну у її зусиллях по здійсненню оборонних та економічних реформ, відзначивши правові та інституційні перетворення, які вже відбулися в Україні та закликали й надалі робити наголос на питаннях їх практичної імплементації.
    Посли країн НАТО вітали прогрес, досягнутий Україною у виконанні першої фази Оборонного огляду, як важливий крок до масштабної військової реформи. Представники Альянсу підтвердили рішучість підтримати Україну у її прагненні до створення адекватних оборонних можливостей, достатніх для забезпечення безпеки у контексті політики України, яка спрямована на євроатлантичну інтеграцію.
    Посли також розглянули проект Цільового плану Україна-НАТО на 2004 рік, який має бути прийнятий на майбутньому засіданні КУН на рівні міністрів закордонних справ, яке відбудеться у штаб-квартирі НАТО 5 грудня.


    * * * * *


    ПОСОЛЬСТВО ФРН В УКРАЇНІ ПРОВЕЛО ВИЇЗНІ КОНСУЛЬСЬКІ ДНІ У ДНІПРОПЕТРОВСЬКУ
    ДНІПРОПЕТРОВСЬК, 27 листопада.
    Посольство ФРН в Україні провело виїзні консульські дні у Дніпропетровську. Співробітники посольства приймали громадян, які цікавляться питаннями отримання віз для в'їзду до Німеччини або імміграції.
    За словами керівника консульського правового відділу посольства ФРН в Україні Роланда Шиссау, такі акції проводяться зараз у багатьох містах країни. Українські громадяни отримують інформацію безпосередньо від співробітників посольства, не вдаючись до послуг різних агентств, які пропонують за чималу плату відкрити візи. Роланд Шиссау заявив, що більшість агентств, які займаються питаннями імміграції й видачею віз не зацікавлені в тому, щоб люди отримували достовірну інформацію.
    За два дні співробітники посольства ФРН прийняли близько 200 мешканців Дніпропетровська. Німецька сторона залишилася задоволена результатами роботи і підтвердила свою готовність регулярно проводити в різних регіонах України виїзні консульські дні.

    * * * * *


    ПОСОЛ УКРАЇНИ В СЕРБІЇ І ЧОРНОГОРІЇ ЗУСТРІВСЯ З КЕРІВНИКАМИ АВТОНОМНОГО КРАЮ ВОЄВОДИНА
    БЕЛГРАД, 27 листопада.
    Надзвичайний і Повноважний Посол України в Сербії і Чорногорії (СІЧ) Руслан Демченко вперше офіційно відвідав сербський автономний край Воєводина, в якому живе й українська діаспора - двадцять тисяч русинів і українців.

    Посол у Новому Саді зустрівся з головою парламенту Воєводини Ненадом Чанком та з головою Виконавчої ради Дьордє Дюкичем, мером міста Бориславом Новаковичем та з представниками Національного віча русинської й Національного віча української меншини в СІЧ.
    У ході зустрічей, зокрема, обговорено можливості співробітництва Воєводини з окремими областями України в економіці, торгівлі, культурі, охороні здоров'я тощо. Керівники воєводинських інституцій зазначили, що національні меншини є мостом співробітництва між народами й державами й запевнили, що русини й українці в СІЧ мають усі права згідно з європейськими стандартами.
    В інтерв'ю представникам преси Руслан Демченко повідомив, що розглянуто пропозицію встановити пам'ятник Тарасу Шевченку у головному місті Воєводини. Таку пропозицію підтримали керівники державних органів й представники національних віче української діаспори.

    * * * * *


    КОЖЕН ПРАЦІВНИК ЮСТИЦІЇ ПОВИНЕН БУТИ ЗРАЗКОМ ЩОДО ВИКОНАННЯ НОРМ ЗАКОНОДАВСТВА, НАГОЛОШУЄ ОЛЕКСАНДР ЛАВРИНОВИЧ
    КИЇВ, 27 листопада.
    Кожен працівник юстиції повинен бути зразком щодо виконання норм законодавства. На цьому наголосив міністр юстиції України Олександр Лавринович, виступаючи сьогодні на засіданні колегії Мінюсту, на якому, зокрема, розглянуто стан фінансової, бюджетної дисципліни, збереження та використання державного майна територіальними органами та установами системи юстиції.
    Олександр Лавринович наголосив на необхідності особливу увагу приділити добору кадрів до системи юстиції, зокрема, до апарату міністерства.
    Зазначивши, що вирішення цього завдання значною мірою залежить від того, яку підготовку юрист отримав у навчальному закладі, міністр зауважив, що далеко не кожен диплом про юридичну освіту засвідчує про належний рівень отриманих знань.
    Після обговорення питання щодо поліпшення ситуації з підготовкою юристів у вузах на засіданні колегії ухвалено рішення заснувати стипендії Міністерства юстиції України для обдарованих студентів юридичного факультету Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого.
    Вже до 1 січня 2004 року відповідні підрозділи Міністерства мають підготувати пропозиції щодо можливого розміру стипендії та порядку її виплати, наголосив Олександр Лавринович.


    * * * * *


    АКТИ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ПРАВА ПЕРЕКЛАДАТИМУТЬСЯ УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ ЗГІДНО З ПОРЯДКОМ, ЗАТВЕРДЖЕНИМ МІНІСТРОМ ЮСТИЦІЇ
    КИЇВ, 27 листопада.
    Мінюст затвердив порядок перекладу актів європейського права українською мовою. Коментуючи підписаний з цього питання наказ, міністр юстиції України Олександр Лавринович, зокрема, зазначив, що вперше в Україні закріплено чіткий алгоритм та єдині вимоги до перекладу джерел acquis communautaire українською мовою, а також порядок набуття перекладами статусу офіційного.
    Крім того, передбачено створення спеціальної Термінологічної комісії Центру європейського та порівняльного права Міністерства юстиції України. На підставі рекомендацій комісії прийматимуться рішення про надання перекладам статусу офіційного. До комісії буде включено українських науковців, що спеціалізуються у сфері європейського права, а також практиків, що задіяні в адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу.
    Наказ "Про затвердження Порядку перекладу актів європейського права на українську мову" набирає чинності з 1 січня 2004 року, повідомив Олександр Лавринович.

    * * * * *


    ОСТАННІЙ РІК РОБОТИ ДЛЯ ДЕРЖКОМТЕЛЕРАДІО УКРАЇНИ БУВ ПЕРІОДОМ АКТИВНИХ СТРУКТУРНИХ ЗМІН ТА ВИБУДОВУВАННЯ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ІНФОРМАЦІЙНОГО ПРОСТОРУ ДЕРЖАВИ, ВІДЗНАЧАЄ ІВАН ЧИЖ
    КИЇВ, 27 листопада.
    Останній рік роботи для Державного комітету телебачення і радіомовлення України був періодом активних структурних змін, вибудовування стратегії розвитку інформаційного простору держави й вирішення низки важливих поточних питань. Це відзначив сьогодні голова Держкомтелерадіо Іван Чиж на прес-конференції в Укрінформі, присвяченій річниці діяльності уряду.
    Іван Чиж підкреслив, що за цей рік Держкомтелерадіо практично завершив серйозне реформування системи діяльності самого комітету, і нині він
    "функціонально відповідає вимогам демократизації процесів в інформаційній сфері, вимогам забезпечення конституційних принципів та орієнтується на перспективу створення передумов для суспільного телерадіомовлення".
    Важливим досягненням у роботі Держкомтелерадіо останнього року Іван Чиж, зокрема, вважає реалізацію низки нових проектів щодо посилення присутності України у світовому інформаційному просторі. Він нагадав, що з березня поточного року започатковано проект українського телебачення і радіо "Державна телерадіокомпанія "Всесвітня служба іномовлення", котрий дозволяє поширювати українські програми на 66 країн світу. Нещодавно у Сполучених Штатах були проведені також переговори щодо можливості виходу українського телебачення зі своїми програмами через супутник на

    американський континент. За словами Івана Чижа, цей проект буде реалізовано у першому кварталі наступного року. "Я вважаю, що на сьогодні цей проект є одним із найважливіших для України й одним із найперспективніших, оскільки нині, на жаль, світ про Україну знає лише в негативній інтерпретації конкурентів ", - наголосив він.
    Голова Держкомтелерадіо також зазначив, що серйозним досягненням останнього року для Держкомтелерадіо є започаткування роботи телеканалу
    "Культура". "Ми ставимо завдання, щоб цей телеканал продукував програми високої якості й активніше позиціонував себе в інформаційному просторі", - сказав Іван Чиж.
    Серйозні зрушення, підкреслив голова Держкомтелерадіо, за останній рік відбулися і в питаннях підтримки "малої" преси. За його словами, нині досить успішно на регіональному рівні реалізується, зокрема, програма "Мала преса". Крім цього, комітет надіслав рекомендації у регіони про те, щоб у місцевих бюджетах на наступний рік були передбачені кошти на внутрішні гранти для висвітлення місцевими ЗМІ такої суспільно-важливої тематики, як історичні, екологічні питання, молодіжна, дитяча та спортивна політика.
    "У такий спосіб ми хочемо привернути увагу до висвітлення найактуальніших регіональних тем засобів масової інформації різних форм власності, а не лише державних чи комунальних" , - наголосив голова Іван Чиж.
    Загалом, на його думку, свої завдання, визначені в урядовій Програмі, Державний комітет телебачення і радіомовлення реалізує досить ефективно. Однак попереду, за словами Івана Чижа, комітет чекає ще велика робота. Це стосується, насамперед, створення умов для реалізації в Україні проекту суспільного мовлення, а також затвердження програми "Журналіст", яка найближчим часом має бути передана на розгляд уряду.
    Нині ж Держкомтелерадіо у своїй роботі особливу увагу акцентує на підготовці до проведення у листопаді наступного року VІІ Європейської міністерської конференції з питань інформації. За словами Івана Чижа, проведення цього заходу для України є надзвичайно відповідальним завданням, оскільки до Києва прибуде понад 50 міністрів інформації з різних країн Європи, і це потребує серйозної підготовки.

    * * * * *


    У ЛЬВОВІ ВІДБУВСЯ ПЕРШИЙ ВИПУСК ВІЙСЬКОВИХ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ

    ЛЬВІВ, 27 листопада. Сьогодні у військовому інституті Національного університету "Львівська Політехніка" відбувся перший в Україні випуск слухачів курсів підвищення кваліфікації для роботи у сфері забезпечення правопорядку серед військовослужбовців. Відповідні свідоцтва отримали 38 офіцерів, 23 прапорщики і 13 військовослужбовців контрактної служби.
    Як повідомив начальник навчального центру військової служби правопорядку полковник Михайло Гончаренко, після прослуховування цих курсів військові поліцейські матимуть право вести розслідування, проводити дізнання, здійснювати правовий захист людей у погонах. До їх повноважень належить також пошук дезертирів, внутрішні розслідування, підтримання правопорядку і боротьба із випадками позастатутних стосунків, приміром, із дідівщиною.
    Раніше, до впровадження українським законодавством посади військового поліцейського, обов'язок стежити за дотриманням правопорядку у підрозділі покладався на командира роти, полку, чи дивізії. Проте практика довела, що командири, не бажаючи виносити на загал, якісь ганебні випадки у підпорядкованих їм підрозділах, часто намагалися їх просто приховати або владнати на рівні домовленостей.
    Зараз же правопорушеннями в армії будуть займатися кваліфіковані слідчі. Однак, як запевняє полковник Гончаренко, це нововведення не пов'язане з падінням рівня дисципліни серед військових.
    "Запровадження в українській армії посади військового поліцейського - це наближення нашої армії до світових стандартів" , - стверджує він.
    Підготовку майбутніх військових поліцейських здійснювали в кількох напрямках: оперативно-розшукова робота, профілактика  правопорушень, охорона військових об'єктів, забезпечення дотримання правил дорожнього руху. Основними критеріями відбору майбутніх курсантів були фізична підготовка, високі моральні якості і юридична освіта. Набір здійснювали серед військових усіх родів військ. Працюватимуть випускники курсів у всіх військових підрозділах як в Україні, так і за кордоном.

    * * * * *


    У РАМКАХ МІЖНАРОДНОГО ЯРМАРКУ В БУХАРЕСТІ ПРЕЗЕНТОВАНО НАЦІОНАЛЬНИЙ СТЕНД УКРАЇНСЬКОЇ КНИГИ
    БУХАРЕСТ, 27 листопада.
    У рамках десятого міжнародного ярмарку "Гаудеамус - навчальна книга", який проходить у столиці Румунії, Україна презентувала національний стенд української книги. У заході взяли участь провідні українські видавництва: імені Олени Теліги, "Генеза", Міжрегіональної академії управління персоналом /МАУП/, "Освіта". З цієї нагоди відбулася презентація книги "Україна - життя моє" екс-президента Української народної республіки Миколи Плав'юка.
    Окрім того, українська делегація провела зустріч із керівництвом Союзу українців Румунії. Сторони обмінялися думками стосовно викладання української мови у школах Румунії. Ішлося, зокрема, про можливість надання українських учбових посібників румунським бібліотекам у 82-х школах Румунії, в яких українська молодь вивчає рідну мову.


    * * * * *

    ЧЕРНІГІВСЬКІ МАЙСТРИ ВПЕРШЕ В УКРАЇНІ РОЗРОБИЛИ

    ПРОМИСЛОВУ МОДЕЛЬ КОБЗИ
    ЧЕРНІГІВ, 27 листопада.
    Три нові моделі гітари та нову модель кобзи розробили в цьому році фахівці чернігівського ТОВ "Фабрика музичних інструментів "Кобза".
    За словами директора товариства Анатолія Шестака, кобзу ще не поставили на потік, а випустили окремою пробною партією, яка відразу знайшла своїх покупців.
    "Ми отримали позитивні відгуки про якість нового інструменту і з'ясували, що попит на нього є", - сказав Анатолій Шестак. Він також додав, що до цього кобзи в Україні випускали тільки кустарним способом.
    Продуктивно підприємство "Кобза" працює близько 2-х років, і, за словами пана Шестака, постійно розвивається. В минулому році воно продало продукції майже на півмільйона гривень. А в цьому збільшило обсяги виробництва на 15%.
    ТОВ "Фабрика музичних інструментів "Кобза" створене на базі одного з цехів колишньої Чернігівської фабрики музичних інструментів імені Постишева. Спеціалізується на випуску щипкових музичних інструментів - справжніх та сувенірних. Продукцію експортує у Росію, Молдову і Нідерланди.

    * * * * *


    У КРИМУ ПРОХОДЯТЬ ПЕРШІ ОРЛОВСЬКІ ЛІТЕРАТУРНІ ЧИТАННЯ
    СІМФЕРОПОЛЬ, 27 листопада.
    У Сімферополі розпочалися перші Орловські літературні читання, присвячені пам'яті відомого дитячого поета, сатирика й драматурга Володимира Орлова.
    Ініціаторами й організаторами читань стали Міністерство культури автономії і Кримська республіканська дитяча бібліотека, яка носить ім'я В. Орлова.
    У відкритті перших Орловських літературних читань, яке відбулося у філії Кримського академічного російського драматичного театру, взяли участь голова Верховної Ради Криму Борис Дейч, заступник голови Ради міністрів автономії Володимир Казарін, директор бібліотеки ім. В. Орлова Світлана Нелєпова, вдова поета Нонна Орлова, кримська громадськість.
    За словами спікера кримського парламенту Б. Дейча, проведення літературних читань
    "покликано не лише віддати шану видатному дитячому поету, сатирику й драматургу, але і послужити шляхетній справі збереження й популяризації його літературної спадщини".
    Віце-прем'єр кримського уряду В. Казарін зазначив, що у Криму, де творчість В. Орлова поки що глибоко не вивчена, необхідно зробити все можливе для того, щоб творча спадщина поета посіла гідне місце в житті сучасних дітей. Цьому, за його словами, насамперед, сприяє колектив Кримської республіканської дитячої бібліотеки, що є регіональним центром із  збереження й поширення літературної спадщини поета.

    * * * * *

    ТРУСКАВЕЦЬ ВИЗНАНО КРАЩИМ БАЛЬНЕОЛОГІЧНИМ КУРОРТОМ
    ЛЬВІВ, 27 листопада. На 56-ому Міжнародному конгресі всесвітньої федерації бальнео та кліматолікування, що проходить у Будапешті (Угорщина), місто Трускавець (Львівська область) визнано кращим курортом.
    Участь у конгресі беруть представники 20 країн світу, серед яких делегати з Японії, Китаю, Куби тощо.
    За словами заступника голови Львівської облдержадміністрації Богдана Матолича, сьогодні представникам Львівщини вручено спеціальний диплом Міжнародної федерації курортів, який підтверджує, що Трускавець визнано одним із найкращих курортів світу. 
    Довідка: Трускавець - місто обласного підпорядкування у Львівській області, розташоване у передгір'ях Українських Карпат на річці Воротищі (притока Тисмениці, басейн Дністра). З 1827 року Трускавець відомий як бальнеологічний курорт (мінеральна вода „Нафтуся", озокерит), тут функціонує 18 санаторіїв, 16 пансіонатів, 2 бювети мінеральних вод. У місті працює Музей історії курорту, планетарій. Перша згадка про Трускавець належить до 1462 року.



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    [an error occurred while processing this directive]
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.