News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Thu, April 25, 19:53 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, Nov 21, 2003, 1:00 pm ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    21.11.03 №232
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ


    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ НАДІСЛАВ ТЕЛЕГРАМУ-СПІВЧУТТЯ ПРЕЗИДЕНТОВІ ТУРЕЦЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ У ЗВ'ЯЗКУ З ТРАГЕДІЄЮ, ЩО СТАЛАСЯ У СТАМБУЛІ

    КИЇВ, 20 листопада. Президент України Леонід Кучма надіслав телеграму-співчуття Президентові Турецької Республіки Ахмету Недждету Сезеру у зв'язку з трагедією, що сталася у Стамбулі внаслідок зухвалих терористичних актів і призвела до численних людських жертв.

    У співчутті Президента України говориться: "Наша країна, як і весь цивілізований світ, засуджує прояви міжнародного тероризму в будь-якому куточку земної кулі. Сьогодні вже жодна держава світу не може залишатися осторонь вирішення цієї глобальної проблеми, яка стоїть перед людством у новому тисячолітті. Хотів би запевнити Вас, що Україна завжди готова до плідної співпраці в рамках міжнародної антитерористичної коаліції, фундамент якої було закладено Радою Безпеки та Генеральною Асамблеєю ООН. Від імені українського народу та від себе особисто висловлюю Вам, Ваша Високоповажносте, сім'ям загиблих і всьому дружньому народу Турецької Республіки найщиріші співчуття".

    * * * * *

    ВЕРХОВНА РАДА УХВАЛИЛА ЗАКОН, ЩО ВИЗНАЧАЄ ПРАВОВИЙ СТАТУС ЗАКОРДОННИХ УКРАЇНЦІВ І ПОРЯДОК ЙОГО НАДАННЯ

    КИЇВ, 20 листопада. Народні депутати ухвалили Закон України "Про правовий статус закордонних українців". Закон дає визначення поняття "закордонний українець", зараховуючи до їх числа громадян інших держав або осіб без громадянства, які ідентифікують себе українцями, а також тих, хто має українське етнічне походження або є вихідцем з України.

    Законом визначено, що питаннями, які стосуються закордонних українців, зокрема, рішеннями про надання або відмову в отриманні статусу закордонного українця займатиметься Національна рада з питань закордонних українців. Бажаючі отримати такий статус повинні письмово звернутися до Національної ради з питань закордонних українців за умови досягнення ними 16-річного віку, відсутності громадянства України і, природно, за умови української самоідентифікації, українського етнічного походження або походження з України.

    У посвідчення закордонного українця буде внесено його прізвище й ім'я, дату й місце народження, громадянство або інший статус, фотографію. Закордонний українець матиме право іммігрувати в Україну за умови отримання ним у встановленому законом порядку дозволу на імміграцію, причому дія квот на імміграцію в Україну на тих, хто отримав статус закордонного українця, не поширюється.

    327 із 438 народних депутатів, які проголосували за цей закон, погодилися на тому, що закон, спрямований на практичну реалізацію статті 12 Конституції України, згідно з якою Україна повинна дбати про задоволення національно-культурних і мовних потреб українців, які проживають за межами держави.

    Проти закону різко висловилися представники фракції Компартії України, вважаючи його зайвою витратою грошей, яких у держави і так не вистачає.

    Боротьба між різними політичними силами українського парламенту за і проти ухвалення закону про статус закордонного українця тривала більш як 5 років.

    * * * * *

    НАРОДНІ ДЕПУТАТИ ПРИЙНЯЛИ В ЦІЛОМУ ПРОЕКТ ЗАКОНУ УКРАЇНИ "ПРО ЗАХИСТ СУСПІЛЬНОЇ МОРАЛІ ВІД ПРОДУКЦІЇ, ЩО ПРОПАГУЄ ПОРНОГРАФІЮ"

    КИЇВ, 20 листопада. Народні депутати в цілому прийняли проект Закону України "Про захист суспільної моралі від продукції, що пропагує порнографію". Законом передбачається встановлення правової основи захисту суспільства від розповсюдження продукції, що негативно впливає на суспільну мораль.

    Зокрема, виробництво та обіг у будь-якій формі продукції порнографічного характеру в Україні забороняється. Критерії віднесення продукції до такої, що має порнографічний характер, встановлюються спеціально уповноваженим органом виконавчої влади у сфері культури та мистецтв. Виробництво та обіг у будь-якій формі продукції еротичного характеру та продукції, що містить елементи насильства та жорстокості, дозволяється виключно за умови дотримання обмежень, встановлених законодавством.

    Забороняється також виробництво та розповсюдження продукції, яка пропагує війну, національну та релігійну ворожнечу, зміну шляхом насильства конституційного ладу або територіальної цілісності України, фашизм та неофашизм, неповагу до національних і релігійних святинь.

    * * * * *

    ВІКТОР ЯНУКОВИЧ І ЛЕШЕК МІЛЛЕР ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ НАДАННЯ УКРАЇНІ РИНКОВОГО СТАТУСУ ТА МАЙБУТНЬОЇ ДОЛІ НАФТОПРОВОДУ "ОДЕСА-БРОДИ"

    ВАРШАВА, 20 листопада. Під час особистої зустрічі Прем'єр-міністрів України Віктора Януковича та Республіки Польща Лешека Міллера були обговорені питання надання Україні статусу країни з ринкової економікою, а також майбутньої долі нафтопроводу "Одеса-Броди". Про це повідомив українським журналістам Віктор Янукович після зустрічі зі своїм польським колегою.

    Стосовно надання Україні статусу країни з ринковою економікою, Віктор Янукович зазначив: висловлені під час розмови з Лешеком Міллером запевнення дають підстави сподіватися, що європейські партнери підтримуватимуть Українську державу в цьому напрямі. "Це буде наша спільна позиція, тому що вона торкається наших спільних інтересів у вирішенні торгово-економічних питань" , - відзначив він.

    Водночас, стосовно нафтопроводу "Одеса-Броди", Віктор Янукович і Лешек Міллер підкреслили, що на рівні робочих груп України і Польщі вдалося вже впритул підійти до остаточного вирішення цього питання. "Перш за все, ми відпрацювали з економічної точки зору, як це виглядатиме і який позитив ми отримаємо від співпраці в цьому напрямі" , - зазначив Віктор Янукович. При цьому, за його словами, питання нафтопроводу "Одеса-Броди" дуже хвилює як українську, так і польську сторону. "І тому ми домовилися, що вже на початку наступного року разом розроблятимемо спільне рішення по цьому питанню" , - сказав український Прем'єр.

    Також, за словами Віктора Януковича, під час його зустрічі з Лешеком Міллером були обговорені всі питання, що виносяться на міжурядову українсько-польську комісію.

    * * * * *

    ПІД ЧАС САММІТУ ГЛАВ УРЯДІВ КРАЇН-УЧАСНИЦЬ ЦЕНТРАЛЬНОЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНІЦІАТИВИ БУДУТЬ ОБГОВОРЕНІ ПИТАННЯ УСУНЕННЯ НЕГАТИВНИХ НАСЛІДКІВ РОЗШИРЕННЯ ЄС, ВВАЖАЄ ВІКТОР ЯНУКОВИЧ

    ВАРШАВА, 20 листопада. Питання усунення негативних наслідків для України від розширення ЄС порушуватиметься на самміті глав урядів країн-учасниць Центральноєвропейської ініціативи. Таку думку висловив Прем'єр-міністр України Віктор Янукович, спілкуючись з українськими журналістами.

    Керівник уряду зазначив, що це питання вже обговорювалося і в Києві під час зустрічей міністрів закордонних справ, і сьогодні - на особистій зустрічі з Лешеком Міллером. "Разом з Лешеком Міллером ми вважаємо, що в нас має бути спільне бачення вирішення цього питання" , - сказав Віктор Янукович і додав, що на сьогодні це питання є дуже складним. Воно турбує не лише Україну, а й усі десять країн - майбутніх членів ЄС. "Україна вітає розширення ЄС, але одночасно ми вважаємо, що повинні разом подивитися, які наслідки очікують країни, що вступають до ЄС, і ті країни, що співпрацюють з ЄС та його новими членами" , - підкреслив Віктор Янукович.

    * * * * *

    УГОДУ МІЖ УРЯДАМИ УКРАЇНИ ТА ДЕРЖАВИ ІЗРАЇЛЬ ПРО ВРЕГУЛЮВАННЯ ПРЕТЕНЗІЙ, ЯКІ ВИНИКЛИ ВНАСЛІДОК КАТАСТРОФИ ЛІТАКА ТУ-154 НАД ЧОРНИМ МОРЕМ 4 ЖОВТНЯ 2001 РОКУ, ПІДПИСАНО В КИЄВІ

    КИЇВ, 20 листопада. Українсько-ізраїльську міжурядову угоду про врегулювання претензій, які виникли внаслідок катастрофи літака Ту-154 над Чорним морем у жовтні 2001 року, підписали сьогодні перший віце-прем'єр-міністр України Микола Азаров та віце-прем'єр, міністр юстиції Ізраїлю Йозеф Лапід.

    Літак Ту-154 російської авіакомпанії "Сибір", який прямував із Тель-Авіва до Новосибірська, був збитий 4 жовтня 2001 року ракетою С-200, випущеною під час навчань сил ППО України в Криму. В результаті катастрофи загинули 78 чоловік - 66 пасажирів (здебільшого громадяни Ізраїлю) і 12 членів екіпажу (громадяни Росії).

    Проект угоди про врегулювання питання виплат компенсацій був узгоджений у Києві під час четвертого раунду українсько-ізраїльських консультацій 12-13 листопада.

    Українсько-російська відповідна угода, проект якої було розглянуто на рівні урядових делегацій 29 жовтня 2003 року, - у стадії узгодження . МЗС України 14 листопада звернулося до російської сторони з пропозицією якнайшвидше підписати угоду про врегулювання питання виплат компенсацій родичам загиблих.

    * * * * *

    МІЖУРЯДОВА УГОДА МІЖ ІЗРАЇЛЕМ ТА УКРАЇНОЮ ПРО ВРЕГУЛЮВАННЯ ПРЕТЕНЗІЙ, ЩО ВИНИКЛИ ВНАСЛІДОК КАТАСТРОФИ ТУ-154, ПОКЛАЛА КРАЙ СУМНІЙ СТОРІНЦІ ВІДНОСИН МІЖ НАШИМИ КРАЇНАМИ, СКАЗАВ МІНІСТР ЮСТИЦІЇ ІЗРАЇЛЮ

    КИЇВ, 20 листопада. Підписана сьогодні українсько-ізраїльська міжурядова угода про врегулювання претензій, що виникли внаслідок катастрофи Ту-154 у жовтні 2001 року, ознаменувала кінець сумної сторінки наших відносин, сказав на прес-конференції після завершення підписання документа віце-прем'єр-міністр, міністр юстиції Ізраїлю Йозеф Лапід. Сторони повертаються до добрих відносин, відзначив він. Ізраїльська сторона високо цінує те, яким чином уряд України відреагував на цю трагічну подію. "Ми віримо результатам проведеного владою України розслідування обставин даної трагедії" , - підкреслив Йозеф Лапід. Представник Держави Ізраїль висловив вдячність Президенту України Леоніду Кучмі за його позитивне втручання у врегулювання проблеми, що дозволило підписати сьогоднішню угоду.

    Зі свого боку, перший віце-прем'єр-міністр України Микола Азаров відзначив, що Україна зробила все можливе, щоб поставити крапку в цьому питанні. Він відзначив, що протягом наступного тижня аналогічну угоду буде підписано з Росією, і цьому, за його словами, чималою мірою сприяло сьогоднішнє підписання. Микола Азаров відзначив, що виплати будуть здійснені в стислі строки. Суму виплат компенсацій Микола Азаров не назвав. Він підкреслив, що між сторонами існує домовленість про не розголошування суми.

    Відповідаючи на запитання журналістів, перший віце-прем'єр висловив сподівання, що судові позови на адресу українських властей у зв'язку з виплатою компенсацій родичам загиблих припиняться. Однак, підсумував він, ніхто не може заборонити родичам загиблих звертатися в судові інстанції.

    * * * * *

    ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ПАРЛАМЕНТ ПРОДЕМОНСТРУВАВ ПІДТРИМКУ ЄВРОПЕЙСЬКОМУ ВИБОРУ УКРАЇНИ

    БРЮССЕЛЬ, 20 листопада. В ухваленій сьогодні на сесії Європарламенту у Страсбурзі резолюції з питання "Ширша Європа - Сусідство: нові рамки відносин із східними та південними сусідами", відзначається, що згідно зі статтею 49 Угоди ЄС, "кожна європейська країна, яка поважає й дотримується принципів фундаментальних свобод, демократії, прав людини, верховенства закону може претендувати на вступ до Європейського Союзу".

    У резолюції наголошується, що чітке визнання прав таких держав як, зокрема, Україна, які відкрито висловлюють свої прагнення набути членства в ЄС, за умов досягнення ними необхідних політичних і економічних критеріїв, повинно виступати потужним стимулом їхнього співробітництва в рамках "Ширшої Європи".

    Депутати Європарламенту відзначили, що нова стратегічна політика ЄС жодним чином не повинна суперечити намірам європейських країн набути членство в ЄС. Навпаки, як констатує резолюція, "Ширша Європа" має слугувати важливим інструментом сприяння цим країнам рухатися в напрямі досягнення їх мети, для чого у більш віддаленій перспективі передбачається встановлення договірних форм асоціації.

    Депутати Європарламенту визнали у резолюції, що Україні, з огляду на її розміри, географічне розташування, глибокі історичні, культурні, економічні та інші зв'язки з Центральною та Західною Європою, Росією, а також з урахуванням її потенціалу стати ще більш цінним партнером для ЄС, повинна бути надана особливо важлива роль у контексті нової політики сусідства ЄС.

    З метою підтримки процесу реформ в Українській державі Європейський Парламент визнав за необхідне залишити відкритими двері для набуття Україною членства в ЄС.

    Крім цього, резолюція включає положення, які рекомендують поширити на Україну діяльність Європейського інвестиційного банку. В документі підкреслюється важливість надання підтримки Україні у вступі до СОТ, а також привертається увага Європейської Комісії до ситуації у сфері охорони здоров'я та навколишнього середовища в регіонах України, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

    * * * * *

    ДНІ ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ В УКРАЇНЇ 1932-1933 РОКІВ ПРОХОДЯТЬ У КАЗАХСТАНІ

    АСТАНА, 20 листопада. У рамках проведення в Казахстані Днів ушанування пам'яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років сьогодні відбулося засідання Громадської ради при Посольстві України в РК.

    Посол України в Казахстані Василь Цибенко наголосив, що вперше в історії ООН Голодомор визнано трагедією, спричиненою діями тоталітарного режиму.

    Члени Громадської ради, державні та громадські діячі Республіки Казахстан, представники української діаспори, викладачі української школи, дипломати українського посольства вшанували пам'ять жертв голодомору, поклали квіти до монумента Скорботи в центрі Астани.

    Напередодні за сприяння Посольства України в РК в Українському навчальному комплексі Астани було розгорнуто фотовиставку, присвячену трагічним подіям Голодомору в Україні, у старших класах проведено уроки пам'яті.

    Відповідні заходи з цієї нагоди відбудуться в обласних та міських українських громадах Казахстану, а в храмах Астани, Караганди, Павлодара, Усть-Каменогорська буде проведено урочисті служби.

    * * * * *

    НА ІВАНО-ФРАНКІВЩИНІ ТРИВАЄ РЕСТАВРАЦІЯ СНЯТИНСЬКОЇ ГІДРОЕЛЕКТРИЧНОЇ СТАНЦІЇ

    ІВАНО-ФРАНКІВСЬК, 20 листопада. Після 30 років бездіяльності знову почне працювати Снятинська гідроелектрична станція. Увесь цей час ГЕС мала статус "замороженого" об'єкта.

    Новим власником ГЕС стало Вінницьке ТзОВ "Енергоінвест", яке викупило станцію в Івано-Франківського "Прикарпаттяобленерго". На днях було зроблено першу спробу запустити електростанцію в роботу, а вже найближчим часом керівництво станції сподівається на включення ГЕС до енергосистеми України.

    Сьогодні  на Снятинській ГЕС триває ремонт обладнання та приміщення станції. Днями на камені, що символізує початок реставрації Снятинської ГЕС, з'явився новий запис про першу  спробу запустити в роботу турбіну.  Потужність станції складатиме 4 млн. кВт/год на рік.

    Снятинська ГЕС збудована у 1959 році. Станція забезпечувала побутові потреби мешканців району. Однак після 10 років роботи станцію було законсервовано. Маючи статус "замороженого" об'єкта, станція спочатку перебувала на балансі Снятинського РЕМу. Згодом була включена до статутних фондів "Прикарпаттяобленерго".

    * * * * *

    НА ЛУГАНЩИНІ ПРОЙШОВ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ СПІЛЬНИХ ДІЙ В ІНТЕРЕСАХ ДІТЕЙ

    ЛУГАНСЬК, 20 листопада. У рамках проведення міжнародного дня спільних дій в інтересах дітей у Луганській області пройшли заняття з прав людини для вихованців Перевальської виховної колонії для неповнолітніх.

    Організаторами акції стали служба у справах неповнолітніх Луганської облдержадміністрації, обласний благодійний фонд "Підліток"  та обласний Центр розвитку дитячого руху "Лугарі". Для підлітків із Перевальської колонії у цей день було проведено тренінгові заняття з прав людини, анкетування. Перед ними також виступили музиканти ансамблю популярної й камерної музики "Кантабілє" та луганські письменники. Усім неповнолітнім вручені подарунки.

    За словами начальника служби у справах неповнолітніх Луганської облдержадміністрації Раїси Родіної, ця акція неодноразова. 

    У Луганській області також триває міжнародна кампанія "Не залишати без уваги жодної дитини". За ініціативою служби у справах неповнолітніх в усіх містах і районах області, спецустановах для неповнолітніх проводяться теле- та радіомарафони за участю дітей, прямі ефіри з питань реалізації прав неповнолітніх, круглі столи, виставки дитячих робіт, анкетування та дослідження соціальних проблем дітей і шляхів їх вирішення, заходи щодо роз'яснення прав, свобод, обов'язків людини та громадянина.

    За словами Раїси Родіної, кінцева ціль кампанії - досягти покращення ситуації щодо ставлення до дітей у кожній країні, а також нагадати урядам держав про взяті ними зобов'язання по дотриманню прав усіх дітей, в тому числі зобов'язання по дотриманню положень Конвенції ООН. "Основна мета наших заходів - дати підліткам можливість відчути себе людиною, рівним серед рівних, навчитись шанувати кожне життя й почуття кожного" , - відзначила Раїса Родіна.

    * * * * *

    У РІВНОМУ ПРОЙДЕ ПОЛІТИЧНА ГРА ДЛЯ ШКОЛЯРІВ, ЩО ІМІТУВАТИМЕ ЗАСІДАННЯ ООН

    РІВНЕ, 20 листопада. У п'ятницю в Рівному пройде регіональна "Політична гра моделі Організації об'єднаних націй", у якій візьмуть участь команди школярів львівських і рівненських шкіл.

    За словами члена оргкомітету конкурсу, вчителя історії Людмили Черв'яцової, вперше такі змагання було проведено у Рівненській державній гуманітарній гімназії. Перед цим делегація гімназії побувала на політичних іграх у Києві, які там проводяться регулярно з ініціативи дружини Президента України Людмили Кучми.

    Метою політичних ігор є залучення молоді до розбудови  демократичної держави. У 2000-му році Генеральна Асамблея ООН прийняла програму "Основні завдання тисячоліття", однак їх виконання без активної участі молоді неможливе.

    Тема нинішньої гри - "Молодь проти насильства". Майже 20 команд презентуватимуть різні країни світу та імітуватимуть засідання Генеральної Асамблеї ООН. Потім, 5 комітетів обговорюватимуть теми захисту прав людини, боротьби з тероризмом, подолання ВІЛ/СНІДу, боротьби з бідністю та гендерної  рівності.

    Підсумком роботи стануть рекомендації, в яких делегації висловлять своє бачення й шляхи подолання цих проблем.

    * * * * *

    ДО 190-РІЧЧЯ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА У ЛЬВОВІ ВІДКРИЛАСЯ ВИСТАВКА  „ШЛЯХАМИ ТАРАСА"

    ЛЬВІВ, 20 листопада. У Львові відкрилася виставка  „Шляхами Тараса", яка присвячена 190-річчю від дня народження Тараса Шевченка.

    Виставка „Шляхами Тараса" створена з ініціативи Національної Спілки художників України.

    На виставці представлено 18 картин 9 художників, створених під час поїздки місцями, де творив Тарас Шевченко.  До роботи над картинами для цієї виставки були запрошені художники-пленеристи, що є представниками різноманітних шкіл живопису Донецька, Вінниці та Києва.

    У зміст картин покладені образи природи Канева, Моринців, Холодного Яру, які тісно пов'язані з життям і творчістю Тараса Шевченка.  Митці мали на меті показати у своїх картинах зв'язок часу, природну єдність художньої мови. Митці також показали історичні події, пов'язані з біографією Тараса Шевченка: батьківську хату, панорами пам'ятних місць, що несуть у собі відбиток життєвих вражень поета, які були символічними для його життя й творчості.

    Директор музею етнографії та художнього промислу Роман Чмелик відзначив, що картини, представлені на виставці „Шляхами Тараса", показують погляд на Тараса Шевченка мешканців Центральної України, оскільки вони виконані художниками з центрального регіону.

    Виставка задумувалась як мандруюча. Вона вже експонувалася у Києві та Луцьку. Після Львова ця виставка поїде до Івано-Франківська.

    * * * *



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    [an error occurred while processing this directive]
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.