News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Tue, April 23, 21:34 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, Nov 5, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    5.11.03 №219
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ


    ЛЕОНІД КУЧМА ВИСЛОВЛЮЄТЬСЯ ЗА СТВОРЕННЯ ЗОНИ ВІЛЬНОЇ ТОРГІВЛІ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА СЕРБІЄЮ І ЧОРНОГОРІЄЮ
    Київ. 4 листопада.



    "Ми однодумці, оскільки обрали шлях євроатлантичної інтеграції", - заявив Президент України Леонід Кучма по завершенні переговорів з Президентом Сербії і Чорногорії Светозаром Маровичем у Києві. Проблеми, які стоять перед нашими країнами, мають багато спільного, тому досвід України та Сербії і Чорногорії може бути взаємно корисним, щоб подолати цей шлях разом, сказав Леонід Кучма. Наголосивши на потребі України та Сербії і Чорногорії інтенсифікувати економічне співробітництво, Леонід Кучма сказав про необхідність "відновлення втраченого рівня" , який існував у торговельно-економічних відносинах України та колишніх югославських республік за часів СРСР. У цьому зв'язку він покладає великі надії на Третє засідання міжурядової українсько-сербо-чорногорської комісії з торговельно-економічного співробітництва, яке заплановано на наступний рік.
    Якщо нам вдасться вже найближчим часом підписати і ратифікувати угоду про створення зони вільної торгівлі між нашими країнами, це стане хорошим кроком для розв'язання існуючих проблем, сказав Леонід Кучма.
    За перші 6 місяців поточного року товарообіг між Україною та Сербією і Чорногорією становить 104 млн. доларів США.


    * * * * *

    СЕРБІЯ І ЧОРНОГОРІЯ ТА УКРАЇНА ЙДУТЬ АНАЛОГІЧНИМ ШЛЯХОМ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ, ЗАЯВИВ ПРЕЗИДЕНТ СЕРБІЇ І ЧОРНОГОРІЇ
    Київ. 4 листопада.
    Президент Сербії і Чорногорії Светозар Марович назвав "важливими" підписані у ході його офіційного візиту до Київа угоди про співробітництво Сербії і Чорногорії та України у галузі військово-технічного співробітництва та у галузі туризму. Ми йдемо аналогічним шляхом євроінтеграції, і справді можемо допомогти один одному не лише дружніми словами, а й конкретними справами, сказав він у цьому зв'язку. Светозар Марович назвав "плідними і конструктивними" переговори з Леонідом Кучмою. За його словами, Сербія і Чорногорія та Україна йдуть рішуче крок за кроком вперед. "Ми належимо до Європи і хочемо бути її частиною", - підсумував він.


    * * * * *

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ПРОПОНУЄ СЕРБІЇ І ЧОРНОГОРІЇ ЗАПРОВАДИТИ БЕЗВІЗОВИЙ РЕЖИМ ВЗАЄМНИХ ПОЇЗДОК ГРОМАДЯН
    Київ. 4 листопада.



    Про готовність України запровадити безвізовий режим перетину кордонів для громадян України та Сербії і Чорногорії заявив Президент України Леонід Кучма. На прес-конференції за підсумками переговорів з Президентом Сербії і Чорногорії Светозаром Маровичем Леонід Кучма зазначив, що вирішення цього питання "залежить суто від нас самих". Загалом же Президент України вважає, що введення Євросоюзом жорсткого візового режиму з третіми країнами є "одним із самих негативних кроків", зроблених ЄС за час після зруйнування Берлінського муру.
    У свою чергу, Светозар Марович сказав, що вважає можливим вирішити візове питання, щоб воно не було перешкодою для розвитку взаємин.


    * * * * *

    ГЕНЕРАЛЬНИЙ СЕКРЕТАР МІЖНАРОДНОЇ КОНФЕДЕРАЦІЇ ВІЛЬНИХ ПРОФСПІЛОК ВІДЗНАЧАЄ НАЯВНІСТЬ ПРОФСПІЛКОВОГО ПЛЮРАЛІЗМУ В УКРАЇНІ
    Київ. 4 листопада.
    Той факт, що Міжнародна конфедерація вільних профспілок отримала заявку на вступ до своїх лав від двох профспілкових організацій України - Федерації профспілок України та Конфедерації вільних профспілок України - є свідченням профспілкового плюралізму в Україні. Про це заявив Генеральний секретар Міжнародної конфедерації вільних профспілок Гай Райдер, який перебуває в Україні з візитом.
    За його словами, мета місії Міжнародної конфедерації вільних профспілок (МКВП) - провести оцінку двох профспілкових організацій України і прийняти рішення щодо прийняття їх до МКВП. Гай Райдер повідомив, що місія вже провела переговори з представниками українських профспілкових організацій, Прем'єр-міністром України Віктором Януковичем, Головою Верхоної Ради Володимиром Литвином. За словами Гая Райдера, місію МКВП цікавить загальна ситуація у сфері праці України. У цьому зв'язку інтерес для нас представляє, зазначив Гай Райдер, таке питання, як прийняття нового Кодексу про працю. Цей кодекс, зазначив Гай Райдер, має відповідати основним конвенціям Міжнародної організації праці від 1987 та 1998 років. Гай Райдер зазначив, що в ході зустрічі і переговорів з представниками української влади було зазначено, що новий кодекс прийматиметься з урахуванням його відповідності цим конвенціям.
    Окрім того, Генеральний секретар МКВП повідомив, що місію також цікавить така проблема, як погашення заборгованості із зарплат в Україні та свобода асоціації,

    тобто, права трудящих приєднуватися до профспілок за вибором. За словами Гая Райдера, незважаючи на те, що законодавство України гарантує та захищає право трудящих вступати у профспілку за вибором, на жаль, МКВП все ще продовжує отримувати інформацію про тиск стосовно вступу трудящих до тієї чи іншої профспілки. Гай Райдер зазначив, що така ситуація неможлива, і законодавство повинно бути реалізоване у цій сфері не лише теоретично, а й на практиці.


    * * * * *

    ПРЕМ'ЄР-МІНІСТР УКРАЇНИ І ГЕНЕРАЛЬНИЙ СЕКРЕТАР МІЖНАРОДНОЇ КОНФЕДЕРАЦІЇ ВІЛЬНИХ ПРОФСПІЛОК ОБГОВОРИЛИ ПЕРСПЕКТИВИ СПІВПРАЦІ
    Київ. 4 листопада.
    Соціально-трудові відносини і співпраця з профспілками - один з головних напрямів діяльності уряду, заявив Прем'єр-міністр України Віктор Янукович. Він зустрівся з генеральним секретарем Міжнародної конфедерації вільних профспілок /МКВП/ Гаєм Райдером, який очолює місію, що прибула в Україну для вивчення профспілкового руху країни у зв'язку з наміром Федерації профспілок України і Конфедерації вільних профспілок України вступити в цю авторитетну організацію.
    Віктор Янукович відзначив, що захисна роль профспілок особливо зросла з переходом України на ринкові рейки і появою приватних власників, перед якими вони захищають інтереси працівників. У зв'язку з цим розвиток соціального партнерства відбувається на всіх рівнях, міцніє взаємодія виконавчої влади і профспілок, а суперечності між ними вирішуються шляхом відкритого діалогу. Проте, за словами Прем'єр-міністра, у цьому напрямку і далі потрібно вдосконалювати законодавче поле.
    Як повідомив журналістам Гай Райдер, сторони обмінялися думками про український ринок праці, проблеми зайнятості населення і погашення заборгованості по зарплатах. Насамперед була розглянута проблема трудового законодавства, яке має, з чим погодилися Прем'єр-міністр і представники українських профспілок, відповідати міжнародним нормам і вимогам Міжнародної організації праці. У цій організації, домовилися співрозмовники, пройде експертизу український Трудовий кодекс. Віктор Янукович відзначив серйозність ситуації із заборгованістю по зарплаті і запевнив, що уряд зробить все можливе, щоб погасити її і не допускати надалі. За його даними, значну частину боргів по зарплаті, накопичених у попередні роки, уряду вдалося повернути трудящим. У поточному році, сказав він, буде ліквідована заборгованість по регресивних позовах, а на початку наступного - по всіх інших виплатах.
    Було розглянуте також питання свободи вибору працівниками профспілкових асоціацій. В Україні існує профспілковий плюралізм, відзначив він, однак присутній і тиск при виборі профспілки і в цьому плані необхідно діяти суворо в рамках міжнародного законодавства. Врегулювання проблеми сприятиме зміцненню співпраці не тільки з МКВП, а й Світовою організацією торгівлі і Євросоюзом, підкреслив Гай Райдер.
    Після вивчення різних профспілкових об'єднань України, сказав він, місія підготує відповідні рекомендації і винесе їх на розгляд Координаційної ради МКВП, засідання якої відбудеться наступного тижня. Від її рішення залежатиме прийняття двох найбільших українських профспілок в члени Міжнародної конфедерації вільних профспілок, яка об'єднує 158 мільйонів представників 150 країн світу.


    * * * * *

    МІНІСТР ЗАКОРДОННИХ СПРАВ УКРАЇНИ ЗУСТРІВСЯ З ПРЕЗИДЕНТОМ КАЗАХСТАНУ
    Астана. 4 листопада.
    Президент України Леонід Кучма передав запрошення главі Казахстану відвідати Україну. Про це після зустрічі з Президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим в Астані повідомив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.
    За словами керівника зовнішньополітичного відомства України, у розмові з Президентом Казахстану були обговорені питання двостороннього економічного співробітництва, можливості реалізації багатосторонніх проектів, спрямованих на розвиток економік двох країн.
    "Нурсултан Назарбаєв висловив впевненість у тому, що між Україною і Казахстаном є колосальні перспективи, і є всі можливості для їх реалізації", - сказав Костянтин Грищенко. Він відзначив такі галузі співробітництва як поставки енергоресурсів з Казахстану в Україну і через територію України в Європу.
    Костянтин Грищенко у розмові з Президентом Казахстану передав вдячність української сторони за поставку зернових. На зустрічі обговорювалися також питання забезпечення надійних шляхів транспортування товарів з Казахстану в Україну та у зворотному напрямку.


    * * * * *

    КАЗАХСТАН ГОТОВИЙ ПРИЄДНАТИСЯ ДО ВШАНУВАННЯ У РАМКАХ ООН 70-ї РІЧНИЦІ ГОЛОДОМОРУ, ВВАЖАЮЧИ ЙОГО СПІЛЬНОЮ ТРАГЕДІЄЮ УКРАЇНСЬКОГО І КАЗАХСЬКОГО НАРОДІВ
    Астана. 4 листопада.
    Динамічний розвиток українсько-казахстанських відносин відзначили міністри закордонних справ України і Республіки Казахстан під час зустрічі в Астані. Костянтин Грищенко та Касимжомарт Токаєв детально обговорили пріоритетні напрями взаємодії на найближчу перспективу.
    Міністр закордонних справ України подякував своєму казахстанському колезі за здійснені Казахстаном оперативні поставки зерна у зв'язку з неврожаєм в Україні.
    Окрему увагу Костянтин Гришенко та Касимжомарт Токаєв приділили розвитку

    співпраці в енергетичній сфері, зокрема, транспортуванню казахських енергоносіїв в Україну, а також їхньому транзиту до Європи. Глава зовнішньополітичного відомства Казахстану наголосив на стратегічному значенні розвитку Євразійського нафтотранспортного коридору, зокрема, транспортування нафти за маршрутом Одеса - Броди - Гданськ. Міністри також обговорили сучасний стан українсько-казахстанської співпраці в газотранспортній галузі.
    Під час обговорення питань, пов'язаних з проблематикою Єдиного економічного простору (ЄЕП) Білорусі, Казахстану, Росії та України, співрозмовники погодилися, що головною передумовою успішного функціонування ЄЕП є створення зони вільної торгівлі без обмежень і вилучень.
    Міністри обмінялися думками щодо співпраці в гуманітарній сфері. Окремо мова йшла про забезпечення культурно-освітніх потреб півмільйонної української громади Казахстану. Костянтин Грищенко висловив Касимжомарту Токаєву вдячність за сприяння у створенні Українського культурно-інформаційного центру в Астані.
    У ході обговорення питання вшанування жертв Голодомору 1932-33 рр. Касимжомарт Токаєв заявив про готовність Казахстану приєднатися до вшанування 70-ї річниці Голодомору в рамках ООН. За його словами,
    "Голодомор є спільною трагедією українського і казахського народів, оскільки він торкнувся не лише українців, а й казахів".
    Український та казахстанський міністри відзначили потенціал співробітництва між регіонами двох країн і домовилися стосовно розробки рамкового двостороннього документа щодо міжрегіональної взаємодії.
    Співрозмовники констатували також високий рівень співпраці між Україною та Казахстаном у рамках міжнародних організацій. Відбувся обмін інформацією щодо процесу вступу двох країн до СОТ.
    За підсумками переговорів міністри підписали План співробітництва між МЗС України та Казахстану на 2004 рік.


    * * * * *

    БІЗНЕС-ФОРУМ ПРЕДСТАВНИКІВ ДІЛОВИХ КІЛ УКРАЇНИ ТА СЕРБІЇ І ЧОРНОГОРІЇ РОЗПОЧАВ РОБОТУ В КИЄВІ
    Київ. 4 листопада.
    У рамках офіційного візиту в Україну Президента Сербії та Чорногорії Светозара Маровича в Києві розпочав роботу бізнес-форум представників ділових кіл двох держав.
    Президент Торгово-промислової палати України Сергій Скрипченко у привітальному слові сказав, що відносини між Україною та Сербією і Чорногорією розвиваються успішно, і цьому, на його думку, сприяє стабільний економічний розвиток двох держав. Він зазначив, що товарообіг між країнами торік становив 100 млн. доларів США, а за вісім місяців поточного року цей показник вже зріс до 150 млн. доларів, відповідно, за перспективними підрахунками, на кінець року товарообіг може досягти 220 млн. доларів.
    "Це саме той орієнтир, якого потрібно намагатися досягти", - зауважив Сергій Скрипченко.
    Президент Господарської палати Чорногорії Радослав Вукмірович підкреслив, що дуже важливо відновити старі зв'язки між Україною та Сербією і Чорногорією, а також встановити нові господарські відносини, які б
    "сприяли активному розвитку двох держав". За його словами, потрібно проводити подібні бізнес-зустрічі ділових кіл не тільки в рамках офіційних візитів, а регулярно для узгодження позицій і встановлення нових контактів.
    У рамках бізнес-форуму буде підписано дві Угоди про співробітництво між ТПП України і Господарською палатою Сербії та ТПП України й Господарською палатою Чорногорії.


    * * * * *

    У ПІВДЕННОАФРИКАНСЬКОМУ МІСТІ САН-СІТІ ЗАВЕРШИЛАСЯ ЗУСТРІЧ КРАЇН-УЧАСНИЦЬ КІМБЕРЛІЙСЬКОГО ПРОЦЕСУ
    Київ. 4 листопада.
    Чергова пленарна зустріч країн-учасниць Кімберлійського процесу (КП) завершилася в місті Сан-Сіті (ПАР). Тут було розглянуто практичні питання імплементації сертифікаційної схеми Кімберлійського процесу, який регулює міжнародну торгівлю алмазами. У роботі взяла участь делегація України на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом України в ПАР Ігорем Турянським.
    Найбільш бурхливі дебати на засіданні викликали питання моніторингу та контролю щодо запровадження спеціального механізму експертної оцінки виконання країнами-учасницями своїх зобов'язань.
    Учасники зустрічі позитивно оцінили результати головування ПАР в КП, яке тривало з 2000 року. З 1 січня 2004 року головування в Кімберлійському процесі перейде до Канади, а віце-головою стане Росія.


    * * * * *

    У СЕВАСТОПОЛІ ВІДКРИЛОСЯ ОНОВЛЕНЕ ЛІКАРНЯНЕ ВІДДІЛЕННЯ ДЛЯ ВЕТЕРАНІВ ВІЙНИ
    Севастополь. 4 листопада.
    У Севастополі урочисто відкрилося оновлене відділення для лікування ветеранів Великої Вітчизняної війни на базі 3-ї міської лікарні. Тут вперше за останні 20 років проведено капітальний ремонт.
    Відкрите відділення - єдина в місті медична установа, що спеціалізується на наданні допомоги тільки ветеранам. Тут працює спеціально підготовлений медперсонал, хворі забезпечуються безкоштовними лікарськими препаратами, постільною білизною, повноцінним харчуванням.

    Розраховано відділення на 50 ліжко-місць, однак цього недостатньо для міста, у якому проживають 28 тис. ветеранів війни. Присутній на відкритті голова міської ради Севастополя  Валентин Борисов заявив, що такі відділення повинні з'явитися в кожному районі міста, а реалізація цієї ідеї стане першочерговим завданням для міської ради. Представники міського відділу охорони здоров'я виступили з ініціативою присвоїти 3-й міській лікарні ім'я Даши Севастопольської - першої сестри милосердя у світовій історії.


    * * * * *

    ПЕРША ВИСОТКА СРСР, ЗБУДОВАНА В ХАРКОВІ, ВІДЗНАЧИЛА 75-РІЧЧЯ
    Харків. 4 листопада.
    Будинок Державної промисловості у Харкові відзначив 75-річчя . На початку минулого століття це був найбільший хмарочос у Європі та єдина висотка в СРСР. У Всесвітній архітектурній енциклопедії будинок Держпрому ілюструє статтю "Конструктивізм".
    Восени 1928 р. було завершено будівництво Будинку Держпрому, що сьогодні став символом Харкова. Він визначив напрямок будівництва у цьому місті. План архітектора В.К. Троценко ще 1924 року передбачив створення площі на так званих
    "університетських землях", які "належали харківським військовим обивателям, що успадкували їх від своїх предків - слобідських козаків і пожертвували в 1803 році університетові для будівництва університетського містечка". До зведення Держпрому головна частина нинішнього центра Харкова була окраїною. У 1923 році Харків став столицею України, а його населення становило 380 тис. чоловік.  Промисловий, науково-технічний і координаційний центр України не мав спеціальних приміщень, необхідних для роботи наркоматів і трестів. Пайове товариство оголосило всесоюзний конкурс на проект будинку, що врахує конкретні вимоги кожного пайовика. Будинок повинен був проектуватися залізобетонним, каркасної системи, висотою від 6 до 10-11 поверхів, з можливим пристроєм плоских дахів. Переможцем цього творчого змагання за участю кращих архітекторів став проект "Незваний гість". Його авторами була група ленінградських архітекторів у складі С. Серафимова, С. Кравця і М. Фельгеро. Проект передбачав зведення дев'яти радіально розташованих корпусів, що групувалися у три блоки з одночасним облаштуванням двох проїздів-вулиць, які беруть початок від площі (сьогодні це вул. Анрі Барбюса і Ромена Ролана). Над кожним проїздом споруджувалися три закриті переходи на рівні 3, 5 і 7 поверхів.
    Держпром часто характеризують цифрами: об'єм - 347 тис. м куб., площа забудови - 10 760 м кв., на його зведення було витрачено 1315 вагонів цементу, 3700 вагонів граніту, 9 тис. тонн. металу, 45 тис. м кв. (4,5 га) скла; із площі було вивезено 20 тис. м куб. землі. Будівництво Держпрому передбачало величезний обсяг ручної роботи (майже 1,5 млн. людино-годин), вищі технічні досягнення країни того часу.
    У роки Великої Вітчизняної війни будинок сильно постраждав. Конструкція Держпрому практично виключає можливість знищення його вибухом, однак виконуючи наказ Верховного головнокомандуючого про знищення стратегічних об'єктів при відступі, сапери руйнували будівлю дрібними вибухами, аби Держпром не дістався ворогові в придатному для експлуатації стані. Держпром - єдиний будинок в ансамблі площі, який після війни було відновлено у первісному вигляді.


    * * * * *

    У ЛЬВОВІ ПРЕЗЕНТОВАНО НОВИЙ МІКРОАВТОБУС „ДЕЛЬФІН"
    Львів. 4 листопада.
    На вулицях Львова з'явиться новий мікроавтобус для пасажирських перевезень "Дельфін". Щоправда новинка ВАТ "Стрий Авто" поки не сертифікована і виконуватиме свої "перші кроки" як взірець.
    "Дельфін" - перший у регіоні взірець малого автобуса для пасажирських перевезень, розроблений Науково-технічним центром ЗАТ "Бориспільський автомобільний завод", а саме його офіційним дилером у Львові - автомобільним центром "Квадрат".
    Після програми "Шкільний автобус", це вже другий проект, який втілив у життя ВАТ "Стрий Авто", заручившись підтримкою багатьох регіональних підприємств.
    Перший автобус уже придбала Асоціація перевізників. Коштує "Дельфін" 76 тис. грн.
    За словами розробника "Дельфіна" Станіслава Войтківа, новий мікроавтобус розрахований на 14 сидячих місць, більш економний в експлуатації, просторий та відповідає всім вимогам європейського стандарту.


    * * * * *

    НА ЗАКАРПАТТІ ТРИВАЄ ГАЗИФІКАЦІЯ СІЛЬСЬКИХ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ
    Ужгород. 4 листопада.
    На Закарпатті триває програма газифікації регіону. У понеділок урочисте запалення газу відбулось у Виноградівському районі Закарпатської області у селах Карачин, Гудя та Нове Село.
    У селі Карачин голова Закарпатської обласної державної адміністрації Іван Різак особисто запалив голубий вогник у будинку Юлія Фабіана. Газ у цьому селі підведено до осель 147 мешканців Карачина. Відтепер газом зможуть користуватись 70 % жителів села. Роботи з газифікації с. Карачин велися ще з кінця минулого року.  На обладнання газопроводу витрачено 48 тис. грн. Ще 91 тис. грн. витрачена мешканцями села на внутрішні роботи.
    Для газифікації Нового Села прокладено 13 кілометрів газопроводу. Вартість робіт склала 240 тис. грн. Майже всі будинки новосельців готові до прийому газу.

    З ініціативи керівництва Закарпатської облдержадміністрації 2004 рік оголошено Роком газифікації сільських населених пунктів Закарпаття. Уперше за післявоєнні роки розроблено Генеральний план газифікації населених пунктів краю. За 9 місяців цього року на реалізацію програми газифікації вдалося виділити з обласного та місцевих бюджетів 6,7 млн. грн., що втричі більше, аніж за весь 2002 рік. Завдяки цьому протягом поточного року введено в експлуатацію майже 130 км газових мереж і трубопроводів, газифіковано 3170 житлових будинків та 335 квартир.


    * * * * *

    НА ВОЛИНІ ПРОЙДЕ АКЦІЯ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ
    Луцьк. 4 листопада.
    Просвітницький студентський гурт «Джерела» започаткував на Волині акцію пам'яті жертв Голодомору «Прочитай. Знай!». До 22-го листопада, який Указом Президента України оголошено Днем жертв голодомору і політичних репресій, планується розповсюдити серед мешканців Луцька буклет із уривками твору Євгена Маланюка «Волошкові очі» та спогадами очевидців трагедії.
    До 70-ї річниці голодомору гурт «Джерела» планує покласти у кожну поштову скриньку Луцька буклет, у якому вміщено уривки з твору Євгена Маланюка «Волошкові очі», низку вражаючих спогадів очевидців цієї трагедії та перелік офіційних заходів із вшанування жертв голодомору і політичних репресій. Всього планується поширити 54 тисячі таких буклетів.
    "Питання голодомору 1932-1933 років обговорюється на рівні ООН, а ми ще й досі не усвідомили масштаби цієї трагедії, - звертаються студенти до своїх земляків. - За неповні два роки лютування голодомору лише в Центральній і Східній Україні загинуло від 6 до 10 мільйонів українських селян. Приблизно стільки людей проживає в середній європейській державі. Не пошкодуйте кількох хвилин, щоб прочитати цю малесеньку оповідь, зрештою, це можна зробити навіть у маршрутці чи тролейбусі, в черзі, просто в будь-яку вільну хвилину".
    Зі слів організаторів, акція вже отримала належне розуміння та підтримку з боку керівництва Волинської обласної державної адміністрації, луцької мерії та громадськості міста.


    * * * * *

    У ЛЬВОВІ ПРОХОДИТЬ СТУДЕНТСЬКИЙ КОНКУРС "ЛЕВУ ПОТРІБНА РЕАНІМАЦІЯ"
    Львів. 4 листопада.
    З 3 листопада по 3 грудня у Львові триватиме студентський конкурс плакатів та есе на тему проблем збереження пам'яток Львова "Леву потрібна реанімація". Конкурс організовано благодійним фондом "Збереження історико-архітектурної спадщини Львова".
    За словами президента Фонду Андрія Салюка, оголосивши цей конкурс, Фонд має на меті ще раз наголосити на унікальності та самобутності культурного середовища Львова та привернути увагу до проблеми руйнування і відновлення пам'яток у місті. Участь у конкурсі дає можливість активно висловити свою позицію до Львова пензлем чи словом.
    „Ми сподіваємося прочитати й побачити у студентських роботах Львів: яким він був, а яким міг би бути і яким хотілось би його запам'ятати, про біль і надії нашого міста, його проблеми і красу одночасно",  - зазначив Андрій Салюк.
    На конкурс можуть бути представлені плакати та есе, найкращі з яких будуть надруковані і розташовані на рекламних щитах міста, а есе опубліковані у львівських газетах і видані друком у спеціальній збірці.
    Переможці конкурсу будуть відзначені нагородами: володарі двох перших премій отримають мобільні телефони з підключення, двох других - мобільні телефони та заохочувальні премії.






    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    [an error occurred while processing this directive]
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.