UkraiNewstand  News from and about Ukraine & Ukrainians
Ukrainian Community Press Releases
BRAMA Home UkraiNewstand Ukraine Weather Ukraine Elections '98 BRAMA Sports BRAMA/UBN Calendar of Events BRAMA Community Press Releases
БРАМА Індекс УкраїНовини Погода Вибори-98 БРАМА Спорт БРАМА/UBN Громадський Календар Громадські Прес-релізи на БРАМІ

<<< INSTRUCTIONS FOR SUBMITTING PRESS RELEASES -- CLICK HERE >>>

Transliterated text appears below

13.01.99
Львів

Суд відбувся

PRESS RELEASE:
Як повідомив Заступник Голови Львівського комітету захисту укараїнських патріотів Ігор Каланець, 12 січні у Калуші Івано-Франківської області відбувся суд над Андрієм Парубієм, одним з трьох обвинувачуваних у справі 7 листопада 1997 року (див. замітку "В Україні судять українських патріотів", 30.11.98 і подальші матеріали на Брамі). На суді були присутні представники Комітетів захисту українських патріотів Калуша, Івано-Франківська і Львова, їх позицію репрезентували громадські захисники. Всю організацію підтримки взяв на себе Калуський комітет і зробив цю справу дуже добре. Приситні на суді поводили себе коректно і не заважали обєктивному розгляду справи суддями.

Однак позивач на суд не прибув. Кілька місяців тому суд мав відбутися у Львові, і тоді позивачі теж на суд не прийшли, мотивуючи це страхом перед "націоналістами", хоча тоді маніфестанти, протестуючи проти судилища, навіть не наближалися до будинку суду, щоб не було зайвих обвинувачень у тиску на суд.

Незважаючи на відсутність позивача, суд таки відбувся, але судді не знайшли складу злочину у цій справі за браком доказів і відповідно до процедури матеріали будуть повернуті до Львова. Виглядає так, що хтось замислив цю справу як політичний процес, однак хід подій показує, що ця задумка провалилася. Ігор Калинець заявив, що рішення Калуського суду можна вважати першою перемогою громадського руху на захист українських патріотів.

Валентин Стецюк
valentyn@icmp.lviv.ua

13.01.99
L'viv

Sud vidbuvsya

PRESS RELEASE:
Yak povidomyv Zastupnyk Holovy L'vivs'koho komitetu zakhystu ukrayins'kykh patriotiv Ihor Kalanets', 12 sichni u Kalushi Ivano-Frankivs'koyi oblasti vidbuvsya sud nad Andriyem Parubiyem, odnym z tr'okh obvynuvachuvanykh u spravi 7 lystopada 1997 roku (dyv. zamitku "V Ukrayini sudyat' ukrayins'kykh patriotiv", 30.11.98 i podal'shi materialy na Brami). Na sudi buly prysutni predstavnyky Komitetiv zakhystu ukrayins'kykh patriotiv Kalusha, Ivano-Frankivs'ka i L'vova, yikh pozytsiyu reprezentuvaly hromads'ki zakhysnyky. Vsyu orhanizatsiyu pidtrymky vzyav na sebe Kalus'kyj' komitet i zrobyv tsyu spravu duzhe dobre. Prysytni na sudi povodyly sebe korektno i ne zavazhaly obyektyvnomu rozhlyadu spravy suddyamy.

Odnak pozyvach na sud ne prybuv. Kil'ka misyatsiv tomu sud mav vidbutysya u L'vovi, i todi pozyvachi tezh na sud ne pryj'shly, motyvuyuchy tse strakhom pered "natsionalistamy", khocha todi manifestanty, protestuyuchy proty sudylysha, navit' ne nablyzhalysya do budynku sudu, shob ne bulo zaj'vykh obvynuvachen' u tysku na sud.

Nezvazhayuchy na vidsutnist' pozyvacha, sud taky vidbuvsya, ale suddi ne znaj'shly skladu zlochynu u tsij' spravi za brakom dokaziv i vidpovidno do protsedury materialy budut' povernuti do L'vova. Vyhlyadaye tak, sho khtos' zamyslyv tsyu spravu yak politychnyj' protses, odnak khid podij' pokazuye, sho tsya zadumka provalylasya. Ihor Kalynets' zayavyv, sho rishennya Kalus'koho sudu mozhna vvazhaty pershoyu peremohoyu hromads'koho rukhu na zakhyst ukrayins'kykh patriotiv.

Valentyn Stetsyuk
valentyn@icmp.lviv.ua

More Community Press Releases -- Click Here

Copyright ©1997-98 BRAMA, Inc.; all rights reserved.