News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Fri, April 26, 14:50 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, Jul 2, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    02.07.03 №116
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ


    УРЯДИ УКРАЇНИ І ХОРВАТІЇ ВВАЖАЮТЬ ПРОЕКТ "ДРУЖБА-АДРІЯ" ОДНИМ З НАЙПЕРСПЕКТИВНІШИХ НАПРЯМКІВ ДВОСТОРОННІХ ЕКОНОМІЧНИХ ВІДНОСИН
    Київ. 1 липня.
    Незважаючи на те, що на Україну поки що припадає лише 0,21 відсотка експорту і 0,17 відсотка хорватського імпорту, торговельно-економічні відносини двох країн останнім часом значно активізувалися. Це відзначили в ході переговорів Прем'єр-міністр України Віктор Янукович і міністр закордонних справ Республіки Хорватія Тоніно Піцула.
    Одним з найперспективніших напрямків співробітництва сторони вважають проект "Дружба-Адрія". Через цей нафтопровід після модернізації хорватської ділянки вже на першому етапі можна транспортувати по території України до адріатичного порту Онішай близько 5 мільйонів тонн нафти. Глава українського уряду підкреслив необхідність якнайшвидшої реалізації цього проекту. Ми бачимо його перспективу, заявив він. Однак експертам потрібно ще раз розглянути всі позитивні і негативні сторони, в тому числі в екологічній сфері.
    Саме питання екологічної безпеки непокоїть хорватську громадськість, заявив журналістам Тоніно Піцула. Значна частина ВВП Хорватії - це надходження від туризму, уточнив він і ми хотіли б уникнути будь-яких інцидентів, пов'язаних з екологією. Водночас, відзначив міністр, основна частина робіт по проекту виконана, і портові термінали готові до прийняття нафти. У нас немає сумнівів в економічній ефективності, підкреслив він, уряд Хорватії підтримує цей проект.
    Прем'єр-міністр України і глава МЗС Хорватії обговорили питання євроатлантичної інтеграції, вступу України у Світову організацію торгівлі, організацію візового режиму. Вони відзначили, що в двосторонніх торгово-економічних відносинах немає розбіжностей, а економічні потенціали двох країн дають підстави для зростання такої співпраці. Як відзначив Віктор Янукович, багато спільних конкретних проектів буде розглянуто під час візиту цього року в Україну Прем'єр-міністра Хорватії, а також на другому засіданні українсько-хорватської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва, запланованому на весну наступного року.

    * * * * *


    МІНІСТР ЗАКОРДОННИХ СПРАВ УКРАЇНИ ПРОВІВ ЗУСТРІЧ ЗІ СВОЇМ ХОРВАТСЬКИМ КОЛЕГОЮ
    Київ. 1 липня.
    Політичний діалог між Україною і Хорватією розвивається досить активно, зазначив міністр закордонних справ України Анатолій Зленко по завершенні перегорів української і хорватської делегацій, що відбулася в рамках офіційного візиту в Україну міністра закордонних справ Республіки Хорватія Тоніно Піцули. За словами українського міністра, наступними етапами цього діалогу стануть офіційний візит в Україну прем'єр-міністра Хорватії Івіци Рачана, а також відвідання Загреба Головою Верховної Ради України Володимиром Литвином.
    Анатолій Зленко повідомив, що на зустрічі обговорювалися перспективи активізації торговельно-економічної та інвестиційної співпраці. На жаль, зазначив він, вже другий рік поспіль зберігається тенденція до зменшення товарообігу та негативне для України сальдо зовнішньої торгівлі. Ми погодилися, сказав міністр, що передумовою активізації економічної складової нашого співробітництва є подальша лібералізація торгівлі, реалізація спільних проектів у таких галузях як суднобудівна, хімічна, літако- та машинобудування, легка та харчова промисловості.
    Міністри обговорили також питання візового режиму між

    двома країнами. Вони погодилися, що його запровадження негативно позначилося на обсягах економічного співробітництва та співпраці у сфері туризму. Сторони обмінялися думками щодо перспектив взаємодії у євроінтеграційному напрямі. Досвід Хорватії як країни, яка за короткий проміжок часу досягла помітних успіхів на шляху євроінтеграції є особливо цікавим для України, сказав Анатолій Зленко.
    Зі свого боку Тоніно Піцула зазначив, що підписання договору про реадмісію - є першим кроком до лібералізації візового режиму між Україною та Хорватією. Хорватський міністр повідомив, що у посольстві Хорватії в Україні буде встановлена нова форма видачі віз, що набагато прискорить цю процедуру. Тоніно Піцула наголосив, що відносини у політичній сфері між країнами розвиваються активно а в економічній вони є недостатніми. За його словами, зважаючи на великий економічний потенціал обох держав, товарообіг у 30 млн. доларів США, не може задовольнити. Тоніно Піцула повідомив, що між країнами вже підписані всі угоди, які регулюють економічну співпрацю, залишається лише Угода про зону вільної торгівлі і Хорватія, за його словами, підпише її з Україною
    "одразу як тільки Україна стане членом СОТ".


    * * * * *


    РОСІЯ РОЗГЛЯДАЄ УКРАЇНУ ЯК СВОГО СТРАТЕГІЧНОГО ПАРТНЕРА У ВСІХ СФЕРАХ, ВІДЗНАЧИВ МІНІСТР ОБОРОНИ РФ
    Київ. 1 липня
    . Росія розглядає Україну як свого стратегічного партнера з усіх питань життєдіяльності двох держав, включаючи питання оборони і безпеки, відзначив на прес-конференції після зустрічі з міністром закордонних справ України міністр оборони Росії Сергій Іванов. Сергій Іванов поінформував, що на зустрічі розглядалися питання військового і технічного співробітництва між країнами. Він також повідомив про угоди, на які сторони розраховують вийти до кінця року. Зокрема, це спільний вихід на ринки третіх країн з військово-технічною продукцією, використовуючи комплектуючі вузли та агрегати виробництва обох країн, перспектива поновлення військової підготовки підрозділів Чорноморського Флоту на полігонах, дислокованих в акваторії Чорного моря.
    Зі свого боку міністр закордонних справ України Анатолій Зленко відзначив,  що обмін думками дозволяє говорити про довіру у відносинах і поглиблення співробітництва, що буде використано для розв'язання багатьох    проблем, які стоять на порядку денному.
    "Взаєморозуміння між двома країнами дозволить успішніше вирішувати більшість питань у сьогоднішній складній міжнародній обстановці", - підкреслив Анатолій Зленко.


    * * * * *


    РЕАЛІЗАЦІЯ ЄВРОАТЛАНТИЧНИХ ПРАГНЕНЬ УКРАЇНИ НЕ ВПЛИНЕ НА БАЗУВАННЯ ЧОРНОМОРСЬКОГО ФЛОТУ РФ В СЕВАСТОПОЛІ, СТВЕРДЖУЄ МІНІСТР ОБОРОНИ ЄВГЕН МАРЧУК
    Київ. 1 липня.
    Міністр оборони України Євген Марчук стверджує, що в контексті реалізації євроатлантичних прагнень України питання про денонсацію угоди з базування Чорноморського флоту Російської Федерації в Криму "не порушувалося, не порушується і порушуватися не буде". Про це він заявив після переговорів у Києві з главою військового відомства Російської Федерації Сергієм Івановим.
    У свою чергу міністр оборони Російської Федерації підкреслив, що після підписання базової угоди з базування Чорноморського флоту

    питання, що вимагають додаткового вирішення, повинні обговорюватися в рамках роботи відповідної міжурядової комісії з питань діяльності ЧФ.
    Євген Марчук відзначив, що комісія складається з цивільних осіб і це, на його думку, є ще одним прикладом цивільного контролю над військовою організацією в Україні.


    * * * * *


    РОСІЯ ЯК І РАНІШЕ ЗАЦІКАВЛЕНА У СТВОРЕННІ ВІЙСЬКОВО-ТРАНСПОРТНОГО ЛІТАКА АН-70, ПІДКРЕСЛЮЄ МІНІСТР ОБОРОНИ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ СЕРГІЙ ІВАНОВ
    Київ. 1 липня.
    Росія як і раніше зацікавлена у проекті створення військово-транспортного літака Ан-70, підкреслив міністр оборони Російської Федерації Сергій Іванов на прес-конференції, яка відбулася за підсумками переговорів глав військових відомств Росії і України.
    Сергій Іванов зазначив, що сьогодні у проекті є маса технічних труднощів. За його словами, у Російської Федерації є ряд запитань щодо літака зокрема, його двигунів. Зараз, повідомив міністр оборони РФ, Запорізький моторобудівний комплекс опрацьовує ці питання.
    "Щойно буде отримано вичерпні відповіді на наші запитання, ми зможемо відновити програму випробувань", - наголосив він. На закінчення міністр ще раз підкреслив, що Росія зацікавлена в Ан-70 - літаку нового покоління, який прийняли б на озброєння в Російській Федерації.


    * * * * *


    МІЖ УРЯДОМ УКРАЇНИ ТА МІСІЄЮ МВФ ДОСЯГНУТО ПОРОЗУМІННЯ ЩОДО ЕКОНОМІЧНОЇ ПОЛІТИКИ, ПОВІДОМЛЯЄ ПРЕДСТАВНИЦТВО МВФ
    Київ. 1 липня.
      Між урядом України та місією Міжнародного валютного фонду, яка з 18 червня по 1 липня відвідала Україну, досягнуто порозуміння щодо економічної політики упродовж другого півріччя 2003 року та 2004 року, йдеться у заяві для преси представництва МВФ у Києві.
    Як відзначила рада директорів МВФ, Україна досягла дуже позитивних макроекономічних результатів, зокрема, високих темпів економічного зростання, низької інфляції та міцної позиції бюджету і платіжного балансу. Діалог між урядом України та місією МВФ стосувався можливостей закріплення позитивних тенденцій.
    Пропозиції до економічної програми, підтримку якій може надати МВФ, стосувалися податково-бюджетної, грошово-кредитної та валютно-курсової політики, питань банківської системи та інших реформ, зокрема поліпшення прозорості фінансового становища енергетичного сектора.


    * * * * *


    НАПЕРЕДОДНІ ДНЯ КОНСТИТУЦІЇ ГРОМАДСЬКІ ПРИЙМАЛЬНІ СДПУ(О) РОЗ'ЯСНЮВАЛИ ГРОМАДЯНАМ ЇХНІ КОНСТИТУЦІЙНІ ПРАВА
    Київ. 1 липня.
    Декілька тижнів напередодні Дня Конституції України громадські приймальні СДПУ(О) в кожній області України проводили безкоштовні консультації щодо роз'яснення громадянам їхніх конституційних прав. До кожної приймальні звернулося по декілька десятків осіб.
    У багатьох областях практикувалися виїзні консультаційні дні у віддалених районах. Таким чином, поспілкуватися з кваліфікованим юристом могли не тільки жителі обласних центрів.
    За місяць до Дня Конституції обкоми СДПУ(О) оприлюднили

    оголошення в місцевій пресі про діяльність громадських приймалень. Прийом населення вівся незалежно від партійної приналежності, віку чи соціального статусу громадян. Основні категорії населення, які зверталися по юридичну допомогу - пенсіонери, безробітні, студенти, молоді сім'ї.
    Як правило, людей у першу чергу турбують буденні проблеми: про розміри та правильність нарахування пенсій, про надання пільг, консультації з трудового права. Юристи допомагали при працевлаштуванні безробітних, оформленні заяв про стягнення аліментів, перевіряли правильність проведення приватизації земельних ділянок або оформлення спадщини.
    Водночас громадяни цікавилися й питаннями внесення змін до Конституції України. Усі бажаючі отримували вичерпні відповіді щодо проекту закону України "Про внесення змін до Конституції України", запропонованому Президентом України.
    Проте на практиці зустрічалися й складні питання, які вимагали додаткового вивчення. Волинські юристи допомагали в оформленні довідки для польських податківців, які бажають пересвідчитися, чи законним шляхом отримані кошти на території України. У Львові серед поставлених були питання, щодо порядку подання скарг до Європейської комісії з прав людини та Міжнародного Європейського суду з прав людини.
    У Кіровограді юристи громадської приймальні СДПУ(О) працювали спільно з фахівцями обласної громадської організації споживачів. А в Новоархангельському районі фахівці громадської приймальні влаштували семінар секретарів первинних осередків СДПУ(О). Тема - питання вдосконалення роботи по вивченню змін статей Конституції України стосовно повноважень депутатів сільських і селищних рад.
    У багатьох областях громадські приймальні діють вже більше трьох років. Прийом проводять кваліфіковані юристи, багато з яких працюють помічниками народних депутатів фракції СДПУ(О). У деяких областях, наприклад, у Тернопільській, до консультацій залучають студентів юридичного факультету. А в Черкаській приймальні СДПУ(О) регулярно, згідно графіка, проводить прийом населення особисто секретар обкому партії, голова обласної державної адміністрації.


    * * * * *


    В УКРАЇНІ СТВОРЕНО КОНКУРЕНТНОСПРОМОЖНІ ЕКОНОМІЧНІ РЕКУПЕРАТОРИ
    Київ. 1 липня.
    У київському інституті газу Національної Академії наук України розроблено конкурентоспроможну конструкцію високотемпературного рекуператора підвищеної стійкості для роботи в умовах агресивних викидних газів промислових печей. Використання такого рекуператора (пристрою для повітряного теплообміну) дає 30% економії палива за рахунок утилізації теплоти продуктів спалення. Крім того, з'являється можливість замість природного газу використовувати в печах технологічні гази металургійних виробництв. Термін експлуатації пристрою збільшується більш ніж удвічі. До того ж, нові рекуператори будуть конкурентноспроможними на світовому ринку.
    За умови впровадження рекуператорів нової конструкції на 20-25% печей прокатного виробництва на металургійному підприємстві з обсягом виробництва 4-5 мільйонів тон стального прокату на рік гарантовано додаткову 10% економію природного газу. Мінімальний економічний ефект складає 20,35 мільйонів доларів на рік. До того ж, внаслідок заміни природного газу коксовим є можливість зекономити 88,6% природного газу, що використовується в металургійному виробництві, або 191,4 мільйони доларів на рік.
    Термін окупності запровадження рекуператорів нової

    конструкції становить лише 1 місяць.


    * * * * *


    В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ В
    І ДБУВСЯ ТУРНІР З ІСТОРИЧНОГО ФЕХТУВАННЯ 
    Одеса. 1 липня.
    В Аккерманській фортеці (м. Білгород-Дністровський Одеської області) минулої неділі відбувся 2-й відкритий Всеукраїнський чемпіонат з історичного фехтування. Його учасниками стали близько 50 представників Одеси, Києва, Харкова, Чернігова та Судака (Крим).
    Турнір, що складався з "двобоїв" на мечах, проходив у двох категоріях: з використанням щитів і без них. Переможцем у першій категорії став киянин Володимир Костилєв, у другій категорії кращим визнано одесита Ігоря Дімітрієва. Зброя, використана в ході двобоїв, не є бутафорською - це точні копії історичних мечів.
    У ході турніру ніхто з його учасників не постраждав. За словами організатора чемпіонату, президента Одеської обласної федерації бойових мистецтв і оздоровчих систем Бориса Ємця, якщо бійці фізично підготовлені й одягнені в якісні обладунки, то окрім синців і саден їм нічого не загрожує. Тому перед кожним двобоєм комісія з допуску оглядає лати і дає дозвіл їх власникам на участь у боях. Весь комплект обладунку - кольчуга, наколінники, налокітники, ватник, лати - важить близько 20 кілограм і виготовляється самими учасниками чемпіонату.
    Атмосферу середньовічних лицарських турнірів доповнювала присутність "дам серця" у сукнях, що нагадували середньовічні.
    Турнір привернув велику увагу не тільки мешканців Білгород-Дністровського. Подивитись на яскраве видовище приїхали численні туристи. За свідченням співробітників музею, такої кількості відвідувачів давня  Білгород-Дністровська фортеця давно не бачила.
    Довідка: Історичне фехтування не є видом спорту. Це рольовий рух, що з'явився на основі історичної реконструкції, тобто відтворення костюмів і зброї певної історичної епохи. Історичне фехтування на території України виникло наприкінці 90-х років минулого сторіччя. Його прихильники вважають, що згодом воно стане самостійним і повноправним видом спорту.




    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.