News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Sat, April 20, 08:16 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, Jul 1, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    01.07.03 №115
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ


    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ЗУСТРІВСЯ З НАДЗВИЧАЙНИМ І ПОВНОВАЖНИМ ПОСЛОМ РЕСПУБЛІКИ МАКЕДОНІЯ ВЛАДО БЛАЖЕВСЬКІ
    Київ. 30 червня.
    Президент України Леонід Кучма зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Македонія у зв'язку із закінченням терміну його перебування на цій посаді.
    Глава держави вручив Владо Блажевські орден "За заслуги" III ступеня, відзначивши його особистий вклад у розвиток українсько-македонських відносин.
    Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Македонія передав Президенту України вітання від Президента Македонії.


    * * * * *


    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ЗУСТРІВСЯ З МІНІСТРОМ ЗАКОРДОННИХ СПРАВ РЕСПУБЛІКИ ХОРВАТІЯ ТОНІНО ПІЦУЛОЮ
    Київ. 30 червня.
    Президент України висловив задоволення високим рівнем стосунків між двома державами і відзначив послідовний рух Хорватії на шляху до ЄС. "Бажаємо, щоб вас у цьому році визнали кандидатом в члени ЄС", - сказав Леонід Кучма.
    Глава держави зазначив, що Україні та Хорватії необхідно
    "кріпити та активізувати економічні відносини, адже в багатьох напрямках ми можемо бути корисними один одному".
    Леонід Кучма відзначив перспективи співробітництва у розвитку, насамперед, транспортних коридорів та в енергетичній галузі.
    Обговорюючи міжнародну ситуацію, Президент України підкреслив, що позиції наших країн з цього  питання збігаються.
    Він поінформував також свого хорватського гостя про економічні зміни і засади політичної реформи в Україні.
    У свою чергу, Міністр закордонних справ Республіки Хорватія зазначив виключні політичні стосунки, які склалися між обома країнами і наголосив на активізації торговельно-економічних стосунків та у сфері культури та освіти.
    У ході зустрічі було також обговорено питання активізації україно-хорватської взаємодії на шляху до вступу в ЄС.


    * * * * *


    В УКРАЇНУ З ТРИДЕННИМ ОФІЦІЙНИМ ВІЗИТОМ ПРИБУВ МІНІСТР ОБОРОНИ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ
    Київ. 30 червня.
    В Україну з триденним офіційним візитом прибув міністр оборони Російської Федерації Сергій Іванов. Очікується, що керівника російського оборонного відомства прийме Президент України Леонід Кучма, а також відбудеться його зустріч з міністром оборони України Євгеном Марчуком.
    1 липня відбудеться церемонія офіційної зустрічі російського військового міністра та переговори військових делегацій України і Росії, під час яких буде обговорено стан та перспективи розвитку двостороннього військового та військово-технічного співробітництва, а також використання російських військових полігонів для навчань підрозділів Військ протиповітряної оборони та Військово-Повітряних Сил України.
    За підсумками переговорів очікується підписання угоди щодо ліквідації та порядку повернення авіаційної техніки, що знаходиться на ремонтних підприємствах Міністерства оборони України і Міністерства оборони Російської Федерації. Керівники військових відомств України та Росії проведуть спільну 20-хвилинну прес-конференцію.

    Крім того, програмою візиту керівника російського оборонного відомства передбачено зустріч з міністром закордоннних справ України Анатолієм Зленком та відвідання штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі.

    * * * * *


    ПРАВОСЛАВНІ УКРАЇНЦІ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧИТИ 80-ТУ РІЧНИЦЮ КАЛИНІВСЬКОГО ДИВА
    Київ. 30 червня.
    Православні українці готуються відзначити 80-ту річницю Калинівського дива. 4-5 липня з міста Вінниця до Калинівки пройде Хресний хід, присвячений подіям, що сталися 80 років тому.
    За письмовими свідченнями очевидців і архівними матеріалами колишніх радянських органів безпеки, 1923 року червоноармієць, який повертався з громадянської війни, вистрілив у поклінний придорожній хрест поблизу с. Калинівки, що на Вінниччині. Куля втрапила у руку на зображенні Спасителя і з рани потекла кров. Це тривало п'ять місяців, тут побували десятки тисяч прочан з різних куточків України. Пройшли хресні ходи з Києво-Печерської та Почаївської лавр. Приїхав цілий потяг православних прочан з Польщі, але їм не дозволили вийти з вагонів. Відомо багато випадків зцілень біля святині.
    Тодішня влада шукала пояснень та намагалася розвінчати Калинівське диво. Місцевого фельдшера Мурованого, який засвідчив, що з хреста тече людська кров, було розстріляно. Почалися жорстокі репресії проти православних віруючих та духовенства: розстріли, ув'язнення та заслання тих, хто приходив на прощу до Калинівського Хреста.
    На початку листопада, вночі, Хрест було зрізано та знищено. Ніяких "хитрих" пристосувань при цьому не було знайдено.
    У 1993 році, коли віруючі відзначали 70-ту річницю Калинівського дива, військовослужбовці місцевого гарнізону виготовили та встановили величний дубовий хрест на святому місці. Тоді ж була відновлена традиція Хресних ходів з Вінниці до Калинівки на чолі з правлячим архієреєм, за участі численного духовенства та віруючих.
    Нині планується спочатку відправа подячного молебню біля Свято-Воскресенського храму м. Вінниці, який здійснить митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Макарій. Після цього Хресний хід вирушить до місця, де сталося диво - Калинівки, що за 25 кілометрів від Вінниці. У ніч з 4 на 5 липня біля Хреста відбудеться всенощна та Божественна Літургія.

    * * * * *


    КОНКУРС НА СТВОРЕННЯ ПРОЕКТУ ПАМ'ЯТНОГО ЗНАКА ДО 60-РІЧЧЯ ДЕПОРТАЦІЇ УКРАЇНЦІВ З ПОЛЬЩІ, ЯКЕ БУДЕ ВШАНОВУВАТИСЯ У ВЕРЕСНІ НАСТУПНОГО РОКУ, ОГОЛОШЕНО НА ТЕРНОПІЛЬЩИНІ
    Тернопіль. 30 червня.
    Послідовний курс щодо відновлення історичної справедливості стосовно українців, насильно виселених з території Польщі в 40-х роках минулого століття, здійснює місцева влада Тернопільщини.
    Свого часу депутати обласної Ради зверталися до керівників держави та уряду з пропозиціями про розробку Державної програми збереження українського субетносу - лемків та їх культури. Запропоновано також створити Всеукраїнський центр лемківської культури у місті Монастириську Тернопільської області.
    І ось зроблено ще один крок у справі відновлення історичної справедливості щодо переселеного народу - лемків. Відбулося перше засідання організаційної конкурсної комісії з проведення обласного конкурсу на кращий ескізний проект пам'ятного знака до 60-річчя

    депортації українців з Польщі.
    Конкурс триватиме до вересня цього року.

    * * * * *


    НА МІЖНАРОДНИХ ЗМАГАННЯХ В АСТАНІ УКРАЇНСЬКІ СПОРТСМЕНИ ЗАВОЮВАЛИ 11 ЗОЛОТИХ, З СРІБНІ ТА 2 БРОНЗОВІ МЕДАЛІ
    Астана. 30 червня.
    Міжнародні змагання в рамках IV Спартакіади країн-учасниць СНД завершилися в Астані - столиці Казахстану. В 10 видах спорту розігрувалися 25 комплектів медалей.
    Українські спортсмени завоювали на цих змаганнях 11 золотих, 3 срібні та 2 бронзові нагороди. Особливо відзначилися наші плавці Віктор Ореф'єв (Полтава) та Олександр Шкурін (Луганськ), які у своїх вікових групах виграли запливи на 50 і 100 метрів вільним стилем. Серед переможців змагань і Світлана Копчикова з Полтави, яка здобула першість у плаванні на 50 метрів вільним стилем, третьою тут була Людмила Славинська з Київщини. На дистанції удвічі довшій Світлана виборола ще й срібло.
    Першими завершили свої виступи легкоатлети Валентина Крепкіна (Київ), Людмила Ходасевич (Дніпропетровськ), Ігор Стрельцов (Запоріжжя), киянин Олег Дзисяк та кримчанин Федір Фуглев - у гирьовому спорті, а також харків'яни Микола Тельной і Сергій Коваль - у настільному тенісі.
    Другим у змаганнях із стрибків у довжину був Анатолій Коломоєць (Ужгород).
    Свій успішний виступ українські спортсмени присвятили Дню Конституції нашої держави.

    * * * * *


    ЧЕМПІОН УКРАЇНИ СЕРІК КАЗБЕКОВ: "УКРАЇНСЬКИМ СКЕЛЕЛАЗАМ ПІД СИЛУ БОРОТИСЯ З СВІТОВИМИ ЛІДЕРАМИ ЗА НАЙВИЩІ МІСЦЯ"
    Київ. 30 червня.
    З 10 по 15 липня у містечку Шамонікс у французьких Альпах пройде чемпіонат світу з скелелазіння. Гідний виклик визнаним світовим лідерам у цьому виді спорту - командам Франції, Італії, Німеччини має намір кинути збірна нашої країни, яка зібрала у своєму складі найсильніших на сьогодні українських скелелазів.
    Останнім етапом формування нашої команди на світову першість став чемпіонат України, що відбувся наприкінці травня на скеледромі київського скелелазного клубу "Вертикаль". Відразу після завершення цих змагань про підсумки національної першості та перспективи виступів наших спортсменів на скелях у Франції кореспондент Укрінформу поговорив з одним з найдосвідченіших українських скелелазів, багаторазовим чемпіоном країни, переможцем і призером етапів Кубка світу, майстром спорту міжнародного класу Серіком Казбековим.
    - Серік, що цікавого підніс любителям скелелазіння чемпіонат України-2003?
    - Чемпіонат країни цього року вперше проходив у Києві. Нечисленні, на жаль, глядачі могли спостерігати за виступами всіх найкращих на сьогодні українських скелелазів, багато з яких посідають місця у верхній частині світового рейтингу.   Інтригу змаганням додавало й те, що боротьба велася не лише за медалі, а й за право представляти нашу країну на світовому чемпіонаті у Франції.
    До чоловічої і жіночої програми першості було включено два види скелелазіння - лазіння на швидкість і на складність. У швидкості серед чоловіків кращим був Іван Шишковський з Донецька, друге місце посів Максим Стенковий з Нікополя, а "бронзу" виграв киянин Володимир Каланбет. У лазінні на трудність мені вдалося випередити одесита Євгена Кривошейцева, який посів друге місце, і Максима

    Петренка з Луганська.
    У жінок найшвидше трасу пройшла досвідчена харків'янка Олена Рєпко, "срібло" завоювала її землячка Ольга Захарова, а "бронзу" - дуже перспективна Ольга Бежко з Дніпропетровська. Лазіння на трудність виграла Ольга Шалагіна з Нікополя, Бежко була другою, Рєпко - третьою До речі, 16-річна школярка Оля Бежко з дніпропетровського спортклубу "Метеор" на цьому чемпіонаті показала надзвичайний результат - виконала нормативи майстра спорту відразу у двох видах.
    Змагання на ще в одному виді - боулдерінгу - тижнем раніше пройшли у Донецьку. Переможцем там став Петро Маркевич з Одеси, я був другим, а третє місце дісталося Кирилу Шевченку з Луганська.
    -   Всі   ці   види  лазіння   входять  до   програми   наступного   чемпіонату  світу.   У  чому  їх особливості?
    -   У змаганнях на  швидкість спортсмени  на відносно нескладних трасах з хорошими зачепами спочатку визначають 16 кращих за часом проходження, а потім за схемою ведуть боротьбу на вибування в парах вже без урахування часу.
    У складності ж переможець визначається за висотою підйому. Завдання скелелаза - якомога вище залізти і "взяти" фінішну зачіпку. Це дуже непростий вид, що вимагає витривалості і пластичності, і спортсменам не завжди вдається добратися до самої верхньої точки. У такому випадку переможець визначається за висотою останньої зачіпки, на якій працює спортсмен.
    Боулдерінг - це найновіший вид лазіння, який було включено в програму змагань лише на минулому світовому чемпіонаті в 2001 році. Його назва походить від англійського boulder - валун. Це подолання коротких, але суперскладних маршрутів. Пройти потрібно 6 трас, на кожну з яких відводиться 1 хвилина, з найменшою кількістю спроб. Якщо до кінця добратися не вдалося, спроба або зараховується, або ні, залежно від зони, до якої дійшов скелелаз. Траса проходить по валунах, найчастіше штучних, на висоті близько п'яти метрів, спортсмен без страховки повинен виконати дуже складні елементи, пройти по майже намальованих зачіпках. Скелелаз, який виходить на таку трасу, має володіти вибуховою фізичною силою і дуже високою технікою.
    Час проходження маршруту як правило обмежується 8-12 хвилинами, але досвідчені спортсмени долають його зазвичай за 4-6 хвилин. Довжина траси може бути різною Скажімо, висота київського скеледрому приблизно 15 метрів, але траси прокладено не прямо, а траверсами, тобто не вертикально, а вбік під різними кутами і можуть навіть пройти по горизонтальній стелі. За рахунок цього довжина маршруту збільшується.
    - І якому ж з цих видів лазіння ви як скелелаз з двадцятирічним стажем віддаєте перевагу?
    -  За кордоном мене знають як скелелаза-універсала. Але у світі  знайдеться не так вже й багато спортсменів, які однаково успішно поєднували б, скажімо, боулдерінг і складність. Ці види вимагають абсолютно різних підходів до підготовки, і суміщати їх досить складно. Мені подобаються і той, і інший вид, і я виступаю в них успішно. Наприклад, вдавалося вигравати "золото" і "срібло" на етапах Кубка світу в боулдерінгу на трасах у Франції та Італії, в складності - "золото" на турнірі у Бельгії, "срібло" і "бронзу" на Кубку світу, а 10 років тому в австрійському Інсбруку на чемпіонаті світу я зайняв друге місце у лазінні на швидкість.
    - На яких трасах готуються до змагань українські скелелази"?
    - З весни до осені, поки дозволяє погода, ми тренуємося виключно на природних скелях. У Криму є чудові умови для підготовки. За кордоном це Італійські Доломіти, Альпи, є багато інших скельних місць. Іноді ми поєднуємо тренування з підйомом на великі стіни, але таке буває досить рідко, адже скелелазіння тим і відрізняється від альпінізму, що ми підкоряємо не гори, а лише скелі.

    -  Крім відповідних природних умов, що ще потрібно скелелазу для досягнення успішних результатів на високому рівні?
    -  На перший погляд наш вид спорту здається досить простим, але він підкоряється далеко не кожному бажаючому. Люди можуть роками регулярно тренуватися, але нічого не досягти на серйозних змаганнях.   Професійна підготовка скелелаза включає в себе дуже багато різних аспектів. Для досягнення високого спортивного результату дуже важливі досвід, правильність підходу до тренувань, індивідуальна підготовка до кожних окремих змагань. Дуже велику роль відіграє психологічний чинник і вміння настроїтися на проходження траси. Зосередження на своєму русі іноді виявляється важливішим за фізичну підготовленість
    -  Склад переможців чемпіонату України не залишає сумнівів у дуже серйозному рівні підготовки наших скелелазів. Тренерський штаб збірної вже визначив, хто з них поїде на світову першість?
    -  Так, адже чемпіонат країни був останнім етапом перевірки всіх кандидатів у збірну, і за його результатами практично відразу було сформовано штат команди. У й складі зібралися всі найсильніші на сьогодні скелелази, яких ви могли побачити на стенді "Вертикалі". Очолюють команду головний тренер Григорій Чуб і тренер Євген  Кривошейцев.   Виступати у Франції будемо у всіх трьох видах програми.
    - З ким із суперників нашій команді доведеться особливо важко?
    -  Найсильніший наш суперник - це команда господарів чемпіонату. Французи зверталися до Міжнародної федерації альпінізму і скелелазіння з проханням збільшити спеціально для них квоти на кількість учасників   першості. У Франції  скелелазіння дуже популярне, там це національний вид спорту, який входить навіть у програму уроків фізкультури в школах.  У цій країні лазить практично кожний другий.
    Крім французів, дуже сильні збірні Італії та Іспанії, де цей вид спорту також на найвищому рівні. Є сильні спортсмени і в командах Німеччини, Чехії, Австрії, Росії.
    -   І  на який  результат у боротьбі з такими серйозними опонентами  розраховує наша команда?
    -   Скелелазіння цінують і підтримують у нашому Держкомспорті, розуміючи, що воно додає балів українському спорту. Наші майстри з кожним  роком покращують свої  результати на найвищому  рівні, їх  клас  прогресує. Досвідчені Максим Стінковий і Олена Рєпко, переможці чемпіонату світу-2001 у Швейцарії, серед головних претендентів на    "золото" у лазінні на швидкість і на французькій першості. У лазінні на складність конкуренція набагато складніша, і місце у першій трійці буде дуже хорошим результатом. Цілком під силу завоювати медалі у боулдерінгу.  У нас в команді є кому позмагатися за нагороди у всіх трьох видах. Звичайно, не можу точно передбачити, якого вони будуть достоїнства, але перспективи у нашої збірної дуже хороші.
    Зараз в Україні інтерес до скелелазіння стрімко зростає, і на кримських скелях у розпал сезону практично не знайти вільного місця. Бажаючих випробувати себе на скельних трасах стає дедалі більше. Отже цей вид спорту в нашій країні активно розвивається, а його перспективи і авторитет на міжнародній арені з кожним роком зростають.
    - Дякую за інтерв'ю і  легких вам скель.
    - Дякую.




    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.