News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Thu, March 28, 12:01 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, Jun 26, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    26.06.03 №112
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ


    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ПРИЙНЯВ ВІДСТАВКУ ВОЛОДИМИРА ШКІДЧЕНКА ТА ПРИЗНАЧИВ МІНІСТРОМ ОБОРОНИ УКРАЇНИ ЄВГЕНА МАРЧУКА
    Київ. 25 червня.
    Президент України Леонід Кучма прийняв відставку міністра оборони України Володимира Шкідченка та представив членам колегії Міністерства оборони України нового міністра оборонного відомства Євгена Марчука.
    Разом із членами колегії на церемонії були присутні голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Георгій Крючков, глава Адміністрації Президента України Віктор Медведчук, заступник глави Адміністрації Президента України - керівник Головного управління з питань судової реформи діяльності військових формувань та правоохоронних органів Микола Білоконь.

    * * * * *

    З ВИСТУПУ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ НА ЦЕРЕМОНІЇ ПРЕДСТАВЛЕННЯ МІНІСТРА ОБОРОНИ УКРАЇНИ ЄВГЕНА МАРЧУКА
    Сьогодні Збройні Сили України проходять занадто складний і болючий шлях трансформації від одного з найбільших угруповань армії Радянського Союзу до сучасного війська незалежної України. Не тільки керівництво держави, а й увесь український народ бере участь у цьому процесі.
    За останній час чимало зроблено для Збройних Сил, в тому числі, я вважаю, позитивне явище - збільшення майже в 2,5 раза грошового забезпечення особового складу. У цьому році через бюджет також передбачено збільшення фінансування житлового будівництва. Я розумію, що цього абсолютно недостатньо, але сьогодні виділяється коштів стільки, скільки здатна країна і бюджет виділяти. Я як президент це добре розумію і надалі сприятиму покращенню добробуту військовослужбовців і підвищенню престижності військової служби. А ви, і взагалі військові, добре знаєте мою повагу і ставлення до вашої непростої ратної праці.
    Я завжди віддавав і буду віддавати належне зразковій службі, але як Верховний Головнокомандувач, незважаючи на моє добре ставлення до міністра оборони Володимира Петровича Шкідченка і вас усіх, я ніколи не мирився і не буду миритися зі зниженням боєздатності, розхлябаністю, безгосподарністю і всім тим, що розкрилося при перевірці в Криму. Ви всі були свідками тієї наради, яка відбулася недавно, і де міністр оборони написав сам заяву про відставку. Я розглянув цей рапорт і вирішив прийняти.
    Сьогодні я підписав Указ про призначення цивільного міністра оборони Марчука Євгена Кириловича. Він майже десять років державний службовець. Ви його біографію добре знаєте. Я думаю немає необхідності перераховувати всі високі посади, які він займав за цей час. Я думаю, що він має достатньо досвіду, щоб забезпечити належне виконання обов'язків міністра оборони в нових умовах. Я вважаю, що вони дійсно нові і потребують додаткових зусиль міністра оборони, Колегії Міністерства оборони і країни в цілому.
    Основні завдання керівництва Міністерства оборони та генерального штабу на найближчу перспективу:
    Перше. Вам, цивільному міністру оборони, доручається створити справді цивільне міністерство, здатне втілити в життя сучасні методи керівництва Збройними Силами України. Забезпечити імплементацію Закону
    "Про демократичний цивільний

    контроль над Збройними Силами України та іншими військовими формуваннями". Це дійсно одне з головних завдань. Ми десять років говорили про цивільний контроль, а "віз і нині там" . Я думаю, що ми сьогодні зовсім по-іншому розуміємо це завдання і переконаний, якщо був би достатній цивільний контроль, то того, що відбувалося протягом останніх, років, тих трагічних подій, напевно б, не відбулося, бо все це було віддано вам, шановне керівництво, на вашу відповідальність.
    Друге. Завершити розподіл повноважень між Міністерством оборони та Генеральним штабом, зосередивши зусилля апарату Міноборони на вирішенні військово-політичних та адміністративних функцій, а Генерального штабу - на оперативному керівництві Збройними Силами. Так є в усьому світі.
    Третє. Державній комісії з реформування, розвитку Збройних Сил України, інших військових формувань, озброєння та військової техніки організувати проведення оборонного огляду в Україні. Його результати мають стати основою для глибокої всебічної розробки програмних документів воєнної реформи. При цьому слід врахувати безумовне забезпечення воєнної безпеки нашої держави та курс на посилення співпраці з НАТО, забезпечити відповідність планів реформування реальним фінансово-економічним можливостям держави. У бюджеті Міністерства оборони з першого дня треба визначити пріоритети і з цих можливостей і визначати фінансування.
    Поряд зі зменшенням загальної чисельності Збройних Сил, що, на мій погляд, не є самоціллю, здійснити структурну перебудову військ та органів управління.
    Ліквідувати диспропорцію в існуючому зараз співвідношенні чисельності молодших і старших офіцерів та приведення його у відповідність із середніми показниками збройних сил європейських країн. Ми знаємо, що це наше слабке місце - недоукомплектованість молодшими та старшими офіцерами. Тому я і просив звернути головну увагу на це. На мій погляд, при вирішенні цієї проблеми встановити на державному рівні для Збройних Сил України фіксовану граничну чисельність офіцерів та генералів у кожному військовому званні.
    Четверте. Зосередити максимально можливі ресурси на реалізації Державної програми розвитку озброєння та військової техніки, її треба прийняти в найближчий час на засіданні Ради національної безпеки і оборони.
    Що стосується подальшої конкретизації завдань, то я маю намір здійснити це дещо пізніше, на розширеному засіданні колегії Міністерства оборони. Даю можливість Вам, Євгене Кириловичу, особисто розібратися зі станом справ у Міністерстві оборони, визначити найбільш гострі проблеми Збройних Сил і доповісти пропозиції.
    Я хочу добре слово сказати Вам, Володимире Петровичу, і Вашим підлеглим. А Вам, Євгене Кириловичу, і всьому особовому складу Збройних Сил України побажати успіхів у справі вирішення головної проблеми у створенні боєздатних Збройних Сил України, які б відповідали сьогоднішнім реаліям у світі, а вони нам всім зрозумілі.

    * * * * *

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ РОЗГЛЯДАЄ ПОЧАТОК РОБОТИ В КИЄВІ МІСІЇ МВФ ЯК "ХОРОШИЙ СИГНАЛ ДЛЯ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ"
    Київ. 25 червня.
    Відновлення роботи місії МВФ у Києві "я розглядаю як хороший сигнал для України", - заявив Президент України Леонід Кучма. Він зустрівся з першим заступником директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Анною Крюгер, з якою обговорив перспективи подальшої співпраці України і МВФ.

    Глава Української держави висловив сподівання, що візит високопоставленого представника фонду сприятиме реалізації конкретних проектів, необхідних для української економіки. Він високо оцінив підтримку МВФ, надану Україні в перші роки її незалежності, а особливо - під час російської фінансової кризи, коли українські фонди знаходилися, переважно, в офшорних зонах. Зараз ми почуваємося набагато краще, відзначив Президент, як в економічному, так і в фінансовому плані, що дає змогу будувати відносини Україна - МВФ на якісно новому рівні.
    Довідка: Україна стала членом МВФ у вересні 1992 року і за час співпраці з фондом отримала від нього кредити майже на 4,3 млрд. доларів США. Ці кошти використовувалися для погашення зовнішнього боргу і на підтримку стабільності національної валюти. Восени 1998 року Рада директорів МВФ затвердила програму для України "Механізм розширеного фінансування" /EFF/ загальним обсягом близько 2,266 млрд. доларів, з яких Україна отримала 1,480 млрд. Ця програма, що завершилася у вересні 2002 року, була спрямована на забезпечення макроекономічної і фінансової стабільності країни. Зараз керівництво МВФ розглядає можливість ухвалення нової програми, так званої "упереджувальної програми stand-by". Цю системну позику передбачається використати на зміцнення банківського сектора, реформування податкової системи, зокрема, пільгових режимів оподаткування, вдосконалення структури прибутків і витрат держбюджету.
    У розмові Леоніда Кучми з Анною Крюгер взяв участь перший віце-прем'єр-міністр України Микола Азаров.

    * * * * *

    ПРЕМ'ЄР-MIHICTP СЛОВАЧЧИНИ ЗАЯВИВ ПРО ГОТОВНІСТЬ КРАЇН "ВИШЕГРАДСЬКОЇ ЧЕТВІРКИ" ПІСЛЯ ЇХ ВСТУПУ ДО ЄС СПІВПРАЦЮВАТИ З УКРАЇНОЮ ЗА ФОРМУЛОЮ "4+1"
    Київ. 25 червня.
    Країни Вишеградської четвірки - Словаччина, Польща, Чехія і Угорщина - і після вступу до Європейського Союзу залишатимуться у форматі "чотирьох", за прикладом країн Бенілюксу й готові до співробітництва з Україною за формулою "4+1". Про це заявив Прем'єр-міністр Словаччини Мікулаш Дзуринда в місті Тале на прес-конференції за підсумками самміту глав урядів цих країн.
    Мікулаш Дзуринда погодився з позицією Прем'єр-міністра Польщі Лешека Міллера, згідно з якою країни Вишеградської четвірки після вступу до ЄС залишаться
    "відкритими для співробітництва з іншими країнами".
    Словацький Прем'єр зазначив, що запрошення Прем'єр-міністра України Віктора Януковича для участі в нинішньому офіційному самміті глав урядів країн "В-4" не означає, що
    "Україна запрошена стати учасником Вишеградської четвірки", однак це, безумовно, означає, що країни Вишеградської четвірки хочуть з нею співпрацювати. "Ми йдемо шляхом співробітництва", Україна є державою, яка стане сусідом Євросоюзу і в цьому плані є нашим партнером, сказав він.
    Відповідаючи на запитання українських журналістів про можливість підтримки України країнами "В-4" в отриманні нею членства в ЄС або у наданні асоційованого членства в цій організації, Мікулаш Дзуринда зазначив, що країни "четвірки" тримають Україну "в полі зору". За його словами, для вступу в Євросоюз необхідно виконати ряд певних умов. Як і коли вони будуть виконані - залежить тільки від України, підкреслив Прем'єр Словаччини.
    Говорячи про можливість введення спрощеного візового режиму для громадян України після вступу всіх країн "В-4" до ЄС за прикладом Польщі, Мікулаш Дзуринда відзначив:
    "якщо йтиметься

    про спрощений візовий режим у рамках правил ЄС, наша відповідь - "так". Якщо це неможливо в рамках правил ЄС, тоді відповідь - "ні".
    За його словами, введення візового режиму не буде спрямовано
    "проти України". "Ми зацікавлені в хороших відносинах із Україною та іншими країнами", - наголосив словацький Прем'єр.

    * * * * *

    УРОЖАЙ 2003 РОКУ ПОВНІСТЮ ЗАБЕЗПЕЧИТЬ ПРОДОВОЛЬЧИЙ РИНОК УКРАЇНИ, ЗАЯВИВ ПЕРШИЙ ВІЦЕ-ПРЕМ'ЄР-МІНІСТР МИКОЛА АЗАРОВ
    Київ. 25 червня.
    Навіть якщо урожай зернових нинішнього року буде меншим на 8-10 мільйонів тонн, Україна повністю забезпечить свій продовольчий ринок. Таку заяву зробив на засіданні Кабінету Міністрів України перший віце-прем'єр-міністр України Микола Азаров.
    За його словами, минулого року експорт зернових України становив приблизно 8-10 мільйонів тонн.
    "Значить, цього року ми не будемо вивозити зерно, а забезпечимо ним повністю свій ринок", - заявив перший віце-прем'єр-міністр.
    За словами Миколи Азарова, Україна має достатньо фінансових ресурсів, щоб забезпечити найближчим часом закупівлі за нормальними цінами круп і зерна і забезпечити всі області.

    * * * * *

    РОЗПОЧАВСЯ РОБОЧИЙ ВІЗИТ ДО БРАЗИЛІЇ УРЯДОВОЇ ДЕЛЕГАЦІЇ УКРАЇНИ НА ЧОЛІ З ВІЦЕ-ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРОМ ДМИТРОМ ТАБАЧНИКОМ
    Київ. 25 червня.
    Розпочався робочий візит до Бразилії урядової делегації України на чолі з віце-прем'єр-міністром Дмитром Табачником. Протягом кількох днів члени делегації знайомитимуться з досвідом Бразилії в реалізації національної програми боротьби з ВІЛ/СНІД, яка визначена однією з найбільш ефективних. 3 цією метою вони відвідають ряд урядових установ, наукових та лікувальних закладів у бразильській столиці, а також у штаті Парана та місті Ріо-де-Жанейро.
    Програмою візиту передбачаються також зустрічі віце-прем'єр-міністра України з віце-президентом Бразилії Жозе Аленкаром, міністром спорту цієї країни Агнелом Кейрозом, депутатами Національного конгресу, мером міста Куритіба, губернатором штату Парана, президентами Федерації палат зовнішньої торгівлі та Палати торгівлі, промисловості та туризму "Бразилія-Україна", з керівництвом та активом місцевої української громади.
    Поїздка делегації до Бразилії організована представництвом Програми розвитку ООН в Україні.

    * * * * *

    ВАШИНГТОН ПОВ'ЯЗУЄ "ВЕЛИКІ СПОДІВАННЯ" З МАЙБУТНІМ САММІТОМ ГЛАВ ДЕРЖАВ ГУУАМ У ЯЛТІ, ЗАЯВИВ ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК ДЕРЖСЕКРЕТАРЯ США
    Вашингтон. 25 червня.
    Перший заступник держсекретаря США Річард Армтдж провів у вівторок у Вашингтоні зустріч з послами Грузії, України, Узбекистану, Азербайджану й Молдови, що представляють країни-члени організації ГУУАМ.
    Річард Армтдж обговорив з послами
    "багатосторонні проекти із зміцнення регіональної безпеки і розширення економічного розвитку в регіоні". Армтдж "з ентузіазмом підтримав прогрес, досягнутий США і ГУУАМ у галузі торгівлі й транспорту, а також у співпраці в правоохоронній сфері", - зазначається у повідомленні. Як відзначив держдепаратамент, Вашингтон пов'язує "великі сподівання" з майбутнім саммітом глав держав ГУУАМ у Ялті, який відбудеться 3-4

    липня.

    * * * * *

    ОФІЦІЙНИЙ ОФІС В УКРАЇНІ ВІДКРИЛА АМЕРИКАНСЬКА КОМПАНІЯ "МАЙКРОСОФТ"
    Київ. 25 червня.
    Офіційний офіс в Україні відкрила всесвітньо відома на ринку програмного забезпечення компанія "Майкрософт". Стрімке зростання ринку програмного забезпечення, на якому лідирує "Майкрософт", дасть змогу компанії вкладати значні кошти в українську економіку, заявила на прес-конференції глава представництва компанії "Майкрософт" у країнах СНД Ольга Дергунова. Торік компанія інвестувала в країнах СНД (за винятком Молдови) і в Монголію 5 млрд. доларів США.
    В Україні компанія зміцнює позиції у двох секторах: корпоративному (28%) і малого та середнього бізнесу (71%). Пріоритетний напрям розвитку малого бізнесу в Україні, зазначила Ольга Дергунова, це опора, що змушує збільшувати як ступінь інвестування, так і розвиток регіональної мережі компанії на національному ринку програмного забезпечення.
    На третьому його секторі - персональних користувачів (1%) - компанія найближчим часом зосереджуватися не планує через поки що порівняно невелику ємність цього сегмента ринку.
    На українському ринку компанія "Майкрософт" працює з 1998 року. Обсяг її продажу тут становить 15%. За підсумками минулого фінансового року оборот компанії наблизився до 28 млрд. доларів США.
    На сьогодні компанія представлена 41 сертифікованим партнером у 5 областях України (Київській, Одеській, Харківській, Дніпропетровській і Львівській).

    * * * * *

    У ПОСОЛЬСТВІ УКРАЇНИ В РОСІЙСЬКІЙ ФЕДЕРАЦІЇ ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ ІЗ СТУДЕНТАМИ-ВИПУСКНИКАМИ ПЕРШОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ГРУПИ ПЕРЕКЛАДАЦЬКОГО ФАКУЛЬТЕТУ МОСКОВСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО ЛІНГВІСТИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ
    Москва. 25 червня.
    Перша українська група перекладацького факультету Московського державного лінгвістичного університету завершила п'ятирічне навчання. 3 цієї нагоди в посольстві України в Російській Федерації відбулася зустріч посла Миколи Білоблоцького зі студентами-випускниками і керівниками російського столичного вузу. Глава українського дипломатичного представництва тепло поздоровив молодих спеціалістів із закінченням навчання і висловив упевненість, що набуті ними знання, зокрема, з української мови, будуть з успіхом використані на практиці.
    Як з'ясувалося під час зустрічі, більшість членів групи, що складається з восьми громадян Росії, одержала призначення на роботу в Міністерстві закордонних справ РФ і, не виключено, рано чи пізно працюватиме в Україні. Микола Білоблоцький подякував також керівництву Московського лінгвістичного університету за організацію підготовки фахівців з української мови, підкресливши важливість цієї справи для подальшого зміцнення дружби і взаєморозуміння між двома народами, забезпечення національних культурних потреб українців у Росії.
    Українська група перекладацького факультету Московського державного лінгвістичного університету (колишнього університету іноземних мов імені Моріса Тореза) була створена п'ять років тому з ініціативи ректора університету, професора доктора філологічних наук, вихідця з України Ірини Халєєвої. У цій групі поряд з такими традиційними європейськими мовами як англійська, французька,

    німецька, почали вивчати українську, викладати яку запросили кандидата філологічних наук, доцента Київського національного педагогічного університету імені Драгоманова Ларису Марчило. Слухачі її курсу вивчали українську історію, декілька разів під час навчання виїжджали в Україну, стажувалися в університеті імені Драгоманова, знайомилися з регіонами країни.
    За оцінкою радника-посланника Посольства України в РФ, доктора філософських наук, професора Григорія Хоружого, який брав участь у державних іспитах, усі студенти групи виявили відмінні знання української мови. Нині мовою Тараса Шевченка в Московському університеті оволодіває новий контингент з 12 чоловік. У ліцеї при вузі відкрито український клас.
    Групи з вивчення української існують у Російській дипломатичній академії при МЗС РФ, у Московському державному інституті міжнародних відносин, Московських державному університеті імені Ломоносова, Педагогічному інституті імені Шолохова. Але вони малочисельні і не задовольняють потреб бажаючих опанувати цю мову, особливо тих, для кого вона є рідною. Ось чому посольство України в РФ поставило перед російською стороною питання про відкриття на філологічних факультетах університетів у прикордонних з Україною областях, де мешкає чимало українців, спеціальності "Українська мова" її мають намір викладати також у Тюменському університеті.

    * * * * *

    У ЧЕРНІВЦЯХ ПРОЙДЕ МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ХОРЕОГРАФІЧНОГО МИСТЕЦТВА
    Чернівці. 25 червня.
    У п'ятницю в Чернівцях відкриється фестиваль хореографічного мистецтва під назвою "Салби Буковини". Ініціювала проведення фестивалю нещодавно створена Асоціація хореографів Буковини при підтримці обласної та міської влади.
    До Чернівців очікується прибуття 10 колективів народного танцю, в тому числі з Кіпру.
    У день відкриття фестивалю в палаці "Юність Буковини" відбудеться концерт. На жителів міста чекає урочиста хода центральною вулицею Чернівців. Концерти відбуватимуться на різних сценічних майданчиках міста. У неділю в Літньому театрі відбудеться заключний концерт фестивалю.
    Довідка: Назва фестивалю включає в себе  маловживане сьогодні слово "салби". Воно позначає багате намисто, зроблене з коштовних монет. Чим більше монет було в салбі, тим заможнішою була його володарка.




    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.