News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Thu, March 28, 07:56 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, Jun 23, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    23.06.03 №109
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ЗУСТРІВСЯ З ПОЧЕСНИМ ПРЕЗИДЕНТОМ РАДИ СПРАВЕДЛИВОСТІ ТА МИРУ, ПОЧЕСНИМ ПРЕЗИДЕНТОМ ПАПСЬКОЇ РАДИ "КОР УНУМ" КАРДИНАЛОМ РОЖЕ ЕЧЕГЕРАЄМ
    Київ. 21 червня.



    Президент України Леонід Кучма зустрівся з почесним Президентом Ради справедливості та миру, почесним Президентом Папської Ради "Кор Унум" кардиналом Роже Ечегераєм. У ході розмови Леонід Кучма ще раз наголосив, що візит Папи Римського Іоанна Павла II y червні 2001 року має непересічне значення для України. Він подякував за рішучу підтримку Папою Римським курсу України на впровадження реформ та її євроінтеграційних прагнень.
    Леонід Кучма зазначив, що в Україні повністю поділяють добре відоме висловлювання Іоанна Павла II про те, що
    "повноцінно Європа може дихати тільки обома легенями", що означає необхідність побудови нової Європи лише на засадах єднання її східної та західної складових.
    Роже Ечегерай зазначив, що цей візит стане продовженням динамічного розвитку насиченого політичного діалогу між Україною та Святим Престолом.
    Він також відзначив близькість позицій України та Святого Престолу у багатьох актуальних питаннях міжнародного життя, зокрема, таких як боротьба проти міжнародного тероризму, підтримання стабільності та безпеки в Європі і світі. Президент України відзначив, що в Україні добре знають і високо оцінюють особисту позицію та зусилля Папи Римського, спрямовані на мирне врегулювання конфліктів у багатьох "гарячих точках" планети і в першу чергу на Близькому Сході.
    У свою чергу Роже Ечегерай із задоволенням відзначив, що в Україні повністю забезпечується релігійна свобода і вільне віросповідання всіх релігій та конфесій. Він передав щире вітання від Папи Римського і наголосив, що Святий Отець із задоволенням згадує свої найліпші враження від візиту до України.
    Кардинал висловив упевненість, що Україна йтиме обраним шляхом динамічного розвитку і підкреслив, що Україна має чітку європейську ідентичність та глибоке християнське коріння.
    У ході розмови обговорювалося також питання більш глибокого залучення молоді до процесів державотворення на принципах збереження і дотримання християнських цінностей.
    Довідка: Кардинал Роже Ечегерай очолював Папську Раду з питань справедливості та миру в 1984-99 роках та Папську Раду "Кор Унум" у 1984-1995 роках. Нині він є почесним Президентом обох установ.

    * * * * *

    ЄДИНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ ПРОСТІР БУДУВАТИМЕТЬСЯ НА ПРИНЦИПАХ COT, ЗАЯВИВ ПЕРШИЙ ВІЦЕ-ПРЕМ'ЄР-МІНІСТР МИКОЛА АЗАРОВ
    Київ. 21 червня.
    Відбулось п'яте засідання Групи високого рівня зі створення проекту єдиного економічного простору Білорусі, Казахстану, Росії та України.
    Українську делегацію в ГВР очолив перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів України Микола Азаров. Російську делегацію - заступник голови уряду РФ Віктор Христенко, білоруську - заступник голови уряду Андрій Кобяков, казахську - віце-прем'єр-міністр Сауат Минбаєв.
    Учасники засідання обговорили проект концепції створення

    єдиного економічного простору, який містить принципи функціонування такого регіонального об'єднання, і визначили пакет документів, який до вересня поточного року Група високого рівня представить Президентам чотирьох держав.
    "У нас спільне бачення того,  що єдиний економічний  простір має створюватися на принципах Світової організації торгівлі", - заявив Перший віце-прем'єр-міністр України Микола Азаров, коментуючи прогрес у роботі Групи високого рівня.
    Проект міждержавної угоди про створення ЄЕП буде винесено на розгляд наступного засідання Групи, яке відбудеться на початку липня в Москві.
    Ця угода стане підсумком пакету документів, який вміщуватиме концепцію ЄЕП, комплекс заходів зі створення єдиного економічного простору і концепції секторальних угод, які визначатимуть режим функціонування ЄЕП.
    "Проект концепції дає продуктивну основу для визначення реальних параметрів ЄЕП. Різночитань у ньому залишилось набагато менше, ніж на початку процесу", - сказав Микола Азаров. - "Дуже конструктивним було те, що сторони проаналізували і звели всі чутливі для кожного товарні позиції у взаємних торгівельно-економічних відносинах. Ідучи на переговори, ми ясніше  бачимо  нашу  позицію,   позицію  партнерів.  Українська  делегація  оприлюднила  на засіданні своє бачення змісту і послідовності інтеграційних процесів "четвірки".
    "Перший етап - створення зони вільної торгівлі, яка несе конкретні економічні переваги для кожної з країн. Другий етап - створення єдиного економічного простору на принципах Світової організації торгівлі, що враховує заявлені напрями інтеграційної стратегії кожної з країн", - заявив Микола Азаров.
    Крім того, він відзначив, що у процесі роботи над проектом сторони вийшли на дуже високий рівень погодження позицій. Це значний прогрес у відносинах чотирьох країн: учасники процесу консультуються щодо процесів вступу до Світової організації торгівлі, виходять на погодження дій у сфері тарифів і регулювання.
    На київському засіданні проект концепції створення ЄЕП був доповнений принципово новими положеннями.
    Сторони погодилися з можливістю
    "різнорівневого і різношвидкісного" приєднання до конкретних секторальних угод. Такий гнучкий підхід дозволяє кожній з країн визначати поступову глибину інтеграції в єдиний економічний простір на певних етапах, враховує особливості національних правових систем.
    Другий новий принцип окреслює зовнішні відносини регіонального об'єднання як відкритість для приєднання чи партнерства або взаємодії з ним третіх країн. Таким чином, чотири держави, які домовляються, дають однозначний сигнал зовнішньому економічному середовищу, що вони будують об'єднання в контексті світових інтеграційних процесів.
    Експертні групи отримали завдання до 15 липня надати Секретаріату ГВР (його функції виконує казахська сторона) зведений аналіз вірогідних наслідків створення єдиного економічного простору.

    * * * * *

    РОЗБІЖНОСТІ ЩОДО СТВОРЕННЯ ЄДИНОГО ЕКОНОМІЧНОГО ПРОСТОРУ МОЖНА ВИРІШИТИ, ЗАЯВИВ РОСІЙСЬКИЙ ВІЦЕ-ПРЕМ'ЄР ВІКТОР ХРИСТЕНКО
    Київ. 21 червня.
    Розбіжності щодо створення Єдиного економічного простору /ЄЕП/ України, Білорусі, Казахстану й Росії перейшли з площини загальних міркувань у площину абсолютно конкретних, вузьких, часом технічних елементів, врегулювати які набагато легше, ніж абстрактні схеми і формули. Про це заявив глава російської делегації на п'ятому засіданні Групи високого рівня /ГВР/ з

    формування ЄЕП, заступник Голови Уряду РФ Віктор Христенко. У рамках процесу підготовки основи Єдиного економічного простору ми пройшли досить хороший і якісний шлях, підкреслив він. У вересні, упевнений Віктор Христенко, ГВР "видасть остаточний продукт" на розгляд президентів чотирьох держав СНД.
    Формування Єдиного економічного простору передбачає підготовку й підписання досить великої кількості міждержавних і міжурядових документів, ухвалення не одного десятка угод - різних за типом і сферами регулювання, зауважив він. У тому числі, щодо конкурентної політики або комплексу заходів для створення абсолютно однакових умов на теренах країн, що становлять єдине економічне поле, для товару, бізнесу, послуг, капіталу і людини. Субсидії, тарифи і все інше, що створює основу національних економік, має перебувати в рівних умовах на території будь-якої з наших країн і забезпечувати рівне конкурентне середовище. У цьому вся суть нашої спільної роботи, підкреслив Віктор Христенко.
    Відповідаючи на запитання журналістів, він сказав, що такий інтеграційний процес і створення рівних умов
    "коштує грошей". Абсолютно очевидно, що у зв'язку з різною вагою економік досить велика частка цього внеску припаде на Росію, і "ми на це йдемо абсолютно усвідомлено". Ми розуміємо, що ці кроки створюють переваги не лише на внутрішньому контурі наших держав, а й на зовнішньому контурі товарів, послуг, робочої сили і капіталів - на ринках третіх держав. Створення ЄЕП якоюсь із країн, їх регіонів чи галузей може дати певні переваги, але загрози втрат для інших перекриватимуться, переконаний віце-прем'єр. Гроші вкладатимуться в найбільш ефективні точки загального економічного простору, що приведе до конкурентоспроможного виробництва, підвищення якості і зниження вартості товарів, вважає він.

    * * * * *

    FATF ПОЗИТИВНО ОЦІНИЛА ДІЇ УКРАЇНИ, СПРЯМОВАНІ НА ПОСИЛЕННЯ БОРОТЬБИ З ВІДМИВАННЯМ ГРОШЕЙ
    Берлін. 21 червня.
    Міжнародна організація по боротьбі з відмиванням грошей позитивно оцінила дії України, спрямовані на посилення боротьби з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом. Підбиваючи в Берліні підсумки роботи чергової сесії FATF, нинішній голова цієї організації Йохен Саніо заявив, що "чорний список" країн, які недостатньо докладають сил у боротьбі з відмиванням грошей, невдовзі може скоротитися. До такого списку входять дев'ять країн: острови Кука, Єгипет, Гватемала, Індонезія, М'янма, Нігерія, Науру, Філіппіни та Україна. "Якщо ці країни діятимуть так, як, скажімо, Україна, то вони мають шанс вийти з "чорного списку", - сказав Йохен Саніо.
    Перед учасниками берлінської сесії FATF виступив перший віце-прем'єр-міністр України Микола Азаров. Він розповів, як офіційний Київ виконує взяті на себе зобов'язання після скасування в лютому санкцій FATF. Такі санкції було запроваджено наприкінці минулого року, оскільки українське законодавство не відповідало вимогам Міжнародної організації по боротьбі з відмиванням грошей. На думку Азарова, процедура виключення України з "чорного списку" FATF може розпочатися вже восени цього року.
    Крім того, учасники чергової сесії вирішили посилити вимоги в сфері боротьби з відмиванням грошей. Ідеться про поширення діяльності фінансової розвідки не тільки на банки, а й на страхові компанії та фірми, що ведуть торгівлю цінними паперами.
    Довідка: До складу Міжнародної організації по боротьбі з відмиванням грошей входять понад 30 країн, серед яких усі члени Європейського союзу, а також США, Швейцарія, Японія та Канада. У Берліні до складу FATF було прийнято Росію та Південно-

    Африканську Республіку.

    * * * * *

    УКРАЇНСЬКА ДЕЛЕГАЦІЯ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У КОНФЕРЕНЦІЇ ОБСЄ З ПИТАНЬ БОРОТЬБИ З АНТИСЕМІТИЗМОМ
    Київ. 21 червня.
    У Відні відбулася перша Конференція ОБСЄ з питань боротьби проти антисемітизму. Конференція зібрала близько 400 осіб, які представляють уряди 55 країн-учасниць Організації та численні неурядові організації.
    Глава делегації України - заступник державного секретаря Міністерства закордонних справ Наталія Зарудна у своєму виступі поінформувала учасників Конференції про кроки Президента та уряду України, спрямовані на підвищення толерантності у суспільстві та недопущення проявів антисемітизму, расової нетерпимості, національної ненависті та ксенофобії. Було наголошено на позитивному досвіді України у галузі вирішення проблем національних меншин, що обумовлено створенням належної законодавчої бази, розвитком освітніх програм, інтенсивним співробітництвом уряду з неурядовими організаціями, підтримкою періодичних видань національних меншин, відкритістю процесу реституції культурних цінностей.
    Наталія Зарудна також звернулася до Постійної Ради ОБСЄ, Верховного представника ОБСЄ у справах національних меншин та Директора Офісу ОБСЄ з питань демократичних інститутів та прав людини з конкретними пропозиціями, спрямованими на поліпшення ситуації в галузі боротьби з антисемітизмом на теренах ОБСЄ.

    * * * * *

    ШОСТИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ ФОРУМ ТА ДРУГА КОНФЕРЕНЦІЯ КЕРІВНИКІВ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ І ПОЛЬЩІ ВІДБУДЕТЬСЯ 23-24 ЧЕРВНЯ В ОДЕСІ
    Київ. 22 червня.
    Під патронатом та за участі президентів України та Польщі 23-24 червня в Одесі відбудеться шостий економічний форум та друга конференція керівників регіонів України та Польщі. У форумі візьмуть участь представники центральних та регіональних органів влади, промислових, підприємницьких і фінансових структур України і Польщі. Відповідно до програми під час форуму працюватиме п'ять робочих секцій, які проведуть дискусії з питань банківсько-фінансової співпраці, інвестиційного та торговельно-економічного співробітництва, розглянуть питання співпраці у процесах європейської інтеграції, міжрегіонального та прикордонного співробітництва, розвитку малого та середнього бізнесу.
    Головною метою конференції керівників регіонів обох країн є вдосконалення існуючої моделі українсько-польського міжрегіонального та прикордонного співробітництва. Проведення конференції сприятиме ширшому залученню українських регіонів до діяльності європейських регіональних структур, а саме Комітету регіонів ЄС та Асамблеї європейських прикордонних регіонів.
    Не виключено, що в Одесі буде підписано договір про режим державного кордону між Україною та Польщею.

    * * * * *

    ПЕРША СЕСІЯ МІЖНАРОДНОЇ РАДИ БАСЕЙНУ ДНІПРА ВІДБУДЕТЬСЯ 24-25 ЧЕРВНЯ У КИЄВІ
    Київ. 22 червня.
    Перша сесія Міжнародної Ради басейну Дніпра -нового консультаційного органу, створеного з метою забезпечення ефективного міжнародного механізму координації зусиль України, Росії та Білорусі з екологічного оздоровлення басейну

    Дніпра, відбудеться 24-25 червня у Києві.
    Створення Ради є логічним наслідком підписання тристоронньої Заяви міністрів екології України, Російської Федерації та Білорусі про співробітництво в галузі екологічного відродження басейну Дніпра, яке відбулося 22 травня цього року в рамках V Пан'європейської конференції міністрів "Довкілля для Європи".

    * * * * *

    П'ЯТЬ ЛІТАКІВ АН-140 ПОСТАВИТЬ ХАРКІВСЬКИЙ АВІАЗАВОД АВІАКОМПАНІЇ AIR LIBYA
    Київ. 22 червня.
    Контракт про поставку п'яти пасажирських регіональних літаків Ан-140 підписано на авіасалоні в Ле Бурже між Харківським державним авіаційним виробничим підприємством (ХДАВП) й авіакомпанією Air Libya. Як повідомив директор департаменту ХДАВП у зв'язках із громадськістю Сергій Арасланов, відповідно до контракту ХДАВП не лише поставить авіакомпанії літаки, але й надаватиме надалі технічну допомогу в експлуатації, постачатиме запасні частини, обладнання для обслуговування, інструмент і технічну документацію, а також підготує льотний і технічний склад замовника.
    Перший літак авіакомпанія отримає у 2004 році. Загальна сума контракту становить 45 млн. доларів США.

    * * * * *


    У ПОСОЛЬСТВІ НІМЕЧЧИНИ В УКРАЇНІ ВІДБУДЕТЬСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЧАСОПИСУ "ВІКНО У СВІТ"
    Київ. 22 червня.
    В атріумі посольства Німеччини в Україні 24 червня відбудеться презентація спеціального видання літературознавчого часопису "Вікно у світ", присвяченого німецькомовній літературі. Випуск цього номера профінансовано Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини з нагоди 80-річчя з дня народження визначного германіста та літературознавця професора Дмитра Затонського.
    Часописом "Вікно у світ", головним редактором якого є Дмитро Затонський, започатковано ряд публікацій, які стали для викладачів та германістів в Україні чи не найкращою можливістю отримати інформацію про тенденції розвитку західноєвропейської літератури.

    * * * * *

    У ЛЬВІВСЬКІЙ КАРТИННІЙ ГАЛЕРЕЇ ВІДКРИЛАСЯ ВИСТАВКА, ПРИУРОЧЕНА ДО 300-РІЧЧЯ ПЕРЕБУВАННЯ ГЕТЬМАНА МАЗЕПИ НА ЗАХІДНОУКРАЇНСЬКИХ ЗЕМЛЯХ
    Львів. 22 червня.
    300-річчю перебування гетьмана Мазепи на західноукраїнських землях присвячено виставку, що відкрилася у Львівській картинній галереї. Експозиція, що її готували упродовж кількох років, має промовисту назву - "Гетьман Мазепа: погляд крізь століття" і включає понад 200 різноманітних експонатів, що чи не вперше мовою історичних документів і мистецьких творів відтворюють бурхливий життєвий шлях і неоднозначну суспільно-політичну діяльність однієї з найвидатніших постатей в історії України.
    "Цю виставку ми готували понад три роки", - розповів директор Львівської картинної галереї Борис Возницький. - "Задля якнайбільш широкого висвітлення політичного й не тільки образу цієї визначної людини нами було зібрано експонати з музейних збірок Києва і Лебедина, Полтави і Сум, Чернігова і, звичайно ж, Львова. Картини, гравюри, скульптури, фоліанти розповідають про тих, хто спілкувався з Мазепою, - королів, царів, гетьманів. Тут же представлено чи не найбільш достовірний портрет Мазепи -

    полтавську копію картини, що зберігається у Стокгольмі".
    Поруч можна побачити рукописні документи - універсали й охоронні листи, які підтверджують перебування Мазепи у квітні 1709 року в містечку Жовква неподалік Львова, що було на той час ставкою російського царя Петра І. Саме до цього періоду відноситься представлений на виставці унікальний експонат - Євангеліє - видання Києво-Печерської лаври 1703 року. На її форзаці зберігся напис про те, що це дарунок царевича Олексія Петровича для Івана Мазепи, презентований 11 квітня 1709 року в Жовкві. Тут же знаходиться сургучева печатка з гербом "Круч" із князівською короною, що свідчить про герб Мазепи після отримання ним князівського титулу. Оскільки під час зруйнування міста Батурина разом з палацом було знищено й величезну бібліотеку гетьмана, ця книга може вважатися єдиним збереженим екземпляром, що супроводжував його в останні роки життя.
    Представлено такі раритети, як шабля з датою 1665 p., срібна чарка, звіздиця - дар Мазепи церкві. Є в експозиції і твори сучасних митців, тематично пов'язаних з тодішньою епохою, - це костюми для художнього фільму "Молитва за гетьмана Мазепу", що прибули з кіностудії ім. О.Довженка.
    Після двох місяців експонування у Львові виставку планується показати у Києві.

    * * * * *

    У РАМКАХ СВЯТКУВАННЯ В СТОЛИЦІ СЬОМОЇ РІЧНИЦІ КОНСТИТУЦІЇ 28 ЧЕРВНЯ НА МАЙДАНІ НЕЗАЛЕЖНОСТІ ВІДБУДЕТЬСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ДЕРЖАВНОГО ГІМНУ УКРАЇНИ
    Київ. 22 червня.
    У столичній держадміністрації створено оргкомітет з питань підготовки та проведення загальноміських заходів, присвячених сьомій річниці Конституції України. Відповідне розпорядження підписав Київський міський голова Олександр Омельченко.
    Згідно з програмою заходів, 24-28 червня у Києві пройдуть тематичні виставки і культурно-просвітницькі заходи у музеях, бібліотеках, будинках культури. 28 червня з 19.00 до 23.00 на Майдані Незалежності відбудеться презентація Державного Гімну України і концертна програма
    "Слава тобі, Україно моя!". У цей же день з 19.00 до 22.00 на естраді біля Арки Дружби народів пройде свято народної пісні "Співаймо з нами".

    * * * * *

    НА ТЕРНОПІЛЬЩИНІ РОЗПОЧАВСЯ П'ЯТИЙ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ФЕСТИВАЛЬ ЛЕМКІВСЬКОЇ КУЛЬТУРИ "ДЗВОНИ ЛЕМКІВЩИНИ"
    Тернопіль. 21 червня.
    Урочистою ходою-парадом з мелодійними піснями розпочався в містечку Монастириська, що на Тернопільщині, П'ятий Всеукраїнський фестиваль лемківської культури "Дзвони Лемківщини".
    На велелюдне свято лемків - представників західної гілки українського народу, які споконвіку жили в Карпатах, а в 1944-1946 роках були депортовані внаслідок сумнозвісної операції "Вісла", прибули самі переселенці і їхні нащадки. Звертаючись до гостей фестивалю, голова Всеукраїнського Товариства "Лемківщина" Олександр Венгринович сказав, що упродовж десятиліть лемки бережуть синівську любов до рідної землі. Позбавлені історичної батьківщини, етнографічних коренів, родинних і економічних зв'язків, вони свого часу були приречені на асиміляцію. Однак, підкреслив Олександр Венгринович, у перші роки незалежності Української держави розпочався процес відродження лемківської історії та

    культури.
    В останні роки в житті лемківської громади України відбулося чимало позитивних змін. Рік тому було прийнято
    "Програму відродження і збереження Лемківщини", почало діяти Всеукраїнське товариство "Лемківщина". Цього року в Тернополі було проведено Першу Всеукраїнську Великодню виставку писанок з конкурсом "Лемківська писанка", оголошено обласні конкурси на встановлення пам'ятних знаків жертвам депортації в Івано-Франківську й Тернополі.
    У фестивалі, який триватиме два дні, бере участь майже 60 професійних та аматорських мистецьких колективів, окремих виконавців з багатьох областей України, Києва. Запрошені також гості з Польщі та Сербії.
    22 червня свято розпочнеться Службою Божою у місцевих церквах, а потім відбудеться велелюдне віче, після якого народний духовий оркестр із Самбора, що на Львівщині, відкриє велику концертну програму, яка триватиме до пізнього фестивального вечора.




    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.