News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Thu, April 18, 22:29 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, Jun 18, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    18.06.03 №105
    'АДМИНИСТРАЦИЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАИНЫ
    ГЛАВНОЕ УПРАВЛЕНИЕ ИНФОРМАЦИОННОЙ ПОЛИТИКИ
    Сообщения для СМИ
    [sic]'

    ПРЕЗИДЕНТИ УКРАЇНИ І РУМУНІЇ ПІДПИСАЛИ ДОГОВІР ПРО РЕЖИМ УКРАЇНСЬКО-РУМУНСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО КОРДОНУ, СПІВРОБІТНИЦТВО ТА ВЗАЄМНУ ДОПОМОГУ З ПРИКОРДОННИХ ПИТАНЬ
    Чернівці. 17 червня.



    Договір про режим українсько-румунського Державного кордону, співробітництво та взаємну допомогу з прикордонних питань, який у Чернівцях підписали Президент України Леонід Кучма та Президент Румунії Іон Ілієску, став логічним завершенням 19 раундів переговорів між українськими та румунськими дипломатами, які велися з цього питання. Підписаний документ розвиває положення базового українсько-румунського Договору про відносини добросусідства та співробітництва від 1997 року, яким було встановлено лінію Держкордону між двома суверенними країнами.
    За домовленістю сторін, питання делімітації континентального шельфу і виключних економічних зон України і Румунії в Чорному морі було винесено за рамки цього договору, і робота над відповідною угодою триває.
    Напередодні зустрічі президентів України і Румунії у Чернівцях дипломати українського МЗС з приємністю відзначали, що румунська сторона офіційно визнала український суверенітет на острів Зміїний,  що протягом багатьох років був "каменем спотикання" у вирішенні питання про кордони України та Румунії.

    * * * * *


    ОСТАТОЧНЕ ПРАВОВЕ ОФОРМЛЕННЯ УКРАЇНСЬКО-РУМУНСЬКОГО КОРДОНУ НА ЗАСАДАХ НЕПОРУШНОСТІ ЙОГО ЛІНІЇ СПРИЯТИМЕ ДОВІРІ ТА РІВНОПРАВНОМУ ПАРТНЕРСТВУ ДВОХ КРАЇН, ВВАЖАЄ ЛЕОНІД КУЧМА
    Чернівці. 17 червня.



    Справді історичною подією у відносинах між Україною і Румунією назвав Президент України Леонід Кучма підписання Договору про режим українсько-румунського Державного кордону, співробітництво та взаємну допомогу з прикордонних питань. На спільній з Президентом Румунії Іоном Ілієску прес-конференції в Чернівцях Леонід Кучма зауважив, що "давно наболілу проблему, яка стримувала розвиток відносин між нашими сусідськими країнами", нарешті розв'язано.
    За оцінкою обох президентів, українсько-румунські переговори на найвищому рівні були плідними та ефективними. Вони підкреслили, що даний договір будується на сучасній правовій основі й сприятиме інтеграції держав-сусідів до європейських структур. При цьому Леонід Кучма висловив переконання, що договір обов'язково і без зволікань буде ратифіковано парламентами України та Румунії.
    Президент України також повідомив, що для реалізації положень Договору буде створено змішану комісію, яка займатиметься конкретною роботою по втіленню наміченого у життя.
    Назвавши Україну і Румунію
    "природними союзниками на європейському та євроатлантичному просторі", Леонід Кучма повідомив про досягнуту домовленість зробити все для того, щоб пом'якшити наслідки введення візового режиму між двома країнами у зв'язку з майбутнім вступом Румунії до ЄС. На спільному кордоні буде відкрито додаткові пункти перетину, особливо в Закарпатській області, створюватиметься спрощений режим їх перетину.
    Леонід Кучма та Іон Ілієску підкреслили, що підписаний ними документ не фіксує існуючих кордонів, але є великим кроком

    уперед до їх делімітації, передусім, у районі континентального шельфу Чорного моря та дельти Дунаю.
    Президенти України та Румунії, підкреслив Леонід Кучма, повернуться до питання кордонів у кінці нинішнього, або на початку наступного року з тим, щоб вирішити їх остаточно ще у період свого перебування на найвищих державних посадах.

    * * * * *


    ПРЕЗИДЕНТ РУМУНІЇ НАЗИВАЄ "ВРІВНОВАЖЕНИМ" ПІДПИСАНИЙ У ЧЕРНІВЦЯХ ДОГОВІР ПРО РЕЖИМ ДЕРЖАВНОГО КОРДОНУ З УКРАЇНОЮ
    Чернівці. 17 червня.
    Даючи оцінку підписаному у Чернівцях Договору про режим румунсько-українського Державного кордону, співробітництво та взаємну допомогу з прикордонних питань, Президент Румунії Іон Ілієску назвав цей документ "урівноваженим", таким, що "відповідає інтересам як румунської, так і української сторони щодо режиму державного румунсько-українського кордону та співробітництва і взаємної підтримки у справі охорони кордону". Як зазначив Іон Ілієску, "він є важливим документом для майбутніх наших відносин". На переконання Президента Румунії, Договір позитивно відіб'ється на румунсько-українському співробітництві у політичному, економічному, культурному планах, захисті прав румунської та української нацменшин в обох країнах.
    Іон Ілієску особливо підкреслив, що Договір про режим Державного кордону між Румунією і Україною є технічним документом, який відповідає європейським стандартам і дозволяє Румунії виконати свої зобов'язання перед Європейським Союзом, що стосуються забезпечення безпеки східного кордону.

    * * * * *


    УКРАЇНСЬКІ РУМУНИ ВІДЧУВАЮТЬ СЕБЕ ПОВНОПРАВНИМИ ГРОМАДЯНАМИ НЕЗАЛЕЖНОЇ УКРАЇНИ, ЗАЯВИЛИ ПРЕДСТАВНИКИ РУМУНСЬКОЇ ДІАСПОРИ НА ЗУСТРІЧІ З ЛЕОНІДОМ КУЧМОЮ ТА ІОНОМ ІЛІЄСКУ
    Чернівці. 17 червня.
    Президент України Леонід Кучма та його румунський колега Іон Ілієску, які перебували у Чернівцях, після завершення переговорів і підписання Договору про режим українсько-румунського кордону зустрілися в обласному музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської з представниками чернівецької громади та румунської діаспори Буковини.
    Керівники румунських громадських організацій, культурологічних товариств розповіли про свою діяльність, підкресливши, що у всіх добрих та корисних справах знаходять повне розуміння і підтримку органів місцевої влади.
    "Ми відчуваємо себе повноправними громадянами незалежної України", - заявив голова правління обласного румунського культурологічного товариства імені Михая Емінеску Аркадій Опаєць. Тому, за його словами, румунська громада України дбає про зміцнення економічної і політичної могутності України і вбачає в цьому свій високий громадянський обов'язок.
    Президенти двох країн розповіли присутнім про Договір про режим українсько-румунського Державного кордону, співробітництво та взаємну допомогу з прикордонних питань, який вони щойно підписали, високо оцінили його значення у зміцненні дружби, співробітництва і взаєморозуміння між двома сусідніми країнами,

    сприянні їх інтеграції у європейську спільноту.

    * * * * *


    ОЧОЛЮВАНА ОЛЕКСАНДРОМ ЗІНЧЕНКОМ ПАРЛАМЕНТСЬКА ДЕЛЕГАЦІЯ УКРАЇНИ ПРОВЕЛА У САНКТ-ПЕТЕРБУРЗІ ЗУСТРІЧ З ГОЛОВОЮ РАДИ ФЕДЕРАЦІЇ ФЕДЕРАЛЬНИХ ЗБОРІВ РОСІЇ СЕРГІЄМ МИРОНОВИМ
    Санкт-Петербург. 17 червня.
    Делегація Верховної Ради України, яка перебуває у Санкт-Петербурзі, зустрілася з Головою Ради Федерації Федеральних Зборів РФ Сергієм Мироновим.
    Під час зустрічі обговорювалися питання синхронної ратифікації Договору про Державний кордон між двома державами, поглиблення співпраці в галузі авіабудівництва та освоєння космічного простору, а також розбудови транспортних коридорів.
    Окрему увагу сторони приділили правовим аспектам заснування міжнародного газового консорціуму та активізації регіонального співробітництва шляхом створення умов для вільної торгівлі, що сприятиме підвищенню рівня економічної співпраці між Україною та Росією.
    Делегація Верховної Ради України на чолі з заступником Голови Верховної Ради Олександром Зінченком прибула до Санкт-Петербурга для участі у роботі Міжпарламентської Асамблеї держав-учасниць СНД.

    * * * * *


    ПИТАННЯ КОНСТИТУЦІЙНОЇ РЕФОРМИ В УКРАЇНІ ОБГОВОРИЛИ ПРЕДСТАВНИКИ ДЕПУТАТСЬКИХ ФРАКЦІЙ НА ЗУСТРІЧІ З ПРЕЗИДЕНТОМ ПА ОБСЄ
    Київ. 17 червня.
    Питання Конституційної реформи в Україні обговорили представники депутатських фракцій під час зустрічі з Президентом Парламентської Асамблеї ОБСЄ Брюсом Джорджем, який перебував в Україні з офіційним візитом.
    Віце-президент ПА ОБСЄ Ігор Осташ у своїй промові підкреслив, що політична реформа необхідна Україні, і, за його словами, з'ясована вже більшість суперечливих питань. Ті ж нез'ясовані моменти, які залишилися, також можна вирішити шляхом обговорення й досягнути консенсусу. При цьому народний депутат України Раїса Богатирьова висловилася за доцільність з'ясування цих протиріч уже зараз і представлення у Верховну Раду єдиного проекту Конституційної реформи.
    Президент ПА ОБСЄ, підсумовуючи дискусію, позитивно оцінив той момент, що в Україні при підготовці до проведення політичної реформи позиції сторін з'ясовуються шляхом переговорів, без надмірних емоцій.
    "Це правильний шлях вирішення проблем" , - підкреслив він.

    * * * * *


    УКРАЇНА І БІЛОРУСЬ ПЛАНУЮТЬ ПІДВИЩИТИ СВІЙ ТОВАРООБІГ ДО ОДНОГО МІЛЬЯРДА ДОЛАРІВ США
    Мінськ. 17 червня.
    Однією з тем, що обговорювалися в ході зустрічі віч-на-віч Прем'єр-міністра України Віктора Януковича і Президента Білорусі Олександра Лукашенка, що відбулася в Мінську, стало розв'язання проблем товарообігу двох країн, у тому числі, обороту сільгосппродукції. Зокрема, йшлося про підвищення обсягів торгівлі двох країн до колись показового рівня в 1 мільярд доларів США.
    Відкриваючи зустріч, Президент Білорусі Олександр Лукашенко відзначив, що в торгових відносинах України і Білорусі
    "є багато

    питань, які треба просто зняти". "Був час, коли значно впав товарообіг між нашими країнами, зокрема, через те, що ми створювали штучні перешкоди", - зазначив він. Як приклад Президент Білорусі навів ситуацію на ринку цукру. "Той же цукор ми веземо за тисячу кілометрів від Білорусі, коли під боком є такий традиційний постачальник, як Україна, що мінімізує транспортні витрати", - відзначив Олександр Лукашенко.
    У свою чергу, Віктор Янукович погодився з позицією Олександра Лукашенка, підкресливши, що взаємовідносини України і Білорусі треба розвивати з урахуванням як географічного положення, так і кліматичних умов та можливостей обох країн. Підкресливши, що у сторін є бажання вирішити цю проблему, а це вже немало, Прем'єр-міністр України відзначив, що тепер фахівці мають розробити загальні концепції, а також прорахувати, які кроки повинні зробити обидві сторони. За словами Віктора Януковича, з української сторони в цьому напрямі працює спеціальна комісія, яку очолює віце-прем'єр-міністр України Іван Кириленко
    . "І ми сподіваємося, що вже найближчим часом її робота дасть позитивні результати", - сказав Віктор Янукович.
    Піком двосторонньої співпраці України і Білорусі став 1997 рік, коли взаємний товарообіг становив 1 мільярд 393 мільйони доларів. У 2002 році товарообіг Білорусі з Україною становив 562,3 мільйона доларів. За обсягом товарообігу Україна посіла третє місце у зовнішньоторговельному обороті Білорусі, тоді як Білорусь за підсумками минулого року зайняла четверте місце серед зовнішньоторговельних партнерів України з країн СНД.

    * * * * *


    ГЕНЕРАЛЬНИЙ ПРОКУРОР УКРАЇНИ СВЯТОСЛАВ ПІСКУН ЗУСТРІВСЯ З ГОЛОВОЮ ВЕРХОВНОГО СУДУ, ПРЕЗИДЕНТОМ ВИЩОЇ РАДИ МАГІСТРАТУРИ ПОРТУГАЛЬСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ ЖОРЖИ АЛБЕРТУ АРАГАУ СЕЙА
    Київ. 17 червня.
    Генеральний прокурор України Святослав Піскун зустрівся з Головою Верховного Суду, Президентом Вищої ради магістратури Португальської Республіки доктором Жоржи Алберту Арагау Сейа.
    У ході зустрічі мова йшла, зокрема, про роль прокуратури у забезпеченні незалежності судової влади та здійсненні справедливого правосуддя, а також проблеми, пов'язані з проведенням правових реформ у державах.
    Святослав Піскун поінформував доктора Жоржи Алберту Арагау Сейа та членів португальської делегації про останні зміни в законодавстві України стосовно повноважень прокуратури.
    Сторони обговорили питання подальшого співробітництва Генеральної прокуратури України та Вищої ради магістратури Португальської Республіки.

    * * * * *


    ОКРЕМІ НАПРЯМКИ ПОДАЛЬШОГО СПІВРОБІТНИЦТВА ОБГОВОРИЛИ ПРЕДСТАВНИКИ ВИЩОЇ РАДИ ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ І ЧЛЕНИ ДЕЛЕГАЦІЇ ВИЩОЇ РАДИ МАГІСТРАТУРИ ПОРТУГАЛЬСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ
    Київ. 17 червня.
    Окремі напрямки подальшого співробітництва обговорили під час зустрічі представники Вищої ради юстиції України (ВРЮ) і члени делегації Вищої ради магістратури Португальської Республіки, яка перебуває в Києві на запрошення ВРЮ.
    Зупинившись на заходах, які сприяють посиленню захисту прав і свобод людини, Президент Вищої ради магістратури Португалії, суддя-радник, доктор Жоржи Алберту Арагау Сейа відзначив, що

    "Португалія і Україна - це європейські країни, які стоять на варті таких цінностей, як права і свободи людини і громадянина".
    Торкаючись цього питання, Голова Вищої ради юстиції України Сергій Ківалов, зокрема, висловив сподівання, що в ході візиту представників Вищої ради магістратури Португальської Республіки вдасться знайти підходи до вирішення деяких питань, що стосуються українців, які проживають у Португалії.
    Вища рада юстиції України та Вища рада магістратури Португалії підписали Протокол про співробітництво у Лісабоні 9 липня 2002 року, під час перебування у Португалії делегації ВРЮ. Ним, зокрема, передбачено обмін інформацією, дослідженнями з питань, які мають взаємний інтерес, проведення за участю обох сторін колоквіумів, семінарів. Окрім того, сторони2003 року зобов'язалися   виробляти   плани  спільної  роботи,   включаючи   програми,   проекти,   які   вони вважатимуть доцільними, в тому числі з підготовки кадрів для судової гілки влади.

    * * * * *


    ВІЙСЬКОВА ТА ВІЙСЬКОВО-ТЕХНІЧНА СПІВПРАЦЯ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА ФЕДЕРАТИВНОЮ ДЕМОКРАТИЧНОЮ РЕСПУБЛІКОЮ ЕФІОПІЯ ПОЗИТИВНО ВПЛИНЕ HA РОЗВИТОК ЗБРОЙНИХ СИЛ ДВОХ ДЕРЖАВ, ПЕРЕКОНАНИЙ МІНІСТР ОБОРОНИ ВОЛОДИМИР ШКІДЧЕНКО
    Київ. 17 червня.
    Військова та військово-технічна співпраця між Україною і Федеративною Демократичною Республікою Ефіопія позитивно вплине на розвиток збройних сил двох держав. Таке переконання висловив міністр оборони України, генерал армії України Володимир Шкідченко в ході переговорів у складі офіційних делегацій двох країн.
    Міністр національної оборони Ефіопії генерал-майор Абдула Гемеді висловив подяку уряду і Міністерству оборони України за підтримку процесів становлення та державотворення ФДР Ефіопія і підкреслив, що співробітництво, яке закладене в сфері військово-повітряних сил та протиповітряної оборони, є базовим для майбутньої співпраці.
    Він також зазначив, що в процесі будівництва власних Збройних Сил Ефіопії необхідна допомога української сторони на взаємовигідних засадах.. Особливо це стосується процесів розбудови і реформування ЗС, а також питань підготовки льотного і технічного складу ВПС та фахівців танкових військ, наголосив глава ефіопського військового відомства.

    * * * * *

    НА КОНВЕРСІЮ РОЗРОБОК У СФЕРІ ЗБРОЇ МАСОВОГО ЗНИЩЕННЯ ЧЕРЕЗ УКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР ІЗ 1995 РОКУ СПРЯМОВАНО ПОНАД 82 МЛН ДОЛАРІВ США
    Київ. 17 червня.
    Український науково-технологічний центр /УНТЦ/ із 1995 року спрямував 82,4 млн. доларів США на цивільну переорієнтацію діяльності вчених із України, Грузії та Узбекистану, які раніше працювали у сфері розробки зброї масового знищення. Зокрема, на проекти за участю українських фахівців було виділено 74,5 млн. доларів, узбецьких - 5,2 млн. доларів, грузинських - 2,7 млн. доларів. Основними донорами виступили Канада, Європейський Союз, США, а також понад 80 приватних і громадських організацій, які є партнерами УНТЦ. Ці дані навів виконавчий директор УНТЦ Ів Кармель на церемонії відкриття нового офісу Центру в Києві.
    Він також зазначив, що на червневому засіданні адміністративної ради Центру було схвалено рішення щодо фінансування ще ряду проектів на суму близько 10,2 млн. доларів США.

    Науково-технологічний центр в Україні є міжурядовою неприбутковою організацією, створеною з метою надання допомоги і підтримки повністю або частково безробітним науковцям, які працювали у сфері розробки зброї масового знищення.
    УНТЦ керується у своїй діяльності Угодою про заснування Науково-технологічного центру в Україні, яку в 1993 році підписали Канада, США, Україна та Швеція, котру згодом замінив Європейський Союз. У 1997 році до Угоди приєднався Узбекистан, у 1998 - Грузія, у грудні 2002 року - Азербайджан, де УНТЦ невдовзі розпочне свою роботу.

    * * * * *


    В ОЧАКОВІ ПРОЙДЕ ФЕСТИВАЛЬ НАРОДНИХ ТЕАТРІВ
    Миколаїв. 14 червня.
    У неділю в Очакові Миколаївської області відкриється Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва "Від Гіпаніса до Борисфена". Фестиваль народних театрів є щорічним і проводиться вже ввосьме.
    За словами художнього керівника фестивалю, завідуючого театральним відділом Миколаївського обласного науково-методичного центру народної творчості і культурно-просвітньої роботи Леоніда Парфенова, цього року свою майстерність продемонструють 20 колективів народних театрів із усіх регіонів України.
    Протягом десяти фестивальних днів у двох залах санаторію "Очаків" проходитимуть конкурсні спектаклі. Миколаївщину представлять шість театральних колективів. Уперше на фестивалі виступлять аматорські театри із Ново-Волинська Волинської області та Знаменки Кіровоградської області. Також у конкурсі візьме участь народний театр із м. Сватове Луганської області. Міста Сватове й Очаків пов'язані багаторічною дружбою та співробітництвом. Луганчани шефствують над військовою частиною, розташованою на острові Першотравневий в Очаківському районі. У рамках фестивалю для воїнів на Першотравневому пройде великий концерт.
    У фестивальні дні будуть працювати творчі лабораторії і театральні майстерні.
    21 червня гості й учасники фестивалю візьмуть участь у "Святі Нептуна". Для них також організують екскурсії до Національного заповідника України "Ольвія", до Миколаївського зоопарку, у музеї Очакова й Миколаєва.
    Довідка: Гіпаніс і Борисфен - античні назви рік Південний Буг та Дніпро.

    * * * * *


    В УЖГОРОДІ ВДРУГЕ ПРОХОДИТЬ МІЖНАРОДНИЙ КОНКУРС ЮНИХ ПІАНІСТІВ
    Ужгород. 17 червня.
    У понеділок в Ужгороді розпочався II Міжнародний конкурс юних піаністів імені Анатолія Затіна. В урочистому відкритті заходу взяли участь лауреати першого конкурсу, який відбувся два роки тому.
    Ідея проведення конкурсу належить професору Анатолію Затіну, який народився на Закарпатті, а нині працює у Мексиці. 1990 року А. Затін отримав Почесну медаль ЮНЕСКО за активну концертну діяльність. Він входив до складу журі найпрестижніших конкурсів піаністів у Канаді, Австрії, Росії, Мексиці, а також V конкурсу пам'яті Володимира Горовіца у Києві.
    У II Міжнародному конкурсі ім. Анатолія Затіна беруть участь 49 юних піаністів віком від 9 до 19 років з усіх регіонів України, а також Росії, Мексики, Угорщини та Китаю. Прослуховування триватимуть чотири дні і завершаться у суботу урочистою церемонією нагородження та гала-концертом лауреатів.

    До складу журі конкурсу, окрім самого А. Затіна, входять професор Національної музичної Академії України, заслужений артист України Валерій Козлов, заслужений артист Росії, професор Московської консерваторії імені Петра Чайковського і Російської музичної академії імені Гнесіних Аркадій Севідов, доцент Львівської музичної академії Йожеф Ермінь, польська піаністка, професор музичного університету в Каретаро (Мексіка) Марта Вілімовська.
    Конкурс проводиться за сприяння Закарпатської обласної державної адміністрації та обласної ради.

    Договір про режим Українсько-Румунського державного кордону; в Ужгороді проходить конкурс піаністів; питання конституційної реформи - ОБСЄ …




    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.