News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Thu, April 18, 07:02 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, Jun 3, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    03.06.03 №93
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ЗУСТРІВСЯ З ГОЛОВОЮ НАРОДНИХ ЗБОРІВ РЕСПУБЛІКИ БОЛГАРІЯ ОГНЯНОМ ГЕРДЖИКОВИМ
    Київ. 2 червня.



    Президент України Леонід Кучма зустрівся з Головою Народних Зборів Республіки Болгарія Огняном Герджиковим.
    Глава держави висловив задоволення рівнем двосторонньої співпраці між Україною і Болгарією та впевненість у тому, що візит Огняна Герджикова в Україну буде успішним. Леонід Кучма наголосив також, що добре співпрацюють депутатські групи міжпарламентських зв'язків двох країн.
    Президент України зазначив, що необхідно активніше розвивати економічне співробітництво між Україною і Болгарією, підкресливши, що рівень товарообігу нині не відповідає наявним потенціалам обох країн.
    У свою чергу, Огнян Герджиков сказав, що він після повернення до Болгарії обов'язково порушить питання перед керівництвом своєї країни про необхідність активізації торговельно-економічних відносин між Україною і Болгарією. Він також зазначив, що досі в Болгарії не призначено голову Спільної україно-болгарської міжурядової комісії.
    Голова Народних Зборів Болгарії висловив зацікавленість своєї країни у найтіснішій співпраці з Україною в усіх сферах, наголосивши
    "ми маємо спільні зовнішньополітичні пріоритети - вступ до НАТО і ЄС". Крім того, він зазначив, що Болгарія підтримуватиме Україну в її європейських та євроатлантичних прагненнях.  "Необхідно диференціювати підхід до кожної країни, яка ставить собі за мету вступ до ЄС", - наголосив Огнян Герджиков.
    Президент України Леонід Кучма також поінформував болгарського гостя про економічну ситуацію та проведення запропонованої ним політичної реформи в Україні.

    * * * * *



    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА МАВ ЗУСТРІЧ З ГОЛОВОЮ КОНСТИТУЦІЙНОГО ТРИБУНАЛУ РЕСПУБЛІКИ ПОЛЬЩА МАРЕКОМ САФ'ЯНОМ
    Київ. 2 червня.



    Президент України Леонід Кучма мав зустріч з Головою Конституційного Трибуналу Республіки Польща Мареком Саф'яном.
    Глава держави привітав гостя, зазначивши, що він задоволений рівнем співпраці між двома країнами.
    У нас немає розбіжностей щодо стратегічних цілей, наголосив Леонід Кучма. За його словами, в України і Польщі існують певні питання, пов'язані з історією,
    "але для цього ми й існуємо, щоб сідати за стіл переговорів і вирішувати їх", - зазначив Президент України.
    Леонід Кучма також поінформував Марека Саф'яна про основні засади запропонованої ним політичної реформи в Україні.
    У свою чергу, Голова Конституційного Трибуналу Польщі відзначив хороший рівень співпраці очолюваної ним інституції з Конституційним Судом України і висловив готовність до її поглиблення. Він також наголосив на економічному зростанні, яке намітилося останнім часом в Україні, й подякував за зустріч.

    * * * * *


    Київ. 2 червня. Президента України Леоніда Кучму було поінформовано Міністром оборони України Володимиром Шкідченком про те, що на його ім'я надійшов лист від Міністра національної оборони Демократичної Республіки Конго Ірунг-А-Вана щодо зацікавленості в розширенні та поглибленні співробітництва та повній відсутності претензій з приводу інциденту з літаком Іл-76 Державного підприємства Міністерства оборони України "Українська авіаційна транспортна компанія".
    У листі, зокрема, йдеться:
    "Упродовж п'яти важких років Україна, представлена "Українською авіаційною транспортною компанією" та Укроборонсервісом, допомагала і продовжує допомагати уряду Демократичної Республіки Конго у боротьбі за незалежність і захисті територіальної цілісності.
    За роки нашого співробітництва ми вийшли на високий рівень взаємної довіри. Я зацікавлений у розширенні та зміцненні співпраці у різних сферах.
    Я дуже хочу щиро подякувати вашому екіпажу за його мужність і вміння, які дали змогу врятувати конголезьких громадян та літак".

    * * * * *


    УКРАЇНА І БОЛГАРІЯ МАЮТЬ НАМІР ПІДНЯТИ ВІДНОСИНИ НА ЯКІСНО НОВИЙ РІВЕНЬ
    Київ. 2 червня.
    Бачення Болгарією євроінтеграційних процесів та й досвід у цих процесах дуже важливі для України, заявив під час зустрічі з Головою Народних Зборів Республіки Болгарія Огняном Герджиковим Прем'єр-міністр України Віктор Янукович. Для нас також важлива співпраця парламентів двох країн, оскільки вона сприятиме гармонізації українського законодавства із законодавством Євросоюзу, сказав він.
    Ми позитивно оцінюємо українсько-болгарські відносини і розраховуємо підняти їх на якісно новий рівень, підсумував український прем'єр. Розширення контактів сторін він пов'язує з наступним засіданням Міжурядової українсько-болгарської комісії з торговельно-економічної співпраці, яке планується провести в Софії. Восени, сказав він, в Україні чекають на візит прем'єр-міністра Болгарії, зустріч з яким дасть змогу активізувати двосторонні економічні зв'язки. Однак, на думку глави українського уряду, необхідно ще до цього візиту, найближчим часом, вирішити питання підписання двостороннього протоколу щодо вступу України у Світову організацію торгівлі. Тим більше, що цей документ практично узгоджений, підкреслив Віктор Янукович.
    Вступ України до COT, вважають в українському уряді, створить умови для поглиблення співпраці і повної лібералізації торговельного режиму між двома країнами. Україна розраховує також стати асоційованим членом Євросоюзу на основі, наприклад, східноєвропейської угоди.
    Віктор Янукович і Огнян Герджиков обговорили перспективи реалізації спільних проектів, розвитку міжрегіональної і військово-технічної співпраці, співробітництва у сфері туризму. Йшлося також про можливі наслідки застосування болгарською стороною обмежувальних заходів щодо імпорту української металопродукції і про лібералізацію візового режиму між двома країнами.

    * * * * *


    НА КИЇВЩИНІ ПРОЙДЕ АГРОПРОМИСЛОВА ВИСТАВКА-ЯРМАРОК „АГРО-2003"
    Київ. 2 червня
    . У селищі Чубинське Бориспільського району Київської області 3 червня відкриється XV Міжнародна агропромислова виставка-ярмарок "Агро-2003". У експозиції

    міністерства візьмуть участь понад 60 підприємств машинобудування для АПК.
    Свою продукцію продемонструють ВАТ "Харківський тракторний завод", ВО "Південний машинобудівний завод", ВАТ "Херсонські комбайни", Концерн "Лан", ВАТ "Бердянські жниварки", ДП "Завод ім. Малишева", ВАТ "Червона зірка", ВАТ "Львівсільмаш". Експозиція складатиметься із 156 машин і агрегатів, з яких 48 фермерських машин, а також 659 найменувань запчастин та комплектуючих виробів.
    На площі у 4110 квадратних метрів розташуються понад 100 зразків нової та модернізованої техніки. Тут можна буде побачити трактори та мінітехніку, різноманітні машини - збиральні, для обробітку ґрунту, посівні та саджальні, для внесення добрив. Також на виставці будуть представлені машини для захисту рослин, обладнання для збирання кормів та переробки сільгосппродукції, обладнання для тваринництва та птахівництва.
    Відвідувачі зможуть ознайомитися з роботою колісних та гусеничних тракторів виробництва ХТЗ та ґрунтообробної техніки нового покоління ВАТ "Одессільмаш". Також демонструватиметься робота сівалок прямого висіву та нової техніки для очищення зерна.
    Під час роботи виставки планується провести семінар-нараду "Про розвиток ринку сільськогосподарської техніки шляхом підвищення її конкурентоспроможності, створення розгалуженої дилерської мережі і фірмових центрів по її обслуговуванню". У семінарі мають взяти участь представники Мінагрополітики, Української Академії аграрних наук та заступники начальників обласних управлінь сільського господарства.

    * * * * *


    НІМЕЦЬКІ ІНВЕСТОРИ ВИВЧАЮТЬ СТАН АГРАРНОГО СЕКТОРУ ВІННИЧЧИНИ
    Вінниця. 2 червня
    . З метою ознайомлення з ситуацією в агропромисловому комплексі та вивчення можливостей вкладання інвестицій у галузь 4 травня на Вінниччині перебуватиме делегація з Німеччини. До складу делегації входять консультанти державних відділів дорадництва, засновники крупних кооперативів та фірм, власники підприємств і капіталу як у Німеччині, так і в Польщі.
    Гості побувають у ТОВ «Косанове» Гайсинського району, сільгоспформуванні с. Гостинне Немирівського району, українсько-австрійському підприємстві «Лука» в с. Лука-Мелешківська Вінницького району.
    Спільне підприємство „Лука" створене 2001 року у формі ТОВ. Його співзасновниками є австрійське підприємство «Штайєр-Обст» та українське підприємство «Поділля-Обст». За час існування у „Луку" інвестовано вже 6 мільйонів євро. Торік у підприємстві постійно працювало 60 чоловік, а на сезонних роботах - 2000 чоловік. ТОВ „Лука" займається вирощуванням фруктів та ягід. 100 га займають яблуні, 20 га - вишні, 76 га - полуниці, 67 га - малина. Урожайність полуниць сягнула 130 центнерів з гектара, а малини - 70 центнерів з гектара. Свіжа продукція поставляється до Києва та Москви. Складовими високої ефективності ТОВ є вдало складені бізнес-плани, підбір кадрів, висока мотивація праці.




    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.