News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Fri, April 26, 21:32 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, May 29, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    29.05.03 №89
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ЗУСТРІВСЯ З МІНІСТРОМ НАУКИ І ТЕХНОЛОГІЙ БРАЗИЛІЇ РОБЕРТУ AMАРАЛОМ
    Київ. 28 травня.
    Президент України Леонід Кучма зустрівся з міністром науки і технологій Бразилії Роберту Амаралом.
    Глава держави висловив готовність України до співпраці з Бразилією в усіх напрямах і зазначив, що цьому сприятиме візит міністра науки і технологій.
    Роберту Амарал передав Леоніду Кучмі особисте вітання від Президента Бразилії Луїса да Сілви і підкреслив, що
    "уряд Бразилії зацікавлений співпрацювати з Україною не тільки у розвитку науки і технологій, а й у сфері економіки, освіти і культури".
    Він також висловив задоволення рівнем співпраці в реалізації спільних проектів у галузі високих технологій.
    "Ми сподіваємося, що співробітництво у космічній галузі активізується, і ми реалізуємо наші спільні проекти".
    Сторони обмінялися думками про політичну і економічну ситуацію в обох країнах.
    Леонід Кучма наголосив, що Україна відкрита для широкого співробітництва з Бразилією в усіх сферах.
    Роберту Амарал передав главі Української держави запрошення від імені Президента Бразилії відвідати з візитом цю країну восени поточного року.

    * * * * *


    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ВПЕВНЕНИЙ, ЩО НА САММІТІ СНД У ВЕРЕСНІ В ЯЛТІ БУДЕ ПІДПИСАНО УГОДУ ПРО СТВОРЕННЯ ЗОНИ ВІЛЬНОЇ ТОРГІВЛІ МІЖ ДЕРЖАВАМИ-УЧАСНИЦЯМИ СПІВДРУЖНОСТІ
    Київ. 28 травня.
    Президент України Леонід Кучма висловив        переконання, що на самміті СНД у вересні в Ялті буде підписано Угоду про створення зони вільної торгівлі між державами-учасницями Співдружності.  На цьому Глава держави зробив наголос під час прес-конференції для представників засобів масової інформації у прес-центрі Адміністрації Президента України. Президент не виключив можливості, що в Угоді про створення зони вільної торгівлі будуть "певні винятки" . Однак, за його словами, сьогодні немає "жодного керівника тієї чи іншої держави, який виступав би проти створення зони вільної торгівлі" . Леонід Кучма висловив задоволення з того, що таку позицію підтримує і Президент Росії Володимир Путін.
    Аргументуючи важливість підписання Угоди про створення зони вільної торгівлі, Президент нагадав, що за п'ять останніх років Україна втратила 30 відсотків експорту в країни СНД. Лише в Білорусь, за його словами, експорт зменшився втричі. Такі ж невтішні результати у питаннях експорту і з Казахстаном.
    "Ринки збуту - це життя країни, і ми не маємо права їх втрачати", - наголосив Леонід Кучма.
    Що стосується Єдиного економічного простору, то, за словами Президента, його створення аж ніяк не можна протиставляти руху України до Європейського Союзу чи вступу України до Світової організації торгівлі.

    * * * * *


    УКРАЇНА МАЄ ШАНС ДО КІНЦЯ РОКУ ЗАВЕРШИТИ УСІ ПРОЦЕДУРИ ЩОДО ВСТУПУ ДО COT, ЗАЯВИВ ЛЕОНІД КУЧМА

    Київ. 28 травня. Україна може до кінця нинішнього року завершити усі процедури щодо вступу до Світової організації торгівлі. "У нас є шанс до кінця 2003 року завершити всі процедури щодо вступу до COT, і якщо не в цьому році, то на початку наступного стати членом цієї організації", - заявив Президент України Леонід Кучма під час прес-конференції.
    Що стосується перспектив України стати членом НАТО, то глава держави підкреслив на сьогодні потрібно виконати всі умови, передбачені Планом дій Україна-НАТО.
    "Якщо ми виконаємо свої зобов'язання, тоді на нас і в світі дивитимуться іншими очима, тоді ми зможемо перейти до наступного кроку співпраці з НАТО - інтенсивного діалогу", - наголосив Президент. "Зважаючи на те, як нині розвиваються події у питаннях співробітництва України з Північноатлантичним альянсом, я переконаний, що ми маємо добрі перспективи в цьому напрямі", - додав він.

    * * * * *


    ЛЕОНІД КУЧМА ВИСТУПАЄ ПРОТИ ПЕРЕДАЧІ ГАЗОТРАНСПОРТНОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ В КОНЦЕСІЮ ГАЗОТРАНСПОРТНОМУ КОНСОРЦІУМУ, ЯК ЦЕ ПРОПОНУЄ НІМЕЦЬКА СТОРОНА
    Київ. 28 травня.
    Президент України Леонід Кучма виступає проти передачі газотранспортної системи України в концесію Міжнародному газотранспортному консорціуму, як це пропонує німецька сторона. "Німецька компанія "Рургаз" пропонує Україні передати газотранспортну систему в концесію консорціуму. Я особисто категорично проти цього", - наголосив Глава держави під час прес-конференції.
    За словами Президента, нині з цього приводу ведуться переговори між НАК "Нафтогаз України" та німецькою компанією "Рургаз".
    Президент зауважив, що певні проблеми існують також і між Україною й Росією, зокрема, щодо використання газу для надання комунальних послуг. З цього питання також ведуться переговори.

    * * * * *


    ЛЕОНІД КУЧМА ВІДЗНАЧАЄ, ЩО "АБСОЛЮТНО ТОЛЕРАНТНО" СТАВИТЬСЯ ДО НАМІРІВ ОПОЗИЦІЇ ПРОВЕСТИ НАПРИКІНЦІ ТРАВНЯ - ПОЧАТКУ ЧЕРВНЯ ЧЕРГОВУ АКЦІЮ ПРОТЕСТУ
    Київ. 28 травня.
    Президент України Леонід Кучма зазначає, що "абсолютно толерантно" ставиться до намірів опозиції провести наприкінці травня - початку червня чергову акцію протесту. "Якщо людям, які представляють опозицію, є що сказати владі, то вони можуть виходити на площі і це говорити", - сказав Глава держави під час прес-конференції.
    Леонід Кучма запевнив, що
    "ніяких застережень з боку влади в жодному разі не буде". "Навпаки, ми забезпечимо порядок і спокій", - додав він.

    * * * * *


    ЛЕОНІД КУЧМА ВИСЛОВЛЮЄ СУМНІВ У ЗДАТНОСТІ ОПОЗИЦІЇ ДОМОВИТИСЬ ПРО ВИСУНЕННЯ ЄДИНОЇ КАНДИДАТУРИ НА ПРЕЗИДЕНТСЬКИХ ВИБОРАХ
    Київ. 28 травня.
    Президент України Леонід Кучма висловлює сумнів у здатності опозиції домовитись про висунення єдиного кандидата на наступних президентських виборах . "Хіба можна об'єднати чотири сили?", - сказав Леонід Кучма на прес-конференції у відповідь на запитання про вірогідність висунення опозицією

    єдиного кандидата - Віктора Ющенка.
    Що ж стосується заяв політичних сил, які входять до парламентської більшості, про намір висунути єдиного кандидата, то, на думку Президента, тут все покаже час.
    "Я сподіваюсь, що ці декларації про об'єднання стануть реальними", - наголосив Леонід Кучма.

    * * * * *


    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ЗУСТРІВСЯ З ЧЛЕНОМ ПРАВЛІННЯ КОМПАНІЇ "СІМЕНС АГ" ФЕДЕРАТИВНОЇ РЕСПУБЛІКИ НІМЕЧЧИНИ ФОЛЬКЕРОМ ЮНГОМ
    Київ. 28 травня.
    Глава держави вручив Фолькеру Юнгу за вагомий внесок компанії в розвиток українсько-німецьких відносин та ефективну інвестиційну діяльність компанії орден "За заслуги" III ступеня.
    Президент України відзначив велику роль компанії "Сіменс АГ",  яка працює вже 150 років в Україні, в багатьох спільних проектах. Він також наголосив, що "Сіменс АГ" була однією з перших великих іноземних компаній, яка вже через рік після проголошення незалежності України вирішила відкрити у Києві своє представництво.
    "Сьогодні ми дуже гарно працюємо. Україна зараз запроваджує ряд заходів, у тому числі законодавчого характеру, щодо налагодження інвестиційного клімату для  інвесторів. Що стосується вашої компанії, я сподіваюсь ми будемо більш тісно співпрацювати і надалі", - зазначив Леонід Кучма.
    У свою чергу, Фолькер Юнг поінформував Леоніда Кучму про майбутні  плани українсько-німецької співпраці компанії "Сіменс АГ":
    "Ми почуваємо себе дуже добре в Україні і сподіваємося на плідну роботу ще на 150 років".
    Член правління компанії "Сіменс АГ" відзначив підвищення рівня економічного зростання в Україні останнім часом та підкреслив, що його компанія спостерігає за процесами, що відбуваються в нашій державі. "Леонід Кучма зробив великий особистий внесок у розбудову України", - сказав Фолькер Юнг.

    * * * * *


    "МИ ВІДЧУВАЄМО ПІДТРИМКУ ПАРЛАМЕНТОМ ФРАНЦІЇ ПРАГНЕНЬ УКРАЇНИ ДО ВСТУПУ В ЄВРОСОЮЗ ТА ІНТЕГРАЦІЇ В ПІВНІЧНОАТЛАНТИЧНИЙ АЛЬЯНС", - ЗАЯВИВ У ПАРИЖІ ПРЕМ'ЄР-МІНІСТР УКРАЇНИ
    Париж. 28 травня.
    "Ми відчуваємо підтримку парламентом Франції прагнень України до вступу в Євросоюз та інтеграції в Північноатлантичний альянс", - заявив у Парижі журналістам Прем'єр-міністр України Віктор Янукович. Коментуючи свою зустріч з Головою Національних зборів Французької Республіки Жаном-Луї Дебре, він відзначив, що сторони обговорили стратегічні питання розвитку відносин України і Франції. Зокрема, йшлося про прагнення України до інтеграції в євроспільноту і спільні кроки в цьому напрямку. На шляху до цієї мети Україні вкрай важливо продовжувати політику реформ і приведення українського законодавства у відповідність до європейських норм, підкреслив прем'єр.
    "Ми робимо все можливе, щоб ухвалені закони по боротьбі з відмиванням "брудних грошей" в Україні виконувалися, і таким чином були створені реальні механізми для реалізації цих законів", - сказав Віктор Янукович, торкнувшись проблеми відносин з FATF. У цьому напрямку ми маємо позитивні зрушення і відчуваємо підтримку від країн-членів FATF, відзначив він. Сподіваємося, продовжив прем'єр,

    що в грудні цього року з України будуть не тільки зняті санкції, а вона буде виключена з "чорного списку" FATF.

    * * * * *


    У ФРАНЦІЇ ОЧІКУЮТЬ ВІД УКРАЇНИ РІШУЧИХ КРОКІВ ЩОДО РЕФОРМУВАННЯ ЕКОНОМІКИ
    Париж. 28 травня.
    У Франції очікують від України подальших рішучих кроків щодо реформування економіки країни. Таку думку висловив після зустрічей з представниками французького уряду і бізнесу Прем'єр-міністр України Віктор Янукович.
    Коментуючи зустріч з міністром економіки, фінансів і промисловості Франції Френсісом Мером, він повідомив, що сторони підбили підсумки виконання протоколу спільної міжурядової Комісії з економічного співробітництва і обговорили теми майбутнього засідання у Києві в жовтні ц.р.
    Окремою темою переговорів стали добудова енергетичних блоків на Рівненській і Хмельницькій АЕС. Французькі підприємства - наші постійні партнери, підкреслив Віктор Янукович, і разом з якими ми можемо вирішити дуже важливі питання створення безпечних умов роботи на цих блоках, їх подальшої експлуатації. Були обговорені й проблеми фінансування цього будівництва і подальшої співпраці в атомній енергетиці з французькими партнерами.
    Віктор Янукович і Френсіс Мер також обговорили можливості співпраці в літакобудуванні, у створенні пан'європейського газотранспортного консорціуму та ряд інших великих проектів, що потребують солідарної участі європейських держав і структур. Водночас йшлося і про розвиток малого та середнього підприємництва в Україні, його фінансову і законодавчу підтримку.
    Головне, вважає Віктор Янукович, ми відчули, що у Франції очікують від України впевнених кроків щодо подальшого економічного реформування. Західні бізнесмени, відзначив він, визнають, що в Україні стабілізувалася економічна ситуація, виконується бюджет, приймаються необхідні закони і це дуже важливо, як і те, що сьогодні провідні рейтингові агентства визнають стан економіки України стабільним.

    * * * * *


    ПРЕМ'ЄР-МІНІСТР УКРАЇНИ ЗУСТРІВСЯ З КЕРІВНИКАМИ НАЙБІЛЬШИХ ФРАНЦУЗЬКИХ КОМПАНІЙ
    Париж. 28 травня.
    Прем'єр-міністр України Віктор Янукович зустрівся з керівниками найбільших французьких компаній, що працюють у сферах ядерної енергетики, транзиту енергоносіїв і туризму.
    Глава українського уряду обговорив із керівництвом компанії "Фраматом" перспективи співпраці та розвитку в Україні ядерної енергетики. Україна, зокрема, зацікавлена в залученні можливостей "Фраматома", а також компанії "Електрісіте де Франс" для реалізації проекту Р4/Х2 із фінансування добудови енергоблоків на Рівненській і Хмельницькій атомних електростанціях. Крім того, вони можуть взяти участь у роботах на ЧАЕС і на об'єкті "Укриття".
    Про це йшлося на переговорах із главою компанії "Газ де Франс". Українська сторона висловилася за участь французьких організацій і компаній у фінансуванні проекту з підвищення коефіцієнта використання встановленої потужності енергоблоків АЕС України, а французьких інвесторів - у приватизації підприємств паливно-енергетичного комплексу. Французів, зокрема, запросили брати активнішу участь у майбутньому конкурсі з продажу контрольних пакетів акцій /51 відсоток/ дев'яти українських обленерго. Крім того, була висловлена зацікавленість у залученні компанії "Газ де Франс" до співпраці з Міжнародним консорціумом з

    управління і розвитку газотранспортної системи України.
    Ще одна зустріч, із представниками фірми "Аккор", що володіє 1010 готелями у Франції і 1300 - за кордоном, була присвячена розвитку туристичної інфраструктури в Україні.

    * * * * *


    ПРЕДСТАВНИКИ ФРАНЦІЇ ПЕРЕДАЛИ ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРУ УКРАЇНИ УМОВИ СВОЄЇ УЧАСТІ У МІЖНАРОДНОМУ ГАЗОТРАНСПОРТНОМУ КОНСОРЦІУМІ
    Париж. 28 травня.
    Прем'єр-міністр України Віктор Янукович обговорив з президентом компанії "Газ де Франс" П'єром Гадоне принципи співпраці французької сторони з Міжнародним консорціумом з управління і розвитку газотранспортної системи України. Віктор Янукович повідомив, що глава "Газ де Франс" передав йому у письмовому вигляді умови участі компанії в консорціумі. Ми ці умови будемо вивчати, сказав прем'єр, і визначимося з рішенням найближчим часом.
    Україна зацікавлена у співробітництві з управління і розвитку української ГТС як і з Францією, так і з Німеччиною, заявив глава Кабінету Міністрів. В обговоренні питання про формування консорціуму бере участь також Італія, повідомив він.

    * * * * *





    ОТТАВСЬКИЙ МЕМОРАНДУМ ІЗ ДОБУДОВИ ЕНЕРГОБЛОКІВ РІВНЕНСЬКОЇ ТА ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ АТОМНИХ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЙ НЕОБХІДНО ВИКОНУВАТИ ВСІМ, ЗАЯВИВ У ПАРИЖІ ПРЕМ'ЄР-МІНІСТР УКРАЇНИ
    Париж. 28 травня.
    Прем'єр-міністр України Віктор Янукович вважає необґрунтованим зволікання ЄБРР із термінами відкриття фінансування на добудову енергоблоків на Рівненській і Хмельницькій атомних електростанціях. Оттавський меморандум, яким передбачено таке фінансування, необхідно виконувати всім, заявив він у Парижі, де перебуває з робочим візитом. "Ми наполягаємо на прискоренні вирішення цього питання з боку ЄБРР", - підкреслив Віктор Янукович. По-перше, щодо оцінки будівництва з точки зору безпеки і, по-друге, - щодо відкриття фінансування.
    Як приклад успішної співпраці українських і західних компаній в атомній енергетиці він навів французьку фірму "Фроматом", яка є однією з провідних компаній щодо оцінки безпеки і з питань добудови блоків на Рівненській та Хмельницькій атомних електростанціях. За словами українського прем'єра, французька сторона зацікавлена у спільному здійсненні цього проекту.

    * * * * *


    РОСІЯ І НІМЕЧЧИНА НЕ ПРОТИ ЗАЛУЧЕННЯ В МІЖНАРОДНИЙ ГАЗОТРАНСПОРТНИЙ КОНСОРЦІУМ НОВИХ УЧАСНИКІВ, ЗАЯВИВ ПРЕМ'ЄР-МІНІСТР УКРАЇНИ
    Париж. 28 травня.
    Ми тісно співпрацюємо з Росією і Німеччиною в рамках Міжнародного газотранспортного консорціуму і жодного разу не відчували негативів у наших відносинах, заявив Прем'єр-міністр України  Віктор Янукович. Процес залучення до участі в консорціумі Франції та Італії не викликає заперечень ні у Росії, ні у Німеччини. Ми працюємо разом, підкреслив глава українського уряду, спираючись на рішення, прийняті по цьому проекту президентами України і Росії та Федеральним канцлером ФРН.


    * * * * *


    НАПРАВЛЕННЯ УКРАЇНСЬКИХ МИРОТВОРЦІВ В ІРАК СПРИЯТИМЕ ВІДНОВЛЕННЮ ЕКОНОМІКИ І НОРМАЛЬНОГО ЖИТТЯ В ЦІЙ КРАЇНІ, ЗАЯВИВ ПРЕМ'ЄР-МІНІСТР УКРАЇНИ
    Париж. 28 травня.
    Рішення про участь українського миротворчого контингенту в міжнародних стабілізаційних силах в Іраку, прийняте Радою національної безпеки і оборони України, свідчить про зацікавленість України у повоєнній відбудові цієї країни, заявив Прем'єр-міністр України Віктор Янукович.
    Ми розглядаємо це як миротворчу операцію, що сприятиме нормалізації життя в Іраку, сказав він. Наші подальші дії будуть спрямовані на відновлення тих економічних відносин з Іраком, які були до війни, та їхній розвиток з урахуванням економічних інтересів України. Глава українського уряду, зокрема, висловився за участь українських промислових підприємств у відновленні економіки Іраку, і в цьому напрямку ми бачимо позитивні зрушення, відзначив Віктор Янукович.

    * * * * *


    УРЯД УКРАЇНИ ПРАЦЮЄ ЄДИНОЮ КОМАНДОЮ, ЯКА ВЗЯЛА НА СЕБЕ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА СИТУАЦІЮ В КРАЇНІ, ПІДКРЕСЛИВ ВІКТОР ЯНУКОВИЧ НА ЗУСТРІЧІ З УКРАЇНСЬКОЮ ДІАСПОРОЮ ФРАНЦІЇ
    Париж. 28 травня.
    Тепло вітаючи представників української громади Франції на зустрічі, що відбулася в Парижі, Прем'єр-міністр України Віктор Янукович заявив : "Ми вдячні вам за те, що не забуваєте про українську землю, про те що є держава, яка об'єднує всіх українців". Він розповів про сьогоднішню соціально-економічну ситуацію в Україні, підкресливши, що вже третій рік Україна упевнено нарощує свій економічний потенціал, разом з яким зростає і її визнання у світовому співтоваристві. Глава українського уряду висловив упевненість, що "складні часи" Україна вже пережила.
    Назвавши уряд, який він очолює,
    "єдиною командою", Віктор Янукович підкреслив, що його коаліційний Кабінет Міністрів і парламент уперше взяли на себе консолідовану відповідальність за ситуацію в країні. Отримані результати вселяють упевненість у правильності вибраного шляху. За його словами, програма уряду успішно виконується, і кожний має "свій рівень відповідальності". Уряд готовий відповідати за виконання поставлених перед ним завдань перед "Україною, Президентом, українським народом", заявив Віктор Янукович.

    * * * * *


    НА БЕРЕЗІ ЖЕНЕВСЬКОГО ОЗЕРА ВІДКРИТО ПАМ'ЯТНИК ВИДАТНОМУ ТАНЦІВНИКОВІ XX СТОЛІТТЯ, КИЯНИНУ СЕРЖУ ЛИФАРЮ
    Лозанна. 28 травня.
    Пам'ятник видатному танцівникові XX століття, киянину Сержу Лифарю відкрито на березі Женевського озера в центрі Лозанни. В урочистій церемонії взяли участь міністр культури і мистецтв України Юрій Богуцький, заступник голови Київської міської ради Володимир Яловий, вдова Сержа Лифаря графиня Ліллан Алефельдт, представники мерії Лозанни, посольства України в Швейцарській Конфедерації.
    Міністр культури і мистецтв зачитав вітання Президента України Леоніда Кучми з нагоди урочистої події.
    У своєму виступі Юрій Богуцький зазначив, що нинішня акція присвячена вшануванню пам'яті видатного киянина, геніального

    Маестро, який понад 30 років визначав високий стиль та естетику європейського балету. Міністр нагадав, що в квітні в Національному музеї історії України відкрилася постійна експозиція частини мистецької спадщини та особистих речей Сержа Лифаря, переданих у дар Україні його дружиною.
    Відкриття пам'ятника, автором якого є народний художник України академік Академії мистецтв України Володимир Чепелик, приурочено до 100-річного ювілею Сержа Лифаря, який широко відзначатиметься наступного року.

    * * * * *


    У ЛЬВОВІ ПРОХОДИТЬ ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ, ПРИСВЯЧЕНА 70-РІЧЧЮ ГОЛОДОМОРУ В УКРАЇНІ
    Львів. 28 травня.
    У середу у Львові розпочала роботу Всеукраїнська наукова конференція, присвячена 70-річчю Голодомору в Україні. Конференція триватиме два дні - 28 і 29 травня. Серед тем, які планують обговорити її учасники - проблема сталінізму в Україні кінця 20-х - початку 30-х років і політика колективізації в Україні початку 30-х років. Учасники також розглянуть тему „Українське село в умовах голоду 1932-1933 рр.: трагічна статистика жертв сталінізму", міжнародні аспекти голодомору, його трагічні наслідки та історичне відлуння у новітній Україні.
    „Наш обов'язок відтворити одне за одним прізвища всіх загиблих у роки Голодомору, так само, як в музеї "Яд Вашем"  у Єрусалимі увіковічено ім'я кожного, хто загинув під час Голокосту", - зазначив під час відкриття конференції ректор Національного університету „Львівська політехніка" Юрій Рудавський.
    Організували конференцію "Львівська політехніка" та Львівський національний університет ім. І. Франка спільно з Міжнародним інститутом освіти, культури та зв'язків з діаспорою.

    * * * * *


    У ДОНЕЦЬКУ РОЗПОЧАВСЯ ФЕСТИВАЛЬ „ЗОЛОТІ ГОЛОСИ УКРАЇНИ"
    Донецьк, 28 травня
    . У середу у Донецькому академічному театрі опери та балету ім. А. Солов'яненка розпочався п'ятий Всеукраїнський фестиваль оперного мистецтва "Золоті голоси України". Фестиваль триватиме три дні.
    У перший фестивальний день глядачі ознайомляться з останньою прем'єрою Донецького театру - оперою Ж. Бізе „Кармен". 29 травня на сцені театру пролунає "Турандот" Дж. Пучіні. Цю виставу привіз на фестиваль Харківський академічний театр опери та балету ім. М. Лисенка, який вперше виступатиме в Донецьку.
    Закінчиться Всеукраїнський фестиваль оперного мистецтва „Золоті голоси України" гала-концертом. У ньому візьмуть участь народні артисти України Марія Стеф'юк, Олександр Гурець, Людмила Шевчук та молоді солісти Донецького академічного театру опери та балету ім. А. Солов'яненка.






    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.