News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Fri, April 19, 18:32 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, May 28, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    28.05.03 №88
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ЗУСТРІВСЯ З ВІЦЕ-ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРОМ, МІНІСТРОМ ЗАКОРДОННИХ СПРАВ РЕСПУБЛІКИ АЛБАНІЯ ІЛІРОМ МЕТОЮ
    Київ. 27 травня. Президент України Леонід Кучма зустрівся з віце-прем'єр-міністром, міністром закордонних справ Республіки Албанія Іліром Метою.
    У ході зустрічі сторони обмінялися думками щодо розвитку внутрішньополітичної ситуації в обох країнах і обговорили питання двостороннього співробітництва, яке протягом останнього часу помітно активізувалося.
    З обох сторін була висловлена зацікавленість у піднесенні рівня українсько-албанської співпраці, насамперед, у торговельно-економічній галузі.
    Ми прагнемо до найширшого співробітництва з Албанією, сказав глава Української держави. У свою чергу Ілір Мета відзначив наявність великого потенціалу для співробітництва та створення сприятливих умов для розвитку спільного бізнесу. Саме тому, за його словами, з ним прибула велика делегація підприємців.
    Леонід Кучма заявив про готовність України взяти участь у тендерах з розбудови та реконструкції залізниць, транспортних коридорів та енергетичної інфраструктури Албанії.
    Сторони також обговорили питання європейської та євроатлантичної проблематики, взаємодії двох країн у цих напрямах та ситуацію навколо Іраку, а також питання науково-технічного та гуманітарного співробітництва, зокрема, співпраці у сфері освіти.

    * * * * *


    ПРЕМ'ЄР-МІНІСТР УКРАЇНИ ЗАПРОПОНУВАВ УРЯДУ ФРАНЦІЇ РАЗОМ З НІМЕЧЧИНОЮ РЕАЛІЗУВАТИ ПРОЕКТ ЛІТАКА АН-70
    Париж. 27 травня. Прем'єр-міністр України Віктор Янукович запропонував Франції і Німеччині повернутися до розгляду проекту виробництва унікального українського середньотранспортного літака Ан-70 за їх участі. Цю пропозицію було зроблено на зустрічі Віктора Януковича з міністром економіки фінансів і промисловості Франції Френсісом Мером. Глава українського уряду повідомив співрозмовнику, що під час нещодавнього візиту в ФРН обговорював з Канцлером Герхардом Шредером питання відновлення співпраці в літакобудуванні і вони дійшли взаєморозуміння. На думку українського прем'єра, необхідно, щоб над цією ідеєю попрацювали експерти трьох країн. У червні, зазначив він, Ан-70 знову продемонструє свої найкращі якості на міжнародному авіасалоні Ле Бурже.
    Френсіс Мер висловив зацікавленість у цьому проекті і попросив українську сторону конкретизувати фінансові і технічні переваги проекту та поінформувати французький уряд. Він також звернувся з проханням до українського уряду прискорити видачу ліцензій на експлуатацію компанією "Українські Середземноморські авіалінії" французьких літаків "Аеробус", які знаходяться в процесі сертифікації.
    Прем'єр-міністр України запевнив, що до кінця липня всі планові процедури з цього питання будуть завершені. У свою чергу, він висловив надію, що Франція сприятиме Україні в її просуванні у Світову організацію торгівлі і в прагненні набути статус країни з ринковою економікою. Україна розраховує, сказав глава українського уряду, що в жовтні 2003 року її виключать із "чорного" списку FATF. За його словами, у процесі боротьби з відмиванням "брудних" грошей не буває перемог без поразок, але український уряд зробив все можливе, щоб перемога залишилася за ним.
    Сторони   обговорили   шляхи   прискорення   будівництва   об'єкта   "УКРИТТЯ", добудови енергоблоків на Рівненській і Хмельницькій АЕС з можливим залученням ресурсів "Євроатому". Французький міністр заявив, що його країна готова сприяти залученню інвестицій в українську економіку.
    Віктор Янукович і Френсіс Мер констатували, що двосторонні торговельно-економічні зв'язки, що мають позитивну тенденцію, ще не відповідають промисловим потенціалам двох країн. На їхню думку, просуванню на цьому шляху сприятиме українсько-французька Міжурядова комісія з економічної співпраці, третє засідання якої сторони домовилися провести у Києві 8-9 жовтня цього року.


    * * * * *


    ВІЦЕ-ПРЕМ'ЄР-МІНІСТР УКРАЇНИ ВІТАЛІЙ ГАЙДУК ПРОВІВ У БРЮССЕЛІ ЗУСТРІЧІ З ПОЛЬСЬКИМ КОЛЕГОЮ ТА ВІЦЕ-ПРЕЗИДЕНТОМ ЄВРОКОМІСІЇ
    Брюссель. 27 травня. Робоча зустріч віце-прем'єр-міністра України Віталія Гайдука з віце-прем'єр-міністром Польщі Мареком Полем відбулася у Брюсселі у рамках проведення Енергетичної Конференції для просування проекту нафтопроводу Одеса-Броди-Гданськ.
    Сторони обговорили актуальні питання двостороннього співробітництва в енергетичній та транспортній сферах, а також окреслили перспективні напрямки взаємодії у рамках співробітництва з ЄС. Зокрема, були обговорені питання подальшої роботи над

    проектом Одеса-Броди-Гданськ, а також взаємоузгодження стандартів щодо залізничних перевезень.
    Цього ж дня віце-прем'єр-міністри України та Польщі зустрілися у тристоронньому форматі з віце-президентом Європейської Комісії Лойолою де Паласіо, котра ще раз відзначила загальноєвропейське значення проекту та його важливість для ЄС.
    Віталій Гайдук висловив вдячність віце-президенту ЄК за спрямування 2 млн. євро технічної допомоги у рамках Програми дій-2003 на підтримку реалізації проекту Одеса-Броди-Гданськ. Було відзначено, що це рішення має стати суттєвим стимулом для успішної реалізації проекту.


    * * * * *


    ПІДПИСАННЯМ П'ЯТИ УГОД ПРО СПІВРОБІТНИЦТВО У РІЗНИХ СФЕРАХ ЗАВЕРШИЛИСЯ ПЕРЕГОВОРИ ОФІЦІЙНИХ ДЕЛЕГАЦІЙ УКРАЇНИ І АЛБАНІЇ
    Київ. 27 травня. Україна і Албанія підтвердили бажання активізувати двосторонні контакти у всіх сферах. Кращим підтвердженням цьому є підписання п'яти угод у різних галузях, зазначив на прес-конференції по завершенні переговорів офіційних делегацій України та Албанії міністр закордонних справ Анатолій Зленко.
    Сьогодні в МЗС було підписано дві міжурядові угоди про співробітництво в галузі охорони здоров'я та медичної науки, а також про співробітництво у боротьбі зі злочинністю. Угоди про співробітництво було підписано між Міністерством освіти та науки України і Міністерством освіти Республіки Албанія, торгово-промисловими палатами України та Албанії, Українським національним інформаційним агентством Укрінформ та Албанським телеграфним агентством АТА.
    Анатолій Зленко зазначив, що сторони мають великі можливості у нарощуванні обсягів торгівлі, зокрема, електроенергією, металом, електроприладами та у співробітництві в сільському господарстві. Україна планує взяти участь у тендерах на будівництво енергетичної інфраструктури, транспортних коридорів та залізниці в Албанії. Український міністр зазначив, що питання стабілізації ситуації на Балканах також було обговорено під час зустрічі.
    Зі свого боку, міністр закордонних справ Албанії Ілір Мета зазначив, що відносини між країнами за останній рік, з часу відвідання у квітні Албанії міністром закордонних справ України, стали розвиватися більш динамічно. Підписані ж документи дають змогу посилити й двостороннє співробітництво в економіці, гуманітарній сфері, зазначив він.


    * * * * *


    НА ДОНЕЦЬКОМУ КАЗЕННОМУ ЗАВОДІ ХІМІЧНИХ ВИРОБІВ ЗАКІНЧИЛАСЯ УТИЛІЗАЦІЯ ВЕЛИКОЇ ПАРТІЇ ПРОТИПІХОТНИХ МІН
    Донецьк. 27 травня. Утилізація великої партії протипіхотних мін завершилася на Донецькому казенному заводі хімічних виробів. Участь в урочистостях, пов'язаних з ліквідацією останньої партії озброєнь, взяла делегація НАМСА - структурного підрозділу НАТО, замовлення якого і виконувалися в Донецьку. Заступник директора НАМСА Вільям Пірсон Холін (США), Пітер Куртні-Грін (Велика Британія), директор офісу в зв'язках НАТО з Україною у Києві Лі Меррік, а також представники посольств країн донорів: Румунії, Польщі, Канади, Нідерландів дали високу оцінку здійсненому українським підприємством проекту вартістю в 800 тисяч доларів.
    - Протипіхотні міни ПМН і ПМН-2 визнані світовою спільнотою як найбільш варварські, - розповідає директор Донецького казенного заводу хімічних виробів Микола Потапчук, - Для їх ліквідації і виконання тим самим замовлення НАМСА вчені Макіївського державного проектного інституту в найкоротші терміни створили проект спеціальної лінії з утилізації озброєнь. У такі ж короткі строки підприємство встановило і освоїло їх проектну потужність. А нині завершено ліквідацію 399,2 тисячі одиниць протипіхотних мін. До речі, раніше намічалося всі роботи закінчити у вересні. Визначально, що використовувати розпочали і пластмасові корпуси мін - з них налагоджено випуск дитячих іграшок. Першу їх партію завод подарував місцевому дитячому будинку.
    Як відзначив Микола Потапчук, донецьке підприємство пройшло експертизу Женевського міжнародного центру гуманітарного розмінування, має у своєму активі найсучасніші технології утилізації озброєнь. Щомісяця тут знешкоджується їх близько тисячі тонн - 12 тисяч тонн на рік. З вилучених речовин створюються промислові вибухові речовини, які знаходять широке застосування у гірників, використовуються для вибухових робіт у кар'єрах. Завод готовий розширити свої роботи з утилізації озброєнь. Нині підприємство провадить переговори про черговий проект ліквідації озброєнь, накопичених в Україні. Це можуть бути артилерійські снаряди, авіабомби, бойові частини ракет, озброєння ВПС і ВМФ, у яких закінчився термін придатності. Зберігається ймовірність і того, що Донецький казенний завод хімічних виробів візьме участь у ліквідації озброєнь за проектом ОБРЄ 14-ї армії, що дислокувалася свого часу у Придністров'ї.


    * * * * *




    НА ВОЛИНІ РЕАЛІЗУЄТЬСЯ ПРОГРАМА ЗАЛУЧЕННЯ МОЛОДІ ДО ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ
    Луцьк. 27 травня.
    Понад півсотні активістів молодіжних організацій Волині проходять стажування у якості радників із молодіжних питань при головах райдержадміністрацій, начальниках управлінь та  інших структурних підрозділах облдержадміністрації. За результатами стажування найкращі з них будуть зараховані до кадрового резерву державних службовців.
    У області проходить тематичний семінар
    "Державне управління: організаційно-правові засади та шляхи розвитку", який організував для молодих людей Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій спільно з регіональним представництвом Спілки молодих державних службовців України та молодіжною адміністрацією області. Курс навчання для 53-х слухачів семінару розрахований на кілька етапів. 23-24 травня відбувся перший із них, під час якого молодь ознайомили із організаційно-правовими засадами державної служби.
    В Україні у сфері державного управління нині працює біля 300 тисяч держслужбовців, причому кількість молоді серед них досі постійно скорочувалася. Саме цю проблему і покликані вирішити подібні заходи, які проводяться в рамках реалізації
    "Регіональної програми підготовки та залучення молоді до державної служби на 2002-2008 роки".
    Луцьк став першим обласним центром в Україні, який започаткував реформи в цій сфері. За волинським зразком уже готується Національна програма навчання молодих державних службовців.


    * * * * *


    МЕЦЕНАТ ІЗ ФРАНЦІЇ СЮЗАННА САВАРІ ПОДАРУВАЛА ОДЕСІ РІДКІСНІ ВИДАННЯ
    Одеса. 27 травня.
    Почесна громадянка Одеси, французька художниця Сюзанна Саварі (Suzanne Savaris) подарувала в середу Одеському літературному музею двотомне видання «Нової географії» Елізе Реклю 1880 року видання, у якому містяться унікальні дані про Одесу тих років.
    С.Саварі протягом останніх 33 років регулярно відвідує Одесу зі своїм чоловіком Андре Полідорі (Andre Polidori), привозячи в дарунок місту коштовні книги, ноти, клавіри й художні каталоги. За її словами, книгу Е.Реклю вона шукала десять років.
    Крім того, гості привезли підручники французької мови і літературу французькою мовою для Одеського національного університету ім. Мечникова і спеціалізованої школи  №10, книги для бібліотеки ім. Горького і Музичної академії.
    Сюзанна Саварі - член суспільства незалежних французьких художників, Міжнародної Академії Лютеції й Академії Фейгельра. Її картини неодноразово виставлялися у найпрестижніших галереях світу. Одна з її квіткових композицій була обрана для поштової марки, надрукованої в Лозанні в серії  «Хто є хто у міжнародному мистецтві».
    Під час своїх попередніх відвідувань Одеси С. Саварі подарувала Музею західного і східного мистецтва 16 своїх картин. Є в колекції  музею й полотна, спеціально написані художницею для Одеси: це два одеських пейзажі, а також «Вілла Сенар» - будинок великого російського композитора Сергія Рахманінова у Швейцарії.
    За багаторічну благодійну і суспільну діяльність С. Саварі першою серед іноземних громадян 2000 року була удостоєна звання  Почесного громадянина Одеси.


    * * * * *


    У ЧЕРНІГОВІ РОЗПОЧАТО КОНКУРС НА КРАЩИЙ ПРОЕКТ МОНУМЕНТУ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ
    Чернігів. 27 травня.
      Відкритий творчий конкурс на кращий ескізний проект монументу Соборності України розпочато у Чернігові.
    Головне завдання конкурсу - вибір найбільш якісного варіанту архітектурно-художнього вирішення монументу, який би органічно вписувався в архітектурне середовище і висвітлював ідею Соборності України. Пластика монументу повинна відображати історичний шлях народу, ідею національного єднання, а також внесок Чернігово-Сіверщини у боротьбу за Соборну Україну.

    Переможець конкурсу, окрім премії у розмірі 1250 гривень, також          отримає першочергове право на укладання контракту як генеральний проектувальник на подальшу розробку проектно-кошторисної документації комплексу.  Автори робіт, що посядуть друге та третє місця, отримають 900 та 650 гривень відповідно. Підсумки конкурсу буде підбито не пізніше 4 липня 2003 року.
    Довідка: Згідно з розпорядженням Президента України до 2004 року передбачено спорудження монументів Соборності України у Києві, а також у містах Ужгороді, Луганську, Севастополі і Чернігові - крайніх західному, східному, південному та північному центрах України.


    * * * * *


    БЕРНСЬКА КОНСЕРВАТОРІЯ ПОДАРУВАЛА ОДЕСЬКІЙ МУЗИЧНІЙ ШКОЛІ РОЯЛЬ
    Одеса. 27 травня
    . Одеська спеціальна музична школа ім. Столярського, яка в неділю відзначить своє 70-річчя, одержала в подарунок від Бернської консерваторії (Швейцарія) рояль «Стейнвей». Дотепер в Одесі було тільки два таких інструменти - в Академічному театрі опери і балету та у  філармонії.
    Рояль коштує близько 70 тисяч доларів. Збір коштів на його покупку організував ректор Бернської консерваторії, координаційний директор Європейської асоціації викладачів гри на струнних музичних інструментах (ESTA) Вернер Шмідт (Werner Schmidt). Внески зробили приватні фонди, Міжнародне суспільство Червоного Хреста та інші організації.
    У суботу, 31 травня, відбудеться презентація нового рояля. Першим гратиме на ньому директор школи ім. Столярського, заслужений працівник культури України, піаніст Євген Лисюк. А в неділю в Одеській філармонії пройде концерт за участю видатних випускників школи. У концерті візьмуть участь лауреати міжнародних конкурсів піаніст Борис Блох (США) і скрипаль Михайло Вайман (Німеччина). Також виступлять професор Московської консерваторії Сергій Кравченко, народна артистка України Людмила Марцевич і багато інших.
    За словами Є. Лисюка, В. Шмідт вважає одеську школу кращим навчальним закладом Європи. З 2000 року школа ім. Столярського і Бернська консерваторія здійснюють активний обмін учнями. Торік Бернський симфонічний молодіжний оркестр гастролював в Одесі і Сімферополі.

    Довідка: Петро Столярський (1871-1944) - відомий скрипаль-педагог, народний артист УРСР. 1912 року відкрив у Одесі власну музичну школу.
    З його ім'ям зв'язане затвердження в музичній педагогіці методу професійного навчання музиці дітей з раннього віку. Високі особисті якості педагога-майстра, тонке музичне чуття й організаторський талант дозволяли П. Столярському досягати разючих результатів. Найвідоміші його учні Давид Ойстрах і Еміль Гілельс. З ініціативи П. Столярського в Одесі 1933 року була заснована середня спеціальна музична школа, що носить тепер ім'я знаменитого педагога.




    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.