News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Thu, April 25, 01:29 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, May 21, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    21.05.03 №82
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ЗУСТРІВСЯ З ГОЛОВОЮ ДЕРЖАВНИХ ЗБОРІВ УГОРЩИНИ КАТАЛІН СІЛІ
    Київ. 20 травня.



    Президент України Леонід Кучма зустрівся з Головою
    Державних зборів Угорщини Каталін Сілі.
    У ході розмови Глава держави зазначив, що Україна приділяє велику увагу добросусідським відносинам з Угорщиною
    . "Україна задоволена рівнем співпраці. Угорщина є добрим економічним та політичним партнером України з точки зору наших європейських та євроатлантичних прагнень", - сказав він.
    Президент України привітав Угорщину зі вступом до ЄС, назвавши це перемогою угорського політикуму, та повідомив про святкування Дня Європи в Україні.
    Каталін Сілі поінформувала про результативну зустріч з Головою Верховної Ради України, висловила сподівання на ефективну співпрацю двох парламентів та готовність поділитися досвідом Угорщини щодо вступу до ЄС.
    Вона також відзначила безальтернативність розвитку і поглиблення співробітництва між двома країнами та підкреслила, що активізації взаємовідносин сприятиме відкриття Генерального консульства України в місті Ніредьхазі, прикордонне та транспортне співробітництво, а також візит Прем'єр-міністра Угорщини в Україну, запланований на осінь поточного року.
    "Україна для нас є стратегічним партнером, зокрема в розвитку економічного співробітництва. Ми хотіли б продовжувати активну взаємодію на євроатлантичному та євроінтеграційному шляху", - сказала Каталін Сілі. Вона запропонувала підготувати довгострокову стратегію взаємовідносин, яка б включала в себе аспекти двостороннього співробітництва в усіх сферах.
    При цьому Голова Державних зборів Угорщини також наголосила, що для української і угорської сторони дуже важливим є прийняття оптимального рішення з регуляції візового режиму.
    "Ми виступаємо за вирішення питання візового режиму найбільш оптимальним шляхом для обох країн. Для нас це не тільки питання цінностей, а й питання почуттів", - відзначила Каталін Сілі. Сторони дійшли згоди, що візовий режим між Україною і Угорщиною повинен бути таким, як між Польщею і Україною та Словаччиною і Україною.
    Президент України відзначив, що, незважаючи на те, що Угорщина стала членом ЄС, вона має притримуватися політики
    "відкритих дверей". "Це буде позитивно для розвитку Європейського Союзу і в подальшому. Не можна встановлювати нові бар'єри, бо втрати будуть обопільними", - сказав він.
    У ході зустрічі сторони обговорили хід політичної реформи в Україні, яку запропонував Леонід Кучма.                                                                                   


    * * * * *


    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ЗУСТРІВСЯ З МІНІСТРОМ ЗАКОРДОННИХ СПРАВ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ ІГОРЕМ ІВАНОВИМ
    Київ. 20 травня.
    Президент України Леонід Кучма зустрівся з міністром
    закордонних справ Російської Федерації Ігорем Івановим.
    Леонід Кучма відзначив результативність візиту в Україну Ігоря Іванова.
    "Приємно, що ми плідно попрацювали. Це хороший знаковий візит з точки зору проведення спільної колегії, підписання документів щодо кордону", - зазначив Глава держави. Він особливо підкреслив, важливість підготовки двостороннього документа щодо стратегічного партнерства України і Росії. За словами Президента України, цей документ є основоположним для міждержавних відносин двох країн. "Ми повинні чітко розуміти, що закладаємо у цей документ", - сказав він.
    У свою чергу Ігор Іванов передав вітання від Президента Росії Володимира Путіна, зазначивши, що лідер Росії чекає на зустріч з Леонідом Кучмою під час самміту СНД у Санкт-Петербурзі.


    * * * * *


    ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ МАЄ СТАТИ ГОЛОВНОЮ ТЕМОЮ УКРАЇНСЬКО-УГОРСЬКОГО СПІВРОБІТНИЦТВА, ВВАЖАЄ ПРЕМ'ЄР-МІНІСТР УКРАЇНИ
    Київ. 20 травня.
    У контексті розширення ЄС на Схід і збігу стратегічних цілей України та Угорщини європейська і євроатлантична інтеграція мають стати головною темою нашого двостороннього співробітництва. Взаємодія на цьому напрямку має мінімізувати можливі втрати у відносинах між двома державами, пов'язані зі вступом Угорщини в Євросоюз. Таку думку Прем'єр-міністр України Віктор Янукович висловив під час переговорів з Головою Державних Зборів Угорської Республіки Каталін Сілі. Україна, повідомив глава уряду, виробила з цього питання пакет документів і збирається найближчим часом запропонувати його угорській стороні для обговорення.
    Прем'єр-міністр Віктор Янукович вважає, що успіхи Угорщини на шляху у Європейський Союз матимуть позитивний вплив і на процес реалізації євроінтеграційних прагнень України. Україна розраховує на угорську підтримку з питання надання їй статусу асоційованого члена ЄС і статусу країни з ринковою економікою. За останній час, сказав він, ми зробили в цьому напрямку ряд кроків, зокрема, підписали з угорською стороною двосторонній Протокол з доступу на ринок товарів і послуг, що є однією з умов вступу України в Світову організацію торгівлі. Однак необхідно і після приєднання Угорщини до ЄС зберегти існуючі обсяги і структуру товарообігу, який минулого року становив 700 млн. доларів США. До речі, відзначив Віктор Янукович, товарообіг України з країнами Євросоюзу нині знаходиться на рівні обсягів торгівлі України з державами СНД.
    Сторони обговорили проблеми прикордонної співпраці, особливо, з Закарпаттям, де проживає основна угорська діаспора і створена спеціальна економічна зона, проблеми введення візового режиму для українських громадян, будівництва п'ятого європейського транспортного коридору, поставок в Європу нафти і газу через територію України.
    Розвиток прикордонної співпраці, відзначила Каталін Сілі, сприятиме реалізації конкретних спільних проектів, дозволить залучити до їх фінансування Євросоюз. Вона також висловилася за пошук оптимальних шляхів у розв'язанні візової проблеми.

    Як повідомив прес-секретар українського прем'єра Тарас Аврахов, українсько-угорський діалог на ці та інші теми буде продовжений під час візиту в Україну Прем'єр-міністра Угорщини Петера Меддьєши, що запланований на нинішню осінь.


    * * * * *


    ГЛАВА УКРАЇНСЬКОГО УРЯДУ І ПОСОЛ ФРАНЦІЇ В УКРАЇНІ ОБГОВОРИЛИ ПЕРСПЕКТИВИ ДВОСТОРОННЬОГО СПІВРОБІТНИЦТВА
    Київ. 20 травня.
    Домовленості, досягнуті під час зустрічі президентів України і Франції в рамках Європейської Конференції в Афінах у квітні цього року, окреслюють нові перспективи двостороннього співробітництва. Одним з наочних прикладів здійснення цих домовленостей стане візит української урядової делегації на чолі з Прем'єр-міністром Віктором Януковичем у Францію, що має відбутися 27-29 травня. Таку оцінку висловили під час зустрічі Прем'єр-міністр України Віктор Янукович і посол Французької Республіки в Україні Філіпп де Сюремен.
    Сторони обговорили програму візиту та основні напрямки взаємодії двох держав на найближчу перспективу. Віктор Янукович ознайомив співрозмовника з економічним становищем в країні, відзначивши динаміку зростання основних макроекономічних показників і прибутків українських громадян.  Він висловив задоволення підписанням двостороннього протоколу з ЄС про доступ на ринок товарів і послуг у контексті вступу України у Світову організацію торгівлі. Прем'єр-міністр подякував також представнику Франції за сприяння у вирішенні проблеми з FATF. За його словами, щоб виконати взяті на себе зобов'язання перед цією організацією, Україна повинна ввести в дію усі необхідні механізми й остаточно вирішити це питання.
    Віктор Янукович відзначив, що Україна вітала б відкриття можливостей для залучення коштів Європейського інвестиційного банку для реалізації спільних проектів у транспортній енергетичній і телекомунікаційній галузях в рамках концепції "розширеної Європи". Україна чекає також від Євросоюзу спільної розробки чіткої перспективи для України в європейському просторі. Вона розраховує також на те, що Франція, як держава, що головує у "Великій вісімці", внесе до програми самміту у французькому місті Евіан питання про виконання Оттавського меморандуму.
    Сторони обговорили становище в Іраку і висловилися за якнайшвидший розгляд у Раді Безпеки ООН питання про режим економічних санкцій щодо цієї держави. Прем'єр-міністр України висловив готовність України взяти активну участь у відновленні економіки Іраку і наданні гуманітарної допомоги.
    Глава уряду України і французький посол відзначили зростання товарообігу між країнами, який у 2002 році становив за французькими даними 548 мільйонів євро. Україна поставляє на французький ринок чорні метали і вироби з них, руду та уранові концентрати продукцію хімічної промисловості, у тому числі мінеральні добрива, текстиль, а також зерно. У свою чергу, Франція експортує в Україну машини і механізми, ліки, продукцію сільського господарства і хімічної промисловості, технічне обладнання та інші товари.
    Вже п'ять років діє змішана українсько-французька  міжурядова  комісія  з економічного співробітництва. На початок цього року обсяг прямих французьких інвестицій в економіку України становив 40,3 мільйона доларів США і найбільше їх зростання спостерігається в таких галузях, як сільське  господарство і харчова  промисловість. В Україні зареєстровано 133 підприємства за участі французьких інвестицій, із яких близько половини - спільні підприємства. Позитивними прикладами французьких інвестицій в Україну є участь компанії "Лафарж" у приватизації Миколаївського   цементного заводу у Львівській області, робота спільних підприємств з виробництва молочної продукції "Латкаліс" у Миколаєві і "Бонгрен" в Черкасах, успішна діяльність в Україні банку "Креді Ліоне".


    * * * * *


    ШИРОКЕ КОЛО ПИТАНЬ УКРАЇНСЬКО-РОСІЙСЬКОГО СПІВРОБІТНИЦТВА РОЗГЛЯНУТО ПІД ЧАС ПЕРШОГО СПІЛЬНОГО ЗАСІДАННЯ КОЛЕГІЙ ЗОВНІШНЬОПОЛІТИЧНИХ ВІДОМСТВ ДВОХ ДЕРЖАВ
    Київ. 20 травня.
    Практично весь спектр питань українсько-російського співробітництва розглянуто у ході першого спільного засідання колегій міністерств закордонних справ України та Росії, яке відбулося у Києві. По завершенні засідання міністр закордонних справ України Анатолій Зленко поінформував журналістів про підтвердження сторонами намірів поглиблювати двосторонні відносини у політичній, економічній і гуманітарній сферах. За словами Анатолія Зленка, сторони обмінялися думками щодо стану та перспектив міжрегіональної та прикордонної співпраці, обговорили процеси на пострадянському просторі, міжнародні проблеми. За результатами засідання було підписано підсумковий документ, а також додаткові документи до Договору про Державний кордон між Україною та Російською Федерацією, зокрема, "Опис проходження державного кордону між Україною та РФ" та "Альбом карт державного кордону між Україною та РФ".
    Ігор Іванов повідомив, що делегація Міністерства закордонних справ України отримала запрошення для проведення другого спільного засідання колегій зовнішньополітичних відомств наступного року в Москві.


    * * * * *


    ФОРМУВАННЯ НОВОГО СВІТОУСТРОЮ ВІДКРИВАЄ ШИРОКІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ СПІВПРАЦІ УКРАЇНИ ТА РОСІЇ НА МІЖНАРОДНІЙ АРЕНІ, ВВАЖАЄ ГЛАВА ЗОВНІШНЬОПОЛІТИЧНОГО ВІДОМСТВА РФ
    Київ. 20 травня.
    Росія твердо налаштована на пошук шляхів формування нового світоустрою за допомогою "неконфронтаційного діалогу та конструктивної взаємодії у розв'язанні конкретних міжнародних проблем", заявив у Києві міністр закордонних справ РФ Ігор Іванов, ділячись російським баченням нового світоустрою зі студентами та викладачами Інституту міжнародних відносин.
    Ігор Іванов зазначив, що в цих умовах
    "існують широкі можливості для співпраці України та Росії на міжнародній арені", їхнім інтересам відповідає посилення центральної ролі ООН у вирішенні міжнародних питань на основі дотримання принципів та норм міжнародного права. Крім того, українсько-російське співробітництво, на думку Ігоря Іванова, відіграє роль "одного з ключових факторів забезпечення безпеки та інтеграційних процесів на пострадянському просторі".
    Міністр закордонних справ Російської Федерації у виступі неодноразово наголошував, що майбутній світ має бути багатополярним. Нову архітектуру світоустрою він схематично змалював як чотирирівневу піраміду, вершиною якої є Організація Об'єднаних Націй та її Рада безпеки. Наступний рівень складають міжнародні регіональні організації, за ним - рівень двосторонніх відносин, а фундаментом конструкції має виступати міжнародне право.


    * * * * *


    ПИТАННЯ УКРАЇНСЬКО-АМЕРИКАНСЬКИХ ВІДНОСИН ОБГОВОРИЛИ МІНІСТР ЗАКОРДОННИХ СПРАВ УКРАЇНИ ТА ВІЦЕ-ПРЕЗИДЕНТ ІНСТИТУТУ СХІД-ЗАХІД
    Київ. 20 травня.
    Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко прийняв віце-президента Інституту Схід-Захід, відомого американського політолога Джона Тедстрома.
    У ході бесіди обговорювалися актуальні питання українсько-американських відносин. Сторони констатували позитивну динаміку, властиву їм на даному етапі, й необхідність її подальшого посилення в інтересах двох країн. Особливу увагу було приділено ситуації в Іраку та процесам постконфліктної відбудови в цій країні. Співрозмовники торкнулися й проблематики європейського розвитку та деяких аспектів світової політики у контексті глобальної боротьби з тероризмом.
    Джон Тедстром, який є главою новоствореної організації "Трансатлантичні партнери проти СНІДу", порушив також питання боротьби зі СНІДом в Україні. Сторони обговорили можливості посилення українсько-американської взаємодії для боротьби з цією страшною хворобою.


    * * * * *


    ПОГОДЖЕННЯ ПРОЕКТУ ДОГОВОРУ МІЖ УКРАЇНОЮ І РУМУНІЄЮ ПРО РЕЖИМ УКРАЇНО-РУМУНСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО КОРДОНУ В ЦІЛОМУ ЗАВЕРШЕНО
    Київ. 20 травня.
    За результатами 18-го раунду переговорів делегацій України і Румунії, які відбулися в Бухаресті 15-16 травня, досягнуто взаємоприйнятних рішень із принципових питань. Про це повідомив речник міністерства Маркіян Лубківський. Він зазначив, що це дозволило "в цілому завершити погодження проекту договору", за винятком кількох окремих положень. Ці положення та весь текст проекту договору планується остаточно узгодити у ході чергової зустрічі експертів, яка має відбутися 22-23 травня у Києві. Речник повідомив, що сторони також домовилися до 1 червня підготувати текст договору для підписання.
    На переговорах у Бухаресті розглядався проект договору між Україною і Румунією про режим українсько-румунського державного кордону, співробітництво та взаємну допомогу з прикордонних питань, а також проект Угоди між Кабінетом Міністрів України і урядом Румунії про делімітацію континентального шельфу та виключних економічних зон України й Румунії в Чорному морі.
    Делегацію України на переговорах очолював заступник державного секретаря МЗС України Олександр Моцик, делегацію Румунії - державний секретар МЗС Крістіан Дяконеску.


    * * * * *


    УКРАЇНСЬКА ГРОМАДА СЕРБІЇ І ЧОРНОГОРІЇ СФОРМУВАЛА ОРГАН САМОВРЯДУВАННЯ
    Нові сад (Сербія та Чорногорія). 20 травня. Відповідно до нового Закону Сербії та Чорногорії про захист прав і свобод національних меншин в країні створено Українську національну раду. Як повідомляє Товариство української мови та культури „Просвіта" в місті Нові Сад, установчі збори відбулися в минулу суботу в місті Кула.
    Згідно з новим законом, Українська національна рада є органом самоврядування нацменшини та водночас партнером  у відносинах з державними органами. Національна рада дбатиме про усі питання, пов`язані із справами освіти, культурної діяльності, інформування та іншими важливими сегментами у житті національної громади.
    Національні ради обираються згідно із схваленим минулого року Законом про захист прав і свобод національних меншин, у котрому вперше об`єднано усі гарантії прав та обов`язки національних громад. Згідно з Законом, громади самі розпоряджуватимуться бюджетними коштами, які держава виділяє на їхнє утримання.
    При посередництві Ради українська громада сподівається вирішити питання про власне видавництво і редакції українських програм на радіо і телебаченні, а також про школи чи класи, де навчання відбуватиметься українською мовою.
    До складу Ради обрано 18 осіб, які представляють усі міста, де проживають українці. Органи правління Української національної ради буде обрано із складу Ради  наприкінці травня, коли відбудеться її перше засідання.


    * * * * *


    НА ХАРКІВЩИНІ ПРОЙДУТЬ ОБЛАСНІ ЗМАГАННЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ГРИ „КОТИГОРОШКО"
    Харків. 20 травня.
    Уже вчетверте в Харківській області пройдуть змагання Всеукраїнської гри "Котигорошко". Цього року вони відбудуться з 27 по 29 травня  на базі Першого Харківського навчального центру військ Цивільної Оборони в м. Мерефа. Учасниками гри стануть понад 300 дітей з 12 районів області та м. Харкова.
    Учасники гри повинні подолати дистанції з природними та штучними перешкодами, а також виконати технічні та практичні завдання,  використовуючи спеціальне спорядження, що полегшує та прискорює рух.
    У проведенні та організації гри активну участь беруть "Спілка піонерів Харківщини", Державна автомобільна інспекція УМВС у Харківській області, Харківська обласна організація Товариства Червоного Хреста України.
    Переможців гри буде нагороджено грамотами та дипломами управлінь обласної державної адміністрації, цінними подарунками, путівками на обласний фестиваль для обдарованих дітей "Лідер". Команда-переможниця візьме участь у  Всеукраїнських змаганнях гри-випробування „Котигорошко", які пройдуть у вересні у  дитячому центрі "Молода Гвардія" в Одесі.
    Перші стартові змагання Всеукраїнської гри-випробування „Котигорошко" відбулися 1999 року у ДЦ „Молода гвардія". Тоді у змаганнях взяли участь 17 команд із 16 областей України, переможцем стала команда Одеської області.
    Основною метою гри є пропаганда здорового та  активного способу життя, розвиток навичок орієнтації в різних життєвих та надзвичайних ситуаціях. Під час гри діти вивчають правила дорожнього руху, протипожежної безпеки, а також набувають навичок надання необхідної долікарської допомоги.
    Довідка : Хлопчик Котигорошко - герой української народної казки, який вмів постояти за себе, за свій рід, свою землю.


    * * * * *


    УКРАЇНСЬКІ ВІЙСЬКОВІ МУЗИКАНТИ ВІЗЬМУТЬ УЧАСТЬ У СВЯТКУВАННІ ЮВІЛЕЮ САНКТ-ПЕТЕРБУРГУ
    Чернігів. 20 травня.
    Військовий оркестр штабу Північного оперативного командування візьме участь у Міжнародному фестивалі військових оркестрів, що відбудеться у Санкт-Петербурзі з нагоди 300-річчя "північної столиці" Росії. Фестиваль проходитиме з 23 травня по 1 червня.
    За інформацією прес-центру Північного оперативного командування, музиканти змагатимуться  за призові місця з військовими оркестрами 42 держав світу, в тому числі з Великої Британії, Бельгії, Фінляндії, Швеції, Білорусі, Естонії.
    А у жовтні військовий оркестр з Чернігова візьме участь у щорічному Міжнародному фестивалі військових оркестрів, що відбудеться в столиці Німеччині Берліні.
    1999 року оркестр Північного оперативного командування переміг на Міжнародному конкурсі військових музикантів у Чехії, а 2000 року у німецькому Штутгарті став лауреатом Міжнародного конкурсу серед військових оркестрів НАТО.
    Художній керівник оркестру - заслужений артист України, підполковник Володимир Дашковський.


    * * * * *


    У ЛУЦЬКУ ВІДБУДЕТЬСЯ КОНФЕРЕНЦІЯ ЩОДО НАСЛІДКІВ УКРАЇНСЬКО-ПОЛЬСЬКОГО КОНФЛІКТУ НА ВОЛИНІ ЧАСІВ ІІ СВІТОВОЇ ВІЙНИ
    Луцьк. 20 травня.
    21 травня у Луцьку відкриється Міжнародна наукова конференція „Українсько-польський конфлікт на Волині в роки ІІ Світової війни: генезис, характер, перебіг і наслідки". Очікується, що у конференції візьмуть участь близько 30 провідних науковців із України, Польщі, Німеччини, Франції, Росії, Білорусі, США та Канади.       
    Заступник голови організаційного комітету конференції, професор Волинського державного університету Микола Кучерепа висловив сподівання на те, що учасники конференції зможуть навести досі невідомі факти тих страшних подій, надати нові архівні матеріали. За словами М. Кучерепи, головна мета заходу - дослідити корені ворожнечі, що виникла між мирно співіснуючими народами та спричинила різанину. 
    Конференція триватиме три дні. 21 та 22 травня пройдуть пленарні та секційні засідання, працюватимуть чотири секції. 23 травня відбудеться наукова дискусія, після якої буде підбито підсумки конференції та вироблено практичні рекомендації.
    Конференція проходитиме на базі Волинського державного університету ім. Лесі Українки.


    * * * * *


    ПОЛЬСЬКІ ФАХІВЦІ БЕРУТЬ АКТИВНУ УЧАСТЬ У РЕСТАВРАЦІЙНИХ РОБОТАХ У КАМ'ЯНЦІ-ПОДІЛЬСЬКОМУ
    Хмельницький. 20 травня.
    Під час Міжнародного фестивалю національних культур, який  щойно завершився у Кам'янці-Подільському (Хмельницька область) польські фахівці презентували проект відбудови губернаторського будинку в Старому місті. На відновлення будинку проголошено тендер, у якому беруть участь також реставратори Москви. У цьому будинку традиційно протягом XVIII-XIX сторіч мешкали та працювали генерал-губернатори Подільської губернії.
    Польські фахівці, конкуруючи з москвичами, запропонували пристосувати старовинну будівлю під сучасний готель за свої кошти. Вартість таких робіт, за словами міського голови Кам'янця-Подільського Олександра Мазурчака, може перевищувати 2 мільйони гривень. У міському бюджеті таких грошей поки що немає.
    Крім того, польські архівісти відгукнулися на лихо, що у квітні спіткало Кам'янець-Подільську філію обласного державного архіву. Тоді у пожежі, пам'ятки архітектури XVI-XVII століть, де розташовувалась філія, постраждало багато унікальних справ 1793-1912 років. Делегація польських архівістів, вивчивши можливості реставрації документів, заявила про готовність уряду Польщі виділити 75 тисяч злотих на здійснення першого етапу реставрування - сушіння у спеціальній вакуумній установці.


    * * * * *


    СІЛЬСЬКІ ГОЛОВИ ВОЛИНІ ЗНАЙОМЛЯТЬСЯ З ДОСВІДОМ  НІМЕЦЬКОГО КОМУНАЛЬНОГО САМОВРЯДУВАННЯ
    Луцьк. 20 травня.
    У Луцьку розпочався міжнародний навчально-практичний семінар за участю сільських, селищних голів Волинської області „Розвиток комунального врядування в Німеччині". У роботі семінару беруть участь близько 40 сільських та селищних голів Луцького, Рожищенського та Турійського районів.
    Впродовж двох днів з курсом лекцій перед присутніми  виступатиме референт Фонду Ганса Зайделя доктор Юрген Вальсхьофер. Він розкаже присутнім про конституційні та законодавчі засади комунального врядування в Німеччині, комунальні органи, громади на правах району та громади районного підпорядкування. Також Ю. Вальсхьофер розповість про власні, місцеві, регіональні, добровільні та інші комунальні завдання.
    Семінар проходить на базі обласного Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій. Організаторами семінару, крім Центру, виступили Волинська обласна рада спільно з представництвом Фонду Ганса Зайделя в Україні.



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.