News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Fri, April 26, 22:56 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, May 14, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    14.05.03 №76
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ПРИЙНЯВ МІНІСТРА НАЦІОНАЛЬНОЇ ОБОРОНИ ТУРЕЦЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ МЕХМЕТА ВЕДЖДІ ГЬОНЮЛЯ
    Київ. 13 травня.



    Президент України Леонід Кучма прийняв міністра національної оборони Турецької Республіки Мехмета Веджді Гьонюля.
    У ході зустрічі Президент України висловив задоволення рівнем співробітництва України і Туреччини та активним діалогом на найвищому рівні.
    "Ми готові до найширшої співпраці з Туреччиною, - підкреслив Президент України,  - і  зацікавлені в активізації наших взаємовідносин у політиці, економіці, гуманітарному співробітництві".
    У свою чергу міністр оборони Туреччини  відзначив високий рівень двосторонніх відносин між Україною і Туреччиною. Він  висловив також готовність Туреччини до підтримки євроатлантичних прагнень України. "Україна і Туреччина мають багато спільного у зовнішній політиці. Ми підтримували і будемо підтримувати  позиції України в міжнародних організаціях і зацікавлені якнайшвидше бачити Україну в складі НАТО".
    Президент України також передав вітання Президенту Туреччини  А.Сезеру і відзначив, що в Україні очікують на офіційний візит Президента  Турецької Республіки, який заплановано на 18-20 червня цього року.
    Торкнувшись питання про роль Об'єднаних Націй у мирному процесі на Близькому Сході, Президент України підкреслив, що саме Об'єднані Нації продовжують нести відповідальність за остаточне врегулювання у Палестині. Позиція України, підкреслив глава Української держави, залишається незмінною.
    Фотоматеріал додається.

    * * * * *


    У ПРИВІТАННІ УЧАСНИКАМ МІЖНАРОДНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ НА ПІДТРИМКУ МИРУ НА БЛИЗЬКОМУ СХОДІ ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЗНОВУ ЗАПРОПОНУВАВ СТОРОНАМ КОНФЛІКТУ ПРОВЕСТИ МИРНІ ПЕРЕГОВОРИ НА ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ
    Київ. 13 травня. "Ми з глибоким занепокоєнням спостерігаємо, що ізраїльсько-палестинська конфронтація приносить майже кожного дня нові людські жертви та руйнування. У той же час, перспективи врегулювання близькосхідного конфлікту стають щодня сильнішими", - зазначається у привітанні Глави Української держави на адресу учасників Міжнародної конференції на підтримку миру на Близькому Сході, яка під егідою ООН відкрилася сьогодні у Києві.
    У привітанні Леоніда Кучми, текст якого під час відкриття конференції зачитав міністр закордонних справ України Анатолій Зленко, зокрема, зазначається, що міжнародній спільноті вдалося дійти згоди стосовно бачення мирного та безпечного співіснування двох держав - Ізраїлю та Палестини. Квартет гарантів мирного процесу, а саме Росія, США, Європейський Союз та Об'єднані Нації відпрацювали так званий план "Дорожня карта", який можна розглядати як реальний шлях для досягнення цієї цілі протягом наступних кількох років. Цей шлях буде важким,  він вимагатиме рішучих кроків, прояву доброї волі та готовності до компромісів у пошуку миру, підкреслив Президент України. Проте Леонід Кучма  сподівається, що
    "близькосхідний мирний процес буде продовжений, і у кінці ми покладемо край стражданням палестинців, ізраїльтян та інших народів у регіоні". Глава української держави наголошує: "Ми переконані, що початковим пунктом ізраїльсько-палестинських мирних переговорів є Резолюції Ради Безпеки ООН номер 242, 338 і 1397, так як і участь у створенні умов для миру. Як країна-фундатор Організації Об'єднаних націй і член комітету ООН по здійсненню невід'ємних прав палестинського народу, а також країна, яка надає війська для міжнародних сил підтримки миру ООН у Лівані, Україна буде продовжувати підтримувати всеосяжні міжнародні зусилля, спрямовані на встановлення миру на Близькому Сході".


    * * * * *

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА РІШУЧЕ ЗАСУДИВ ТЕРАКТ, ЩО СТАВСЯ У СЕЛИЩІ ЗНАМЕНСЬКЕ НАДТЕРЕЧНОГО РАЙОНУ ЧЕЧНІ
    Київ. 13 травня. Президент України Леонід Кучма рішуче засудив теракт, що стався у селищі Знаменське Надтеречного району Чечні.
    З цього приводу Глава держави надіслав жалобну телеграму Президенту Російської Федерації Володимиру Путіну зі співчуттям, сім'ям загиблих і потерпілим.
    У телеграмі, зокрема, говориться
    : "Якими б гаслами не прикривалися ці криваві діяння, їх виконавці назавжди залишаться вбивцями багатьох ні в чому невинних людей - чиїхось батьків, матерів, братів, сестер і дітей.
    Хочу висловити впевненість у тому, що особи, професією яких став тероризм, будуть виявлені і понесуть заслужене покарання, а мир, спокій і конституційний порядок пануватимуть на багатостраждальній землі Чеченської Республіки".


    * * * * *


    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА НАДІСЛАВ ЖАЛОБНУ ТЕЛЕГРАМУ КОРОЛЮ КОРОЛІВСТВА САУДІВСЬКА АРАВІЯ ФАХДУ З ПРИВОДУ ТЕРАКТУ, ЩО СТАВСЯ У СТОЛИЦІ КОРОЛІВСТВА ЕР-РІЯДІ І ПРИЗВІВ

    ДО ВЕЛИКОЇ КІЛЬКОСТІ ЗАГИБЛИХ ТА ПОРАНЕНИХ
    Київ. 13 травня. Глава Української держави надіслав жалобну телеграму Королю Королівства Саудівська Аравія Фахду з приводу теракту, що стався у столиці Королівства Ер-Ріяді і призвів до великої кількості загиблих та поранених. У співчутті говориться: "В Україні з глибоким сумом сприйняли звістку про жахливу трагедію, що сталася.
    Жорстокість і цинічність цього злочину викликає глибоке обурення в серці кожного громадянина України. Ми поділяємо біль і скорботу від тяжкої втрати, що  спіткала народ Саудівської Аравії, й рішуче засуджуємо тероризм у будь-яких його проявах".
    Глава держави запевнив Короля Саудівської Аравії, що Україна завжди готова до тісного співробітництва у боротьбі з цим ганебним явищем, яке сьогодні загрожує всьому цивілізованому світові.

    * * * * *

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА НАДІСЛАВ ЖАЛОБНУ ТЕЛЕГРАМУ  ПРЕЗИДЕНТОВІ СПОЛУЧЕНИХ ШТАТІВ АМЕРИКИ ДЖОРДЖУ БУШУ З ПРИВОДУ ТЕРАКТУ В КОРОЛІВСТВІ САУДІВСЬКА АРАВІЯ, У ЯКОМУ СЕРЕД ПОСТРАЖДАЛИХ БУЛИ Й АМЕРИКАНСЬКІ ГРОМАДЯНИ
    Київ. 13 травня. У співчутті говориться: "В Україні поділяють біль і скорботу від тяжкої втрати, що  спіткала американський народ. Ми глибоко обурені жорстокістю цього злочину і рішуче засуджуємо таке ганебне явище, яким є тероризм у будь-яких його проявах. Сьогодні жодна держава світу не може залишатися осторонь вирішення цієї глобальної проблеми, яка стоїть перед людством у новому тисячолітті".
    Глава держави запевнив Президента США, що Україна завжди готова до тісної співпраці в рамках міжнародної антитерористичної коаліції, фундамент якої був закладений Радою Безпеки ООН та Генеральною Асамблеєю ООН.


    * * * * *

    МІНІСТР ЗАКОРДОННИХ СПРАВ УКРАЇНИ ЗУСТРІВСЯ З ЧЛЕНАМИ МОНІТОРИНГОВОГО КОМІТЕТУ ПАРЄ
    Київ. 13 травня. Питання пріоритетів України у зовнішній політиці обговорювалося сьогодні на зустрічі міністра закордонних справ України з членами Моніторингового комітету ПАРЄ. Зокрема, представників ПАРЄ цікавили питання "двох сил - СНД і ЄС" і місце України серед них.
    На думку Жозетт Дюрьє, голови Моніторингового комітету, сусідство України з Росією накладає деякі корективи на розвиток України. Тобто, вважає вона, сусідство з Росією і участь України в СНД, і в той же час визначена орієнтація на Європейський Союз, сприяють виникненню "специфічної ситуації". Членів комітету ПАРЄ також цікавили питання позиції України відносно Іраку.
    Відповідаючи на запитання членів Моніторингового комітету, міністр закордонних справ України Анатолій Зленко зазначив, що головний пріоритет Української держави - це європейська орієнтація. Тому, в першу чергу, Україна хотіла б отримати статус асоційованого члена ЄС, вступити до СОТ, бути визнаною як країна з ринковою економікою, сказав міністр. Він висловився за лібералізацію візового режиму. Анатолій Зленко також зазначив, що для того, щоб краще ознайомити українців із європейськими цінностями, в Україні 17 травня вперше буде відзначено День Європи. Міністр поінформував присутніх про відносини України з НАТО.


    * * * * *

    23-24 ЧЕРВНЯ ЗА УЧАСТЮ ПРЕДСТАВНИКІВ РАДИ ЄВРОПИ ТА ВСІХ ГІЛОК ВЛАДИ УКРАЇНИ ВІДБУДЕТЬСЯ "КРУГЛИЙ СТІЛ" З ПИТАНЬ РЕФОРМУВАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОЇ ПРОКУРАТУРИ УКРАЇНИ
    Київ. 13 травня.
    23-24 червня за участю представників Ради Європи та всіх гілок влади України відбудеться "круглий стіл", на якому будуть розглядатися концептуальні питання реформування Генеральної прокуратури України.
    Під час "круглого столу" планується визначити основні шляхи реформування прокуратури в Україні, а також ті законодавчі акти, які необхідно прийняти у майбутньому.


    * * * * *

    КООРДИНАТОР СИСТЕМИ ООН В УКРАЇНІ ДАГЛАС ГАРДНЕР ВИСЛОВИВ ЗАДОВОЛЕННЯ РЕЗУЛЬТАТАМИ ЗУСТРІЧІ З ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРОМ УКРАЇНИ ВІКТОРОМ ЯНУКОВИЧЕМ
    Київ. 13 травня. Відбулася зустріч голів установ системи ООН в Україні з Прем'єр-міністром України Віктором Януковичем.
    Атмосфера бесіди була дуже позитивною і водночас дуже чіткою, окресленою, націленою на розуміння напрямів, за якими уряд України та ООН мають спільно сконцентрувати свою увагу для досягнення кращих результатів. Таку думку висловив під час спілкування з журналістами координатор системи ООН в Україні, постійний представник Програми розвитку ООН Даглас Гарднер. За його словами, під час зустрічі було ретельно обговорено розширення співробітництва з українським урядом за такими актуальними напрямами, як боротьба з ВІЛ/СНІД в Україні, що безпосередньо пов'язана з боротьбою з бідністю, реформою охорони здоров'я та покращенням довкілля.
    Розповідаючи про хід зустрічі, Даглас Гарднер зазначив, що представники семи агенцій

    системи ООН обговорили з Віктором Януковичем, як найкращим чином ця система може допомогти в досягненні цілей, що їх ставить перед собою Україна. "Всі агенції ООН в Україні об'єднує прагнення підтримати досягнення Україною "цілей тисячоліття" щодо розвитку, під якими Україна підписалася на Всесвітньому самміті", - зазначив координатор системи ООН в Україні. При цьому він повідомив, що це дуже серйозні завдання, які сформульовані за напрямами: боротьба з бідністю, зменшення материнської та дитячої смертності, охорона довкілля, боротьба з ВІЛ/СНІД та інші.
    У цілому Даглас Гарднер охарактеризував взаємовідносини України з ООН як
    "дуже добрі та плідні". "Історично так склалося, що Україна відіграє дуже велику роль у системі ООН як на національному, так і на глобальному рівні", - зазначив постійний представник Програми розвитку ООН. При цьому він підкреслив, що подібні тенденції знайшли свій вияв під час візиту до України Генерального секретаря ООН Кофі Аннана в червні минулого року.


    * * * * *

    ВІКТОР ЯНУКОВИЧ ДАСТЬ КОНКРЕТНІ ДОРУЧЕННЯ МІНІСТЕРСТВАМ ТА ВІДОМСТВАМ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ЗУСТРІЧІ З ГОЛОВАМИ УСТАНОВ СИСТЕМИ ООН В УКРАЇНІ
    Київ. 13 травня. Віктор Янукович пообіцяв дати конкретні доручення міністерствам та відомствам за результатами зустрічі з головами установ системи ООН в Україні. Про це повідомив Державний секретар Міністерства закордонних справ України Володимир Єльченко.
    За словами Володимира Єльченка, на цю розмову було винесено окремим питанням підвищення уваги уряду до проблем йодування солі.
    "Це тема, про яку вже багато років говорять в МЗС України, але проблема не вирішується", - зазначив він. При цьому Володимир Єльченко підкреслив, що Україна є однією з найбільш незахищених країн у плані недостатності кількості йоду, особливо для новонароджених дітей.
    Ще одне питання, якому Прем'єр-міністр надав особливу увагу, - це співробітництво з ООН у сфері реформування системи охорони здоров'я, наголосив Володимир Єльченко. Незважаючи на розмови про кризу в ООН, додав він, українська сторона відчуває, яку велику роботу здійснюють органи цієї організації.
    "Ми задоволені тим, що постійно зростає присутність ООН в Україні та її регіонах, збільшується кількість постійних проектів цієї організації", - зазначив Державний секретар Міністерства закордонних справ України.


    * * * * *

    ПИТАННЯ ЛІБЕРАЛІЗАЦІЇ ВІЗОВОГО РЕЖИМУ МІЖ УКРАЇНОЮ І ЛИТВОЮ ОБГОВОРЮВАТИМЕТЬСЯ НА УКРАЇНСЬКО-ЛИТОВСЬКИХ КОНСУЛЬТАЦІЯХ 23 ТРАВНЯ У ВІЛЬНЮСІ
    Київ. 13 травня. Українсько-литовські консультації з питання майбутнього порядку взаємних поїздок громадян відбудуться 23 травня у Вільнюсі, повідомив на брифінгу в МЗС України речник міністерства Маркіян Лубківський. У ході консультацій експерти проведуть переговори стосовно можливості лібералізації режиму взаємних поїздок громадян та обміняються досвідом щодо міграційно-візової політики України та Литовської Республіки. Делегацію МЗС України на цьому заході очолить заступник державного секретаря Олександр Моцик.
    Довідка: Литва під час засідання Європейської конференції, що проводилась  в Афінах,  запропонувала ввести українсько-польську "модель" візового режиму з Україною.


    * * * * *

    ГЛАВА ЗОВНІШНЬОПОЛІТИЧНОГО ВІДОМСТВА РОСІЇ ІГОР ІВАНОВ 19-20 ТРАВНЯ ВІДВІДАЄ КИЇВ ІЗ РОБОЧИМ ВІЗИТОМ
    Київ. 13 травня. У Києві на запрошення міністра закордонних справ України Анатолія Зленка 19-20 травня з робочим візитом перебуватиме глава російського зовнішньополітичного відомства Ігор Іванов.
    Як повідомив речник міністерства Маркіян Лубківський, у ході візиту відбудуться переговори керівників зовнішньополітичних відомств України та Росії, які охоплять широке коло питань двостороннього співробітництва, включаючи взаємодію України та РФ на міжнародній арені. Також Анатолій Зленко та Ігор Іванов проведуть спільне засідання колегій МЗС України та МЗС Російської Федерації.
    Планується, що у рамках візиту буде підписано Атлас делімітаційних карт до Договору між Україною та Російською Федерацією про українсько-російський Державний кордон. Окрім цього, зазначив Маркіян Лубківський, програма перебування російського дипломата у Києві передбачає, що Ігоря Іванова приймуть Президент України Леонід Кучма та Голова Верховної Ради Володимир Литвин.


    * * * * *

    МІЖУРЯДОВА УКРАЇНСЬКО-КАЗАХСТАНСЬКО-РОСІЙСЬКА УГОДА ПРО ПІДТРИМКУ СПІЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА З ВИРОБНИЦТВА ЯДЕРНОГО ПАЛИВА НАБУЛА ЧИННОСТІ
    Астана. 13 травня. Казахстанська сторона підписала в Астані Угоду між Кабінетом Міністрів України, Урядом Російської Федерації та Урядом Республіки Казахстан про сприяння у розвитку й діяльності закритого акціонерного товариства "Спільне українсько-казахстансько-російське підприємство з виробництва ядерного палива". Від імені уряду Республіки Казахстан Угоду підписав міністр енергетики і мінеральних ресурсів В.Школьник. Таким чином Угода, раніше підписана урядами Росії і України, набула чинності.
    Реалізація положень даної Угоди дозволить об'єднати можливості трьох держав у виробництві і реалізації ядерного палива, що стане ще одним прикладом поглиблення

    взаємовигідного співробітництва між дружніми країнами та практичного переходу до взаємодії підприємств України, Казахстану, Росії у галузі високих технологій.
    В церемонії підписання Угоди взяв участь Посол України в Республіці Казахстан Василь Цибенко.


    * * * * *

    МІНІСТР ОБОРОНИ УКРАЇНИ В ЦІЛОМУ ЗАДОВОЛЕНИЙ ПІДСУМКАМИ СПІВПРАЦІ З МІНІСТЕРСТВОМ НАЦІОНАЛЬНОЇ ОБОРОНИ ТУРЕЦЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ, АЛЕ ВВАЖАЄ, ЩО ЗНАЧНИЙ ПОТЕНЦІАЛ ВІЙСЬКОВОГО, І ВІЙСЬКОВО-ТЕХНІЧНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА ЩЕ НЕ ВИЧЕРПАНО
    Київ. 13 травня. Міністр оборони України генерал армії України Володимир Шкідченко в цілому задоволений підсумками 10-річного співробітництва з військовим відомством Туреччини. Таку оцінку український міністр дав за підсумками переговорів, які він провів із міністром Національної оборони Турецької Республіки Мехмедом Веджді Гьонюлем.
    Водночас Володимир Шкідченко вважає, що значний потенціал військового, і військово-технічного співробітництва між нашими країнами ще не використано в повній мірі.
    У ході переговорів глава українського військового відомства особливу увагу акцентував на значній ролі України і Туреччини, яку вони грають у забезпеченні безпеки у Чорноморському регіоні.
    Генерал армії України Володимир Шкідченко також подякував турецькій стороні за надану можливість українським військовослужбовцям безкоштовно вивчати турецьку мову та проходити навчання на миротворчих курсах.
    У свою чергу, Мехмед Веджді Гьонюль відзначив, що його країна вітає активізацію української політики щодо входження в НАТО та інші євроатлантичні структури і запевнив українську сторону, що Туреччина ніколи не відступиться від своєї принципової позиції щодо підтримки України на всіх рівнях у всіх міжнародних організаціях.
    Серед перспективних напрямків двостороннього співробітництва у військово-технічній сфері сторони визначили, зокрема, участь України у танковому тендері, оголошеному Туреччиною, розробку спільних проектів модернізації озброєння і військової техніки з урахуванням довготривалих програм. Також плідним може стати співробітництво у галузі будівництва патрульних кораблів та обмін досвідом щодо організації ремонту та модернізації кораблів та озброєння. Для цього вже створено необхідну правову базу.


    * * * * *

    "МЫ ЖИВЫ ДО ТЕХ ПОР,  ПОКА НАС ПОМНЯТ". ЦІ СЛОВА ВИКАРБОВАНО НА ПАМ'ЯТНИКУ ВАЛЕРІЮ ЛОБАНОВСЬКОМУ НА БАЙКОВОМУ КЛАДОВИЩІ У КИЄВІ
    Київ. 13 травня. Рівно рік тому від нас пішов великий тренер, видатний футболіст, Герой України Валерій Васильович Лобановський. Сьогодні на Байковому кладовищі на могилі Майстра було відкрито меморіальну скульптурну композицію. На тлі колонади, що нагадує вхід на стадіон "Динамо", розміщена бронзова скульптура Валерія Лобановського. На фасаді викарбовано слова: "Мы живы до тех пор,  пока нас помнят".
    Над створенням пам'ятника працював колектив скульпторів на чолі з Валерієм Чуйковим.   


    * * * * *

    КОНЦЕРТ КЛАСИЧНОЇ МУЗИКИ "ОДА КИЄВУ" ПОЧУЮТЬ КИЯНИ ТА ГОСТІ СТОЛИЦІ ПІД ЧАС СВЯТА "ДЕНЬ КИЄВА - 2003"
    Київ. 13 травня. Концерт "Ода Києву", в основі якого музичні твори, присвячені рідному місту, зможуть почути кияни та гості столиці під час свята "День Києва - 2003" 24 травня на Михайлівській площі біля стін Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря. Про це повідомив директор-художній керівник "Творчої вітальні" імені І.С.Козловського В'ячеслав Медведєв.
    За словами В'ячеслава Медведєва,  організатори свята, а - це Творча вітальня майстрів оперного та балетного мистецтва
    "Духовна спадщина" та Благодійний фонд "Прем'єра" ім. І. Козловського, починаючи з 2002 року започаткували традицію - проведення на Михайлівській площі циклу концертів під назвою "Класичне мистецтво - киянам", головна мета якого донести високе мистецтво до широкого загалу.
    У концерті візьмуть участь відомі творчі колективи та майстри мистецтв України: Державний духовий оркестр України, хор імені П.Майбороди Національної радіокомпанії України, Київський фольклорно-етнографічний ансамбль "Калина", солісти Національної опери, кращі дитячі та юнацькі колективи. Прозвучать кантата Лесі Дичко "Ода Києву" з хором та симфонічним оркестром, хорові та музичні твори Веделя, Глінки, Чайковського, Лисенка, Рахманінова та інших композиторів-класиків, а також відомих українських сучасних майстрів музичного мистецтва - Білаша, Шамо та інших.


    * * * * *

    ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ФЕСТИВАЛЬ СІМЕЙНОЇ ТВОРЧОСТІ ФІНІШУВАВ У КАНЕВІ
    Черкаси. 13 травня.
    12 травня у Каневі відбувся Всеукраїнський фестиваль сімейної творчості "Родинні скарби України". Родини - переможці однойменних обласних фестивалів, відвідали "Чернечу гору", поклали квіти на могилу Т.Г.Шевченка та відвідали музей.
    На прес-конференції для представників ЗМІ заступник голови Державного комітету у справах сім'ї та молоді Валерій Танцюра розповів, що фестиваль "Родинні скарби України" започаткований 2 роки тому. У цьому році підсумкові виступи учасників фестивалю відбулися на центральній площі столиці - майдані Незалежності і як подарунок кращим родинам України до Дня матері та Дня сім'ї був організований круїз по Дніпру на теплоході з Києва до Канева, де в міському Будинку культури відбувся заключний етап фестивалю.
    Відкриваючи фестиваль, голова Державного комітету у справах сім'ї та молоді Валентина Довженко сказала:
    „Я не можу без хвилювання, без сліз на очах дивитися у цей зал, де сидять кращі із кращих українських родин, бо це кращі із 13 мільйонів сімей України. Я знаю, що й у вас є проблеми, труднощі, однак ви все робите, щоб зберегти лад у сім'ї, добро, взаєморозуміння, ви все робите для того, щоб розвивати творчі задатки ваших дітей, передати їм кращі традиції родини, роду, народу."
    Голова Черкаської облдержадміністрації Вадим Льошенко, вітаючи гостей Черкащини, відзначив:
    "У кожного народу є святі місця. Для українців - це Канів, де похований Т.Г.Шевченко. Дуже приємно, що сьогодні до нас прибули українські сім'ї зі всіх куточків України. Жінка - символ вічності, любові, а сім'я - це осередок суспільства. Від імені Черкаської облдержадміністрації та особисто від себе вітаю вас на Черкаській землі і підтримую ваші починання".
    Голова обласної ради Геннадій Капралов побажав усім, аби в Україні всі сім'ї були міцними та щасливими.
    Валентина Довженко вручила Подяки Кабінету Міністрів України кращим черкаським сім'ям: черкащанок Валентини Чорновол, Наталії Терещенко, канівчанки Валентини Павленко, уманчанки Тетяни Примачок. А далі, власне, розпочалося свято української пісні. Поміж переможців Всеукраїнського фестивалю "Родинні скарби України" відзначено й дві черкаські родини - вже згадану родину Тетяни Примачок із Умані та Миколи Масюка з Канева.

    14.05.03№76




    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.