News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Wed, April 24, 03:40 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, May 7, 2003, 1:00 pm ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    7.05.03 №71
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    РОБОЧИЙ ВІЗИТ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ЛЕОНІДА КУЧМИ ДО ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
    Київ. 6 травня.



    Президент України Леонід Кучма, який перебував з робочим візитом на своїй Батьківщині в Чернігівській області, відвідав місто Семенівку.
    Глава держави поклав квіти до пам'ятника двічі героя Радянського Союзу, льотчика-штурмана Василя Сенька на Алеї Героїв,  поспілкувався з ветеранами війни, жителями міста, а також відвідав Свято-Казанську церкву (Казанської Божої Матері).
    "Я з великим задоволенням повертаюся на рідну землю. Нічим іншим це не можна замінити", -- сказав Леонід Кучма журналістам у місті Семенівці.
    Президент України також відкрив реконструйовану Семенівську центральну районну лікарню, поспілкувався з медичним персоналом та будівельниками.


    * * * * *

    Київ. 6 травня.



    Президент України Леонід Кучма, перебуваючи з робочим візитом у Чернігівській області, позапланово заїхав до міждержавного пункту пропуску "Миколаївка", що на кордоні з Росією. Там він поспілкувався з прикордонниками і митниками.
    Глава держави зупинився в селі Миколаївка, де зустрівся з його жителями, відвідав село Костобобрів, де навчався у школі останні два роки. Вітаючи вчителів та школярів школи, Президент відзначив, що із задоволенням побував у селі, де він навчався. Леонід Кучма  також зустрівся  зі своїми однокласниками.
    Цього ж дня Глава держави відвідав Свято-Данилівську церкву в селі Костобобрів.
    У селі Олександрівка Семенівського району Чернігівської області взяв участь у церемонії освячення каплиці церкви Святої Великомучениці Параскеви.
    Леонід Кучма  поклав також квіти до могили своєї матері, Параски Трохимівни (8.08.1906- 27.07.1986), яка похована в цьому селі.

    * * * * *

    Київ. 6 травня.



    Президент України Леонід Кучма у рамках робочого візиту до Чернігівської області зупинився в селі Чайкине Новгород-Сіверського району, де відвідав церкву Святої Великомучениці Параскеви та вшанував пам`ять загиблих воїнів у роки Великої Вітчизняної війни. Під час його перебування він також поспілкувався з односельцями.
    На завершення свого робочого візиту Глава держави здійснив поїздку до міста Новгород-Сіверського, де взяв участь у церемонії покладання квітів до архітектурно-меморіального комплексу "Вічний вогонь" та відвідав Спасо-Преображенський монастир.


    * * * * *

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА НАДІСЛАВ ЖАЛОБНУ ТЕЛЕГРАМУ ДРУЖИНІ ВИДАТНОГО КОМПОЗИТОРА ОЛЕКСАНДРА БІЛАША У  ЗВ'ЯЗКУ З ЙОГО СМЕРТЮ
    Київ. 6 травня. Президент України Леонід Кучма надіслав жалобну телеграму дружині видатного композитора, громадського діяча, Героя України Олександра Білаша у зв'язку з його смертю.
    "Усе своє життя Олександр Іванович присвятив самовідданому служінню національній культурі. Його музикою захоплюються слухачі в Україні і далеко за її межами. Для учнів Майстра його славна постать є недосяжним взірцем.
    Пам'ять про Олександра Івановича залишиться назавжди в наших серцях" - говориться у співчутті.


    * * * * *

    ПИТАННЯ ПОСТАВКИ УКРАЇНСЬКИХ ТРУБ ТА ВИКОРИСТАННЯ ВІТЧИЗНЯНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА ГАЗОВИХ ТУРБІН ОБГОВОРЕНО ПІД ЧАС ЗУСТРІЧІ ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ З ПОСЛОМ БРАЗИЛІЇ В УКРАЇНІ
    Київ. 6 травня. Конкретні проекти співпраці українсько-бразильських компаній були

    обговорені під час зустрічі Прем'єр-міністра України Віктора Януковича з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Бразилія в Україні Елдером Мартінсом де Мораесом. За його словами, вже відбувся ряд переговорів між українською компанією "Чорноморнафтогаз" і бразильською "Петробраз", яка володіє передовими технологіями щодо видобутку нафти з великих морських глибин. Він, зокрема, наголосив, що це питання розглядатиметься під час візиту Президента України Леоніда Кучми до Бразилії, який очікується у другій половині 2003 року.
    Другим масштабним проектом, над яким активно працюють фахівці обох країн, є створення спільного підприємства з виробництва в Бразилії газових турбін з використанням українських технологій.
    Крім того, у жовтні 2002 року бразильська делегація провела в Україні переговори з представниками ВАТ "Мотор-Січ" та інших українських установ щодо створення спільного підприємства. Підготовка техніко-економічного обґрунтування діяльності цього підприємства має бути завершена у другому кварталі 2003 року та передана на розгляд урядів двох країн після відповідного дослідження бразильського ринку.


    * * * * *

    ПЕРСПЕКТИВИ СПІВПРАЦІ УКРАЇНИ ТА БРАЗИЛІЇ В КОСМІЧНІЙ ГАЛУЗІ ОБГОВОРЕНО ПІД ЧАС ЗУСТРІЧІ ПРЕМ'ЄР-MIHICTPA УКРАЇНИ ТА ПОСЛА БРАЗИЛІЇ В УКРАЇНІ
    Київ. 6 травня. Бразилія зацікавлена у використанні українських космічних ракет-носіїв для запуску космічних апаратів з національного космодрому Алкантара. Співпраця Бразилії з Україною у космічній галузі є одним з пріоритетних напрямів діяльності нового бразильського уряду, який сформовано у січні 2003 року. Про це повідомив посол Бразилії в Україні Елдер Мартінс де Мораес після зустрічі з Прем'єр-міністром України Віктором Януковичем.
    Посол Бразилії в Україні зазначив, що зараз тривають українсько-бразильські переговори щодо створення спільного підприємства "Циклон-Алкантара" за участю національних космічних агентств України і Бразилії. Він також підкреслив, що
    "день, коли українська ракета запустить супутник із бразильської території стане знаковою подією у відносинах двох держав".
    Бразильський дипломат вважає, що Україна таким чином посяде позицію надійного партнера як для Бразилії, так і для інших країн Латинської Америки. Елдер Мартінс де Мораес висловив сподівання, що ця подія відбудеться за два-три роки.
    Зацікавленість Бразилії у використанні українських технологій для запуску космічних апаратів з національного космодрому "Алкантара" була підтверджена підписанням відповідної міжурядової угоди під час візиту до Києва міністра науки і технологій Бразилії у листопаді 1999 року, а також у ході подальших контактів та переговорів, зокрема, за безпосередньої участі президентів двох країн у січні 2001 року. Результатом стало укладення міжурядової угоди про захист технологій, пов'язаних з використанням українських ракетоносіїв при здійсненні запусків із космодрому "Алкантара" та відповідного Меморандуму між космічними агентствами України і Бразилії. Сторонами було заявлено про наміри провести перші спільні запуски у 2006 році.
    У розвиток досягнутих домовленостей у квітні 2002 року Бразилію відвідала делегація Національного космічного агентства України. Сторони підписали Додатковий протокол до попереднього Меморандуму між НКАУ та Бразильським космічним агентством про співробітництво щодо використання українських космічних ракет-носіїв на пусковому центрі "Алкантара", і план заходів та робіт на 2002 рік щодо реалізації проекту "Циклон-4". Друге засідання спільної робочої групи з підготовки матеріалів до створення спільного підприємства "Циклон-Алкантара" відбулося у Києві 29-31 липня 2002 року.


    * * * * *

    ТОНАЛЬНІСТЬ І ЗМІСТ ПИТАНЬ, ОБГОВОРЮВАНИХ НА КОНФЕРЕНЦІЇ УКРАЇНА-НАТО У ВАШИНГТОНІ, Є НАДЗВИЧАЙНО ПОЗИТИВНИМИ, ЗАЗНАЧАЮТЬ У МЗС УКРАЇНИ
    Київ. 6 травня. Тональність і зміст питань, обговорюваних на конференції Україна-НАТО у Вашингтоні, є надзвичайно позитивними, зазначив речник МЗС Маркіян Лубківський.
    За його словами, цей форум привернув значну увагу американської політичної еліти. На конференції вже виступили як американські представники, зокрема, міністр оборони Дональд Рамсфелд, Генеральний секретар НАТО Джордж Робертсон, так і члени української делегації, зокрема, її глава, секретар РНБО України Євген Марчук.
    Маркіян Лубківський також повідомив, що у роботі конференції беруть участь міністри оборони Німеччини, Туреччини, Польщі та Італії. Відбуваються двосторонні зустрічі керівництва української делегації з керівниками інших делегацій. Передбачається зустріч секретаря РНБО України Євгена Марчука з помічником Президента США з питань національної безпеки Кондолізою Райс.


    * * * * *

    УКРАЇНСЬКА СТОРОНА ПЕРЕКОНАНА, ЩО ТОРГОВЕЛЬНІ САНКЦІЇ США ВІДНОСНО УКРАЇНИ НЕ СПРИЯЮТЬ ПОДАЛЬШОМУ РОЗВИТКУ СПІВРОБІТНИЦТВА У СФЕРІ ЗАХИСТУ ПРАВ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗАЗНАЧИЛИ В МЗС
    Київ. 6 травня. Українська сторона переконана, що запроваджені США торговельні санкції щодо України лише обмежують двосторонню торгівлю й не сприяють подальшому розвитку співробітництва у сфері захисту прав інтелектуальної власності. Так прокоментував речник МЗС Маркіян Лубківський щорічну доповідь, оприлюднену днями Офісом торговельного представника США. У доповіді, зокрема, йдеться про те, що Сполучені Штати Америки не скасовують торговельні санкції відносно України.
    Маркіян Лубківський нагадав, що уряд України надає питанню захисту прав інтелектуальної власності першочергової ваги. Оприлюднена доповідь засвідчує наявність в Україні прогресу, якого досягнуто останнім часом у зазначеній сфері. Разом з тим, зазначив речник, українська сторона налаштована продовжувати активне співробітництво зі США, міжнародними організаціями та установами з метою остаточного приведення законодавства України у повну відповідність до світових стандартів і норм.


    * * * * *

    ПРЕДСТАВНИКИ РАДИ ЄВРОПИ ВІДЗНАЧИЛИ ВАГОМИЙ ВНЕСОК КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ УКРАЇНИ У ПРОЦЕС ВИКОНАННЯ ЗОБОВ'ЯЗАНЬ, ВЗЯТИХ НАШОЮ ДЕРЖАВОЮ ПРИ ВСТУПІ ДО РЄ
    Київ. 6 травня. З 28 по 30 квітня на запрошення Ради Європи у Страсбурзі перебував Голова Конституційного Суду України Микола Селівон. Про підсумки цього візиту інформує прес-служба КС.
    Микола Селівон мав зустрічі із заступником Генерального секретаря Ради Європи Мод Букіккіо де Боер, Президентом Венеціанської Комісії А. Ла Перголою, Секретарем Венеціанської Комісії Джанні Букіккіо, заступником Голови Європейського Суду з прав людини Крістосом Розакісом, Генеральним директором з правових питань Ради Європи Гі де Велом, Генеральним директором з прав людини Ради Європи П'єром-Анрі Амбером, керівником відділу з питань співробітництва Генерального директорату з прав людини Габі Тюбах.
    Під час зустрічей всебічно обговорено значення органів конституційного судочинства в досягненні політичної стабільності у державах європейського континенту, розвитку демократії, забезпеченні верховенства права.
    Представники Ради Європи позитивно оцінили роботу Конституційного Суду України у цьому напрямі, відзначили його вагомий внесок у процес виконання зобов'язань України, взятих при вступі до Ради Європи, передусім щодо скасування смертної кари, а також важливу роль у захисті прав і свобод людини.
    При розгляді стану взаємовідносин Конституційного Суду України - члена Конференції європейських конституційних судів - з Венеціанською Комісією зазначалася не тільки їх висока ефективність, а й наголошувалося на практичній цінності досягнутих результатів для діяльності конституційних судів інших держав.
    Надаючи великої ваги подальшому розвиткові зв'язків Конституційного Суду України з Радою Європи, Микола Селівон запропонував провести ряд заходів разом із структурами цієї авторитетної міжнародної інституції, зокрема, в рамках Спільної програми Європейської Комісії та Ради Європи. Пропозиції української сторони, в тому числі щодо організації міжнародної науково-практичної конференції з питань взаємодії Європейського Суду з прав людини та національних органів конституційної юрисдикції, знайшли цілковиту підтримку.


    * * * * *

    ВАТ "УКРНАФТА", КОРПОРАЦІЯ "УКРБУД", КОНЦЕРН "СТИРОЛ", ЗАТ "НОВОКРАМАТОРСЬКИЙ МАШИНОБУДІВНИЙ ЗАВОД" ЗМОЖУТЬ ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ВІДБУДОВІ ІРАКУ, ВВАЖАЄ ПРЕЗИДЕНТ УСПП АНАТОЛІЙ КІНАХ
    Київ. 6 травня. ВАТ "Укрнафта", корпорації "Укрбуд", "Укртрансбуд" концерн "Стирол", ЗАТ "Новокраматорський машинобудівний завод" зможуть взяти участь у проектах з відбудови економічної інфраструктури Іраку. Про це повідомив президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах. Ці компанії, як і ряд інших, мають всі шанси отримати замовлення на такі роботи, сказав він.
    За словами Анатолія Кінаха, список підприємств вже передано до адміністрації Президента США, а остаточне рішення щодо участі українських компаній у відбудові економіки Іраку буде прийнято до кінця травня.
    Як уже повідомлялося, за даними адміністрації Президента США, українські підприємства зможуть виконувати роботи з відбудови іракської економіки на умовах оформлення субпідрядних контрактів з американськими компаніями, які перемогли в тендері на виконання відновлювальних робіт.


    * * * * *

    КОМАНДА УКРАЇНСЬКИХ ВІЙСЬКОВИХ ЯХТСМЕНІВ ВИБОРОЛА ДВА ПРИЗОВИХ МІСЦЯ 20-Ї РЕГАТИ НА ПРИЗ ВІЙСЬКОВО-МОРСЬКОЇ АКАДЕМІЇ ВМС ІТАЛІЇ ТА МІСТА ЛІВОРНО
    Київ. 6 травня. За підсумками змагань 20-ї регати на приз Військово-морської Академії ВМС Італії і міста Ліворно, команда яхтсменів Військово-Морських Сил ЗС України посіла друге загальне місце та друге місце серед екіпажів вищих військо-морських учбових закладів країн Середземного і Чорноморського регіонів. Наші земляки повертаються на батьківщину з двома кубками та срібними медалями. Перше місце на змаганнях - у представників ВМС Республіки Хорватія, а третє - Республіки Польща.
    У змаганнях взяли участь також команди із Франції, Німеччини, Японії, Голландії, Іспанії, Швеції та інші. Під час регати відбулося десять перегонів на орендованих у громадян Італії яхтах класу G-24.


    * * * * *

    ПОЕТ ВІТАЛІЙ КОЛОДІЙ СТАВ ПЕРШИМ УКРАЇНСЬКИМ ЛАУРЕАТОМ ЛІТЕРАТУРНОЇ ПРЕМІЇ СПІЛКИ ПИСЬМЕННИКІВ МОЛДОВИ
    Чернівці. 6 травня. Першим українським лауреатом літературної премії спілки письменників Молдови став чернівчанин Віталій Колодій.
    Відомий на Буковині та далеко за її межами поет плідно працює в галузі перекладів. Він познайомив українських читачів з творами Лівіу Том'яну, Василе Левицького, Кароліни Іліки та інших знаних представників письменства Румунії та Молдови. А вершиною його творчої діяльності на цій царині став переклад поеми "Лучаферул" ("Світло"), що вийшла з-під пера останнього романтика Європи, класика румунської і світової літератури Михая Емінеску. Він визнаний фахівцями найкращим серед усіх існуючих досі.
    Саме за цю велику роботу Віталій Колодій удостоєний премії письменників Румунії, а тепер і Молдови.


    * * * * *

    У ЛЬВОВІ ВІДБУВСЯ ПЕРШИЙ МІСЬКІЙ КОНКУРС ДЛЯ ШКОЛЯРІВ „СЛАВЕТНІ ЛЬВІВ'ЯНИ"
    Львів. 6 травня.
    У вівторок у Львівській міськраді відбулося нагородження переможців першого міського конкурсу рефератів серед школярів міста Львова „Славетні львів'яни", організованого  громадським об'єднанням „Молодіжний історичний клуб". У проекті взяли участь понад 120 учасників із 40 шкіл, гімназій та ліцеїв Львова.
    5 учнів стали лауреатами і були відзначені почесними грамотами та цінними призами за реферати про таких осіб, як Данило Галицький, Роман Шухевич, Ян Собеський, Михайло Грушевський. Лауреати  отримали призи: аудіоплеєри, книги, картини, квитки в „Кінопалац". 30 учнів було відзначено подяками та книгами на історичну тематику.
    За словами голови журі конкурсу, голови „Молодіжного історичного клубу" Ярослава Кота, такий масштабний конкурс у Львові було проведено вперше. Віднині він проводитиметься щороку. Реферати переможців  буде включено до збірки, яка вийде наприкінці серпня цього року за сприяння благодійного фонду „Збереження історичної спадщини Львова". 


    * * * * *

    НАПЕРЕДОДНІ ДНЯ ПЕРЕМОГИ НА РІВНЕНЩИНІ ВІДКРИЄТЬСЯ КОТЕДЖНЕ МІСТЕЧКО ДЛЯ ВЕТЕРАНІВ ВІЙНИ
    Рівне. 6 травня. Напередодні Дня Перемоги у селищі Клевань Рівненської області буде відкрито котеджне містечко для самотніх і соціально незахищених ветеранів. 42 комфортабельних двоквартирних котеджі споруджуються поруч з обласним госпіталем ветеранів війни. Загальна вартість тільки монтажних робіт складає майже 7 мільйонів гривень.
    Містечко споруджується за ініціативою Рівненської обласної державної адміністрації. Її підтримали в усіх районах і містах  Рівненщини, спрямувавши у Клевань матеріали, фінансові ресурси і будівельників. Безпосередню координацію будівельних робіт здійснює перший заступник голови облдержадміністрації Василь Берташ. За його словами, сучасні технології дозволили звести містечко практично за 35 днів. При цьому особлива увага приділяється якості будівельних робіт, застосовуються сучасні енергозберігаючі технології.
    Із введенням містечка значно розширяться можливості і поліпшиться якість обслуговування пацієнтів обласного госпіталю ветеранів війни, упевнений його головний  лікар Григорій Слива. Нині щороку тут оздоровлюється понад чотири з половиною тисячі пацієнтів. А деякі з них невдовзі поселяться  у новозбудованих котеджах.


    * * * * *

    У ЛЬВОВІ РОЗПОЧАЛА РОБОТУ МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ „МУЛЬТИМЕДІЙНІ СИСТЕМИ НАВЧАННЯ У ПОЛЬЩІ І В УКРАЇНІ"
    Львів. 6 травня.
    У Львові розпочала роботу Друга міжнародна конференція „Мультимедійні системи навчання у Польщі і в Україні". Її учасники мають ознайомитися з польським досвідом використання комп'ютерів та мережі Інтернет у навчальному процесі. Крім того, організатори семінару бачать своїм завданням об'єднання зусиль вчителів, методистів і керівників освіти та фірм, що займаються розробкою навчальних програм, для вирішення завдань із використання мультимедійних методик у навчанні.
    Центральною доповіддю на конференції стала презентація сенатором Республіки Польща Гражиною Станішевською мультімедійної програми „Інтерклас". Ця програма працює в Польщі вже 10 років. За словами Гражини Станішевської, завданням програми є надання доступу до якісної освіти за допомогою мережі Інтернет мешканцям сіл та малих містечок.
    Учасників конференції привітав генеральний консул Республіки Польща у Львові Кшиштоф Савіцкі і начальник головного управління освіти і науки Львівської ОДА Михайло Брегін.


    * * * * *

    В ОДЕСІ ВПЕРШЕ ВІДБУЛОСЯ ВРУЧЕННЯ НОВОЇ ПРЕМІЇ ДЛЯ МУЗИКАНТІВ
    Одеса. 6 травня. В Одеській музичній академії імені Антоніни Нежданової відбулося перше вручення двом музикантам премії Огренича. Віднині лауреати  міжнародних конкурсів, випускники академії, а нині солісти Одеського оперного театру Інга Мартинова та Руслан Зиневич отримуватимуть щомісяця протягом року по 250 гривень. Засновник премії - Одеська обласна державна адміністрація - обіцяє зробити її традиційною. Через рік конкурсна комісія, до складу якої входять народні та заслужені артисти України, викладачі академії, діячі культури, визначить новий дует номінантів.
    Як відзначалося на врученні, премію засновано в продовження традиційної колись для Одеси практики іменних стипендій. Їх засновниками часто-густо виступали відомі меценати, такі, як одеський міський голова Григорій Маразлі (1770-1853), чиї імена й мали стипендії. Нову ж названо ім'ям Миколи Огренича (1937-2000) - співака, народного артиста України, почесного громадянина міста. Протягом 15 років він очолював Одеську консерваторію (нині - музична академія ім. А. Нежданової).


    * * * * *

    НАПРИКІНЦІ ТРАВНЯ У КРАКОВІ ПРОЙДУТЬ ДНІ ЛЬВОВА
    Львів. 6 травня.
    У польському місті Краків 23--25 травня відбудуться чергові дні Львова.
    Краків та Львів є містами-побратимами. Дні Львова у Кракові відбуваються з 1996 року, так само як і дні Кракова у Львові. Цього року Львів презентує у Кракові дві культурні програми: дорослу та дитячо-молодіжну. Це будуть виступи дитячих колективів, виставки дитячих робіт, різноманітні художні виставки. „Перлиною" художньої виставки стане картина Жоржа де Латура „У лихваря".
    Перед краків'янами виступить також львівський камерний симфонічний оркестр. А в межах спеціального літературного салону відбудеться презентація книжки Івана Франка „Зів'яле листя" та творчості Тараса Шевченка і Лесі Українки.

    7.05.03 №71




    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.