News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Fri, April 26, 23:00 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, April 30, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    29.04.03 №67
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ЗУСТРІНЕТЬСЯ З ПРЕЗИДЕНТОМ РОСІЇ ПІД ЧАС РОБОЧОГО ВІЗИТУ ВОЛОДИМИРА ПУТІНА ДО АР КРИМ 30 КВІТНЯ - 4 ТРАВНЯ
    Київ. 29 квітня. Президент України Леонід Кучма зустрінеться з Президентом Росії під час робочого візиту Володимира Путіна до АР Крим 30 квітня - 4 травня.
    У ході візиту заплановано переговори Президентів Росії та України "віч-на-віч" та відвідання Главами держав визначних місць Кримського півострова.
    Очікується обговорення широкого спектру питань як двостороннього українсько-російського співробітництва, так і взаємодії країн у рамках регіональних та міжнародних організацій. Зокрема, особливу увагу глав держав України та Росії буде присвячено стану та подальшому розвитку торговельно-економічних відносин з огляду на позитивні тенденції, що спостерігаються останнім часом у двосторонній торгівлі (за січень-лютий 2003 р. товарообіг між нашими країнами збільшився на 37% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року і становить 1,6 млрд. дол. США).
    Очікується, що сторони розглянуть перспективи співпраці в рамках СНД напередодні двох саммітів Організації (неформального у Санкт-Петербурзі та чергового у Ялті). У цьому контексті Глава Української держави має намір ще раз наголосити на необхідності активізації роботи з розвитку економічної взаємодії, в т.ч. з підготовки проектів документів, насамперед спрямованих на завершення формування в рамках СНД повноцінної зони вільної торгівлі. Президенти двох країн обміняються думками щодо ходу переговорів, які ведуться між Україною, Росією, Казахстаном та Білоруссю стосовно формування єдиного економічного простору.
    Планується й розгляд сучасної ситуації у світі.


    * * * * *


    У КІРОВОГРАДІ ВІДБУЛАСЯ НАРАДА З ПИТАНЬ АГРОПРОМИСЛОВОГО КОМПЛЕКСУ, ЯКУ ПРОВІВ ПРЕМ'ЄР-MIHICTP УКРАЇНИ ВІКТОР ЯНУКОВИЧ
    Кіровоград. 29 квітня.
    Сьогодні одне з головних завдань, яке потрібно вирішити в агропромисловому комплексі України, - це створення всіх умов для залучення інвестицій. На цьому наголосив Прем'єр-міністр України Віктор Янукович, виступаючи на нараді з питань АПК, що відбулася в Кіровограді. На думку Прем'єр-міністра, без інвестицій нам не бачити новацій, а без новацій важко досягти розвитку галузі.
    На нараді, в якій взяли участь члени уряду, голови облдержадміністрацій, представники ряду міністерств і відомств України, було глибоко проаналізовано ситуацію, що склалася в АПК. Зокрема, в її аграрному секторі. Складні погодні умови нинішніх зими і весни внесли серйозні корективи в роботу АПК України. Як відзначили учасники наради, озимі культури загинули на більшій половині площ у державі. Але ситуація контролюється урядом. Кабінет Міністрів України вживає ряд конкретних дієвих заходів, аби вчасно і на високому агротехнічному рівні провести увесь комплекс весняних польових робіт, не допустити необґрунтованого підвищення цін на пальне, мінеральні добрива, забезпечити потреби регіонів у продовольчому зерні, посівному матеріалі та ін.
    Прем'єр-міністр України Віктор Янукович підкреслив на нараді, що проблеми роботи агропромислового комплексу будуть розглянуті на початку травня на засіданні Кабінету Міністрів України.


    * * * * *

    ПРЯМУ УРЯДОВУ ТЕЛЕФОННУ ЛІНІЮ ПРОВІВ ГОЛОВА ДЕРЖТЕЛЕРАДІО УКРАЇНИ ІВАН ЧИЖ
    Київ. 29 квітня. Від 14-ї до 16-ї години відбувалося спілкування голови Державного комітету телебачення та радіомовлення Івана Чижа з громадянами України під час прямої урядової телефонної лінії "Проблеми економічної реформи", яка проводиться за рішенням Кабінету Міністрів України. Понад 30 дзвінків надійшло з Києва, Дніпропетровська, Хмельницького, Одеської, Полтавської областей, інших регіонів України.
    Діапазон запитань до керівника центрального органу державного влади був досить широким - від особистих до таких, що мають вагоме суспільне значення. Зокрема, порушувалися питання поточної зовнішньої і внутрішньої політики, наповнення вітчизняного інформаційного простору якісними виданнями, програмами і передачами. Пропонувалося обмежити засилля реклами, еротики, зарубіжних фільмів і вносилися відповідні пропозиції щодо цього.
    Під час телефонної лінії Іван Чиж поінформував присутніх на ній журналістів про розвиток вітчизняного супутникового телебачення і радіомовлення, що дозволить Україні сформувати глобальну аудиторію, про здійснення програми підтримки соціально значимих видань.
    Іван Чиж також повідомив, що цими днями він підписав свідоцтво про реєстрацію в Україні 16700 періодичного видання. При цьому він зазначив, що за даним показником наша держава помітно випередила чимало інших європейських країн. Продовжуючи тему, голова Держтелерадіо навів такі дані: лише 9 відсотків друкованих засобів масової інформації України є державно-комунальними виданнями. А серед телерадіокомпаній частка держави становить лише 3,1 відсотка.
    Завершуючи пряму телефонну лінію, Іван Чиж подякував усім її учасникам за конструктивні зауваження і пропозиції. Він пообіцяв посприяти тим людям, які звернулися до нього за підтримкою і допомогою.


    * * * * *

    У КИЄВІ ВІДБУВСЯ МІТИНГ, ПРИСВЯЧЕНИЙ ДНЮ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ НАЦИЗМУ, ЗАКАТОВАНИХ У

    БАБИНОМУ ЯРУ
    Київ. 29 квітня. Мітинг, присвячений Дню пам'яті жертв нацизму, закатованих у Бабиному Яру, відбувся 29 квітня у Києві.
    Перший секретар Посольства Держави Ізраїль в Україні, директор Ізраїльського культурного центру Сіма Мінделіс в інтерв'ю журналістам зазначила, що цей день - це не тільки день пам'яті загиблих, але й тих, хто, ризикуючи власним життям, ховав від фашистів єврейське населення в роки Другої світової війни. Вона підкреслила, що Бабин Яр у Києві можна назвати найбільшою у світі братською могилою, у якій поховано понад 100 тисяч чоловік.
    Саме від Бабиного Яру, за свідченням сучасних істориків, простелився кривавий шлях фашистського терору. Тому, за словами Голови Єврейської Ради України, Голови фонду "Пам'яті Бабиного Яру" Іллі Левітаса, "не повинна статися подвійна трагедія" і жертви терору не мають стати ще й жертвами забуття.


    * * * * *

    НОВИЙ СУЧАСНИЙ ШЛЯХОПРОВІД, ЗБУДОВАНИЙ У РЕКОРДНИЙ ДЛЯ СВІТОВОЇ ПРАКТИКИ ТЕРМІН, ВВЕДЕНО В ЕКСПЛУАТАЦІЮ В ПОЛТАВІ
    Полтава. 29 квітня. Новий сучасний шляхопровід, збудований у рекордний для світової практики термін, введено в експлуатацію у Полтаві. Під урочисті оркестрові мелодії по Решетилівському шляхопроводу рушили перші транспортні потоки. Відтепер ця важлива магістраль знову з'єднала в безперервному потоці пасажирські і вантажні перевезення.
    Понад 20 років цей міст не відповідав жодним транспортним нормативам, а останнім часом став аварійним, створював реальну загрозу залізниці, що пролягла практично прямо під ним. Враховуючи ці обставини, керівництво міста і розпочало масштабну модернізацію шляхопроводу. Відбувалася вона в складних умовах, за відсутності необхідних фінансових коштів. Та завдяки допомозі Міністерства транспорту України, Південної залізниці багатьох місцевих підприємств, установ і організацій всі роботи було виконано в надзвичайно стислий термін - 3 місяці, що є своєрідним рекордом навіть у практиці світового мостобудування. Як вважають спеціалісти, нині можна з упевненістю говорити не про відновлений старий об'єкт, а про новий шляхопровід європейського вигляду. Адже всі технічні характеристики стали зовсім іншими, набагато якіснішими і надійнішими. Це помітно вплине на швидкість транспортних сполучень, убезпечить пішоходів, для яких створено зручні естетично-привабливі доріжки, зробить цілком органічним сусідство руху автомобілів і швидкісних поїздів.
    Стане шляхопровід і справжньою архітектурною окрасою Полтави, повною мірою обличчям міста. Саме тут приїжджі зможуть вперше ознайомитися зі встановленим на стелах гербом міста, відчути його історичну ауру, проминаючи двох незвичних вартових - гармати, що брали участь у визволенні Полтави під час Великої Вітчизняної війни, а нині символічно оберігають мир і спокій полтавців.


    * * * * *

    У ПОСОЛЬСТВІ ФРН В УКРАЇНІ ВІДКРИЛАСЯ ВИСТАВКА ВІДОМОГО КИЇВСЬКОГО ХУДОЖНИКА ОЛЕКСАНДРА ДУБОВИКА
    Київ. 29 квітня. У посольстві ФРН в Україні відкрилася виставка київського художника Олександра Дубовика.
    32 великоформатних кольорових полотна знайомлять з різноманітною творчістю народженого в 1931 році митця, чий доробок займає особливе місце в українському образотворчому мистецтві другої половини 20-го сторіччя. У творчості художника поєднуються образне відображення складного часового досвіду, укорінення в специфічно українській традиції та продовження важливих міжнародних течій 20-го сторіччя. Мистецтвознавці характеризують стиль Олександра Дубовика як "український постмодернізм".
    Роботи художника виставлялися в Україні, Західній Європі та Америці. Твори митця знаходяться в Національному художньому музеї України, Третяківській галереї в Москві, Російському музеї Санкт-Петербургу, музеї "Вюрт-Музеум" в Німеччині, Музеї сучасного мистецтва в Тегерані, музеї "Ціммерлі Арт" в Нью-Джерсі (США), а також в багатьох приватних колекціях. У 2000 році Об'єднання українських галеристів обрало його художником року.


    * * * * *

    В ОДЕСІ ЗАВЕРШЕНО РЕМОНТ АРХЕОЛОГІЧНОГО МУЗЕЮ
    Одеса. 29 квітня.
    В Одеському археологічному музеї завершено ремонт, який було розпочато влітку минулого року. Ремонт було проведено за фінансової підтримки кіпрського благодійного фонду "Анастасіос Г.Левентіс". Діяльність цього фонду вже більше 20 років спрямована на збереження колекцій древньогрецької культури в музеях всього світу.
    За словами директора Одеського археологічного музею Володимира Ванчугова, за сприяння відомого кіпрського археолога Васоса Карагеоргіса зібрану в музеї колекцію еллінських старожитностей було включено до міжнародної програми фонду "Анастасіос Г.Левентіс" по збереженню грецької культурної спадщини.
    Проект допомоги музею коштує біля півмільйона доларів і складається з трьох частин. Перші дві вже здійснено. Надруковано каталог "Грецькі та кіпрські старожитності в колекції Одеського археологічного музею", що складається з близько 200 слайдів з анотаціями російською та англійською мовами. Зараз цей каталог

    розповсюджується у найбільших бібліотеках світу. Також відремонтовано будівлю музею та чотири зали, в яких експонуються пам'ятки Древньої Греції, знайдені на території Північного Причорномор'я  під час розкопок Ольвії, Тіри, Херсонесу та Пантікапею.
    Над третьою частиною проекту зараз працюють реставратори музею разом з грецькими та кіпрськими спеціалістами. Вони готують оновлену експозицію, що буде складатися майже з 2000 експонатів - ваз, скульптур, виробів із срібла, бронзи, слонової кістки.
    Відкрити музей для відвідувачів планується в липні цього року.
    Довідка: Одеський археологічний музей було створено 1825 року на кошти одеського градоначальника Григорія Маразлі та міської думи. Музей пишається багатою єгипетською колекцією, в тому числі трьома єгипетськими муміями, найбільшим в Україні зібранням древньогрецьких та давньоримських експонатів та єдиною в Україні колекцією старовинної кіпрської скульптури . Колекція музею нараховує 170 тисяч експонатів.


    * * * * *

    У КАМ'ЯНЦІ-ПОДІЛЬСЬКОМУ В СЕРЕДИНІ ТРАВНЯ ПРОЙДЕ МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ НАЦІОНАЛЬНИХ КУЛЬТУР
    Хмельницький. 29 квітня.
    Міжнародний фестиваль національних культур вже втретє відбудеться у Кам'янці-Подільському на Хмельниччині з 15 по 19 травня. У фестивалі візьмуть участь близько 800 аматорів та діячів культури, художників та відомих артистів із різних країн. У заході візьмуть участь представники Польщі, Росії, Білорусі, Молдови, Вірменії, Болгарії, Китаю, Литви.
    У програмі Міжнародного фестивалю національних культур - конкурс виконавців естрадної пісні "Мости дружби", "Карнавал дружби", чемпіонат сучасного танцю, відкриття арт-галереї художників країн-учасниць фестивалю, фольклорна вистава "Подільська веселка", театралізовані і народні дійства у Старій фортеці, молодіжне диско-ревю, фестиваль класичної музики.
    До початку фестивалю у Кам'янці-Подільському відремонтовано шляхи та комунікації, реконструйовано найбільший у місті готель "Смотрич".

    29.04.03 №67








    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.