News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Thu, April 18, 20:13 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, April 24, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    24.04.03 №63
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    ПРЕЗИДЕНТИ ГРУЗІЇ ТА УКРАЇНИ ВИСЛОВИЛИ СПІЛЬНІ ПІДХОДИ ДО МАЙБУТНЬОГО СНД
    Київ. 23 квітня.



    Президенти України і Грузії висловили спільне бачення перспектив майбутнього розвитку співдружності незалежних держав.
    Це відбулося під час науково-практичної конференції, присвяченої 10-річчю підписання договору про дружбу, співробітництво і взаємодопомогу між Грузією та Україною, яка відбулася сьогодні в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Зокрема, президенти наголосили, що передумовою успішного розвитку СНД є підписання восени поточного року угоди між країнами СНД про створення зони вільної торгівлі.
    Президент України подякував керівництву Грузії за підтримку ініціатив нашої держави щодо створення на території Співдружності зони вільної торгівлі. Позиції України і Грузії стосовно оцінки стану та перспектив співпраці в рамках СНД є близькими, підкреслив Леонід Кучма.

    * * * * *


    ПРЕЗИДЕНТИ УКРАЇНИ І ГРУЗІЇ ПІДКРЕСЛИЛИ ВАЖЛИВУ РОЛЬ, ЯКУ ВІДІГРАЮТЬ ОБИДВІ КРАЇНИ У СИСТЕМІ РЕГІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ
    Київ. 23 квітня. Україна та Грузія відіграють ключову роль у системі регіональної безпеки. На цьому наголосив під час відкриття наукової конференції в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка Президент України Леонід Кучма. Він, зокрема, зазначив, що в епоху глобалізації зростає реальне міжнародне значення не тільки центрів світового впливу, але й країн, які відіграють важливу роль у підтриманні регіональної безпеки і стабільності. Ми маємо справу з тенденцією світового рівня. Вона полягає в тому, що існуючі міжнародні Інститути в багатьох випадках неспроможні адекватно реагувати на виклики часу, підкреслив Президент України.
    Він зазначив, що ці центри були створені, головним чином, у повоєнну епоху, і є недостатньо підготовленими для дій у новому світі, який стрімко змінюється. Як мінімум, самі основи діяльності цих інститутів потребують модернізації, наголосив Леонід Кучма. Як приклад, він навів ситуацію навколо підготовки та ведення військових дій в Іраку. Він підкреслив, що й зараз, у останні дні, окремі держави-лідери і в цілому центри світового впливу не можуть дійти єдиної думки, коли обговорюють роль ООН у повоєнному облаштуванні Іраку.
    Леонід Кучма підкреслив, що Україна і Грузія знаходяться у ключових регіонах, від розвитку подій у яких залежить глобальна безпека і стабільність, загальний геополітичний баланс сил. По-друге, Президент України закликав прийняти як належне те, що найважливіші транспортні артерії - розвиток транзиту енергоносіїв, спрямування міграційних потоків, - все це залежить від наявності або відсутності стабільності в обох країнах. Він висловив упевненість у тому, що Україна і Грузія разом мають і можуть звернути увагу країн-лідерів і центрів впливу на ключову роль України і Грузії у системі регіональної безпеки. Президент України підкреслив, що і Київ, і Тбілісі неодноразово доводили свою надійність як партнерів у міжнародних зусиллях щодо підтримки миру і стабільності.

    * * * * *


    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ПІДТВЕРДИВ НЕЗМІННІСТЬ ПОЗИЦІЙ УКРАЇНИ ЩОДО ЗБЕРЕЖЕННЯ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ЦІЛІСНОСТІ ТА СУВЕРЕНІТЕТУ ГРУЗІЇ
    Київ. 23 квітня.


    Україна як і раніше виступає за збереження територіальної цілісності та суверенітету Грузії, заявив Президент України на науково-практичній конференції, присвяченій 10-річчю підписання договору про дружбу, співробітництво і взаємодопомогу між Грузією та Україною, яка відбулася в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Леонід Кучма, зокрема, зазначив, що керівництво України та Грузії регулярно та ґрунтовно обмінюється думками щодо створення системи регіональної безпеки на Південному Кавказі та забезпечення миру і стабільності у регіоні. Торкнувшись питання врегулювання грузино-абхазького конфлікту, Леонід Кучма підкреслив, що Україна і надалі має намір активно сприяти мирному його розв'язанню. Він зазначив також, що Україна виступає за найшвидший початок переговорного процесу між Тбілісі та Сухумі, зорієнтованого на досягнення головного політичного завдання визначення статусу Абхазії у складі Грузії.
    "Ми готові сприяти організації Міжнародної конференції з проблем Абхазії і взяти активну участь у ній", - підкреслив Леонід Кучма. Він зазначив, що Україна всіляко підтримує цю важливу ініціативу Президента Грузії і запропонував провести згадану конференцію у Ялті.


    * * * * *


    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ПРОВІВ ТЕЛЕФОННУ РОЗМОВУ З ПРЕЗИДЕНТОМ СВІТОВОГО БАНКУ ДЖЕЙМСОМ ВУЛЬФЕНСОНОМ ЗА ЙОГО ІНІЦІАТИВОЮ
    Київ. 23 квітня. Під час телефонної розмови Джеймс Вульфенсон відзначив, що звернення Президента України до Верховної Ради України чітко окреслює перспективи розвитку країни на найближче майбутнє.
    У свою чергу, Леонід Кучма висловив задоволення затвердженням парламентом України програми Уряду.
    Леонід Кучма також зазначив, що на сьогодні головним у взаємодії зі Світовим Банком є розробка стратегії допомоги Україні до 2007 року. Джеймс Вульфенсон повідомив, що Віце-президент Світового Банку Йоханес Лінн планує відвідати Україну наприкінці травня, що дасть можливість детально обговорити питання цього документу.
    Сторони  висловили готовність і надалі підтримувати діалог і констатували, що на сьогодні практично відсутні проблеми у процесі підготовки Програмної системної позики Світового Банку Україні.

    * * * * *


    ДЕРЖАВНИЙ СЕКРЕТАР МІНІСТЕРСТВА ЗАКОРДОННИХ СПРАВ УКРАЇНИ ОЛЕКСАНДР ЧАЛИЙ КОНСТАТУВАВ ЄДНІСТЬ ПІДХОДІВ УКРАЇНИ І ГРУЗІЇ ДО ПИТАНЬ БЕЗПЕКИ
    Київ. 23 квітня. Зараз, на фоні численних дискусій навколо реформування ООН і Ради Безпеки, такі країни, як Грузія та Україна, для яких Рада Безпеки ООН була єдиною "парасолькою" безпеки, на собі відчули появу "дірок" у цій "парасольці". Про це заявив під час науково-практичної конференції присвяченої 10-річчю підписання договору про дружбу, співробітництво і взаємодопомогу між Грузією та Україною, державний секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Чалий. Він, зокрема, зазначив, що світова структура безпеки змінюється і у цьому контексті зростає значення структур регіональної безпеки. На його думку, особливе місце у розвитку як двосторонніх відносин між Україною і Грузією, так і у системі багатосторонніх відносин, мають посідати контакти країн у рамках ГУУАМ.
    Олександр Чалий зазначив, що останнім часом значно зросла роль не тільки економічного блоку ГУУАМ, але й безпекового. Хочемо ми цього, чи ні, але такі фактори, як тероризм, нелегальна міграція ставлять перед нами нові завдання у сфері безпеки і підштовхують до співпраці у цій галузі, щоб країни-члени ГУУАМ могли дати адекватну відповідь новим викликам.
    Олександр Чалий сказав про готовність України зробити вагомий внесок у забезпечення миру і стабільності у Кавказькому регіоні. Зокрема, зазначив він, Україна готова розглянути питання про свою участь у миротворчій операції у зоні грузинсько-абхазького конфлікту.

    * * * * *


    УРЯД ЗАТВЕРДИВ РОЗПОРЯДЖЕННЯ ПРО ВІДКРИТТЯ У СКЛАДІ ПОСОЛЬСТВА УКРАЇНИ В МАКЕДОНІЇ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОЇ МІСІЇ
    Київ. 23 квітня. У складі посольства України в Республіці Македонія буде відкрито торговельно-економічну місію. Відповідне розпорядження затвердив Кабінет Міністрів України.
    Таке рішення уряд прийняв, враховуючи широкий спектр інтересів України у розвитку двостороннього співробітництва з Македонією та іншими країнами цього регіону. В Кабміні переконані, що створення торговельно-економічної місії сприятиме активізації розвитку двосторонніх зв'язків, обміну інформацією стосовно виробничих та інвестиційних можливостей та безпосередніх контактів між діловими колами нашої країни та Македонії.
    Передбачається, що нова місія вживатиме також заходів щодо поліпшення інформування офіційних осіб та ділових кіл Македонії стосовно стану українського ринку, законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності та інвестиційного клімату України. Крім цього в уряді вважають, що створення місії дозволить встановити та підтримувати конструктивні зв'язки між відповідними підприємствами, об'єднаннями і компаніями, торговельно-промисловими палатами Республіки Македонія.

    * * * * *


    ПРЕМ'ЄР-МІНІСТР УКРАЇНИ ВІКТОР ЯНУКОВИЧ ПРОВІВ ЗУСТРІЧ З ПРЕЗИДЕНТОМ КОМІТЕТУ США З ПИТАНЬ НАТО БРЮСОМ ДЖЕКСОНОМ
    Київ. 23 квітня.
    Прем'єр-міністр України Віктор Янукович провів зустріч з президентом Комітету США з питань НАТО Брюсом Джексоном. Під час зустрічі керівник українського уряду поінформував, що делегація України активно готується до конференції Україна - НАТО, яка має відбутися 4-5 травня у Вашингтоні, і сподівається, що на цій конференції будуть прийняті рішення, які "збігатимуться з можливостями України".
    Віктор Янукович відзначив, що уряд України високо оцінює підтримку Сполучених Штатів Америки євроатлантичних намірів України.
    "Для України дуже важливо відчувати підтримку таких впливових кіл, які представляє Комітет США з питань НАТО" , - сказав він.
    Прем'єр нагадав, що Україна створила багаторівневу національну систему координації співпраці з НАТО, і
    "реалізація цього курсу" дала можливість прийняти Цільовий план співробітництва з Альянсом на 2003 рік. Цей план, за словами Віктора Януковича, є одним із пріоритетів діяльності українського уряду.
    Ключовим же напрямом співробітництва Україна - НАТО, зауважив український Прем'єр, є проведення військової реформи в Україні, над чим уже розпочалася серйозна робота.
    "Ми розуміємо, наскільки для України важливий досвід і динаміка розвитку, який має НАТО, і в нас з цього приводу є великі плани. Однак, ці плани повинні все-таки відповідати і нашим можливостям", - наголосив Прем'єр-міністр. Тому, за його словами, під час останньої зустрічі української делегації з Генеральним секретарем НАТО Джорджем Робертсоном було досягнуто домовленості на даному етапі спільно співпрацювати з врахуванням можливостей України і того досвіду, який вже є у співробітництві Україна - НАТО.

    * * * * *


    МІНІСТР ЗАКОРДОННИХ СПРАВ УКРАЇНИ ПРИБУВ З ОФІЦІЙНИМ ВІЗИТОМ ДО ЧЕХІЇ
    Прага. 23 квітня. Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко прибув з дводенним офіційним візитом до Чеської Республіки.
    Особлива увага у ході переговорів з керівництвом Чехії приділятиметься здійсненню сторонами практичних кроків, спрямованих на максимальну лібералізацію візового режиму взаємних поїздок громадян України і Чехії, а також створенню необхідних умов для забезпечення правового захисту українських громадян, які тимчасово працюють на території Чеської Республіки, розвитку торговельно-економічного співробітництва після вступу Чехії в ЄС.

    * * * * *


    УКРАЇНА ТА ХОРВАТІЯ ЗАЦІКАВЛЕНІ В РЕАЛІЗАЦІЇ СПІЛЬНИХ ПРОЕКТІВ У ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИЧНІЙ ТА НАФТОГАЗОВІЙ ГАЛУЗЯХ
    Київ. 23 квітня. Перспективи співпраці у паливно-енергетичному комплексі, передусім, у електроенергетичній та нафтогазовій галузях, обговорили в рамках засідання Міжурядової українсько-хорватської Комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва міністр палива та енергетики України Сергій Єрмілов та міністр економіки Республіки Хорватія Любо Юрчич.
    Зокрема, сторони підтвердили зацікавленість у реалізації спільних проектів у галузі будівництва, реконструкції та модернізації енергетичних об'єктів на території України, Хорватії та інших країн.
    За словами Сергія Єрмілова, всі галузі українського ПЕК після фінансово-економічного оздоровлення перейшли до наступного етапу - модернізації, реконструкції та подальшого впровадження ринкових засад.
    Сергій Єрмілов та Любо Юрчич відзначили також важливість та необхідність прискорення реалізації проекту інтеграції нафтопроводів "Дружба" та "Адрія" у контексті підписаної нещодавно відповідної Угоди.
    Одним із головних завдань, що стоять перед Україною, є максимальне використання її географічного положення як транзитної держави, насамперед з транспортування природного газу та нафти до країн Європи, зазначив С.Єрмілов.

    * * * * *


    У ДОНЕЦЬКУ ВІДКРИВСЯ МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА „ПРОКОФ'ЄВСЬКА ВЕСНА -- 2003"
    Донецьк. 23 квітня. У Донецьку урочисто відкрився Міжнародний фестиваль  музичного мистецтва "Прокоф'євська весна -- 2003".
    Фестиваль проходитиме в дванадцяте та триватиме два тижні.
    Відкриття фестивалю відбулося у донецькому селі Красному, біля будинку-музею Сергія Прокоф'єва. У рамках фестивалю пройдуть концерти класичної, сучасної, джазової і духовної музики. Слухачі також зможуть відвідати виступи чисельних хорів і оперні вистави. У насиченому репертуарі фестивалю - твори Прокоф'єва, Рахманінова, Чайковського, Вівальді, Рубінштейна та інших. А гостями цьогорічної "Прокоф'євської весни" стали справжні світові знаменитості - російська оперна примадонна Любов Казарновська, Державний академічний російський хор ім. О. Свєшнікова, Академічний симфонічний оркестр ім. С. Прокоф'єва, камерний оркестр "Musica Viva" та хор "Дюк Елінгтон".
    Довідка: Сергій Прокоф'єв народився 1891 року в сім'ї агронома в селі Сонцівка, (тепер село Красне) Красноармійського району Донецької області. С. Прокоф'єв є автором чисельних фортепіанних творів, музики до багатьох кінофільмів, декількох опер та балетів. Найбільш відомі з них - опери „Ігрок", „Війна і мир" та „Любов до трьох апельсинів", балети „Ромео і Джульєтта" та „Попелюшка", симфонічна казка „Петя і вовк". У 1930 році в Парижі композитором для „Гранд-Опера" було написано балет „На Дніпрі". Помер С. Прокоф'єв 60 років тому, 5 березня 1953 р.

    * * * * *


    НА ХЕРСОНЩИНІ ВІДНОВЛЯЮТЬ НАЙБІЛЬШИЙ В УКРАЇНІ САДІВНИЧИЙ КОМПЛЕКС „КРАСА ХЕРСОНЩИНИ"
    Херсон. 23 квітня.
    На Херсонщині на базі колись відомого агропромислового садівничого комплексу „Краса Херсонщини"  закладено новий сад.
    Восени 2002 року в село Роздольне Каховського району приїхали молоді бізнесмени з Дніпропетровська, що вирішили інвестувати гроші в занепадаюче господарство. Вони планують закласти біля 200 га садів за новими технологіями, відновити роботу переробного підприємства, цеху глибокого заморожування, овочесховища. Завдяки новітнім технологіям обсяги продукції планують встановити на тому ж рівні, який колись був у господарства при 1500 га садів.
    Довідка: Міжколгоспний агропромисловий садівничий комплекс "Краса Херсонщини" було створено 1974 року. За розмірами та обсягами продукції  він був першим в Україні та другим у колишньому СРСР. Організатором і натхненником цього масштабного проекту був Вадим Мальта, який і очолював це підприємство багато років. 1500 га садів, переробний комплекс, величезні холодильники для зберігання продукції, прекрасний житловий комплекс, школа, два дитячих садки - все це було створено у господарстві руками місцевих фахівців, яких керівник підприємства розшукував по всіх куточках країни.

    24.04.03 №63



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.