News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Tue, April 23, 17:39 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, April 21, 2003, 10:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    21.04.03 №60
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    В УКРАЇНІ ВСТАНОВЛЕНО ДЕНЬ ЄВРОПИ
    Київ. 19 квітня. Президент України Леонід Кучма, враховуючи стратегічний курс України на європейську інтеграцію, своїм Указом встановив в Україні День Європи, який будуть відзначати щорічно у третю суботу травня.


    * * * * *


    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ВІДВІДАВ ВІДКРИТТЯ ЩОРІЧНОГО ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ЗВІТУ МАЙСТРІВ МИСТЕЦТВ І ХУДОЖНІХ КОЛЕКТИВІВ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ
    Київ. 19 квітня.







    Президент України Леонід Кучма відвідав Національний палац "Україна", де розпочався щорічний Всеукраїнський звіт майстрів мистецтв і художніх колективів регіонів України. Традиційно його розпочато звітом Чернігівської області під назвою "Мелодії зачарованої Десни".

    * * * * *

    УКРАЇНУ 22-23 КВІТНЯ З ОФІЦІЙНИМ ВІЗИТОМ ВІДВІДАЄ ПРЕЗИДЕНТ ГРУЗІЇ
    Київ. 20 квітня. Президент Грузії Едуард Шеварднадзе відвідає 22-23 квітня Україну з офіційним візитом.
    Програмою візиту передбачені зустріч Президента України Леоніда Кучми та Президента Грузії Едуарда Шеварднадзе у вузькому колі, переговори української та грузинської делегацій, за підсумками яких буде підписано двосторонні документи.
    Леонід Кучма та Едуард Шеварднадзе візьмуть участь у відкритті наукової конференції "Україна та Грузія у процесах формування нової міжнародної системи безпеки та співробітництва".
    На середу, 23 квітня, планується зустріч Президента Грузії з Прем'єр-міністром України Віктором Януковичем, Головою Верховної Ради України Володимиром Литвином та з представниками грузинської діаспори в Україні.


    * * * * *


    ПИТАННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ ВЗАЄМОДІЇ УКРАЇНИ ТА ВІРМЕНІЇ У РАМКАХ СНД ТА ОЧЕС ОБГОВОРЕНЕ В ЄРЕВАНІ
    Київ. 18 квітня.
    Заступник державного секретаря МЗС України Олександр Моцик, перебуваючи в Єревані з метою участі у Восьмому засіданні Ради Міністрів закордонних справ країн-членів Організації Чорноморського економічного співробітництва, провів робочу зустріч із заступником міністра закордонних справ Республіки Вірменія Арменом Мартиросяном.
    Під час зустрічі Олександр Моцик запропонував вірменській стороні розглянути можливість проведення протягом 2003 року ряду двосторонніх заходів, включаючи здійснення візитів на урядовому рівні, проведення засідання Спільної комісії з питань економічного співробітництва, а           також  міжміністерських  консультацій  з  актуальних  проблем  співпраці. У  цьому  контексті, зокрема,  було досягнуто домовленості  щодо  проведення  консультацій  з  обміну досвідом взаємодії сторін із Європейським Союзом та Світовою організацією торгівлі.
    Основну увагу співрозмовники приділили розвиткові співпраці в торговельно-економічній сфері. Сторони відзначили позитивну динаміку зростання обсягів двостороннього товарообігу, який торік збільшився на 7,9 млн. доларів США, склавши 44,5 млн. доларів. Це, на думку сторін, створює передумови для поглиблення співпраці щодо реалізації спільних взаємовигідних проектів у сферах енергетики, транспорту, агропромислового виробництва.
    Під час зустрічі обговорювалися питання економічної взаємодії України та Вірменії в межах СНД та ОЧЕС. Зокрема, вірменська сторона виявила зацікавленість в отриманні інформації щодо дій України, спрямованих на формування зони вільної торгівлі Співдружності.
    Значну увагу під час зустрічі було приділено гуманітарній складовій двосторонніх відносин. Армен Мартиросян висловив вдячність за зусилля української влади щодо забезпечення національно-культурних потреб вірменської громади Української держави. Український дипломат високо оцінив діяльність першого на Південному Кавказі вузу України - Єреванської філії Тернопільської академії народного господарства.


    * * * * *


    ЗАСІДАННЯ РАДИ ЗАСНОВНИКІВ ТОВ  "МІЖНАРОДНИЙ КОНСОРЦІУМ З УПРАВЛІННЯ ГАЗОТРАНСПОРТНОЮ СИСТЕМОЮ УКРАЇНИ" ВІДБУДЕТЬСЯ 22 КВІТНЯ У КИЄВІ
    Київ. 18 квітня.
    Засідання ради українських і російських засновників ТОВ "Міжнародний консорціум з управління газотранспортною системою України" відбудеться 22 квітня у Києві. Про це заявив голова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз Україні" Юрій Бойко.
    За його словами, на засіданні будуть розглянуті можливі моделі консорціуму і питання,

    пов'язані з початком його функціонування.
    Як відзначив Юрій Бойко, початку діяльності консорціуму має передувати ряд документів: договір про продаж консорціуму російського газу на українсько-російському кордоні і реалізацію цього газу на західному кордоні України, договір про використання консорціумом підземних сховищ газу (ПСГ), план інвестицій, підкріплений юридичними висновками щодо законності цих вкладень, і гарантії наявності власності за умови вкладень консорціуму в ГТС. Наступний документ - міжурядова угода, що коригує попередню міжурядову угоду у світлі знов укладених договорів.
    Сторони вже підійшли впритул до підписання всіх цих документів, невирішеною залишилася модель діяльності: буде це купівля-продаж газу на кордонах, транзит або ж операторські функції, відзначив Юрій Бойко.
    Він підкреслив, що
    "як тільки стануть ясними контури і завдання консорціуму, ми розпочнемо переговори з німецькою стороною на рівні суб'єктів господарювання".
    Юрій Бойко поінформував, що 8 травня у Києві буде проведено зустріч з німецькою стороною з питань її участі у представленій моделі консорціуму.


    * * * * *


    УКРАЇНА ПЛАНУЄ ВЗЯТИ УЧАСТЬ У БУДІВНИЦТВІ ПРИКАСПІЙСЬКОГО ГАЗОПРОВОДУ
    Київ. 18 квітня. Україна планує взяти участь у будівництві Прикаспійського газопроводу з Туркменістану у район казахстанського міста Бейнеу.  Про це заявив  голова  правління   Національної   акціонерної   компанії "Нафтогаз України" Юрій Бойко.
    За   його    словами,    наступного   тижня    буде   завершена    підготовка передпроектної документації. Українська сторона має намір побудувати казахстанську частину Прикаспійського газопроводу (близько 780 км, загальна протяжність якого близько 105 тис. км).
    Як відзначив Юрій Бойко, будівництво цього газопроводу   пропускною спроможністю 30 млрд. куб. м газу на рік, а також модернізація Туркменістаном і Росією газопроводу "Середня Азія - Центр" дозволить забезпечити необхідні поставки туркменського газу для України після збільшення Туркменістаном його експорту в Росію.
    Голова правління НАК відзначив, що Україна не має наміру зменшувати обсяги експорту туркменського газу. Близько 6,4 млрд. куб. м цього газу "Нафтогаз України" щорічно реалізовує на зовнішніх ринках (Угорщина, Польща, Румунія).
    До 2006 року за контрактом Україна закуповуватиме в Туркменістані щорічно 35-40 млрд. куб. м газу.

    * * * * *


    ДОВГОСТРОКОВА УГОДА ПРО ОРЕНДУ БУНДЕСВЕРОМ УКРАЇНСЬКИХ АН-124-100 МОЖЕ БУТИ ПІДПИСАНА ДО КІНЦЯ РОКУ
    Київ. 18 квітня.
    Довгострокова  угода   про  оренду українських літаків Ан-124-100 Бундесвером може бути підписана до кінця року, повідомив виконавчий директор Національної вантажної компанії України "Авіалінії Антонова" Костянтин Лушаков.
    За його словами, німецька сторона ознайомлена з українськими умовами такої угоди. Зараз розглядаються різні варіанти: купівля, оренда "сухий" лізинг (літак без екіпажу), але оптимальний варіант поки не обрано. Незабаром очікується прибуття в Україну німецької делегації для обговорення робочих моментів угоди. Планується, що "Руслани" будуть орендовані до 2010 року, повідомив К. Лушаков. При цьому, вважає він, остаточне рішення щодо цієї операції буде прийняте набагато пізніше червневої зустрічі міністрів оборони країн НАТО. Тут планується обговорити питання оренди важких військово-транспортних літаків для європейських країн напередодні появи континентального військово-транспортного літака А-400М. Експерти, разом з тим, упевнені, що цей літак ніколи не вирішить усіх завдань європейських армій, як, наприклад, "Руслан". Зокрема, вантажопідйомність європейського транспортника дозволить йому виконувати перевезення лише в масштабах Старого континенту.
    Військові кампанії в Афганістані та Іраку вже показали важливість стратегічних військово-транспортних літаків, яким є Ан-124-100 "Руслан".
    Нещодавно міністр оборони ФРН Пітер Штрук, виступаючи в Бундестагу, не виключив можливості експлуатації "широкофюзеляжних літаків "Антонов" (мова йде про "Руслани"). За його словам, це може бути "щось середнє" між купівлею і лізингом. При цьому міністр оборони ФРН вважає, що йдеться про тимчасовий захід - до появи європейських транспортних літаків А-400М. Саме "перехідний" варіант здатний допомогти виконати завдання в Іраку після припинення тут бойових дій. Орендувати, відзначив міністр, можна й Боїнги, але "Антонов" - набагато вигідніше.


    * * * * *


    УКРАЇНСЬКІ ТАНКОБУДІВНИКИ ВІЗЬМУТЬ УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНІЙ ВИСТАВЦІ ОЗБРОЄННЯ У БРАЗИЛІЇ
    Харків. 18 квітня. Українські танкобудівники візьмуть участь у міжнародній виставці озброєння LAD-2003 яка проходитиме з 22 по 25 квітня у Ріо-де-Жанейро.
    Делегація, до складу якої входять представники державного підприємства "Завод імені Малишева" і казенного підприємства "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені Морозова", у неділю, 20 квітня, вилітає до Бразилії.
    Завод і КБ спільно представлятимуть свої можливості. Спецпродукцію - танки і бронетранспортери - буде показано як у вигляді макетів, так і на рекламних буклетах, банерах. Українські танкобудівники мають намір ознайомити учасників міжнародної виставки як з продукцією нового покоління - танками Т- 80УД Т- 84, "Оплот", - так і зі воїми розробками з модернізації техніки, що відпрацювала свій ресурс.


    * * * * *


    ПАМ'ЯТНІ МОНЕТИ "СВЯТО ВЕЛИКОДНЯ" НОМІНАЛОМ 10 ТА 5 ГРИВЕНЬ ВВОДИТЬ 3 22 КВІТНЯ В ОБІГ НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ
    Київ. 20 квітня. Пам'ятні монети "Свято Великодня" із серії "Обрядові свята України" номіналом 10 та 5 гривень вводить з 22 квітня в обіг Національний банк України.
    Монета номіналом 10 грн. виготовлена з срібла 925 проби, якість - "пруф", тираж - 3 тис. шт. , номіналом 5 грн. - з нейзильберу, якість - звичайна, тираж - 50 тис. штук.
    Пам'ятні монети є дійсними платіжними засобами України та обов'язкові до приймання без будь-яких обмежень за їх номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на поточні рахунки, вклади, акредитиви та для переказів.

    * * * * *


    ПРЕЗЕНТАЦІЯ ХУДОЖНЬОЇ ФОТОВИСТАВКИ ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ПАМ'ЯТОК І ВИЗНАЧНИХ МІСЦЬ ВІДБУЛАСЯ В ЖИТОМИРІ
    Житомир. 19 квітня. Художню фотовиставку, присвячену Міжнародному дню пам'яток і визначних місць, було презентовано в Житомирській обласній науковій бібліотеці.
    Її організували управління культури облдержадміністрації, обласна інспекція з охорони культурної спадщини та центр народної творчості. Тут здебільшого представлено роботи відомих фотомитців Житомирщини - В'ячеслава Майбороди та Олександра Коломійця. Матеріали зі свого архіву з видами старого Житомира представлені краєзнавцем Георгієм Мокрицьким.
    Заступник голови облдержадміністрації Ігор Рафальський наголосив, що необхідно зберегти ці шедеври та з чистою совістю передати їх майбутнім поколінням, наприклад, єдину пам'ятку давньоруського часу, яка збереглася на Житомирщині, - церкву св. Василія в Овручі.
    До речі, на відкритті виставки відзначалося, що вже виділено кошти на реставрацію Кармелітського монастиря в Бердичеві (пам'ятка архітектури національного значення XVI-XVIII ст.) і садиби Ганських у с. Верхівня (Евеліна Ганська була дружиною Оноре де Бальзака).

    21.04.03 №60



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.