News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Wed, April 24, 07:30 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, April 19, 2003, 10:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    19.04.03 №59
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    ПРИВІТАННЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ З НАГОДИ ВОСКРЕСІННЯ ХРИСТОВОГО
    Сердечно вітаю з Христовим Воскресінням співвітчизників, які відзначають це свято за григоріанським календарем.
    У цей день кожен християнин зіставляє свої вчинки, все своє життя з Його заповідями. Любов до ближнього, милосердя, терпимість, прощення завжди залишатимуться найбільшими цінностями нашого суспільства, становлення якого невіддільне від християнських традицій та моралі.
    Суспільна злагода починається з гармонії в кожній душі. Тож щиро бажаю вам душевного спокою, миру, родинного затишку, щастя й здоров'я.
    Христос воскрес!

    Л.КУЧМА

    * * * * *

    ГОЛОВА ДЕРЖАВНОГО КОМІТЕТУ ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ УКРАЇНИ ЗАКЛИКАВ ЗАРУБІЖНІ ЗМІ "НЕ СТВОРЮВАТИ МІФИ" ПРО СИТУАЦІЮ ІЗ СВОБОДОЮ СЛОВА В УКРАЇНІ
    Київ. 18 квітня. Голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Іван Чиж закликав зарубіжні ЗМІ "не створювати міфи" про ситуацію із свободою слова в Україні.
    Під час роботи "круглого столу" на тему "Стан свободи електронних ЗМІ та законодавче забезпечення їх діяльності відповідно до європейських стандартів", у якому взяли участь представники Ради Європи, Іван Чиж висловив думку про необхідність "ламати стереотипи" по відношенню до України у питанні забезпечення та дотримання свободи слова і ЗМІ в Українській державі. Пославшись на Концепцію національної інформаційної політики, ухвалену Верховною Радою і передану на експертизу в Раду Європи, Іван Чиж зазначив, що у документі
    "вибудовано параметри, які відповідають європейським стандартам".
    Доповідач ПАРЄ по Україні Ханне Северінсен підкреслила, що Рада Європи надає великого значення проблемі забезпечення засобами масової інформації плюралізму в суспільстві. Вона позитивно оцінила прийняті Верховною Радою України рекомендації за результатами парламентських слухань із свободи слова, які відбулися у грудні минулого року. Ханне Северінсен висловила сподівання, що на червневій сесії ПАРЄ в Страсбурзі Україна матиме нагоду продемонструвати ті позитивні зрушення, які відбулися в країні у сфері інформаційної політики.


    * * * * *


    ЗАЯВА АСОЦІАЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ ЗАСОБІВ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ УКРАЇНИ З ПРИВОДУ ЗАКЛИКІВ ДЕЯКИХ ПРЕДСТАВНИКІВ РЄ ОБМЕЖИТИ СВОБОДУ СЛОВА В УКРАЇНІ
    Ми, журналісти української громадської організації здивовані і стурбовані заявою, яку від імені Євросоюзу висловив 15 квітня 2003 року на засіданні Комітету Міністрів РЄ у Страсбурзі представник Греції при Раді Європи Атанасіоса Теодоракопулуса.
    Фактично від української влади в ультимативній формі зажадали заборонити журналістам і редакціям ЗМІ публічно висловлювати свої думки з приводу того чи іншого документу ПАРЄ і РЄ, дій їхніх представників.
    Ми шоковані такою постановкою питання. Особливо зважаючи на те, що ця ініціатива озвучена від імені авторитетної європейської структури, яка взяла на себе місію інспектувати нашу владу на предмет дотримання нею основоположних принципів свободи слова.
    В Україні, як і в інших європейських державах, нажаль, ще існують деякі проблеми у сфері ЗМІ. Але жоден представник української влади сьогодні не дозволив би собі публічно заборонити журналістам висловлюватися щодо актуальних питань побудови громадянського суспільства. Різні точки зору, включаючи і незгоду з офіційною позицією влади, стали нормою в Україні.
    ГО "Асоціація працівників ЗМІ України" стурбована цим ганебним фактом і побоюється, що подібні заяви окремих представників міжнародних структур, які, захищаючи "честь мундира", звертаються до українських властей із вимогою створити таку ситуацію, при якій журналісти не мають право публічно аналізувати документи, що стосуються діяльності експертів РЄ, можуть спровокувати органи української влади на дії, спрямовані проти свободи слова взагалі.
    Ми звертаємося до Ради Європи і Євросоюзу з проханням дати офіційне роз'яснення щодо змісту заяви представника Греції при РЄ, в якій міститься вимога до українських властей вплинути на свободу поглядів та переконань журналістів в Україні.
    Ми схвалюємо і підтримуємо курс України на інтеграцію в європейські структури, всіляко заохочуємо співпрацю з ПАРЄ, РЄ, ЄС та іншими міжнародними організаціями, спрямовану на встановлення цивілізованого суспільства в нашій країні і готові й далі до конструктивних спільних дій.


    * * * * *


    В УКРАЇНІ З ВІЗИТОМ ПЕРЕБУВАЄ ДЕЛЕГАЦІЯ ДЕПАРТАМЕНТУ ІНФОРМАЦІЇ І ПРЕСИ МЗС КНР
    Київ.
    18 квітня. Делегація МЗС Китайської Народної Республіки на чолі з директором Департаменту інформації і преси Кун Цюанем перебуває з візитом в Україні. Мета візиту - двосторонні консультації з інформаційних питань.
    У рамках програми перебування в українській столиці відбулися зустрічі китайських дипломатів з керівництвом МЗС України на рівні заступника держсекретаря і керівників відповідних структурних підрозділів, зустрічі з керівництвом Українського національного інформаційного агентства Укрінформ, Держтелерадіо, газети "Урядовий кур'єр", під час яких обговорювалися питання співпраці між двома країнами у сфері інформації і ролі в цьому процесі зовнішньополітичних відомств.
    Під час відвідання агентства Укрінформ і зустрічі з першим заступником генерального директора Юрієм Зайцевим китайські гості висловили задоволення розвитком співпраці між Укрінформом і китайським агентством Сіньхуа, угоду про обмін інформацією між якими було підписано в 1997 році.
    Плідна співпраця ЗМІ двох країн, обміни журналістськими групами є, на думку директора Департаменту інформації і преси Міністерства закордонних справ КНР, "мостом дружби між двома народами і черговим свідченням добрих відносин між Китаєм і Україною".
    Під час зустрічей з українськими дипломатами і керівниками провідних ЗМІ у Кун Цюаня, за його словами, склалося враження, що українські засоби масової інформації хотіли б розширити свої знання про Китай. Аналогічне бажання висловлюють і китайські журналісти. Департамент інформації і преси МЗС КНР, запевнив його директор, всебічно сприятиме їм і надаватиме допомогу.


    * * * * *


    ЛЬВІВСЬКІЙ УНІВЕРСИТЕТ ЗБИРАЄТЬСЯ ВІДКРИТИ В КРИМУ ФІЛІЮ СВОГО ФАКУЛЬТЕТУ ЖУРНАЛІСТИКИ
    Львів. 17 квітня. Львівський національний університет ім. Івана Франка вивчає можливість відкриття філії факультету журналістики в Криму. Про це повідомив Іван Вакарчук, виконуючий обов'язки ректора ЛНУ ім. І. Франка.
    За словами в.о. ректора, з проханням про відкриття філії до керівництва університету 10 квітня звернувся особисто прем'єр-міністр Автономної республіки Крим Сергій Куніцин. Він пропонує розташувати філію на базі будь-якого сімферопольського вузу.
    За проханням уряду Криму, викладання дисциплін у філії вестиметься українською мовою. Спочатку у кримській філії працюватимуть львівські викладачі. Пізніше до них приєднаються викладачі з Криму.
    "Прохання уряду Криму свідчить про його бажання поступово запроваджувати викладання державною мовою", -- висловив впевненість І.Вакарчук.
    Львівський національний університет ім. І. Франка є найстарішим університетом України. Його було засновано 1661 року. Зараз в ЛНУ ім. Івана Франка існує 17 факультетів та дві філії економічного факультету у Червонограді та Самборі.


    * * * * *


    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ СТАВ ПОЧЕСНИМ ГРОМАДЯНИНОМ ГРЕЦЬКОГО МІСТА САЛОНІКИ
    Салоніки. 18 квітня.





    Президент України Леонід Кучма у ході свого перебування у Грецькій Республіці провів зустріч з мером м. Салоніки Васілісом Папагеоргопулосом.
    Главу Української держави прийняли в почесні громадяни цього міста із врученням почесного знаку. Мер м. Салоніки вручив Леонідові Кучмі золоту медаль, відзначивши цим особистий внесок Президента України в справу підтримки та покращення відносин між двома державами. Він підкреслив, що Україну та Грецію об'єднують культурні та історичні зв'язки, а також
    численна українська діаспора в Греції та грецька - в Україні .
    Васіліс Папагеоргопулос наголосив, що зміцненню взаємовідносин між Україною та Грецією сприятиме підписання Угоди про побратимство між містами Дніпропетровськ і Салоніки.
    Леонід Кучма, прийнявши із вдячністю почесний знак громадянина Салоніків, підкреслив, що це місто відіграє роль потужного наукового, промислового і культурного центру Греції.
    У Салоніках також підписано Кредитну угоду між Мікрофінансовим банком України та Чорноморським банком торгівлі та розвитку, яка передбачає асигнування 5 млн. доларів США на розвиток малого і середнього підприємництва в Україні.
    Коментуючи цю подію, Леонід Кучма зазначив, що розвиток малого і середнього бізнесу є пріоритетом для української влади . "І така підтримка - це велика справа", - сказав він, висловивши сподівання, що традицію кредитування малого і середнього бізнесу в Україні з боку ЧБТР буде продовжено.                     


    * * * * *


    ДОПОВІДАЧ ПАРЄ ПО УКРАЇНІ ХАННЕ СЕВЕРІНСЕН ПІДТВЕРДИЛА, ЩО НА ЧЕРВНЕВІЙ СЕСІЇ АСАМБЛЕЇ В СТРАСБУРЗІ РОЗГЛЯДАТИМЕТЬСЯ "УКРАЇНСЬКЕ ПИТАННЯ"
    Київ. 18 квітня. Доповідач ПАРЄ по Україні Ханне Северінсен підтвердила, що на червневій сесії Асамблеї в Страсбурзі розглядатиметься "українське питання". Про це вона сказала в інтерв'ю журналістам у ході роботи "круглого столу" на тему "Стан свободи електронних ЗМІ та законодавче забезпечення їх діяльності відповідно до європейських стандартів", що проходив у Києві.
    Серед основних питань, які увійдуть до звіту доповідачів Моніторингового комітету ПАРЄ, який представляє Ханне Северінсен, вона назвала ситуацію із ЗМІ в Україні, наступні президентські вибори, пропозиції щодо внесення змін до Конституції та аналіз виконання Україною її зобов'язань перед Радою Європи у сфері напрацювання законодавчої бази. Ханне

    Северінсен повідомила, що звіт доповідачів Моніторингового комітету ПАРЄ вже підготовлено. Його обговорення відбудеться на засіданні комітету у травні. За словами доповідачки, із звіту випливає основний висновок про необхідність продовжити моніторинг РЄ в Україні.


    * * * * *




    ВИХОВАНЦІ ІНТЕРНАТІВ ТА ДИТЯЧИХ БУДИНКІВ ЛЬВІВЩИНИ ПИСАТИМУТЬ ПИСАНКИ ДО ВЕЛИКОДНЯ
    Львів. 17 квітня. Напередодні Великодня майже в 20 інтернатах та дитячих будинках Львівської області разом з дітьми волонтери молодіжних організацій писатимуть писанки, які потім розігруватимуться в доброчинних лотереях. Як повідомила благодійна організація "Мальтійська служба допомоги", яка влаштовує акцію, головною її метою є допомога вихованцям інтернатів у соціальній адаптації та надання інтернатам матеріальної допомоги.
    Дитячі писанки прикрашатимуть вітрини деяких магазинів Львова, а 100 писанок подарують бездомним, що візьмуть участь у Великодньому сніданку біля церкви Святого Юра, який влаштовує Українська греко-католицька церква.
    У рамках акції цими днями у деяких великих магазинах Львівщини проводяться доброчинні лотереї, в яких розігруються дитячі писанки або призи від спонсорів лотереї торгівельних марок "ОККО" (концерн "Галнафтогаз") та "Львівські дріжджі".
    Майже 50 скарбничок для збору доброчинних пожертв розміщено на автозаправних комплексах "ОККО" у західній Україні та Києві. Зібрані кошти будуть використані для допомоги інтернатам.
    Соціальний проект "Гарні, як писанки" повністю фінансується львівськими підприємствами "Зіко" та "Техніка для бізнесу", які надають регулярну підтримку діяльності "Мальтійської служби допомоги" та інтернатам Львівської області.
    Благодійна організація "Мальтійська служба допомоги", яка створена в Німеччині 1953 року, діє у Львові з грудня 1990 року, її персонал переважним чином складається з волонтерів. Останні два роки служба, крім благочинних обідів, проводить різноманітні благодійні акції, кошти від яких спрямовуються на потреби шкіл-інтернатів. Крім Львова організації "Мальтійської служби допомоги" діють у Києві, Івано-Франківську, Берегові (Закарпатська область).

    19.04.03 №59



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.