News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Thu, April 25, 06:27 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, April 16, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    16.04.03 №56
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    ДЕНЬ ОСВІТИ КИЄВА ВІДБУВСЯ У МОСКВІ
    Москва. 15 квітня. За ініціативи Київської міської державної адміністрації і департаменту освіти Москви у російський столиці відбувся "День освіти Києва у Москві".  
    Для участі в акції, яка проводиться у рамках Року РФ в Україні, з Києва до столиці Росії приїхало близько 400 освітян, серед яких директори шкіл, коледжів, учні. Вчителі обмінялися досвідом роботи з російськими колегами, відвідали уроки, учні провели спільні заняття.
    Посол України в РФ Микола Білоблоцький дав високу оцінку акції, яка є не тільки важливим фактором у подальшому розвитку російсько-українського гуманітарного співробітництва, а й конкретним прикладом того, як домовленості між двома державами наповнюються конкретним змістом.   


    * * * * *

    ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЖУРНАЛУ "ДІАЛОГ. УКРАЇНА-РОСІЯ" ВІДБУЛАСЯ У ПОСОЛЬСТВІ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ В УКРАЇНІ
    Київ. 15 квітня. Третій спецвипуск науково-публіцистичного журналу "Діалог. Історія, політика, економіка ", присвячений українсько-російським відносинам, під назвою "Діалог. Україна-Росія" презентований в Посольстві Російської Федерації в Україні.
    Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін охарактеризував це видання як таке, що відображає багатогранність українсько-російських відносин.
    У
    "Діалозі" розгорнута панорама співпраці Росії й України в історичному і сучасному світлі. З привітанням до читачів на сторінках журналу виступили Президент України Леонід Кучма і Президент Росії Володимир Путін, представили свої статті Прем'єр-міністр України Віктор Янукович, міністри закордонних справ України і Росії Анатолій Зленко і Ігор Іванов, до номеру також увійшли виступи видатних українських і російських політиків, вчених, діячів культури і мистецтва.
    Попередні два випуски журналу присвячувалися українсько-німецьким і українсько-французьким відносинам.


    * * * * *

    БЛИЗЬКО 20 УКРАЇНСЬКИХ КОМПАНІЙ ВЖЕ ЗАЯВИЛИ ПРО СВОЄ БАЖАННЯ ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ТЕНДЕРІ ЗА ПРАВО УЧАСТІ У ВІДНОВЛЮВАНИХ РОБОТАХ У ІРАКУ
    Київ. 15 квітня. Майже двадцять українських компаній вже заявили про бажання взяти участь у тендері на право укладання контрактів з субпідрядними організаціями для проведення відновлюваних робіт у Іраку.
    Про це заявив Державний секретар МЗС України Олександр Чалий.Він зазначив, що те, наскільки успішними будуть їх зусилля, великою мірою залежатиме від того, які реальні потужності вони можуть запропонувати.
    Коментуючи рішення України про направлення до Кувейту окремого підрозділу РХБ захисту, Олександр Чалий сказав, що такий крок цілком вписується у процес реформування концепції європейської і світової безпеки, який відбувається на тлі останніх подій у Іраку, та не входить у протиріччя з інтересами, за його словами,  країн "традиційної Європи", які не підтримували військовий варіант вирішення іракської проблеми.   


    * * * * *

    У ХЕРСОНІ ДІТИ-ІНВАЛІДИ МАЮТЬ МОЖЛИВІСТЬ РАННЬОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ
    Херсон. 15 квітня. Діти-інваліди Херсона мають можливість комплексної соціально-трудової реабілітації, яка включає в себе розвиток емоційно-вольової сфери, психологічну корекцію, зайняття лікувальною фізкультурою. Як повідомляє прес-служба Херсонської обласної державної адміністрації, таку можливість надає центр ранньої соціально-трудової реабілітації дітей-інвалідів "Пролісок".
    Центр створено 1990 року за ініціативою батьків таких дітей. У ньому до кожної дитини використовується принцип індивідуального підходу. Співробітники практикують диференційне навчання дітей-інвалідів на  основі багатокомпонентного, корекційного аналізу кожного свого пацієнта.
    Важливе місце в роботі центру надається психологічній корекції. На заняттях з психогімнастики, казкотерапії, пісочної ігротерапії психологи навчають дітей виражати емоції, спілкуватися. Наприклад,  цикл занять з розвитку емоційно-вольової сфери називається
    „Дивовижна країна почуттів".
    Складовою частиною реабілітаційного центру є спортивно-лікувальний комплекс: спортивна зала, басейн, кімната релаксації, сауна.
    На сьогоднішній день центр відвідують 53 дитини стаціонарно та 23 амбулаторно. Відповідно до Концепції

    спеціальної освіти осіб з  психічними та фізичними вадами, змістом навчально-виховної роботи є фізичне, музичне,  трудове виховання, образотворча діяльність, конструювання, ознайомлення з навколишньою дійсністю, формування елементарних математичних уявлень, розвиток мовлення, індивідуальна корекційна робота. Це дає змогу дітям-інвалідам засвоювати побутові і соціальні навички, розвивати свої здібності, повністю або частково інтегруватися в соціальне життя суспільства, а батькам - зрозуміти сутність проблем своїх дітей, оволодівати методикою виконання індивідуальних реабілітаційних програм. 


    * * * * *

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ  ЛЕОНІД КУЧМА ПРОВІВ ЗУСТРІЧ ІЗ  ЛІДЕРАМИ ФРАКЦІЙ ПАРЛАМЕНТСЬКОЇ БІЛЬШОСТІ



    Київ. 15 квітня. Президент України Леонід Кучма зустрівся з  лідерами фракцій парламентської більшості за участю Прем`єр-міністра України Віктора Януковича та Голови Верховної Ради України Володимира Литвина.
    Основною темою  стало  обговорення Програми дій Уряду напередодні доповіді з цього питання  Прем`єр-міністра України в парламенті. 
    Глава держави підкреслив, що Урядова програма є продовженням Угоди про  взаємну відповідальність між парламентом і Урядом, підписаної  в грудні 2002 року.
    Під час зустрічі було також  обговорено питання  прийняття парламентом першочергових законодавчих актів.


    * * * * *

    РОЛЬ УКРАЇНСЬКИХ МИРОТВОРЦІВ НА АФРИКАНСЬКОМУ КОНТИНЕНТІ ОБГОВОРИЛИ МІНІСТР ОБОРОНИ УКРАЇНИ ВОЛОДИМИР ШКІДЧЕНКО І ПРЕЗИДЕНТ СЬЄРРА-ЛЕОНЕ АХМЕД ДЖАН КАББА
    Київ. 15 квітня. Роль українських миротворців на африканському континенті обговорили міністр оборони України Володимир Шкідченко і президент Сьєрра-Леоне, який одночасно є і міністром оборони країни Ахмед Джан Кабба.
    Візит глави українського військового відомства відбувається під час другого етапу чергової ротації особового складу 20-го окремого вертолітного загону ЗС України, що виконує завдання Місії ООН у Сьєрра-Леоне.
    На українських військових льотчиків покладено завдання з перевезення персоналу Місії ООН, вантажів, медичного транспортування, евакуації поранених, повітряного супроводження переміщення військ, а також бойового патрулювання кордону Сьєрра-Леоне з Ліберією.


    * * * * *

    УКРАЇНІ І РУМУНІЇ HA ПЕРЕГОВОРАХ У КИЄВІ НЕ ВДАЛОСЯ ПОСТАВИТИ КРАПКУ В ПИТАННЯХ ДЕЛІМІТАЦІЇ КОНТИНЕНТАЛЬНОГО ШЕЛЬФУ ТА ВИКЛЮЧНИХ ЕКОНОМІЧНИХ ЗОН УКРАЇНИ І РУМУНІЇ У ЧОРНОМУ МОРІ
    Київ. 15 квітня.
    У Києві відбувся XVII раунд українсько-румунських переговорів щодо проектів Договору про режим українсько-румунського державного кордону, співробітництво та взаємну допомогу з прикордонних питань і Угоди про делімітацію континентального шельфу та виключних економічних зон України і Румунії у Чорному морі. Про це повідомив речник міністерства Маркіян Лубківський.
    Українську делегацію на переговорах очолював заступник державного секретаря МЗС Олександр Моцик, румунську - державний секретар МЗС Румунії Крістіан Дяконеску.
    У ході переговорів було досягнуто певного прогресу. Однак, незважаючи на те, що делегації погодили переважну частину статей тексту Договору, останню крапку ще належить поставити, оскільки деякі з його положень залишаються непогодженими. За словами Маркіяна Лубківського, досягнення цього залежить вже не від технічної складності питань, а виключно від політичної волі.
    Українська сторона, позиція якої з самого початку переговорів базується на загальноприйнятих нормах сучасного міжнародного права, налаштована на швидке завершення переговорів з тим, щоб до 1 червня цього року, як це передбачено спільною декларацією Президентів України та Румунії від 17 вересня 2002 року, підготувати до підписання Договір та, по можливості, Угоду. З цією метою сторони домовилися провести найближчим часом робочу зустріч експертів та новий раунд переговорів на рівні делегацій

    * * * * *

    ДЕРЖСЕКРЕТАР МЗС УКРАЇНИ  ВІДВІДАЄ З РОБОЧИМИ ВІЗИТАМИ  РЕСПУБЛІКИ КОЛУМБІЮ ТА ПЕРУ.
    Київ. 15 квітня.
    Державний секретар міністерства закордонних справ України Володимир Єльченко 20-24 квітня відвідає з робочими візитами Республіку Колумбія та Республіку Перу.
    У ході візиту до Колумбії, який відбудеться 20-22 квітня, планується проведення першого раунду двосторонніх політичних консультацій між зовнішньополітичними відомствами двох країн.

    Окрім цього, держсекретар МЗС матиме низку зустрічей з керівництвом інших державних органів Республіки Колумбія, зокрема, міністерств шахт та енергетики; торгівлі, промисловості і туризму; транспорту, а також Колумбійського агентства з міжнародного співробітництва.
    Головними перспективними напрямками українсько-колумбійської співпраці є вуглевидобувна та енергетична галузі, а також розвиток транспортної інфраструктури.
    Під час візиту Володимира Єльченка до Республіки Перу (23-24 квітня) буде обговорено широке коло питань українсько-перуанського двостороннього співробітництва, а також співпраці двох держав на міжнародній арені.
    Відбудуться  переговори у міністерствах енергетики та гірничодобувної промисловості; транспорту, зв'язку, житла та будівництва, зовнішньої торгівлі і туризму.
    Серед пріоритетних галузей українсько-перуанської співпраці сторонами визначено енергетичну, авіаційну, гірничодобувну, металургійну та рибальство.
    Вирішуватимуться також питання, пов'язані з майбутнім відкриттям посольства України в Республіці Перу.

    * * * * *

    У СЕВАСТОПОЛЬСЬКОМУ АЕРОПОРТУ ПРОВЕДЕНІ НАВЧАННЯ З ПРОТИДІЇ ТЕРОРИСТАМ
    Севастополь. 15 квітня.
    У севастопольському аеропорту "Бельбек" проведені навчання з протидії терористам. Усю територію аеродрому і аеровокзалу блокували працівники міліції та воїни внутрішніх військ, а бійці спецпідрозділу "Альфа" міського управління СБУ продемонстрували свої навички з визволення із літака умовних заручників, яких утримувала група "терористів".
    У штаб з проведення антитерористичної операції увійшли представники СБУ, управління МВС України у Севастополі, управління військової контррозвідки, внутрішніх військ, інших відомств.

    * * * * *

    У БУХАРЕСТІ ВІДБУВСЯ ВЕРНІСАЖ КИЇВСЬКОЇ ХУДОЖНИЦІ ОЛЬГИ КРАВЧЕНКО
    Бухарест. 15 квітня. На відкритті виставки київської художниці Ольги Кравченко, організованої Бухарестським музеєм за сприяння Посольства України в Румунії, представники культури і освіти Румунії, Союзу українців Румунії та Української громади румунської столиці,  мистецтвознавці говорили про виставку, як про особливу культурну подію. 
    Українська художниця, високопоетичні картини якої знаходяться також і в приватних колекціях Сполучених Штатів Америки, Італії, Норвегії та інших країн, сказала:
    "Я вдячна, що мала можливість організувати тут свою нову персональну виставку. Дякую Бухарестському музеєві і посольству України в Румунії ".
    Вернісаж завершився виступом молодої бухарестської української вокальної групи "Зоря".

    * * * * *

    У ПРИМІЩЕННІ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ БУЛО ВІДКРИТО ФОТОВИСТАВКУ "ЕКСПОНУЮТЬ РЕГІОНИ УКРАЇНИ: ІВАНО-ФРАНКІВЩИНА "
    Київ. 15 квітня. У приміщенні Кабінету Міністрів України було відкрито фотовиставку " Експонують регіони України: Івано-Франківщина ".
    160 кольорових світлин, автори яких Роман Фабрика та Юрій Рильчук, знайомлять з чудовим Прикарпатським краєм, з трудовими здобутками лісопереробників Верховини і нафтовиків Надвірної, з хутровиками Тисмениці і народними майстрами Косова. На виставці широко представлено туристично-відпочинковий комплекс області, пам'ятники історії та культури Галича, Маняви, Рогатина, новобудови Івано-Франківська, Коломиї, Калуша. Увагу привертають фотосвітлини з фестивалів "Родослав" та "Різдво у Карпатах".
    Фотовиставка в Будинку Уряду України працюватиме три тижні. Потім цю фотоестафету продовжить Харківщина.


    16.04.03 №56






    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.