News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Thu, March 28, 06:33 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, April 15, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    15.04.03 №55
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ПІДПИСАВ РОЗПОРЯДЖЕННЯ "ПРО ПРОВЕДЕННЯ ФОТО-ХУДОЖНЬОЇ ТА ДОКУМЕНТАЛЬНОЇ ВИСТАВКИ "МИ - З УКРАЇНИ"
    У документі зазначено, що погодившись із пропозицією Національної академії наук України, Академії мистецтв України, Українського фонду культури, Всеукраїнської спілки краєзнавців, Національної спілки художників України, виставку, присвячену Дню незалежності України, буде проведено у Києві та регіонах України в серпні 2004 року.   
    Глава держави зобов'язав Кабінет Міністрів утворити Організаційний комітет з підготовки та проведення фото-художньої та документальної виставки "Ми - з України", а також план заходів щодо організації та проведення виставки.


    * * * * *

    ГРОМАДЯНИ БІЛОРУСІ УКРАЇНСЬКОГО ПОХОДЖЕННЯ ОБ'ЄДНАЛИСЯ У ТОВАРИСТВО "ДНІПРО"
    Мінськ. 14 квітня. Презентація громадського товариства українців "Дніпро", яке об'єднало громадян Білорусі українського походження, відбулася в Могильові. Раду об'єднання очолив театральний режисер, заслужений діяч мистецтв Білорусі Анатолій Мощенко.
    Посол України у Білорусі Анатолій Дронь під час урочистої церемонії зазначив, що товариство українців, ідея створення якого виникла у рік Тараса Шевченка в Білорусі, продовжує історичні відносини дружби і співробітництва між двома народами, відкриває нові можливості для задоволення національно-культурних потреб українства, його згуртування задля збереження своєї історичної пам'яті.


    * * * * *

    У МОСКВІ ВІДБУВСЯ НАЙБІЛЬШ ПРЕДСТАВНИЦЬКИЙ ФОРУМ УКРАЇНЦІВ РОСІЇ
    Москва.  14 квітня. У Москві відбулися спільне засідання рад двох федеральних українських організацій Російської Федерації -- Об'єднання українців Росії та Федеральної національно-культурної автономії "Українці Росії". Як повідомляє об'єднана прес-служба обох організацій, відбулись також зустрічі керівників регіональних українських об'єднань з міністром Російської Федерації з національних питань Володимиром Зоріним, працівниками міністерств і відомств РФ, посольства України в Російській Федерації, Культурного центру України в Москві, а також круглий стіл, присвячений 120-річчю початку масового переселення українців на Далекий Схід Росії.
    У заходах взяли участь керівники 48 регіональних українських організацій (від 36 громадських організацій -- членів Об'єднання українців Росії (з 51) та 12 місцевих національно-культурних автономій -- членів ФНКА "Українці Росії"(з 17). Це зібрання стало найбільш представницьким заходом українців Росії, що проводилося за останні роки.
    З обговорених питань прийнято розгорнуте рішення, у якому, зокрема, відзначено, що українські громадські організації провели значну роботу по реалізації рішень ІІІ Конгресу українців Росії, який відбувся 2002 року. Перш за все це стосується діяльності, спрямованої на подальшу пропаганду і розвиток української культури. Зокрема, українці Російської Федерації активно включилися в заходи, які проводилися в рамках Року України в Росії і в багатьох випадках стали ініціаторами і головними організаторами таких заходів. За час, що минув після ІІІ Конгресу українців Росії, членами ОУР стали 2 нові організації (у Північній Осетії та Підмосков'ї), створено 4 нових відділення ОУР у Республіці Татарстан, Вологодській, Кіровській та Тюменській області; до складу ФНКА "Українці Росії" прийнято 2 регіональні національно-культурні автономії - Архангельської та Волгоградської областей.
    Разом з тим, записано у рішенні, так і не одержало належного відгуку звернення до органів федеральної влади Росії стосовно розробки і впровадження в життя державної програми підтримки української культури в Росії.  Не можна говорити і про усталену підтримку українських організацій з боку органів регіональної і місцевої влади, що свідчить про  недоліки національної політики в країні і незадовільне здійснення існуючого законодавства  в цій галузі. У рішенні міститься звернення до уряду України з проханням якнайскоріше відновити трансляції радіопрограм Всесвітньої служби „Радіо Україна", яких зараз практично не чути в Російській Федерації. Вирішено звернутися також до Уряду Російської Федерації з проханням поновити у повному обсязі діяльність Міністерства національної політики та аналогічних структур у регіонах.


    * * * * *

    ПРЕЗЕНТАЦІЯ ВИДАННЯ "ДЕКОРАТИВНЕ МИСТЕЦТВО УКРАЇНИ КІНЦЯ ХХ СТОЛІТТЯ. 200 ІМЕН"
    Вперше в новітній історії незалежної України побачило світ видання, присвячене творчості двохсот художників - представників професійного декоративного мистецтва. Презентація цього щедро ілюстрованого альбому-каталогу з відомостями про митців та аналітичними розвідками з проблем сучасного образотворчого мистецтва, що відбулася 7 квітня 2003 року, стала непересічною подією культурно-мистецького життя нашої держави.
    Видання має яскраво презентаційний характер. Спільні зусилля державних структур і громадських організацій у справі популяризації надбань вітчизняної художньої культури сприяють піднесенню іміджу України як високоцивілізованої держави з величезними

    традиціями культури і мистецтва, прискорять входження її в європейський культурний простір.


    * * * * *

    16 КВІТНЯ ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ВІДБУВАЄ ДО АФІН ДЛЯ УЧАСТІ У ЗАСІДАННІ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ НА ВИЩОМУ РІВНІ
    Київ. 15 квітня.
    У рамках Європейської конференції заплановано ряд двосторонніх зустрічей Президента України з його європейськими колегами.
    Україна вперше братиме участь у цьому форумі у якості його нового повноправного учасника. Європейська конференція створена у 1997 році для діалогу між країнами членами Європейського Союзу та європейськими державами, що прагнуть вступити до ЄС, поділяють його цінності, внутрішні та зовнішні цілі.
    Головна тема нинішнього засідання Європейської конференції присвячена майбутньому відносин між розширеним ЄС та іншими європейськими країнами, які поки що залишатимуться поза його межами. Засіданню Європейської конференції передуватиме церемонія підписання десятьма новими країнами-членами договору про їхній вступ до Євросоюзу.
    Програма візиту Президента України до Греції також включає низку заходів, покликаних надати нової динаміки українсько-грецьким відносинам. 17 квітня Президент України зустрінеться з Президентом Грецької Республіки Константіносом Стефанопулосом. Наступного дня Леонід Кучма здійснить коротку робочу поїздку до Салонік, де відбудуться його зустрічі з представниками політичних та ділових кіл цього важливого індустріального центру на півночі Греції. 


    * * * * *

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ПІДПИСАВ РОЗПОРЯДЖЕННЯ "ПРО ЗАХОДИ ЩОДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗАХИСТУ АКТИВІВ НЕДЕРЖАВНИХ ПЕНСІЙНИХ ФОНДІВ"
    Київ. 14 квітня. Документ видано з метою сприяння розвитку накопичувальної пенсійної системи та забезпечення захисту активів недержавних пенсійних фондів.
    Глава держави зобов'язав Кабінет Міністрів України забезпечити прискорення прийняття Верховною Радою України Закону України "Про недержавне пенсійне забезпечення", в якому чітко визначити:
    - вимоги до компаній, які здійснюють управління активами недержавних пенсійних фондів, зокрема щодо окремого ведення компаніями обліку результатів діяльності з управління активами таких фондів;
    - правила інвестування коштів недержавних пенсійних фондів у фінансові інструменти, які б мінімізували ризики і гарантували доходи таких фондів;
    - механізми оперативного моніторингу ефективності управління недержавними пенсійними фондами та оцінки платоспроможності компаній з управління активами цих фондів;
    - порядок використання коштів недержавного пенсійного фонду, в якому, зокрема, передбачити, що ці кошти спрямовуються виключно за цільовим призначенням, а витрати, пов'язані з управлінням фонду та обслуговуванням його коштів, здійснюються за рахунок відповідно комісійної винагороди компанії з управління фондом та компанії з управління його активами;
    - відповідальність за збереження коштів недержавних пенсійних фондів та виконання зобов'язань перед учасниками цих фондів.
    Згідно документу, Урядові також доручено передбачити під час доопрацювання проекту Податкового кодексу України спеціальний порядок оподаткування суб'єктів недержавного пенсійного забезпечення та проаналізувати результати експерименту, що проводиться згідно з Законом України "Про проведення експерименту у житловому будівництві на базі холдингової компанії "Київміськбуд", з метою вивчення досвіду акціонерного комерційного банку "Аркада" щодо управління коштами недержавних пенсійних фондів.

    15.04.03 №55



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.