News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Tue, April 16, 02:19 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, April 11, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    11.04.03 №53
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    РОБОЧИЙ ВІЗИТ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ДО КИРГИЗЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ
    Бішкек. 10 квітня. Президент України Леонід Кучма здійснив робочий візит до Киргизької Республіки. Тут відбулися переговори глави Української держави з Президентом Киргизстану Аскаром Акаєвим.
    Коментуючи журналістам підсумки цієї зустрічі, Леонід Кучма зазначив, що обговорив із своїм колегою гострі питання, насамперед, пов'язані із співпрацею в рамках СНД. Він зауважив, що сучасна статистика економічного співробітництва у межах СНД є в основному "гіркою". "Відповідь на запитання, чи можна сьогодні нормально торгувати на просторі СНД, буде негативною", - констатував Леонід Кучма. За його словами, "на пострадянському просторі сьогодні немає вільного просування товарів, капіталів і людей". Отже, держави, які утворилися після розпаду СРСР, змушені шукати інші ринки, і цей процес йде на шкоду кожній з них.
    Економіка країн СНД, у тому числі й України, повинна розвиватися, але це неможливо без вільної торгівлі, сказав Президент України. За його словами, країнам СНД треба було колись ставити крапку на питанні бар'єрів у торгівлі. "Ми вирішили зробити це у вересні. Або ми повинні розписатися у власній неспроможності, або ж ми підемо вперед", - наголосив Леонід Кучма, коментуючи намір лідерів СНД нарешті створити зону вільної торгівлі, мова про яку ведеться вже майже десять років. При цьому Президент України висловився проти проведення переговорів про торгові винятки. "Це вже буде не зона вільної торгівлі", - зауважив Леонід Кучма. Він ще раз підкреслив, що лідери країн СНД поставили перед собою спільну мету, і у нього є впевненість, що цієї мети буде досягнуто.
    Відповідаючи на запитання киргизьких журналістів щодо боргу України перед Киргизією, який киргизька сторона оцінює приблизно у 30 мільйонів доларів, Леонід Кучма підкреслив, що
    "це не борг Держави України перед Державою Киргизстан, це - борг підприємств". За його словами, відповідь на це питання вдалося знайти під час візиту в Україну Прем'єр-міністра Киргизької Республіки Миколи Танаєва.


    * * * * *

    КОМЕНТАР ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ЩОДО ОСТАННІХ ПОДІЙ В ІРАКУ
    Бішкек. 10 квітня. Президент України Леонід Кучма прокоментував останні події в Іраку агенції Укрінформ.
    В останні місяці Іракська тема перебуває в центрі уваги всього світу, сказав Президент України. Тому, на мій погляд, немає необхідності давати зараз додаткові розгорнуті коментарі відносно початку і закінчення військової операції коаліційних сил проти Іраку. Однак учора в Багдаді відбулися найважливіші з початку військової кампанії події. Сталося те, що ні в кого не викликало сумнівів - перемога коаліційних сил уже фактично досягнута.
    Нинішня ситуація в Іраку ставить на порядок денний ряд невідкладних і гострих проблем. Передусім силам коаліції необхідно домогтися стабілізації ситуації в країні і уникнути гуманітарної кризи. Зараз важливо, щоб долю іракського народу вирішували самі іракці і щоб перехідний період до встановлення демократичного правління пройшов якомога швидше.
    Ми бачимо майбутній Ірак як стабільну демократичну державу, яка базується на принципах поваги прав людини, верховенства міжнародно-правових норм і принципів, та підтримує добросусідські стосунки із сусідніми країнами.
    Україна із самого початку чітко визначила свою позицію і ступінь участі у вирішенні іракської проблеми. Присутність українського батальйону РХБ захисту в Кувейті, його приєднання до коаліції в тій частині, що стосується гуманітарних аспектів, не знімає з нього завдань і обов'язків і після завершення військової операції. Ми будемо продовжувати координувати свої дії із силами коаліції й співробітничати адекватно ситуації. Україна готова взяти найактивнішу участь у відновленні економіки Іраку, зруйнованої інфраструктури країни, наданні гуманітарної допомоги, лікуванні та оздоровленні іракських дітей. У вирішенні питання щодо стабілізації ситуації і післявоєнного облаштування Іраку важливо забезпечити підсилення ролі ООН в цьому процесі, так само, як і інших міжнародних організацій.


    * * * * *

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ОБГОВОРИВ З ПРЕЗИДЕНТОМ РЕСПУБЛІКИ УЗБЕКИСТАН ПИТАННЯ СТВОРЕННЯ РЕАЛЬНО ДІЮЧОЇ ЗОНИ ВІЛЬНОЇ ТОРГІВЛІ СНД
    Ташкент. 10 квітня. Президент України Леонід Кучма прибув з робочим візитом у Ташкент. Президенти України і Республіки Узбекистан Леонід Кучма і Іслам Карімов на

    зустрічі у вузькому колі обговорили питання створення зони вільної торгівлі в рамках СНД. Співрозмовники погодилися, що без зони вільної торгівлі у СНД не має перспектив.
    Леонід Кучма та Іслам Карімов обговорили також ситуацію навколо Іраку, а також перспективи участі двох країн у відродженні повоєнного Афганістану.
    Глава Української держави поінформував Президента Узбекистану про підсумки своїх візитів до Таджикистану і Киргизстану. Президенти розглянули питання, пов'язані з активізацією взаємного товарообігу, у вирішенні яких вони покладають великі надії на Міжурядову українсько-узбецьку комісію. Останнє засідання цієї комісії відбулося в Києві у грудні 2002 року.


    * * * * *

    УКРАЇНА І НІМЕЧЧИНА СТВОРЯТЬ СПІЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО В ГАЛУЗІ ЛІТАКОБУДУВАННЯ
    Ганновер. 10 квітня. Німеччина зацікавлена у розвитку літакобудування і в співробітництві з Україною в цій галузі, заявив Прем'єр-міністр України Віктор Янукович. Під час зустрічі з Федеральним канцлером ФРН Герхардом Шредером, повідомив він, досягнуто домовленості про створення українсько-німецької спеціальної експертної групи з опрацювання питань кооперації у цій сфері.
    За словами глави українського уряду, передбачається участь Німеччини в українському літакобудуванні, а також в експлуатації транспортної авіації України. Ці наміри можуть стати окремим пунктом спільної угоди, яку планують підписати найближчим часом уряди двох країн. Він відзначив, що
    "обговорюється участь Німеччини у створенні лізингових компаній на рівні двох держав". Проект може мати різні напрямки, уточнив Віктор Янукович, все залежить від конкретних умов. Йдеться, передусім, про літаки Ан-70 і Ан-124 "Руслан", але "у нас є і Ан-140 та інші літаки", - зазначив український прем'єр.


    * * * * *

    НІМЕЧЧИНА ЗАЦІКАВЛЕНА У ВИКОРИСТАННІ НАФТОПРОВОДУ ОДЕСА-БРОДИ-ГДАНСЬК
    Ганновер. 10 квітня. Німеччина зацікавлена у використанні українського нафтопроводу Одеса-Броди-Гданськ для транспортування каспійської нафти по її території до північних портів. Свою впевненість у цьому висловив Прем'єр-міністр України Віктор Янукович, перебуваючи в Ганновері на Всесвітній виставці. За його словами, продовження нафтопроводу Одеса-Броди-Гданськ вже по території Німеччини в напрямку перспективних глибоководних портів дасть можливість залучити легку каспійську нафту як на переробні потужності в Європі, так і для транспортування на інші континенти.
    Це повідомлення прокоментував спеціальний уповноважений України з питань Євроазійського нафтотранспортного коридору, голова правління ТОВ "Укртранснафта" Олександр Тодійчук.
    Він уточнив, що існує два маршрути транспортування каспійської нафти по нафтопроводу Одеса-Броди і далі в Європу, зокрема в Німеччину. Один шлях - через територію Словаччини і Чехії, використовуючи вже існуючу гілку нафтопроводу "Дружба" і другий - до польського міста Плоцька і далі в Німеччину, на схід країни, де вже побудовані гілки нафтопроводу і розміщені два нафтопереробних заводи. Німеччина зацікавлена у транспортуванні нафти до своїх північних портів оскільки глибоководний порт "Вільгельм Схафе", наприклад, може приймати великовантажні танкери дедвейтом до 500 тисяч тонн. Таким чином, за словами Олександра Тодійчука, подальше транспортування нафти іншим країнам та на інші континенти зокрема в США, стає дуже вигідним.
    До кінця квітня, сказав Олександр Тодійчук, передбачається розробити концепцію бізнес-плану з розвитку проекту Одеса-Броди-Гданськ а наприкінці червня цей бізнес-план має бути вже уточнений із залученням іноземних інвесторів і потенційних партнерів. Чехія і Німеччина, за словами Олександра Тодійчука, у цих проектах є одними з найбільш потенційно зацікавлених сторін.
    За словами Олександра Тодійчука, 27 травня в Брюсселі під патронатом Європейської комісії буде проведено спеціальну бізнес-презентацію. При цьому можливе підписання спільної декларації Україна-Польща-ЄС про практичну реалізацію ідеї нафтотранспортного коридору.


    * * * * *

    ПІДПИСАНО МЕМОРАНДУМ МІЖ УКРАЇНСЬКИМ ЗАТ "ЄВРОКАР" І НІМЕЦЬКИМ КОНЦЕРНОМ "ФОЛЬКСВАГЕН" ПРО СПІВРОБІТНИЦТВО І ВИРОБНИЦТВО АВТОМОБІЛІВ В УКРАЇНІ
    Ганновер. 10 квітня. Рішення про виробництво в Україні всього модельного ряду автомобілів "Фольксваген" крім повнопривідних авто, було прийняте під час зустрічі Прем'єр-міністра України Віктора Януковича з керівництвом цієї корпорації. Документ підписали генеральний директор ЗАТ "Єврокар" Олег Боярин і член правління концерну "Фольксваген" Тетлеф Віттінг.
    Сторони домовилися про відкриття другої лінії виробництва на базі Закарпатського автопідприємства з випуску "Шкоди". Представник німецької автофірми відзначив, що в 2002 році в Україні складено і продано понад 10 тисяч автомобілів цієї марки. Україна, зазначалося під час розмови, перспективна також для збуту, виробництва і експорту автомашин в інші країни. "Фольксваген" поки що планує вести в Україні крупновузлове складання, а потім, протягом року, довести локалізацію машинокомплектів до 30 відсотків. Нині на авторинку України машини "Фольксваген" посідають третє місце після "Шкоди" і "Тойоти". Лише минулого року

    обсяг їх продажу збільшився майже в половину.


    * * * * *




    ПРАХ УКРАЇНСЬКОГО ЖУРНАЛІСТА ТАРАСА ПРОЦЮКА ПЛАНУЄТЬСЯ СЬОГОДНІ ДОСТАВИТИ В УКРАЇНУ, ПОВІДОМИЛИ В МЗС
    Київ. 10 квітня. Прах українського журналіста кореспондента інформаційного агентства Рейтер Тараса Процюка, який загинув у Багдаді, буде доставлено в Україну. Про це повідомив речник МЗС України Маркіян Лубківський. За попередніми даними, журналіста буде поховано на Байковому кладовищі в Києві.
    У зв'язку із загибеллю нашого співвітчизника Міністерство закордонних справ України привернуло увагу США і Великої Британії до необхідності проведення ретельного розслідування інциденту та притягнення винних до відповідальності, сказав Маркіян Лубківський.
    За його словами, зовнішньополітичне відомство України висловило американській та британській сторонам прохання зробити все належне для забезпечення безпеки журналістів, які працюють у зоні конфлікту.
    Маркіян Лубківський нагадав, що свого часу Україна була ініціатором розробки в рамках ООН Конвенції щодо захисту журналістів у збройних конфліктах
    . "На жаль, ця ініціатива не одержала тоді належної підтримки", - сказав він. На його переконання, у зв'язку з непоодинокими випадками загибелі журналістів, у тому числі і нашого співвітчизника Тараса Процюка, виникає нагальна потреба повернутися до цього питання. Він не виключає, що на наступній сесії Генеральної Асамблеї ООН Україна наполягатиме на поверненні до розгляду цього нагального питання.


    * * * * *

    ПРО ПОГЛИБЛЕННЯ УКРАЇНСЬКО-АМЕРИКАНСЬКИХ ЕКОНОМІЧНИХ ВІДНОСИН ЙШЛОСЯ НА ЗУСТРІЧІ ПРЕЗИДЕНТА УСПП АНАТОЛІЯ КІНAXA І ПОСЛА США В УКРАЇНІ КАРЛОСА ПАСКУАЛЯ
    Київ. 10 квітня. Про поглиблення українсько-американських економічних відносин йшлося на зустрічі президента Українського союзу промисловців і підприємців Анатолія Кінаха та посла США в Україні Карлоса Паскуаля.
    На думку Анатолія Кінаха, Україні та Сполученим Штатам варто поглиблювати співробітництво в наукоємних галузях, легкій промисловості. Водночас Україні необхідно створити привабливий інвестиційний клімат для потенційних зарубіжних інвесторів, але, як зауважив Президент УСПП,
    "без створення умов рівноправної конкуренції, захисту прав інвестора, навіть при проведенні податкової реформи, інвестиційний клімат навряд чи поліпшиться".
    Задля активізації підприємницьких контактів УСПП наприкінці літа - на початку осені планує провести українсько-американський бізнес-форум у Сполучених Штатах Америки. Нині проводяться переговори з посольством України в США з метою підтримки ініціативи УСПП.
    Карлос Паскуаль запевнив Анатолія Кінаха у всебічній підтримці з боку посольства США в Україні в організації форуму.
    У ході зустрічі також обговорювалися питання щодо участі українських компаній, передусім, гуманітарної сфери, будівельного та транспортного комплексу в якості субпідрядника у програмі "Відбудова Іраку".


    * * * * *

    ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ ПОТЕНЦІАЛ УКРАЇНИ ТА ІСПАНІЇ ВИКОРИСТОВУЄТЬСЯ НЕ ПОВНІСТЮ, ВВАЖАЮТЬ ЛІДЕР УСПП ТА ПОСОЛ ІСПАНІЇ В УКРАЇНІ
    Київ. 10 квітня. На необхідності реальної активізації українсько-іспанських підприємницьких контактів з метою поглиблення торговельно-економічних відносин між Україною та Іспанією наголосили під час зустрічі президент УСПП Анатолій Кінах і Надзвичайний та Повноважний Посол Іспанії в Україні Луіс Гомес де Аранда-і-Війен.
    Річний товарообіг між Україною та Іспанією становить лише 500 млн. доларів США. Цей показник не відповідає економічному потенціалу обох країн, зауважив Аранда-і-Війен. Інтенсифікацію економічного співробітництва між країнами, на думку сторін, варто розпочати з налагодження постійного інформаційного обміну про стан, умови та особливості бізнесу в Україні та Іспанії, з пожвавлення обміну бізнесовими делегаціями.
    Як повідомив під час зустрічі Аранда-і-Війен, іспанські підприємці зацікавлені не лише у присутності на українському ринку, а й у реалізації потужних спільних інвестиційних проектів в Україні. За його словами, Україні не бракує інтелектуальних потужностей, на відміну від капіталу та іноземних інвестицій. При створенні відповідних умов, які б гарантували права інвесторів, Іспанія готова інвестувати кошти в українську економіку.
    Найближчим часом каталонські бізнесмени відвідають Харків, де зустрінуться з українськими колегами. 27 травня в столичному готелі "Національний" відбудеться презентація іспанських компаній та фірм, їхніх товарів та послуг. УСПП, запевнив Анатолій Кінах, сприятиме організації цих заходів.


    * * * * *

    ПИТАННЯ УЗГОДЖЕННЯ ДІЙ МІЖ УКРАЇНСЬКОЮ ТА ПОЛЬСЬКОЮ ЧАСТИНАМИ ШТАБУ УКРПОЛБАТУ ВІДПРАЦЬОВУЮТЬ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІ ДВОХ КРАЇН ПІД ЧАС НАВЧАНЬ "СПІВДРУЖНІСТЬ-2003"
    Київ. 10 квітня. Українські та польські військові відпрацюють питання узгодження дій між двома частинами УкрПолбату під час триденних командно-штабних навчань "Співдружність-2003", що проходять на території об'єднаного навчального центру "Партнерство заради миру" Яворівського загальновійськового полігону Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України.
    У навчанні беруть участь 30 військовослужбовців штабу українсько-польського батальйону.
    Чергову ротацію особового складу національної частини українсько-польського миротворчого батальйону "УкрПолбат", що виконує завдання у складі бригади "Схід" сил КФОР у Косово, заплановано провести на початку серпня поточного року.


    * * * * *

    У СУМАХ ПРОХОДИТЬ ЮВІЛЕЙНИЙ ФЕСТИВАЛЬ КАМЕРНОЇ МУЗИКИ ORGANUM'2003
    Суми. 10 квітня.
    З 2 по 13 квітня у місті Суми проходить традиційний міжнародний фестиваль камерної музики Organum'2003 , у якому беруть участь як молоді, так і провідні українські музиканти, артисти з Росії та Угорщини. Цьогорічний Organum - ювілейний, десятий. А взагалі за 10 років існування громадського об'єднання "Органум" це - 20-ий музичний фестиваль, організований ним.
    Починаючи з 1993 року в Сумах об'єднанням "Органум" проведено 19 міжнародних фестивалів органної, камерної та джазової музики Organum, Bach-fest, Jazz-fest. У жовтні 1994 року в м. Шостка був також проведений Міжнародний фестиваль камерної музики, який, починаючи з 2001 року продовжив своє щорічне існування під назвою "Поліська рапсодія". На цих фестивалях виступали артисти із 19-ти країн світу: України, Австрії, Білорусі, Голландії, Італії, Канади, Латвії, Молдови, Польщі, Росії, Словаччини, Угорщини, Фінляндії, Франції, ФРН, Швеції, Швейцарії, США, Японії. Під час фестивалів проведено 13 виставок художників, скульпторів, фотографів, архітекторів України, Франції, Голландії.
    Фестиваль „Organum" внесено до міжнародних каталогів: PAYE, Musіcal Amerіca та Музичного реєстру України. Партнерами фестивалю виступили Мистецький центр "Собор", Сумська обласна філармонія, Сумський художній музей. Спонсори фестивалю -- обласна рада народних депутатів, концерн "Укрросметал", фірми "ІРІС", "Nota bene", "Крафт Фудз Україна", громадяни міста Суми.
    Як відзначають організатори фестивалю, незважаючи на нестатки, десятирічна традиція проведення міжнародних музичних свят у Сумах на сьогодні є винятковою серед обласних центрів України.
    На жовтень плануються 8-10 концертів вже восьмого Міжнародного фестивалю музики Й.С. Баха Bach-fest'03, який є унікальним для всього постсоціалістичного простору (за винятком колишньої НДР). Організатори мають намір запросити провідних виконавців музики Баха та епохи бароко з України, Данії, Італії, Росії, Франції, Японії.


    * * * * *

    МИТЦІВ З КІРОВОГРАДЩИНИ ЗАПРОШЕНО ДО АМЕРИКАНСЬКОЇ ВИСТАВКИ-ЯРМАРКУ
    Кіровоград. 10 квітня. Делегацію митців з міста Світловодська Кіровоградської області вперше запрошено взяти участь у традиційній щорічній виставці-ярмарку, яка  проходитиме з 15 по 22 травня у столиці американського штату Іллінойс місті Спрінгфілд. Представників невеликого містечка Кіровоградської області для  участі у виставці її організатори запросили не випадково. Світловодськ є містом-побратимом  Спрінгфілда, а право  взяти участь у виставці мають лише митці з міст-побратимів, серед яких є також японська Осака, ірландський Дублін та багато інших.
    Роботи для участі у виставці-ярмарку відбирала спеціальна експертна комісія, в яку

    входять відомі представники культури. Півроку тому до Спрінгфілда був направлений каталог художніх робіт 15 митців міста з різних жанрів: живопису, плетіння, вишивки, кераміки тощо. До участі у ярмарку запрошені Олександр Дудник, (різьблення по кістці), Вікторія Крутько (живопис, олія), Костянтин Мельник (кераміка), Олена Шангіна (ужиткове мистецтво, писанка), Катерина Шевченко (кераміка), Віктор Товкайло (кераміка, живопис), Володимир Товкайло (живопис, олія). Американська громадська організація - Комісія з міжнародних візитерів - знайшла можливість також оплатити транспортування творів мистецтва, поїздку та проживання учасників.
    Ця новина стала приємною несподіванкою для міської влади. Зокрема, мер Світловодська Володимир Волков пообіцяв докласти максимум зусиль для відкриття у місті художнього салону. Нині також створюється Асоціація митців Світловодщини.


    * * * * *

    В ОДЕСІ ВІДБУДЕТЬСЯ ТРАДИЦІЙНИЙ ФЕСТИВАЛЬ СУЧАСНОГО МИСТЕЦТВА
    Одеса. 10 квітня. IX Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва "Два дні й дві ночі нової музики" відбудеться в Одесі 18-20 квітня. Фестиваль проводиться з 1995 року Міжнародною громадською організацією «Асоціація Нова музика», що є українською секцією Міжнародного товариства сучасної музики (ISCM). Голова правління асоціації - композиторка Кармелла Цепколенко є художнім керівником фестивалю від самого початку розробки його концепції. Незмінний директор фестивалю - музикант та менеджер Олександр Перепелиця. Велику роль у становленні фестивалю як міжнародної події грає його президент, перкусіоніст та диригент, професор Вищої школи музики Фрайбурга (Німеччина) Бернгард Вульф.
    Фестиваль „2Д2Н" є неординарним за принципами та унікальним за формою: 48-годинна безперервна акція, дві музичні доби, що починаються пополудні в п'ятницю та тривають до ранку неділі з перепочинком в суботу від 4-ої ранку до 4-ої пополудні. Фестиваль розподіляється на Перший День, Першу Ніч, Другий День та Другу Ніч. Кожна музична година віддається новому перформансу, що інколи скидається на традиційний концерт, а подеколи на театралізоване дійство, скомбіноване з акціями та інсталяціями виконавських, візуальних, мультимедійних та синтетичних мистецтв.
    Унікальність цієї мистецької акції полягає в тому, що вона моделюється за логікою композиторського мислення та відповідно до авторської концепції. Це -- грандіозна подія, де різноманітні види мистецтв органічно сполучаються та існують згідно із законами власного часу.
    Фестиваль також є справжньою майстернею для українських музикантів, особливо для студентів, які мають нагоду відвідати імпрези та класи провідних митців, поспілкуватися з ними, порадитися щодо розв'язання тих чи інших проблем. Фестиваль об`єднує музикантів, художників, акторів, режисерів різних країн, дозволяє їм демонструвати свою співдружність мовою мистецтва, породжує спільні мистецькі проекти та культурні акції.
    Кращі записи фестивалів видано на трьох компакт-дисках. За минулі роки безпосередню участь у фестивалі взяли кількасот іноземних та українських митців.
    Фестиваль підтримали Міністерство культури і мистецтв України, Швейцарська Культурна Програма в Україні, Фонд сприяння розвитку мистецтв, Одеська облдержадміністрація, Благодійний фонд ЦІАЦАН та Імексбанк.
            

    11.04.03 №53





    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.