News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Wed, April 24, 00:01 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, April 9, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    09.04.03, №51
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    ПРЕЗИДЕНТ ЛЕОНІД КУЧМА ВИСЛОВИВ СПІВЧУТТЯ У ЗВ'ЯЗКУ ІЗ ЗАГИБЕЛЛЮ В ІРАКУ ГРОМАДЯНИНА УКРАЇНИ ТАРАСА ПРОЦЮКА
    Київ. 8 квітня.
    Президент України Леонід Кучма висловив співчуття у зв'язку із загибеллю в Іраку нашого співвітчизника, співробітника інформагенції Рейтер, Тараса Процюка.
    "Професія репортер завжди бути на вістрі останніх подій у світі. Найсміливіші та найпрофесійніші журналісти працюють у зонах бойових дій. Мені вкрай боляче, що сьогодні світ втратив саме такого репортера - Тараса Процюка", - йдеться у співчутті.


    * * * * *

    У ХОДІ ОФІЦІЙНОГО ВІЗИТУ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ЛЕОНІДА КУЧМИ ДО РЕСПУБЛІКИ ТАДЖИКИСТАН ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ ГЛАВ ДЕРЖАВ УКРАЇНИ І ТАДЖИКИСТАНУ
    Душанбе. 8 квітня. Президенти України і Таджикистану провели переговори "віч-на-віч", у ході яких обговорили широке коло питань щодо нинішнього стану і перспектив двосторонніх відносин, обмінялися думками про ситуацію у своїх країнах і регіоні, зокрема, порушили питання щодо ситуації в Іраку та Афганістані. Леонід Кучма та Емомалі Рахмонов розглянули також міжнародні проблеми, які хвилюють обидві сторони.
          Президенти України і Таджикистану предметно зупинилися на питаннях двостороннього співробітництва, в тому числі технічно-економічного, в сфері енергетики, транспорту, сільського господарства. Також були розглянуті питання взаємодії у межах СНД, у тому числі пов'язані зі створенням і функціонуванням повноцінної зони вільної торгівлі.
    Леонід Кучма та Емомалі Рахмонов висловилися за продовження роботи над формуванням договірно-правової бази двосторонньої співпраці. При цьому, на їхню думку, особлива увага повинна бути приділена набранню чинності і, головне, практичній реалізації досягнутих раніше домовленостей. Вони високо оцінили діяльність спільної українсько-таджицької міжурядової комісії з економічного співробітництва, яка є важливим механізмом двосторонніх зв'язків, зняття бар'єрів, що заважають нормальній взаємодії господарських комплексів двох країн.


    * * * * *

    УКРАЇНА ВПЕРШЕ СТАНЕ УЧАСНИКОМ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ В АФІНАХ
    Афіни. 8 квітня. Україна вперше стане безпосереднім учасником Європейської конференції, що відбудеться 16-17 квітня 2003 року в Афінах. Історичною подією, яка впритул наближає Українську державу до європейських цінностей, назвав запрошення взяти участь у цьому авторитетному форумі держсекретар з питань європейської інтеграції Міністерства закордонних справ України Олександр Чалий.
          Коментуючи підсумки зустрічі прем'єр-міністрів України і Греції, Олександр Чалий відзначив, що Константінос Сімітіс пообіцяв від імені грецького уряду знайти на євросаміті такі слова, які
    "посилять інтеграційний процес України в Європу", та провести консультації з керівництвом Європейського Союзу, а також з усіма зацікавленими учасниками Європейського співтовариства з приводу надання Україні статусу держави з ринковою економікою.
          Переговори глав урядів в Афінах дозволили наблизити ухвалення ряду документів, необхідних для забезпечення правового підходу до громадян обох сторін. Насамперед, про трудовий і соціальний захист українських громадян, які працюють у Греції. Цю проблему обговорить найближчим часом з грецькими урядовими колами міністр праці і соціальної політики України.


    * * * * *

    УКРАЇНА ЗАЦІКАВЛЕНА В ЗАЛУЧЕННІ НІМЕЦЬКИХ ПАРТНЕРІВ ДО УЧАСТІ В УКРАЇНСЬКО-РОСІЙСЬКОМУ ГАЗОТРАНСПОРТНОМУ КОНСОРЦІУМІ
    Афіни. 8 квітня. "Мені невідомі причини, що спонукали російську сторону перенести спільне засідання з питання створення міжнародного газотранспортного консорціуму на  пізніший термін", - заявив держсекретар  з  питань  європейської інтеграції Міністерства закордонних справ України Олександр Чалий.  Український уряд, сказав він, поінформував російських і німецьких колег про намір України провести таку нараду 7-8 квітня, щоб зробити певні висновки перед візитом Прем'єр-міністра України Віктора Януковича у ФРН 9-10 квітня. Можливо, рішення уряду РФ пов'язане з тим, що в середині квітня у Києві заплановано провести засідання спостережної ради консорціуму, і російська сторона вирішила не випереджати подій, а зачекати на його висновки.
          Україна, підкреслив держсекретар, виступає за відкритий характер консорціуму і дуже зацікавлена в тому, щоб німецька сторона якомога швидше взяла участь у підготовці основоположного документу про організацію цього підприємства. Відкладене засідання по консорціуму, яке повинно було проходити на рівні експертів, допомогло б нам зафіксувати досягнуті домовленості в Німеччині, під час візиту глави українського уряду, і почати роботу на перспективу, сказав Олександр Чалий. Він відзначив, що 9 квітня, коли Віктор Янукович з Афін відбуде з робочим візитом до ФРН, всі ці питання знову буде порушено, але, на жаль, лише
    "в постановочному плані" Концепція формування консорціуму і його бізнес-плану повинні бути розроблені до 30 серпня поточного року. Поки що, сказав він, ми йдемо відповідно до графіку.

    Тристороння конфігурація консорціуму визначена главами держав, але зараз необхідні висновки експертів. З цього приводу відбулися двосторонні консультації Україна-ФРН і Росія-ФРН. Значить, процес триває, потрібно лише звести його воєдино, підсумував держсекретар.


    * * * * *

    ПАРЄ ЗВЕРНУЛАСЯ ДО ООН, КРАЇН "ВЕЛИКОЇ СІМКИ", ЄС ТА ЄБРР З ПРОХАННЯМ РОЗГЛЯНУТИ МОЖЛИВІСТЬ НАДАННЯ УКРАЇНІ НАУКОВО-ТЕХНІЧНОЇ ТА ФІНАНСОВОЇ ДОПОМОГИ У ПОДОЛАННІ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧАЕС
    Київ. 8 квітня.
    Парламентська Асамблея Ради Європи звернулася до ООН, країн "Великої сімки" ЄС, Європейського банку реконструкції та розвитку з проханням розглянути можливість надання Україні необхідної науково-технічної та фінансової допомоги у подоланні наслідків Чорнобильської катастрофи. Відповідний документ, який підготувала Постійна делегація Верховної Ради України у ПАРЄ, підписали в Страсбурзі у ході роботи другої частини цьогорічної сесії ПАРЄ /31 березня - 4 квітня/ 23 члени Асамблеї, що представляють 13 країн. Про це повідомив заступник голови української делегації Анатолій Раханський.
          У зверненні, зокрема, констатується, що 26 квітня 2003 року виповнюється 17 років з моменту Чорнобильської аварії. За цей період лише в Україні від наслідків найбільшої в історії людства техногенної катастрофи померли сотні тисяч людей, інвалідами стали близько 100 тисяч. Економічні та соціальні наслідки Чорнобильської аварії настільки масштабні, що коштів, які виділяються щорічно з Держбюджету України /10-12%/, а також міжнародної допомоги недостатньо. Вони становлять лише 25 відсотків від суми, необхідної для ліквідації наслідків аварії та соціальної допомоги потерпілим.
          У документі зазначається, що Українська держава залишилася наодинці з багатьма проблемами, які не в змозі самостійно розв'язати через ряд технічних і економічних причин. Це зумовлено, зокрема, тим, що на ЧАЕС знаходиться велика кількість невідпрацьованого палива, а існуючі технічні засоби не дають змоги оцінити його стан, відсутнє спеціальне обладнання для його утилізації. Окрім того, технічні гранти ЄС, які планувалися для забезпечення зайнятості персоналу ЧАЕС після закриття станції досі не працюють.
          Україна не в змозі створити мінімальний соціальний захист своїм громадянам, які потерпіли внаслідок аварії на ЧАЕС, і в цьому зв'язку їй потрібна міжнародна допомога для забезпечення соціального захисту потерпілих /2,5 млрд. доларів США/ наголошується у зверненні ПАРЄ.


    * * * * *

    НІМЕЦЬКИЙ КОНЦЕРН RWE МАЄ НАМІР ІНВЕСТУВАТИ КОШТИ У РЕКОНСТРУКЦІЮ І МОДЕРНІЗАЦІЮ УКРАЇНСЬКИХ ТЕС
    Київ. 8 квітня.
    Німецький концерн RWE має намір інвестувати кошти в енергетичний сектор України - у реконструкцію і модернізацію українських ТЕС. Про це заявив віце-президент концерну RWE Вернер Стокхорст у ході робочої зустрічі з міністром палива і енергетики України Сергієм Єрміловим.
          За словами представника концерну, для підготовки відповідного проекту RWE готовий самостійно, за власний рахунок, провести дослідження і розробити бізнес-план (техніко-економічне обґрунтування) проектів з реконструкції ТЕС.
          Сергій Єрмілов поінформував німецьку сторону про поточний стан паливно-енергетичного комплексу України. За його словами, з минулого року теплові енергогенеруючі компанії працюють у ринкових умовах, за ціновими заявками, завдяки чому вдалося оптимізувати ціни на оптовому ринку електроенергії.
          Сергій Єрмілов підкреслив, що український ПЕК має достатню кількість генеруючих потужностей як для забезпечення електроенергією власних споживачів, так і для розширення експорту електроенергії.
    Довідка: Концерн RWE - найбільший виробник електроенергії у Німеччині. Його обіг у 2002 році становив понад 50 млрд. євро і збільшився на 12% (4 млрд. євро) у порівнянні з 2001 роком, 45% якого становлять прибутки від операцій з електроенергією.

    09.04.03 №51



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.