News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Wed, April 24, 20:11 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, April 8, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    08.04.03, №50
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ПІДПИСАВ РОЗПОРЯДЖЕННЯ "ПРО ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ГЕТЬМАНА УКРАЇНИ ПАВЛА СКОРОПАДСЬКОГО"
    Київ. 7 квітня. Цей документ підписано з метою вшанування пам'яті державного і громадсько-політичного діяча, гетьмана України Павла Петровича Скоропадського та підтримуючи ініціативу громадськості щодо відзначення у 2003 році 130-річчя від дня його народження.

    Глава держави зобов'язав Уряд утворити у двотижневий строк Організаційний комітет з підготовки та проведення заходів, присвячених вшануванню пам'яті Павла Скоропадського, затвердити план зазначених заходів і вирішити питання їх фінансування.

    Згідно з розпорядженням, Київська міська державна адміністрація має порушити в установленому порядку перед Київською міською радою питання про найменування до 15 травня 2003 року однієї з вулиць міста Києва іменем Павла Скоропадського.

    Водночас Державному комітетові телебачення і радіомовлення України доручено забезпечити висвітлення заходів, присвячених вшануванню пам'яті гетьмана України Павла Скоропадського.

    * * * * *

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ПІДПИСАВ УКАЗ "ПРО ВІДЗНАЧЕННЯ 190-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ТАРАСА ГРИГОРОВИЧА ШЕВЧЕНКА"
    Київ. 7 квітня. Цей документ підписано з метою вшанування пам'яті великого сина України, видатного поета-гуманіста Тараса Григоровича Шевченка та з нагоди 190-річчя від дня його народження.

    Згідно з розпорядженням, Кабінетові Міністрів України доручено затвердити у двомісячний строк план заходів щодо відзначення 190-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка, передбачивши, зокрема, проведення у 2004 році щорічного Шевченківського літературно-мистецького свята "В сім'ї вольній, новій" у м. Києві; видання протягом 2003 - 2004 років 3 - 11-го томів академічного зібрання творів Т.Г. Шевченка у 12-ти томах та підготовку до друку 3-го тому Шевченківської енциклопедії в 4-х томах; підготовку програми видання творів Т.Г. Шевченка іноземними мовами; проведення ремонтно-реставраційних робіт приміщень Національного музею Тараса Шевченка, його філіалів у м. Києві, будинку лікаря Козачковського, де був написаний "Заповіт", у Національному історико-етнографічному заповіднику "Переяслав"; завершення капітального ремонту Шевченківського національного заповідника у м. Каневі; здійснення додаткових заходів із подальшого розвитку Державного історико-культурного заповідника "Батьківщина Тараса Шевченка", зокрема, проведення ремонтно-реставраційних робіт на його об'єктах, забезпечення сучасними технічними засобами та автотранспортом; завершення капітального ремонту будинків культури в селах Шевченковому і Моринцях, школи мистецтв і народних ремесел у с. Шевченковому, облаштування меморіального парку у с. Моринці; карбування ювілейної монети, випуск в обіг поштової марки і конверта, присвячених 190-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка, здійснення спецпогашення поштової марки. Також Уряд має вирішити питання щодо фінансування зазначених заходів.

    Окрім того, Кабінет Міністрів України, Київську міську державну адміністрацію зобов'язано вирішити питання щодо початку у 2004 році спорудження в м. Києві будівлі для зберігання рукописів класиків української літератури.

    Міністерству освіти і науки України, Міністерству культури і мистецтв України разом з Національною академією наук України доручено провести у березні 2004 року міжнародну наукову конференцію, присвячену 190-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка.

    Київська міська державна адміністрація повинна провести у столиці України благоустрій місць, пов'язаних із перебуванням Т.Г. Шевченка, а також об'єктів, вулиць, площ, яким присвоєно його ім'я.

    Місцевим органами державної виконавчої влади доручено забезпечити благоустрій об'єктів, пов'язаних з ім'ям Т.Г. Шевченка, оновлення відповідних експозицій у музеях, сприяти проведенню урочистих вечорів, Шевченківських уроків, науково-практичних конференцій, "круглих столів", семінарів, організації книжкових та художніх виставок тощо.

    Міністерство закордонних справ України зобов'язано забезпечити проведення закордонними дипломатичними установами України заходів, присвячених 190-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка, зокрема, за участю представників української громадськості за кордоном.

    Державному комітетові телебачення і радіомовлення України доручено забезпечити широке висвітлення заходів, присвячених відзначенню 190-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка.


    * * * * *

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ПРОВІВ НАРАДУ  З ГОЛОВАМИ РАДИ МІНІСТРІВ АР КРИМ, ОБЛАСНИХ, КИЇВСЬКОЇ ТА СЕВАСТОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКИХ АДМІНІСТРАЦІЙ
    Київ. 7 квітня.


    Під час наради Глава держави зупинився на питаннях політичної реформи та соціально-економічного становища в першому кварталі  поточного року.

    "Я вдячний за  підтримку основних положень конституційної реформи. Я з інтересом знайомлюся з тими ідеями та пропозиціями, які надходять від вас та ваших колег протягом місяця, що минув з дня проголошення всенародного обговорення", - звернувся Глава держави до учасників наради .   У той же час Президент  піддав критиці характер обговорення реформи в деяких трудових колективах.

     "Є інформація про те, що нерідко це обговорення зводиться до, цитую: "схвалення Проекту, запропонованого Президентом України". Хочу вам відверто сказати - така резолюція зборів трудового колективу, як на мене,  мало чим відрізняється від резолюції опозиційного мітингу на кшталт: "засудити Проект Закону про зміни до Конституції України, внесений Леонідом Кучмою, як  неприйнятний. Ще раз наголошую: реформа потрібна не для Леоніда Кучми. Реформа  потрібна людям, потрібна українському суспільству, врешті - тій владі, яка прийде нам на заміну.

    Опитування громадської думки свідчать - люди хотіли би знати, ХТО І ЗА ЩО МАЄ ВІДПОВІДАТИ. І доки ми з вами, з Верховною Радою, з народом не дамо відповідь на це запитання, годі чекати довіри людей до влади. А без цієї довіри забезпечити гідний рівень життя неможливо.

    Ще і ще раз кажу - немає жодного сенсу ані в "схваленні", а ні в "засудженні".

    Обговорення має на меті поінформувати людей про те, що, власне, запропоновано, які зміни політичної системи передбачаються. Люди мають право про це знати.  А то як виходить? Хтось розповідає, що дві палати - це занадто багато депутатів - ми, мовляв, і однієї прогодувати не можемо. Вибачте - якщо хтось з народних депутатів почує - це не я вигадав. Насправді ж в Проекті передбачено, що у двох палатах буде менше депутатів, ніж зараз в одній Верховній Раді!     

    Таким чином, перше - це поінформувати людей, розказати їм правду. Інакше їх годуватимуть байками про продовження повноважень президента та збільшення кількості депутатів".

    * * * * *

    ЗАВЕРШЕНО ПЕРЕДИСЛОКАЦІЮ ДО КУВЕЙТУ ОСОБОВОГО СКЛАДУ І ТЕХНІКИ 19-ГО ОКРЕМОГО БАТАЛЬЙОНУ РХБ ЗАХИСТУ ЗС УКРАЇНИ
    Київ. 7 квітня. Завершено передислокацію особового складу і техніки 19-го окремого батальйону радіаційного, хімічного та бактеріологічного захисту ЗС України до Кувейту.

    Загальна кількість особового складу 19-го окремого батальйону РХБ-захисту ЗС України, що знаходиться на території Держави Кувейт, складає 448 військовослужбовців та 125 одиниць техніки. Передислокацію було здійснено протягом шістнадцяти діб 53-ма рейсами літаків Іл-76 Державного підприємства Міністерства оборони України "Українська авіатранспортна компанія".


    * * * * *


    УКРАЇНСЬКІ НАФТОВИКИ ВІЗЬМУТЬ УЧАСТЬ У РОЗБУДОВІ ПІСЛЯВОЄННОГО ІРАКУ
    Івано-Франківськ. 7 квітня.
    Українське відкрите акціонерне товариство „Укрнафта" включено до переліку фірм які братимуть участь у роботах в післявоєнному Іраку. Про це повідомив на прес-конференції в Івано-Франківську голова правління „Укрнафти" Ігор Палиця. Торкаючись міжнародних контактів „Укрнафти", І.Палиця також відзначив, що фахівці компанії візьмуть участь у бурінні свердловин у Лівії, крім того, продовжуються переговори по налагодженню зв'язків для роботи в Сибіру (Російська Федерація).
    Торкаючись діяльності компанії всередині України, І. Палиця повідомив, що збори акціонерів підтримали пропозицію її реорганізації. Це робитиметься задля здешевлення вартості послуг управлінь бурових робіт. Зараз їхня собівартість на заході країни на 40% вища, ніж у східній частині держави. На заході країни з чотирьох існуючих управлінь бурових робіт (Надвірнянського, Івано-Франківського, Волинського й Бориславського) буде створене одне - Прикарпатське, а решта буде переведена в бурові експедиції.  За словами І.Палиці, внаслідок реформ вдасться збільшити буріння свердловин на 30%, збільшити кількість робочих міст на 30% і підвищити зарплатню робітникам на 25%. І.Палиця підкреслив, що при скороченні кількості чиновників збільшиться кількість бурових бригад.


    * * * * *


    РОЗПОЧАЛАСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ „ГРАНОСЛОВ ЗАПАЛЮЄ ЗІРКИ"
    Суми. 7 квітня.
    У понеділок на Сумщині перебуває потяг республіканського пересувного культурно-освітнього центру "Молодь України". Тут розпочала свою роботу Всеукраїнська акція "Гранослов запалює зірки". Захід організовано Державним комітетом у справах сім'ї і молоді. Його мета - сприяння національно-культурному відродженню, популяризація української мови, підтримка молодих літераторів.

    У складі творчої делегації відомі поети, прозаїки, барди, молоді літератори-початківці, зокрема, члени Національної Спілки письменників України Василь Трубай та Петро Засенко, лауреат премії ім. П. Тичини Михайло Григорів.
    Довідка: Щорічний Міжнародний конкурс кращих творів молодих українських літераторів "Гранослов", започаткований 1991 року, проводиться з метою сприяння національно-культурному відродженню України, популяризації української мови та творів українських авторів, поліпшенню роботи з творчою молоддю, підтримки молодих талановитих українських поетів та прозаїків, видання їх перших книжок. На конкурс представляються твори дітей та молоді віком до 35 років, що мешкають в Україні та українській діаспорі. За минулі роки через "Гранослов" пройшло понад 1700 поетичних та прозових рукописів. Рукописи переможців видаються окремими книгами.


    08.04.03, №50



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.