News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Tue, April 23, 13:39 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, April 7, 2003, 1:00 pm ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    07.04.03. №49
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЗАКЛИКАЄ ВІДОКРЕМИТИ ОБГОВОРЕННЯ КОНСТИТУЦІЙНОЇ РЕФОРМИ ВІД ПОЛІТИЧНИХ СИМПАТІЙ І АНТИПАТІЙ
    Дорогий співвітчизнику!
    Система державної влади в Україні має гостру потребу в серйозних змінах. Для збереження стабільності в суспільстві й державі раніше потрібна була сильна президентська влада. Зараз змінився час, змінилася країна, змінилися і ми самі. За одинадцять років ми побудували незалежну українську державу, що стала впливовим членом світового співтовариства. За ці роки жодного разу не порушувався в Україні громадянський спокій. В останні роки нам вдалося домогтися нехай невеликого, але стабільного економічного зростання.
    Але позитивні зміни, що відбулися в країні, відчули не всі наші співгромадяни. Не в останню чергу тому, що антикризові методи управління, жорстка централізація влади вичерпали свій ресурс. Люди готові і хочуть активно брати участь у політичному житті країни, відстоювати свої інтереси у владі.
    24 серпня 2002 року, як ви пам'ятаєте, я звернув вашу увагу на необхідність проведення політичної реформи. Досі серйозність становища не усвідомлюється до кінця більшістю політиків. Якщо політики не можуть домовитися, арбітром має стати весь народ. До проекту Закону України "Про внесення змін до Конституції України", запропонованого мною для Всенародного обговорення, увійшли пропозиції, що надійшли від різних політичних сил, у тому числі опозиційних. Тепер настав час почути думку народу щодо Конституційної реформи.
    Люди повинні обговорити основні положення реформи, самостійно висловити свою думку, а Верховна Рада - затвердити. Для того, щоб людям легше було довести свої пропозиції до влади, по всій країні відкриті громадські приймальні. Вони є в кожному районі, у кожному великому місті. Прошу вас відокремити обговорення Конституційної реформи від політичних симпатій і антипатій, у тому числі від ставлення особисто до мене. Зараз не час для зведення політичних рахунків - мова йде про майбутнє України, а не про долю нинішнього Парламенту, Уряду чи Президента.
    Прошу вас відвідати одну з громадських приймалень і висловити свої пропозиції щодо Конституційної реформи. Тих, хто живе далеко від великих населених пунктів, я прошу написати прямо до Адміністрації Президента або до вашої районної, міської або обласної газети. Через них вашу пропозицію також буде доведено до органів влади.


    * * * * *

    З 8 ПО 11 КВІТНЯ ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ВІДВІДАЄ З ОФІЦІЙНИМ ВІЗИТОМ РЕСПУБЛІКУ ТАДЖИКИСТАН ТА З РОБОЧИМИ ВІЗИТАМИ КИРГИЗЬКУ РЕСПУБЛІКУ ТА РЕСПУБЛІКУ УЗБЕКИСТАН
    Київ. 7 квітня.
    Леонід Кучма як Голова Ради Глав держав СНД передусім обговорюватиме з лідерами середньоазіатських країн Емомалі Рахмоновим, Аскаром Акаєвим та Ісламом Карімовим питання створення Зони вільної торгівлі у межах  Співдружності.
    Інформаційно-довідкові матеріали додаються.

    * * * * *

    УКРАЇНА ТА ЄБРР УХВАЛИЛИ ПРОГРАМУ СПІВПРАЦІ НА 2003-2004 РОКИ
    Лондон. 4 квітня. Прем'єр-міністр України Віктор Янукович і Президент Європейського банку реконструкції та розвитку Жан Лем'єр підписали 3 квітня Програму співпраці між українським урядом і ЄБРР на 2003-2004 роки. Вона передбачає реалізацію пріоритетних проектів у державному секторі, зокрема, у сфері транспорту й енергетики, а також проектів у ядерній енергетиці, вдосконалення муніципальної інфраструктури, у приватному секторі.
    Документом передбачений розвиток співробітництва у сфері стратегічних нафто- і газотранспортних систем. Намічений і ряд інших спільних проектів, також була обговорена тема технічної і фінансової допомоги з боку ЄБРР та її здійснення в Україні.


    * * * * *

    ПИТАННЯ ДОБУДОВИ ЯДЕРНИХ РЕАКТОРІВ У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ Й РІВНОМУ БУДЕ ВИРІШЕНЕ ПРОТЯГОМ КІЛЬКОХ МІСЯЦІВ, ЗАЯВИВ ПРЕЗИДЕНТ ЄБРР ЖАН ЛЕМ'ЄР
    Лондон. 4 квітня. Співпраця з добудови й забезпечення безпеки ядерних реакторів на Хмельницькій і Рівненській АЕС, призупинена наприкінці 1991 року, буде продовжена. Про це заявив Президент Європейського банку реконструкції і розвитку Жан Лем'єр. Він повідомив, що це питання між Україною і ЄБРР вирішиться до початку літа. 3 кінця минулого року, повідомив Жан Лем'єр, на цю тему почалися пожвавлені переговори між ЄБРР і Україною. А нещодавно відбулися дві його зустрічі з віце-прем'єр-міністром України Віталієм Гайдуком, після чого був визначений загальний підхід і намічені робоча програма й терміни її виконання.
    Жан Лем'єр відзначив, що це питання не можна вирішити за день, але цілком можливо за кілька місяців. За цей час нам потрібно визначитися щодо вартості добудови ядерних об'єктів і обсягу фінансування їх безпеки, а також забезпечення безпеки всіх українських атомних станцій, сказав він. У всякому разі, до початку літа ми окреслимо основні напрямки в цій роботі, підтвердив Жан Лем'єр.


    * * * * *

    МІНІСТР ЗАКОРДОННИХ СПРАВ УКРАЇНИ ЗУСТРІВСЯ З МІНІСТРОМ ОБОРОНИ УГОРСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ
    Київ. 4 квітня. Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко зустрівся з міністром оборони Угорської Республіки Ференцом Югасом, який перебуває з візитом в Україні.

    Центральною темою обговорення були питання оптимізації взаємодії двох країн на шляху інтеграції у європейські та євроатлантичні структури. Глава зовнішньополітичного відомства України поінформував про хід реалізації положень Плану дій Україна-НАТО та Цільового плану на 2003 рік, затверджених під час Празького самміту Альянсу.
    Було обговорено також ситуацію навколо Іраку. Міністр оборони Угорщини відзначив активну позицію України щодо необхідності якнайшвидшого відновлення миру й стабільності в Іраку. Він наголосив, що, направивши батальйон РХБ захисту до Кувейту, Україна зробила власний внесок у міжнародні зусилля щодо запобігання гуманітарної кризи в регіоні.
    Сторони також обмінялися баченням перспектив постконфліктної відбудови Іраку.


    * * * * *

    ГОНКОНГ ЛОБІЮВАТИМЕ ІНТЕРЕСИ УКРАЇНСЬКИХ ПІДПРИЄМЦІВ У ТИХООКЕАНСЬКОМУ РЕГІОНІ
    Київ. 4 квітня. Гонконг лобіюватиме інтереси українських підприємців у Тихоокеанському регіоні. Такої домовленості досягнуто під час українсько-гонконгського бізнес-форуму, що відбувся в Гонконгу. У форумі брали участь представники української фінансово-банківської сфери, енергетичного комплексу та близько 50 гонконгських компаній.
    Планується, що влітку представники гонконгських фінансових інвестиційних компаній відвідають Україну з метою вивчення можливості інвестування в країну та ознайомлення з умовами ведення бізнесу.


    * * * * *

    У КРИМУ ВЕРИФІКАТОРИ ЗАВЕРШИЛИ ІНСПЕКЦІЮ ЩОДО ДОТРИМАННЯ УКРАЇНОЮ ДОГОВОРУ ПРО ЗВИЧАЙНІ ОЗБРОЄННЯ
    Сімферополь. 4 квітня. Група міжнародних військових інспекторів на чолі з підполковником Клаудіо Колтелі завершила дводенну роботу в Криму з перевірки дотримання Україною Договору "Про звичайні Збройні сили в Європі".
    Представники Збройних сил Італії, Німеччини, Канади, Греції провели інспекцію однієї з військових частин 32-го армійського корпусу, що дислокується у Феодосійському гарнізоні.
    За словами начальника групи, забезпечення реалізації міжнародних договорів Вадима Колоди, "інспекція пройшла без зауважень. Представники іноземних держав задоволені наданою інформацією".
    Довідка: Договір "Про звичайні Збройні сили в Європі" передбачає щорічний обмін інформацією між країнами-учасницями (про чисельність особового складу, системи озброєння й техніки) та передбачає інспектування територій держав, які підписали договір.


    * * * * *

    З УКРАЇНИ ДО НІМЕЧЧИНИ СЬОГОДНІ ЕКСТРАДОВАНО ВАТАЖКА НЕБЕЗПЕЧНОГО ЗЛОЧИННОГО УГРУПОВАННЯ
    Київ. 4 квітня. З київського аеропорту "Бориспіль" екстрадовано до Німеччини ватажка небезпечного злочинного угруповання, який протягом чотирьох років перебував у розшуку і був затриманий в Одесі.
    34-річний громадянин Туреччини Байрам Куркустата, який є курдом, мешкав на території Німеччини. Раніше він притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння ряду тяжких злочинів. У 1999 році поліція м.Лімбург оголосила його в розшук за розповсюдження великих партій героїну, вимагання значних сум із застосуванням вогнепальної зброї, незаконне утримування людей. Байрам Куркустата очолював організоване злочинне угруповання, до складу якого входили громадяни Туреччини та Німеччини.
    За останні десять років Україна передала Німеччині 15 злочинців. У даний час в Україні процедури екстрадиції очікують 56 затриманих за скоєння злочинів в інших країнах.


    * * * * *

    ГОЛОДОМОР В УКРАЇНІ У 32-33 РОКАХ МИНУЛОГО СТОЛІТТЯ Є АКТОМ ГЕНОЦИДУ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ, ВВАЖАЮТЬ БЕЛЬГІЙСЬКІ СЕНАТОРИ
    Брюссель. 4 квітня. У Сенаті Бельгії в Брюсселі відбулося засідання, присвячене трагічній сторінці в історії України - 70-річчю Голодомору 1932-1933 pp. в Україні.
    Сенатор Федерального парламенту Д. Рамудт на засіданні, де були присутні представники політичних, наукових та громадських кіл Бельгії, Нідерландів, Італії, члени Федерального парламенту, спільнот та регіонів країни, представники українських організацій, що прибули з Німеччини, Австралії, бельгійські та іноземні журналісти, члени дипломатичного корпусу та співробітники посольства України, місій України при НАТО та ЄС, зачитав звернення голови Сенату Бельгії А. де Деккера.
    У зверненні йдеться про вшановування разом з українським народом пам'яті жертв трагедії, що забрала життя понад 7 млн. українців. Голод 32-33 років в Україні став цинічною формою терору, організованого сталінським режимом. Голодомор в Україні є актом геноциду українського народу, одним із найстрашніших злочинів, скоєних проти нього у сучасній історії, говориться у зверненні голови Сенату Бельгії.
    З доповіддю виступив професор Льєзького університету Сімон Петерманн, співорганізатор засідання. Фізичне знищення українських хліборобів штучним голодом він кваліфікував як свідомий терористичний акт політичної системи, який підірвав соціальні основи нації, її традиції, духовну культуру та самобутність.
    Виступаючи на засіданні, посол України в Бельгії Володимир Хандогій відзначив, що голодомор 1932-33 років забрав життя багатьох мільйонів українців. За своїми масштабами та наслідками ця трагедія стала однією з найбільших соціальних та гуманітарних катастроф в історії людства. В усьому світі мають знати правду про цю жахливу трагедію, підкреслив посол України.
    Голова Головної ради українських організацій у Бельгії Омелян Коваль у своєму виступі нагадав про внесок закордонного українства у встановлення історичної правди про голодомор в Україні в 32-33 років.
    Під час засідання було продемонстровано художній фільм українського режисера Олеся Янчука "Голод-33".


    * * * * *

    У БУХАРЕСТСЬКОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ВІДБУЛАСЯ НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ "ГОЛОДОМОР В УКРАЇНІ 1932-1933 РОКІВ. ПРИЧИНИ І НАСЛІДКИ"
    Бухарест. 4 квітня.
    У Бухарестському університеті за участю вчених, представників української громади Румунії, діячів культури і науки, студентів та журналістів була проведена наукова конференція, присвячена одній з найбільших трагедій в історії людства - голодомору в Україні 1932-1933 років. Метою конференції, організованої посольством України в Румунії та Бухарестським університетом, було донесення до відома громадськості Румунії та міжнародної спільноти правди про геноцид, спланований і реалізований комуністичним тоталітарним режимом СРСР.
    Ректор Бухарестського університету Йон Міхайлеску та Надзвичайний і Повноважний Посол України в Румунії Антон Бутейко говорили про голодомор в Україні - проблему, яка скорботним болем стискає серце України. Про причини та наслідки голодомору доповів доцент кафедри юридичної соціології Академії внутрішніх справ України Анатолій Буймістер. Як сприйняли трагедію громадськість Румунії та українська меншина країни - про це висловився депутат парламенту, голова Союзу українців Румунії Степан Ткачук. Тіберіус Пую - румунський автор книги "Україна та українці. Історичний нарис" - представив голодомор в Україні з точки зору румунських істориків. А радник посольства України в Румунії Віорел Котик розповів про наслідки всіх голодоморів в Україні у контексті демографічних втрат у першій половині XX сторіччя.


    * * * * *

    БОРИСЛАВСЬКІ ВЕТЕРАНИ УПА ОТРИМУВА-ТИМУТЬ ДОДАТОК ДО ПЕНСІЇ
    Львів. 4 квітня. Ветерани Української повстанської армії, які мешкають у Бориславі Львівської області та мають посвідчення, видані облдержадміністрацією, отримують з 1 лютого щомісячну грошову допомогу до пенсії у розмірі 30 гривень. Відповідне рішення було ухвалене на сесії Бориславської міської ради 4 скликання відповідно до ст. 34 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні".
    Зараз відділом внутрішньої політики Бориславської міської ради спільно з відділом соціального захисту населення проведено звірку учасників бойових дій УПА.
    Станом на 1 березня 2003 року в Бориславі проживає 61 учасник бойових дій УПА.


    * * * * *

    ВИСТАВКА "СЕРГІЙ ЛИФАР. ЖИТТЯ ДЛЯ ТАНЦЮ"
    Київ. 5 квітня. У Національному музеї історії України відкривається виставка "Сергій Лифар. Життя для танцю". Серж Лифар - це гордість українського народу, який більше 30 років визначав високий стиль та естетики балету в паризький опері, вніс значний вклад в розвиток європейської культури ХХ століття. У грудні 2002 року дружина Сергія Михайловича Лифаря Ліллан Алефельдт, яка присвятила йому 30 років подружнього життя, передала безкоштовно в дар державі Україна частину мистецької спадщини та особистих речей Сергія Лифаря (539 предметів), які мають постійно зберігатись в Національному музеї історії України - провідному музейному закладі держави.

    Серед них - його нагороди, особисті речі, сценічні костюми, предмети образотворчого мистецтва, афіші відомих спектаклів за участю Сергія Лифаря. Особливу цінність складають його особисті нагороди (ордени "Почесного Легіону", "Мистецтв та літератури", "Командор"), "золота балетна туфелька" на честь 25-літньої діяльності великого танцівника в Національній опері Франції, сценічні костюми, розроблені відомими художниками Л. Бакстом, Коко Шанель.

    Серед предметів мистецької спадщини картини, роботи відомих художників Бернарда Буффе, Костянтина Непо, Жана Робера, Бернарда Діде та інших.

    В складі комплекс матеріалів С.П. Дягілєва - керівника всесвітньої трупи "Російський балет". Звертають на себе увагу матеріали артистки балету Анни Павлової (зліпок ноги, посмертна маска, пуанта та ін.). На виставці представлено більше 300 предметів.

    Очікується, що у відкритті виставки візьме участь Президент України Леонід Кучма.

    07.04.03. №49



    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.