News from and about Ukraine & Ukrainians: Ukrainian Community Press Releases
BRAMA
  UKRAINEWSTAND
Home - NEWS - Weather - Biz - Sports - Press - Calendar - Classifieds

  УКРАІНОВИНИ
Home - НОВИНИ - Погода - Ділове - Спорт - Прес - Календар - Оголошення



getLinks(); ?>

UkraiNEWStand BRAMA Press News UKR News ENG News RUS News GOV'T TV/Radio Journals Newsletters World Kiosks
Thu, April 25, 05:47 EDT
Main
  • BRAMA Press
  • Submit press releases here

  • BRAMA Home
  • BRAMA's UkraiNewstand

  • Search

  • full search
  • NEWS
     ·  Regional-National-Int'l
     ·  Politics/Elections
     ·  Business
     ·  Diaspora/Community
     ·  Issues/Health
     ·  Education
     ·  Arts/Culture
     ·  Religion
     ·  Sports
     ·  Travel
     ·  BRAMA Press
    Forums
  • News & Politics BB (Chat)
  • Nova Khvylia BB
  • Traditions BB
  • Travel BB
  • Business Connections BB
  • E-mail Lists

  • Features
     ·  Politics/Elections
     ·  History of Ukraine
     ·  Ukrainian Traditions
     ·  Ukrainian Shops

    [BRAMA Client Websites]
    places to visit

    Survey
    What will L.Kuchma's fate be under the Yushchenko presidency?
    Same as Ceausescu
    Exile in Russia or elsewhere
    Prosecution and jail in Ukraine
    Immunity from prosecution in Ukraine
    Pardoned by Yushchenko
    Other
  • [Results & comment board] ...
  • Horoscope
    Horoscope (Ukr1251 only):


    DISCLAIMER:The contents of press releases on this website represent solely the positions of their respective authors and organizations. BRAMA neither endorses nor disapproves of the views expressed therein. BRAMA retains all final rights as to what may or may not appear on these pages.


    [ TOP]

    BRAMA News and Community Press

    BRAMA, April 2, 2003, 9:00 am ET

    Press Release
     
     
     
     

    Новини з України

    02.04.03. №46
    АДМІНІСТРАЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

    НЕЗАБАРОМ НА ЛЬВІВЩИНІ З'ЯВИТЬСЯ ЩЕ ОДНА ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЯ - МОЛОДІЖНА
    Львів. 1 квітня.
    З метою налагодження дієвого взаємозв'язку між молодіжним середовищем і обласною владою, невдовзі на Львівщині буде створено молодіжну обласну державну адміністрацію, яка матиме свого голову та заступників. Про це повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Мирон Янків на зустрічі зі студентами львівських вузів, які проходять стажування в її управліннях і відділах. Губернатор заявив, що „функціонування молодіжної облдержадміністрації облегшить молодим людям доступ до сфери управління, дозволить налагодити обмін думками й пропозиціями між керівниками області та молодіжними лідерами".
    На цей час ази державної служби пізнають 53 студенти львівських вузів. Згідно з відповідним розпорядженням голови облдержадміністрації, стажування проходитиме два місяці (протягом березня-квітня), після чого керівники структурних підрозділів подадуть рекомендації щодо майбутнього працевлаштування студентів в органах влади, а також внесення стажерів до кадрового резерву. Окрім цього, деякі студенти зможуть здобути освіту у Львівському регіональному інституті державного управління Української Академії державного управління при Президентові України.
    Стажування у стінах ОДА дозволить молодим людям поглибити власні знання про державну службу та здобути досвід, який знадобиться у подальшому. Керівник області вважає, що саме зараз відчутний дефіцит кваліфікованих кадрів, державних менеджерів, професійних управлінців, а тому молоді фахівці особливо потрібні у коридорах влади.


    * * * * *


    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ПРИБУВ ІЗ ТРИДЕННИМ РОБОЧИМ ВІЗИТОМ ДО СПЕЦІАЛЬНОГО АДМІНІСТРАТИВНОГО РАЙОНУ СЯНГАН У СКЛАДІ КИТАЙСЬКОЇ НАРОДНОЇ РЕСПУБЛІКИ
    Сянган. 1 квітня.
    Президент України Леонід Кучма прибув із триденним робочим візитом до Спеціального адміністративного району Сянган (Гонконг) у складі Китайської Народної Республіки.
    Метою візиту є визначення основних пріоритетів двосторонніх відносин, у першу чергу, у сфері економіки й торгівлі, та засобів їх реалізації. Це, зокрема, розбудова двосторонніх відносин на міжрегіональному рівні, інвестиційна співпраця, налагодження міжбанківського співробітництва та здійснення регулярного інформаційного обміну між Україною та CAP Сянган КНР, забезпечення дієвого правового поля для встановлення прямих контактів між представниками ділових кіл і реалізації на взаємовигідних засадах масштабних спільних проектів.
    Заплановано проведення офіційних переговорів Президента України Леоніда Кучми та Голови Адміністрації CAP Сянган Тунг Чи Хва.
    У ході візиту також передбачається відвідання Главою української держави Гонконгської біржі та зустріч із головою цієї біржі Чарльзом Лі.
    Крім того, планується огляд Президентом України Гонконгської штаб-квартири Банку Китаю.
    Наступного дня Леонід Кучма візьме участь у першому в історії відносин українсько-сянганському бізнес-форумі.
    Під час візиту планується підписання ряду двосторонніх міжнародних угод, у тому числі, Угоди між Україною і Сянганом,

    Спеціальним адміністративним районом Китайської Народної Республіки, про взаємну правову допомогу в кримінальних справах, Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Спеціального адміністративного району Сянган Китайської Народної Республіки про морський транспорт, Угоди про співробітництво між Українським союзом промисловців і підприємців та Радою з питань розвитку та торгівлі Спеціального адміністративного району Сянган Китайської Народної Республіки.
    Крім цього, у ході візиту передбачена розмова Президента України з Головою Ради з питань розвитку та торгівлі CAP Сянган Пітером By.

    * * * * *

    ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ПРИВІТАВ УЧАСНИКІВ II ВСЕУКРАЇНСЬКИХ ІГОР 2003 РОКУ З ВІДКРИТТЯМ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО СВЯТА СИЛИ, МУЖНОСТІ ТА КРАСИ - ЛІТНІХ СПОРТИВНИХ ІГОР 2003 РОКУ
    Київ. 1 квітня.
    "Здоровий спосіб життя і фізичний гарт завжди були важливими чинниками формування особистості та гармонійного розвитку людини.
    Вірю, що Ігри дадуть новий поштовх до занять фізкультурою й спортом, виявлять нові таланти, а найсильніші майстри прославлять Батьківщину перемогами на майбутніх Олімпійських та Параолімпійських іграх ",
    - йдеться у привітанні.
    Глава держави побажав учасникам II Всеукраїнських ігор 2003 року успішних стартів, нових рекордів, спортивних перемог в ім'я України.
    Довідка: II Всеукраїнські ігри 2003 року відкриваються 02.04.03 у м. Харкові.


    * * * * *

    УКРАЇНА ГОТУЄТЬСЯ ДО ВСЕСВІТНЬОГО САММІТУ З ПИТАНЬ ІНФОРМАЦІЙНОГО СУСПІЛЬСТВА
    Київ. 1 квітня.
    Україна підтримує ініціативу ООН і Міжнародного союзу електрозв'язку /МСЕ/ та активно готується до проведення Всесвітнього самміту з питань інформаційного суспільства. Про це заявив на зустрічі з Генеральним секретарем МСЕ Йошио Утсумі віце-прем'єр-міністр Віталій Гайдук.
    Він поінформував главу МСЕ про створення Національного комітету з підготовки до цього міжнародного форуму, розповів про реалізацію програми
    "Інноваційний трамплін: інформаційні і телекомунікаційні технології заради добробуту України", яка здійснюється за Програмою розвитку ООН в Україні. У її рамках, повідомив він, проведене комплексне дослідження "Оцінка електронної готовності України", 14 "круглих столів" на тему "Електронна Україна", введено в дію першу чергу першого українського єдиного веб-порталу органів виконавчої влади, що стала центральною частиною інформаційної системи "Електронний уряд".
    Віце-прем'єр відзначив, що в минулому році темпи розвитку галузі зв'язку в Україні в 4,7 рази перевищували середні темпи розвитку національної економіки і всі її підприємства є прибутковими. Як приклад конструктивної співпраці України з МСЕ він назвав отримання в 2002 році    національним оператором  ВАТ "Укртелеком" статусу члена сектора    розвитку електрозв'язку.
    Віталій Гайдук заявив, що Україна вже втретє готує проведення Міжнародного конгресу
    "Розвиток інформаційного суспільства - стратегія розвитку людства в XXI столітті", в рамках якого пройдуть спеціалізовані міжнародні виставки і конференції, акція "Електронна Україна". Він подякував Йошио Утсумі за можливість, надану українським фахівцям,  взяти участь у міжнародних конференціях і семінарах, що фінансуються Міжнародним союзом

    електрозв'язку.


    * * * * *

    ПРОБЛЕМА ІНФОРМАЦІЙНОЇ БЕЗПЕКИ В УМОВАХ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ НЕ МОЖЕ БУТИ ЕФЕКТИВНО ВИРІШЕНА НА НАЦІОНАЛЬНОМУ РІВНІ, ЗАЗНАЧАЮТЬ УЧАСНИКИ МІЖНАРОДНОГО КОНГРЕСУ У КИЄВІ
    Київ. 1 квітня.
    У процесі глобалізації інформаційних технологій виникають проблеми, які не можуть бути вирішені лише на національному рівні. Ці проблеми, пов'язані із забезпеченням інформаційної безпеки у постіндустріальному суспільстві, стали одними з головних, що обговорюються на Міжнародному конгресі "Інформаційне суспільство - стратегія розвитку в XXI сторіччі".
    Секретар Ради національної безпеки і оборони України Євген Марчук у своєму виступі підкреслив, що на сучасному етапі все очевиднішими стають недоліки системи міжнародно-правового захисту особистості, суспільства і держави від негативного інформаційного впливу. Причини цього явища, на його думку, не в останню чергу пов'язані з тим, що питання захисту як інформаційних систем, так і особистості від небажаного інформаційного впливу вирішуються, як правило, на національному рівні, кожною державою окремо. А якраз саме у цій сфері потрібна консолідація зусиль міжнародного співтовариства.
    На думку Євгена Марчука, також на часі й вирішення проблеми дотримання балансу між демократичною еволюцією суспільства і регуляторною функцією держави у сфері інформатизації.
    Генеральний секретар Міжнародного союзу електрозв'язку Йошио Утсумі у виступі на Міжнародному конгресі
    "Інформаційне суспільство - стратегія розвитку в XXI сторіччі" зазначив, що для інформаційного простору потрібно визначити "політичні умови" з метою захисту від кібертероризму. Це питання, з огляду на його актуальність і важливість, має бути винесеним на Всесвітню зустріч на вищому рівні з питань інформаційного суспільства, перший етап якої відбудеться 10-12 грудня цього року в Женеві, сказав він.


    * * * * *

    ФРАНЦУЗЬКІ ПІДПРИЄМЦІ ЗАЦІКАВЛЕНІ У СПІВПРАЦІ З ПРЕДСТАВНИКАМИ УКРАЇНСЬКОГО МАЛОГО ТА СЕРЕДНЬОГО БІЗНЕСУ, ЗАЗНАЧИВ ПРЕЗИДЕНТ ПАРИЗЬКОЇ ТПП
    Київ. 1 квітня.
    Французькі підприємці зацікавлені у співпраці з представниками українського малого та середнього бізнесу. На цьому наголосив президент Паризької Торгово-промислової палати Філіп Вендрі.
    Філіп Вендрі очолює делегацію Паризької ТПП, яка перебуває в Україні з 31 березня по 2 квітня з метою встановлення ділових контактів. До складу делегації входять представники 12-ти провідних французьких підприємств. Серед них - світовий лідер з виробництва терміналів для електронних розрахунків INGENICO, відомий виробник вин та коньяків ABRIS DIFFUSION, виробник французьких музичних інструментів RIGOUTAT, виробник косметики під торговими марками Лора Бомон та Ан де Монсе SUDD та інші.
    Філіп Вендрі зазначав, що в останні роки Україна демонструє хороші макроекономічні показники, тому французький бізнес схильний розглядати її як потенційний ринок. За його даними, у 2002 році французький експорт в Україну зріс на 17 відсотків, причому половину експортованих в Україну французьких товарів становили товари народного споживання. Хоча французькі інвестиції в економіку України є незначними і складають лише 0,5 відсотка від загального обсягу іноземних інвестицій в Україну, у 2002 році вони зросли на 5 відсотків у порівнянні з попередніми, підкреслив Філіп

    Вендрі. "Між Францією і Україною існує великий економічний потенціал, і ми, зі свого боку, робитимемо все для його реалізації", - сказав він.
    До складу Паризької Торгово-промислової палати входять понад 300 тисяч підприємств регіону. Частка Паризького регіону в зовнішньоторговельному обороті Франції перевищує 25 відсотків.


    * * * * *

    У ХАРКОВІ СТВОРЕНО ГОЛОГРАФІЧНИЙ МІКРОСКОП
    Харків. 1 квітня.
    Фахівцям Харківського голографічного інституту вдалося створити голографічний мікроскоп, завдяки якому можна діагностувати захворювання крові та своєчасно виявляти патології. За допомогою цього мікроскопа вперше у світі отримано трьохвимірне зображення еритроцитів.
    За допомогою нового приладу вже зараз можна діагностувати анемію та психічні захворювання. Наприклад, за словами керівника проекту, професора Дмитра Батракова, у людей, хворих на шизофренію, еритроцити мають іншу форму, тому зараз вчені намагаються з'ясувати, що є первинним, порушення форми еритроцитів чи хвороба.
    Необхідний для роботи з таким мікроскопом сучасний комп'ютер вченим надала місцева фірма АВС.
    Унікальний мікроскоп невеликий за розмірами - він вміщується на письмовому столі. Розробкою харківських вчених вже зацікавилися фахівці Росії та Німеччини.


    * * * * *

    ОДРАЗУ ДВА ПАМ'ЯТНИКИ ВІДКРИЛИСЯ У ДЕНЬ ОДЕСЬКОЇ "ГУМОРИНИ" -"ЗЕЛЕНОМУ ФУРГОНУ" ТА СОБАЦІ
    Одеса. 1 квітня.
    В Одесі пройшла 30-та за рахунком "Гуморина". За традицією, що склалася останніми роками, "старт" святу сміху дає відкриття нового пам'ятника. Восьма бронзова мініатюра, що з'явилася у Саду скульптур у внутрішньому дворику Літературного музею, - пам'ятник "Зеленому фургону" роботи скульптора Олександра Токарева. Багатьом ця повість - пригоди міліціонера і шахрая у тривожний час після революції - знайома за останньою екранізацією режисера Олександра Павловського з Дмитром Харатьяном. Цього року виповнюється сто років із дня народження її автора, Олександра Козачинського, і 45 років першої екранізації повісті Генріхом Габаєм за сценарієм Григорія Колтунова. Чимало любителів кіно віддають перевагу саме цій версії втілення повісті на екрані, що довгі роки пролежала "на полиці". Вислови і жарти із "Зеленого фургону" досі звучать актуально, і стали "народними" - "добре стріляє той, хто стріляє останнім", "біографія була його хворим місцем", "багаті частіше грабували бідних, ніж бідні - багатих"...
    Відкриття іншого пам'ятника, дуже вдалого, проходило неофіційно, але значення його від цього не зменшилося: під деревом на вулиці Єкатериненській, 47, з'явилося скульптурне втілення найкращого друга людини - досі в Одесі пам'ятника собаці не було. Як розповіли ініціатори створення скульптури, він розмірковує про 15 тисяч років дружби з людиною. Оскільки від появи ідеї до її втілення пройшло трохи більше доби, на вулиці нині встановлено модель пам'ятника з пластичних матеріалів на металевому каркасі, однак уже наступного тижня її буде замінено бронзовим відливком. Ідея створення пам'ятника належить одній із рекламних компаній Одеси; однак цього разу вони захотіли бути названими "Товариством анонімних любителів тварин".


    * * * * *

    У РАМКАХ СВЯТКУВАННЯ "ГУМОРИНИ" В ОДЕСІ ВІДБУВСЯ БАГАТОЛЮДНИЙ КАРНАВАЛ
    Одеса. 1 квітня.
    Схоже, карнавал в Одесі можна "побудувати" на чистому ентузіазмі. Доказ цьому - активність, яку виявили жителі міста у День сміху. Святкова карнавальна колона рухалася Дерибасівською протягом півгодини. І це незважаючи на холодний пронизливий вітер! За даними організаторів, колона налічувала близько двох тисяч ряджених. Тут були і байкери - у костюмах байкерів, і гангстери з транспарантом "Для міліції головне - АВТОРИТЕТ", і клоуни на ходулях, і знайомі телеглядачам жителі села з "Джентельмен-шоу". Пожежники обіцяли - "з честю виконаємо свою мокру справу" і закликали до себе "на вогник". Двірники були готові "змести все" на своєму шляху, а молодик ніяк не міг вирватися із "золотої" клітки - дами наполегливо заштовхували його всередину.
    На 30-річчя "Гуморини" зібралися її батьки-засновники, хоч і не всі. Як відомо, це свято свого часу вигадали семеро КВН-ників із Одеси; тепер їх простіше побачити в США, Ізраїлі, Росії. Одесу вони все ж таки періодично відвідують. Саме слово "Гуморина" належить Олегу Сташкевичу, причому у прямому значенні - він володар прав на бренд. Як відзначають старожили, за роки існування свята сміху реалії життя змінилися. Лозунгом першої "Гуморини" 1973 року було "Що ти зробив, щоб твоє місто стало мільйонером?" (тоді від цього статусу залежало чимало, і вже влітку 1973-го Одеса його отримала). Нині цей лозунг звучить інакше - "Що ти зробив, щоб твоє місто стало містом мільйонерів?".
    Карнавальна хода - основа фестивалю гумору, але це лише один пункт його програми. У Всесвітньому клубі одеситів було відкрито виставку шаржів, Морська галерея "підтримує почин" виставкою "Придуркувате тисячоліття" майстрів карикатури. На морвокзалі відкрилася і дитяча "Гуморинка", на Пушкінській і Дерибасівській увесь день тривали естрадне шоу і конкурси, увечері відбувся гала-концерт зірок української та російської естради неподалік від Археологічного музею, фінальна гра команд КВН на Кубок мера, а завершилось 1 квітня в Одесі святковим феєрверком на Морському вокзалі.
    02.04.03. №46




    * * * * * * * * * * * * * * * * * *

    More BRAMA Press Releases -- Click Here
    Comments and observations about this article and other news
    may be posted to the BRAMA News & Politics Comment Board

     

    Ukraine video timeline: a year of protests and violence. Daily Telegraph 2/21/2015


    Nadiya Savchenko's speech in Basmanny Court, Moscow, 10.02.2015 (Voices of Ukraine)


    Joe Biden: Don’t tell us. Show us, President Putin. 2/7/2015 Munich Security Conference


    Speech by President of Ukraine at the Munich Security conference Feb 7 2015


    #FreeSavchenko video by Adriana Luhovy [Twitter storm Jan 26 2015]


    FREE NADIYA SAVCHENKO

    FREE NADIYA SAVCHENKO
    Twitter storm day Jan 26 2015


    Live map of Ukraine

    Ukraine Today TV LIVE on Youtube


    Live map of Ukraine

    Live map of Ukraine


    Timothy Snyder: Ukrainian History, European Future. Timothy D. Snyder is a well-known historian and professor of history at Yale University. Speaking at the National University 'Kyiv-Mohyla Academy' on May 15, 2014 on deep connection and strong bonds between Ukrainian and European history.


    Громадське радіо

    Громадське радіо


    Громадське телебачення

    Громадське телебачення


    Facebook Євромайдан

    Facebook Євромайдан


    Happy Kyiv (inspired by Pharrell Williams 'Happy')


    Inauguration of Ukraine's President Petro Poroshenko, June 7, 2014


    The Kyiv Post

    День The Day Newspaper

    Експрес онлайн -- Львів

    Voice of America/Голос Америки

    Mirror Weekly/Дзеркало Тижня

    TVi

    Tochka.net

    Zaxid.net

    Yahoo!
    Foto I |  Foto II |  Slideshow

    World Issues
    Google
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq
    Yahoo
     ·  Afghanistan
     ·  Iran
     ·  Iraq

    Climate Effects
    Google
     ·  Global Warming
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu
    Yahoo
     ·  Climate Change
     ·  Hurricanes
     ·  Earthquake
     ·  Bird Flu

    Nasha knopka Наша кнопка

    SLIDESHOWS
    Yushchenko 2009 (NYC)
    Yushchenko 2008 (NYC)
    Genocide (NYC)
    Rushnyk (NYC)
    more ...

    AUDIO and VIDEO
    Video: OC Yushchenko speech
    Video: Orange Circle Yushchenko
    Video: Heritage Days
    more ...


    Calendar
    more ... ]  


    ** Special: [Ukrainian Holidays and Traditions] [SHOP UKRAINIAN] [POLITICS]

    BRAMA Home -- BRAMA in Ukrainian -- Calendar -- UkraiNEWStand -- Community Press -- Search BRAMA -- Arts/Culture -- Business -- CLASSIFIEDS -- Compute/Software -- Social Issues -- Education -- Fun -- Law -- e-LISTS&BB's -- Nova Khvylia (New Wave) -- SPORTS -- Travel -- Ukraine -- Government -- Diaspora Directory -- Suggest a Link -- Report a dead link -- About BRAMA - WebHosting - Domains - Advertising -- What's New? -- GOOGLE-- Yahoo!
    Copyright © 1997-2011 BRAMA, Inc.tm, Inc. All Rights Reserved.